Як створити ЕЦП з-за кордону?

Вітаю,

Чи є якісь варіанти українцю, що проживає за кордоном, зробити електронний цифровий підпис, якщо він не має банківського рахунку в українському банку (людина вже давно проживає у Європі)? Цей підпис вимагають для запису до українського консульства.

Усі варіанти, що знайшов — це використати bankid, або Дію для підтвердження особи, але він не має ні того ні іншого, оскільки переїхав навіть ще до того, як Дія була в проєкті.

Нещодавно український сайт Міністерства Закордонних Справ mfa.gov.ua почав вимагати ЕЦП/bankid для запису, і відмовляють у прийомі, якщо їх немає.

Дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Монобанк выполняет видео-подтверждение и выдает вам ИД.
Вообще пипец как не секьюрно, как и дия в общемто
Учитывайте, что в украинском законодательстве нереально оспорить подпись сделанную ЭЦП даже если вы этого не делали. Как и нельзя сделать отказ от ЭЦП. Нет процедуры.
Фактически, любой человек который сделал вместо вас ЭЦП или украл вашу — имеет больше прав чем вы лично с паспортом.

Дуже дякую усім, хто відповів!
Спробували зареєструватися у монобанку — прийшло повідомлення «нажаль, не можемо видати вам картку». Після чого повторно реєструватися навіть з інших номерів стало неможливо — те саме повідомлення.
А от у Дії вдалося, десь з 30-ї спроби NFC закордонного все-ж таки зчитався і вдалося переконати image recognition, що людина — все та сама, що була на фотографії 10 років тому в паспорті. Після чого зробили Дія.підпис, ну а далі все просто.

вдалося переконати image recognition

Капець глюкаве воно

У меня вообще не получилося пройти линкединовскую такую же. Оно у всех так.

Тільки у Дії воно вистрибує кожного разу коли треба щось підписати. Зате пін короткий
Вводити довгий пароль як це зроблено у інших у цьому випадку зручніше

Скажіть будь ласка як зробити це через NFC? Бо не дуже зрозуміло що це таке.

Це чіп у біометричному паспорті (на ньому зберігається ваше ім’я, електронне фото і т.д.). Його може зчитати додаток Дія (якщо смартфон має NFC зчитувач), якщо притулити пластикову першу сторінку закордонного паспорта (там знаходиться антена чіпа) дуже близько до антени NFC в телефоні (це та частина телефону, яку ви притуляєте до термінала, коли оплачуєте щось у магазині). Під час реєстрації в Дії даються підказки, коли треба сфотографувати паспорт та піднести паспорт до телефону.

Доброго вечора.... а у Вас біометричний закордонний паспорт?

Так, у людини був бiометричний закордонний паспорт (робив не для себе)

Для Дії підпису треба подати заяву особисто, Ви це зробили? Чи якісь інші варіанти є?

В теорії скан біометричного паспорту в діїї.
Але мій 2015 року ее зчитала дія

Там дуже слабкий чіп, ми пробували багато разів у різних положеннях і навіть різними телефонами, доки не вдалося.

Десь 2 години тикав
І крутив, і чохол знімав з телефону
Здався
Інший телефон це ідея

Практично усі українські банки зараз пропонують ключі для електроного підпису. Любий ключ зроблений, наприклад, в Дії, має термін 2 роки і подовжити було можливо один раз і тільки на 1 рік. Потім все одно в усіх буде ця проблема. Не заїзджаючі в Україну бачиться тільки один варіант, якщо нема ніякого банківського рахунку, відкрити його в Моно онлайн. І там згенерувати ключ.

Мій знайомий загубив пароль від ключа з податкової, і коли йому стало потрібно підписати чимось звіт в податкову, то він розповів що він поставив Дію, і користуючись чипом в закордонному паспорті підконектив його в Дію і в нього вийшло створити Дія підпис. Я не перевіряв, але мені здалося що якось несек’юрно маючи просто фізичний доступ до якось закордонного паспорту можно наклацати Дія підпис. Але може не розібрався з усіма нюансами що і як він робив.

Так маючи закордонний паспорт з чіпом можна таке зробити. Замість bankid конектишся по чипу, а потім генериш дія підпис

Мій біо паспорт 2015 року дія не осилила прочитати.
Може новіший вийде.
Але ж посольство то територія України.
Що як там бусік чергує

Для цього на щастя працює ДП Документ за кордоном. Беручи до уваги що ваш паспорт перетвориться на гарбуз вже через 2 роки, я би вже давно біг за паспортом поки це зараз можливо через ДП Документ.

Вітання з травня 2024

Если есть действующий паспорт + загран паспорт / военный билет / украинские права и украинский мобильный номер (можно попросить прислать). Можно открыть счет в монобанке (открывается полностью онлайн). И будет тебе банк айди, а с банк айди можно и дию зарегистрировать.

Если нет действующих украинских документов, то можно попытаться обратиться в ДП Документ в своем регионе и сделать их, выйдет это в «копейку» (выгоднее делать сразу id карту + загран), но лучше чем ничего.

Можно открыть счет в монобанке (открывается полностью онлайн).

ї

Ніби все одно у відділення кликали

Ото якби ще віддалено закрити в укрсибі

А банк якщо всі гроші з’їсть на рахунку, закриє рахунок чи нараховуватиме абонплату як борг?

Теперь картку Монобанку можна отримати за допомогою додатка «ДІЯ» та УІК України

Це не завжди було

mobank.com.ua/yak-otrimati

Посильний дивився паспорт

Там алгоритм простой. Регестрируешься например на паспорт книжечку. Дальше онлайн верификация + доп документ, например загран паспорт. Никуда ехать не нужно.
Всё. У тебя есть счет в банке со всем вытекающим. Физическая карта не особо нужна.

Нам в открытии счета через приложение Mono отказали. Перед регистрацией пишут, что открывают только для резидентов Украины.

А що, якщо оформити якось довіреність на людину в Україні і по ній відкрити картку в ПБ наприклад => зробити ЄЦП в П24, зайти в Дію і тд

для чого тобі то консульство, забудь і не підходь ближче як на 10км

Консульство юридично територія України
А значить бусік там

Я зайшов у Дію не маючи ID картки. Там підтягується закордонний паспорт і ідентифікація по фотці з нього

так, імовірно через банк вірно? А тут у людини банка нема. Тому дійсно хз, що тут робити.

Ні, як виявилось, можна і без банківских рахунків, потрібен лише біометричний паспорт (або id картка с чіпом) + Image Recognition обличчя через камеру.

Я зайшов у Дію не маючи ID картки. Там підтягується закордонний паспорт і ідентифікація по фотці з нього

Он подтягивает только у загран паспортов старого образца оформленных если не ошибаюсь, после сентября 15 года и биометрических загран паспоротов.
Поэтому если у человека из поста выше старый загран действительный еще года 1.5, то увы и ах.
+
для регистрации в дие нужен банк айди или подобное :)

А без дії зробити ЕЦП ніяк? bankID є. Дію ставити ніяк не хочу.

в самому банку, в Приваті наприклад можна згенерити ключі (privat24.privatbank.ua/p24/web/#acsk) , в інших не знаю

Та вони знають де ти
В мене приват так і спитав
А де ти ще резидент бува крім України та сша

Підписатись на коментарі