Дозвіл на виїзд на ПМП

Вже обговорювали тему, але там було переважно про тих хто за кордоном, я ж перебуваю в Україні, є ПМП, з яким неодноразово виїжджав до війни, але не став на консульський облік і не знявся з обліку тцк тут.

1. Для виїзду за кордон необхідно зняття з обліку тцк плюс штамп про консульський облік, чи тільки першого достатньо? Так і не знайшов однозначної відповіді, плюс пишуть, що взагалі такий виїзд поки що добра воля прикордонників.

2. Все одно все впирається в зняття з обліку, і це тільки особиста явка, яку дуже не рекомендують, плюс говорять часто відмовляють (і мають на це право) якщо фактично придатний. Тут теж все глухо зараз, чи є якісь рішення?
Ну тобто закони та їх протиріччя я приблизно уявляю, цікавить реальний досвід.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

добрий день я маю документи на мам , але закордон нехочуть випускати , маю штамп в паспорті вже , але нехочуть на кордоні випускати що зробити щоб було можна виїхати?

Відпустити довгу бороду як у старовіра і пройти у Верховну Раду від партії слуга народу :)

Добрий в мене є документи на пмп , але закордон невискають що мені зробити ? 20 років призовник

Вибачте за оффтоп, а чи можна зараз (або взагалі) знятися з обліку якщо знаходишся за кордоном та маєш громадянство або пмж іншої країни, через консульство? Або вийти з громадянства? Дякую.

Самому було б цікаво, але нє. Якшо штампа в паспорті не маєш про виїзд, то взагалі нє, бо виписатись із квартири не зможеш. І з обліку маєш не знятись, а виключитись, і повір, шо зробицця все можливе, шоб того не зробити/проігнорити/затягнути.

Можеш запитацця, але коли я читав коментарі офіційних осіб з рік тому, то вони висловлювались у дусі: ну да, іноземне громадянство — вроді як і підстава для втрати українського, але згідно з тим же законом, ми маємо право ваше інше громадянство ігнорити, wink wink nudge nudge, і ось уже воєнком підкрадаєцця із посмішкою хижой.

виписатись із квартири не зможеш

Доречі до цього... Мені тоді після універу з общаги було нікуди реєструватись, то я заплатив помогалам щоб мене зареєстрували в якійсь домівці (і відповідно встав на облік). В них був тариф за рік прописки, потім треба було подовжувати, а якщо ні, то вони виписували. Я тоді виїхав не подовжив. Якщо вони мене виписали, то це щось міняє? І чи я все ще на обліку в такому разі? Дякую.

Якщо це було до військового стану — то власник виписує без проблем, після — військовозобов’язаних вже ніяк, тільки після зняття з обліку

Це було задовго до військового стану. То це означало виписку тільки з квартири? Чи також автоматичне зняття з обліку? Дякую.

Ну думаю просто виписали автоматично, і ні, це не дорівнює зняття з обліку. Для зняття треба особисто писати заяву із зазначенням нового місця проживання, зніматися в нікуди можна хіба що при виїзді на ПМП як ми тут обговорювали

Вийти з громадянства точно нi, бо краïни якi потребують виходу з першого про це в курсi та зараз не пушать

Написав в консульство, вже рік чекаю відповіді

Заочно це було важко навіть до вторгнення, навіть при попереднім президенті, коли ще були укази про вихід з громадянства. Знайшов цікаве рішення в Реєстрі судових рішень. Справа починалась в 2017 році, рішення від 2018 року. Людина каже: ось я громадянин Чехії, ось офіційний переклад чеського паспорту, в Україні не живу, згідно з Конституцією України подвійне громадянство не визнається, тому лишіть мене українського громадянства. А суд йому й каже: повертайся, пан хороший, до України, виписуйся з України на ПМП за кордон, а там вже подивимось.

Ну от, то напевно свята.
Спочатку прочитав ЖМЖ, з такою цікавістю зайшов в коментарі і облом.

