Порадьте книгу по SQL

Хочу згадати та розширити свої забуті знання SQL. Тому краще з нуля. З практичними завданнями та прикладами. Бажано українською — але можна й англійською. Не MS SQL (бо 20 років працюю лише з Linux) — скажімо, PostgreSQL чи MySQL/MariaDB. Дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

«Понимание SQL»

Дякую. Мартін Грубер? Приятель, DBA с 20-річним досвідом, теж її порадив. Знайшов оновлене видання англійською — Mastering SQL.

О, пройшов її якось. Норм, але дуже для початку.

Схоже, українською є лише паперова, що мене не влаштовує з багатьох причин. Англійською електронна лише на амазоні, а кіндл-рідера нема під лінукс. Може, хтось знає, наскільки надійні конвертори з кіндл, скажімо, в epub? Бо не хочеться викидати $15 на вітер.

Udemy повно курсів

Ms sql працює на лінукс, якщо це єдиний критерій

Відеокурси мені незручні. Тому й питаю саме про книги. Там можна перескочити те, що я знаю; перечитати вдруге те, що не одразу зпрозумів; зробити нотатки.

Щодо ms sql — планую в тому числі шукати роботу як Linux Engineer та Linux DevOps, а на таких системах зазвичай користуються PostgreSQL чи MySQL/MariaDB, а не ms.

Пишить в особисті в LinkedIn, є 3 запрошення на LinkedIn Premium на 2 місяці, там є LinkedIn Learning й повно курсів з PostgreSQL, а для тренування є безкоштовний план leetcode.com/studyplan/top-sql-50

Дякую. Подивлюся спочатку безкоштовний. Якщо зацікавить — напишу.

Підписатись на коментарі