У Раді готується законопроєкт щодо мобілізації чоловіків за кордоном

Українські чоловіки закордоном матимуть проходити таку ж саму ідентифікацію як і чоловіки в Україні.

Представник комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі Радіо Свободи заявив, що в Україні працюють над законопроєктом, ухвалення якого дозволить призивати на військову службу чоловіків, які перебувають за кордоном, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, законопроєкт буде представлений вже у січні, а саме у перші дні засідання парламенту. Він розробляється і депутатами, і Міністерством оборони, і Генштабом, каже Івченко.

Ним передбачається, що військовозобов’язані чоловіки, які виїхали за кордон, проходитимуть ідентифікацію. Після її успішного проходження — вони можуть отримувати повістки.

Івченко наголосив, що українські чоловіки самі вирішуватимуть, чи повертатися їм в Україну, однак їх неповернення буде означати порушення закону.

«Якщо ти пройдеш і будеш у переліку тих, хто підлягає під мобілізацію, ти, звичайно, отримаєш повістку. Це звичайний процес. А далі це вже твій вибір. Чи ти повертаєшся назад, чи ти залишаєшся там, але це вже буде порушенням закону України», — сказав він.

Якщо людина самовільно не пройде ідентифікацію, їй загрожують відповідні наслідки, додав Івченко.

Одним із наслідків може бути, наприклад, те, що українцю, який не став на військовий облік, не надаватимуться консульські послуги. Також банки будуть вимагати нову ідентифікацію, в якій має бути посвідчення військового обліку.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Мені одному здається що все це схоже на геноцид українських чоловіків?

В принципі така повістка дозволяє просити притулок в деяких країнах на підставі того, що повернення загрожує життю.

Також банки будуть вимагати нову ідентифікацію, в якій має бути посвідчення військового обліку.

Значить будуть користуватись банками з меншими вимогами, а українські банки відповідно втратять гроші

цирк, як вони збіраются енфорсить цій закон?

Мені здається, українська влада має показати приклад. Ось в Британії наприклад принц Гаррі служив на гелікоптері в Афганістані. Так війна в Афганістані не загрожувала існуванню Британії. В мене наприклад викликають повагу такі люди, як Юрій Луценко чи Сєнцов. Ті, хто не були військовими і пішли служити.

155 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Вангую, що вся ця весела історія все одно відкотиться до сформульованого Іларіоном Павлюком про рекрутинг, заохочення і сприяння. Просто тому що в умовах дії воєнного стану хочеться володарювати над стихією і кидати в бусік незламності архітекторів західних стартапів, але реальність така, що більшість не для того виїхала з України (варіант — не приїхала назад), рятуючи, як їм то виглядало (спитайте Бобра), власне життя, щоб повернутися через «санкції» штибу блокування рахунку чи арешту майна. Жодного ефекту для них це не матиме, вони і так у поверненні бачать для себе плаху, з ними домовитись напевно не вийде, перевірено особистим спілкуванням.

А з тими, хто все-таки не виключає власної прямої участі у війні, таки замість диктату доведеться домовлятися — як швидко ти можеш закрити чи поставити на паузу власні справи за кордоном і як можна тебе ліпше використати. Тобто, якщо мета таки в мобілізації, — не показовій «справедливості» (коли архітектор західного стартапу навіть теоретично у бусіку незламності зігріє душу Васі з району), а в наборі людей, то це буде ближче до рекрутингу, як приблизно рівні сторони переговорів, а не коли «захищати Україну є обовʼязком громадянина» трактують як «перейти в склад рухомого майна ТЦК є обов’язком громадянина».

Для цього доведеться хоч трохи напружитися, принаймні скасувати заборону на застосування відношень з конкретних частин (яку, як подейкують, запровадили мало не на рівні Генштабу) і мінімально узгодити власне законодавство з вимогами інших країн, принаймні в тому моменті, що воно є і має власні вимоги. Бо повістка на завтра, коли добиратися до найближчого ТЦК двадцять годин за тисячу доларів, і то в один кінець, без можливості потім додому заїхати за речами, а допрацьовування за поточним іноземним контрактом 3+ місяці, це не дуже серйозно.