Дивлячись як повезе на кордоні, може бути МММ з елементами БДСМ

Перший пішов

tsn.ua/...​na-trasi-sered-nochi.html

У Закарпатській області працівники ТЦК та СП викрали водія — вони силою витягнули чоловіка з автомобіля на блокпосту і повезли його до військкомату. Його дружина з дитиною залишились самі на трасі.

Як розповів народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу, викрадений чоловік може перебувати в Хустському ТЦК, або його вже повезли на Рівненщину.

"Дружина з дитиною залишились в машині. Чекали, що повернеться, так же сказали "військоматні"...Практику водіння жінка не дуже має. Прочекали розгублені з дитиною від обіду до вечора там, біля ТЦК. Вночі вже пішли шукати де переночувати. В поліції порадили не писати заяву, мовляв, марно витратять час...", — зазначив нардеп.

По-перше, далеко не перший, а взагалі його вже давно відпустили до свого Дніпра.
Подібний бєспрєдєл тцк-шникам стане все менш вигідним, і вони це теж розуміють — якщо зафіксовано факт крадіжки людини і людина не лох, то всі їхні подальші дії нелегальні, що потім будь-який суд підтвердить.
Звертайте увагу на зміни в законах, а не на дешеві розгони.

По-перше, далеко не перший, а взагалі його вже давно відпустили до свого Дніпра.

Після того як історія набула розголосу і коли дружина випустила відео де «вибачається». Реально кадировщина вже якась. Все те рашистське, з чого сміялися і досі сміються українські пабліки, точно так же відбувається і у нас.

на Закарпатті своя атмосфера

ПМП

= прикордонник + мущіна + прикордонник? :)
Ну якщо прикордонником буде жінка, то усе можливо

ПМЖ это процедура в ДМСУ, а не просто вы уехали и получили где-то ВНЖ.
У меня есть штамп «пмж в сша» в загране. Некоторое время ездил по паспорту сша, были нюансы в общении с погранцами, последние два раза выезжал без проблем по укр. Вот еду через пару дней, посмотрим что будут рассказывать.

Что такое юридическая норма «давно пмж» пока непонятно. Только что слышал что не пустили человека с пмж и конс учетом сделанным в 21году

Можно поподробнее о нюансах?

Нюансы — мы тебя сейчас будем искать по укр базе на предмет гражданства. На что я им говорю что оно у меня есть и я это даже не скрываю и в паспорте отметка пмж. Пытаются кошмарить — но чаще всего сами не понимают что говорят. Не различают термины «двойное гражданство» и два или больше гражданств (бипатризм). А по базе меня так ни разу и не нашли.

А по базе меня так ни разу и не нашли.

Прізвище та ім’я в паспорті США співпадає з українськими, не дуже чи «дуже нє»? І яка країна народження там записана?

Имя не совпадает, фамилия такая же, но транслитерация. Страна рождения Украина, но США не пишут усср или ссср. Пишут название которое сейчас.

Дякую! До нас улітку приїздили (колишні) українки з Техніону за ізраїльськими паспортами. Вони точно не міняли ані first, ані last name, проте пропустили без проблем. Може жінок не так ретельно перевіряють.

Женщины их вообще не интересуют. До войны и к паспорту сша вопросов не было.

На что я им говорю что оно у меня есть

Ем. Наче ж тебе можуть мобілізувати без проблем. Чи в теюе краз така ціль і є?

На захід підеш — в бусик незламності спіймають,
На схід підеш — на підвал посадять,
На північ підеш — на мінному полі підірвесся,
На південь підеш — в Тисі потонеш.

Закон Про військовий обов’язок і військову службу ст.36 ч.3.
Постанова КМУ 921 Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних — п.20 абзац 3

Наче не можуть

Вот еду через пару дней, посмотрим что будут рассказывать.

І як?

