Що буде, якщо протермінується паспорт?

От чисто цікаво.

Допустимо, за рік закінчиться український закордонний паспорт. Мені не те, щоб критично, бо якби війна не почалась, то я б уже і з громадянства вийшов.

Які несподіванки можуть «порадувати», якщо на закінчення дії паспорта просто забити болтисько?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво що зміниться для власників двох і більше громадянств якщо приймуть цей закон: www.golosameriki.com/...​bfWO03JHjvUa88H64DHleel4c

Я читаю і бачу таке:

Підстав для втрати громадянства набагато меньше — треба не просто бути громадянином іншої держави, треба бути громадянином держави-агресора або держави-окупанта за визначенням ВРУ. Треба не просто користувацця паспортом іншої держави, а так, шо з цього вийде загроза національній безпеці.

При цьому всі положення про те, шо якшо ти громадянин України, то твоїх інших громадянств держава не баче, залишаюцця.

Ну і ше обов’язок відмовицця від іншого громадянства є тоді, коли твоє інше громадянство є держави, яка становить міграційну загрозу для України.

В усій решті це такий самий закон про громадянство, як і той, шо був. Офіційного визнання множинного громадянства немає, для цього треба ше й Конституцію міняти.

Добрий день в мене питання до людей в коментарях. Відомо що якщо людина дістає карту побиту в Польщі то статус УКР тоді втрачається. І виникає питання чи також втрачається захист від війни? Виходить так що якщо ти получив карту то ти більше не захищений європейським союзом?

Не зовсім зрозуміле питання.
Захист дає можливість знаходитись в країні, отримати доступ до медицини та ринку праці. Карту Польща зараз дає лише по роботі чи бізнесу, тобто, людина має все те саме.

Не розумію чому тоді статус укр називають захистом. Виходить що це просто право на легальне перебування, працю і грошові виплати. Тоді я помилково вважав що це статус біженця а це просто звичайна установа. Це означає що зі статусом укр чи з картою побиту немає ніякого захисту. Різниця тільки в легалізації перебування і соціальних виплатах. А реальний захист біженця це «МІЖНАРОДНИЙ ЗАХИСТ»

Так, статус укр це не «міжнародний захист», він надається по складній процедурі через суд. Такий статус не одна країна автоматично не надає українцям, тому зробили окрему «річ», hot fix по суті.

Може буде цікаво help.unhcr.org/...​international-protection

Доброго дня
Добрий день це вже стейтмент, комусь може бути не добрий
А доброго дня це ти бажаєш, тобто пропонуєш покращення

ЄС, Британія роздавали посвідки про проживання наліво і направо. Це дає легальне право перебувати у країні. В деяких моїх родичів їх по кілька штук, якщо не отримав ссзб.

Також закордоном є представництва ДП «Документ» і можна отримати новий. Про вся випадок нагадую, що тільки територія посольства є анклавом, на якій діють закони іншої держави, так що ризики для вас мінімальні.

Без паспорта можуть бути деякі незручності. Наприклад, важко буде легально зробити цілу купу речей. В тому числі подорожі між країнами. Але сидіти і чекати кінця війни можна буде і без паспорта.

Приедет бусик и отвезет прямо под Авдеевку.

Новый регулярный рейс Берлин-Авдеевка.

Взагалі є більша проблема яка пов’язана з тим що Україна може відкрити кримінальну справу на людину і тоді точно будуть всюди проблеми... з паспортом чи без.

Чи можуть відкрити справу про якусь припустимо крадіжку пива у 2014 році на всіх хто виїхав за останні 10 років — так. Чи можуть подати всіх у інтерпол — так. Чи можуть анулювати паспорти — так. Тіки одна маленька деталь, ці кріпаки уже в гейропі. Всі ті тисячі які зараз умовно стоять в черзі за паспортами перейдуть у збуджений стан. Шо з того буде ніхто не зна. Можливо їх всіх по одному переловлять і за звичкою у вантажні вагони. А може росіяни зорганізують ці маси кріпаків під гаслами мірумір і буде трохи більше ніж картинка для кремля.

та мабуть ретроспективно відкривати кримінальні справи en masse знищить залишки репутації української влади серед країн де серйозно до прав людини ставляться і реакцією буде просто прийняття протермінованих паспортів як валідних і видача тимчасових проїздних документів
це за умови звісно не руйнування фронту з хаотизацією бойових дій

Чи можуть подати всіх у інтерпол — так

Це вже обговорювали, ні не можуть. Подача в інтерпол, це досить геморна справа навіть на одну людину.

Всі ті тисячі які зараз умовно стоять в черзі за паспортами

Ніхто вже не стоїть, ажіотаж був буквально один тиждень перед НР, а на цьому тижні берлінський ДП Документ був вже пустий під час візиту.

Бачу такі проблеми (за межами України):
* background check якщо влаштовуватись в великі відомі компанії
* при отриманні іншого громадянства деякі країни хочуть довідку що ти «чистий» в країні попереднього громадянства.

Що ще може бути?

Про міжнародний розшук (інтерпол) писали багато — ніхто не дасть додати туди сотні тисяч нових людей без серйозного приводу.

Ну так не потрібно плутити цивілізацію з концлагерем) ви ж отримуєте наприклад в Німечині статус «біженець від війни», і його можна отримати навіть без закордоного...ніхто нікого видавати не будуть там не концлагерь на відміну від ...

А це не більше ніж страшилки від туповатої кліптократичної влади, розрахунок на лоха, хтось забоїться і повернеться) по іншому ця туповпта кліптократична пиздота управляти країною і не вміє, а потрібно робити елементарні речі боротися з корупцією, розбудовувати зсу, освіта, медецина, розвиток допомога бізнесу, зменшувати напруженість і тоді люди самі прийидуть, а робити совок 2.0 путь в нікуди ці комуністичні йолупи просто роблять це по звичці.

Головне вести вас в ступор-залякати, і коли в вас відключиться критичне мислення робити з вами що завгодно, технологія існує з давніх давен

Для екстрадиції треба апрув країни перебування. Це довга процедура, навіть коли є вагомі причини.

Україна може відкрити кримінальну справу на людину

Я думав що кримінальну справу (в Україні) можна відкрити лише у випадку порушення кримінального кодексу України і статті за прострочений паспорт там ще немає.

Ну наприклад, вони можуть придумати, шо я отримав повістку і не прийшов до тецеке. Після чого на мене відкривають кримінальну справу і паяють 10 чи скіко там років заочно.

Якщо Ви не живете в Україні та маєте другий (білий) паспорт — завжди згадуйте анекдот «коли мене немає, мене можна навіть бити».

терор родичів

Це вже трохи Північна Корея. Наскільки мені відомо кримінальний кодекс має дотримуватися принципу індивідуальної відповідальності.

Майно? В Україні?? Родичі? Які-такі родичі в Україні? Див. також dou.ua/...​rums/topic/36399/#2342954 (зверніть увагу на дату допису).

не живете в Україні та маєте другий (білий) паспорт

як ти думаєш скільки людей які під час війни покинули територію України має такий паспорт?)

Є навіть такі, що покинути не встигли — досі періодично відбуваються судові справи на тему виїзда за паспортом іншої країни.

я вів до того що людей які мають 2 паспорти доволі мало... і тому кримінальна справа відкрита на громадянина України де б він не був — буде завдавати серйозних проблем...

Перепрошую, що? Більшість з тих, хто виїхав на початку війни в 2014-2015 роках, вже отримали друге громадянство, тим більше, що Німеччина після 24.02.2022 вже не вимагає від українців відмови від українського громадянства перед наданням німецького.

ну про що ти?
скільки виїхало в 14-15 і скільки зараз?
це ж зовсім різні масштаби же...

Цікаво результати таких справ, особливо знаючи що вихід з українського громадянства на сьогодні не можливий навіть при наявності іншого паспорту і бажання.

Як завжди у нашій державі:

reyestr.court.gov.ua/Review/116116852 — «та мав право використовувати дійсний закордонний паспорт громадянина Німеччини для перетину кордону», «справу ... закрити у зв`язку з відсутністю в його діях події і складу адміністративного правопорушення»;

reyestr.court.gov.ua/Review/116116598 — «визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення».

Не думаю що так просто взяти і не видавати нові паспорти
Тому все залишиться як є

Взагалі то купа реклами «громадянство ЄС за 1 рік» — то цікава штука по репатріації.
За 3-10 кілобаксів можна стати якимось румуном. В тій конторі моя колишня у Львові працювала (може й працює)

Схоже скам якийсь. Де це можна в ЄС набути громадянство за 10к? Якесь воз’єднання сім’ї коли у вас вже хтось є за кордоном або побут по кореням, для пересічного це не варіанти

Почитайте тему спочатку не за 9 хвилин.
Там сидить зграя юристів яка з гімна та палок ліпить історію про родинні зв’язки з потрібною країною та витягами з архівів. І вони довбають потрібну країну аж поки та не прийме всю цю історію, вже навчились за десятки років це робити.

з гімна та палок ліпить історію про родинні зв’язки з потрібною країною та витягами з архівів

Почитайте визначення терміну ’scam’ спочатку. Можно за півтори хвилини.

Поділіться, будь ласка, контактами перевіреної фірми.
Якщо ці витяги виглядатимуть підозріло і викриється факт фальсифікації, є ризик заборони в’їзду до ЄС на 5 років. Бачив такі історії.

Та фірма одна єдина, просто у них штук 20 сайтів з різними назвами, офісами в кількох країнах та купі номерів для телефонії.
Не знаю що значить «перевірена», на той час ні я ні колишня собі цю послугу не купували бо не треба було.
Її клієнтів було багато, деяких вона підписувала на старті, деяких чаржила в кінці.
В принципі це все що знаю, процес йде через мінюсти відповідних країн, куди треба прилетіти та прочитати віршик на місцевій мові типу «я румун, буду служити румунському народу».

Цікаво, мабуть в Румунії все простіше. Звучить як привабливим спосіб швидкої легалізації в ЄС. Дивно, що мало хто ним користується і чекає по 5 років на карту резидента.

мало хто ним користується

На скільки мені відомо, не мало :)
Там десятки людей впахує на дзвінках в офісі по 7 годин чистого таймінгу ротом за день, а офіс ні разу не один.
Наше закарпаття взагалі якось майже на халяву собі паспорти робить без оплат кілоєврами на юристів.

Та достатньо щоб предки проживали на території тогочасної Угорщини/Румунії/Польщі, і там набереться безліч підстав щоб визнати вашу спорідненість із сучасною державою, навіть без фальсифікацій.
Скажімо, діда мобілізували в польську армію, або баба вчилась в румунській школі.
Це наддніпрянцям максимум на репатріацію до Ізраїлю можна розраховувати.

Та достатньо щоб предки проживали на території тогочасної Угорщини

Якби так було, то 70% Закарпатців мали б паспорти ЄС 🤔😎

Мають лише етнічні Угорці (та і то лише ті, хти заморочився отримати) . Їх за кількістю, я хз, може 25%, ліньки гуглити.

Так. Але який %?

Wiki каже 2.1%
Я збрехав про 25 😂

Блін, 12.1%, опечатка в мене.
Орбан сосатиме однозначно

Можу сказати так: угорську етнічність «помогатори» нарисують. Але потрібно здати екзамен з угорської мови. А цей квест вже не для кожного.

угорську етнічність «помогатори» нарисують.

Там нема що «рисувати», бо напевно, що кожен хто там народився, має дідуся/бабусю з Австро Угорщини.
Проте не чув, щоб тамтешні аж мріяли стати частиною Orbanland-ії 😊

А цей квест вже не для кожного.

Так і є.
Але міф про те, що там всі практично вміють — існує 😁

Дивно, що мало хто ним користується і чекає по 5 років на карту резидента.