Кажуть до кінця цього року тцк має отримати премії,
Локації видачі премій: Бахмут, Авдіївка, Маріуполь, Балаклава, Керч, Донецьк, Луганськ.
Найбільшу премію видадуть їм на червоній площі.
Особиста присутність обов’язкова...

Мені здається, українська влада має показати приклад. Ось в Британії наприклад принц Гаррі служив на гелікоптері в Афганістані. Так війна в Афганістані не загрожувала існуванню Британії. В мене наприклад викликають повагу такі люди, як Юрій Луценко чи Сєнцов. Ті, хто не були військовими і пішли служити.

Але заради справедливості:
Принц Гаррі як і уся королівська родина це люди без реальної влади і показувати людям приклад це їх єдиний прямий обов’язок.

Тот самый неловкий момент когда неиронечно задумываешься о получении гражданства РФ как носитель русского языка

это пока тебя с другой стороны линии фронта не мобилизовали )))

повторюсь, из-за границы мобилизуют только наши

Тут это...

Как проходила мобилизация у нас в деревнях. Вечером пришли менты и выдали повестку на следующее утро. И утром за тобой приехали те же менты.
twitter.com/...​tatus/1738744323376603188

Хотя... Можно получить российское гражданство, тебя сразу мобилизуют и отправят на фронт, потом сразу же сдаться в плен ВСУ и пересидеть в плену вот это все. Этакой санаторий на минималках. Ну что, звучит как план. Хороший же план, кто скажет?

Мобилизовать из-за границы это только наши догадались пока

Вони мобілізують тільки тих хто раніше служив в армії.

осторожно, щас тоже в зрадники запишут

О так звичайно. А повістки разом з паспортом новим россіян з Середньої Азії видають просто так..

Ось ще — на будь-який бюджет ukr.media/world/450190
Але варто зауважити що набуття громадянства іншої країни не позбавляє тебе громадянства України із усіма витікаючими

Украинское гражданство это проблема только если ты на территории Украины 😏

А накуя тобі тоді рашки громадянство якщо ти не на території України?

Если примут законопроект о котором речь в статье то консульские услуги для меня закроются, я сейчас в середине получения ВНЖ по месту, и они мне, к сожалению, еще нужны

Сразу же мобилизуют и пошлють с другий стороны. Потом тела убиенных жрут крысы, можно глянуть у Бутусова например как это происходит. У кого русский паспорт тоже путь один — РДК, Легион и т.п. ополчение Минина и Пожарского. Тот придурок который требует от баб рожать вместе с компанией своей поддакивателей, ведёт свою страну и свой народ к катастрофе в перспективе. Новый 1917 ему гарантируется, парады суверенитетов с месными басмачами и т.д. и т.п.

рф не мобилизует граждан которые за границей

С точки зрения логики там все сильно лучше чем у нас. Для начала рашисты которые перебрались в Казахстан или Узбекистан — это бизнес, тот самый через который можно обходить любые санкции, потому что санкции против рыночной экономики как оказалось очень не очень. А останься они в федерации оказались бы без работы. А оппозиционеров мобилизовать — это по факту самому же и вооружить Минина и Пожарского, если даже приближенные вроде убиенного реестрового козака Пригожина вместе с товариществом мятеж учиняют. Ну и дальше набирают в козаки по тюрьмам и в москали по регионам, где нечем заработать — этого им хватает. Ну и естественно на оккупированных территориях всех под чистую в черную пехоту.

таких як ти твоі русскіе браття називають кріптохохламі. І витирають ноги о них, типу як о царьова чи монтян.

Патриоты из батальона стокгольм держат в курсе

У нас, на жаль, сприймається, що служити батьківщині — це покарання. А для мене це честь.