Прошел. Единственный вопрос был от !!таможеницы!! (На кпп Тиса сначала таможня, потом паспорт) «сколько лет пмж?» то есть действительно есть какое-то «давно пмж» и не очень

Гарно жити з печаткою.
Без бумажки ти букашка....

Хух
Кто бы мог подумать что оформление на пмж для чего-то полезно

Полезно было завозить машины на год как гражданин-нерезидент и не растамаживать их. Наверное это единственная полезная вещь. Потому что головняка было намного больше когда ты сталкивался с гос органами

Любопытно. Причём вопрос странный сам по себе, потому что на штампе о ПМЖ и так стоит дата, причём та, когда было принято решение разрешить свалить, а не когда прошёл уже все инстанции и этот штамп поставили.

На консульском учёте тоже дата.

В 2016 мені б цю печатку так само не дали як і зараз...

Ключове слово «таможеница». Бачить успішного чоловіка, чому б не підтримати розмову і не спробувати фліртанути.

Та не, там така бабища злобна вчера была. По хамски начала разговор сразу. И я не выгляжу, скорее всего, в ее понимании на «успешного мужчину»))
Я вообще удивлен что таможеница спросила про «підстави для виїзду». Пограничница тоже потом спросила, но абсолютно без наездов.

Дата стоит, но самая первая печать была в проездном документе ребенка, потом в бордовом паспорте и потом в биометрическом. В последних двух стоит «перенесено» с новой датой

Так штамп про ПМП у закордонному у мене є, інша справа 1) Консульський облік є? 2) З обліку у військкоматі знято?

Без зняття з облiку штамп не поставлять, п.2 повинен бути

С конс учетом отдельная история, но пока ни оазу не спросили. Та и на самом деле этот конс учет никак не влияет на военный учет. Сам закон или постановление (не помню что там) на три страницы ни о чем. Все что он дает вам это голосовать в стране пребывания. Его еще и каждые 10 лет надо обновлять. Без снятия штамп не ставят. Если есть пмп печать, то можно обратиться в консульство и они поставят учет.

Я в президенцьких 2019 голосував без консульського обліку.

Скажу 5-го когда буду проходить границу)

Прошел. Единственный вопрос был от !!таможеницы!! (На кпп Тиса сначала таможня, потом паспорт) «сколько лет пмж?» то есть действительно есть какое-то «давно пмж» и не очень

Тепер вже не допоможе ПМЖ.

Особи, які тільки оформили ПМЖ — *НЕ ПРОПУСК* . Виняток ті , які оформили ПМЖ давно.
promin.cv.ua/...​vypuskaiut-za-kordon.html

У мене вже кілька років ПМП і неодноразово виїжджав по ньому. Але ті хто вже під час війни віддалено собі оформив звичайно трохи підозрілі, але дивно — якщо змогли знятися з обліку та все оформити, то законних підстав не випускати технично вже немає, цікаво якою статтею мотивують відмову.

Прикільно, закон ше не прийняли, а вже виконуєцця

Я до тепер не можу зрозуміти яким чином це юридично аргументується
Яка різниця між «давно» і «тільки но»

яким чином це юридично аргументується
Яка різниця між «давно» і «тільки но»

Це щоб прикордонники далі могли заробляти випускаючи тих в кого ПМЖ є)

Виняток ті , які оформили ПМЖ давно.

ПМЖ, чи ПМЖ + стали на облік в консульстві?

Якщо тобі менше 27, то ще є шанси на виїзд, але якщо більше — ні.
можна спробувати з адвокатом пройти всі процедури, але це влетить в копійочку

Ну, тепер я приблизно так це і уявляю, всі інші процедури то фігня, там головне знятися з обліку. Тобто отримати відмову від начальника ТЦК і потім подавати скаргу по всій формі і чекати на рішення по судах рік-два. Сумна перспектива звісно.

Тобто отримати відмову від начальника ТЦК і потім подавати скаргу по всій формі і чекати на рішення по судах рік-два.

