Чи потрібні вибори 2024?

Вважаю, що яка б критична ситуація не була б, ми не на маємо права мовчати/ігнорувати на політичні болючі теми сьогодні. Все ж таки ми країна, яка має хоч якісь інституції і це нас відрізняє від нашого ворога. На мою думку ми маємо це використовувати.

Чи вважає IT спільнота доцільним проведення виборів президентських, парламентських, місцевих в 2024 році? Як загалом бачите «політику як зброю»? Чи дасть можливість переобрання нового політичного проводу в країні підсилити нашу країну в цій війні?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

42 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Явний конфлікт інтересів: Цар править поки йде війна і поки править — його не призивають (і не саджають). І без роспропаганди ця думка буде домінувати.

Давайте глянемо на факти.

Вибори під час військового стану неможливі. Хоча деякі правоведи і кажуть про шпарини в законах, що це не стосується ВР, але з чисто технічної точки зору вибори провести не можна, дотримуючись хоча б основних принципів демократії. Отже, цей шлях для нас наразі неможливий, без зміни основних законів і ризику узурпації влади в очах міжнародних інституцій і власних громадян, зі всіма негативними наслідками цього.

З іншого боку, владі для непопулярних рішень потрібно перелегімітизуватись. Єдиний шлях, який я наразі бачу, це створення уряду національної єдності. Для цього вибори непотрібні. Але потрібне бажання можновладців. Цей шлях виглядає хоча б теоретично можливим. І він би вирішив більшість негативних моментів, задля яких вибори потрібно було б проводити.

І звісно, зразу після закінчення війни, такий уряд йде у відставку, і проводяться вибори парламента і президента.

Так, для цього теж потрібно буде прийняти необхідні закони, але це не виглядає нереальною задачею.

ІМХО.

О боги, ця тема дуже болюча...
Ви спочатку подивіться де вони заплановані у наступному році!

Я згоден на #ВолодимираОлександровича, бо він з яйцями... Інші, хто має здібності його замінити зараз — це або Віталій Кім, або Наталя Мосейчук... У Мосейчук як для жінки є дуже великі перспективи!!! І забудьте навіки за ПІБ папЄрЄднікАв!!!

Мосейчук, це та, котра Коломойського на поруки хотіла взяти?
бгг ))

Мосейчук — це та, котра останні років 20 щовечора розказує останні новини України та світу...

Я слідкую за новинами, чи вам більше подобаються ТВ-канали Пінчука, Ахметова, Садового?

людина, котру ви 20 років бачите в телевізорі — читає новини з суфлера.
що вона знає про керування державою?

це ж типове спотворене сприйняття: «оберу цього, бо в нього голос приємний».

Не залежно від потреби в таких виборах, я вважаю що такі вибори очевидно неможливі. І не через закон, а просто фізично неможливі. А раз так, то будь-яке шапіто під вивіскою «вибори» в 2024 році, не буде визнано ні західними партнерами що ці вибори і нав’язують, ні українцями, ні навіть рашистами (які давно просувають нарративи про міфічну хунту, хоча хунта сидить в Кремлі).

Чи вважає IT спільнота доцільним проведення виборів президентських, парламентських, місцевих в 2024 році?

Выборы в условиях войны — стресс для системы даже в условиях РФ, у нас ситуация в разы хуже, учитывая БД на нашей территории, эмиграцию и что власть действительно может измениться. А последнее так ещё и много процессов может затормозить. Смена МО где-то на месяц всё затормозила.

Но это всё не важно, главное то, как считают те, от го зависит выделение $100+B. Потому что отсутствие подтверждения легитимности может быть дополнительным блокером для помощи.

На мій погляд процес виборів несе досить високі військові ризики, якими може скористатися наш ворог, причому ризики різного масштабу, починаючи від «велике скупчення людей в одному місці — чудова мішень для ракет/дронів» до «нових людей, які не стояли біля кормушки і не жерли гроші мільярдами всі ці роки рашці буде набагато простіше підкупити, щоб ці нові люди грали на боці кремля».