З сьогодняшньої пресс конфи Рустема Умерова.
Я не можу нагуглити, а коли це він служив?

Він зараз служе батьківщині на своїй держ посаді як я зрозумів

Ми всі так служимо Батьківщині на свої посадах. Виходить ми вже мобілізовані.

Так він же на держ посаді, а ми наче як ні, це як в приказці: «генерал це не посада, генерал це щастя»

Наскільки я знаю, якщо ти не хочеш бути на «нулі», то тебе туди насильно ніхто не відправить, нікому не треба той, хто при першої ж можливості здасться в полон з технікою. Будеш сидіти в тилу і робити ті ж дрони. Звісно це втрата доходу, але все так вже й погано.

Хто вам таке сказав? Відправляють ще й як. Підозрюю, що зараз небажаючих в рази більше, ніж бажаючих, але ж когось відправляти потрібно.

Відправляють тільки тих хто хотів отримувати бойові, але потім відмовляється. Ніхто насильно вас після мобілізації не будет насильно вчити на штурмовика чи якусь ще воєнну спеціальність.

Так так, тільки за бажанням. А так-то всі в тилу служать, пісарями.

Відправляють тільки тих хто хотів отримувати бойові, але потім відмовляється.

Це п****ц, скільки в тебе хуйні в голові. В 2019 за зе голосував?

Рукаліцо. А другий тур за кого?

Я перепрошую, але чи то я вже загубився в цих рівнях пост-іронії... чи ти дійсно думаєш ото все так, як по отим посиланням і коментам вище написано?

Віримо, пане воєнком, віримо.

youtu.be/...​bI2×4?si=IzzfTR_y4ATTFxPo

Так от чого треба 500к мобілізувати — з мільйону людей що призвали, знайшлося тільки 10к дурачків, що захотіли на фронт, а решта сидять в Рівному дрони клепають!

На фронті виплати як в Java сеньора до 180 тис грн в місяць. Але є хитрі схеми отримування бойових майже в тилу. От хитрожопих й відправляють. Але все одно, от людина відмовилися йти на «нуль», от що їй зроблять?

Кримінальне впровадження за невиконання наказу

І скільки справ відкрито та доведено до вироку?

Багато, але ти можеш на своєму прикладі показати +1

Відправляють усіх. У тилу багато людей не потрібно. Звісно навіть на фронті далеко не усі штурмовики, але все ж.
Якщо ти будеш дуже прям сильно брикатись може і залишать десь фури грузити. Але відношення буде таке, що або ти сам доплатити будеш готовий аби потрапити на фронт або доведуть до самогубства.

Тобто взяти людину, яка потенційно буде зливати данні русні, та ще й отримувати за це гроші? Такий собі план.

Я чув, що навпаки «в тилу» потрібно більше людей, ніж на 0. Хоча тут може більше питання в термінології. Кілометрів 50 від лінії фронту — Запоріжжя, Херсон хіба не можна вважати тилом?

Во Львове, конечно, безопаснее, но и там вероятность попасть под раздачу как на гражданке в Харькове.

Більше, але є нюанс — там і текучка нижча.

dou.ua/...​rums/topic/46491/#2739731

В России воюют еще по скрепным учебникам 2-й мировой. Мы еще увидим зерг раш москалей с мосинкой на пулеметы, покажем что не забыли подвиги дидов.

dou.ua/...​rums/topic/46784/#2750164

На фронті виплати як в Java сеньора до 180 тис грн в місяць. Але є хитрі схеми отримування бойових майже в тилу. От хитрожопих й відправляють. Але все одно, от людина відмовилися йти на «нуль», от що їй зроблять?

Це просто срака. Як можна бути таким відірваним від реальності?

Це армія. Армія таке місце, що якщо тобі скажуть чистити зубною щіткою підлогу, ти будешь чистити. Не знаю, як ви, але мій особистий досвід з військовою кафедрою навчив, що там тебе можуть змусити робить що завгодно.

