Як зрозуміти, що компанія хороша?
Як ви розумієте, що компанія хороша і що варто йти з ними на співбесіду або працевлаштовуватися?
Як ви розумієте, що компанія хороша і що варто йти з ними на співбесіду або працевлаштовуватися?
У кожного свої очікування від компанії, відповідно і критерії «хороша» можуть бути різними. По відгукам теж не вгадаєш — завжди будуть незадоволені, і це не значить що писарі до кінця відверті навіть якщо не читаєш відгук, а питаєш напряму через LinkedIn
Єдине що можу порадити — компанія не повинна агресивно себе вести у публічному просторі. Ось приклад такого зашквару — dou.ua/forums/topic/22695 У такі компанії точно не слід йти.
Також я помітив що компанії люблять кинути клич, щоб співробітники зареєструвалися на доу і залишили позитивний відгук на добровільно-примусовій основі.
Відсутність негативних відгуків це редфлаг для мене.
Для мене ознаки хорошої компанії це:
— Комфортно спілкуватися з HR і потім з командою, якщо до цього доходить. Бо іноді просто від спілкування вайб відчувається «не той», на підсвідомому рівні
— Налагоджений процес найму
— Те що від тебе просять на співбесіді, відповідає опису вакансії
— Компанія заохочує розвиток скілів і має для цього засоби
— Цікаві проекти і гідна компенсація
— Немає зв’язків з руснею або «ми працюємо для СНД, тому мова компанії у нас російська», або використання рос.сервісів і продуктів, і тд
1. Розмір компенсації
2. Очікування від тебе (чи є онколл, пресейли, співбесіди на інші проекти).
3. Ім’я і розмір компанії (маленька компанія на 20 людей це завжди неорганізоване болото де клієнт може кинути компанію а компанія тебе). Від тебе будуть вимагати робити все. Якщо компенсація не перекриває ризики то нема смислу йти туди.
4. Які технлогії юзаються, наскільки перспективні
5. Вільний графік, рівень свободи технічних рішень
6. Чи проект довготривалий (смисл пів року в’їжджати в бізнес домейн якщо проект на рік)
7. Чи проект буде рости (коли є ріст проекту то є і кар’єрний ріст).
1. Детально описана вакансія.
2. Адекватний HR, який відповідає на поставлені питання.
3. Відгуки про команію. Найкраще якщо є знайомі, які працюють в цій компанії чи працювали.
4. Є випробовувальний термін — якщо вам щось не підійде, можете спокійно звільнитися.
Є випробовувальний термін — якщо вам щось не підійде, можете спокійно звільнитися.
А що, якщо випробувального терміну немає то звільнитись не можна?)
Для мене основний найперший фільтр — це опис вакансії повністю англійською. А взагалі ви не дізнаєтеся глибше, поки не пройдете всі етапи. Зрідка, якщо це явний треш, то можна знайти відгуки колишніх співробітників — але буває що з такими відгуками компанії боряться і вони зникають. Часом зможете дізнатися лише в коментарях в коді. Загалом треба пробувати і мати запасний план.
Найти знакомого который там работал или работает, ну и смотря что это продукт или бодишоп, в котором вы работаете на 2 конторы фактически. Что ТОВ или LLC везде свои заскоки бывают. Если это местная шлюпка и на доу отзывов 0, или писанные поэмы от текущих сотрудников — однозначно там не все ок или нищеброды
Якщо в назві є Gmbh, inc, LLC, нема ТОВ -то компанія хороша. Якщо ні-то в дію сіті понесе, то відео знімати почнуть, то торт на корпоративі на танцполі залишать.
За відгуками від інсайдерів.
Перед співбесідою завжди шукав по знайомим щоб дали інфу про проект, менеджера ітд.
Ну так. Першочергова таска — отримати максимально об’єктивну інфу. А потім вже приймаєш дата дрівен десіжен треба тобі воно чи нє.
Наприклад комусь підходить львівський стиль менеджменту, а комусь не підходить)) Лояльність понад усе, на противагу таланту і скілам. Прочухати треба.
львівський стиль менеджменту
Лол, це що таке?)
Тобі львівський менеджер зп не підняв?)
Так само, деякі роблять кар’єрний або професійний стрибок , а інші в теж самій компанії роками на одному рівні.
Різні потреби. Хтось «кігті рве», а в когось класна дружина, діти, хобі та життя поза компом і треба спокійне місце для заробляння грошей.
Можна бути в хорошої компанії та опинитись на дуже поганому проекті, без перспективи. Тому одразу краще проходити співбесіду на проект
Для мене хорошими є прозорі компанії, про які легко нагуглити інформацію про юридичну особу, торговельну марку, проєкти якими займається компанія, а також легко знайти інформацію про власників
Працевлаштовувався в 2021 році то знайшов, що всі власники компанії з одного міста та живуть поруч, ймовірно навіть в одну школу ходили
Ніяк.
Для цього існує випробувальний термін, який випробувальний не тільки для кандидата, а і для компанії теж.
В результаті взаємодії протягом цього терміну буде зрозуміло, чи підходить ця компанія особисто вам.
Ну можна почитати відгуки ще.
Але мій особистий досвід говорить про те, що відгуки навіть на прекрасному айті можуть бути ні про що, і компанія-мем з негативом там може виявитись найкращим досвідом у кар’єрі.
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів