Виплата зарплати в криптовалюті витісняє звичний ФОП?

Всім привіт! Спільнота, скажіть, ФОП вже відходить на другий план в порівнянні з криптовалютами?

Я як рекрутер, останнім часом, все частіше чую від кандидатів запит на отримання ЗП через wise чи інших спосіб оплати, але ще більше запитів почало з’являтись на виплату ЗП саме в USDT чи іншій криптовалюті.

Виникає питання, компаніям слід підлаштовуватись під запит ринку та кандидатів, та переходити на більш сучасні методи виплат зарплати?

Чи у вас вже почали виплачувати зарплату в криптовалюті?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Стоит готовится к тому, что государство будет массово блокировать банковские счета всем неявившимся в военкомат по повестке.
На месте крупных ИТ компании я бы про запас выпустил всем работникам payoneer.

Більш сучасне ухилення від декларування та сплати податків? :)

ПС: Цікаво, чи є заклик до несплати податків закликом до повалення державного ладу? Бо ж в принципі очевидно, що без податків держава існувати не може.

ППС: «Екосистема AIR Media-Tech налічує майже 50 сервісів та продуктів з використовуючи технології IT, Web3, Blockchain, FinTech, AI та Big Data. » ©
Короч ясно, це тупо рекламний топік якихсь чергових скамерів з токенами.

Бздура та маячня. Кожного місяця корячитись з конвертацією. З великою ймовірністю попасти під фінмон і закриття рахунку в банку. І хоч в Україні банків 70, але далеко не всі підходять для цього з коробки.

І все ще лише заради того щоб нагріти державу на податках?

Працюю в криптовалюті, платити можуть як в крипті так і традиційно. Але коли є опція «зп — SWIFT комісія — комісія НБУ через дебільний курс», чи «чиста зп + кращий курс», то я думаю вибір очевидний. + з’являється опція самому вирішувати чи готовий ти платити податки (навіть «незначні») у цей гадюшник, чи ні. Іноді краще не «зекономлені податки» більше задонатити точково.

Але от скільки не запитував традиціні компанії на співбесідах, ніхто навіть розглядати крипту як опцію не хотів. Всеж-таки у компаній гроші на рахунках, і щоб платити мені у крипті, вони мають з рахунку в крипту закинути, а тут вже їх сам банк нагне з питаннями. Тож не думаю що хтось згодиться на такий варіант.

Оплата в крипті — це дуже і дуже крута фіча

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відведення ФОП на другий план є банальним порушенням законодавства, а працювати по закону, платити білу зарплатню та давати соц пакет ніколи не вийде з моди. Але є одне «але». Ми живемо в надто нестабільний час і подібні рішення мають бути в компаній в якості аварійного методу підтримки своїх працівників в умовах «вимушеної необхідності». Думаю не варто довго фантазувати на тему розвитку подій в обставинах коли спасіння утопаючого на 100 відсотків переходить в його власні руки. Варто лише зауважити що усвідомлення того що компанія на яку працюєш може в критичній ситуації швидко переказати тобі кошти в будь-який спосіб додає 100 балів до здорового сну.

А, так це гібрид для транзитних операцій
а не крипта
Крипта це коїни всякі

Чув, чого не чув
Не думав що і тут воркераунд приліпили
Має сенс тоді

Із цієї точки зору фіат теж гібрид для транзитних операцій.
Але поки це бабло це залишиться баблом. Називай як хочеш.
Єдиний коїн який має сенс без токенів це біткоїн. Усі інші коїни то для сплати газу за операції в мережі, найбільш популярною з яких звісно є ERC20 трансфери.

Що таке криптовалюта
Криптовалюта — це цифрова або віртуальна валюта, яка використовує криптографію для забезпечення безпеки. Вона відрізняється від традиційних валют, таких як долари чи євро, тим, що не має фізичної форми і не контролюється жодним центральним органом. Замість цього криптовалюти зазвичай використовують децентралізовану технологію блокчейн для здійснення та запису транзакцій, а також для контролю над випуском нових одиниць. Першою і найбільш відомою криптовалютою є Біткойн (BTC), який був створений в 2009 році невідомою особою або групою людей під псевдонімом Сатоші Накамото. З того часу було створено тисячі інших криптовалют, кожна з яких має свої унікальні особливості та призначення.

Блокчейн — це розподілена база даних, яка містить всі транзакції, здійснені з використанням даної криптовалюти. Кожен блок в ланцюзі містить кілька транзакцій, і кожен раз, коли нова транзакція відбувається, запис про неї додається до реєстру всіх учасників системи.

Токен — криптовалюта без власного блокчейну, наприклад зроблена на базі Ethereum або Tron. Токени поділяються на кілька видів: Security — токен, що дає частку володіння фінансовим інструментом, наприклад акціями чи облігаціями. Utility — токен, що представляє найбільшу цінність всередині своєї мережі. Asset-backed — токен, чия цінність підтверджена реальним активом, що не існує на блокчейні. Наприклад, золотом чи валютою.

Основні переваги криптовалют полягають у їхній здатності забезпечити швидкі та безпечні онлайн-транзакції без необхідності втручання третіх сторін, таких як банки чи уряди. Однак вони також несуть в собі певні ризики, включаючи волатильність цін, обмежену прийнятність у якості засобу обміну та потенційну вразливість до хакерських атак.

Що таке стейблкойн
Стейблкойн (Stablecoin) — це токен, вартість якого прив’язана до фіатної валюти 1:1 або до іншого активу. Найбільш відомі стейблкойни — USDT, USDC, BUSD, DAI. Стейблкойни можуть бути прив’язані до наступних активів:

Фіатні стейблкойни прив’язані до традиційних валют, наприклад до долара США, євро або юаня, в співвідношенні 1:1. Це означає, що за кожен стейблкойн, що випущений в обіг, в резерві відповідної організації зберігається еквівалентна кількість фіатної валюти.
Товарні стейблкойни прив’язані до вартості фізичних товарів, таких як золото або нафта. Вартість такого стейблкойна відображає ціну відповідного товару на світових ринках.
Криптовалютні стейблкойни підтримують свою стабільність за допомогою інших криптовалют. Для забезпечення стабільності використовуються складні алгоритми та механізми, такі як автоматичне регулювання обсягу випуску монет.
Головна мета стейблкойнів — забезпечити криптовалютний засіб обміну, який є стабільним і передбачуваним, знижуючи ризики, пов’язані з високою волатильністю традиційних криптовалют, таких як BTC, ETH та інших. Це робить стейблкойни особливо корисними для проведення транзакцій, як-от перекази грошей, оплата товарів і послуг, а також для використання в дефі-проєктах (децентралізоване фінансування) і на криптовалютних біржах як засіб для придбання іншої крипти.

uainvest.com.ua/how-to-deposit-crypto

за кожен стейблкойн, що випущений в обіг, в резерві відповідної організації зберігається еквівалентна кількість фіатної валюти

У випадку з USDT, як саме контролюється емісія цифрових одиниць і їхня співмірність з резервами у фіаті; ким здійснюється аудит?...

Я в такі дебрі не занурювався. Там є в кого спитати )

У випадку з USDT, як саме контролюється емісія цифрових одиниць і їхня співмірність з резервами у фіаті; ким здійснюється аудит?...

Там звичайно є резерви. У Tether (USDT) із аудитами гірше і менш прозоро, у Circle (USDC) більш прозоро але і регулювання там більше тому USDC не усі полюбляють для своїх різних чорних справ.
Але слід зауважити — а хто контролює емісію доллару? Ні, я не можу довіряти резервному фонду США — вони для мене рівноцінні Circle або Tether тобто незрозуміла контора.
Доречі із криптою все більш прозоріше — ти у будь-який момент можеш побачити скільки емітовано USDT, а з баксами так не вийде.
Але що таке гроші? Гроші це те, за що можна щось купити. Якщо маючи певну кількість якихось грошей ти можеш тут і зараз купити те що тобі потрібно то це гроші, інше не гроші (доречі тут постає питання а чи можна назвати фіати СРСР грошима)
Тож поки люди вважають це грошима це гроші і не важливо які «жулики» цим керують — резервний фонд США, Circle чи крипто алгоритми та децентралізоване крипто комьюніті

Хтось може прокоментувати з власного досвіду на тему «bitomat» / «біткоїн-банкомат»?

Зняти/поповнити. Ніякої користі в реальності. Є купа шляхів зробити те саме з меншими втратами на комісіях.

Проржався з їх курсів. USDT зараз купляють по 40.94 у той час як на binance 45 та вище. Розводняк якийсь.

Деякі європейські компанії вибирають криптовалюту з за страху перед санкціями і легкістю операції з мінімальною комісією. В нас була ситуація, коли у одного з працівників реєстрація була в окупованій території, хоча на них не знаходився. Платежі проходили через Wise і коли фінмон США зацікавився цим, вони дали попередження Wise, які зробили попередження нам. З того моменту користуємось криптовалютою.
Основним питанням є податок.
Мені як розробнику краще отримувати зарплату на ФОП і не мати проблем від фін-мон.
Але як такої опції компанія не надає, приходиться отримувати ЗП на карту через p2p біржі.
І от логічне питання, кому захочеться декларувати свою ЗП як особистий дохід по ставці в 18+1.5%?
Як на мене податкова має полегшити процес декларування криптовалюти і додати спрощену систему для фопів. Навіть на 10% я би погодився але не на 1800$ податку з 10000$

А зараз і є 10% через наіпалово на різниці курсів міжбанка, по якому вимушений продавати валюту кріпосний ФОП і реальним.

А 44% не хочешь заплатить будучи резидентом ес?

Думаю, після останньої новини, так — витіснить

То проект закону поки. Зарано всі збудилися. Та і мобілізація ще не ясно за чий рахунок.

Думаю що не всі зміни доживуть.

До речі цей законопроект не вирішує жодної з проблем і є проявом наслідків наркоманії по своїй суті, це навіть не моя приватна думка.

Чтобы крипта поступила условному программисту в Украине, ее сначала должна зарубежная компания приобрести.
И как она это сделает если все деньги в фиате? Начиная от проблем с бухгалтерией и заканчивая объяснениями обслуживающему банку.

а що проблема купити крипту?) крипту зазвичай проблема вивести легально (чого в Україні зараз нікому не буде потрібно)...)

Так. Саме для зарубіжної компанії — це реально проблемно.

Та ні. Є цілі компанії, що спеціалізуються на пейролі в крипті як послузі. Просто це додаткові кошти для компанії і необхідність, о боже(!), зв’язуватися з криптою!

Наприклад?
І так щоб у компанії потім не було проблем з банком, бухгалтерію, підготовкою фін. звітності, аудитом, податками та AML.

Так само як і у нас — наприклад довіреному менеджеру виписують премію, той йде і купує крипту.

В ЄС і США теж «зрізають кути». Взагалі це навіть їхній вираз.

По перше — це вже якийсь схематоз. А по-друге — такий варіант по податкам скоріш за все буде гіршим, ніж напряму Українському розробнику на рахунок перевести гроші.