Коли командир — конченый довьойб з ЧСВ, якому аби по жопі від начальства не отримать і відчитатись для галочки — ще і як пошлють. Власне як і в ІТ з менеджментом. В нас тут модно Жукова лаяти, пам’ятники йому зносити — хоча він переміг: Майнштецна, Гударіана, Паулюса, Гота та інших. Так його вартувало би по вивчати, там якраз були письмові накази і зняття з посад тих хто втрачав даремно людей (потім вже як його при Хрущова травити почали, відвідували йому м’ясника).

Работают принципы из Бравого Солдата Швейка в виде четкого, но идиотского выполнения приказа. И в IT с менеджментом это тоже работает.

В ИТ только накрывается проект и клиент закрывает контракт или команда увольняется чуть ли не полным составом. Ну тоесть последствия кране неприятные в виде потери денег и деловой репутации. На войне последствия фатальные.

Тут тоже, пара батальонов просто сдастся в плен с техникой. Будет разбор полетов и поиск виноватых. Если виноватыми назначат солдат, то результатом будет сдача пары областных центров.

І не кажи, те, що у нас війна взагалі дуже «круто» для тих хто поїхав.

В принципі така повістка дозволяє просити притулок в деяких країнах на підставі того, що повернення загрожує життю.

Ні. Будеш в шоці дізнавшись що військовий обов’язок є винятком.

А може є якісь лінки? було б дуже цікаво почитати

На сайті ООН читав ті конвенції.
Нажаль все зроблено для того щоб країни могли захищати себе.
Усе блін у них схвачено

Коли у країни прав на виживання більше ніж у людини то нажаль.

В кожній країні діють свої окремі закони. Також слів військовий обов’язок у конвенції немає зі зрозуміло причини — бо за словами можна назвати що завгодно. Тому там загальними словами прописаний напрямок: через політичний погляд може бути загроза життю.

Мені одному здається що все це схоже на геноцид українських чоловіків?

Це безкарність держслужбовців, військовозобов’язані діти держслужбовців подалі від фронту, держслужбовці звикли діяти силовими методами бо у держави є монополія на насильство, а організувати процес мобілізації держслужбовцям бракує бажання бо це завадить отримувати хабарі на місцях

Не тому, що є монополія на насильство, а тому що більшості народу такі дії — цілком ок. З 1917 нічого принципово не змінилося.
Почитайте як-небудь коменти в Трухє, як барометр укр суспільства

Краще перечитати роман «Тигролови» або ж послухати красивим жіночим голосом на sluhay.com.ua

В українців була вогнепальна зброя до окупації московською імперією, яка тоді називалась советский союз, за часів совка зброю забрали, цей момент відображений у романі «Тигролови»

В 1991 році Україна відновила державну незалежність, але українці досі без зброї

ibis.net.ua/ua/products/oruzhie

І Учайкіну посилання скиньте :)

А якщо серйозно — чого, на вашу думку, зараз не вистачає цивільним українцям і для яких саме завдань? Окремого закону? Короткостволу? Автоматичного вогню? Артилерії?

Маєш на увазі короткостволи?
Бо зараз із напівавтоматами проблем нема і їх навіть на фронт народ бере бо воно якісніше за радянське лайно. Автоматичні гвинтівки тільки штурмовикам потрібні.
А чому їх нема у кожній родині? Ну мабуть на ціни варто звернути увагу.
А короткостволи коштують ще дорожче.
Зараз типовий Український проретарій може собі дозволити хіба що трьохлінійку (що теж насправді непогано). І то якщо вирішать питання з набоями бо це раритет і коштує відповідно у магазах. Хоча на складах кажуть цього дофіга.

Тобі потрібна зброя, щоб захищатись від ТЦК, а воювати з росіянами мають діти чиновників. Я правильно зрозумів?

От щас як дозвоолимо всім вогнестріл без довідки — так яяяяк заживеемо!!!
Президент не сподобався — на другий день після інавгурації вальнули, разом із Кабміном, нових обрали — так точно красти перестануть!

Це ви цитуєте сюжет з серіалу «Слуга Народу»?

Це лише підтвердження моєї попередньої тези

більшості народу такі дії — цілком ок. З 1917 нічого принципово не змінилося.

О читав колись у школі. Треба перечитати — скоріш за все сприйняття сильно зміниться.

Це поїздка на шашлики чисто чоловічою тусовкою

Ой вей, це все схоже на нову частину ідіократії в стилі: Олімпіади в Україні, Новий Президенський університет на ВДНХ, тепер от мобілізація чоловіків за кордоном..

Чим більше загине Українців та Росіян тим їм безпечніше. Ми як матеріал який вони використовують і вони не залишать нас Росіянам!!!

Також банки будуть вимагати нову ідентифікацію, в якій має бути посвідчення військового обліку.

Значить будуть користуватись банками з меншими вимогами, а українські банки відповідно втратять гроші

Ну вибрати інші банки легко, а от вибрати інші консульства і точки видачі документів — вже проблема.

От держава й нагадує, що треба подбати про документи вже зараз, все згідно Конституції:

Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами.

Для чого може знадобитися консульство окрім нового закордонного?

Наприклад для завірення деяких документів про зміну прав власності і тп.
Хочеш продати/купити/подарувати квартиру — фіг тобі, приїзжай, отримуй зелену бумажку і тоді може завіримо.

Ну... через ЕЦП можна укласти угоду з адвокатом, який буде діяти від твого імені. В Польщі є нотаріуси, які працюють з українським законодавством.

Так, тільки всі такі юридичні дії наразі заборонені без живої присутності «ухилянта». Тобто представника ви зможете мати, але представник без вас все одно нічого не зможе зробити

Добре, а якщо ніякої власності в Україні? Я на серйозі питаю.
Наприклад, довідка про несудимість?

Тут доречі такі санкції не тільки ж для виїхавших а і для всіх я так зрозумів?
А для тих хто тут це може бути проблемою.
Чи є вже куди придивлятись — потрібні банки в яких можна неризеденту відкрити рахунок дистанційно.
Поки що приходить в голову тільки Естонське e-residency

Естонія ж перша сказала що буде видавати :)

Вони не зможуть видати мене якщо я в Україні. Шах і мат.
Читай коменти уважніше

Українські компанії досі спокійно собі реєструють юридичні особи в Естонії бо довіряють правовій системі Естонії більше за правову систему України з її «Маски-шоу стоп-3», антиконституційним колгоспом Дія.City та жахливим податковим тиском

Тому думаю й естонське електронне резидентство буде доступне

Ще до ковідла було відомо що естонські банки не відкривають рахунки не те що віддалено, а навіть при особистому візиті.

Тоді б електронне резиденство не працювало.

А воно і не працює якщо не знайти собі естонця у партнери.

Ця тема там багато раз обговорювалась на ДОУ що мені трохи дивно.

Можно відкрити рахунок в неестонських банках таких от як Вайз. Де відкрити рахунок можна як раз віддалено на відміну від естонських банків де рахунок відкривається лише особисто у відділені банку та ще й іноді лише за попереднім записом.
Але це вже не буде аж ніяк пов’язано з є-резиденством чи Естонією. До слова якщо пам’ять мене не зраджує то здається з весни вони призупинили відкриття бізнес-рахунків для українців.

А для тих хто тут це може бути проблемою.

Вообще никаких. У всех выехавших уже давно открыты счета в местных банках: это надо и для получения мат. помощи, если ты выбрал путь «пересидеть и не работать» и для получения ЗП в местной конторе, если выбрал путь остаться.
Проблема может возникнуть разве что у ждунов, которые продолжают работать через укр ФОП и при этом нычатся от местной налоговой. Да и то проблемы только с тем, чтоб объяснить, откуда у них бабло: сам по себе налоговый номер и счёт в местном банке даже у них уже полтора года как есть.

Звісно, що не шманають!
У них і так кілька десятків мільйонів «людей», яких за гроші можна навіть гівно жерти відправити, і з них багато хто навіть добровільно їде.
Україна не має такої «розкоші» (може, й добре)

Так їх і зараз можно призивати у форматі

А далі це вже твій вибір. Чи ти повертаєшся назад, чи ти залишаєшся там, але це вже буде порушенням закону України

Зараз неможливо вручити повістку. А от що розуміється під ідентифікацією сказати важко.

цирк, як вони збіраются енфорсить цій закон?

Думаю закон приймуть з легкістю. Це один з тих законів, які будуть популярними а народі

можна прийняти закон що луна має бути з сиру, але як вони збираються виконувати оце

не будуть видавати чи продовжувати закордонний паспорт. Без паспорта в іншій крані не поживеш дуже

Взагалі-то в таких випадках багато країн мають певні процедури по видачі спец-документів таким людям.

Тому практично всі, хто думає про своє майбутнє, вже зробили другий закордонний в Документі чи консульстві. Чуйка спрацювала.

В чому проблема зробити новий загранпаспорт на 10 років? в польші і словаччині є паспортні сервіси, де робиш паспорт без консульства

ну пока что проблемы нет, до тех пор пока лавочку не прикрыли

Так треба робити пока є можливість, а не чекати щось та колись

Я не впевнений, але там вроді треба щоб current паспорт вже скоро закінчувався щоб вони зробили новий. Якщо ж заявити про втрату, то всі візи в тому втраченому паспорті можуть перетворитись в гарбуз

Можна мати на руках 2 діючих біометричних паспорта без проблем. Ні про які терміни мова не йде

ок, якщо так. Треба перевірити на практиці.

Можна мати скільки завгодно. Просто діючих може бути не більше двох. В мене зараз, наприклад, три на руках. Два діючих, але в одному сторінки знову закінчилися ))

Ми міняли в Києві паспорт дитини, бо залишався місяць до кінця терміну і в нас не прийняли. Тільки за тиждень до кінця змогли подати. Як я можу собі зробити другий паспорт, якщо в мене ще 4 роки дійсний? Тільки, якщо скажу, що загубив.

Я не знаю, що там з дитячими паспортами. але дорослі можуть мати 2 діючих паспорти одночасно. І вище що до цього також пишуть, що в них є декілька паспортів. Що ви намагались мені сказати незрозуміло, бо в мене також 2 біометричні паспорти і іх зробили без проблем

Я намагався дізнатись про то, як я можу зробити другий паспорт, якщо в мене ще старий довго дійсний. Якщо у вас є такий позитивний досвід

Уже писав в іншому треді, що на сайті консульства сказано, що новий паспорт можна отримати тільки якщо старий закінчується або немає сторінок для нових віз.
Також якщо наявний паспорт втрачено, але тоді треба довідку з поліції. І старий паспорт стає недійсним і всі візи — тю-тю

Брєд. Громодянин України може мати 2 діючих паспорта на руках. Незалежно від будь яких умов. Можна мати і більше, але дісних — тільки два. У третьлму і далі відріжуть куток на першій сторінці, або дироколом і залишайте собі на здоров’я. Я отримував майже рік тому новий паспорт як раз у консульстві, тоді ще не було ДП. При діючих двох на той момент. Так шо не розказуте дурниць. Вам і тому треді вже те саме написали.

Я тобі процитував що написано на державному сайті. Це НЕ МОЯ думка! Я не заявляю, що не дають. Агов!
Я тому там і питав, чи працює це зараз, чи можна ігнорувати інфу на сайті консульства?
Одне діло, що написано в законі, друге діло — що робиться насправді. Я хочу знати, чи дають другий паспорт ЗАРАЗ в консульстві чи ні. І тут прибігають «експерти» і кричать Брєд і дурниці, бо рік назад вдалося взяти.

Вам купа народу написало — дають. Зараз. Другий. І рік тому і два і десять, було так само. Нічого не змінилося.
Поправлюся — змінився тільки спосіб запису на рандеву. Усе.

Ні, народ нічого про консульства не писав. Писали про passport.org.ua який існує тільки в Європі.
В консульство ж на отримання паспорту записатися взагалі неможливо — «местов нету», ні зараз, ні через місяць ні через пів року.

Я ловив вільні слоти по ночах впродовж кількох місяців. То вам так треба паспорт.

Кажу те що бачу.
Якщо можна ловити слоти по ночам, то це не щось явне і очевидне.

С консульствами майже всюди така проблема. Всі ловлять слоти вночі

В Ґ’юстоні зараз повно вільних слотів, на відміну від інших консульств в Канаді/США

Я не знаю, що Ви читали, на сайті міграційної служби Украіни вказано украінською мовою, що громадянин Украіни може мати 2 діючих закордоних паспорти. І я той самий громадянин, що іх має)

Також написано що громадяни України можуть вільно їхати за кордон. Мене не цікавить що і де написано. Ми вже всі бачили як діють українські закони. Мене цікавило чи зараз реально отримати другий паспорт в консульстві чи «бумага кончілась»

Так якщо Вас не цікавить що і де написано, то які питання. Ви самі собі суперечите. То написано, що ні, то мені пофіг,ь що написано. Так в консульстві можна отримати паспорт. Черги в консульствах завжди були і до війни

Ну от людина наприклад отримала щойно і підтвердила, що видають.
Або навпаки, навіть знайшовши слот, стикнулась з проблемами, — значить не видають.
А те що понаписано — то сміття вже майже 2 роки.

І в діі у вас буде також показувати 2 заграни, якшо що

Я коли робив другий то просто дали бланк заяви де треба було написати типу багато подорожую, нема місця під візи, тому треба другий.

з амер візою залишають минулий теж спокійно

ні. можна мати 2 паспорти (два українські одноачсно)

А його приймають не для цього.
Приймуть закон, ще МЗС декількох Європейських країн скажуть що вони можуть розглянути видачу військовозабов’язаних (Естонія кажись це вже зробила).
І знайдеться певна кількість громадян які поведуться. Так потихеньку і наберуть потрібну кількість мобілізованих.

це така популистична херня що капец, ім треба
* армию до стандартов НАТО приводити,
* робити процес рекрутингу прозорим (а не через бусифікацію)
* налагоджувати комуникацію що саме відбувається і як
* покращувати забеспечення через податок на роскошь

Це взагалі дуже потужний удар по репутації країни. Як на мене то десь 3-5 безуглих по шкалі неадекватності.

Це не їм треба, а вони повинні.
Зараз їм треба мобілізувати якнайбільше.

Ти колись бачив в історії найвеличнішої комманди вони щось могли зробити?
Згадай хоча б часи короновірусу, коли маски на захід продавали і був повний коллапс медицини.
Чи дороги замість фортифікаційних споруд?

Ну... тут питання більше як буде виконуватися цей закон, а особливо не бачу варіантів.

думаю не всі країни видаватимуть, естонія вже готова (meduza.io/...​obilizatsionnogo-vozrasta) щодо інших треба слідкувати

Я б мало довіряв московським ЗМІ

Во-первых, там ссылка на слова реального человека, во-вторых СМИ зарегистрировано в Латвии.

Про медузу сказано вже вдосталь щоб зрозуміти хто вони такі.
Але новина справжня news.err.ee/...​ation-aged-men-to-ukraine

Ну так виділіть 10 секунд часу, загугліть, і знайдете оригінал естонською)

Насильно видавати ніхто не буде. Але санкції таки введуть. Банально не будуть продовжувати паспорти.

Це можна робити і без цього закону.

После этого можно массово обратиться в европейский суд по правам человека: Отказ государства выдать новый паспорт своему гражданину, который находится за рубежом, нарушает его право на свободу передвижения.

«коли гримить зброя закони мовчать» — Цицерон

посилатись на москальких пропагандонів....

Підписатись на коментарі