Python з нуля
Вітаю, працюю в IT сфері, але не пишу на жодній мові, хочу перекваліфікуватися і вивчити пайтон.
Порадьте, будь ласка, курси/ютуб канали/літературу з чого можна почати
Вітаю, працюю в IT сфері, але не пишу на жодній мові, хочу перекваліфікуватися і вивчити пайтон.
Порадьте, будь ласка, курси/ютуб канали/літературу з чого можна почати
Добрий день, сам недавно думав над вибором мови програмування і вибрав Python. Мій знайомий порадив мені курси програмування, які називаються ASH_ACADEMY, дуже сильно ними задоволений, адже їхня вартість мізерна, порівняно із іншими курсами та ментори курсу допомагають кожен раз, коли я цього потребував(я вважаю це дуже добре, адже видно що вони стараються , напрацьовують своє ім’я, бо є тільки недавно створеними)
Тож ось посилання на їх інстаграм:
www.instagram.com/...Gs0c3hyZnFs&utm_source=qr
letpy.com найкращій варіант, але розробник з білорусі тому можуть виникнути складнощі з оплатою через санкції
Рекомендую ось цей курс — www.sololearn.com/.../courses/python-developer
Проходив його багато років тому, сподіваюся він не зіпсувався з часом. Причому у них навіть є (був) мобільний додаток, де також можна цей же курс проходити, що дуже зручно, коли хочеться полежати на диванчику :D
Від університету Хельсінкі:
programming-23.mooc.fi
А після нього CS50p або CS61a.
на мою думку, для початківців найкращий курс — Complete Python Bootcamp від Jose Portilla
але якщо зовсім немає ніякого досвіду, то звісно краще почати з CS50
підводні камені є всюди, тому в будь-якому разі треба починати з алгоритмів, розуміння алгебри логіки, 2/8/16 систем числення і т.п. базових речей
зате є перевага в тому, що для самого-самого початку, на відміну від Java, не треба пояснювати ні концепцію класів, ні поняття void-у, ні концепцію компіляції і виконання компільованого коду — просто кодиш прямо в консолі і одразу бачиш результат, той самий hello word там однорядковий вираз супроти монструозної джавішної класової конструкції
монструозної джавішної класової конструкції
Це вже в минулому. З Java 21 тепер можна так:
void main() {
System.out.println("Hello, World!");
}
Якби коментам можна було б ставити дизлайки, я б поставив ось цьому, який просуває Java замість Python для новачків)
Історія:
разом з другом почали вивчати Java багато років тому і щось вона нам якось взагалі не пішла. В результаті друг вирішив, що ІТ це не для нього і за всі ці роки працюючи на різних роботах максимум отримував десь 500-600$ на місяць.
В той же час, я тоді не забив на програмування, а просто забив на Java і почав пробувати інші мови програмування (JavaScript, PHP, Python). Врешті решт, зупинившись саме на Python пішов по цьому кар’єрному шляху, доріс до сеніора і отримую... ну стільки, скільки звичайний сеніор.
А якби тоді послухав порад в дусі «Якщо не зміг розібратися з Java, айтішника з тебе не вийде», то був би зараз десь на тому ж фінансовому рівні, що й мій друг.
Так що, по-перше, для новачків без профільної освіти перша мова програмування має величезне значення і по-друге, для такої ситуації Python набагато краще ніж Java, це може бути буквально доленосний вибір, який визначить, чи потрапить людина в ІТ, чи ні.
доріс до сеніора і отримую... ну стільки, скільки звичайний сеніор
Senior Python Developer, тему читають початківці, хай знають де шукати
припущу, що більшість кандидатів, які починали з C++/Java/C робили це навчаючись в профільних коледжах/ліцеях/ВНЗ, тобто це питання наявності фундаментальних технічних знань, а не конкретної мови програмування
Можна ще робити задачі на codewars:
www.codewars.com/...alse&order_by=rank_id asc
ставимо безкоштовну версію PyCharm
читаємо обучалку
docs.python.org/3/tutorial/index.html
а далі почати щось писати якісь іграшку
www.pygame.org/wiki/tutorials
Можете писати на t.me/denyspoltorak
Результат не гарантую, але якісь питання спробую повідповідати (при тому, що в мене Пітон — не основна мова була)
Є безкоштовний курс CS50 від Гарварду, за посиланням багато аргументів чому почати саме з CS50, там є Python
Колись проходив ось цей курс: www.udemy.com/course/100-days-of-code
Класна подача матеріалу, багато практики, але теорію доведеться самостійно добирати з документації.
Вчив тут:
www.codecademy.com/catalog/language/python
Там при бажанні можна вибрати позначку Price = Free. Серед курсів базового синтаксису Python там безкоштовна лише друга версія, в той час коли я вчився, це мало сенс, оскільки кодова база другої версії була ще багато де у вжитку. Тим не менше, ще коли я не закінчив декілька відсотків курсу, вже був здатний пройти технічну співбесіду і отримав мою першу роботу з цією мовою. Наскільки пригадую, перемкнутися на третю версію в роботі було зовсім не важко. Саме цей курс класний тим, що там є інтерактивне середовище, де одразу ж після проходження теорії можна виконати практичне завдання.
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів