Перетворити Visual Studio Code на WebStorm
Вітаю.
З ряду причин пересів з WebStorm на VSCode для Web-розробки. Але стикнувся з тим, що VSCode не такий зручний. (Так, до хорошого швидко звикаєш). То ж прошу допомоги в пошуку плагінів чи зміни налаштувань для таких функцій:
— Підказки імен CSS класів/id по всьому проєкту і тільки поточному проєкту (між html/js/stylus/scss/less файлами у всіх напрямках).
— Підказка шляхів до файлів в stylus/scss/less (шрифти/картинки...) (в html/js/css працює, а в препроцесорах ні)
— Підказка розмірів зображень, які прописані в тегу img src=«", в url() в стилях тощо. Є плагін Image Snippets, але тільки для стилів
— Вивід квадратика з кольором в препроцесорах біля коду кольору (або в колонці нумерації рядків) в т.ч. через rgb(n, n, n), rgba(n, n, n, o), rgba(#hhhhhh, o), name (В Stylus наразі працює тільки біля #). Є плагін colorize — але він робить підкреслення кольором і не викликає колорпікер.
— Не зрозуміло, де і як зберігаються налаштування проєкту (цікавить тільки відкриті вкладки файлів). Зробив копію проєкту — не відкриває всі ті самі вкладки з файлами. У WebStorm була окрема тека .idea
— Як вказати кастомний шлях до теки node_modules, що б плагіни для відображення та запуску gulp-тасок її «бачили». Наразі використовую mklink для створення лінків на теку
Інші питання вирішив сам чи перевчився =). Залишились ці незручності.
Або підкажіть інший редактор з підтримкою відображення і запуску gulp/grunt задач
25 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівУ ChatGPT питали?
Вебштром ворожий продукт замаскований під чеський
Саівчуваю. ВСКод повна шляпотня
Та ладно :D
Мені колись брат прислав тестове завдання глянути перед відправкою (здебільшого HTML).
Я його відприваю штормом — воно три відра варнінгів/помилок насипало.
Питаю в якому гівноблокноті він то писав — каже в вскоді і той типу мовчить xD.
Мабуть сотню плагінів треба поставити, щоб воно почало працювати як IDE.
Ну це проблема не софта, а скоріше пробілу знань. На початку навчання краще взагалі в «блокноті» умовному починати все робити, бо з такими інструментами перевірки сам нічого не освоїш =)
Та звісно, коли воно парний HTML тег не може перевірити з коробки — то гімно, а не IDE.
Мені вони всі і не потрібні, і вебсторм, насправді, навіть перевантажений для мого рівня роботи в вебдеві купою функцій, які я не виористовую. Мені потрібно, умовно кажучи, тільки цвяхи іноді забивати і ударний перфоратор мені не потрібен =). Тільки те, що описав для мене ще залишилось не зручним, в іншому — достатньо
Конечно, в такие ситуации лучше не попадать, но в случае конфликтов слияния там для каждого файла предлагаются варианты, что принять.
плагінів не знаходили для цього?
Sublime Merge. Окремий інструмент, але набагато краще ніж усе, що я бачив вбудованого чи плагінами
Колорпикер есть в VSCode для цветов в css, только что проверил, вместе с выбором цвета и прозрачности. Ничего для этого не устанавливал.
А в Stylus і інших препроцесорах біля rgb/rgba немає, біля назв кольорів і тд.
Webstorm річна ліцензія 159$ (або 16$ міс) і вашу проблему вирішено.
Щось мені підказує, що проблема не в грошах, а все ж в цінностях.
Що саме вам це підказує?
Формулювання питання
JetBrains не входить в список дозволеного ПО в робочому профілі
очевидно настає питання — якщо у WebStorm так багаті зручностей, які тяжко замінити, то можливо простіше пофіксити проблему «не переходити з WebStorm на щось інше» =)
Наразі такої опції немає
my condolences
Підкажіть, а чим зараз користуються?
package.json scripts
taskfile
makefile
node scripts/myleftpad.js
Хм. Так gulp/grunt — це ж аналог taskfile/makefile, тільки написаний на js. В чому профіт?