Скільки ви задонатили у 2023-му? Опитування

Привіт, спільното! Продовжуємо обговорювати підсумки року, але на цей раз пропонуємо подивитись, як айтівці донатили у 2023-му.

В нас було багато зборів: великих, маленьких, термінових і, без сумніву, дуже важливих. І ви їх всіляко підтримували! Тож обирайте ваш варіант в опитуванні та діліться думками в коментарях.

Скільки ви задонатили у 2023-му?

31%
14%
20%
24%
10%
2285 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Прочитав коментарі і засмутився. Через такі опитування і коментарі провокується зайва ненависть і сварка, наші «лайнотелемарафони» використовують такі речі для провокативних гучних заголовків. А для чого вони нам в ітак поганому стані країни?

Коли тут народ пише, як так можна не виділити навіть 100 баксів в місяць, бо хтось виділяє 50, то повірте — ви збиваєте мотивацію тій людині і 50 донатити. Бо виявляється все як всюди в житті,що скільки б не дав- хтось прийде і обісре тебе, що мало/не так/не туди тощо. І до чого це все, якшо суми на війну потрібні мільярдні?

Донат- це добровільний збір, в соцмережах намагаються добре казати, що ваші 20 гривень важливі, а тут в коментарях раптом тисяча доларів мало.

На 24 лютого 2023 року в Україні нараховувалося 271 699 ФОПів, які працюють у сфері ІТ.
Якщо навіть третина з цього списку задонатить 1000 доларів в рік — це орієнтовно 90 мільйонів доларів. У багатьох є свої проблеми, сім‘ї(діти, старі батьки, родичі), багато відкладає подушку, бо скорочення присутні в іт сфері, хронічні хвороби, страх тощо. Якщо все віддасиш до копійки, а потім з тобою трапиться біда- держава тобі не допоможе, маєш сам про себе попіклуватись завчасно.

Гуртуємось, хоча б просто долучаємо людей до зборів, а не тикаємо пальцем, що хтось дав менше!

Досить багато донатив в 2022, сильно знизив обсяг в 2023 коли побачив об’єми корупції в МО і те як ТЦК поводять себе з людьми. Також наклався факт мобілізації дяді і як його відділення після 3 тижнів підготовки кинули на самий важкий напрямок і що з цього вийшло... Я зрозумів, що цей фінансовий ресурс може знадобитися мені чи моїм близьким у випадку моєї смерті, бо для держави ви — ніхто, а на вас і вашу сім’ю всім буде байдуже. Зараз допомагаю лише знайомим і знайомим знайомих.

І давайте на прямоту, волонтерський рух — не системний. Якщо держава — це людське тіло, а війна — це рак, то волонтерство — це як прийом морфію. Тобто до якоїсь міри ви можете ходити і посміхатися людям, але без системного лікування ви просто помираєте. Саме це зараз і відбувається на прикладі війни і FPV. Системній проблемі потрібні системні рішення.

1024₴ щодня на donate1024.org
6000₴ щомісяця на koloua.com
3000₴ щомісяця на ПЖ
512₴ щомісяця на «реактивну пошту»
1024₴ щомісяця на «одна гривня має значення»

Загалом десь 500 тисяч гривень за рік + ситуативні донати (доу, стерненко, пж і тд)

Ніби багато, але це всього лиш 13 тисяч доларів, навіть на один dji matrice 300 не вистачить😕

Щомісяця виділяю приблизно $1100-1200, здебільшого це локальні збори на тепловізори, дрони, авто, сітки, рації, спальники і все інше. Тим, хто бідкається на корупцію, пропоную перевірений (мною особисто) варіант: пряма взаємодія з волонтерами для розуміння актуальних потреб та пріоритеності задач, отриманих від військових. І ви побачите, що те, на що збирають, це лише вершина айсбергу з того, що потрібно вже на вчора.

2023 року більше ніж 550к грн (ПЖ, Kolo, пару старлінків, збори друзів і знайомих, трохи Притула, Стерненко)
2022 було в районі 1500к. тоді донати були більш емоційні, а зараз більш системні
+ цього року більше інвестицій в нерухомість в двох регіонах країни + валютні ОВДП.
росіяни не втомлюються нас атакувати, і ми не повинні втомлюватися допомогати ЗСУ інакше нас просто повбивають.

528 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.
Кожен донат це життя наших пацанів на фронті

☝️

Радий що тут є свідомі люди!🤝

Справжній патріот! (ніт)

Він патріот, тільки не України...

Пропаганду запоребриканських наративів не треба розповсюджувати. Пропаганда це не про свободу слова

Не патріоти України грають на руку ворогу. Якщо ви не бачите в цьому проблему, то я нічого вам не зможу довести.

початку бусифікації

Ніколи не було такого, і тут знову. Бусики ще 14-го почали їздити. Чи думали ті хто не здатен за 8 років розбомбити Донбас побудувати адекватну контрактну армію за натівськими стандартами буде діяти інакше?

Збираю донати та додаю в середньому 50 тисяч щомісяця своїх на звʼязок повітряних сил тут dou.ua/forums/topic/40604
Десь тисяч 30 на місяць йде на підтримку медиків 60 бригади (ліки проти застуди, ноші, засоби гігієни, а зараз дизельні обігрівачі типа вебаста дуже актуальні)
Плюс 10 десь на різні збори від друзів.

Загальна сума за ці два роки, на яку у мене є акти прийняття-передання вже наближається до 6 мільйонів.

На мою думку, донатити обов’язково. Погоджуюся з коментарями про те, що запитувати в опитуванні про суму — це не зовсім коректно, бо у всіх різний дохід. Також є люди, які без роботи.

Донатив та буду донатити далі. Щомісячна сума, яку можу виділити — 7-10 тисяч гривень, але на постійній основі. Переважна більшість розходиться по знайомих волонтерах, яких знаю особисто. Якась частина — великим фондам. Два місяці на ЗСУ майже не донатив, натомість сам провів невеликий збір серед друзів, доклав свої та закупив іграшки, канцтовари, ліки та корма для тварин в дитячий будинок, яким опікується знайома. Сподіваюся, що це теж можна рахувати як донат на ЗСУ, бо саме за майбутнє дітей війна і йде.

але на постійній основі

Це дуже важливо. Завдяки таким «постійним» донатам волонтери можуть планувати бюджети.
По собі скажу що дуже важливо відчувати постійну та стабільну підтримку.

Щомісяця виділяю приблизно $1100-1200, здебільшого це локальні збори на тепловізори, дрони, авто, сітки, рації, спальники і все інше. Тим, хто бідкається на корупцію, пропоную перевірений (мною особисто) варіант: пряма взаємодія з волонтерами для розуміння актуальних потреб та пріоритеності задач, отриманих від військових. І ви побачите, що те, на що збирають, це лише вершина айсбергу з того, що потрібно вже на вчора.

Моє шанування і повага.

Дякую! Шана та повага всім тим, хто стоїть на захисті України. Мені здається, що якби люди пробували поставити себе на місце воїнів, вони б усвідомлювали, як ця допомога дійсно потрібна. І що за регулярною фразою на кшталт «донати розбещують» чи «все крадуть» може стояти чиєсь (і не одне) життя і здоров’я.

2023 року більше ніж 550к грн (ПЖ, Kolo, пару старлінків, збори друзів і знайомих, трохи Притула, Стерненко)
2022 було в районі 1500к. тоді донати були більш емоційні, а зараз більш системні
+ цього року більше інвестицій в нерухомість в двох регіонах країни + валютні ОВДП.
росіяни не втомлюються нас атакувати, і ми не повинні втомлюватися допомогати ЗСУ інакше нас просто повбивають.

Звернула увагу, що автори зрадо*обних коментів, що не треба доданити, корупція і т.п., у цих поважних дописувачів анонімні акки. І коменти їх мимо технічних топіків, лиш зрадо*обство. Може би ДОУ не допускало писати сюда, без відкритого профіля якогось Linkedin чи Гіта, щоб мож було зрозуміти, що це реальна людина =)

Все «реальні» люди працюють на єдиному телемарафоні. Щодня бадьоро звітують та весело радіють (!) кількості вбитих росіян (рабів або заручників путінської секти).

Але чомусь 2 роки мовчать та не розказують про реальну кількість вбитих українців.
До 2022 більшість з тих папуг, розказувало, що «всє нє так адназначна», а в 2004 казали, «что нада услышать Данбас». Зараз господарі папуг сидять в Ніцці та Відні, вичікують кінця війни. Хоча, можливо, вже кудись валять подалі... в Руанду, Японію, Аргентину або Гаваї.

Але чомусь 2 роки мовчать та не розказують про реальну кількість вбитих українців.

А що це тобі дасть? Окрім як кавелка в штанях?

Ви за своїми штанями дивіться уважно. Свідок зеленої незламності.

Ну може не слід показувати підарам їх KPI?

Судячи з ваших коментів, воювати чи допомогати фронту ви не збираєтесь, тож користі з вас для війни — 0. Ваша відмазка — корупція... але й боротися з корупцією ви теж не збираєтесь, тож і в цьому з вас користі — 0. Проте з вас є користь москалям, бо ви намагаєтесь демотивувати інших боротися. Отака проста математика. Відкрию вам секрет: в історії ще не було війни, де б з обох боків хтось не обкрадав своїх. Це не привід не боротися.
Іще. Дайте вгадаю, всі, хто тикають вас носом в це — автоматично зєлєботи, чи не так? Схоже, що перш ніж перемогти русню, ми (зелеботи і порохоботи) маємо перемогти вас.

хмм, а чого ж це в еру коли одним коментарем десь мережі можна зламати собі все життя, люди пишуть з анонімних акаунтів, ніяк не второпаю, притрушені якісь напевно

Це як в рашці, якщо співаєш як путін, то тебе не чіпають. А якщо співаєш проти путіна — то ти зрадник «памяті о вєлікой атєчєствєнной вайнє».

Співати як путін всі будуть, коли «втомлені» почнуть кричати про «та давайтє уже атдадім захвачєнає в абмєн на мир»...

Вас ні вчора, ні сьогодні, ні завтра питати не будуть про те, що давати чи не давати путіну та путіноїдам.

Ваше «хочу» чи «не хочу» ніякого великого значення немає.
Головне, щоб ви були або за Кучму проти Кавчука, або за Ахметова проти Путіна, або за Зеленського проти Коломойського.

Один коментар також врятувати десятки та сотні життів.

Якщо хочеться писати щось таке, що підпадає під статтю 111 ККУ — тре звісно анонімно.

Написание постов под оригинальную ст. 111 УК не попадают. Эта статья для шпионов, наводчиков ракет и прочей подобной публики.

Подивіться інтервʼю Золкіна з колаборантами, будете здивовані. Їх так і понаходили за писаниною

За писаниною то понаходили, але ж то взяли далеко не за писанину.

Еліта нації боїться зрадофіліть під час війни під своїм справжнім ім’ям. Як жити далі? Куди котиться цей світ?

І все-таки. Яка ж нездорова активність ноунеймів в цьому топіку

так не пишіть хуйню і не ламайте собі життя.

А може вони це роблять тому, що у нас подвійні стандарти свободи слова?

<картинка>
— стоять дві групи людей, одні крадуть гроші, інші мітингують і кричать, що не можна красти
— з групи, що краде хтось вигукує — дивіться, серед вас москаль, ми не крадемо, це іпсо.
— мітингуючі кидаються один на одного шукаючи москаля
— ті, хто крали, з набитими кишенями грошей ідуть геть посміхаючись
</картинка>

Нє. Сюда приходиш, щоб поцікавитись думкою колег за межами роботи, а не людей, яким платять за дописи. Тут не про свободу слова мова.

А зачем ты интересуешься мнением, если оно тебя не устраивает?

Вмислє нє устраіваєт? Устраіваєт. Я ж пишу, що мені цікава думка людей, а не наштамповані на замовлення тексти. То вже ви власне викривення сприйняття мені приписали.

За телемарафон точно платять, це навіть бюджетом передбачено, там великі цифри. І навіть похвалять. Грамоту, медаль, приз можуть дати. Все як в ...

А ти думаєш той телемарафон тут хтось дивиться? Сіріуслі?

Дивлюсь інколи. Якщо теоретично припустити (розглянути такий варіант), що Порошенко, Зеленський та Єрмак — це ....., то там багато чого цікавого можна почути.

Завжди потрібно припускати, що сприйняття помиляється, а візуальний «герой» тупо бреше.

Ох, наскільки ти далекий від реальності в своїй айті бульбашці.

А ну, розкажи правду-матку! Залюбки послухаю...

Всі хто більше 40 дивляться телемарафон. Подивись вікову структуру України — це переважна більшість людей.
Всі села і міста не мілліонники дивляться телемарафон, бо більше нічого дивитись там. З’їзди в якесь село, попитай людей що вони там дивляться. Відповідь: телевізор, а там онлі зомбімарафон.
Ну, а так дійсно, якщо я б не виходив зі своєї бульбашки, то у мене ніхто окрім старших родичів телемарафон не дивиться.

Слово «тут» в моїй оригінальній фразі ми принципово проігнорували?

Ну в мене є коллега старше 40 котрий дивиться телемарафон на фоні.

Мені шкода... Передай йому мої щирі співчуття...

Яким боком тут взагалі марафон?

ті, хто крали, з набитими кишенями грошей ідуть геть посміхаючись

«всегда срабатывает»

500к+: більшість пішла ПЖ, далі локальні збори в компанії, потім банки на різні потреби військових. тобто зараз вже близько 13к, на наступний рік план в 15к мінімум.

2023: >10k$ але менше 15ти
в 2022: ±15k$

в цьому році, дещо більше вкладався в інвест-проекти в Україні, тому і закинув менше, але рахував, що питомно податками віддав близько ±10к$ (це без урахування ніякого «ну я їм тому сплачую 20% пдв») тому готовий себе оправдати)

Горить будинок, виходи завалені, вогонь підступає. Частина мешканців гасить пожежу, води стає все менше.
Кричать іншим: — «Допоможіть гасити»!
Ті відповідають: «Хай влада гасить. Хай син Степаненка допомогає!»
Тим часом вогонь все сильніше. Мешканці сусіднього будинку підкидають дрова у вогонь та щедро поливають бензином.
«Тоді хоча б воду подавайте, вода закінчується, гасити важче стає!» — кричать пожежники.
У відповідь: «Хай влада допомогає, мені теж води треба» та «Скільки води не лий, вогонь не загасиш».

Ось ми зараз на цьому етапі. Можна покладатися на владу і чекати поки все згорить. А можна хоч по келиху води допомагати гасити пожежу. Чи допоможе це її загасити — ніхто не знає. Але це дає більше шансів загасити її та зберегти пожежників, ніж просто сидіти з келихом води, сьорбати, та дивитися як все згорає.

ахах, виходи завалені, а щоб вийти через вікно то треба $$$ віддати і правильне вікно знайти, а коли вдасться вибратись то можна слати отакі аналогії іншим мешканцям по смс.

Вікна теж завалюються. Тож варіантів у простих мешканців залишається не так і багато: щось робити аби загасити вогонь, чи сидіти і дивитися як все палає.

Ага, а скажіть, будь ласка, ви написали «простих людей» — кого ви маєте на увазі? І хто у вас не прості люди?

Звичайні пересічні люди без медіа, бізнес, чи політичного ресурсу. 90% відвідувачів цього форуму.
Що їм ще залишається робити?

А зачем жители завалили двери, и заваливают потом окна?

зелена влада — це ті хто закрили палаючий будинок з середини

Вони відкрили вікна для жінок, артистів і спортсменів, і ті шастають туди-сюди, і кричать, щоб ті, хто залишився в середині тушили пожежу, а хто не тушить, то питають — чого не тушиш? Помиті-побриті, щойно з барбершопу пожежники волають — тушити будуть всі!

Кажуть, що в Омані незламні сірники продають.

Тільки відро води ніщо в порівнянні з поженими машинами союзників.
А тут знову все хочуть перекласти на плечі простих цивільних.

Щось пожежних машин і не чутно, просто передають бочки з водою різного об’єму. Цього достатньо аби зупинити вогонь, але не загасити.
Сидіти склавши руки в очікуванні машин, поки всі згорають, теж не вихід.
Тож це зараз більше наша проблема, ніж союзників.

Великі фонди, до речі, це як великі бочки, куди кожен мешканець дає частку своєї води. По одинці ці частки не багато дають, але всі разом дають відчутний результат. Океан складається з мільйонів крапель.

Ну якщо вже угаситися по аналогіям, то з палаючого будинку в першу чергу евакуюють його мешканців.

И тушат только специально обученные люди, специальными средствами, с детства учат что пажар не место для самодеятельности, можно и завернуться ненароком, тут же предалагают всех записать в пожарные и сразу в пекло, даже без спецодежды, будто это реально может помочь.

Згоріла хата гори й сарай
Хай все палає хай усе мине

Почитав коментарі, які ви вивели в топ. Також планую лягти, скласти руки і помирать. Супер! Дякую за поради!

Донаты — ленивая плата за коррупцию. Наконец-то кто-то высказал подобную идею в видео.

youtu.be/...​_hnsI?si=B596ZJ_YqsCt3Z0

Столько лет платили все военный сбор, а даже ни одного патронного завода не построили за 8 лет до полномасштабного вторжения. (

А так це Павло цьому усі ці роки гроші з моїх податків йшли? От він паскуда, реально нехай тоді завод будує.

Ага, знайома поведінка... Нехай вони побудують, зроблять, розвинуть, а я прийду свою експертну думку висловлю, чи правильно вони роблять, чи ні. Совок живіше всіх живих...

Якщо ви вдома розпочнете самі виготовляти навіть патрони, держава створить вам проблеми.

В 2023 ще й досі відсутній закон (правила) про купівлю зброю цивільними та її використання для самозахисту.
Аби цей закон був в 2014 ... то повірте тисячі українців самі би закупили і власні автомати, і набої до них.

Але чому ж це не зробили ні По, ні Зе?
Це ж сильно, в рази, піднімає обороноздатність держави. Чому цього не зробили?

Я не можу дати відповідь на запитання, чому не зробили. Але я можу сказати, що у людей на руках зброї просто валом. Тому цей закон лише синхронізує реальність з юридичними аспектами, а не створить щось нове.

Єдине, що заборонено зараз в Україні — це повністю автоматична зброя. Напівавтомати, тіж калаши, переоблені для стрільби тільки однокими пострілами — будь ласка, купляйте, хто вам забороняє?

І мене дуже умиляє оце «чому Порошенко не приняв Закон Х». Нагадаю, у нас закони приймає Парламент, а не Президент. І у Порошенко не було монобільшості в Парламенті, а була дуже важка і хитка коаліція БПП із НФ. Причому треба розуміти, що БПП — це не партія, а передвиборчий блок, де теж були зібрані люди із різними інтересами. Тож, так, при виборі, чи приймати закони про реформи децентралізації, асоціацію із ЄС, корпоративного держуправління, реформи армії, судів, про найполіцію, про НБУ, тощо, відволікати і так обмежені ресурси хиткої коаліції на просування закону про зброю — точно не на часі було.

От у Зе все могло бути легко: ОП дала команду, монозброд проголосував і все. За 5 хвилин можна було питання закрити.

Если требуете от меня, то с вас мне полномочия, разрешения и деньги на это.

Кожен має право займатися комерційною діяльністю. Ліцензії отримуються в законний спосіб. Гроші є в кредиторів, інвесторів, донатерів. А те, що ви робите, називається відмазки.

Сперва вы высказали глупое требование ко мне, чтобы я строил завод вместо тех, кто собирал налоги 8 лет.

Теперь рассказываете про кредиты на завод и отмазки.

Совсем печально у вас с мышлением.

**щось на зрадофільскому** тому що я іпсо, а не тому що дістало уже це все разом з патріотами, волонтерами, ухилянтами і нафронтницями. **різні доводи і виправдання**

Я доначу. Немного, правда — сто баксов в месяц. Считаю, что волонтёрство в Украине стало альтернативной системой снабжения армии. Что есть неправильно и так быть не должно. На длинной дистанции волонтёрка никогда не перебьёт государственную машину. Это хорошо видно по ситуации с дронами. В начале войны по дронам мы в сухую обыгрывали орков. Теперь же, через два года, дроны у нас по-прежнему тянут волонтёры (где, б***ь, 40 лярдов, которые Шмигаль «выделил» на закупку дронов?), а в раше построили несколько дронных заводов. В результате соотношение наших и орковских дронов на фронте сейчас примерно один к десяти

як де? патрулюють кордони та ловлять ухилянтів =)

соотношение наших и орковских дронов на фронте сейчас примерно один к десяти

Так кажуть, що ввесь світ з нами, всі об’єднані та згуртувані допомогти українцям та Україні?
А як же незламні та хоробрі United 24?
Чи то все брехня та імітація?

Для довідки:
рашка — це 1,5% світового ввп. Увесь інший світ — це 98,5%.