Відносно просто. Компанія пропонує бажаючим клієнтам сплачувати в крипті, відповідно формується паралельна бухгалтерія і завжди є доступні кошти в -коїнах для оплати девелоперам. Звісно що коли хоч трохи копнути глибше, то в цієї «закордонної» фірми ростуть вушка від «нас» або ще краще — з самих боліт, також різний «Кіпр» та інші подібні локації, де на папері директор місцевий Попандопулос, а реальний власник якась рязанська морда. Ну й «бажаючі клієнти» що отримують пропозицію сплачувати в крипті (з суттєвим дисконтом, бо все мимо податкових систем, тому абсолютно вигідно обом сторонам), теж звідти ж.

Ну й девелопер має бути «внє палітікі», бо команда теж рязанська і тамбовська, отримуй тихенько свої -коїни і не возбухай. Ти їм чемно пишеш програмки, вони тобі чемно платять -коїни, а бонусом надсилають ракету в будинок твоєї бабусі.

Криптовалюти не можуть витіснити ФОП, бо криптовалюти — це метод розрахунку, а ФОП — це підстава для ведення підприємницької діяльності. Тобто якщо ви працюєте як ФОП, то ви працюєте легально. Якщо крипта — то не легально, тобто ви не зможете отримати кредит або довести походження коштів.

тобто ви не зможете отримати кредит

А уже не будуть видавати кредитів і працювати банки....)

ви не зможете отримати кредит

А зачем он нужен?

Доводити походження нам поки не сильно актуально, та і кредити дорогі.

В p2p binance прикрили опцію через Wise. У всіх так? (український акаунт)

Теж оце думав що сталось) До речі по п2п чомусь мені завжди прилітало від Єгипту в основному, ніби без різниці, але бачу арабицю і уявляю моджахедів

воно є, тільки законспіровано під bank transfer )

Дуже дякую, допомогли. Цікаво, чому сховали)

на okx всё работает

Є багато способів тягнути з українських карток на біржі. Є вопще українська платформа GEO Pay і перший гривневий стейблкоін UAHg

Стоит готовится к тому, что государство будет массово блокировать банковские счета всем неявившимся в военкомат по повестке.
На месте крупных ИТ компании я бы про запас выпустил всем работникам payoneer.

Або переоформлювати контракти на дружин
Взагалі по світовій практиці у випадку таких кіпішей (маю на увазі якесь дибільне регулювання) на перше місце виповзає крипта бо пайонерки то дорого і теж можуть зарегулювати.

Мені цікаво, а як ту крипту переводити в готівку. Та ще б так, щоб не втрачати більшу частину на комісії

— P2P
— Обмінники (фізичні)
— Дивись схеми нижче (як на мене не заплативши податок ти привернеш менше уваги ніж так заплативши)

Фак, лукс лайк е креш курс ін кріптокарренсі 😆

Залежить від багатьох факторів. Казахи, наприклад, чомусь полюбляють грузинські банки для виводу. Там ще й заробляєш коли виводиш юсдт напряму в бакси через п2п. В Туреччені, наприклад, якщо є ВНП, то реєструеш акаунт на турецькому бінансі, перекидаєш через ТРОН20 кріпту туди і просто напряму віводиш на рахунок по ІВАН. Таких ньюансів досить багато. Ну і фізичні обмінники, звісно, але тут усе рахується на день обміну. Курс може суттєво плавати.

Ну казахи і турки, то зрозуміло. Просто мені більше цікаво як у нас, особливо при гіпотетичному блокуванню рахунків. Зрозуміло, що схеми є але наскільки великі у в них втрати.

Кріпто-обмінники тільки, по чорному. З велечезними ризиками і втратами.

Які ще ризики і втрати? Приходиш в обмінник і при тобі роблять обмін крипти на кеш, при цьому тобі доплачують 1.5%

Мажорне життя на заборониш )) З кидалами ще ніразу не стикалися? ))

А для чого ходити до кидал? Є мережі з найдійною репутацією.

Ок, добре, хай гіпотетично такі існуюють. Але якщо вже навіть в отаких мережах з «надійною» репутацією «доплачують» 1.5% щоб скинути доларовий кеш в Україні і отримати активи за її межами, це не викликає ніяких думок? )) Стало аж цікаво, скільки ж тоді пропонують кидали? )) Бо за кордоном, ліпше ніж 0.8-0.9 в кеш в таких «надійних» мережах не буває.

Комісія тут суто ринкові механізми попит-пропозиція. Якщо доплачують, то значить, що в даний час у нас є більший попит на виведення кешу в крипту ,а не навпаки, через різні складнощі в цьому процесі. Але так було не завжди.

Порадьте кілька мереж будь ласка

Є онлайн обмiнки, що по вигiдному курсу мiняють на укр. картку одразу в грн. Приходить зараз вiд iнших фiз. особ. Проблем нема. Якщо треба готiвка в баксах — так само онлайн обмiн, отримання грошей у обмiнцi.

Давно пропонував
Але галерам дешевше мексів і індусів наймати

А мой комментарий с таким же предположением в теме прогнозов потерли модераторы. А пока не потерли, то под ним «патриоты» кричали врёти. Будут ли кричать и здесь, или в головах уже начало проясняться?

4 января 2024 года земля налетит на небесную ось.

Да ты что. От создателей «россия не нападет»

Ви в своєму прогнозі трохи з датою промахнулися

Простіше знайти інших «работніків». Зараз через лейофи є непогані варіанти, хоча звичайно не настільки дешеві.

payoneer

так на цьому лайні люди теж постійно стикаються з блокуванням

ФОП вже відходить на другий план

В порівнянні з без фоп і всякими ельфійськимт фоп

Більш сучасне ухилення від декларування та сплати податків? :)

ПС: Цікаво, чи є заклик до несплати податків закликом до повалення державного ладу? Бо ж в принципі очевидно, що без податків держава існувати не може.

ППС: «Екосистема AIR Media-Tech налічує майже 50 сервісів та продуктів з використовуючи технології IT, Web3, Blockchain, FinTech, AI та Big Data. » ©
Короч ясно, це тупо рекламний топік якихсь чергових скамерів з токенами.

очевидно, що без податків держава існувати не може

Люди поділяються не на тих хто сплачує податки і не сплачує їх, а на тих хто думає що він не сплачує податки і тих хто робить це свідомо.

Бздура та маячня. Кожного місяця корячитись з конвертацією. З великою ймовірністю попасти під фінмон і закриття рахунку в банку. І хоч в Україні банків 70, але далеко не всі підходять для цього з коробки.

І все ще лише заради того щоб нагріти державу на податках?

Вот до чого гетьманцев доводить людей.

Оплата в крипті — це дуже і дуже крута фіча

Призиваєш Ярослава Характерника?

Працюю в криптовалюті, платити можуть як в крипті так і традиційно. Але коли є опція «зп — SWIFT комісія — комісія НБУ через дебільний курс», чи «чиста зп + кращий курс», то я думаю вибір очевидний. + з’являється опція самому вирішувати чи готовий ти платити податки (навіть «незначні») у цей гадюшник, чи ні. Іноді краще не «зекономлені податки» більше задонатити точково.

Але от скільки не запитував традиціні компанії на співбесідах, ніхто навіть розглядати крипту як опцію не хотів. Всеж-таки у компаній гроші на рахунках, і щоб платити мені у крипті, вони мають з рахунку в крипту закинути, а тут вже їх сам банк нагне з питаннями. Тож не думаю що хтось згодиться на такий варіант.

з’являється опція самому вирішувати чи готовий ти платити податки (навіть «незначні») у цей гадюшник, чи ні. Іноді краще не «зекономлені податки» більше задонатити точково.

Ахаха, лібертаріанці-анкапи такі кумедні. «Я сам буду вирішувати на що витрачати всі свої гроші!». Якщо ви анкапи такі розумні, то чого ж усі ваші утопії виявились антиутопіями? :)

www.vice.com/...​3/atlas-mugged-922-v21n10

www.politico.com/...​xperiment-america-215313

www.texasobserver.org/...​est-little-city-in-texas

Сотні таких міст і всюди однаковий результат :)

згода, мінархізм круче

Якщо ви, державники із стокгольмським синдромом, виймете поліно із своїх очей і подивитесь на справжні криваві антиутопії, які регулярно влаштовують осатанілі від влади покидьки, то вам стане дурно. Всі війни, геноциди і демоциди були розв’язані такими як ви, прихильниками держави, що краще знають як розпорядитися чужими грошима і життями.

У ХХ столітті, державники вбили більше ніж 200 мільйонів невинних людей. Ви не кумедні, а дурні, небезпечні та огидні.

www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM

чудова книга, і видатна постать дослідника, сам відносно нещодавно натрапив на Руммеля, безмежна повага

так, видатна людина.
чого варта одна тільки стійкість духу, щоб так всеосяжно досліджувати ті моторошні криваві безодні.

До вас не доходить що будь-яка спроба влаштувати типу лібертаріанське суспільство чи групу завжди завершиться тим, що владу там захопить найбільш відморожений соціопат з цієї групи? І що далі це буде просто косплей феодальних віків? Так, сучасні держави не ідеальні, але з часом до них приладнали хоч якісь засоби стримування влади. У ваших же лібертаріанських проектах це буде тупо тоталітарне пекло з 16го сторіччя, без жодних обмежень. Так що це відчуття небезпеки і огиди, воно взаємне.

Чи захоплять у суспільстві владу відморожені соціопати, залежить тільки від ідей, які домінують у головах.

Якщо це ідея, що люди тупі гусаки, які не в змозі прожити без начальства, що буде їх шмагати і скубати задля їх же блага, то звісно так і трапиться. Але це повна протилежність ключового лібертаріанського принципу самоприналежності, який базується на повазі до індивідуума та його власності, що проявляється у свідомій відмові від агресивного насильства. В суспільстві, де самоприналежність возведена в абсолют, мерзотників, які будуть вказувати іншим що їм робити та як жити, будуть посилати на йух, а особливо активним — бити морди. А у тих, хто посміє силою відбирати гроші або власність, будуть летіти кулі, міни, а можливо й ракети.

І взагалі, ви дуже поверхнево розбираєтеся що у лібертаріанстві, що у сучасних державах (засоби стримування влади, аха-ха), що у феодалізмі.

Люди завжди однакові, і прагнення домінувати закріплене мільйонами років еволюції. Відповідно, мрії про справедливе самоусвідомлене лібертаріанське суспільство є марічкосвітом, а таких персонажів, як ви, використовують для послаблення держави вороги (ви просто корисні ідіоти)

ніби зараз не відморожені соціопати? тільки ще і чхати хотіли на власність і свободу, чудово. аби не чіпати звичний режимчик і шугатись нашифрованим феодальним жахам.

звичайно, анкапи винні, не відволікайтесь, слідкуйте за новинами регулювання довжини швабри в сраці, тільки так побудуємо світле майбутнє!

От так тобі хтось зізнається. Ти ж розумієш що у цьому випадку податки не платяться.

Та не факт. Є спосіб як платити через своїх знайомих ФОПів яким пофіг що на їх картку по p2p зайдуть гроші. Трохи по-сірому, але законодавством не заборонено, тож все легально :) Ще й курс краще за НБУ виходить, для обох сторін. Але то трохи гемор.