Тому що для них кейс є легким, якщо ваші предки дійсно проживали на потрібній території у певний проміжок часу і це офіційно підтверджено. Якщо ж ні — вони підробляють документи, вносячи «ліві» данні, щоб попасти у реквайремент. На етапі перевірки Румунією часто ці підробки паляться і всі шукачі ідуть до роскішниці. І так, мову теж треба вчити, щоб пройти співбесіду (якщо не помиляюсь) і скласти присягу. Роки за 4 до початку війни знайомий пробував отримати паспорт таким чином. Попалили і скіпнули всю группу шукачів. Гроші (декілька тисяч евро на той час) ніхто не повернув. Так що процес там насправді не такий простий та райдужний, як його Олег описує.

Вони просто риються в архіві і намагаються серед ваших предків знайти поляка чи румуна. Якщо знаходять — з вас гроші, з них ваш предок. Як не знаходять — ну соррі, не получаєцця.

Ні, не просто.
Там по максимальному пакету зустрінуть в аеропорту з табличкою, проведуть за руку в МінЮст аж до трибуни та дадуть готовий текст на листочку щоб прочитати присягу.
А в архівах ви самі можете шукати що хочете.

В мене знайомий до війни купив болгарський паспорт. Ну йому за 18к знайшли записи в якісь церковній книзі що його дід був болгаром і довели цей факт в болгарському посольстві.

А це всім можуть знайти такого діда чи він дійсно був з Бессарабії?
Скільки часу зайняв процес і чи треба було вчити мову предків? Цікаво почути детальніше про це.

Ну йому знайшли, то мабуть і всім зможуть. Аби гроші.
Процес зайняв щось біля року, мову не вчив.
Деталей я не дуже знаю не внмкав в уте осе. Знаю що пару разів в болгарію їздив, заяви якісь подавати, знаю скільки коштує, тай усе.

«громадянство ЄС за 1 рік»

Це — фантастика.

Ще під час ковіду, через локдауни, час обробки заявок на громадянство сильно зріс (виросла черга, а ось швидкість обробки — ніт). Після початку повномаштабного вторгнення, кількість охочих, що подались на різні громадянства, зросла ще більше. Таким чином, якщо сьогодні податись — розгляд займає декілька років. І це все про людей, хто має валідні підтвердження походження та повний набір документів для подачі. Та без гойдалок з юристами...

Якісь уже появляються «слухи» що будуть всім ухилянтам-трактористам ревоукати паспорти...
Які ваші плани?

Та хай ревочать, я їм не користуюся.

Дуже корисний комент. Тримайте нас в курсі.

Десь читав що обновка паспорта вас не спасе. Що якщо треба буде, вони відізвуть закордоні паспорти взагалі. Не знаю як це все працює. В любому випадку, самий надійний варіант це інше громадянство.

В Європі їх зазвичай просто дивляться і ніхто онлайн нікуди не лізе перевіряти. Але то вже як кожна країна вирішить, та людський фактор щоб було не лінь кудись лізти перевіряти саме укр.паспорти.

Європа якщо захоче видавати українців то не буде продовжувати дозволи на проживання навіть з дійсним паспортом, а якщо не захоче то і тимчасовий місцевий випише

Згоден. Все одно, краще мати ще один паспорт на 10 років ніж не мати.

Але ось там і Ходжес каже, щось забагато чоловіків в Європі, треба щось робити — tsn.ua/...​zhno-izmenit-2485783.html

Але ось там і Ходжес каже, щось забагато чоловіків в Європі, треба щось робити — tsn.ua/...​zhno-izmenit-2485783.html

значить потрібно їхати в США, якщо в Європі забагато )))

Згоден. Все одно, краще мати ще один паспорт на 10 років ніж не мати.

в якісь мірі краще, але якщо інші країни вирішать видавати укр громадян, то тригером буде не термін дії паспорту, а взагалі в людини його наявність.

ти впевнений?) навіть під час видачі тз же пробивають паспорт...