А з дронами от якось дивно виходить. А як же безкінечні міжнародні візити нашого зе-вождя під бурхливі та одностайні (як в КНДР) аплодисменти місцевої публіки?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

То вали в свою рашку і радій ввп і лайну яке л"ється там по ТВ, нахіба ти пдріла сюди лізеш взагалі?

Контраргументы о том что это ипсо, непатриотично или что-то там ещё, можете оставить себе

От що б ти там не казав, але ватана чи рахіта з рашки одразу видно, на відміну від інших анонімів українців, навіть якщо писати будете щось однакове про корупцію. Таким чмошникам як ти головне щоб інші теж були на такому ж рівні болота як і кацапи, вже по цій одній ознакі видно різницю.

По сути возразить нечего, вот и на личности переход. Опровергни хоть слово моё. Хотя с такими промытыми мозгами навряд ли даже можешь понять что я написал.

Щоб спростувати ваші слова треба побачити де ви взяли цю статистику

Вторым местом по ВИЧ в Европе после России?

medicine.yale.edu/...​-prevention-hiv-epidemic

Лидерством по экспорту в Дубай на выходные?

en.wikipedia.org/...​an_trafficking_in_Ukraine

«Офисами» в которых молодежь пенсионеров на деньги разводит?

globalinitiative.net/...​-call-centres-in-ukraine

Проваленным «контрнаступлением»?

www.osw.waw.pl/...​ve-has-failed-day-617-war

Мостом 15 лет строящимся за $400+ миллионов? В 3-4 раза больше чем самые высокие мосты в Европе или Китае.

the-city.kiev.ua/ru/full-news/252

За 30 лет в Киеве из 33 станций стало 52. В Днепре из 6 так и осталось 6. В Харькове из 21 стало 30. Может этим?

en.wikipedia.org/wiki/Kyiv_Metro
en.wikipedia.org/wiki/Kharkiv_Metro
en.wikipedia.org/wiki/Dnipro_Metro

Укрзализныця — средний возраст вагона 35 лет. Круто?

uprom.info/...​iznyczi-stanovyt-32-roky
Статья 2019 года, добавьте 3 года сами.

Может ПОСЛЕДНИМ местом по средней зарплате среди европейских стран?

en.wikipedia.org/...​countries_by_average_wage

Дякую що навели першоджерела.

Зі всію повагою, але в мене є сумніви в цих дослідженнях

(1) посилається на www.frontiersin.org/...​9/fpubh.2023.1229057/full
в якому написано що дослідження зроблено по результатам опитування 10, підкреслюю 10 людей. Це репрезентативна група типу? Плюс в дослідженні взагалі про доступ до шприців йде мова а не про ВІЛ як такий

(2) Де тут про лідерство або порівняльні таблиці? В статі йдеться про саму проблему — без порівняння з іншими країнами

(3) Знову, висвітлена проблема — де порівняння з іншими країнами? в них такого немає чи як?

(4) В статті посилання на статтю Залужного в The Economist. Мені здавалось що там все ж не «Україна провалила контрнаступ» а «Україна провалила контрнаступ бо не отримала достатньо допомоги яку обіцяли партнери». Особисто я теж вважаю що спроба наступати «танковим кулаком» без підтримки авіації це погана ідея.

(5) Про станції метро — так а з чим порівнюємо? в Ха було 21 стало 30 — це зрада чи перемога?

(6) Знову — а в інших країнах як? В Європі я теж бачив багато ± старих вагонів

(7) Наче гарна статистика але я не можу повірити що Боснія / Албанія / Молдова мають вишчі зп — візуально вони живуть гірше.

Якщо ж казати про Net average monthly salary (adjusted for living costs in PPP) то і в самій статті цифри вирівнюються з цими країнами + постсовок туди ж. Розумію що в данному випадку це трохи cherry picking але візуально в цих країнах воно так і виглядає. Та і Болгарія живе десь як ми))

Кстати, не уверен, что эти «исследователи» по ВИЧ не оперировали довоенными данными, когда основной ареал этой болячки был на ныне оккупированных территориях.

Чому не українською?

10-а стаття конституції України доречі.

)))))))
тебе же фактов не хватало. теперь уже мовы?

С — сарказм. С — сатира. С — соловʼїною.

За стільки днів війни вже всім має бути зрозуміло що доводити кацапам що вони не праві це марна справа, вони тупі і ніколи цього не зрозуміють, наскільки вони тупі.

Хотя с такими промытыми мозгами навряд ли даже можешь понять что я написал.

це каже гнида яка слухає рашаТВ чи що там у вас крутять, згний нафіг вже.
Які б не були проблеми в України, це не означає що треба чекати рашу і вона побудує нам метро чи дасть високу пенсію. В чому сенс того що ти тут понаписував, це по-перше взагалі не відноситься до теми, а по-друге що треба робити, здаватись пдрсам? Так ми не хочем бути такими як ти, а ти можеш хвалитись ввп на узьких форумах.

а кто сказал

що треба чекати рашу

это ты додумал

Ммм знову ватан зґвалтував статистика, і це на айтішному форумі де люди наче вміють у відносність.

По факту Україна десь в середині exUSSR країн, по сумарному заліку.

В другій половині вище лише таких гіагантів світового ВВП як Киргизаія, Таджикістан та інший треш-совок. Але, якщо для вас вони авторитет і ви ставите Україну з ними в один ряд — то хай буде.

так а з ким тоді порівнювати? з Московією де зріст GDP обумовлений цінами на енергоносіі? Чи з країнами Балтіі які в ЄС?

По факту ми можем порівнювати себе з Балканами по типу Босніі та Македоніі, так ми більш менш схожі по економічному розвитку з цими слов’янськими країнами

Енергоносії енергоносіями, але вони все ще можуть в великі інфраструктурні проекти, метробудуваня, mass rapid transit (МЦД), вагонобудування (так, я знаю про КВСЗ, але йому далеко до тверського вагонобудівного), спроектували два пассажирські літаки за останні 10 років (хоч і з купою імпортованих компонентів) і т.д. А ми вже не можемо!

Остання побудована розв’язка в Києві — 2011 рік, 3 станції метро вже 4 роки будуються все розпиляно, Антонов вже весь в металобрухт перетворився, а транспортник будували 20 років, за 10 років побудували 2 електропроїзди і 3 дизельних...

Та ми мали industrial capacity не гірше европейської частини Росії. Це були працюючі підприємства, які могли перетворитися в прибуткові бізнеси. Але ми все просрали! Це результати нашого недалугого керівництва. У нас ще з горем пополам працює тільки ресурсновидобувна частина.

І ситуація на фронті — це ось як раз результат цих 30 років, бо оборонка сгинула так само як і все останнє. Тільки КБ з дідами залишилися.

Ми просрали все, що було не конкурентноспроможним, але набудували багато чого нового та цікавого. Просто ви про це не знаєте нічого

О так, ми просрали «неконкурентноспроможний» АН-70 злизаному з нього Airbus A400, але зробили драндулетів на Pixhawk’ах. Ви не розумієте який рівень експертизи був потрібен для того, що ми робили тоді, і що робимо зараз.

І скільки було бажаючих купувати АН-70?

ДОФІГА, але не продали жодного. Упс.

Енергоносії енергоносіями, але вони все ще можуть в великі інфраструктурні проекти, метробудуваня, mass rapid transit (МЦД), вагонобудування (так, я знаю про КВСЗ, але йому далеко до тверського вагонобудівного), спроектували два пассажирські літаки за останні 10 років (хоч і з купою імпортованих компонентів) і т.д.

Майже всі ці проекти збиткові, нікому за межами рф не цікаві, і фінансуються з нафтобаксів рф

Та ми мали industrial capacity не гірше европейської частини Росії. Це були працюючі підприємства, які могли перетворитися в прибуткові бізнеси. Але ми все просрали! Це результати нашого недалугого керівництва. У нас ще з горем пополам працює тільки ресурсновидобувна частина.

Вони були працюючими в плановій економіці совка.
Ці підприємства з іх переважно ватним керівництвом взагалі не мали жодного уявлення, як створювати високотехнологічні прибуткові бізнеси, не збирались цьому вчитись і у всьому завжди орієнтувались на Москву. Яскравий приклад такого персонажа Льоня Кучма.

Майже всі ці проекти збиткові, нікому за межами рф не цікаві, і фінансуються з нафтобаксів рф

Звідки ви знаєте їх економічну модель? Яка різниця за рахунок чого вони працюють, якщо вони працюють? Хто вам вбив в голову, що економіка повинна бути глобалізованною? Вона може бути і ізольованною, якщо фіскальний стимул забезпечує держава, а підприємство виготовляє нормально фунціонуючи продукти на внутрішний ринок.

І знаєте чому це важливо? Бо вчора Тверський Вагонобудівний клепав міські електрички, а сьогодні він клепає танки!

Ці підприємства з іх переважно ватним керівництвом взагалі не мали жодного уявлення, як створювати високотехнологічні прибуткові бізнеси, не збирались цьому вчитись і у всьому завжди орієнтувались на Москву.

Та невже? Як же вам заліз в глотку хотдог WOG-Кафе коли ви їхали в Інтерсіті Тарпан від КВБЗ? Самого совкового підприємства з дуже совковим червоним директором Володимиром Приходько, що керував компанією всі ці роки? Проект Лугансктепловоз з Siemens’ом ви мабуть теж забули? До сих пір локомотиви тягають рухомий склад, в тому числі платформи зі зброєю на східний фронт.

То може проблема не в плановій економіці, в уберрагульному керівництві? В корупції? В неефективності трудових ресурсів?

Звідки ви знаєте їх економічну модель? Яка різниця за рахунок чого вони працюють, якщо вони працюють? Хто вам вбив в голову, що економіка повинна бути глобалізованною? Вона може бути і ізольованною, якщо фіскальний стимул забезпечує держава, а підприємство виготовляє нормально фунціонуючи продукти на внутрішний ринок.

Ну, це і є совковий підхід в економіці. Збиткові підприємства фінансуюються за рахунок нафтобаксів чи валютної виручки з продажу різних природніх ресурсів. Тільки в Україні немає стільки природних ресурсів на експорт, щоб підтримувати радянську чи сучасну московську модель економіки.

Та невже? Як же вам заліз в глотку хотдог WOG-Кафе коли ви їхали в Інтерсіті Тарпан від КВБЗ? Самого совкового підприємства з дуже совковим червоним директором Володимиром Приходько, що керував компанією всі ці роки? Проект Лугансктепловоз з Siemens’ом ви мабуть теж забули? До сих пір локомотиви тягають рухомий склад, в тому числі платформи зі зброєю на східний фронт.
То може проблема не в плановій економіці, в уберрагульному керівництві? В корупції? В неефективності трудових ресурсів?

Я писав не про всіх червоних директорів, а про більшість: "

переважно ватним керівництвом

" Льоня Кучма це ж червоний директор, якого висунуло на президенство середовище червоних директорів, чи ні? Потім кучма зі ватними промисловими босами висунув яника. А цим промисловим босам ніяка західна економіка та ефективність ресурсів не цікава, їм потрібна корупція та московські нафтобакси, щоб компенсувати власну неспроможність та небажання створювати високотехнологічні прибуткові бізнеси.

ти що жартуєш? по якому принципу ти їх обрав? по відношенню загальної площі країни до площі колиньої метрополії?) тоді так
порівняй промислову потужність України після розвалу совка з тим, що було в циї країнах
я вже не кажу про наелення, логістику, вихід до моря і тд
я жив в Македонії і порявнювати її з Україною, це порівнювати х...й з пальцем

А що в нас за промислова потужність була? Виробничі ланцюжки були не замкнуті — дякувати USSR. Що наші заводи виробляли з того що можна було продати? Запчастини до радяньскої війскової техніці? Щось я не пам’ятаю щоб в нас було щось конкурентне взагалі. Ну і звісно велика проблема що ми не запросили до себе капітал та не почали інтеграцію з ЄС в свій час як Польща.

Черговий бот накидає чергову ІПСОшечку... Які ви передбачувані....

И в чем он не прав, можете рассказать? Любая информация, которая вам не нравится — ипсошечка?

Головне завдання ІПСО — вводити в оману та закріплювати певний наратив. Щоб це було ефективніше — використовується частина фактів, які дійсно можуть бути реальними. Але, якщо подивитися на пост в цілому, то там використаний прийом, коли екстраполяція робиться на основі маленької частини без урахування решти. Давайте задамо інше запитання, чим можна пишатися в Україні? Що є приводом? Чи є проблеми? Звісно є, але є багато чого, що дійсно є крутим та передовим. Через те, що ви про це не знаєте або про це ніколи не замислювалися, ваш мозок сприймає лише те, що наведено в меседжі.

’Суть в том что весь народ украины в заложниках у шайки воров с самого момента независимости"

Имхо, большинство населения страны сами у себя в заложниках.

Пытаемся наладить ситуацию в доме и сделать осбб, а населению дома влом голосовать и принимать решения. Многие пытаются что-то нарушить и договорится в обход законов и прав соседей. Для них это норма.

Coping механизм большинства — говорить что во всём виноваты русские.

Ніхто не каже, що русня винна абсолютно в усьому, але без русні було б набагато краще. Можливо не були б другою Францією чи навіть Польщею, скоріш за все чимось рівня Румунії чи Хорватії, але не було б аннексій територій, спонсування террористів та війни.

Чем больше пожертвований — тем больше можно украсть

именно!

весь народ украины в заложниках у шайки воров с самого момента независимости

100%

Можна більше вкрасти не тому що донатять, а тому що немає нагляду та контролю. Люди принципово не хочуть брати відповідальність, всіма доступними шляхами перекладають її на інших, а потім дивуються, чому їхню думку ніхто не запитує... Дивакуваті якісь...

каждый человек который даёт хоть копейку — вредит себе и всему своему окружению. Чем больше пожертвований — тем больше можно украсть

Це є брєд(:. Якщо ви українець, у вас не може не бути рідних, друзів, колег в ЗСУ. Донатьте їм. Всі малі збори мають дуже чітке просте призначення, і можна при бажанні особисто валідувати, що гроші не загубились, а пішли на добру справу.

На моє щастя можу трошки погріти самооцінку, потрапивши у «найдонатнішу» категорію. Зміг збільшити об’єм у порівнянні із минулим роком, але зменшив кількість отримувачів від кількох десятків до 3. Одній бригаді (навіть роті) 90% та 2 слоти на донати перевіреним волонтерам чи знайомим людям, що зазвичай виходять на зв’язок кілька разів на місяць.
Традиційно не здивований наявністю «нетакихяквсі» у коментарях та потішений присутністю тих, хто вклав значно більше за мене.
Був короткий період, коли почав сумніватись через постійні корупційні скандали, але доволі швидко я зрозумів, що гроші крадуть не хлопці із роти, яку я підтримую, а зелені чорти.

саме тому перейшов на підтримку дуже близьких або знайомих, у яких воюють конкретні люди і вони допомагають конкретним бригадам.
Ефективність може не 100%, людський фактор завжди присутній, але тата/брата/родича дома всі хочуть бачити

Подивився статистику. Хм, дійсно, менше вийшло, ніж в 2022 році, всього 500к :(
Мабуть, через те, що багато друзів-волонтерів вже в ЗСУ і кількість зборів зсменшилась кардинально.

херово донатил.
можно сказать — вообще не донатил

imgur.com/a/b5MERx6

за этот год — около 30к
за прошлый — 340к

да, не все записи записывал, но ручки то помнят.

а щас с солдатской ЗПхи особо не подонатишь, когда не на боевых

Я попав в першу категорію, якщо рахувати з початку року, але у 2й половині року об’єм моїх донатів впав майже до нуля. Спробую пояснити чому (сподіваюсь, мене не припишуть до іпсо, я не анонім і маю певну історію коментів на доу)

Донати — це як допомога людині, у якої сталося лихо, різко змінилися обставини і вона ще не взмозі вийти з шокового стану, щоб виробити довгостроковий план дій. Держава в першій половині 22го року не була взмозі швидко і гнучко підлаштуватись під нові обставини. Далі, коли основні потреби по каскам і бронікам були закриті, став очевидним фактор дронів. Держава не здатна швидко і якісно промацати всі первпективні теми, які можуть «вистрелити» на війні. Але починаючи ж 23го року стало очевидно, що вкладатися в промислові виробничі лінії по збірці дронів варто. Роль держави тут: стандартизація боєприпасів і механізмів скидів для них, централізовані закупівлі великими партіями (бо економія на масштабі), грамотне розподілення між підрозділами відповідно до планів ГШ (а не тим, хто крутішу музику накладе на відос з дохлим орком). Але наша держава в особі тодішнього міністра оборони вважала, що «весільні» дрони погоди не змінять. Нащастя, знайшовся інший міністр (цифрової трансформації !!!), який запустив цю тему майже на державному рівні.

Виходить, що в нас зараз є система постачання дронів армії, яка по своїй суті в довгостроковій перспективі ефективною бути не може. Китай постачає в європейський регіон певну кількість Мавіків, ми їх пилососимо по всьому континенту (часто конкуруючи як покупці між собою тим самим штучно півищуючи ціну), закриваємо питання якихось окремих підрозділів, але системно проблему не вирішуємо, бо виробник Мавіків постачати більше їх від того в Європу не буде (є пряма заборона їм це робити, самі розумієте чому). І замість того, щоб держава зробила замовлення на сотні тисяч дронів впродовж наступних кількох років, тим самим надавши вітчизняному виробнику гарантію стабільної оплати і стимул вкластися у повноцінну виробничу лінію (а не у школярів з паяльниками), ми своїми донатами кажемо державі — це питання ми (фонди і донатери) беремо на себе.

Ми ж створили державу, щоб вона вирішувала ці питання для нас, за нас і за наші податки. Тому я роблю те, в що вірю: плачу податки, створюю якийсь тиск на чиновників в міру своїх можливостей. Можу допомогти близкій людині, яка на фронті, купити дрон, але з інших мотивів — збільшити їй цим шанс на виживання.

Пішов надягати дощовик для захисту від гнилих помідорів...

Це як фантазії про комунізм де «вкалують роботи, а не людина».
Скільки коштує один дрон при вітчизняному виробництві? Ну хай 20 000 гривен. А скільки коштує зловити «мобіка»? Поки ціна життя людини для держави менша за вартість дрона — воювати будуть безкоштовні «біороботи»!

ви занадто агресивно налаштовані щодо держави. Не знаю, яка собівартість відловлі одного мобіка, але за втрату солдата держава має заплатити родині загиблого 15 млн (не знаю, наскільки виплачує зараз). Так що мавік таки дешевше купити. А ще дешевше замовити виробництво, якщо мова йде про партії 10к+

І є дофіга способів ухилитися від тієї виплати. Не загинув, а зник без вісти, а до цього ще й дезертував, і хєр тобі, а не виплати.

Вот поэтому не дезертировать из экономических соображений — это плохой бизнес-план.

втрату солдата держава має заплатити родині загиблого 15 млн

Це жарт? Якби за загиблого стільки платили — то замість дронів можна було б найняти шахидів з ИГИЛ. За $500 К баксів підірвати себе, вбити «невірних» і забезпечити родину — стояла б черга як на Хадж.
Десь у 25 років, коли я був у постійній депресії на галері я б може і сам погодився померти за $500 К баксів — бо це більше, ніж можна заробити в ІТ за усе життя!
Вже є приклади кому виплатили такі гроші? Може тим, хто першими пішли у «великий наступ»?

Це не жарт. Гроші виплачують. Безугла жалілася, що у Залужного немає плану війни — тільки дайте 20 тисяч солдатів на місять. А смерь одного солдата обходиться державі в 15 млн.
Цитата з Української правди
www.pravda.com.ua/news/2023/11/26/7430459

Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн грн, а турнікет типу САТ — в 10 тис раз менше? Окрім трагедії загибелі як такої", — написала депутатка.
Гроші виплачують.

Делать такой вывод на основании случайной фразы этой персоны — по меньшей мере странно.

Добре — ось посилання на більш детальний опис
suspilne.media/...​ijskovim-ta-ihnim-ridnim

Ммм, начальник отдела оформления выплат в ТЦК. Не, давайте лучше Безуглую

Добре — ось посилання на першоджерело 168 постанова Кабінету Міністрів від 28 лютого 2022 року. Текст актуальний з усіма змінами.

zakon.rada.gov.ua/...​laws/show/168-2022-п#Text

2. Установити, що сім’ям загиблих осіб, зазначених у пунктах 1-1-2 цієї постанови, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 000 000 гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», крім громадян Російської Федерації або Республіки Білорусь та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, які засуджені за державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору.

У нас на початку осені було близько 15К зниклих без вісті військогослужбовців. Кількість полонених оцінюється десь в 3.5К при цьому. Як гадаете чому? А чи чули ви про відмови у компенсації через токсикологічний аналіз? Держава максимально ухиляється від сплати цих компенсацій, жінки зниклих без вісти влаштовують мітинги біля воєнкоматів. Про це ТГ-канали чомусь не пишуть.