Так що на мій погляд у виборів набагато більше шансів зробити ситуацію гіршою, ніж покращити.

Питання поставлено невірно.

«Чи дозволено Законами України проводити вибори під час дії воєного стану?»

Відповідь: ні, це прямо заборонено «Законом про воєний стан». Будь-які вибори.

В т.ч., вибори в Парламент, вибори Президента і вибори в місцеві та обласні ради.

Это же не закон физики, его всегда можно изменить, а военное положение отменить.

На відміну воєного стану Зе ніколи не піде. Бо тоді доведеться відкрити кордони і викинути в смиття Єдиний Брехнофон.

І якщо з першим він ще може зміритись, що «не народжені для війни» швиденько повтікають із країни (хоча як подивитись — це ж його ядерний електорат), то відмінити Єдиний Брехнофон і припинити політичну цензуру в інформпросторі — це рівносильно політичній смерті Зе.

А Закон... Ну, якщо зелені слуги вирішать ТАКИМ чином змінити закон про воєний стан і спробують провести вибори у відсутності свободи ЗМІ і в яких зможе прийняти участь менге половини українців — це буде смерть міжнародній підтримці країни і навіть, цілком можливо, невизнання результатів виборів цивілізовавним світом.

#ЩоНебудь... #Побачимо... Він обіцяв сам піти, якщо не буде здатен це вивезти! Згадайте «Я устал, я ухожу» і чим це вилилось...

Не бачу жодної підстави вірити словам і обіцянкам Зе.

Бо тоді доведеться відкрити кордони

Так он закрыт не для всех, а новым законом можно оставить такие же ограничения и для мирного времени, типа как в недавнем законопроекте, или как в РФ ввести какое-то квази военное положение, исключительно с ограничениями на выезд. Вариантов можно придумать много, физика тут ничего не ограничевает.

це буде смерть міжнародній підтримці країни

Тут мы с ситуации когда к обоим вариантам могут быть вопросы. Потому, не мы платим, и решать не нам. Проводить или не проводить выборы можно только после консультаций с партнёрами, какой из вариантов менее плохой.

З весни Зеленського величатимуть Узурпатором. Чи виключно «східні партнери»? Бо термін його мандату вичерпується. Чи є альтернатива виборам? можна передати владу Раді. Вона до осені є придатною. Вже так було за Яника, Турчинов в 2014 правив. Так що варіанта три насправді.

Чи є альтернатива виборам?

Уряд національної єдності.
Спитайте, наприклад, у Ізраїля як.

ні.

мене більше дивують полихаючі сраки, котрі не читають законів при яких живуть.
військовий стан — підстава для скасування виборів і це було придумано не вчора.

Парадокс цього закону, в тому що є проросійська політична сила на всіх рівнях влади, яка русню сюди кликала і далі сидить на своїх місцях. Було б непогано хоч їх вігнати, але цього не роблять. Я розумію чому, вони зараз владі вигідні як голоси. Але це ненормально

парадокс цієї проросійської сили в тому, що без голосів виборців її б там не було.

Як би ти відповів би, (придумана ситуція)якщо скажімо прямо в твоїм країні президентом був наприклад азаров, премʼєром був би мураєв і решта «еліта» країни російські/проросійські політики і в цей час в нас війна як зараз? І вони такі з трибуни заявляють

військовий стан — підстава для скасування виборів

Мені здається це буде випадок де ми трактуватимомо цей закон зовсім по іншому.

війна б скінчилась нашою капітуляцією ще до виборів, нажаль.
або могла б і не початись, тому що вектор влади зрозуміло який.
то тайожний союз підпишуть, то ще якусь сраку.

тобто я не бачу варіанта, коли влада проросійська і при тому ж воює проти росії.

війна саме тому, що поточної вектор у влади НЕ проросійський.

