Пропоную тут писати про компанії, що виявилися руснею
Всім привіт
Тут пропоную писати про наче звичайні закордонні компанії, що виявилися руснею, якщо придивитися ближче.
Всім привіт
Тут пропоную писати про наче звичайні закордонні компанії, що виявилися руснею, якщо придивитися ближче.
Що зараз відбувається в українській команді Netcracker. Фахівці кажуть, що компанія лише імітувала вихід з росії
Загалом «правильний» перелік «компаній-русня» мав би, за логікою сучасного часу, офіційно опублікувати, наприклад, Гетьманцев (колишній лакей Царьова та Азарова).
Компанія wargaming на вакансію в київському офісі вимагає
Advanced level of Russian
вебархіви не горять:
web.archive.org/...ers/vacancy_2553099_kyiv
компанія чомусь досі має свою сторіночку на доу:
jobs.dou.ua/companies/wargaming
Так офіс що писав кораблі ніби завжди в Києві був ? Це таке — так можна і вимагати в країні усі авто : ГАЗ, КАМАЗ, ВАЗ та МАЗ вимагати знищіти разом з радянськими системами озброєння включно з автоматом Калашникова. Та це і фізично нереально і дуже дорого. А варгеймінг умовно вийшли з федерації умовно продавши там свій бізнес компанії Леста. І судячи з усього то для них був гол в свої ворота. 2. РДК, Легіон та інші добровольці теж російською розмовляють — вони тепер рашисти ?
Ще раз для тих, хто читав по діагоналі. Вони наймають в столиці України, вимагаючи при цьому Advanced russian.
Так ви самі по діагоналі читаєте. Це їх компанія можуть вимагати усе що завгодно на позицію, хоч Суахілі C1 хоч Японську (власне як я знаю там є співробітники які реально володіють). Їх офіс було відкрито в Києві до війни, навіть не до вторгнення і вони самі походять з Мінську. Тут на DOU є матеріали як по ним самим в Київському офісу стріляли і вони собі відновили бомбосховище в якому сиділи.
Не подобається — що хтось винаймає до себе з вимогою володіти якоюсь мовою, створюйте власну компанію і власний продукт.
А если это шоу-бизнес? Вон Гарик Кричевский в 2010 г. агитировал за Януковича и пел на предвыборных митингах:
Мой номер 245,
На телогреечке печать.
А раньше жил я на Таганке,
Учил босоту воровать.
Как сами понимаете, с таким репертуаром другие кандидаты даже и не думали его приглашать :-)
RE Partners
Працюють і наймають на болотах:
“re partners” site:.ru
(перелік різноманітних сайтів про працевлаштування)
Ґуґлимо засновників: “RE Partners founders”
a woman-owned technology consulting firm led by Valerie Kogan ... degree at the elite Gnessin Academy of Music in Moscow, Russia.
При цьому на доу все одно є їхня сторінка:
То, что она в Москве училась ещё ни о чём не говорит. Она может сейчас обитать, к примеру, на Ближнем Востоке и более того иметь паспорт одной маленькой страны там :-)
Так ещё может выясниться, что она украинского гражданства и не имела, а поэтому попоболь насчёт працевания на болотах вообще не уместна.
навіть у мирний час...
завод у промислових масштабах виробляє цигарки, горілку та харчове сміття... і люди менше живуть...
але платить податки, на які утримуються бюджетники — влада, лікарі, вчителі, ЗСУ... і т.д.
геть Дмитра Мєндєлєєва з українських підручників хімії !!!
клята русня... винайшов горілку, щоб спивалися українські патріоти 😠
Це популярний міф, власне як і про міцність горілки, насправді дисертація була про методи змішування води та спирту. 40% це нова міра яка булла введена в якості стандарту винайденням спиртомерів (над якими власне і працював Менділєв), власне стандарт встановив міністр фінансів російської імперії Міхайло Рейтен. До цього вміст спирту вимірювали за допомогою випалювання і зважування залишеної води, якщо виграло половина то виходило 38%. Це було зроблено разом із введенням державної монополії на вироблення і розповсюдженні горілки, так виключно з метою зборів до бюджету імперії. Ніяких особливих властивостей для організму суміш 40% не несе, усе залежить від кількості вжитого спирту на вагу тіла не важливо в якій пропорції він змішаний із водою. Для організму це чиста отрута, в цілому доза 400 грам спирту для середньої людини є смертельною тобто дві пляшки по 0.5. А от назва Водка для 40% суміші була встановлена і запатентована СРСР в 1938 році, хоча це винахід 15 сторіччя судячи з усього на території сучасної України в тодішнього Литовського Князівства, тому і слово польське. Тоді як в Московії часто використовувалась горелка, що описує процесс дистиляції. Українською досі і зветься горілка.
Поясніть мені як воно працює.
Коли українці споживають російські товари/cервіси, чи працюють на російські компанії чи компанії з російськими корнями — це погано з точки зору українців і добре з точки зору рашистів.
Виходить якщо навпаки коли рашисти споживають українські товари/cервіси, типу Епіцентра як внизу написали, це ж має бути добре з точки зору українців і погано з точки зору рашистів, хіба ні? Чому тоді епіцентром незадоволені? В чому логіка? :)
Ну якщо щодо ДНР там дійсно не все так однозначно, то щодо Криму власників Епіцентр не поміняв.