Тобто можна просто нра картку ФОП вивести із бінансу і податковій буде ок?
А РРО при цьому не треба реєструвати?
Дуже цікаво почитати бо сам хочу почати працювати через крипту, але проблем не хочу

Вивести на картку ФОП щоби що ? :) По дибильному курсу продати ? Цiкаве збочення ....

Одна з причин, щоб мати достатній білий дохід для іпотеки. 7% в гривні це настільки гарно, що воно того коштує. Проблема хіба в відсутності житла 😂️️️️

Ні :) Друзі/знайомі отримують свою зп на свій ФОП, і зі свого ФОПу скидають свою зп на ваш ФОП з приміткою «за консультаційні послуги у сфері IT». А ви вже виводите на свою карту самі.

Податкова це розцінить легально, я напряму спілкувався з агентом. Ви ж перукарю можете гроші скинути за послуги, от тут те ж саме. А ви свої гроші з крипти через p2p кидаєте їм на карту. Тому і сказав що

через своїх знайомих ФОПів яким пофіг що на їх картку по p2p зайдуть гроші

Або замовляєте у обмінці готівку і друзі йдуть забирати.
Оф курс 37, Бінанс курс 38.4, кидаєте друзям по курсу 37.5, в результаті і їм це цікаво, і вам.
«Мій знайомий» це на протязі майже року робив, польот нормальний.

UPD: у цій схемі договір співпраці між двома ФОПами не потрібен, тому що є призначення платежу. У нашій країні призначення є юридично важливим, як мені пояснив податковий агент.

«Мій знайомий» це на протязі майже року робив, польот нормальний.

аргументація надійності рішення просто топчик.

А ви свої гроші з крипти через p2p кидаєте їм на карту.

те, що вашого знайомого чи його прокладку досі не взяли за жопу за таке, не означає, що схема біла чи навіть сіра, просто він поки «невловимий Джо».

Аргументація рівня інтернету. Очевидно що вам посилання на закон я не надам, на то це і сіра схема, бо вона і не заборонена, і не дозволена, бо це буквально обхід системи.

біржа не відправлятиме нікому гроші з приміткою «за надання консультаційних послуг»

, ви точно знаєте що таке p2p?
По-перше, в цій схемі гроші йдуть на фіз картку, не на ФОП. На фіз картку призначення не потрібне, бо умовний «друг дяді Вані скинув грошей мені на іграшки». Ніхто це не відстежує і питань не задає вже -надцять років.
По-друге, гроші надсилає умовний Микола з-під Диканьки, якого ви можете попросити написати в призначенні що завгодно. Наприклад, «повернення боргу». В інтерфейсі Бінансу є чат.
По-третє, ці гроші йдуть на картку знайомому, якщо йому це ок (а у 100% опитуваних це було ок, бо це звичайний p2p, тут ніхто мільйони за раз не ганяє). А можна це і не на карту слати, а замовити обмін крипти в обмінці по курсу 1000 USDT => 1020 USD (кожен день міняється). Оф курс 37, курс Бінансу 38, виводите знайомому по курсу 37.5, тобто з ~985 USDT ви виведете другу 1000USD, ще й $15 на Нетфлікс вистачить.

Чи це законно? В законі не прописано. Але:
1. Знайомий ваш заплатить податок на свою зп (бо отримав гроші на свій ФОП).
2. Потім він переслав гроші на ваш ФОП, і ви також заплатите податок.
3. При цьому знайомий все одно отримає гроші, але «трохи» іншим шляхом аніж вивід грошей з рахунку ФОП.
Я вважаю що схема максимально чесна. А головне — я справді буду дуже радий якщо зможете — спробуйте «піймати».

ви точно знаєте що таке p2p?

я подивився на бінанс п2п, так, визнаю свою помилку щодо призначень платежу — відповідно і видалив ту частину коментаря.

але проблема не зникає. той, хто виводить таким чином USDT — навряд обере одноразового контрагента без відгуків, відповідно контрагент матиме досить багато подібних платежів, котрі можуть зацікавити СБ банка і вони почнуть задавати питання покупцю USDT щодо його транзакцій, серед яких буде і ваша на прокладку-фізособу.

йдуть на фіз картку, не на ФОП

тоді це потенційні 19.5% вашому знайомому-прокладці.
поки він так бавиться на 10-20 тисяч гривень в місяць — проблем немає,
але якщо айтішник буде таким чином через нього гнати 3000 USDT на місяць — будуть проблеми як мінімум з СБ банка.

1. Знайомий ваш заплатить податок на свою зп (бо отримав гроші на свій ФОП).

ви собі ж суперечите, бо вище пишете, що знайомий — фізособа і примітка не потрібна при переказі на карту.

2. Потім він переслав гроші на ваш ФОП, і ви також заплатите податок.

який сенс в цій схемі, якщо замість одного податку з білих грошей їх стає два з сірих грошей?

Я вважаю

податкова таку аргументацію не сприйме.

відповідно контрагент матиме досить багато подібних платежів, котрі можуть зацікавити СБ банка і вони почнуть задавати питання покупцю USDT щодо його транзакцій, серед яких буде і ваша на прокладку-фізособу

Тому й кажу, що є опція з готівкою. Я знаю про цей нюанс, він досить очевидний. Хоч покупці USDT зазвичай мають великий пул карток, це все одно нюанс. Наприклад, «мій знайомий» часто користується одним і тим же мерчантом, і йому ще ні разу гроші не заходили з однієї і тієї ж картки. Але знову ж, так, це ризик, але — є опція готівки.