ПС. я порохобот, єслішо.

війна б скінчилась нашою капітуляцією

Так от в нас війна ще не закінчилась капітуляціє.
Не закінчилась виключно завдяки ЗСУ, які приймали рішення в розріз з політичним керівництвом яке в свою чергу по багатьох звідченнях робили все, що б здати країну. Не тільки, два роки до повномасштабкі і пару місяців до. А навіть в останні години, як наприклад незрозумілі зрадницькі накази стосовно авіації, яку піднімали в повітря всупереч наказу з ОП(але це не доказаний факт)
Не закінчилась капітуляцією і завдяки організованим та патріотично налаштованим громадянам, котрі дали рішучу відповідь ворогу — особливо на півночі.

Так от, якщо в нас є шанс обрати дійсно політичний провід країни, котрі не ідуть в розріз з ЗСУ та і загалом краще освідомлюють, що таке керувати державою...то ми маємо цим шансом скористатись. Ми не витягнемо цю війну виключно на донатах, пісеньках патріотичних та згуртованості як це було на початку повномасштабкі. На цьому етапі вже потрібні більш стратегічні кроки. Заміна зрадницького та політично-імпотетнного керівництво саме головне.

Не закінчилась виключно завдяки ЗСУ, які приймали рішення в розріз з політичним керівництвом яке в свою чергу по багатьох звідченнях робили все, що б здати країну. Не тільки, два роки до повномасштабкі і пару місяців до. А навіть в останні години, як наприклад незрозумілі зрадницькі накази стосовно авіації, яку піднімали в повітря всупереч наказу з ОП(але це не доказаний факт)

я не маю такого доступу до інсайдів у вищому керівництві, як маєте ви.

то ми маємо цим шансом скористатись

тоді відсилаю вас повторно до законодавства.
у вас шансу немає.
під час військового стану вибори не проводяться.

я не маю такого доступу до інсайдів у вищому керівництві, як маєте ви.

Не потрібно мати інсайди, що б знати дану інформацію. Це очевидні факти, які вже облетіли всі видання та сторіс.

під час військового стану вибори не проводяться.

Ви так і основний посил повідомлення не зрозуміли.

Багато чого закон не дозволяє. Якщо все робить по закону, ми б вже давно програли цю війну.

Коли нація бʼється на виживання, всі засоби для перемоги мають використовуватись. В нас гостре питання стоїть компетентності керівництва держави. Питання лише в тім посунити її виборами чи Майданом 3.0

Не потрібно мати інсайди, що б знати дану інформацію. Це очевидні факти, які вже облетіли всі видання та сторіс.

це ж класичний прийом маніпуляції: «всім відомо»

Ви так і основний посил повідомлення не зрозуміли.

я так бачу, що це ви не зрозуміли — Dura lex, sed lex.

Багато чого закон не дозволяє. Якщо все робить по закону, ми б вже давно програли цю війну.

це знову маніпуляція.
але мені цікаво: що саме було зроблено в розріз з законом і дозволило нам досі не програти?

Питання лише в тім посунити її виборами чи Майданом 3.0

публічні зібрання, доречі, також заборонені.

і я вам раджу добряче подумати, чи ви часом не просуваєте вигідні нашим ворогам наративи. вони б теж хотіли, щоб ми зайнялись більше внутрішніми суперечками аніж вбиванням їх на полі бою.

і я вам раджу добряче подумати, чи ви часом не просуваєте вигідні нашим ворогам наративи. вони б теж хотіли, щоб ми зайнялись більше внутрішніми суперечками аніж вбиванням їх на полі бою.

От як раз звинувачувати в іпсо на користь росії, тих хто проявляє громадянську позицію проти корупції(як результат роботи головних політичних діячів в нашій країні)як раз і є один з ознак тих, хто грає на ворога. Ви майже близькі до провалу.