Не казав що взагалі ніколи не «пробивають» його онлайн.
При звичайних перевірках в Шенгені просто дивляться що ти маєш доки, а не якийсь африканський нелегал.
Там вже кожна країна буде сама вирішувати що робити, он Польща на expired білоруські паспорти почала заплющувати очі, коли «батька» прикрив їх видачу за межами країни, бо в Білорусі на багатьох чекають суди після 2020 року.

бацька не рахується «демократичною державою»... а от Україна — це ДЕМОКРАТИЧНА ДЕРЖАВА....

❤️ звісно

подивимось, почнуться вагони незламності з Європи на Соловки в серце демократії чи ні.

А що значить відізвуть? Існує якась база паспортів України, до якої мають доступ на кожному кордоні/аеропорту/інше будь-якої країни світу? Наскільки я розумію, то вони лише перевіряють паспорт на явні ознаки підробки і все. І звіряти його чинність з якоюсь базою такого немає. Саме тому паспорти фізично пробивають, щоб зробити непрацюючими. Тобто якщо в тебе паспорт вже є, його можна тільки фізично відібрати. А онлайн нічого не зробиш.

ChatGPT

Yes, a country can withdraw or invalidate the passports it has issued. This action is generally within the sovereign rights of a nation and can be done under various circumstances. Here are a few scenarios in which a country might choose to withdraw or invalidate passports:

...

2. Political or Diplomatic Reasons: In some cases, countries might invalidate passports en masse for political reasons. This could happen in situations of diplomatic disputes, regime changes, or as a means to exert control over citizens abroad.

...

5. Emergency Situations: In extraordinary circumstances, such as a national emergency, a government might temporarily invalidate passports to control movement in and out of the country.

If a country decides to withdraw or invalidate passports for its citizens who are abroad, the consequences for these individuals can be quite significant and complex. The specific outcomes depend on a variety of factors, including the reason for the passport invalidation, the laws of the host country, and the individual circumstances of each person affected. Here are some potential scenarios:

...

2. Legal and Immigration Issues: Without a valid passport, individuals may face legal challenges in the host country. They might be unable to prove their legal status, which could lead to issues with immigration authorities, including detention or deportation.

...

TL;DR

1. Можуть відізвати
2. Вас депортують

Питання було в іншому. А саме: чи є якась база усіх відізваних паспортів України і чи мають прикордонники інших держав доступ до цієї бази

Так, якщо паспорт біометричний.

Просто ситуації в тому, що якщо б це було, то ще вчора наша влада б анулювала всі паспорти тих чоловіків, які виїхали за кордон і від 18 до 60. І навіть змогли б знайти для цього якесь правильне пояснення — типу хакери русні зламали базу і ми вимушені були анулювати. Але цього не відбулося досі.

Питання до юристів. Чи можна без підстав аналювати паспорт.
А по друге, не кожен поліцейський чи працівник податкової в Сант Хосе в Іспанії має до неї доступ. Грубо говорячи, треба прикордонник і повноваження для доступу до такої бази.

Не побачив механізму. Тобто ну в українських базах є що він не дійсний. Його можуть типу на кордоні України відібрати. Як в нещодавно в когось там відбирали з олігархів. Але щоб зробити його недійсним в інших країнах — не чув такого. Знову таки з досвіду особистого — я спілкуюся з біженцями з інших країн. В тому числі з тими кого мали посадити/вбити в своїй країні. Їх закордонні паспорти досі дійсні. Тобто немає десь якогїсь об’єднаної БД паспортів. Більше того (це не зовсім стосується питання, але все ж таки), коли закордонний паспорт закінчує строк дії, і якщо ти біженець, то його все одно розглядають як легітимний, в якості бази для надання документів про біженство та інше.