ви собі ж суперечите, бо вище пишете, що знайомий — фізособа і примітка не потрібна при переказі на карту.
який сенс в цій схемі, якщо замість одного податку з білих грошей їх стає два з сірих грошей?

Я не впевнений що ви досі розумієте схему :)

А — знайомий ФОП-прокладка
Б — ФОП «невловимий Джо»

1. «Б» отримує зп в крипті на рахунок бінансу.
2. «А» отримує зп від своєї компанії на свій ФОП. Він сплачує свої 5% податку зі своєї зп.
3. «Б» хоче крипту прогнати через свій ФОП щоб оподаткувати гроші і зробити їх білими.
4. «Б» просить «А» скинути йому з ФОП_А на ФОП_Б гроші, з призначенням «за консультаційні послуги». Таким чином ФОП_Б отримав легальний дохід, бо у нього кведи ІТ, а призначення показує що він отримав гроші саме за кведами.
5. Б сплачує з цих грошей податок 5%, й виводить на свою карту, зі свого ФОП рахунку, — чисті-білі гроші.
6. Настав час «Б» розрахуватись з «А». Умовно «А» надіслав йому $2000 по курсу 37.5 = 75000 тис грн. «Б» має два шляхи, один «умовно ризиковий», інший ні:
6.1. «Б» йде на Бінанс, створює ордер на 75000 тис грн по курсу 38 (часто курс ще краще) = 1973 USDT. Просить у призначенні вказати «повернення боргу». Вказує фізичну картку «А». Через призначення, у податкової питань не буде, бо з повернення боргу податок не сплачується. «А» отримує свої гроші з курсом на $0.50 краще, «Б» виводить 1973 USDT як $2000, тобто має ще $27 «профіту» щоб покрити свій податок.
6.2 «Б» замовляє обмін валюти в обмінці. Тобто 2000 USDT => $2000. Обмінка зазвичай має курс в сторону продавця, тож буде умовно 1980 USDT => $2000. «А» йде до обмінки, забирає гроші і має готівку в валюті. Далі що хоче те й робить. Купа людей знають що з нею робити. «Б» отримує $20 «профіту» щоб покрити свій податок.

Що маємо у результаті.
1. «А» податок зі своєї зп заплатив.
2. «Б» податок зі своєї зп заплатив, проте не 20%, які просить податкова за крипту, а 5% за «IT консультацію». При чому навіть не 5%, а трохи менше, через курсову різницю.
3. «А» отримав гроші так, як він захотів, знаючи усі ризики. У 99.9% випадків ризик не справдиться, хіба що ви не усвідомлюєте об’єми ринку p2p.

податкова таку аргументацію не сприйме

Податкова взагалі нічого не сприйме, бо фізично не зможе довести.

Це називається відмивання грошей.
Те що, гроші заробились не кримінальним шляхом — не впливає ніяк.
Те що ви кажете сіра схема — ***ня з під коня :)
Сам факт того, що переказ коштів йде за послуги, яких насправді не було — ось основне порушення.
Якщо ви цього не усвідомлюєте і так пишете відкрито на форумі про такі речі — показує реальний рівень вашої наівності/освідченості/IQ :) Чого саме — оберіть самі

В світі багато різних законів, а також купа шляхів їх порушити. Деякі з них важко помітити, а за деякі просто не чіпають покищо)

Та як хочете, так і називайте. Схема є, вона працює, на ній важко підловити.

Якщо ви цього не усвідомлюєте і так пишете відкрито на форумі про такі речі

Невже вже не можна про знайомих писати нічого? :)

на ній важко підловити.

саме цей момент називається «невловимим Джо», а не не ФОП, що отримує зп на Бінанс.

просто їх поки не сильно чипають і збирають аналітику.
повірте, по характеру платежів і списку контрагентів там з 99% точністю можна втановити хто і чим займається.

А я не казав що це «офіційний метод виводу коштів з бінансу». Схема є схема. «Невловимим Джо» у нас є 80% населення. Хтось по-малому бенз злива на роботі, хтось ганяє отак зп, хтось зп на 50% в конверті отримує і потім по айбоксам по пів години по 5к закидує на карту, хтось ще щось.

збирають аналітику

Може, але скоріш за все ні. Ми не в економічному 1984 живемо :)

все ж таки злити бензин — це не те ж саме, що перед носом у СБ банка ганяти туди-сюди гроші.

Може, але скоріш за все ні.

свята наївність :)

з останнього що було в публічному просторі:
по тому, як часто бан просить актуалізувати вас персональні дані — можна оцінити на скільки ви ризикований клієнт для банка.

свята наївність :)

Аматор :)

по тому, як часто бан просить актуалізувати вас персональні дані — можна оцінити на скільки ви ризикований клієнт для банка

За 7 років жодного разу не питали -_-

За 7 років жодного разу не питали -_-

то може у вас немає ФОПа і рахунків в укр банках?
чи пам’ять підводить? :)

ain.ua/...​-oznachaye-i-shho-robyty

Я про рахунки у банках. А ФОП у мене так, всього 4 річної давнини, тож може тому й не потрапив. Напевно наступного року попросять, судячи з інфи за посиланням. Але що тут такого? Наче вони не знають мого паспорту :)

знають, але все одно перепитують

Я не впевнений що ви досі розумієте схему :)

та ні, я з тим обізнаний добре,
єдине що не знав, що Бінанс зробив свою п2п біржу, бо давно за тим не слідкую.

на пункти 2-5 в принципі по барабану зараз, відбілення чорного налу.

