Який зробити пет проєкт на PHP?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Доброго дня шановне панство! Зараз студент айтішної спеціальності, цікавлюсь які pet-project на php я можу зробити щоб сподобатись рекрутеру? Можливо у вас є якісь ідеї з вашої сфери? Хочу просто отримати навички з Laravel та розширити моє куценьке портфоліо.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зараз роблю проект який дає можливість ділитись книжками які ти вже прочитав в обмін на ті які хочеш прочитати, але він на symfony + vue, більш детально на notion:
cottony-dart-e32.notion.site/...​b53b0437a994fbbbfa2e78de1

Цікавить?

Добре,нехай й нудно, але я бачу що варінт перевірений

Приходьте до нас у соціальний стартап — https://www,advogram.com/
Допоможете посильно та досвід цінний отримаєте

Напишите REST API, заверните это в докер, покройте все юнит тестами, добавьте авторизацию. Добавьте swagger. Напилите под это фронтенд на React. Обязательно пиши на typescript, заюзай redux либо другие библиотеки для state management

Ну хорошо,а тема какая?

Дак придумай что-нибудь. Chatgpt тебе в помощь.
может быть от сайта с фильмами до интернет магазина. Есть куча публичных api, которые ты можешь брать себе как пример.
rickandmortyapi.com
swapi.dev

Можешь просто взять и спарсить данные с апи залить себе в базу и написать свое апи. Короче вариантов много.
Но я как php разработчик сейчас бы смотрел наверное в сторону python если бы начинал сначала либо java

Почему именно python и java?

Python — это такой же скриптовый язык как и php, на котором можно точно также писать web на фреймворках(django) только еще на нем куча библиотек для разработки AI. Он более универсальный и трендовый, на php ты сможешь писать только web.
Java — из-за ООП. Я большой любитель ООП и патернов проектирования, но насколько я знаю на джаве в основном много энтерпрайза и много старых проектов.

Помимо всего, очень хорошо иметь активность на гитхабе(участие в open source проектах). Это дает существенный буст при поиске работы.

Вітаю. Мене звуть В’ячеслав, мені 22 роки, і я пхп програміст. Я сиджу на пхп із 18 років.
Перший раз я спробував пхп із другом. Ми сиділи, обговорювали веб-технології і він сказав, що нещодавно пробував пхп. Він запропонував спробувати мені. Спочатку я не погодився, адже це ПХП, я чув багато поганих чуток про нього, чув, що він викликає залежність. Але друг наполягав, казав, що в житті треба спробувати все, і я здався. Він запропонував безкоштовний скрипт, що виводить Hello world!. Він здавався зовсім невинним, але, як потім виявилося, я вже не міг зупинитися. Вже дуже скоро завдяки пхп я спробував свою першу cms. Це зараз я розумію, наскільки небезпечним був цей крок, але тоді нічого не розумів, і мені це подобалося. Я не помітив, як після першої випробуваної cms мені вже захотілося написати свою. Далі було лише гірше. Я вже ризикнув спробувати дещо важче. Я вирішив спробувати свій перший фреймворк. Це було прекрасно. Але то була дорога в нікуди. На той момент родичі вже зневірилися мені допомогти, а моя дівчина дізнавшись, що я використовую пхп кинула мене. Я все більше віддалявся від своїх друзів та рідних, моє оточення складали такі ж пхп-програмісти, як і я. Ми збиралися в одного в квартирі, підключалися до сервера та спільно програмували, використовуючи пхп та фреймворки. Я потрапив у цей капкан пхп і тепер не можу самостійно позбутися цього, моє життя зламано. Якби міг повернутися в той час, я б усе виправив, і ніколи не купився на цей прийом.

1. Знаходите проблему і намагаєтесь вирішити її своїм сервісом. Так у вас з’явиться стартап пет проект.
2. Знаходите сервіс, який вам подобається, і намагаєтесь відтворити його. Так у вас з’явиться клон якого сь сервісу, можливо, кращий за оригінал.
3. Знаходите тестові завдання, які дають кандидатам, і виконуєте їх із застосуванням Best Practices, але залишаючись в рамках ТЗ.

Більшість стартапів не взлітають, оцінюйте свої можливості тверезо.
Якщо хочете якнайшвидше знайти роботу, зосередтесь на пункті 3 і подавайтесь на всі вакансії, які вам доступні.
Буде важко.
Але можливо ви щасливчик.

Можете будь-ласка кинути посилання де розміщують тестові завдання? Я думаю такі є

Підписатись на коментарі