А можна подивитись десь статистику виплат?))

Держава не справляється і то очевидно. Але донат у випадку ЗСУ це не про допомогти комусь, а про допомогти собі. Бо якщо ЗСУ пропустить, то безпечного місця в Україні не залишиться.
Тому якщо ви і дорогі вам люди все ще в Україні раджу донатити. А якщо вже ні то раджу донатити щоб Рашка до Польщі не дійшла

Це тільки відтермінує незворотнє на жаль.

Ніхто не знає, що буде далі. До початку війни цим «незворотнім» навіть топам світових спецслужб з десятками років досвіду здавалося славнозвісне «Києв за трі дня».

А по твоїм повідомлення можна сказати лише одне: що психологічний стан у тебе зараз паршивий. Але це автоматично не показує правильність твоїх уявлень, а просто свідчить про твій надмірно високий рівень тривожності.

Дякую за безплатний психоаналіз)

Так, зараз все з ніг на голову і попередні стереотипи вже не актуальні.

Не турбуйтеся, запоребриканія розвалиться в будь-якому разі

Ставлю на розвал НАТО при перемозі Трампа.

Сенатори подбали про це, тепер від президента нічого не залежить...

Ну то хай відтермінує років на 10. А там у або ішак помре, або падішах. Наступна зміна влади в рашці наврядчи буде безкровною, а це норм шанс для України

Обов’язково буде.

Тут просто питання сприйняття. В історичній перспективі майже кожна країна має основні проблеми зі своїми сусідами. Тому треба кожен день і кожен рік працювати над власною економікою і армією. Країна буде існувати стільки скільки економіка і армія на рівні або сильніші за сусідів.

Як донатили у минулому році:
Від двох тисяч доларів до мільйона гривень. Сім історій айтівців, які витрачають значні суми на українську армію
dou.ua/...​ations-to-ukrainian-army

У мене досі колишній колега донатить з закордону 2-3 тис євро в місяць. При тому, що живе він не у багатих США, а Німеччині.

Значит, человек не умеет обращаться с деньгами. Пичаль.

Бути жадібним зовсім не значить, що ви вмієте поводитися з грошима...

Я доначу на потребности себя и своей семьи — назовём это так)

Досить багато донатив в 2022, сильно знизив обсяг в 2023 коли побачив об’єми корупції в МО і те як ТЦК поводять себе з людьми. Також наклався факт мобілізації дяді і як його відділення після 3 тижнів підготовки кинули на самий важкий напрямок і що з цього вийшло... Я зрозумів, що цей фінансовий ресурс може знадобитися мені чи моїм близьким у випадку моєї смерті, бо для держави ви — ніхто, а на вас і вашу сім’ю всім буде байдуже. Зараз допомагаю лише знайомим і знайомим знайомих.

І давайте на прямоту, волонтерський рух — не системний. Якщо держава — це людське тіло, а війна — це рак, то волонтерство — це як прийом морфію. Тобто до якоїсь міри ви можете ходити і посміхатися людям, але без системного лікування ви просто помираєте. Саме це зараз і відбувається на прикладі війни і FPV. Системній проблемі потрібні системні рішення.

Погоджусь, я раніше часто брав кредити на себе, щоб швидше закривати термінові збори, але знайомий волонтер, коли взнав, налаяв на мене за це самодурство. Бо донати настільки впали, що якщо мені самому знадобиться допомога, то я в найкращому випадку не можу розраховувати навіть на 1% допомоги від того, що я задонатив.

І давайте на прямоту, волонтерський рух — не системний

Я как раз писал тут именно об этом. Естественно, никто ничего не понял. И я могу объяснить, в чём генезис этого непонимания. Системный подход мог быть принят сразу после начала войны, причём даже ровно том виде, что описан. Но западные институты вас огородили от принятия подобных подходов, как и от поставок вооружения достаточного для победы. И тут мы подходим к ключевому моменту — системного подхода нет потому, что запад не заинтересован в разгроме российской федерации. Их вполне устраивает вариант превращения Украины в воюющий бантустан. Именно поэтому форсится в ваших мозгах подход что-то делать через подачки. Форсится через казуистику, которой промывали мозг ещё в средневековой Европе, ничего нового. Если же есть интерес достижения победы, а не получения убедительных оснований, почему обосрались, нужно проводить системную работу. И эта работа должна быть прежде всего с западными институтами.

Та не можуть вони суттєво чимось допомогти. В них пусто в самих.

Системній проблемі потрібні системні рішення.

І системне рішення це ампутація (перемовини). А то рак нікуди не дінеться, морфін рано чи пізно закінчиться, і ви все хворий помре. Ось тільки родичі залишаться без грошей і в кредитах, так як все пішло на морфін.

А надіятись що з’явиться якесь експериментальне лікування (захід захоче вливати в Україну мільярди доларів і зброї, в 10 раз більше ніж зараз) — ну таке. Заходу простіше піти на якісь уступки рашці на перемовинах.

Ну а сама Україна нічого не зможе, навіть якщо корупцію подолати, реформи провести. Хіба що борьба з корупцією дасть стимул заходу влити мільярди. Ресурси у самої України фізично в рази менші ніж у рашки. Та ж мобілізація у рашки зараз на рівні Квітня 2022 в Україні — добровольці ніби і закінчились, но якщо повістку прислати то підуть. Ще далеко до стану щоб на вулицях відловлювати, рейди в ресторани і спортзали робити.

У Захода немає стільки грошей та виробничих потужностей, щоб суттєво поміняти розклад сил на полі бою. В більшості країн на складах пусто.

Потужне НАТО...
Прорахувались хлопці, коли комуняки тоннами БК зберігали на складах.
А гегемон США просто став жлобитись...

Вони просто чудово перспективи зрозуміли... Американці- єдині хто навчився рахувати далі ніж на пару років наперед

Не варто плутати волонтерство з МО. Системний рух — це сплата податків. Волонтерство — це допомога.

Війна йде не за захист держави, а народу. Ви можете критикувати скільки завгодно державу, чиновників, але в присязі ЗСУ клятва народу України, а не депутатам.
Війна за збереження народу та країни, а не чиновників.

До речі, це типовий запоребриканський наратив, коли під словом «держава» мається на увазі тільки керівництво, чинуши, але ніяк не нарід.

Справа в тому, що держава — це політичне утворення. А країна — це передусім соціальне, національне, географісне утворення.
Держава може змінюватись. В нас тільки за останні 2 століття були УНР, УРСР, Україна.
Країна ж одна.
І держава, і країна — це про весь народ, але вживаючи «захист держави» мова йде про захист політичного устрою.

Запоребриканці вважають, геноцид українців є основою їхнього політичного устрою. Базис так би мовити. Тому це не захист політичного устрою, а захист життя.

В нас йде 10й рік активної війни з майже 400-річної національно-визвольної боротьби за існування власної держави. Етнос стає нацією тільки отримавши державу

Якщо ми боремося за існування власної держави, то, спираючись на ваші слова вище, ми або захищаємо політичний устрій, або будуємо політичний устрій, який ми потім будемо захищати.

В цілому так. Ще й несемо колективну відповідальність за цей самий політичний устрій — і за Кучму, і за Ющенка, і Яника, і Порошенка з Зеленським.

Але на цій війні ми не боремося за політичний устрій...

Бо ми боремося і за країну, і за державу, і за народ без якого неможлива ні країна, ні держава. Власне з цього якраз і почалась ця гілка дискусії.

20-30% від джуновської зп, економлю на всьому, незвжаючи на завершення будівництва будинку. (можливість економити вдається бо нема сімї та аренди)

приємно здивований результатами! далі — більше!)

p.s.
9% не донаторів в принципі схожі з тими 9-10% відсотками населення шо голосували за опзж :D

Донатив і буду донатити, хоча виїхав з України за кілька років до повномасштабного і з нею мене нічого не пов’язує (окрім громадянства та залишеної двушки в рідному малому обласному центрі). Суми невеликі, але й я не помідор і зп в мене не долинна. Доначу не тому що люблю Україну, бо інакше б не емігрував, а тому що ненавиджу виблядську русню. Тож продовжуватиму донатити до закінчення війни незважаючи ні на будь-які дії чи бездіяльність керівництва країни та армії, в котре в мене немає віри. Просто мене тішить факт того що якась руснява свиноматка отримає свого виблядка в пакеті завдяки моїй копійчині.

Агов, шановні! Ви ще довго будете реагувати на ці вкиди? Всі, хто написав коментар, де основна думка про шкідливість донатів, або під впливом пропаганди, або «корисний ідіот», або бот, або керівник ботів. Їхня поведінка дуже проста — накидати однакових за сутністю постів, обовʼязково вони будуть пролайкані один одним, бо треба створювати видимість громадської підтримки та розповсюдженості наративу. В полеміку ніхто не буде вступати, аргументація буде слабенькою або одразу з переходом на особистості. Накидування продовжаться, якщо тема буде популярною.

Звісно наші донати є шкідливими для рашистів, тому рашиське іпсо і під’їхало:-)))

В полеміку ніхто не буде вступати, аргументація буде слабенькою або одразу з переходом на особистості.

Абсолютно с вами согласен. Поэтому предлагаю в постах приводить объективно сильную аргументацию с опорой на анализ причинно-следственных связей. Чтобы не выглядеть проплаченным за донаты ботом, ну или директором ботов.

Нащо? Нам більше робити немає чого? Не донатять і не донатять — пофіг. Вже мобілізовано стільки, що у всіх є(або були) знайомі у ЗСУ і всім очевидно, чому ми донатимо.

Давай я тобі приведу приклад. Збираються гвалтівники та серійні вбивці, організовують громадську організацію та починають «відбілювати» свою «діяльність». Мовляв, ми люди з особливими потребами, якщо вам не подобається тим, чим ми займаємося, то це булінг, блеймінг та все таке. Але ми теж люди, а якщо ви проти нас та наших «потреб», то ви іншодумці та просто хочете нас відгеноцидувати. Треба ставати людянішими та час від часу нам давати жертву, тоді ми не будемо чіпати ваших діточок та жіночок. Так працює ворожа ІПСО, по цих самих принципах.

Ваші всі «давайте вже здамося, щоб нам знову стало гарно та не приходилося донатити або ховатися в сховищах», є загрозою існування для інших людей. Вас в тому числі. Умовному «Ваньці» немає різниці, кого гвалтувати, вас, вашу дружину чи пʼятирічну доньку. Він буде це робити, тому що ви дозволите йому це робити. Так, ви особисто втомилися від війни, але не треба казати, що це нормально. Ворог не буде розрізняти, втомлені ви чи ще ні. Ворогу пофігу. Тому ваша поведінка — загроза існування інших людей. Це легітимізація вбивств, гвалтування, геноциду. Зазвичай в мирний час таких людей ізолюють від суспільства.

инакомыслящих просто окрестить ботами

щось часто ці інакомислящі мислять по кацапськи, а ще крім них в нас багато жуйобків які чекають рашу, які теж підливають масла у вогонь.

Может вы тогда сами воевать будете без тех кто по кацапски мыслит? Выкопаете окопы по Збручу там. Если нет — давайте уважать друг друга. Русскоязычные кровью заслужили равное отношение к себе за эти 2 года

Ви теж вважаєте, що донати — це зло?
Аргументуйте будь-ласка, бо інакше ви дійсно схожі на ворога, адже тільки йому невигідна наша волонтерська діяльність.
Чим вам донати не вгодили?

Мабуть процитую початок гілки «Всі, хто написав коментар, де основна думка про шкідливість донатів, або під впливом пропаганди, або „корисний ідіот“, або бот».
Ви вказали "

Рабочая схема — инакомыслящих просто окрестить ботами

"
Була конкретна теза про донати. Ви критикуєте, а отже в цій гілці, а отже вважаєте, що донати шкідливі і ображаєтесь, що таких як ви називають вищевказаними словами.
На жаль ви наводите аргументи які ніяк не відносяться до гілки, до теми поста (донати) при цьому надаєте інформацію про страх перед блокпостами. Яке відношення блокпостів до донатів? Якщо особисто ви боїтесь блокпостів — ен означає що їх всі бояться

Про перечитати назву теми топіка та перечитати перший коментар цього відгалуження коментарів.
Моя думка: всі, хто вважає донати шкідливим підтримують рашистів. Крапка.
Не перекручуйте, що будь-яка критика — це «за русню».
Ваші маніпуляції вкрай примітивні.

Щодо ботів у вас досі жодного аргументу, оскільки ви прагнете говорити на будь-які провокативні теми — але тільки не на тему донатів.

Я з вами не суперечу, я вам нічого не винен ні показувати, ні доводити.
Є тема цього відгалуження — «хто вважає донати шкідливими — той бот, корисний ідіот і т.д.»

Ви вважаєте донати шкідливими чи вам просто хочеться розказати як ви переживаєте щодо блокпостів?

Ви не вказали досі своєї думки щодо головної теми поста.
Отже, донати — це шкідливо чи ні?

Невже не можна прямо відповісти? Донати — це погано чи добре? 1 слово

Павєрьтє всьо нє так адназначна... :D

А, ще хотіла додати, що було б кльово додати додатковий відсоток від моїх транзакцій (15-20%) автоматично пересилати на потреби тієї чи іншої бригади. Але щоб я обирала якої і одразу бачила, що гроші в них на рахунку. Типу купив сигарети не за 100, а за 120 і грошики полетіли на їх рахунок одразу. Мені б було норм.

Так, відразу летить на рахунок першої бригади ТРО Монако

Я хочу окрім податку додаткову плату на окремий батальйон. Податки я і так плачу і вважаю військовий збір меншим ніж зараз є потреба, хочу ще в такому форматі. Можна налаштувати, щоб раз в місяць списувалось, але мені було б комфортніше від елжної транзакції сплачувати додаткову суму

элементарно настраивается регулярный платеж где угодно

напевно ви живете у своєму рожеву світі. Ніхто з будь якої бригади не повинен вам подобатись і ви не повинні мати права вирішувати, кого підтримувати, а кого не підтримувати.

У твітері був один дуже популярний простір на котрому обговорювали, як одні отримували донати котрі були у рази більші за їх потреби. І в той самий час, багато людей сиділи взагалі без нічого, тому що у них не було аккаунтів у твіттері і вони не вміли подобатись. Запис цього простору є в обмеженого кола осіб і вам його навряд чи нададуть. Тому доведеться повірити на слово.

Ви і так маєте такі права, про котрі більшість лише мріє. І при цьому так спокійно говорите про нові права, ніби це щось таке просте. Всього на всього мати можливість впливу на життя людей, у той час коли вони не мають впливу на твоє життя. Це ж так мило, хіхіхіхі.

P.S.: претензії не стільки до цього конкретного коментаря, а більше в цілому. Розрив у правах людей стає неадекватним. Дії тих хто має більше прав виглядають десь ось так, як на цьому відео.
Вибачайте, але захист коштує дорого, і це стільки грошиків, скільки у вас немає. Але у нас же забирати грошики не можна, це ж порушує права обраних людей. Зате у інших можна забрати усі права, так що люди втрачають здоровʼя, а то і життя.

www.youtube.com/watch?v=GN8zVB-YyJk

Я не маю права вирішувати, кому відправляти гроші, окей, дякую товаришу. Ось тільки я ще не маю обов’язків ці гроші взагалі відправляти.

Ви і продемонстрували приклад проблеми. Суспільство замість того, щоб хоча б спробувати розподілити тягар війни на усіх, взяло окрему групу людей і сказало, що це тепер людський ресурс і їх життя належить державі. Для людей морально допустимо позбавити когось можливості розпоряджатись своїм життям, але чомусь недопустимо коли позбавляють їх можливості розпоряджатись частиною їх коштів.

Чому стільки людей кричать, що податки не можна піднімати, тому що держава неефективно їх витрачає? Ви думаєте, що людський ресурс витрачається ефективніше ніж податки?

Якщо патріотам-донатерам відверто сказати, що частину тягару війни вони повинні взяти на себе і не у форматі подачок, а офіційно на постійній основі. Або усі разом, або ж на милість переможця і пояснюйте тоді свої пости про русню. Після цих відертих слів і побачимо справжнє лице людей.

Я розумію, що усі і так це знають, просто не говорять прямо. Але ось ці пропозиції «сподобайтесь мені і тоді я зроблю подачку». Це виглядає уже за межею здорового глузду

Не сваріться під дописом, бо мені ніяково, що всі тут неправильно зрозуміли цей коментар.
Я про додаткову опцію з донатом на окремі потреби чи банки, тобто наприклад є чиясь банка і щоб на неї спрямовувались додаткові кошти, котрі можу самостійно налаштувати (відсоток від суми витрат або саме сума). Щось подібне реалізоване в моно, але не в усіх банках, тому якщо тут хтось цим займається було б кльово.
Дякую!

Ех, потрібно було ширше розʼяснення зробити. Я не проти самих податків, вони апріорі є, я хочу додаткову суму зі спрямуванням, щоб взагалі була ця опція в тому ж монобанку 👀

Якщо користуєтесь монобанком, то можна налаштувати аби якась кількість гривень автоматично списувалась на вашу банку.
Потім з цієї банки раз на місяць чи раз на тиждент скидати кошти на донат.

Там тільки періоди можна налаштовувати( а я хочу щоб саме з транзакцій всіх додавало грошей до суми. Я може ще не розібралась, але буду намагатись. Поки що точно від аптек та зоотоварів маю якийсь % на благодійність.

В мене в моно стоїть округлення до 10 гривень з кожної транзакції, вкінці місяця назбирується, 5-7к які можна кудись направити.

Продовжую донатити на декілька напрямків:
1. На машини і дрони. Машини постійно ламаються і на балансі бригад, а не МО, тому це потрібно робити. На дрони, бо це швидше вірогідність, що вони будуть на фронті.
2. Збираю посилку раз на місяць, там немає чогось прям крутого, але додає комфорту. Накидаю список, якщо хтось буде відправляти: серветки чиста перемога, рушники, фільтр кава декількох видів, чай в жб банках бо миші, чай з less spoon, сушене і вялене мʼясо та риба, сири (дуже тверді сири типу пармезану, бо вони норм зберігаються на пошті), протеїн, що можна розбавити водою 1,5кг, рибні консерви, спеції (цибуля в порошку, часник, трави), консервована томатна паста, паста песто, багато макарон, швидкі каші та вівсянка, мівінка, швидкі супи, гарячий шоколад, орео, вітаміни шипучі, електронні сигарети, запашні сигарети 2 пачки. Багато горішків і сухофруктів. Мишоловки пластикові (вони не вбивають, тому труп миші не гниє в бліндажу), препарати для котів. Список залежить від сезону, але приблизно один і той самий щомісяця.
3. Необовʼязкове, але кльове: напівавтоматична пральна машина. Це дуже звільняє час і там не потрібна водопровідна вода.
4. Також допомагаю 3 притулкам для тварин: один в Києві (притулок Ірини Добролюбової), а також ще два в областях (Екозахист Старокостянтинів та Дніпроенімалс, котрі приймають усіх тварин)
5. Одяг на благодійність (контейнери на вулиці або фонд Янголи)
6. Зараз ще гантелі хочу завезти на реабілітацію, але вони по 16 кг кожна, тому все відкладаю. (Фонд янголи)
7. Іноді допомагаю швейній роті, котра робить інклюзивний одяг.

Доброго дня, а підкажіть по п.6: куди можна таке передати? Валяється трохи інвентаря.

Благодійний фонд «YangolyUA», не знаю чи можна тут посилання вставити, але в інстаграмі вони є. Зараз збирають ще ковдри на ЗСУ. Це в Києві на Кирилівській
Inst: yangoly_ua

Прекратил донатить
Мне эти деньги понадобятся для выживания когда за мной придут. Они настойчио повторяют что придут за всеми.
Тем более кризис

Донаты развращают. Если бы не было донатов — им бы пришлось налаживать производство дронов намного раньше

Ні, капітуляція була б набагато раніше, а не виробництво дронів. Перелік лайкарів підказує про те, що пост — іпсошечка.

у вас 73%-процентных все ипсошечка

хочу уметь распознавать что пост ипсошечка.
научите?

1. Не перевірений акаунт
  2. Лайкають такі самі неперевірені акаунти
  3. Зараз цей наратив активно розповсюджується запоребриком
  4. Немає фактів, лише поверхневі субʼєктивні судження
Не перевірений акаунт

Це нова фішка доу, така обстановка, що страшнувато з основоного аккаунту писати щось спірне. Обговорювали це в темі «чого бояться айтівці» (чи якось так).
upd. знайшов dou.ua/...​rums/topic/45719/#2710686

Не перевірений акаунт
Лайкають такі самі неперевірені акаунти

Зрадойобом страшно бути з основного аккаунту, чого ж одразу бот), ну і лайкаєм таких же зрадойобів.

Головна фішка ботів — пояснювати свою анонімність через якусь «дуже важливу причину». Але будь-яке прохання деанонімізуватися одразу ігнорується.

Скористаюсь другою фішкою ботів.
Зливатись якщо опонент не вдупляє...

Я написав причину, я кинув лінку на коммент, де ця причина розжована, і як результат отримую:

пояснювати свою анонімність через якусь «дуже важливу причину».

Моя причина — страх, що в СБУ закінчаться бабки в одноклассниках і вони підуть шукати «зрадників» по інших сайтах.

Зливатись якщо опонент не вдупляє...

Зазвичай боти так не поводяться. Вони кличуть куратора. ;) Або продовжують спамити своє...

Моя причина — страх

Це очевидно.

і вони підуть шукати «зрадників» по інших сайтах

Кому ви потрібні? Почекайте, чи ви таки зрадник?

пояснювати свою анонімність через якусь «дуже важливу причину»

То что, у тебя Доу «проверил» аккаунт, это ещё не значит что ты не анонимный бот.

Але доводити тобі зворотнє я не збираюся. Достатньо того, що я не підспівую кацапіанській пропаганді та не розводжу тут зрадофілію... Це вже істотно відрізняє мене від бота або вкушеного ботами

Мамкин сыщик)

Смотри, какой расклад:
4. фактов по коррупции вывалили журналисты расследователи полно и так, было бы желание быть в курсе событий;
3. не мониторю, шо там у кацапов разгоняют;
1 и 2 — имею полное право не раскрывать свой realname. На дату создания акка лучше бы смотрел.

4. Факти корупції МО до волонтерської допомоги ніяк не стосуються. Це для мене звучить як — в Америці боряться за права жінок, тому я перестану витирати сраку. Тобто, події взагалі не повʼязані між собою.
3. Але розганяєш їх наративи. Значить ти крутишся в тих колах, які повторюють їх пропаганду.
1.2. Так, маєш. Але якщо ти крякаєш як бот, плаваєш як бот, називаєшся як бот, то скоріш за все ти бот. ;)

1. а как у вас оказался проверенный эккаунт? соц-сети не указаны
2. очень слабый аргумент. остальные боятся очевидно же
3. не аргумент вообще. это как в параше когда кто-то обосрался, они контр-аргументируют «а кому выгодно об этом говорить?»
4. о чем фактов не хватает?

1. Пройшов стандартну процедуру валідації
2. Це стандартна поведінка ботів, створювати масовку та видимість народної підтримки та перехожесті думки. Можна побачити зараз крізь. Чим більше лайків від нонеймів та анонімусів — тим більше вирогідність того, що пост написаний ботом з метою розгону.
3. Це аргумент, томущо наративи не звідки не беруться. Задай просте запитання, скільки разів за останні пару місяців ти думав про, наприклад, дітей Сектора Гази та їх долю? Чи голодні вони, в теплі? Отримують освіту? Ти не будеш самостійно починати думати про щось, поки це щось не почнуть активно обговорювати на загал. А як створити ажіотаж навколо чогось? Заспамити ефір «обговореннями» та «постами від небайдужих громадян».
4. Про все. Наприклад, що донати погіршують наш стан. Спробуй довести, що це саме так.

2. откуда такая уверенность что существуют только такие как ты? как ты в айти попал? по блату?
3. да что у тебя с логикой? ты точно айтишник? ты вообще знаешь что за окном есть мир или ты в компьютере и в нарративах живешь?
4. честно говоря и до войны думал что донаты — это зло, война меня разжалобила, решил, что надо помогать нашим. потом понял что раньше я был прав и донаты это зло.
объясняю почему, но только один раз, потому что если надо разжовывать, значит человек просто не способен.
«помогать» можно: 1) кратковременно 2) тому кто слабее и тому на кого ты влияешь
если ты «помогаешь» тому кто сильнее и на кого ты не влияешь — то в итоге ты становишься должен. а солдаты, которым ты помогаешь становятся заложниками, на содержание которых у тебя вымогают деньги.
У государства есть эти деньги, но они их потратят на себя (дороги, стадионы, автопарк), а ты компенсируй из своего кармана все что они не додали. таким образом это не только никогда не достигнет того объема каким мог бы быть, но еще и поощряет коррупцию, поскольку они теперь имеют возможность делать брукивки, стадионы, овощерезки, барабаны...
не буду тут приводить примеры, если вы в Украине вы знаете, если нет, ну о чем разговор тогда.

2. Запитання не зрозумів.
3. З логікою все добре, дякую що переймаєшся.
4. Твоє пояснення вельми погане та більше схоже на «я знайшов собі логічне пояснення, чому я жадібний, тепер моя совість чистая».

У держави немає стільки грошей, щоб покрити всі потреби водночас. Не забувай, що той потік грошей, який є в держави — це лише якась частина від загальної грошової маси, яка в країні обертається. Не важливо, куди саме витрачаються гроші, важливо щоб вони витрачалися. Тому що якщо зупинити або сповільнити грошові потоки, то економіка почне всихати. Так, їх можна витратити на оборонку, але тут все теж не так просто. Правильно витрачати на товари на внутрішньому ринку, а не імпорт купляти. Але тут є маленька сраконька, ми нічого не виробляємо в тих кількостях, які нам потрібні. Так, щось є, але це саме щось. Виходить, що для економіки, коли ми мусимо балансувати між шкодою, яку нанесе перекіс в сальдо торгівельного балансу, та шкодою від сповільнення швидкості обертання грошей, таки краще будувати стадіони. Бо стадіони — то бюджети місцевих влад, їм в принципі не можна особливо займатися оборонкою, яка є прерогативою центральних органів влади.

Твої всі роздуми базуються на відсутності знань. Типовий ефект Данінга-Крюґєра, коли тобі все здається простим та зрозумілим, тому й висновки — логічні та красиві. Але реальність в рази складніша, тут багато складних питань, які неможливо вирішити за три секунди в «Офісі простих рішень».

Тому донати зараз — це збережені життя. Гроші не замінять ніколи життя людей. Гроші можна заробити, а от вернути людей до життя — поки що не навчилися.

в чем проблема ответить? ты же считаешь других ботами, а сам ты реальный. так вот ответь, где ты живешь?

та так, просто він хоче упевнитись що ти не бот

Головна фішка ботів — пояснювати свою анонімність через якусь «дуже важливу причину». Але будь-яке прохання деанонімізуватися одразу ігнорується.

Навіщо це йому? Що це змінить?

я вообще не уверен что этот персонаж живет в украине после того что он пишет

У держави немає стільки грошей, щоб покрити всі потреби водночас...

причем здесь мифические «всі потреби»?
Логика не соблюдается, ситуации не знает.

При тому, що війна — це нереально дорого. Один комплекс Патріот коштує 1 млрд американських гривень. Скільки ми їх можемо собі дозволити з нашим поточним бюджетом? А не треба ще забувати, що з того ж бюджету треба вчителям, лікарям та іншим бюджетникам грошенят дати, щоб вони копитця не відкинули. Нам треба 1млн снарядів в квартал. Це приблизно 400млрд гривень на рік. Ні, ну можна надрукувати, звісно ж. Але потім економіка скаже «ква».

То ви такі герої, держава все всім забезпечити мусить, але ваші висловлювання є однозначним маркером повного відриву від реальності. Ви навіть міські та центральний бюджети не взмозі розрізнити, але вже перелякано розповідаєте всім, що донати погіршують ситуацію.

Панове, в нас тут в людини камінаут трапився...

Не перевірений акаунт

Це показує лише, наскільки у нас «вільна країна вільних людей», що бояться говорити свою думку неанонімно.

Лайкають такі самі неперевірені акаунти

Це показує, наскільки багато таких людей, адже «вільна країна вільних людей».

Зараз цей наратив активно розповсюджується запоребриком

Будь-яка думка не з марафонного 73% вигідна поребрику, і автоматично записується в колаборацію

Немає фактів, лише поверхневі субʼєктивні судження

Марафон звісно ж лише фактом і б’є

Це показує лише, наскільки у нас «вільна країна вільних людей», що бояться говорити свою думку неанонімно.

Це показує лише те, що людина хоче приховати свою ідентифікацію. Все решта — інсинуації та субʼєктивщина

Це показує, наскільки багато таких людей, адже «вільна країна вільних людей».

Це показує лише кількість анонімів. Всі ці «пояснення» не грають жодної ролі. Можна все що завгодно пояснити через абстрактні фрази. Але факт залишається фактом, аноніми лайкають думки анонімів. Це типова поведінка ботів.

Будь-яка думка не з марафонного 73% вигідна поребрику, і автоматично записується в колаборацію

Ні, будь-яка думка, яка грає на ворога, в тому числі з переліку єдиномарафонних, є шкідливою. Все дуже просто.

Марафон звісно ж лише фактом і б’є

Марафон — пропаганда.

Если ты не согласен — значит вражеское ипсо.

Навпаки, якщо згодний — то ти як раз повторюєш всі наративи ІПСО.

Не заважайте, він бореться із ворожим іпсо на інформаційному фронті. Кожен другий комент про це.

О, прям засмерділо черговою ІПСОшечкою... Слово-маркер — кукаріот. Це типовий запоребриканський, але виключно запоребриканський прийом, ображати опонента якимось словом. Викликає лише посмішку :D

Який ти агресивний, ти думаєш ти ТЦК когось налякаєш?

Спочатку ти. А ні, я ж забув, ти проти цього всього...

Ви просто хочете отримати дещо більше, аніж просто відчуття «що ви молодець». Це знайомо.

Все так, только есть пацаны которые там в грязи сейчас сражаются, без дронов или генераторов, ведь не донатя наказывают не депутатов, а имеено их.
Сам тоже начал собирать баксы на «если прийдут», но и перестать донатить не могу, хоть меньше но нужно. Да я хотел бы что бы гос-во сказало донать 2-3к в месяц и буть спокоен, но увы оно так не делает.

а есть пацаны которые рыщут по улицам чтобы запхать меня в бус и потом получить выкуп или зп за показатели.

Я это прекрасно знаю, меня самого чуть не запаковали когда я просто шел по улице и рядом встал бусик, именно ради меня, но у меня было куча пакетов с продуктами и мясом которое текло, и они просто выписали повестку, второй раз так может не повезти.

Лучше с рюкзаком ходить, с ним бегать можно если что.

Один зрадокористувач, що пише тільки політичні коментарі на ДОУ відповідає такому самому. Обидва користувачі звичайно ж московитською мовою. Цікаво (ні)

полностью согласен. где ты раньше был? именно так о себе и думал когда остался без работы, из страны не выпускают, оказывается что я уклонист и должен...

Ви громадянин України? Коли ви отримували паспорт — мали б знати, що у вас є не тільки якісь права, але і обов"язки. Вітаю в дорослому світі

А дивиться як прикольно виходить. У громадянина є обов’язки. Але і у держави є обов’язки. «Стаття 27 .... Обов’язок держави — захищати життя людини.» Коли людина не виконує своїх обов’язків то її садять до в’язниці, а от коли держава не виконує? І там багато такого що має держава робити, але не робила, або робила погано. То ж і вийшло як в тому анекдоті «вони роблять вигляд що платять за працю, ми робимо вигляд, що працюємо».
або ось: «Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.»
Ну даруйте, як може бути людина вільна, якщо в неї ту волю можна забрати? Я вже мовчу про рівність прав.
І пошукайте апостроф, то не складно. Нема гіршого видовища ніж патріот з лапками замість апострофа.

Ну даруйте, як може бути людина вільна, якщо в неї ту волю можна забрати?

Забрати волю можна тільки в раба. Вільна людина передає право розпоряджатися її долею іншим людям. Різницю вловили?

Не зобовʼязана, але має повне право

Це якщо ти постійно перетинаєшся з соціумом... А якщо не перетинатися, то й проблем з прийняттям інших не буде. ;)

Можна обмежити спілкування лише з однодумцями. ;)

Спілкування про свободу в Країні під час війни перетвориться на перелік шкоди, яку буде нанесено громадянам, тут немає виграшного варіанту. Всі — програшні, запитання лише в тому, яку саме ціну прийдеться заплатити.

Твоя персональна свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини....

Ви кажете про ідеальну та максимальну свободу, вона недосяжна. Бо скільки людей — стільки думок

Скоріше ми всі порушуємо кордони інших

Забрати волю можна тільки в раба.

Раб то людина в котрій ВЖЕ забрали волю і права. Таким чином неможна забрати те, чого нема.

Вільна людина передає право розпоряджатися її долею іншим людям.

«Передача», то є акт добровільний. Ось коли людина іде на «контракт» або «добровольцем» це можна сказати, що людина «передає право розпоряджатися її долею іншим людям».

Різницю вловили?

Ні. Бо ви її не довели.

Раб погодився з тим, що в нього забрали волю та права. Тому він стає рабом. Саме в цей момент. Якщо не погодитися, то ніхто не зможе з тебе зробити раба.

Для нього він не злочинець. Це про внутрішнє світосприйняття, не про те, як хто кого вважає ззовні.

«Прикольно виходить» тільки якщо частково читати конституцію.

«Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.»

Ось вам апостроф — ’ )

Так я ж про це і пишу, що перед державою є не тільки обов’язки, але є і права, а також є обов’язки держави перед громадянином. І якщо держава не виконує — то просто «вибач», а коли людина не виконує то іде до в’язниці. Як не мене, то трохи не рівнозначний обмін.

Ось вам апостроф — ’ )

Ctr-C — Ctr-V? :)

Я виступаю за саме рівнозначний обмін. Кожен хто не виконує і статю 21, і статтю 65 — до в"язниці. Так згодні?
Який народ — такі і бояри.

Коли ви отримували паспорт — мали б знати, що у вас є не тільки якісь права, але і обов"язки.

Приписне свідоцтво отримується до паспорту, тобто обов’язки перед державою з’являються до нього. Це принципова різниця, наприклад, стосовно можливості не погодитись на умови суспільного контракту, і самостійно покинути країну замість отримування паспорту.

Приписне свідоцтво — це документ, який свідчить про те, що ви стали на військовий облік.
Перший документ про ваші права і обов"язки — свідоцтво про народження. Саме на цьому етапі ви набуваєте громадянства.
Саме завдяки йому ви отримуєте першу медичну допомогу, знаходитесь в садочку, вчитесь безкоштовно в школі, безкоштовно їздите в метро.
Покинувши країну ви не позбавляєтесь прав та обов"язків.
Лише зміна громадянства

В 2022 один колега сказав, що системно донатить вже багато років з 2014 і обрав для себе напрямки, які підтримує на регулярній основі.

Після тих слів вирішив регулярними витратами зробити кожен місяць 45к грн на допомогу військовим. В них 30к премія тоді була і 10-15к базові виплати зарплати. Таким чином допомагати об’ємом хоча б одного військовослужбовця. 100к на місяць (які отримують за бойові) не можу собі дозволити донатити. Плюс додатково доначу на збори знайомим, щоб бачити і відчувати адресну допомогу, а не «в нікуди».

Регулярну суму 45к поділив на 25к в ПЖ, і 20к військовими облігаціями. Першим за їх системність, відкритість і довіру до них. Другу половину облігації — бо розумію, що в нас тоді 50% бюджету було на війну (зараз це 100% доходів на війну), і треба якось платити зарплати військовим яким видніше куди ці кошти витрачати, або хоча б власній сім’ї віддавати. Плюс держава купляє патрони, снаряди, а це може робити тільки вона системно, хоч і буде розкрадати.

На відсотки купую ті ж самі облігації (там вже по +15-20к виходить відсотками). А в кінці війни, або якщо заморозиться на якийсь час (по типу АТО + мінськ), планував кошти з облігацій задонатити на щось вартісне, що буде відчутно. Комусь на протез, який суттєво допоможе в житті, підвищить рівень комфорту життя, наскільки це можливо буде. Тому відношусь до цього як кошти, які не повернуться, як донат. Плюс припускав варіант, що може бути дефолт в країні і мені ок, що ці кошти не повернуться.

Зараз в ході активізації мобілізації без розбору, то трохи переглянув призначення коштів з облігацій (їх можна продати раніше строку в моно). В разі власної мобілізації, то можливо частину коштів витрачу собі на спорядження, якщо не видадуть нормальне (зараз не бачу сенсу на це витрачати кошти і тримати вдома, щоб лежало), або підуть на допомогу батькам (пенсійного віку) на час моєї служби, бо не зможу більше допомагати як до того.

В 2023 загалом вийшло майже 600к грн. Але відчуття, що цього недостатньо, не покидає. Особливо на фоні людей, які продали і задонатили власну машину, хто відкладені кошти на ремонт власного будинку повністю донатив. Велика повага таким людям. Ті хто служать, тим безмежна повага.

ви вже зайнялися реалізацією перелічених пунктів , чи так, посвистіти?

Сэр, я не являюсь в отличии от вас избирателем, и не могу даже воздействовать на местные органы самоуправления в связи с их отсутствием. А те, кто занимается волонтёрской деятельностью, могли бы направить усилия в направлении, где будет выше эффективность. И более того, подобная постановка вопроса означает полную импотентность государственной машины.

не треба все до купи
де це місцеві органи самоврядування відсутні?

и не могу даже воздействовать на местные органы самоуправления в связи с их отсутствием.

те що конкретно ви не можете на них впливати не означає що їх нема.

очевидно, ви не є громаданином України — ну то таке, для продовження бесіди напишіть громаднянином якої країни ви таки є.

А те, кто занимается волонтёрской деятельностью, могли бы направить усилия в направлении, где будет выше эффективность.

я давно дотичний до теми волонтерства, що до того, як це стало мейнстрімом,
І знаєте ось такі поради і тоді чув, мовляв не так робите, не там допомагаєте, не так, не туди йдуть зусилля тощо.
В принципі, таких порадників слали або одразу нар_хєр ( ось так брутально, без сантиментів ), або пропонували зайнятися реалізацією власних порад. тобто списочок маленький ,всього з 2 пунктів. Я запропонував найм’якіший варіант. -ви явно відмовилися
Якщо б ви були громадянином України,то в принципі залишився би тільки один варіант, але ви очевидно не громадянин і я не знаю що вам порадити, хоча я таки схиляюся до одного варіанту.

И более того, подобная постановка вопроса означает полную импотентность государственной машины.

—йдіть розкажіть французам зразка 1940 року про імпотентність держ машини. ще кому можна там ?— бельгійцям, чехам, словакам, полякам багато кому набігає. Україна маже 2 роки в боротьбі, а ви задвигаєте

хочу додати — слати таких порадників подалі — це дуже (підкреслюю- дуже) гарна ідея, бо в 100 відсотків зі ста вони не роблять ні більш ефективно, ні меньш ефективно , взагалі ніяк.
тільки шум зайвий. чим власне ви і займаєтеся.
Ми не можемо замінити допомогу тут і зараз на тиск на депутатів який спрацює (чи спрацює) дуже згодом, треба робити і те і інше, що власне і робиться. але ні в якому разі не заміняти.

Тим більше якісь казкові варіанти про євро суди з рашкою. та з ними судяться вже 10 років майже. ось чим конкретно суд з рашкою який ми виграємо за два роки (5-10) допоможе тут і зараз конкретному бійцю.
я таких демагогів по сморіду відчуваю.

На сколько вам должно быть известно, в Крыму уже 10-й год отсутствуют вообще какие-либо институты государственности, украинской разумеется. Есть конечно представительство якобы АРК, которое неизвестно где находится за пределами Крыма, в каком составе, и с какими полномочиями. В любом случае, что бы это представительство не рассказывало, оно не может выполнять функции согласно конституции в полном объёме, и если вкратце, это туфта. Есть ещё пару депутатов верховной рады от Крыма, Джемилев и Чубаров. Полномочия у них клоунские. Если вы не в курсе реального расклада украинского политического истеблишмента, то могу немного пояснить. Ни Джемилев, ни Чубаров, ни кто-либо ещё из Крыма не может решить ни одного вопроса даже в рамках клоунады. Когда создаётся очередная Крымская платформа, или ещё какой-то затус по этой теме, туда их естественно приглашают. Для мебели. Все вопросы там как создаются, так и решаются персонажами с Крымом никак не связанными. Ну а если Джемилев или Чубаров только вздумают что-то спросить не в рамках установленного сценария, они тут же вылетят из Рады, и они это прекрасно понимают, у них нет избирателей, и тогда их будут приглашать в этот цирк в качестве прохожих с улицы, ну или гражданских активистов.

Далее. РФ торгует нефтью, и Европа никак отказаться не может. Ок, значит надо разобраться, а можно ли повлиять на то, чтобы снизить количество закупщиков. Не обязательно продаваемые объёмы, идеально было бы еслиб вся нефть шла из Раши только через 1 покупателя. Это намного облегчит взыскание контрибуции без решения вороха проблем со странами третьего мира. Дальше надо через суды добиться выплат контрибуции за счёт наложения акцизного сбора с продаж российской нефти. Цену они могут устанавливать какую хотят, вернее что им дадут, но в ней заложен определённый % на выплаты. Заниматься этим должен ни я или вы, а естественно депутаты, у них есть возможности учредить рабочую группу со специальными полномочиями для решения вопроса контрибуции во всех международных инстанциях что потребуется, международных судах, судах каких-то юрисдикций.