в 6.1. та в принципі і 6.2. ви забуваєте про третю особу «В» — фізика чи обмінку, котрий буде або високоризиковим контрагентом для «А» без успішних транзакцій, або високоризиковим клієнтом для банку з відгуками на Бінанс п2п і купою характерних транзакцій.
коли «В» отримає свою перевірку і вимогу відзвітувати по кожній транзакції, аби не сісти за ухилення від сплати податків — здасть «А» з потрохами.

Просить у призначенні вказати «повернення боргу»

це байка відірвана від реальності.
ви не зможете щомісячну зарплату айтішника проганяти як «повернення боргу» і оминути питання від СБ банку.

«Б» виводить 1973 USDT як $2000, тобто має ще $27 «профіту» щоб покрити свій податок

«Б» на 5% по вашій схемі, а отже сума податкових зобов’язань — $100, які не покриваються тими $27

варіант з готівкою в обмінці виглядає найбільш привабливим, але у випадку чорної обмінки є певні ризики, а у випадку сірої — дані «А» обліковані.

«Б» на 5% по вашій схемі, а отже сума податкових зобов’язань — $100, які не покриваються тими $27

Питанні у тому як заплатити 5%, а не 20%. Якщо й зовсім не отримати бан рахунку, бо операції з криптою у нас заборонені НБУ. При цьому Бінанс оф партнер держави, ага.

Я не казав що це схема «обілити гроші, ще й заробити». З моїх знань, вона просто найбільш проста й вигідна.

або високоризиковим клієнтом для банку з відгуками на Бінанс п2п і купою характерних транзакцій

З мого досвіду p2p, якщо контрагент не каже «скину гроші з іншої картки», тобто не з тієї що вказана в бінансі, то можна загадувати бажання. Тож відгуки наврядчи якось метчаться. Хібащо транзакції, тут згоден.

у випадку чорної обмінки є певні ризики

Так, ви праві. Проте я б назвав їх мінімальними.

ви не зможете щомісячну зарплату айтішника проганяти як «повернення боргу» і оминути питання від СБ банку

Тут все залежить від того на який ризик ви готові піти. Завжди можна створити monobank/sportbank/sensbank/ощад/приват/izibank/whatever і отримувати по 20к грн. І знову ж, якщо так стрьомно, є готівка.

Питанні у тому як заплатити 5%, а не 20%. Якщо й зовсім не отримати бан рахунку, бо операції з криптою у нас заборонені НБУ. При цьому Бінанс оф партнер держави, ага.

отже ризики для «А» все ж таки існують.

З моїх знань, вона просто найбільш проста й вигідна.

так вигоди ж немає! :)
у вас двічі по 5% податків, ризик попасти на ненадійного контрагента, необхідність перевести білі гроші спочатку в чорні, а потім їх знову відбілити, єдиний бонус — порядку 1-2% на курсі, але він же не покриває все решта.

Так, ви праві. Проте я б назвав їх мінімальними.

я заради цікавості перевірив що є на Бестченджі — пишуть що їм від 4 до 7 років, хоч я жодної не знаю. а ті, кого знав — їх вже в списку немає. Думаю, саме про них звітував колись СБУ.

Тут все залежить від того на який ризик ви готові піти. Завжди можна створити monobank/sportbank/sensbank/ощад/приват/izibank/whatever і отримувати по 20к грн. І знову ж, якщо так стрьомно, є готівка.

який сенс фізику «А» так ускладнити собі життя, щоб ФОП «Б» міг отримувати зп на Бінанс?

отже ризики для «А» все ж таки існують

Це я про випадки коли ти приходиш у податкову, і кажеш «хочу заплатити 20% які я на фіз карту отримав з крипти». Я хз як цей процес виглядає, але думаю податкова може запросити у банка інфу за підставою «перевірити крипто-надходження» і банк такий «хоп-хей».

у вас двічі по 5% податків,

Перші 5% податку заплатить ФОП_А, котрий і так цей податок заплатив би.

ризик попасти на ненадійного контрагента

Я його бачу як мінімальний, бо у Бінанса є escrow, а у обмінок є відгуки і 5-10 річна історія. Шанс під авто потрапити і то більше імхо.

необхідність перевести білі гроші спочатку в чорні, а потім їх знову відбілити

Білі (ФОП_А) гроші перевести у білі (ФОП_Б), бо оплата з ФОПу на ФОП за «консультаційні послуги в ІТ» це найбіліше що може бути. У нас половина галер так працює. А вже чорні анонімно просто віддати ФОП_А, тобто так, відбілити.

я заради цікавості перевірив що є на Бестченджі — пишуть що їм від 4 до 7 років, хоч я жодної не знаю. а ті, кого знав — їх вже в списку немає. Думаю, саме про них звітував колись СБУ.

Згоден, 10 років то я певно загнув. 5-8 при цьому приблизно 30%. Імхо норм вік. А головне, все одно не розумію проблеми. Фізично чопаєш до обміннику, й забираєш гроші. Навіть якщо СБУ нагряне, ти простий покупець на чорному ринку, це не заборонено. Я не кажу про клієнтів з валізами грошей, за них я хз. Я не вважаю це за ризик, бо так можна боятись і якоїсь шиномонтажки де відмивають гроші, де нагряне СБУ, а до тебе будуть притензії бо ти користувався сервісом? Ну виглядає дивно.

який сенс фізику «А» так ускладнити собі життя, щоб ФОП «Б» міг отримувати зп на Бінанс?

А який сенс продувати гроші граючи у казино? Комусь пофіг, хтось хоче додаткові 50 копійок за долар, хтось хоче 1.5 грн за долар, якщо він без схеми свою зп виводив би і купував долар в обмінці окремо, а так отримає долар 1:1 з зп. Я ж не про теорію кажу, а про те як воно є :)

Перші 5% податку заплатить ФОП_А, котрий і так цей податок заплатив би.

в такому разі у ФОП «А» є білий дохід, при цьому білих витрат на рівні зп. айтішника, і ще на таку ж суму він раптом має готівку.
якщо білий дохід співрозмірний з доходом айтішника, то в ФОП «А» ризикує — має нульові прибутки і купу чорного налу,
якщо білий дохід сильно вище доходу айтішника — то знову не зрозуміло, нафіщо ФОПу «А» цей гемор заради +2% від зарплати айтішника.

Навіть якщо СБУ нагряне, ти простий покупець на чорному ринку, це не заборонено

ой ні, найвний ви Буратіно :)
не дай боже якщо ви опинитесь поруч під час рейду, ще й після отримання грошей :)
я вам раджу таки знайти звіти-новини від СБУ і уважно їх почитати.

+2% того точно не вартують.

Ну таке собі. Я он родичам постійно кеш надсилаю. Також ризик для них потрапити за грати? :D Риторичне питання я так розумію, але все ж...

Але все одно вважаю що ризик мінімальний, і «якщо треба», то варіант не поганий. Наврядчи комусь це треба кожен місяць на протязі всього життя, тож шанс на невдачу мізерний.

Я он родичам постійно кеш надсилаю

фінмон знає всіх ваших родичів, за них не переживайте.

Хіба чорні обмінки під фінмон підпадають? Якийсь ноунейм закинув гроші у Києві, щоб якийсь ноунейм забрав їх в Одесі.

готівку родичам через чорний обмінник? :)

уявіть таку картинку:
всяки драгділери і наркомани розраховуються за закладки, і серед них в черзі стоїть ваш родич,
і тут раптом рейд СБУ ))

А если родственник — это, к примеру, ex fourth cousin-in-law?

я все ж таки не у фінмоні працюю ))

Хоч покупці USDT зазвичай мають великий пул карток, це все одно нюанс

мені трошки лінь зараз то шукати, тому можете самі.
СБУ періодично накриває такі обмінки і звітують перед журналістами, розкладаючи на столі той «пул карток» і готівки.

Був час, коли накривали по декілька обмінок на місяць.

Ага, тільки:
1. Після цього немає жодних новин про «після пулу карток ми ще 100500+ громадян за шкірку взяли».
2. СБУ не такі вже й білі зайчики :) Кажу без вигадувань

1. новини по фізикам і не повинні бути в публічному просторі — там вже інші інстанції займаються.
а про обмінники — це більше для підстраховки, що діяльність СБУ — не рекет, а ліквідація реальної проблеми.

2. я не схильний переводити стрілки і тим більше узагальнювати таким чином.

У нас роки три назад СБУ «накрила» мережу таких обмінників у місті. По усім телекам крутили бо мережа велика була.
І знаєш що із тією мережою? Вони навіть ліцензію не втратили
Ще більше точок відкрили тепер мені дуже зручно бо поряд із домом
У Китаї де більш жорсткий контроль люди у такі обмінники бакси чемоданами носять бо заборонений вивід активів за кордон, а дуже хочеться. І навіть там не накривають хоча за коррупцію смертна кара передбачена

це воно тільки зі сторони виглядає, що там нічого не змінилось.

Де б ще таких друзів знайти

Колеги у поміч :) З досвіду знайомих, 2 з 3х людей будуть тільки раді. Особливо коли такі знайомі і так виводять гроші з свого ФОПу, потім знімають готівку і купують доляри в обмінках, додатково втрачаючи на курсі. Ваша пропозиція буде звучати як «а так що, можна було???». Але звичайно, пам’ятка про *ризики-ризики-ризики*

1. спрощено і без зайвих посередників це виглядає так:
— отримуєте дохід на USDT
— самі відправляєте в обмінку, приходите і забираєте готівку з +2% прибутку.
— по ФОПу маєте нульові обороти і відповідно нульові податки.

2. якщо хочете мати по ФОПу білий дохід:
— отриману готівку проганяєте через когось на свого ФОПа.

але будьте готові що по першій частині може вилізти ухилення від сплати податків.
а по другій фіктивна підприємницька діяльність.

отриману готівку проганяєте через когось на свого ФОПа

Чи є ідеї як? :) Для готівки треба РРО, а для безготівки треба ту готівку спочатку десь засвітити. Хібащо ви посилаєтесь на той спосіб що я описував.

так, я про вашу схему

РРО потрібно лише для прийому готівки.
на «картку ФОП» — ці гроші заходять на рахунок ФОПа, а не на особисту картку фізособи.

Є спосіб як платити через своїх знайомих ФОПів яким пофіг що на їх картку по p2p зайдуть гроші.

Так це вони сплатять свій власний податок, а твої 19,5% так і залишаться несплаченими.

А якщо ти чесно заплатиш 19,5% то в чому тоді сенс всієї цієї головної болі в порівнянні з простою та зручною сплатою 5%?

Ну ви далі почитайте :) Сенс якраз не платити 19.5%, а <5%

Несплачений 19,5% та чужі 5% не є сплатою податку. Тоді нащо це все? Лише зайві комісійні коли можна просто вивести все собі на картку.

проблема в тому, що з тієї операції, де ви мали сплатити 5% — ви зробили її чорною і на фізика, тобто підписали себе на 19.5%, але ухилились від сплати ПДФО.

а далі провели фіктивну підприємницьку діяльність щоб сплатити з неї 5%

ще й задіяли третю особу, котра мабуть буде вважатись співучасником в процесі гіпотетичного розгляду цієї справи в суді.

Підписатись на коментарі