Можливо дешевше вийде переконати начальника ТЦК що ти вже не козак громадянин?
Звичайно все треба робити не напряму..

Загалом класна ідея, піти особисто в тцк і сподіватися, що не закинуть відразу на влк, «попросять» все підписати і не видадуть мобілізаційне розпорядження, особливо зараз.
Я чув, навіть юристи-чоловіки не погоджуються за гроші туди йти для супроводу клієнта, попит на жінок виріс. Хоча в мене в Києві приписка, начебто там краще законів поки що дотримуються, але тому й шанс «переконати» навряд чи є.

Загалом класна ідея, піти особисто в тцк і сподіватися, що не закинуть відразу на влк, «попросять» все підписати і не видадуть мобілізаційне розпорядження, особливо зараз.

В нас же повна диджіталізація — через адвоката\рішала якогось..

Я чув, що не випускають. Типу 0 шансів.
також чув, що можуть не випустити навіть якщо в тебе є паспорт іншої країни, але ти не вийшов з укр громадянства. Залежить від прикордонника. Якщо він якось бачить в своїх базах, що ти громадянин України, то не випустить

Бачив інтерв’ю відомого репера Kyivstoner, котрий громадянин США, що його догво тримали на кордоні — намагались в ерчах знайти укр.паспорт. Себто по базам так легко не змогли знайти. В кінці-кінців випустили. але це були перші тижні наче..

Себто по базам так легко не змогли знайти

Бо, як я зрозумів, він вже давно відмовився від громадянства? А ще, того, хто робив біометричний паспорт і не треба по базах шукати. Пальчики зісканували і усе, знають хто є хто

Бо, як я зрозумів, він вже давно відмовився від громадянства?

Я хз якщо чесно. Не дуже слідкую за «високою» культурою. ))

Я правильно поняла, ты заехал во время войны с пмп в Украину, и 1,5-2 года не смог выехать обратно?

Так, у мене ще й інший паспорт є але виявляється якщо український залишився і найголовніше — є приписка до тцк то всьо. Без неї начебто випускають бо вже не військовозобов’язаний.

А в посольство своего 2го гражданства ты обращался?

Емм, а з якою метою і як це допоможе?

Країна другого громадянства зазвичай прямим текстом каже при видачі паспорту «якщо у вас є громадянство та паспорт іншої країни, то та країна вважає вас своїм громадянином з усіма правами та обов’язками, а у нас у таких випадках лапки»

Зараз навіть ПМП не видають, сам особисто перевірив.

Не прийняли заяву у ДМС, чи відмовили після розгляду?

З ПМП точно випускають наразі, бо знаю що Нідерландські волонтери так авто для ЗСУ возять. Проте нюансів не знаю, я рекомендую шукати людей, хто вже це зробив

Знаю таких волонтерів, але вони саме волонтери, тобто зареєстровані в Шлях і ще показують докази волонтерства щоразу на кордоні.

В них точно тільки ПМП, бо я розмовляв з організатором і ми сперечались, чи випускають наші прикордонники без проблем. Випускають

Просто нідерландське ПМП чи з відміткою про ПМП в паспорті (знялися з обліку в Україні і стали на облік в Нідерландах)?

Цього я не знаю, не питав. Але припускаю, що вони знімались з обліку, тому що всі, хто переїхав у Нідерланди до війни, знімались з обліку в Україніи

тцк тебе не зніме з обліку ніколи) вони можуть лише поставити)

Це призводить до неактуальності бази даних, стріляють черговий раз собі у ногу.

Знімає без проблем якщо, наприклад, троє дітей тощо, в іншому випадку ніт. Але це все залежить просто від однієї людини, тож кажуть можуть бути рішення.

Знімає без проблем якщо, наприклад, троє дітей тощо

Зачем? Рано или поздно кто-то из детей достигнет 18 лет и опять тебя ставить на учет? 🤔🤣

М‘яко кажучи, перебір. Діючі військовослужбовці не перебувають на обліку і не є військовозобов‘язаними.

Вам нужно избавиться от украинского гражданства чтоб вас выпустили из Украины. В противном случае-вы гражданин Украины, со всеми ограничениями как и у всех.

Сумніваюсь що після 24.02.2022 хоч комусь президент його підписав.

якщо б хтось створив петицію про це — то підписав би) було б бажання))

а як же коломойський? :)

Наскільки знаю вихід із громадянства зараз не працює взагалі, і навіть при пред’явленні паспорта іншої держави при виїзді перевіряють на українське громадянство за базою і якщо воно є, то діють тільки по ньому.

і навіть при пред’явленні паспорта іншої держави при виїзді перевіряють на українське громадянство за базою і якщо воно є, то діють тільки по ньому.

Це реальний досвід чи байки із інтернету? )

реальний звісно. куча таких випадків.

Реальний. Заходьте на reyestr.court.gov.ua, вбивайте там «подвійне громадянство» і читайте першоджерела.

Мало що там написано. Головне як воно насправді. А в перші місяці війни, половина Закарпаття туди-сюди їздили з румунськими паспортами (байки із Інтернету). Деякі знайомі-українці, які застали війну в Україні, так в Австралію поверталися з австралійськими паспортами без відмітки ПМП (особисто знаю таких).

Але не знаю чи зараз так можливо.

Але не знаю чи зараз так можливо.

Якщо мати паспорт на ім’я Jožin Bažin із місцем народження USSR, та й ще змогти пояснити прикордонникам, як ти сюди потрапив — може й проканає. А може й ні. В реєстрі судових рішень як раз ті випадки, де «не проканало».

Мало того — так и должно быть *по закону*.

Иногда прокатывает когда человек переименовался с Юрий в Jerzy, фамилию поменял.
Но все равно в паспорте место рождения висит.

Я на цю тему робив ресерч серед своїх іноземних колег, емігрувавших «звідси». У ізраїльтян, що народилися до 91-го року, у паспортах пишуть місце народження USSR — хоч ти з України, хоч з Естонії. А ось у канадійців (навіть у тих, хто виїхав до 91-го) пишуть Ukraine. Так що там теж «не все так однозначно».

У поляков пишут город. Kijów/Charków/Lwów ітд.

Уточнив по Канаді — там і місто, і країна (три литери), наприклад KIEV UKR

Да , в Израильском написано ссср ( как в св-ве о рождннии)

Юра то ж Жорік

В паспорті сказано місце народження Україна
Це не так просто змінити

Я навіть не в Україні народився, а толку? Тепер завжди на кордоні перевіряють по базі громадянства, навіть якщо поміняв прізвище, наприклад, то дату народження не поміняти як і місце, плюс думаю вони і по фото можуть порівнювати, по біометріці, по тому, що ця особа вже мала ПМП саме тієї країни і т.д.

Мало того — так и должно быть *по закону*.

Мало що там по закону. Там багато чого написано що не виконується, і навпаки, те що по закону можна насправді не дозволяється. Головне як воно насправді відбувається.

Но все равно в паспорте место рождения висит.

В австралійському пишеться місто народження. Тому якщо якийсь Тернопіль чи Київ, то ще можна ідентифікувати що це Україна, но якщо якесь село чи смт, то весь постсовок можна приплести. А в деяких випадках навіть Європу. Особливо повезло тим, у кого село називається типу Нью Йорк (ru.wikipedia.org/wiki/Нью-Йорк_(Украина)

Тим, хто народився в цьому Йью-Йорку, і без цього повезло — їм зараз не більше 2-ох років. То ж з випуском за кордон не має бути проблем.

Если вы заехали по заграну другой страны, и сделали это относительно недавно, то могут выпустить. А если заезжали по укр паспорту , то без шансов.

Це може статися тільки якщо нема громадянстваукраїни

Підписатись на коментарі