Біометричний паспорти мають одну базу.
Не всі гос структури мають доступ до неї.
Не всі, що мають доступ, мають повноваження щось робити крім перевірки ваших даних.
Є презумпція невинності. Без рішення суду вас ніхто не може депортувати.
Теоретично, якщо у вас навіть і простроченний паспорт , то поліцейський має викликати прикордонників, щоб вас замкнули в притулку. Потім чекаєте рішення суду на депортацію або убєжище. І вже потім конвой чи літак до кордону України. Так як літаки не літають, то мають зробити конвой до Перемишля.
P.S. тому не кордоні Польщі і Білорусії роблять пушбекі 🍆, щоб не займатися бюрократією. Стіна і пушбек — дєшево і сердито

А на якій основі?
Це буквально зробити ніким людину

Нічого не буде. Ну скінчиться його дія. Використати його більше не зможеш. І все. Штрафів якихось за неотримання нового немає. Навіть з простроченим паспортом ти все одне вважаєшься громадянином (власністю) України.

Для повернення в Україну завжди можливо отримати так званий «білий» паспорт, якщо це суть вашого питання ))

Нє, я хочу навпаки, розлучитись із країною назавжди.

А от вона зі мною нє :^(

Там підпис президента треба, забий, то дуже складно.

Замочити Путіна
Президент підпише відмову тоді в знак подяки

напиши петицію до президента щоб лишив тебе громадянства. будеш першопроходцем

Чому не можете зараз оновити собі закордонний паспорт на новий, на 10 років? Якщо ви в Україні (або навіть за кордоном) — ДП Документ вам у поміч.

Документи для подачі не змінились — паспорт, код, бланк на місці заповнюєте, фото та слпата теж на місці. За 7 днів і $55 вам зроблять новий паспорт.

Місяць терміновий і більше $100, це не в Україні. Ну і там вже черги по декілька тисяч в кожному ДП Документ з 26-го грудня )

За 7 днів і $55 вам зроблять новий паспорт.

1.5-2 місяці було до ажіотажу, тепер буде ще більше.

Доведеться повернутися та оновити дані в ТЦК.

Ну, з очевидного, ти не зможеш по ньому перетинати кордони бо він протермінований.

Для того в мене є иньший паспорт. Більше мене цікаве, чи не вийде з того якийсь параграф 22, якого не можна буде уникнути, навіть як дуже захочецця, і який мене знайде в иньшій, ніж українська, юрисдикції.

в Естонію не їдь. їдь в Аргентину і можеш бути спокійним.

В Україну не треба їхати. А для Естонії й Аргентини «в мене є иньший паспорт».

є иньший паспорт

Що за паспорт то?)

Може, топікстартер нам й обʼяснить це :)

Та думав колись-таки вийти з громадянства.

Але коли виявилось, шо варіант «у мене нема печатки про ПМП» взагалі ДМСУ не хендлить ніяк, то мені здаєцця, шо варіант з «паспорт прогорів Х років тому» будуть кранти взагалі.

Більш того, невідомо, чи цю печатку навіть перед війною можна було отримати, коли в тебе вже є інше громадянство. Бо в переліку «документів, які підтверджують право на проживання» немає ані паспорта, ані іноземного посвідчення особи.

то мені здаєцця, шо варіант з «паспорт прогорів Х років тому» будуть кранти взагалі.

Здається. Є люди, у яких взагалі немає загранпаспорту, живі-здорові :) Ось в мене водійського посвідчення немає, наприклад (і не було ніколи) — якось я через це не переймаюся.

Подивіться на законодавство своєї країни — чи визнає вона подвійне (не плутати з «другим») громадянство з Україною? Якщо ні — розслабтеся.

Якщо ні — розслабтеся.

А як це впливає?

Насправді може і ніяк — я не настільки заривався носами в міжнародне право. Але якщо подвійне громадянство не визнається — країна вважатиме тебе лише своїм громадянином. Відповідно наявність інших громадянств ні на що не впливатиме.

Для того в мене є иньший паспорт

Знов-таки із власного досвіду — усі «місцеві» ізраїльтяні та канадці, яких я знаю, не виходили з громадянства України, проте їхні українські загранпаспорти вже давно expired. Для подорожей світом використовують свої білі паспорти, проте в Україну чоловіча частина виборки поки суватися із очевидних причин не ризикує.

Підписатись на коментарі