чувак, ти сидиш 10 років у Криму, платиш там податки та вочевидь лоялький до існуючого стану, в тому числі і до поточної стадії війни ( бувають сімейні випадки, але важко подумати, що їх не можна було б роз’язати протягом 10 років), інакше ти би виїхав.
І потім ти розповідаєш, як Україні боротися, що тут всі феєричні ідіоти, що оплачують боротьбу тут і зараз, а не йдуть у міжнародні суди і чекають у той час коли їх міста та долі руйнують.

Ти взагалі при тямі ?

на моє місто курва-мать раз на три дні атаки дронів йдуть з Криму , а ти сидиш і розповідаєш, що треба групу депутатьску створити та контрибуції чекати.
Може, більш ефективно було б якщо б ти не сидів тут, а щось робив там.

Сэр, в Крыму через Рашу можно въезжать и выезжать сколько угодно, нет закрытых границ. И есть указ Зеленского о праве пересечения неконтролируемой границы в гуманитарных целях. Кто тут лояльный или не лояльный — это волнует только гражданских активистов. Вроде так называемого «смерша», с очевидным фимозом головного мозга, ну и ещё вас видимо. У вас есть сомнения насчёт фимозности смерша? Думаю, что нет. Если вопрос насчёт контрибуции по отчислениям с продаж нефти будет решён, это напрямую определит итог войны. Если отсудит хотябы 20%, это значит что получит 36 млрд в год от 180 на военный бюджет только с европейских продаж. Донатами это покрыть невозможно всё равно. А РФ затянет пояс на эти же 36 млрд. Еслиб вопрос решили раньше, и эти деньги сейчас поступали, результат контрнаступа был бы другой.

Я сейчас скажу вам обидную вещь, но которая правдива.

Насправді сотні тисяч і наших і ворогів, які загинули за цей рік — майже ні на що не вплинули!
Десь відвоювали 10-20 кілометрів, десь віддали руїни Бахмута — за рік фронт суттєво не змінився.
Залужний написав цілковиту правду — війна перейшла у фазу, яка нагадує Першу світову. Скільки і якої піхоти не кидай у пекло — це ні на що не впливає.
Колись був фільм часів холодної війни, же побудували AI аби він знайшов як виграти ядерну війну. І він дійшов висновку що єдиний спосіб виграти у такий «грі» — це в неї не грати!
Так само єдиний спосіб перемогти у війни на знищення двох держав — це не приймати у цьому участі і вижити.

Ну, в первой и во второй мировой всё же победители и побеждённые были, так что не надо ля-ля.

Стратегічно вже не змінять нічого. Це правда
Але комусь допоможуть вижити і на тому добре. Мені насрати на державу, а от тих хто опинився на фронті шкода.

Так, це капля в морі в порівнянні із зменшенням допомоги від партнерів, все іде до заморозки.

Ну заморозку мають хотіти обидві сторони. Боюсь що зараз кацапи можуть не погодитись або висунути умови з дійсно повною капітуляцією

Ну, судячи з того, як активізували тцк в останні дні ще не скоро. Та й Залужний начебто і написав статтю нещодавно про безглуздість того, що відбувається, але вже зараз оголосив про ще один контрнаступ у слід. року. Думаю, доб’ють ще одну партію майже ні на що не придатних мобілізованих і тільки тоді почнуть думати про переговори.

Мені насрати на державу, а от тих хто опинився на фронті шкода.

Та і не тільки на фронті. У прифронтових містах теж жахів вистачає. В мене з голови не йде Володимир Вакуленко автор Татусевої Книги був вбитий руснею і зовсім не випадково як наприклад один мій сусід який вивозив людей і так співпало що в нього прилитів снаряд поряд який скоріше за все пустили кудись туди. Без держави неможливо захистити більшість населення країни.

У прифронтових містах теж жахів вистачає.

Я цього не розумію: чого люди сидять під обстрілами і не хочуть нікуди їхати?! Хіба десь у іншому місці буде гірше ніж у розбитому будинку без електрики, води, опалення?
Більше того — залишаються там з дітьми! Це взагалі якесь божевілля: у Європі українців чекають на усе готове — на умови, які вони навіть за мирних часів не бачили у своєму Мухосранську.
Хто бачив міста на Донбасі не дасть збрехати — навіть хостели у Європі набагато кращі. І взагалі — краще бути біженцем у Європі, ніж бути жебраком в Україні. Давайте казати правду: навіть якщо Донбас звільнити — там усе одно після війни буде Гепа. У людей є шанс поїхати до цивілізації, дати дітям нормальну освіту і можливість жити у Європі — а вони замість цього дивляться як їх діти на вулиці мінами граються.
Але і це не все: ці люди — причина того, що волонтери ризикують життям аби до них приїздити!

Ну кто-то ж там должен жить и это всё восстанавливать, не находите?

Навіщо? Це так само як повертати людей в офіси. Якщо щось не приносить прибутку — то нема сенс це робити.
Відбудувати місто де до війни люди не могли знайти нормальної роботи? Відбудувати завод або шахту які ще до війни були збитковими?

Складно пояснити. Треба це відчути на своїй шкурі. Людьська психологія вона дуже хитра. Я теж би не виїхав і не збираюсь виїсжати не зважаючи на усі мінуси якщо взглянути правді у очі. Хотів би давно виїхав а так не хочу.
Тому я завжди казав — більшість всеодно не свалить навіть якщо відкрити кордони.
Ну і ждуни звичайно є не без них. Судячи із відгуків волонтерів у тих містах які добряче утюжать артою залишаються в основному ждуни.

Навіть якщо загинете? Всеодно не будете їхати? Чи повернутись інвалідом і вже не зможете займатись ІТ.

Ну якщо загину то їхати точно не буду
Але на данний момент я ж не на лінії фронту і моїй безпеці це не загрожує. Є вірогідність що звісно приземлять дрона або ракету, але у моєму запубердянську це подія вкрай рідкісна.
Я прекрасно знав що почнеться війна і свого часу не виїхав. Чому? Бо мабуть приймав ці ризики заради іншого.
У мене тут гарна квартира і все влаштовано як мені потрібно. Дивлячись на ціни у європах я не уявляю як я зможу заробити на це не змінюючи образ життя. А мені потрібно житло виключно у моїй власності і без кредитів і інших варіантів не розглядаю.
А тут мрію про будиночок в Карпатах і є плани на наступний рік на нього заробити. Пів року на будинок без кредитів — у ваших Європах таке можливо?
Також двоє дітей — у них друзі.Один вже проходив курс психотерапії коли переїсжали і йому це все складно дається. Та і він не зірка — повний двоєчник у школі тому яке там чекає майбутнє таку людину? Тут якось у бурситет впихну і піде айтішникам електрику робити збиваючи у них пів зп за візит.
Тому це цілком свідомий вибір, а із ризиками буду якось жити.
Але навіть я не можу уявити як можна жити на самій лінії фронту. Можливо так само ти не можеш уявити наскільки для деяких людей може бути складною іміграція. Так можливо складніше ніж життя на війні

Це все добре і плани на майбутнє, але в дечому ми вже не будемо мати впливу, ринок ІТ, закриті кордони, не поїхати нікуди. Як на мене зйобики зараз мають більше перспектив, та можливість обрати нову точку респауну в декількох країнах та будувати собі життя далі, а не думати які ж ще ***** закони приймуть наші.

Життя без кредитів це двозначна річ, адже кредит це інструмент, можна взяти кредит і скупити біток по 60к, який впав до 30к, а можна навпаки.

Там навіть двієчник пройде серію курсів і отримає роботу, а тут буде тільки воювати/відбудовувати/їздити на заробітки.

Ну чим старша людина тим важче виїжджати, тому що влом починати все з початку.

Ну чим старша людина тим важче виїжджати, тому що влом починати все з початку.

Я б сказав так — чим більше ти пристосувався під поточну систему тим складніше пересідати на щось інше.

Там навіть двієчник пройде серію курсів і отримає роботу

Тут теж, тільки там перевага для місцевих резидентів які говорять без акценту на місцевій мові. Інші вже другорядні особи. Ти маєш мати суттєву перевагу над місцевими щоб якось нормально жити — варіанта два або бути розумним або сильно демпінгувати

Життя без кредитів це двозначна річ

У тому і справа — кредит повинен бути інструментом для заробляння грошей, а не облаштування життя. Гуд коли кредит береться під бізнес, а іпотеки це дуже погана справа по багатьом параметрам. Але є варіанти по житлу у штатах які вигідніші за кредити треба вивчати. Але

Ну чим старша людина тим важче

ВЛОМ :-(

Вся наша жизнь это психология, на ней основаны все решения от верха до низа. Подобные альтруистичные действия личного характера показывают скольким людям не все равно. Также закрывают критичные проблемы реальных людей. Ментальная составляющая от таких проявлений критически важна. Она не является решающей, как ракета в патриоте, но тот кто выпускает эту ракету и 24 на 7 зырит в монитор, и слушает пикание. знает что на него не положили, и люди в городе с ним, от этого он слушает внимательнее и палец на кнопке держит жестче.

Ви не праві. Почитайте, звідки на фронті з’являються мавіки, FPV дрони, джипи та аптечки з нормальним наповненням. Можливо ви думаєте, що це держава видає ? Ви помиляєтесь, це все закуповується на пожертви. Підняли мавік, побачили ворожий танк, який вистрелив і поранив наших бійців, достали нормальну аптечку, надали допомогу, відправили FPV дрон, який спалив ворожий танк, а джипі повезли поранених бійців на стаб. пункт. Без донатів, це все не можливо було б.

Для чого тоді держава, якщо все тримається на донатах?

Владу потрібно не тільки обирати на виборах, а й контролювати. Зараз потрібно задавати запитання владі, чому не достатньо запезпечено наші збройні сили.

Задаєш питання — отримуєш повістку.

Державні чиновники, не роздають повістки.

Згадайте як люди в Харкові зробили мітинг проти забудовника.

Зараз потрібно задавати запитання владі

їм насрати на задані питання, що далі?

А *** їх знає для чого вони. Все більше схиляюсь до правого лібертаріанства

Это всё должна оплачивать российская федерация, а не донатеры. Причём на системном подходе, и прямо сейчас за счёт продажи нефти, а не когда-то в светлом будущем после якобы победы. Если контрибуцию обещают взыскать после победы, это значит что западные институты объясняют Путину: если вздумаешь проиграть, тогда придётся платить.

Я краще передам мавік на фронт, чим передам бійцям «нема грошей від русні, немає мавіка».
Купівля мавіка для бійців, для мене, краще тим, що я пізніше попаду на фронт. Це доречі додатково покращує моє самозбереження.

Причём на системном подходе, и прямо сейчас за счёт продажи нефти, а не когда-то в светлом будущем после якобы победы.

Нагадує анекдота:

Піймали гопніки лоха, віджали мобілу, а він їм і каже:
— Краще віддайте — бо буде як учора.
Гопніки здивувалися — думають може у нього знайомі якіс чи родич — авторитет. Віддали і питають:
— А що такого учора було?
— А учора не віддали!

От якщо Хуйлу запропонувати: «ти продавай нафту — а гроші підуть Україні» — і він погодиться, тоді буде не як учора.

Если в случае вынесения решения взыскания контрибуции с продаж нефти, Хло решит больше ничего не продавать — это тоже отличный вариант.

Фронт в більшості випадків завдяки волонтерам та донатам і тримається. Поспілкуйтеся з тими хто там знаходиться. Мін Оборони не дає ні нормальних аптечок, ні дронів (розвідувальних чи камікадзе), ні авто. Це все повністю на волонтерах.

за 76 діб одна з бригад, яка веде безперервні боі на напрямку головного удару противника в Авдівці отримала від держави такі дрони основних типів:
fpv-дронів — до 700;
Мавік-3 — 18 (вісімнадцять);
Мавік-3Т — 6 (шість);
Аутел-4Т — 70.
Усі ці дрони вже дуже давно використані за призначенням, зараз бригада воює на волонтерських дронах. Тому що денна витрата Мавік-3 становить до 10 дронів, а денна витрата fpv становить до 60 дронів.

www.facebook.com/...​RXhKZVsDGGea9wJ5aj1XmBFZl

Знайомі медики скинули фото змісту того, що КМС вважає наплічником бойового медика, і продовжує видавати в військові частини. Це було отримано цього місяця бойовою бригадою на одному з складів з системи КМС. Китайські турнікети, китайські бандажі, китайські оклюзійки, комплектація із серії «миша повісилась від безнадійності»...

www.facebook.com/...​NsdrhxUQEj62WVDGHk6aPtQfl

умовний взводний медик Василь у окопі в сраці світу вже зараз не може чекати, поки десь тисяча і однією робочою групою перепишуть стандарти про стандарти, затвердять стандарти, напишуть накази про стандарти, проведуть стандартні закупівлі згідно наказів про стандарти — і тільки тоді щось йому привезуть в окоп. А може, й не привезуть.
Тому, власне, такмед в армію, до самого-самого низу, так би мовити, продовжують поставляти благодійні фонди і просто звичайні волонтери (як «масовий», так і специфічний суто для медиків).
Ні, стандарти чудова і правильна штука, але багато людей до їх появи просто не доживе. Хоча могли б, якби ми з 2014 року не імітували бурхливу діяльність у сфері тактичної медицини, опинившись 24 лютого із цим питанням тупо із голою частиною тіла на літеру «Ж». І якби командування на чолі з пані «Как би чєго нє вишло» не продовжило цю політику красивого перекладання папірців із нулем на виході вже після.
Сподіваюся, що нові творці стандартів це дійсно розуміють, наразі я ще вірю в це. І вже в якомусь хоча б осяжному майбутньому ми не будемо бачити, як це сталося вчора, якісь одноразові чохли за 8 доларів із начинкою із пекельного китайського лайна, яке в бригадах видають людям як рюкзаки бойового медика.
Але поки — будемо працювати з тим, що є. І для тих, хто ще є.

www.facebook.com/...​AzefLdHbB3HjnaH6uvCkg4ovl

Та ми й так бачимо, що ти вже програв в цій війні. А ми — ніт.

Дело даже не в донатах. Дело в том что от Украины сейчас вообще ничего не зависит. Путин в 2022-м завершил демилитаризацию Украины и сейчас Украина воюет на НАТО-вской технике. Война будет идти по сценарию выгодному НАТО, центр принятия решений которого, реально, находится в Вашингтоне. В данный момент — сидеть в Твитере и переубеждать трампистов может быть более эффективно крупных донатов, а донаты — это просто статистическая погрешность, как рябь на воде.

Думаю, меньше $1K — решил принципиально прекратить донатить, хотя с начала года что-то ещё кидал.
Не желаю больше выполнять функцию гос. машины, к-рая оч удобно устроилась, поняв,
что можно без стыда рассовывать бабки по карманам лямами, а волонтёры и донатеры за них затащат.
Корпоративный чат уже давно превратился в один сплошной #збір, спамят и по выходным, и когда до зп осталось неск. дней и соотв. остаток минимальный — и даже пофильтровать невозможно.
Ну и военные, как вижу, уже привыкли сходу идти к знакомым, а не подавать заявки в МО и получать нужное оттуда — это надо исправлять, причём в корне.
Усилиями физлиц это всё равно не затащить, жерло современной войны съедает любые донаты моментально — не те объёмы. Надо в корне менять подход — и сверху.

Любые деньги сожрет это правда, но любая помощь это где-то мертвая русьня и где-то выживший наш. Давайте хоть честно на себя тратить приятней чем куда-то туда не пойми куда, но тем не менее без этого никак. Ну либо гос машина включит режим все или ничего и тогда все что происходит и на что так жалуются покажется цветочками.

Ржу с «принципиально не доначу»

А, куашница, ещё и в Sannacode.. понятно, ржи дальше и проходи мимо.

А що принципово не так з куашницями і з Sannacode? Вони чимось особливі?

Анонімний акк гортає пінгвінів, який не розуміє роль держави і населення, не розуміє що таке розподіл та перерозподіл коштів в країні — це дуже смішно

Пиши простіше — жлоб.

Ми захищаємо не владу, яка краде і мародерить. Ми захищаємо свою країну.

І так, щось замовити у МОУ — це отримати це через рік або два. Ти обрав це МОУ сам в 2019-му. Тож і неси відповідальність за це. Хоча б фінансову.

А под лозунгами про «країну», которые успешно скармливают таким дурбалаям и/или психотравмированным типа тебя, успешно продолжают красть. И это МОУ/зелю я не выбирал — я за Пороха голосовал. Так что ответственность нести точно не мне, опять жидкое фиаско у тебя)

Дуже прикро, що за Пороха (мабуть, випадково) голосували такі...

Нет, это был не случайный выбор. Опять ты сел в лужу.

Звісно, випадковий. Якщо б ти дійсно слідкував за діяльністю Порошенка і обирав його з розумом, то ти б знав, що він за ці 2 роки задонатив на ЗСУ вже 3.6 млрд гривень і не зупиняється, а тільки нарощує допомогу. Саме через те, що зелена влада не справляється і не збирається чправлдятись із забезпеченням ЗСУ всім необхідним.

Тож, ні, це — випадковість. Всі справжні порохоботи зараз або на фронті, або волонтерять. Третього не дано.

1024₴ щодня на donate1024.org
6000₴ щомісяця на koloua.com
3000₴ щомісяця на ПЖ
512₴ щомісяця на «реактивну пошту»
1024₴ щомісяця на «одна гривня має значення»

Загалом десь 500 тисяч гривень за рік + ситуативні донати (доу, стерненко, пж і тд)

Ніби багато, але це всього лиш 13 тисяч доларів, навіть на один dji matrice 300 не вистачить😕

але це всього лиш

люди по 10-50 грн закривають збори, а ви кажете....

Не веду точну статистику витрат, але намагаюсь на Donate1024 закидати

дякую за піддтримку!🤝

Дякую за підтримку реактивної пошти!

Нема різниці скільки задонатили, цього всеодно недостатньо в треба більше

Тут залежить куди-кому

Так от мільйон на тряпочку для при цілу ні.
А кому особисто
Все на небі вже...

А кому особисто
Все на небі вже

а помститися не хочеться,
через донати — найлегше то зробити

я навпаки вважаю, що айтішини в цілому класно донатять. особливо в абсолютних цифрах. так сталось, що моє основне коло спілкування це не айті, так ось моя суб’єктивна думка, що мої знайомі/колеги набагото більше допмогають ніж люди з інших сфер. а ті, хто каже що має бути якась частка від зп, то я взагалі не розумію цю єресь. держава не здатна забезпечити а ні солдатів, ні поранених, я вже збився з рахунку скільки зборів закрили на лікування то протезування, хоча дежслужбовці стають мільйонерами за рік і женуть елітні автівки, а місцеві бюджети пухнуть від грошей і займаються перекладанням тротуарів 🤬
як костильнули в 14 році з волонтерами, так і продовжили додавати костилі з донатами, фондами і тд, і коли конструкція не витримую цю адську некомпетентність та корупцію, народ починає їсти своїх, рахуючи який відсоток донатиться, якою мовою спілкуються тощо
це повний п..ць

Суспільне підсвідоме дуже повільно дорослішає.
Поступово воно зрозуміє що корупціонер то такі ж пі**ри як русня.

Военные облигации — это донат или нет, проясните

Ні. Воєнні облігації — це ПОЗИКА. Тобто ти не віддаєш гроші, а позичаєш їх державі.
У другу світову це був важливий фінансовий інструмент: у часи війни грати на біржі дуже ризиковано, з іншого боку державі потрібні кошти на війну. Отже вклавши кошти у військові облігації інвестор гарантує їх від ризиків, а держава отримує ліквідність.
Зрозуміло, що держава може просто «надрукувати грошей» скільки потрібно для війни. Але фактично друк грошей — це залізти в кишеню кожному громадянину. У нас люди це не розуміють — тому друкарський верстат ніколи не зупиняється.

Не зовсім. Купон по ним був 10% — 12% в той час, коли облікова ставка була 25% і річна інфляція ~30%. Тож купивши облігацію у гривні на рік за 1000 грн ви втрачали за рік 300 грн її купівельної спроможності, з якої повертали тільки 120 грн за рахунок купону. Тому такая позика хоч і є борговим інструментом де-факто ще й донатом слугувала.

PS Я брав тільки валютні.

И ещё такой момент. Если ФОП получает выплаты по облигациям, то он будет обязан подать дополнительно декларацию, как физ. лицо, и заплатить с выплаты подоходные и военный сбор.

Ні. Донат — це безповоротна допомога. За облігаціями передбачаються виплати за дуже конкурентними ставками.

