Список волонтерських DIY ініціатив

🔄 Оновлено 31 жовтня

Усім привіт. Зібрав список технічних волонтерських ініціатив, де можна допомогти ЗСУ своїми руками.

Центр технологій NOVA 3-ї ОШБр

Центр технологій Nova 3-ї ОШБр — займається розробкою рішень БПЛА, наземних роботизованих комплексів, боєприпасів, зв’язоком, протидією безпілотним систем, програмним забезпеченням. Підрозділ зʼявився восени 2023-го.

Шукають цивільних айтівців, Embedded-розробників, мережевих інженерів, програмістів, слюсарів, зварювальників. Подати анкету на участь можна тут.

ДрукАрмія

ДрукАрмія це волонтерська платформа, що дозволяє усім бажаючим друкувати необхідні для військових деталі на 3D принтері. Все що потрібно для роботи принтер, зареєструватись на сайті та почати друкувати замовлення. Учасники спільноти друкують скиди для дронів, хвостовики-стабілізатори снарядів, тримачі камер, ортези для медиків та багато іншого. Надруковані вироби рятують життя. До речі на їх youtube каналі з’явилось цікаве відео з повною збіркою дрона.

Якщо не маєте принтера, але давно про нього мріяли — це чудова нагода. 3D принтери доступні та коштують в середньому $250. Якщо не знаєте, який принтер придбати, або не знаєте з чого почати зареєструйтесь на платформі та у персональному кабінеті друкаря перегляньте розділ Школа.

Social Drone

Social Drone — українське FPV дрон ком’юніті, що надає список деталей, інструкцію та підтримку для самостійної збірки FPV дрона. В середньому збірка одного дрона коштує 240€ та може зробити роботу 1 пострілу Javelin за 70000€. Після збірки команда Social Drone перевіряє пайку, тестує дрон та за необхідності доналаштовує. Дрон можна передати знайомим військовим, або військовим на запит до Social Drone. Долучитись до проекту можна за посиланням.

Інженерний онлайн-курс «Народний FPV»

Інженерний онлайн-курс «Народний FPV» — двотижневий курс від Victory Drones.

«Народний FPV» — це 7 лекцій, що розповідають про компоненти та інструменти для збірки 7-дюймового дрона-камікадзе. На курсі навчають збирати, паяти, налаштовувати та літати на FPV-дроні. Після збірки інженери та пілоти Victory Drones тестують виготовлений дрон та передають військовим FPV-екіпажам. Реєстрація на курс за посиланням.

PowerKit

PowerKit — команда, що створює круті безкоштовні повербанки для військових із використаних електронних сигарет. Мета проєкту — забезпечити військових ЗСУ безкоштовними, потужними та зручними повербанками. Ви можете передати використані електронки, або прийти та поволонтерити, якщо знаходитесь у Києві.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую! Дуже корисна стаття) Рекомендую всім доєднуватися до подібних ініциатив) 2 місяці як в темі.

Приєднався до ДрукАрмії, але принтер ще не купив, бо все йде на комплектуючі для дронів)

Зібрав 2 дрони разом з Social Drone UA та передав їм на тетсування досвідченим пілотам, закуплено ще комплектуючих на 6 дронів-камікадзе, але потрібна психологічна підтримка для того щоб все те дочекатися з Aliexpress та зібрати і швидше і передати військовим)

Закінчив курс «Народний FPV», тест здав добре, залишилось практичну частину, також чекаю на запчастини)

Буду радий, якщо ви приєднаєтесь і ми з вами разом будемо навчатися та робити дрони)) У кого немає часу та натхнення, може задонатити, а я замовлю запчастини fpv-drones.sitepulse.com.ua і зберу дрони) не бийте сильно за посилання, якщо це порушує правила. Збираю на комплектуючі, з яких потім роблю дрони, та передаю в ЗСУ) Хто хоче може закупити комлектуючі за списком) а потім переслати мені на збірку. Більше звітності та інформації на лендінгу за посиланням)

Ще є такий курс «Інженер БПЛА. Базовий курс»: prometheus.org.ua/...​metheus UAV_EB101 2023_T3 той матеріал більше схожий на матерівал з авіаційного университету, там узагальнено про всі БПЛА)

Дякую за цінний та розгорнутий коментар!

Поділіться досвідом як долучились до Social Drone UA. Я отримав відмову із незрозумілих причин

Доброго вечора! А дайте посилання на свій телеграм в приватні повідомлення. Я спробую спитати, або дадуть відповідь, або приймуть)

Як виявилось не всіх одразу приймають, але наполегливих з другої спроби зазвичай додають) Так що спробуйте ще додатись до спільноти)

Деталі з Китаю реально довго йдуть. Я свої камери лише через 35 днів з моменту відправки отримав. Через Латвію йшли.

Чекаю парочку відеопередавачів вже 46-й день. Йду на рекорд здається. Але намагаюсь періодично замовляти і на перед. Зараз дуже в дефіциті VTXи, іноді мотори.

Підписатись на коментарі