це знову маніпуляція.
але мені цікаво: що саме було зроблено в розріз з законом і дозволило нам досі не програти?

Наприклад контрабанда на користь ЗСУ дронів. Або використання проти росіян шрапнелевих снарядів саморобних чи касетних боєприпасів(стосовно касет США та Україна цю конвенції не підписували, хоча у світі це заборонений вид зброї, то ж думаю цей приклад можна написати).

я так бачу, що це ви не зрозуміли — Dura lex, sed lex.
щоб ми зайнялись більше внутрішніми суперечками аніж вбиванням їх на полі бою.

Бачу ви дійсно не зрозуміли а ні теми, а ні моїх повідомлень. Поле бою куди ширше ніж фізичне. Успіх фізичної війни, це лише результат успішної роботи всіх державних інституції.

Поле бою потрібно розглядати значно ширше ніж просто окопи і вибухи.

Поле бою — це також активна розбудова власного оборонного комплексу, це сильні інституції та суспільство, котрі можуть забезпечити активні антикорупційні дій(крадуть грошей більше ніж ми донатимо в рази), це також спецслужби дії яких призводять до провалів у безпеці країни.
Цей список можна продовжувати довго.
Не просто так США потребують від нас активних політичних дій у реформуванні країни, наприклад: Реорганізація Бюро економічної безпеки або обмежити повноваження СБУ виключно в рамках контрозвідки, кібербезпеки та тероризму. З цим списком можна легко ознайомитись в інтернеті.

Все це потребує сильної політичної волі, якої бракує нинішній владі...

Раніше, по конституції України, повинно було зробити ці речі:
— Частковий воєнний стан, з 2015 року до сьогодні.
— Повний воєнний стан, на початку року 2020, 2021, 2022. Термін десь на три місяці.
— Оголошення війни, після 24 лютого 2022 року?

По ідеї, у нас не повинно бути президента з моменту анексії Криму до сьогодні.

Закон зламався, коли народ хотів міняти владу на Євромайдані, а тим часом повинні були вводити воєнний стан, який забороняє міняти владу.

по якій такій ідеї?
«президент» втік, самоусунувся.
призначили вибори і вибрали нового.

В лютому 2014 року, Януковича визнали не легітимним президентом та парламент взяв на себе повну владу.

Потім трохи пізніше, анексія Криму, початок війни на Донбасі, це вже по суті військовий стан і вибори заборонені до повернення територій

Я можу помилятися, аргументуйте якщо так.

майже так і є, далі призначили нові вибори і обрали нового президента.
немає підстав вважати, що

але напад кацапів не вводить військовий стан автоматично.
тримайте — lb.ua/...​a_voennoe_polozhenie.html

Якщо по бажаню парламенту чи президента, можна ввести військовий стан чи його не продовжувати. В чьому проблема не продовжувати його та провести вибори? А потім після виборів, ввести військовий стан.

тому що зміняться умови мобілізації, перетину кордону і багато чого ще.
за час цього короткого вікна армія розбіжиться і айтішники звалять за кордон.
нема дурних.

вивчайте:

wiki.legalaid.gov.ua/...​ну:_заборони_та_обмеження

wiki.legalaid.gov.ua/...​н_в_умовах_воєнного_стану

Скасування виборів ВР, президента можна

zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#n74

Стаття 19. Гарантії законності в умовах воєнного стану

1. В умовах воєнного стану забороняються:

зміна Конституції України;

зміна Конституції Автономної Республіки Крим;

проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим і органів місцевого самоврядування;

Ви праві, я пропустив цей пункт в законі, а в Конституції обмеження лише щодо ВР

цікавить ще питання, чи зможуть люди проголосувати, які не повернулись за кордону додому?

А місяць тому всі ржали з Арестовича, що вибори не на часі і він агент кремля.

Він, можливо, і є агент кремля (свічку не тримав), але чомусь вже не так смішно

З люсі обдристовича ржуть не через це.

Підписатись на коментарі