виплати за дуже конкурентними ставками

Не-а. Банки по депсертификатам получали больше

Ставки НЕ є конкурентними. Наприклад, у 2022 році виплати за облігаціями пропонувалися за ставкою 10-12%, а от облікова ставка в той же час була 25%.

Оця різниця «10-12 проти 25» показує, що ставка виплат за облігацією НЕ є конкурентна.

военные облигации ничем не отличаются от обычных, средства направляются точно также в бюджет как и военный сбор. Нету никакого целевого распределения. По сути вы даете в долг с целью заработка, но за вас могут решить эту дилемму и не выплатить все тело, сократив его множеством способов.

Это 100% донат, ставка по купонному доходу совершенно не совпадает с реальным положением дел в экономике

Все ж вкладнику в кінці щось повертається, тому не 100% донат. Якщо взяти відсотки по облігаціям 15%, девальвацію гривні з 28 до 36 і інфляцію доллара у 7% в 2022, то вклавши 1000 грн (35.7 USD) через рік вкладник отримав 1150 грн — 31.9 USD, з вирахуванням інфляці — 29.9 USD.
Тобто 84% вкладу повернулась. Звичайно, в березні 2022 ніхто не знав, що станеться саме так, купуючи облігації.

ніяк не донат, бо люди які раніше вкладались виграли дуже немало навіть в доларовому еквіваленті)

Це однозначно допомога державі, але не донат в класичному розумінні.
З цього в тому числі платяться пенсії та ЗП військовим.
Загалом розумні дядьки радять купувати облігації, якщо є можливість.

Не можу відповісти на дане питання, бо не рахую. Доначу там, де довіряю: знайомим/сусідам/хлопцям з мого міста, які зараз на передовій; в робочому Слак-каналі, де компанія збирає кошти для колег чи їх родичів на фронті і т.п. Не реагую на рандомні збори в рандомних телеграм-каналах, бо не знаю цих людей і куди підуть ці гроші.

Сначала донатишь на бусик, потом тебя в него же и пакуют

Та нет же, донаты идут на дроны, а бусики покупаются за бюджетный счёт. Ты бы ещё сказал, что в ТЦК волонтёры работают.

Извините, перепутал последовательность, сначала тебя донатным дроном высекают при пересечении тисы потом все остальное

Тут есть один отличный вёркэраунд. Чтобы донатный дрон не засёк при пересечении Тисы, нужно её пересекать ночью под проливным дождём в гидрокостюме. Гидрокостюм не пропускает тепловое излучение, компактен, и отлично подходит для плавания в Тисе зимой. Ну в общем, ситуация как в стандартах С++.

На те дроны, с помощью которых «ухылянтов» на западной границе ловят?

потім ти донатиш регулярно «по підписці» в ТЦК ;-)

Прочитав коментарі і засмутився. Через такі опитування і коментарі провокується зайва ненависть і сварка, наші «лайнотелемарафони» використовують такі речі для провокативних гучних заголовків. А для чого вони нам в ітак поганому стані країни?

Коли тут народ пише, як так можна не виділити навіть 100 баксів в місяць, бо хтось виділяє 50, то повірте — ви збиваєте мотивацію тій людині і 50 донатити. Бо виявляється все як всюди в житті,що скільки б не дав- хтось прийде і обісре тебе, що мало/не так/не туди тощо. І до чого це все, якшо суми на війну потрібні мільярдні?

Донат- це добровільний збір, в соцмережах намагаються добре казати, що ваші 20 гривень важливі, а тут в коментарях раптом тисяча доларів мало.

На 24 лютого 2023 року в Україні нараховувалося 271 699 ФОПів, які працюють у сфері ІТ.
Якщо навіть третина з цього списку задонатить 1000 доларів в рік — це орієнтовно 90 мільйонів доларів. У багатьох є свої проблеми, сім‘ї(діти, старі батьки, родичі), багато відкладає подушку, бо скорочення присутні в іт сфері, хронічні хвороби, страх тощо. Якщо все віддасиш до копійки, а потім з тобою трапиться біда- держава тобі не допоможе, маєш сам про себе попіклуватись завчасно.

Гуртуємось, хоча б просто долучаємо людей до зборів, а не тикаємо пальцем, що хтось дав менше!

Зазвичай анонімні профілі пишуть, що перестали донатити тому сприймаю подібне за іпсо

Писати про своє небажання та/або неможливість донатити — це поведінка, яку нині соціум дуже сильно не схвалює. Тому під справжнім ім’ям такі думки краще не висловлювати.

Правильно дивитись на статистику благодійних фондів. На словах люди, що завгодно скажуть. Подібні опитування лише цікаві тим, що можна побачити наскільки люди чесні.

Гірка правда то ІПСО, так і запишемо.
Донат добровільна справа.
Враховуючи тенденції, очікувано, що догнати будуть зменшуватись і зменшуватись.

Коли кажуть «Краще гірка правда, ніж солодка брехня» то звертай увагу на слово «краще» в контексті «кому краще»

Коли людина перестала донатити бо відсутня така змога то це зрозуміла причина, ця ж людина може написати «Раніше донатив, зараз відсутня змога бо ..., як тільки буде можливість то буду донатити»

Коли людина перестала донатити бо «корупція, Зеленський просить замовчувати корупцію, яйця по 17 гривень, сусід перестав донатити, ...» то хай вже краще мовчить, ніж подає шкідливий приклад

Нікчемні жадібні люди, що мають змогу донатити, завжди знайдуть причину перестати донатити, а ще нікчемніші будуть намагатись виправдати свою поведінку, ось це гірка правда, а «краще» що таких людей та компанії можна оминати

Задонати 1 гривню кожен може, навіть діти

це орієнтовно 90 мільйонів доларів.

Або... один день війни, тобто ніщо

Я кстати тоже доначу тем, что плачу ЕСВ. Доступа к счетам у меня на сегодняшний день нет, распоряжаться не могу, и даже еслиб чисто гипотетически доступ был, толку с этих укросчетов — полный и абсолютный ноль. Единственный «толк» — что бухгалтерша с фоповского отчисляет в налоговую. Я считаю это благотворительностью, я могу послать всю эту катавасию нахрен, и у меня на это есть все основания. Поскольку со стороны государства я ровно ничего не получаю, и в перспективе после «освобождения» ничего кроме лишнего геморроя не светит. Я прекрасно понимаю, что из себя представляет мудрый народ, причём что один мудрый народ, что другой высокодуховный народ. Погоды естественно все эти «донаты» никакой ровным счётом не строят, поэтому любые ваши потуги меряться скорее покажут симптоматику вашей мудрости. Донаты нужны для поддержания информационного климата. Ну вроде как плетение маскировочных сетей вручную, в то время как существуют специальные станки, чтоб фигнёй не маяться, трудотерапия для пациентов. Настоящие донаты получала РФ за продажу нефти, по миллиарду в день. Говорят, что от одного ЕС получила за прошлый год 180 млрд. Ну и разрекламировали план военного бюджета на предстоящий год на 120 млрд. Часть статей госбюджета они там скрывают, но насчёт военного даже ещё распиарили, но это уже другой вопрос. На своём горбу экономическую войну с рахой вам не вынести вообще никак. Даже если сильно постараетесь, надолго вас не хватит, и в результате мы увидим те тенденции, которые и так уже видим. Вот поэтому Хло заинтересован в растягивании ситуации годами, и ресурсов у него на это вполне хватит. Вообще если вы сидите на свободной территории, из которой выехать не можете, я бы вам посоветовал лучше поберечь бабло, оно вам ещё понадобится.

Це було зізнання, спроба когось переконати чи сповідь?

Я кстати тоже доначу тем, что плачу ЕСВ.

Це податки, а не донати. Донати зверху в шапці помаранчевим

Наскільки я пам’ятаю, за донати ЗСУ тебе мають посадити ;) Тому цікаво чому ти ще тут. Ти не боїшся? Це ще цікавіше :)

Даже если сильно постараетесь, надолго вас не хватит

Єслі сільно постараться, то хватіт

ресурсов у него на это вполне хватит

Це він хоче щоб всі у це вірили. Ця міфічна бездонність наросії — чергова казка, фінал якої доведеться пережити

Росія — слабка держава, в усіх сенсах.

Україна слабша канєш звісно, безперечно, але ж ми не самі, а от наросія — сама, фактично ізольована в морському й економічному плані країна, в якої єдине що лишилось іх козирів — це ядерна зброя і розпалювати рандомні конфлікти які вона нездатна менеджити навіть.

Раша воює з НАТО, а от якось непомітно саме ОДКБ фактично припинив власне існування.

Я же не веду какую-то деятельность через российские счета. А если со стороны раши есть доступ к информации по транзакциям украинских банков, то это даже не у меня проблемы. Это у вас у всех проблемы, это значит что по большому счёту вы фигнёй маетесь. А у раши проблем с ресурсами нет никаких, нефть они как продавали, так и продают себе дальше, причём за те же 80, что и до вторжения. И как видим, никто ничего с этим сделать не может. Может, Европа когда-то лет через 10 и соскочит с нефтяной иглы, но кремлёвским больше времени и не надо.

Это у вас у всех проблемы

Справді, тут ти прав, у нас усіх проблеми, і проблеми ці через скажену рашу. І час перемовин і зберігання обличчя вже минув.

Якщо макарон публічно відчитує орбана — це значить лише одне.

Це значить, що у макарона лопнув сосуд на скроні який для терпіння й дипломатії, і все нато разом далі буде дрючить рашу до переможного кінця і до відшкодування всіх цих мігрантських штучних криз, стрибків енергії, відшкодування витрат на біженців та фінансування україни

Не будем скромнічать, франція всьотакі не просто шонібуть що жаби їсть і краусани, а ще і ядерна країна на континенті теж

Це ж добре що в росії багато нафти. Буде довго потім продавати і надовго вистачить

І знаєш хто буде більше всіх вимагати перемоги України? Не Штати, не Франція, не юкей, і навіть не Україна. Це буде Німеччина. І дрючить рашу будуть всі разом по німецьки ефективно

Просто путін був прав — це непросто злізти з російської газової залежності.

Але тепер злізли

Ты не пробовал тексты для телемарафона писать?

Це значить, що у макарона лопнув сосуд на скроні який для терпіння й дипломатії, і все нато разом далі буде дрючить рашу до переможного кінця і до відшкодування всіх цих мігрантських штучних криз, стрибків енергії, відшкодування витрат на біженців та фінансування україни

Це типу такий сарказм?

Зрадненько, но раскидал по фактам

кожаєв користується запасним аккаунтом))

Якось в групі українців, що готуються до співбесід в круті ІТ компанії, я розмістила оголошення про збір на допомогу на протези нашому військовому (з посиланням на статтю про те, як цей військовий отримав поранення, що збір реальний, куди підуть ці кошти і т.п.), в цій групі біля 2 тис.людей, знаєте скільки задонатили? Менше 4 тисячі гривень... :-( Чесно, мені просто стало за них соромно. Виявляється, що і так буває. Зато в нашому робочому чаті (не ІТ компанія) люди задонатили в рази більше, хоча зарплати мають в рази менші. Так що рівень донатів залежить не тільки від зарплати, а й від того, наскільки ти людина.

Рівень донатів залежить від того, наскільки довіряють людині, яка просить задонатити. Я також не скидаю гроші комусь у рандомних чатах.

Цей збір вів сам військовий, я тільки переслала в чат статтю про нього (не аби де, а на досить відомому ресурсі) та посилання на банку.

Тоді звідки інфа, що саме з цього чату прийшло всього 4к грн?

В залишку на монобанці ви ж можете побачити суму, навіть якщо це не ваша банка. Просто порівняла суму до публікації оголошення в чаті і через пару днів потім. Можливо навіть і менше задонатили.

Яке число місяця було? Я після 10 не доначу наприклад, бо весь бюджет розходиться до 5.

Так збір ще не зупинено, для бажаючих є шанс встигнути censor.net/...​komu_peremischuyus_pozadu

В статті побачив тільки номер картки, встигнув

Посилання на монобанку є в телеграм в каналі у Бутусова t.me/ButusovPlus/6458?single

Взагалі досить дивно оголошувати збір серед людей, які шукають роботу

Частина шукає кращу роботу в компаніях рівня FAANG, при цьому працюючи в ІТ, а частина в цих компаніях вже працює/стажується. Можливо були й безробітні, кожного з 2 тисяч учасників я не опитувала.

Це не твої гроші, ти не маєш права вимагати щось від людей. Тому «мені просто стало за них соромно» тут взагалі недоречне. Дуже соромно? То закрий збір самостійно, на 100% покривши його із своєї кишені.

Без проблем, якби потягнула закрити збір самостійно, то і закрила б. :-) Цей нажаль самостійно не потягну, бо там приблизно 1,5 млн.грн. залишилося. Загалом на цей приблизно третину ЗП закинула.

Я в місяць бачу десь 30-60 прохань задонатити (1-2 в день), але відгукаюся не на всі. Наприклад, на ваше могла б і не відгукнутися. Пріоритет такий: спочатку туди, де просять колеги чи друзі (туди зазвичай і суми більші, у нас є мобілізовані колеги), а потім вже (по бажанню) всі інші. Те, що люди не відгукнулися конкретно на ваш запит — не означає, що вони взагалі не донатять.

Ніхто і не каже, що взагалі не донатять, цей збір просто як приклад привела, бо особисто для мене було доволі неочікувано.

Чесно, мені просто стало за них соромно.
Ніхто і не каже, що взагалі не донатять

Так а чому тоді стало соромно за них? Так, на ваш мало скинули, але ви ж не знаєте скільки вони донатять на інші збори

Я оцінювала по результату, як ці самі люди донатять на інші збори не знаю.

Якщо цього не знаєте, то виникає логічне питання, чого ви намагаєтесь присоромити цих людей

Я написала конкретно про хід одного збору. Про те, як хто донатить на інші збори, взагалі не йшлося.

Напоминаю, что донат — это добровольное пожертвование, а не обязанность! И в процессе, и по окончании войны будет много травмированных — нам их всех за свои деньги на ноги ставить сейчас и потом?! .. Где гос аппарат, бл?! ..

Ти за свої гроші багатьох на ноги поставив? Чи тебе хтось примушує донатити? Припини тут іпсо штовхати, вже не канає, змінюй методичку.

Как вижу, на большее фантазии и словарного запаса не хватило, кроме как про ипсо и методичку ляпнуть. Да, кое-кого не поставил, а предотвратил падение с ног. Но это чисто своих, кого знаю лично.

Держава — це ти. Бюджет країни, з якого ти вимагаєш замість тебе щось робити, мусиш наповнити ти, бо інакше ніхто за тебе це не зробить. Так от, ти багато податків заплатив, щоб в держави щось вимагати?

Як завжди цікаві персонажи у коментах, які виїхали, але рекомендують джунам жити на 16к грн, а все інше донатити :) Чи є тут джуни, яким вистачає 16к грн для життя у Києві з орендою квартири? Риторичне питання насправді.

Чи є тут джуни, яким вистачає 16к грн для життя у Києві з орендою квартири? Риторичне питання насправді.

Середня зарплатня у Києві 20 К гривен — і на ці гроші люди утримують родини. Якщо людина на першій роботі заробляє 16 К гривен — може не так і погано?
Доречи санітарка = 11К.

Санітарці не треба смартфон, лептоп, шпіли, апки, онліфанс

Як вона взагалі виживає на 11тис. Хіба це життя? :) /сарказм єсішо

Не варто екстраполювати свій досвід життя на три копійки на інших, 99 відсоткам людей твій лайфстайл не підійде)

Ну а мені от не підходить «лайфстайл» у холодному сирому окопі, чи в бліндажі з мишами.
Якщо є можливість жити як бажаєш — то треба так і робити, я у цьому вже переконався.
Але як каже один тост: «Маю бажання мати модель — але не маю можливості. Маю можливість мати козу — але не маю бажання. Вип’ємо за те аби бажання співпадали з можливостями!»
І, доречи, не рахую скільки там кілобаксів у тебе — я рахую скільки у пересічною людини, поруч з якими я жив усе життя.

Дуже скромний рівень життя у Києві трошки більше року тому — 21-23к на місяць, з орендою квартири, одна людина. Я не знаю, про які донати може йти мова у такій ситуації, коли в тебе −7к в місяць від того, що ти заробляєш на першій роботі. Ну, і так — це власний досвід, тому твої поради — вони трошки далекі від реальності.

Ну от у мене родичі із таких сімей
От чоловік на заводі там свої косарів 30 заробляє, дружина медсестра теж не знаю скажімо 15. Знаєш що вони роблять після роботи на на вихідні?
Правильно — розбігаюються по шабашкам. Дружина бігає уколи/капельниці пенсіонерам по квартирам ставить і там по сотні із виклику має, чоловік гарний електрик теж по викликам людям щось ремонтує по електриці.
Живуть теж дуже економно — одягаються у китайський шмот на ринку або секонд хендах. Як дізнались скільки мої кросівки коштують (а я зазвичай не ношу дорогого взуття — десь медіана ринку) були у шоці. Кажуть за таку ціну пар 10 можна купити.
АТБ для них це дорогий магазин. Там звісно можна щось увірвати по акціях і вони це відстежують, але в основному не часті вихідні присвячені походам на ринках у боротьбі за дешевий хавчик.
Звісно завжди на щось відкладають. То зимову резину на ланос треба купити то у Бердянськ (до війни) поїхати.
Ось так і виживають звичайні сім’ї, які крутяться виключно в Українському економічному колі і не їздять на заробітки або не працюють віддалено/через галери-проксі на дядю із заходу
Є звичайно низи проретарію де зп мінімальні бо ніфіга не можуть і не хочуть робити. Постійно бухають і беруть кредит в одній стрьомній конторі щоб виплатити кредит іншій. Але то таке — тут люди дійсно самі винуваті у своїй ситуації.

sredhjaja zarplata nije 20 000, eto znachit polovina imeet menjshe. tak chto 45k na dvoich eto vishe crednego. abo piv krajini proletarii.

Зазвичай ще такі люди просто не вміють керувати грошима, вони можуть на манікюрчики і бровки витрачати по 5к в міс і не рахувати витрати на всяку іншу дрібницю. Я нормально жив на 25-30к на двох, не спускав на ресторани, але і в атб не ходив. Тому коли хтось розказує як їм не вистачає 45 то це або прибідняються або витрачають на якусь хню.

Я нормально жив на 25-30к на двох,

У якому році? І у цієї пари ще двоє дітей. Іграшки, садки, школи, екскурсії...

Вони можуть ще енну суму відкладати, про яку ти не знаєш. А потім через пару років неочікуванно куплять квартиру для дітей, або нове авто) Це люди, яким подобається заробляти гроші, на певну мету ( ремонт — нова автівка — нова квартира) Те що вони живуть скромно і беруть халтурки ще не означає, що вони виживають і ланос це стеля їхніх бажань. В мене теж є такі родичі, в них на двох я думаю ще менше, може десь 30 тисяч. Але і квартиру обміняли на двокімнатну замість однієї, і автівка нормальна ( форд за 8 тисяч баксів, продали умовний ланос 5 років тому, доклали і купили нормальну тачку), і загалом не бомжують, хороший ремонт вдома. Якщо є своє житло то можна жити спокійно навіть за 10 тисяч гривень на одного.
Зазвичай дуже багато з’їдає оренда. Якщо цього фактора немає — життя вдалося.

В мене теж є такі родичі, в них на двох я думаю ще менше, може десь 30 тисяч. Але і квартиру обміняли на двокімнатну замість однієї, і автівка нормальна ( форд за 8 тисяч баксів, продали умовний ланос 5 років тому, доклали і купили нормальну тачку)

Я вас отлично понимаю, у меня тоже есть такие знакомые. Вот один например, не знаю сколько он получает, но немного, и тем не менее феррари себе купил, я с ним ещё на ней по ночным клубам ездил. Прикольная кстати тачка в плане разгона, но тесная. А ещё один знакомый тоже не знаю сколько он получал, но денег вообще никогда не тратил, всё время ездил на служебной с водителем куда надо.

Вони можуть ще енну суму відкладати, про яку ти не знаєш. А потім через пару років неочікуванно куплять квартиру для дітей, або нове авто)

100%, только хотел подобный коммент оставить. Из той же оперы что и про очередную бабульку, которая «перебивается» от пенсии к пенсии, а у самой матрас баксами забит. Слышали, знаем

Вы так пишете, что можно подумать, будто бы в этом что-то плохое.

в 2022, це десь в середньому за рік, так як один місяць може бути 20, інший 35-40, тому за міс не дуже об"єктивно рахувати. Про дітей мова не йшла, і я писав що на двох це має вистачити, так у мене немає витрат на

Іграшки, садки, школи, екскурсії...

, але не треба тоді заводити дітей, якщо на це все не вистачає.

