DataCamp та TEEI надають українцям індивідуальні стипендії для доступу до понад 400 курсів з дата-спеціальностей
Всім привіт. Хотів поділитися гарною ініціативою, яка буде корисна у першу чергу людям, які працюють чи хочуть навчитися працювати з даними, тобто майбутнім дата аналітикам, дата саєнтистам та дата інженерам).
The Educational Equality Institute (TEEI) та DataCamp надають індивідуальні стипендії для доступу до своєї платформи для українців. На платформі нині 434 курси з різних мов та технологій, необхідних у роботі з даними: SQL, Google Sheets, Excel, Power BI, Tableau, Python та багато інших. Є навіть маленькі курси щодо ефективного користування ChatGPT.
Організатори пишуть, що доступ до такого функціоналу мав би коштувати 399 доларів.
Як на мене, платформа якісна і дає змогу отримати необхідну теорію та багато практики. Тому може бути хорошим місцем як для старту вивчення аналітики даних, так і для покращення своїх навиків для вже працюючих спеціалістів.
Одна з фіч, яка є тільки в учасників ініціативи, — лідерборд. Тобто ви бачите не лише свій прогрес, але й інших, хто долучився за цією програмою. Станом на 17 грудня такі стипендії отримало 145 українців.
Для отримання доступу потрібно заповнити невеличку форму і почекати кілька днів. У моєму випадку пройшло три дні, у людей, які дізналися про ініціативу від мене — до тижня.
Врахуйте, що ваша пошта буде видна іншим учасникам, які долучаться до проєкту. А вам за наступні півроку потрібно пройти хоча б два курси — принаймні так написано у google-формі.
Організатори ніде не пишуть про граничну кількість цих стипендій на доступ. Так само ніде не сказано, скільки триватиме ініаціатива для вже зареєстрованих учасників. Тому краще не відкладати заповнення форми, якщо вам дійсно цікавий аналіз даних, машинне навчання чи дата інженерія.
P.S. Зазначу, що я не є представником TEEI або DataCamp. Просто хочеться поділитися гарною можливістю, яка може допомогти комусь почати свою кар’єру в дата-спеціальностях.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів