Чи ставите ви цілі на 2024 рік в професійному зростанні?

Наближення нового року — в повітрі, усі навколо підбивають підсумки й будують нові плани.

Чи ставите ви перед собою цілі на рік в професійному зростанні?
Можливо, плануєте вивчити нову мову програмування? Як плануєте розширювати стек?

😄 Діліться в коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Дуже актуальний топік, якраз під вчорашній законопроєкт.

Ахах ахах, редакці доу — троляки

Спробувати переплисти Тісу. Давно хотів прокачати навички плавання, настав час.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ні не ставлю, рівень стресу і так занадто великий, щоб його ще додавати.

Зараз стою на перехресті:
1) Оскільки ринок С++ вакансій окрім бази (С++, STL, boost) вимагає ще більш вузьких профільних знань, наприклад: embedded, linux drivers development, network (TCP/IP), cloud, docker/kubernetes, UE4/UE5, OpenCV, Tensorflow, etc. Тобто, вивчаючи той самий TCP/IP стек в Linux, на рівні деталей, а не як зараз, я розширю для себе можливість роботи в декількох компаніях, що власне не дуже розширить можливості по вибору місця роботи. Власне аналогічно з усіма іншими вузькоспеціалізованими технологіями.
2) Ще б хотілось поглибитися у вивченні DSP, ну і попутно SDR (навіть зі старих часів валяється свисток RTL SDR котрим бавився у вільний час на ППД в армійські часи, і подивився курс на юдемі від якогось індуса, котрий був корисним тільки за рахунок посилань на інші ресурси). Само собою сюди ж і Matlab/Scilab. В плані зайнятості, то це нещасний десяток вакансій на весь світ.
3) Місяць тому займався вивченням Go, gin, gorm. З того що я спостерігаю на ринку, то в плані оплати ситуація краща аніж в С++, але і вакансій менше. Але у всіх вакансіях технологічний стек приблизно скрізь однаковий, на відміну від плюсів.
4) Повністю поринути за вивчення Java, місяці за півтора два вийти на мідла (з врахуванням досвіду та умінь в С++). Вакансій жопой жуй. Окрім самої джави, вимоги до технологічного стеку менші аніж в С++, але більші ніж в Го. Якщо знайти 2-3 старих ентерпрайзів на яких працювати по фул-тайму, просто зашивати бабло (але застій в розвитку і не дуже цікаво). Або знайти один ентерпрайз на фултаймі, працювати на ньому 2-3 години на день, а інший час витрачати на реалізацію своїх ідей (котрих в мене декілька штук).
Ну і треба більш серйозніше зайнятися вивченням мови країни в якій зараз перебуваю.

не ставлю жодних, бо в цьому більше нема смислу.

звісно, о планах не говорять,
але вони максимально амбіційні,
і не тількі в професійному сенсі

якщо ми виживемо, що теж
ніхто не знає

aim for the moon.
love ❤️

Знайти мужика в Україні зараз простіше простого :-)

Професійно рости до спеціаліста світового рівня.

Покинути Потужну Незламнію

Покинути її тепер ти зможеш тільки на штурм посадки, тому не затягуй з походом в ТЦК

братіку, та в мене ж цейво, зелений коридор, майно треба розпродать, а зараз нерухомість важко йде якшо не демпать, ще 5 обєктів лишилося і я тю-тю

Я там тебе хочу купить доречі за х2 від твого прайсу бо ти файний хлоп, веселиш мене, готовий продаться трохи дорожче? Всеодно копійки, але ж х2!!!

Поточна компанія має таку бюрократію.
Ще в сша на новий рік багато хто робить свм собі резолюшин

Я планую змінити компанію на проектз більшею зп, а також продовжу займатися розкруткою власної справи — маленького магазину який працюватиме в он- та оф-лайні. Дуже цікаво де буду кращі продажі, бо в на соц площ. дуже велике засилля однотипних маркетингових розкруток. Люди вже не реагують на всі ці речі.
. Взагалі зараз не поганий час для власних проектів, але важл щоб вони були не банальні.
Буду вдосконавлювати ангельску☺. Та почну вивчати ще одну.
Ну і бігати хоч 3 рази на тижд + 3 треніровки

Прожив у такому режимі рік — 3 тренування у залі + 3/4 пробіжки за тиждень. Важкувато :)

я бігаю 5 днів на тиждень по 6 км в день, плюс зал 2 3 раза, плюс гуляю по 15к кроків на день, плюс холодний душ, мені це допомагає від суїцидних думок, ничого не важкувато якщо знати меру

В мене просто 10-20 км пробіжки. Організм не завжди встигає відновлюватись при таких навантаженнях, плюс ще 3 силових тренування по 1-1.5 годин.

я помру від пробіжки в 20км 😇

Перший раз — можливо :) Далі буде простіше :)

Так, є цілі зростати професійно в ЗСУ :)

Но пока ти пі $дішь здесь на форуме за бабоси

Дуже задумався за стартаперство. Моя думка аутстаф та аутсорс як стабільна бізнес модель — тю-тю. Цей час прирекали, та ось він і прийшов. А так — усе зараз за великим рахунком на дуже великий процент залежить від іноземних поставок, як їх не буде то напевно будуть інші моменти типу на 1С чи скажімо mailru ви будете працювати за субконтрактом через п’ять посередників за їду.

Харе пи$ деть. Все будет норма у нас без найманих студіков із росси. Котрі как пишуть каменти як ти

Подивимося що у лютому буде

У 23 вийшло вивчити базово Rust та відповідно змінити роботу, у 24 планую поглибити знання, пройти декілька AWS сертифікацій та можливо трохи подивитися у сторону embedded (актуально для нашого часу).

1. Разобраться с SDR, радиосвязью, всякими этими вашими модуляциями
2. Разобраться с computer vision
3. Разобраться с литьем пластика под давлением
4. ...
5. PROFIT

Всякі модуляції — це про Digital Signal Processing (DSP)
computer vision — це про загал чи конкретно про OpenCV?

3. Разобраться с литьем пластика под давлением
4. ...
5. PROFIT

В контексті до попередніх двох пунктів не дуже зрозумів про профіт

Спробувати переплисти Тісу. Давно хотів прокачати навички плавання, настав час.

Сходи до психотерапевта, хай пігулок від тривожного розладу випише.

Камон, плавання якраз допомагає при тривожному розладі

Там те може коштувати до пів мільйона доларів той заплив. Та з рештою то не втеча, то отримати час коли замість скажімо Марьянки доведеться обороняти Кишенев чи скажімо Прагу. Радянські війська від кордонів СРСР до Берліна дійшли меньше ніж за рік. Відповідно як одразу нахивати п’ятами в США, там теж діє закон про призов. Щоправда коли ти призиваєшся в найозброєнішу армію світу з бюджетом більше ніж у всієї планети з: Abrams, MLRS, F-16, B1, B2, F-22, F-35, F-15, F/A-18, Paladin, Patriot, 12 авіаносних груп типу Nimitz та Jerald Ford — а також другим ядерним арсеналом в світі і усього озброєння навалом на складах, то мобілізуватись якось сильно меньше стремно. Та нажаль як навіть із військовим бюджетом у 810 мільярдів доларів (8 українських річних, які просто на усе а не тільки на армію) — там чомусь усього нема o_O, ну як нема треба стіну з Мексикою збудувати яку самі мексиканці випилють мтоболгарками на будівельні матеріали, раз американці виявились такими щедрими. BTW стіна, це напевно такий символ певного рівня політики. Ще зовсім нещодавно її десь напевно символічно ломали.

Не треба. Все буде добре,
А все інше то хайпожерство розганяється перед нг боти . Портят людям новий рік

Головна ціль — вижити. По максимуму подбати про сім’ю та можливості продовжувати працювати щоб мати на що жити і що донатити. А по технічному — нарешті взятись за вивчення автоматизованого тестування. Більше цілей нема, з сьогоднішніми туманними перспективами аби вже поставлені вдалось нормально реалізувати...

Ви, мабуть, вже в курсі, чий ви повний тезка :)
Було дуже несподівано дізнатися, що він хоче автотестування :-)

Ахах, якщо чесно то ні бо фейсбук-пошук видає певну кількість моїх тезок) не знав, що їх стільки))

Німецька на хорошому B2, імовірно зі здачею відповідного іспиту. Тоді і риночок DACH остаточно відкритий.
Технологічно відповідно до потреб продукту...

Тоді і риночок DACH остаточно відкритий.

А можете це розгорнути подробніше та детальніше? Що таке дах? Які там рейти?

D — Deutschland (Germany), A — Austria, CH — Confœderatio Helvetica (Switzerland).

ты что не знаешь какие рейты в немецких конторах?

а шо там за риночок? 90к євро грос? Що за вирахуванням податків дасть 50к. І при тому що це employment, навіть не позайцюєш)

В мене зп не в Євро. І не в доларах :-)
Але змісту переконувати в чомусь не бачу :-)

Можливо розмова не за переконання, а дійсно ради інтересу. Але відповідати любителю лупцювати дружину та потім дрочити на її синяки, дійсно не варто.

а як з ІТшкою в Австрії? десь була тут стаття, що це не краща країна для релокейту ІТшника

Нарешті переключився з Xamarin.Forms на RN, планую дорости хоча б до 70%-80% від існуючого рівня по формам.

навчитись літати на FPV

Однозначно, що так.
Те, що війна в Україні лише більше мобілізує поки є така фізична можливість дякуючи ЗСУ.
Цього року закрив багато для себе очікуваних і не зовсім досягнень.
Наступного року хочу спробувати отримати сертифікацію eJPT або eWAPT, але то вже як карта ляже, хто зна.

Перейти в мілтех, але так, щоб заробляти так само

В Україні навряд так вийде

Так, хотілось би спробувати вивчити на мінімальному рівні TypeScript, Go, Kotlin і Rust, щоб зрозуміти чи є щось цікаве і зручне в цих мовах «нової хвилі» (якщо їх так можна назвати) на противагу Java, C#, Python, С++ і JavaScript, які я вже трохи освоїв (на різних рівнях).

Хочеться написати щось без сарказму та іронії, але тяжко утриматись... Спробую.
Купив підписку на Cloud Guru, є корпоративна підписка на Udemy for Business...
Здавалось, що за цей рік нічого не вивчив, але в підсумку декілька пройдених курсів по Soft Skills та AI, багато нового досвіду в роботі з даними та математиці. Буду продовужвати в тому ж напрямку.
Проте навколишні події дуже сильно відколікають увагу на себе

Вижити, і допомогти донатами вижити рідним і друзям хто воює. Технічні цілі: terraform + azure architect certification.

Мета на 2024 — планую стати СЕО і СТО у власному стартапі, який буде складатися з однієї людини. Або перефразуючи іншими словами — планую і надалі розвивати персональні проєкти, доки вони не досягнуть точки монетизації.
Мета на 2025 — щоб після досягнення точки монетизації, вона досягла рівня, який би перевищував сеніорську зп по основному місцю роботи.

Цікаво чи реально хтось ставить якісь цілі від початку війни знаходячись в Україні?

Бо цей доповідач працюе тут платним ботом з Воронежа або з казані.

Звісно, навіть компанію міняв зі своєї ініціативи.
Також було цікаво спробувати повикладати і цим теж займався більше, ніж пів року.
Робота складає третину життя, роботу треба робити добре та і впринципі цікаво (інакше навіщо та робота).

поїхати, головне, щоб не дахом

Робити літкод
Розширити свій сетап neovim ще під rust+go+python
Змінити місце роботи

neovim

Було декілька заходів так і не зміг.
На наступний рік кооперуюсь із дружиною яка digital artist писати новелли. Вибрав стек Solar2D — от планую із того почати neovim бо там все максимально просто у плані коду.

Було декілька заходів так і не зміг.

Я починав ще з vim, і навіть звичайний vi використовував. Це було у часи коли у мене FreeBSD 4 стояла на десктопі

Тому мені норм )) Але я погоджусь що я не відразу «асіліл» цей редактор, було 3 спроби, розпробував нарешті коли пройшов туторіал та почав у вімі працювати у :behave mswin режимі, потім потроху його вимкнув, а зараз взагалі перенавчаюсь на hjkl кнопки і сподіваюсь наступного року до курсору вже не буду повертатись.

Один з моїх великих проектів на замовлення (90k+ loc) був цілком у neovim розроблений, від коду до uml діаграм (plantuml)

запишусь до вас на курс, бо шось ніяк той вім не піддається

Ціль — робити те, що робив, і не боятися. Двічі не уб’ють.

Моя главная цель на 2024 год — выжить.

Скільки вам платят за один комент?

Возможно такое расширение стэка-строительство подземного бункера с потайными входами и выходами на моем дачном участке.

Дуже актуальний топік, якраз під вчорашній законопроєкт.

Стосовно законопроекту — все дуже просто. «Царь — хороший, бояре плохие». ВР голосує, приймає закон і дає на підпис президенту. Той або ветує або не підписує. І ось Зеленський «плавно превращается» в Миротворця та захисника простих людей. (Його ще на руках понесуть на другий термін)
П.С. До речі, у президента ще з літа лежить на підпис зниження призовного віку до 25. Якщо так сильно потрібно 500 000, то чому ж він його досі не підписав?

У професійному зростанні не ставлю
Ціль на рік — заробити 240к$ за цей рік на перший внесок за житло

А чому не задонатити 240к на ЗСУ? Якщо не пожертвувати зараз усім чим маєш, кацапи дійдуть до Кракова і більше ні копійчини ти в житті не заробиш, будеш горбатитись на уранових родовищах Сибіру до смерті!

А навіщо донатити, якщо він вже платить (допустимо) всі податки?
Чому цього не достатньо і він має платити більше ніж інші?

Чи ставите ви цілі на 2024 рік в професійному зростанні?

Безсумнівно.
Опанування нових навичок, інструментів тощо.
Постійний розвиток — запорука успіху.

Мені подобаються ці слова, за ними можна заховати будь-яке значення))

У нього є план і він його притримується :D

Ахах ахах, редакці доу — троляки

Підписатись на коментарі