О, ще один пост який 100% потянуть в твітер, і будуть там ху*сосити «айтішників». Зразу поруч з іншим твітом, який розповідає що нікому ті гроші айтішників не потрібні, і краще б вони всі в піхоту йшли

Айтішник в піхоті буде забезпечувати весь свій підрозділ, тому це має сенс!

ITшник в піхоті, то такий самий піхотинець і його доларова винагорода, в той момент, відсутня. То ж чим він буде весь підрозділ забезпечувати і як довго?)

Донати від колег та друзів-айтішників, бака!

1) З яких пір у кожного ІТшника друзі теж ІТшники?
2) З яких пір всі працюють в великих компаніях, щоб були колеги в достатній кількості для відчутних донатів?
3) З чого ви взяли, що якщо ІТшник, котрий донатить суму N, почне донатити на колегу не частку суми N, а додаткові кошти? І навпаки, з чого ви взяли, що ІТшник котрий не донатить, буде донатити колезі?

Єдиний сенс ІТшника в піхоті, це саме сенс для того підрозділу, що є певний шанс (не гарантований), що певна частка додаткових грошей прийде до них. Але ці гроші підуть від якогось іншого підрозділу/фонду. Тож система отримає перерозподіл, а не зростання.
Якщо таким керуватися, то можна оголошувати акцію «Набери ІТшників в підрозділ, за кожного 5го — тепловізор». Але це вже якась збочена версія захоплення заручників :)

Тож система отримає перерозподіл, а не зростання.

Ні. Багато людей не донатять бо «не довіряють цим шахраям-волонтерам».

Зараз в країні неймовірно обмежене коло людей, у котрих не знайдеться людини в колі спілкування, що мобілізована чи веде волонтерство. Тож якщо хтось не донатить, то він і далі так продовжить. Лиш одиниці дійсно щось почнуть надавати знайомому, і вони далеко не всі в ІТ.

тут половина ботів. мовою паляться

Не исключено даже, что этих ботов за донаты проплачивают.

В рази більше, ніж $5k =)
Тому рекомендую додати ще варіантів.

Наш слон💪
Респект вам!

135к буде до кінця року чисто на армію і ще 25к на інші типи благодійності

мабуть таки в гривнях, інакше це було б дуже опрометчіво писати під власним ім’ям ;)

Молодець, короче, пишаюсь тобою.

та в гривнях, не в доларах, я ще стільки не заробляю 😅

Дивно низькі суми. Це точно айті форум?

не всі айтішники — сенйьори з $5K і трьома квартирами під здачу.

так і не всі не-синьйори. в чому поінт?

поїнт в тому, що ойтішники, канєшно, іліта і можори, але всяких джунів і мідлів більше за помідорів. Тому чисто кількісно середніх сум буде більше за топ.

Ойяваспрошу

focus.ua/...​upila-dron-dlya-zsu-video

Аби ці нєсєньйорні айтішнікі жили як прибідняються

та якби всі так прибіднялися, то проще було б (це я вцілому про подачу інформації нашими нюсмейкерами)

+1

$5000 на 12 місяців це ~$400. Це 8% від ЗП в 5к. А людей з ЗП більше 5к тут багато.

Бол-во не донатит в принципе, а какая-то часть и вовсе ждет рф. Но тут почему-то осуждают тех кто может и относительно не много, но донатит. Как не крути — это больше чем ничего и нужно это ценить.

Я думаю було б корисніше якби опитування було у відсотках від річного доходу.

Ці цифри не кажуть ні про що

Тоді вже відсотки від нет доходу. А потім від нет-квартира/школа етс. Нормальні цифри щоб середню температуру по палаті міряти

Та яка там середня температура. Ну хтось джун, а хтось сінйьор прінсіпал віпі архітект на трьох проектах

Тут якийсь скромний ніщеброд хвалився привселюдно як удачно заробля 140кіло на рік

Ну якісь цифри заради цифр, але жодних висновків по суті не зробиш

А потім від нет-квартира/школа етс

Пахне серйозним дослідженням. Тут вже анкета треба ))) але так, прав

Ооо я пам’ятаю це читав і в мене свербіло написати що там змішано середнє з медіаною. Сподіваюсь я нічого не ляпнув )

Але там таки є відсоток, вау, пропустив, але жаль що не звернув увагу на то

то круто, 10%, десятина про себе нагадує через віки

Про що скаже відсоток?
Враховуючи те що жодному коментарю і рейтингу в інтернету немає віри ;-)

Я не знаю скільки я задонатив, але кожного разу стараюсь класти 500 грн у кошик для пожертв, коли проходжу повз, не рахуючи всякі перекази.
Поставив до 3к, щоб сильно не прибрехати. В будь-якому випадку менше ніж у 22му, де через спад економіки особливо не було куди витрачати гроші. Сподіваюся у 24му в мене буде менше поточних витрат і більше грошей на донати.

Опитування було взято з ОСББ (ОСМД) чату? 😃

Це суми за місяць? Навіть джун в ІТ заробляє щонайменше 7 К баксов за рік. Навіть якщо вважати що за 20% податку армія має вас захищати — то 20% це 1400 баксів. І при цьому у джуна залишиться десь 460 баксів на місяць (16 К гривен) — цілком достатньо для скоромного життя.
Можна зрозуміти коли людина втратила роботу — це прикро. Але якщо робота є то донатити менше 20% у часи коли ворог наступає — це просто неадекватно.
Навіть солдати в окопах регулярно витрачають зароблені гроші аби придбати собі щось для роботи. За свій кошт покупають пальне, за свій кошт ремонтують машини, купують снарягу, і ті самі дрони та тепловізори. Цікаво було б побачити статистику — який відсоток грошей солдати донатять на перемогу?
За цей рік, поки не виїїхав, я десь донатив 4 К на місяць. Це за 2023 вийшло десь 20 К баксів — і це тому, що потім я звільнився з галери. За 2022 тоді вийшло десь під 50 К баксів. І якщо рахувати по військовим цінам — то це смішні гроші.
«Один 155-мм снаряд за цим контрактом коштує 3,3 тисячі євро.»
defence-ua.com/...​jach_snarjadiv-10016.html
Отже 50 К баксів це десь на 14 снарядів — по 1 снаряду на місяць (+2 бонусних).

Всі хто задонатив менше 5000$ встали у кут та забираємо екрани на два тижні

З одного боку хто скільки донатить — це його справа. Але з іншого серед ІТшників більшість пишуть що не готові іти воювати, а хочуть бронювання аби працювати на «фінансовому фронті».
Коли людина працює і віддає більше 50% заробленого «для фронта — для перемоги» — то у неї ще є якісь моральні виправдання так казати. Але хто задонатив $1000 за рік і вважає що зробив свій достатній внесок у захист країни — ну комон! Краще б ви маск-сітки в’язали ніж така робота в ІТ.

З одного боку хто скільки донатить — це його справа

Саме томки це має бути податок.

Бо може донати — справа добровільна, але якраз фінансування армії — не «його» справа, а всіх.

Щіпать гусєй!

Сказав той хто в Україні податків не платить...

Щіпать гусєй!

З-за кордону це звучить особливо огидно...
А куди вони витрачають податки всі вже побачили.

диви там не помри від огиди не зза кордону. Як тобі так огидно, то листай, і не буде тобі огидно, а не демагогію розводь про кордон

Ми всі в цьому домі війни. Ми ж всі в євросоюзі? Он перемовинам старт дали. Чи ти і в ЄС не поїдеш мені на зло?

Ми всі в цьому домі війни. Ми ж всі в євросоюзі? Он перемовинам старт дали. Чи ти і в ЄС не поїдеш мені на зло?

що воно меле....

Ти давай по місцю донать, а то німецька армія навіть снарядів немає.
Розкажчик

а хочуть бронювання аби працювати на «фінансовому фронті».

А отримують сафарі....
І ти ж сам писав

Чим особисто я не задоволений — що не можу більше допомагати і працювати на «фінансовому фронті», як раніше. Але я вважаю що саме держава відмовила мені у такий можливості: вони вирішили що бронювати ІТшників не треба, що вносити свій вклад грошима — це не достатньо, що мене треба мобілізувати не дивлячись на стан здоров’я і користь яку я можу приносити.
Отже ми з Українською владою розійшлися у поглядах на вартість мого життя.

Схоже що не один ти так думаєш, я нікого не захищаю, але по факту люди побачили що в один день їм треба буде якось відкуплятись чи екстренно тікати від бусіків, а розцінки лише ростуть.

а хочуть бронювання аби працювати на «фінансовому фронті».

Ну так хай мене таки забронюють — і буду відлистувати по 2к франклінів кожен місяць. Бо буду мати яку не яку, але впевненість в завтрашньому дні (дні — від слова «день»).

А зараз виходить ситуація цікавіша — я доначу, але завтра мене можуть запакувати в той же бус, що і безробітного сусіда, який «калимить» в таксі.

В результаті — хоч не хоч, а «скирдувати» якісь запаси приходиться, бо хрін знає що буде завтра, і на що прийдеться жити сімʼї. І впевненість є лише в завтрашньому дні (від слова «дно»)

Неправда, в куток стають 21% хто менше тисячі, якось блін аж стидно не знайти навіть сто баксів на місяць для айтішніка. Не сеньйорно

6% взагалі йдуть в пешеє еротіческоє

А решта ну хз, різна зп. 3 кілобакса це 250/міс.

Для когось 250 баксів це серйозні витрати

Взагалі раджу донати декларувати в річній. Це знижує вашу базу. Донати це корисно.

З одного боку, дуже достойні суми. З іншого, що сталось з донатами після того як виїхав?

Донати були бо мені в Україні платили шалені кілобакси, при тому що витрат у мене було десь на 10 К гривен.
У Європі усе навпаки: житло 400 євро + усі інші витрати хай ще 400. Загалом до 1000 євро на місяць треба аби нормально жити. А доходів поки не має — проїдаю що заробив за 20 років.
В перспективі більшість вивезеного доведеться віддати за власне житло. Тому як тільки криза в ІТ мине і почнеться зростання — доведеться знов думати про роботу (сподіваюся на пів-дня).

де це ти в Європі так дешево на 400 євро знімаєш? Це хіба десь в Румунії реально

Давай допоможу з пошуком:
www.idealista.com/...​}iLr|mJvl|CnmyXstiA|zm@)
Наприклад ось такий рай з басейном і балконом на море:
www.idealista.com/en/inmueble/103228864
Якщо вимкнути «Sea views» то можна подалі від моря (5 — 10 км) знайти і за 300 євро.
Одному жити — багато не треба. Тим більше що сидіти вдома я не збираюся.

Дякую. Може знадобиться колись)

Всі хто проголосував за 95 квартал, пане Бобер, повинен донатити вдвічі більше. Щоб зрозуміти, що "разніца такі єсть"©

Знову ця дурня! Та я щасливий що зараз у Раді сидить 95 квартал, а не старі морди, які я бачив там 30 років!
Давайте я нагадаю вам: Шляшка, Яценюка, «Кривавого Пастора» Турчинова, Луценка, Тягнибока, Ющенко, Мороза. Окремо Пані Жульку, яка купувала у Хуйла газ. Яку вивозили на Майдан у інвалідному кріслі бо вона «не могла ходити». І яка казала що світова (!) криза 2008 року Україну не зачепить.
По кому з них ви сумуєте найбільше?
Розумію — Порох! А як же: він не такий як інші політикани та олігархи — він патріот! Армія, мова, віра! І цукерочки смачні — це правда. Може, колись він при Ющі і срався з Жулькою за владу — але то справи минулі. Після Майдану він — герой (хоча б чому?).
Правда якось пообіцяв закінчити АТО за години ... але ж потім вибачився — і залишив АТО на роки. Правда у 2015 році потис Хуйлу руку — ну так то ж були мирні перемовини у Парижі (може ще й у очі зазирнув). І взагалі Порох дуже хитро обманув Хуйла — підписав Минські уроди (тягнути час) — не віддав усієї України, і навіть не «зійшлися посередині», як зараз.
Головне — був мир, майже як до 2014 року: купували вугілля на Донбасі, отримували газ з Параші, не просилися до НАТО. Не дратували Хуйла — і жили собі спокійно.
А прийшов Клоун — і усе зіпсував! Посадив Мертвечука, глузував з Хуйла у своєму кварталі — от і накликав біду.

Я от чес так і не зрозумів цей прикол як з порошенка зробили раптом патріота, і яким ху_єм порох взагалі до майдану

Його на майдані не було, він на майдані разок яскраво сфоткався. А потім різко якось став презом.

Якщо чесно от за Яценюком скучаю. Хороший кулявлоб. Сподіваюсь ще повернеться. Його несправедливо заклювали нмд та і багатьох хто в тих умовах робив що мав робити, а потім вигрібав лайно. За пастором ще скучаю. Цікаво до речі чим пастор зара зайнятий

Я от чес так і не зрозумів цей прикол як з порошенка зробили раптом патріота, і яким ху_єм порох взагалі до майдану

Тому що він і є патріот.
1. Армія, відвоювання багатьох територій, укріп райони
2. Томос
3. Асоціація з ЄС
4. Безвіз
5. Суттєвий ріст економіки.

«Какая разніца»
1. Війна
2. Закриті кордони.

Навіть трохи іронічно, Порох відкрив кордони безвізом, а Квартал ті кордони замурував.

Якщо всерйоз

1. Армія, відвоювання багатьох територій, укріп райони

Це не порошенка заслуга а турчинова і ЗСУ, добробатів теж, бо тоді ЗСУ були таксє, в тому числі все що приписують петру почав турчинов ще ДО президентства петра. А от петро багато в чому це гальмував, щоб попиляти собі й своїм

Нептун і вільха ще турчинов випробування робив ще хзна коли, а петя замість наколядувати бляха якісь корита в штатів чи ще десь вирішив погратись у велике власне суднобудівництво

2. Томос

Тут плюсік, один з моментів який я приплюсовую петру. Церква це важливо

3. Асоціація з ЄС

Не його заслуга, це б підписав будьякий президент. Це була мета і заслуга Майдану.

4. Безвіз

Не його заслуга, це теж почалося до нього, як і асоціація

5. Суттєвий ріст економіки.
Ну рілі? Після суттєвого падіння відбувається суттєве відновлення. Це називається низька база

Якщо комусь і є заслуга тут, то не петру, а Яресько і Яценюку, які видерли країну з вільного падіння. Це було до Пєті. Гонтарєва вже була пізніше

Тому що він і є патріот

Те що він зараз патріот я не сумніваюсь.
Може він був патріотом і в 2014ому, але от про це ніхто толком не знав

Далі, давай почитаємо що обіцяв порох в 2014ому

АТО за години

У програмі Порошенка згадується, що повернення Криму та збереження територіальної цілісності України політичними та дипломатичними методами будуть його пріоритетом

Одним із перших пунктів старої виборчої програми Порошенка була обіцянка повного перезавантаження влади

Залишу АТО за бортом, але це саме цю обіцянку що теж закидають зара зеленькому

Перезавантаження от не сталось, була люстрація доволі поверхнева

Це саме те чому порох не виграв удруге. Він всіх задрав, зробив все що було готово, але основне що від нього чекали — радикальні реформи, не зробив.

А от саме Зеленький таки почав судову реформу, хоч і під тиском заходу й обставин.

Пицтіти можна скільки завгодно, але як кажуть в спорті, результат на табло.

Я так і думав, ну у петі на табло от ніх_я

Арміявірамова — слабенька програма.

Зеленький втілив арміювірумову. От і всьо. Нащо нам пєтя? Що нового в пєті?

Насправді я дуже здивований що з таким мудрим нарідом Петро взагалі встиг стільки всього зробити корисного за свій термін. Нарід несподівано перелякався і вибрав кого потрібно, державника. Як тільки нарід трохи розжерів на безвізах, та «устал от войні», нарід оговтався і вибрав щоб точно був не розумніший за пересічного. Хоть паржом.

Як тільки нарід трохи розжерів на безвізах, та «устал от войні», нарід оговтався і вибрав щоб точно був не розумніший за пересічного. Хоть паржом.

Я не спеціаліст в економіці і взагалі не люблю гроші. Розбиратися у державних фінансах мені не цікаво — у мене своя робота. Тому я завжди обирав дуже просто: якщо президент обіцяв що стане краще — а стало гірше, то треба обирати іншого! Не факт що інший кращій — але ж цей вже наїбав!
І я добре пам’ятаю і Гонтареву і «Ротердам+». Не знаю хто там «розжирів» при Пороху, але точно не звичайні люди. Ну а хто наживався на армії і АТО при Пороху ви самі маєте знати.

Ну от ротердам плюс розігнано штучно. Його відмінили ще за петра коли прийняли нас на енергоринок єс, там новий закон був. Це просто була формула як не купляти газ в раші напряму, а в європі через реверс

В принципі багато чо що на слуху розігнано штучно не тільки про петю

люся арестовіч не один же такий сладкімі словєсамі вуха заліплює

Я в принципі приймаю як факт що корупція за петра була, і що вона частина системи, з якою боротися будуть ще довго, і не розумію ці непритомні очі коли якогось свинарчука згадують.

Моя проблема з петром що він отримав мандат і вікно для радикальних реформ. І йому б пробачили усе, якби він їх зробив.

Бляха йому пробачили б усе якби він когось блін посадив.

А він взявся за старе й косметичний ремонт

От зеля розігнав раду прямо зразу. Це було класно й показово. Потім наступні кілька років херзна чим він займався, це той час коли я його вважав просто випадковим презом коломойского, який наламає дров, але війна його витягла з летаргії. Я думаю він не чекав на вторгнення, як ніхто і не чекав. Це можна зрозуміти в принципі. А потім колись він для себе зрозумів що він не президент Ігоря Валєрієвіча, а України. Думав що можна пожити по старому. Останні кілька років, етак з 2021го супер чел.

От петя не міг би як рембо в майці ходити в білому домі. Це було б смішно. Із зеленьким органічно якось :) Так що як мінімум за образ рембо він кращий през за петю. Зелі дають гроші, бо в нього органічніший образ і принаймні в нього особисто нема шлейфа корупції за спиною

Мені сподобалось що він не тримався за якихось міністрів. Гончарук мене дратував до кісток, якийсь ламер випадковий став премєром. Коли його поміняли — я подумав оу таки щось новеньке сталось

Правда певні обличчя мене досі дратують. Я от в упор не розумію нащо тому фьодорову ціле бляха міністерство і що чим воно займається останні два роки.

Так де нормальні реформи від Зе? В нього ж монобільшість, а на ділі ніхера не зроблено, тільки виляння, щоб якось втиснутись в вимоги від партнерів. Одні тільки випуски Схем послухати...

Вивчай. Порох прийняв країну з 160 долл середньої зп.
Наприкінці його терміну зп 406 долл.
Як тільки прийшов кінець епохи бідності зп впала до 370 долл, це при тому що майже 50% бюджету тепер це донати і запозичення для вмираючої економіки.
uk.m.wikipedia.org/...​заробітна_плата_в_Україн

Але це ще пів біди. Якщо ти порахуєш свої витрати, то квартальний єврей тобі коштував щонайменьше 100к в долларах, змусивши розпродати все майно в Харкові на мінімумах. А комусь цей вибір коштував життя чи окупації.

Давай ще азарова згадай і стабільний долар по 8, я тебе точно пристрелю

Розумієш, все це красіво, хоч все це неправда

Бо ти говориш про статистичні дані, а не про реальні тіньові доходи

Плюс ти не згадав дещо

Наприкінці його терміну зп 406 долл.
Як тільки прийшов кінець епохи бідності зп впала до 370 долл, це при тому що майже 50% бюджету тепер це донати і запозичення для вмираючої економіки.

У II кварталі 2023 року розмір середньомісячної зарплати в Україні становив 17 176 грн.

Це кіко по курсу?

Але не будем про економіку

Зростання середньої зп — не те що чекали від петі.

Від нього чекали іншого

Що ти намагаєшся довести. В тебе при боневтіку зріс процент жиров в маслє ?
Був би Порох не булоб війни, був би сталий розвиток економіки ЄС та НАТО наступна зупинка.
Якби боневтік відбив Крим та Ордло, я ще б зрозумів. Але по факту втрачено купа територій та вихід до Азовського моря. І це ще все не закінчено.
Тільки мізки ракушки можуть шукати якісь плюси кварталу 95.

Був би Порох не булоб війни, був би сталий розвиток економіки

Поржав дякую і це ти себе відносиш до критично мислячих 25% ???

Я тобі вже вчетверте пишу, що всі болт клали на економіку в 2014ому. Від нього чекали на зміни в країні, а не економіку. Хоч кол теши

Зміни в цій країні будуть лише тоді, коли мудрий нарід навчиться переобирати президента хочаб на 2 терміни впідряд, як це роблять в цивілізованих країнах. Особливо коли президент не сценою а ділом довів свою спроможність.
Нажаль, квартал не те що просрав економіку, це фактично могильщики держави. Це було зрозуміло ще в 2019 році.

навчиться переобирати президента хочаб на 2 терміни впідряд

Коли підходящий буде, його переоберуть

На жаль для тебе це буде не петя, і я тобі поясню чому щоб ти міг спокійно їсти київський торт

В 2019ому очевидно він згуртував максимум своїх виборців. Більше за 25% населення за нього не проголосують.

Чи буде зеленьський презом наступним? Я думаю це погана ідея йому йти на другий строк, це поганий імідж для країни в очах заходу, але якщо піде це цілком можливо що він переобереться. Саме через те що він зробив те що обіцяв петя в 2014ому і в 2019ому. Крім завершення війни, це не від нього залежить і не залежало від бажань петі теж

Я б хотів нового президента, кращого за зеленського, не рембо в майці, а наприклад шмигаля чи яценюка. Європейського президента, який схожий на європейських президентів.

ЄС я хо бачити в парламенті як партію нового зразка, з новою програмою без прив’язки до обличчя. А не таку як СГ

Наприклад Голос — партія нового зразка, але цій партії не вистачає калібру, який є в ЄС.

А зараз ЄС — це партія імені Петі, і мені незрозуміла програма партії ЄС, і чим вона відрізняється від програми Слуг народу.

Це значить що електорат петі перетіче кудись, якщо він не запропонує щось свіже. А свіжого він не пропонує. Він замість цього 5 років намагається всім нагадати, щоб про нього не забули. Більше того такі як ти регулярно нагадують решті «75% країни які проголосували за клоуна», що вони зелебобіки. Мух краще ловити на мед, а не оцет

Так що купи собі київський торт, з’їж його й попрощайся з порошенком

Що там по вчителях? 4к баксів в місяць отримують?

коли мудрий нарід навчиться переобирати президента хочаб на 2 терміни впідряд

Все свербіло що воно мені не подобається

Точно, мудрий нарід же обрав двічі Кучму :)

Отут діду панасе, тут я зрозумів, що ти навіть не дід

Ну давай уважно дивитися:
2013 3273 409
2015 4207 162
2019 10503 406
Тобто у доларах середня зарплата майже повернулася до 13 року. Але у гривні: 3273 проти 10503. Про ще це говорить? Знецінення майже у 3 рази!
А от ще цікаві цифри — Кількість кг хліба на середню зарплату:
2014 = 642,39
2019 = 528,09
Якось так завжди виглядає «покращення» для простих людей: ящик каже жити стало краще, але їжі купувати доводиться менше. Та і гривень, які бабка відклала у панчоху на поховання вже не вистачить.

То чого ти при Пороху сидів в Харкові, вибрав нам Зе та втік. В чому справа ? Цеж твоя країна мрії, де на зп можна купити купу хліба. Твій улюбений квартал 95 при владі.

То чого ти при Пороху сидів в Харкові, вибрав нам Зе та втік.

Зе вибрали у 2019 — я втік у 2023. За ці роки Зе і його команда пережили Ковід (не так погано як деякі країни), відкинули від влади олігархів і друзів Хуйла, наблизили Україну до НАТО настільки, що Хуйло почав ставити НАТО ультиматуми, не захотіли «зійтися посередині» і прогнутися під Парашку. Не втікли коли почалася війна. Зе у світі отримав більшу підтримку, ніж Порох колись мріяв (але ж війна почалася у 2014).
Насправді я не можу сказати що розчарований Зе-президентом. Якщо вже мірятися патріотизмом — то Зе не зассяв навіть коли війська Хуйла вже стояли на кордоні. А можна б було відвернути війну — відкласти вступ до НАТО, віддати Крим «в оренду» на 50 років, задобрити Хуйла. Виходить Зе ще більший «націоналіст» ніж «попередники».

Насправді я не можу сказати що розчарований Зе-президентом.

Зе з державою зробив те, що робить недосвідчений пілот з літаком, особливо коли літак в зоні турбулентності раши.
І так, підписувати безвіз, асоціацію, будувати армію вішаючи х-лу мінську лапшу на вуха, це був дипломатичний професіоналізм, з яким могли підписати і Нато без війни.
Зе ж хайпував як на сцені, не проявляв професіоналізм, не мав досвіду і швидко відправив літак в штопор.

швидко відправив літак в штопор.

Ти що, новини не читав?

www.pravda.com.ua/news/2023/12/15/7433279

Там найважливіше в кінці

«Наступні місяці будуть вирішальними для Європи і для Угорщини» — жемапель Макрон

Я розшифрую. Вирішальними не для України, а для Європи й угорщини.

Бо для України все вже вирішено

Тепер сподіваюсь зрозуміло чого петя так рвався посвітитись біля орбана пару тижнів тому?

Купи собі ще один торт

Це цілком заслуга ЗСУ.
А кловуна Шольц попросив вчора не виступати в парламенті перед голусуванням, щоб не просрав ще це.
Бо вже був досвід виступу кловуна на цьому тиждні в Конгресі США і допомога тепер під питанням.

Слухай ти так і не розумієш про що я кажу

Петя не може бути президентом просто ну ніяк, ні завтра ні післязавтра. Його час минув, і він його просрав. Другого шанса в нього не буде, бо всі знають його минуле.

Люди хочуть нові топіки на доу, нові срачі, нові серіали, нові сюжети й нові обличчя в кріслі президента, а не олігарха президента ще раз...

А ти обсираєш Президента України, який приніс нам шлях в ЄС. Купи бляха торт і вдавись ним нарешті

Його час минув, і він його просрав.

Ну, про Пєтю правда, але й Вова вже всіх дістав. Своєю тупістю, некомпетентністю, дилетантизмом, звичкою приймати рішення з запізненням від року до п’яти років (це я про підготовку до війни, будівництво укріплень, розбудову оборонки, звільнення Рєзнікова).
До смерті задрали всі ті Єрмаки, Татарови, Арахамії, Гетьманцеви, Рєзнікови, Данілови, Мар’яночки Безумні та інші клоуни і клоунеси цирку-95.
Жаль тільки, що здорових сил в українській політиці не залишилось. І після шоколадної фабрики та цирку-95 нас ймовірно чекає чергова кунсткамера, під зав’язку набита відбірною фрікотою. Але вже краще так, ніж цирк-95 або шоколадна фабрика на наступні п’ять років.

Ну тепер наш час голосувати по-приколу. Буду за Арестовича, чисто мастю зробити і звалити звідси.

Ну тепер наш час голосувати по-приколу.

Я думаю, що більше взагалі не буду голосувати. Бо право вибору без права відкликання обраного представника це просто фарс. Виборця використовують як гральний кубик, аби мирно поділити владу між олігархічними кланами і забезпечити їм легітимність. Після виборів об виборця п’ять років витирають ноги. Потім процедура знову повторяється.
Лише коли над головою обраного представника постійно висітиме дамоклів меч відкликання, він змушений буде думати не лише про свої інтереси та інтереси свого клану, але й про виборців.
А Пєтя-Вова-Юля-Олєжа, «по приколу» чи «тіпа серйозно» — то все рівень дитячого садка. Велика влада псує всіх, і без постійної загрози відкликання будь-який обранець зрештою оскотиниться.

Петя не може бути президентом просто ну ніяк, ні завтра ні післязавтра.

Да, Порох не будет президентом — потому что такой народ, как украинцы, его не заслуживают. Как не заслуживают Гонтареву во главе НБУ и Супрун во главе минздрава.
Украинцы заслуживают криворожского наркомана-боневтика, Безуглую, Ермака и Гетьманцева.
А 73% персонально заслуживают ещё 10 лет войны для прочищения мозгов

Гонтарева и Супрун — лучшие. Как Коболев для Нафтогаза

Гопніки вибрали гопніка. вони побачили у ньому себе, він їм зрозумілий і «як свій». Те, що воно тупе і неосвічене — так і виборці такі самі, тому їм комфортний такий през.
У моєму колі спілкування ніколи не було гопарів, тому мені дуже помилково здавалося, що квартал, їхні глядачі і районна гопота — це виключення з правил, а не правила.

Never have I been further from the truth.

Мені щиро здавалося, що Янукович вилікував тягу до бидлоти у якості головнокомандуючого.
Тому я думаю, вони б засрали будь-кого, не обов’язково Порошенка, хто сильно відрізняється від них. Вибрали б Турчинова чи Яценюка — було б таке саме цькування.

Вся ситуація не в Зеленьскому, а в народі який його вибрав. За його наполовину капитулянські передвибочрі лозунги проголосувало 73%.
Це тільки «мудрий нарід» міг повірити, що просто Порох не міг домовитися з Путіним: «а ось тут наш мальчік з першого канала, який з Галкіним співає на новорічному огоньку — він тільки в очі Путіну загляне, так той відразу до України і подобрішає і буде мир і любов. І коррупцію поборить, бо ж нові обличчя! І зп вчителям будуть 4000 долларів. Ну не факт, але десь 50 на 50.»
А фразу «заглянути в очі Путіну» сам Путін трактував зовсім інакше. І «втомленність» від війни теж інакше трактував. І «какая разніца на якій мові» теж інакше трактував.
Тому війна стала неминуча не тому що Зеленський щось там не так зробив під час президенства. А саме тоді коли його президентом вибрали за озвучені тезіси.

Ну, помимо «наріда», Зе тоже хорошо так добавил в чашу весов войны.
Это и отвод войск в поле с подготовленных позиций на Донбассе, и остановка ракетных программ, и разминирование Чонгара, и развал аэроразведки, и сокращение армии накануне войны и т.п. Много чего, о чём не говорят в телемарафоне.
То есть, при Порохе горячая фаза войны, скорее всего, тоже бы началась (хотя не стопроцентный факт), но даже если и началась бы — было бы окопное бодание с минимальными потерями территории. И закрытием мобилизационных потребностей профессиональными войсками.

Але нарід захотів нових обличь. Й зламати систему (котра виявилася системою життезабезпечення).

Вот теперь имеем, что имеем. И дальше будет только хуже.
Зато поржали.

Более тупого самоубийства хомячков история не видела.

Это и отвод войск в поле с подготовленных позиций на Донбассе, и остановка ракетных программ, и разминирование Чонгара, и развал аэроразведки

Це все звучить доволі сумнівно, схоже на зовнішню або внутрішню антипропаганду. Зеленський Чонгар не розміновував. Чи ви вірите що такі так, оціма руками міни доставав?

сокращение армии накануне войны

Я цифри не перевіряв, але мабуть так і є, і це дійсно так би мовити результат того що "війна закінчилася у мене в голові«©
Але ж знову таки, чи його за це звинувачувати? Це ж передвиборчий тезіс які підтримали його виборці «просто перестати стреляти», яке він і почав реалізовувати.
І звісно цей тезіс зовсім інакше трактувався в Кремлі.

Це все звучить доволі сумнівно, схоже на зовнішню або внутрішню антипропаганду. Зеленський Чонгар не розміновував. Чи ви вірите що такі так, оціма руками міни доставав?

Зачем сам? Не сам, конечно. И Верещук не сама разминировала. Достаточно было приказать под благовидным предлогом. Как раньше под благовидным предлогом «развода войск» пехоту вывели с укрепрайонов в поле и развалили аэроразведку, «чтоб не стреляли и не срывали перемирие».

unn.ua/...​tu-propusku-do-adminmezhi

Це тільки «мудрий нарід» міг повірити, що просто Порох не міг домовитися з Путіним

Чому ж. Порох як раз домовився, але виконувати не спішив бо виконання домовленностей по формулі Штайнмайера йшло в розріз з інтересами його ядерного електорату з «Армія. Мова. Віра.»

Ти до речі помітив, що мовний закон і зміни в Конституцію про вступ до НАТО ВР проголосувала в кінці своєї каденції? Цікаво, чому так?

Тому війна стала неминуча не тому що Зеленський щось там не так зробив під час президенства. А саме тоді коли його президентом вибрали за озвучені тезіси.

Та ні, як раз «мудрий нарід» проголосував за нормальні озвучені тезиси. Він не хотів воювати і дав мандат тому, кто пообіцяв завершити війну. Просто «мудрий нарід» обрав некомпетентну людину, що абсолютно не готова була бути політиком, злякалася всю ту ж меньшість і тому завалила єдині на цей момент переговори з Путіним. Просто подивіться на відео після тієї самої зустрічі в Парижі.

А пам’ятаєшь Януковоща, який казав тоді, що захід його залишає один на один з Пу і у нього немає виходу? Зараз це все трошки по-іншому виглядає.

Не треба все спихувати тільки на мудрий нарід. Він як раз розуміє що хоче, а чого не хоче. Просто обранці не взмозі імплементувати це так, щоб і вовки ситі, і вівці цілі. Донести про реалії і необхідність складних рішень через діалог, а не кийками.

PS Я не голосував за зелених.

Порох як раз домовився, але виконувати не спішив

А треба було?

і зміни в Конституцію про вступ до НАТО ВР проголосувала в кінці своєї каденції? Цікаво, чому так?

Тому що оцінили потенційну небезпеку від зміни влади.

Він не хотів воювати і дав мандат тому, кто пообіцяв завершити війну.

Ну тобто проголосували за капітуляцію? Якщо Росія напала на Україну, то як Україна ще може закінчити війну, якщо не готова воювати?

і тому завалила єдині на цей момент переговори з Путіним.

Путін туди приїхав не переговори проводити, а очікував ту саму капітуляцію по суті.

Просто подивіться на відео після тієї самої зустрічі в Парижі.

Дивився, пам’ятаю очі Меркель. Вона мабуть ще тоді все зрозуміла куди все іде.

А пам’ятаєшь Януковоща, який казав тоді, що захід його залишає один на один з Пу і у нього немає виходу?

Януковощ був агентом російських спецслужб, мав громадянство росії. Нагадати кто при Януковочі були глава уряда, сбу, нацбанка, поліції, міністерства оборони, зовнішньої розвідки, прокуратури і т.д. і де вони всі опинилися і паспорта якої країни мали?

Він як раз розуміє що хоче, а чого не хоче.

Заглянути в очі Путіна? Домовитися «посередині»? Просто перестати стреляти?

Просто обранці не взмозі імплементувати це так, щоб і вовки ситі, і вівці цілі.

Це як? Наприклад, які можливі варіанти?

Донести про реалії і необхідність складних рішень через діалог, а не кийками.

Які рішення потрібні?

А прийшов Клоун — і усе зіпсував! Посадив Мертвечука, глузував з Хуйла у своєму кварталі — от і накликав біду.

Саме так. Клоун у владі це як вісник апокаліпсису. Весь держ апарат, вся вертикаль влади, всі соціальні ліфти взломані нікчемним вірусом із телевізора. Маємо результат.

Обрали клоуна, зара він не клоун.
Це було блін 4 роки тому в кінці кінців, вже 5 майже, скільки можна взагалі цю срань жувати?

У фанатиків петра пунктік всім пояснювати й нагадувати що петя ще не зник.

Зник, змирись, він не буде презом більше

Ніколи

Бобер прав, в 2019ому в раду прийшло багато нових облич. Якість неважлива, як навибирали такі і є, всі вони кимось обрані. Важливо що вони були нові

Прикол не в Пєтє а в особистій відповідальності і наслідковои’му зв’язку. Продав свій голос на виборах за 200 грн сасай лапу аж доки євромайдан стався. Прогосував ПІД ЧАС війни, бо вона вже йшла років 5, за чувака який «подивиться Путіну в очі» сасай вже не лапу

Та вибори були отстой. Те що 75% проголосували за тєлік то окрема тема для розмови. Ну вибрали по дибільному. Але зараз він інша людина і видно що він робить. І я вважаю правильна людина на тому місці

Але я пам’ятаю ті вибори блін

Пєтя сам винен, бо він 5 років жував соплі, й тянув з реформами, що всіх аж задрало. Проголосували не за зеленького, а проти петі. 75% там був дуже різний електорат, який вже давно розділився

Нема 25%/75% вже хзна скільки років блін.
А любителі рошен просто не вспокояться.

Просто якщо не нагадувати регулярно що він існує, то він нікого й не цікавить особо.

Багата людина, яка донатить і робить від неї залежне. Повага. Президентом — сорі ні, я за нього не проголосую. Я думаю зеленький кращий. Хоча в 2019 я був в ахує теж.

Пробував реформувати роботу 100 людей? А так щоб ще й не бути безпосереднім менеджером для них? Оті приколи про реформу 40лям країни за 4 роки це привіт всім хто тімку з 5 людей не лідив ніколи

Не можеш — не берися. Взявся — роби. Не зробив — пішов лісом. Усе просто.

Так у Петра не було монобільшості, зелебоби що з *****, де реформи?

Так складність я розумію. Але він не зробив просто НІЧОГО

Децентралізація ще плюс, це я в плюс йому записую.

Але знову ж не економіку від нього хотіли.

Він взявся люструвати. Ну зроби хоч це як слід. Нє блеа. Зробив поверхнево для віда.

Люстрація без судової реформи — ну це було просто очевидно заплановано так наперед. Ну ми вас люструєм, а ви потім відновитесь через наші ручні суди.
Зе те саме хотів. Він навіть хотів проломитись в нато рік тому, але щоб по старому. Просто вже вивернули руки дяді з товстими гаманцями. Сказали от нє Вован, або так, або ніяк і ти роби як хочеш, а ми побачим через рік що ти зробиш. Отоді аж почали шуршати корупціонерів і наче відчутно здвинулось щось. Це ж менше за рік тому було.

Ну він заявку озвучив це було правильно. Але не дали нам обіцянку в нато якраз через нуль руху. Була би реальна реформа десь — привіз би членство в нато. Це косметичне реформування вже йде 10 років і це нам коштувало. Думаєш Байдена чи Шольца можна найобувати так і в нато була зайшла друга угорщина? Не можна. А Зе думав можна

Від Петі вимагали все те саме — реформи, боротьба з корупцією. Що населення, що на заході

Якби петя робив реформи, ми б уже були в нато, а петя був би зараз президентом.

Глянув ваш лінккедін. Щось ви не на тому ресурсі, вам на dod.de )) і росказуйте там що Меркель не так газ купувала

Я щасливий, що ви мене цікавите менше ніж я вас

Якість неважлива

І ці люди вважають себе розумними, це просто алес...

Спробую пояснити, щоб вам було зрозуміло: у тебе 15-річний Опель, який періодично вибрикується і взагалі немодний та непацанський, тебе це зайобує і ти вирішуєш купити 7-річну Ладу (або Джилі якийсь), бо новіша, красивіша та і взагалі у карєшей саме такі.
А потім, через 4 роки: ой, а як так сталося що вона згнила, і більше як на 50 км страшно від дому відʼїжджати?

Весь держ апарат, вся вертикаль влади

Так це — до сусідів! Хуйло прийде — порядок наведе.

Нє так. А то шо? Путін пападьот? Гы гы гы © Зє

бОбер, курва, ти клоун )) наголосував і здриснув. Інвалід чи як?

Земля теж обіцяв закінчити війну, потім про шашлики кричав, тому вважаю, що воювати мають ті самі 73%)

При тому, ціна FPV дрона 300-500 доларів. І це зі всіма накрутками від китайців. Це ще раз підтверджує те, що дуже важливо швидко підстроюватися під реалії війни. І саме волонтери дуже в цьому допомагають.

Звичайно FPV дрон арту не замінить. Але якщо бути оптимістом і рахувати що кожен FPV дрон = один мертвий орк то 50 К баксів = 100 мертвих орків. Непоганий вклад у перемогу.

якщо це сферичний джун у якого все заїбца то так, але я тобі можу накидати десятки прикладів з реального життя коли це не так. круто що у тебе була власна квартикра, сіньорська зепка і хіккі стиль життя, і ти міг стільки донатити, за що тобі великий респект, але у більшості людей все навпаки. і житло треба знімати, і можливо ще знімати і батькам, бо їм довелось залишити власне житло. і діти можуть бути. наприклад у мене в команді всі з >= 2 дітьми. і ще може бути тисяча і одна обставина

defence-ua.com/...​jach_snarjadiv-10016.html
Отже 50 К баксів це десь на 14 снарядів — по 1 снаряду на місяць (+2 бонусних).

А витрачається 10к снарядів в день. Навіть якщо 10к ІТшників будуть донатити 50к в рік кожен, це капля в морі.

Краще що ви можете зробити це інвестувати в ВПК, в виробництво тих же дронів, причому інвестувати свій час і свої мозги. А тратити он так на снаряди, це як підтримувати вогонь зеленими бумажками.

Люди різні, ситуації різні. Я був писав у минулому схожому топіку, що міг би чи не х2 донатити від поточних значень, якби єВідновлення працювало і мені не доводилось зруйнований будинок відбудовувати у паралелі із орендою місця тимчасового проживання.

щось ви верхню планку замалу поставили.

хто створював опитувальник, що за дивні варіанти? 2001-2999 і 4001-4999 випадають

Округляй 😉

Лінійка що чухає добру справу.

Підписатись на коментарі