Почитай розслідування схем
в інтернеті пишуть:
Олександр Герега на запитання «Слідство.Інфо» відповів, що жодного бізнесу у Криму не веде.
«Контроль над нерухомим майном (гіпермаркетами) та операційною діяльністю „Епіцентр К“ у Криму був втрачений після його окупації та анексії Російською Федерацією», — зазначив нардеп.
------------------
може юридично він і власник.... росіяни цим можуть маніпулювати...
питання ще ж в контролі...
Власність торгівельних мереж після окупації залишилась за торгівельними мережами тільки під іншими вже російськими юр особами. Там нічого ні в кого не віджимали (принайні стосовно торгівельних мереж) Це я точно знаю і не через ЗМІ або знайомих.
Там нічого ні в кого не віджимали (принайні стосовно торгівельних мереж) Це я точно знаю і не через ЗМІ або знайомих.
точно все знаю... ну молодець )
Да пофіг, вставити будь-яку українську компанію яка працює в рашці чи продає свої товари в рашці. Це погана компанія чи хороша?
пане Трамп, ви кидаєтеся загальними фразами, і вимагаєте конкретну відповідь )
badoo, Київстар, водафон-україна, інтертоп, columbia(в україні), білінг розетки через росіян працював мабуть і зараз працює.
Епіцентр спокійно працює в днр, та криму.
А і проблемі більш глибока, держава робить все для того щоб не зявлялися українскі компанії, нова поштаі атб приватбанк, моно це прям виключення з правил.
Якщо ті рашиські компанії підуть зникне просто сервіс і доступ до товарів, бо нове створити тут вкрай важко, мусора, дбр обдеруть як липку.
Епіцентр спокійно працює в днр, та криму
власники української мережі ’’Епіцентр’’ заявили, що втратили контроль над бізнесом на окупованих територіях...
Ну вони вам бругуть а ви вірете див. журналіскі рохлілування тих сами схем
бругуть а ви вірете див. журналіскі рохлілування
і журналіскі рохлілування бругуть
дивно що ви цих речей не знали) я вже і забув про епіцентр як два роки) так я більше скажу власник і в опзж був депататом) в нас люди взагалі неслідкують за тим що відбувається.
Можливо не відкрию для більшості Гамерику, однак хтось може не в курсі. Рекрутери компанії EPAM на запитання, чи я буду стикатися в роботі з росіянами, відповідають непрямо, наприклад «в цій команді працюють люди що знаходяться територіально в [назва країни в ЄС]». Після уточнюючого питання, чи можуть дати письмову гарантію, що не буде ніякого контакту з росіянами, в тому числі з тими хто виїхав з росії, — мовчання.
ни одна большая зарубежная компания не может дать тебе эти гарантии.
а аутсорсер, у которого нет возможности контролировать, кого нанимает клиент к себе в офис — тем более
Коротко кажучи, EPAM як наймав росіян, так і продовжує наймати. Лише не може прямо про це сказати, тому використовує відмовки де між стрічок читаємо, що це можуть бути люди які вже виїхали з росії.
Про людей на стороні клієнта комент валідний.
а он обещал не нанимать рашкованов? мне кажется это незаконно в ЕУ\США\...
Так і чітко й ясно рекрутери не можуть в EPAMі відповісти, що нічого такого не обіцяли і продовжують наймати росіян далі.
Є українців що у відчаї від безробіття і шукають будь-яку роботу, а є такі в кого є час обрати, однак просто не в курсі — для них цей допис.
А є також ті, хто на межі бідності, однак принципово продовжує відмовлятися від будь-якої співпраці з росіянами, як-от я...
Не обязательно нанимают. Продали тебя клиенту, с которого, кроме ЕПАМа, еще куча агентств кормится, а там разветвленные команды и сотни аутстафферов, и будешь ты работать с россиянами и белорусами, выехавшими из РФ куда-нибудь в Европу.
Как тебе ЕПАМ даст гарантию, что такого не будет? Вот честно и не дают.
Ще одне, загалом озвучувати чітко причину саме «ми вас не найняли, бо ви русня» може бути незаконно. Інша річ, що компанії в згаданих ЕУ\США цілком практикують таке поняття як «cultural assesment», для чого запрошують на зустріч задля знайомства з командою, це може бути офлайн і онлайн. А потім написати щось чітко узгоджене з юристами, на підставі чого неможливо буде подати в суд, типу «команда вирішила рухатися далі з іншим кандидатом», «вакансію закрито внутрішньо» і т.д.
cultural assesment
Там в таком случае половина будет немцы, другая половина — ирландцы.
Після уточнюючого питання, чи можуть дати письмову гарантію, що не буде ніякого контакту з росіянами
Сэр, ты забываешься, с экономической точки зрения, равно как и со всех остальных точек зрения, гораздо выгоднее выпроводить тебя пинком под зад, чем давать тебе какие-то письменные гарантии по твоему требованию вне условий трудового договора. Если тебя поддержат коллеги, коллег тоже вполне уместно выставить на мороз. Вот когда ты станешь президентом хотябы Епама (то есть, никогда), вот тогда ты будешь раздавать письменные гарантии. Туркам, что там не работают греки, или ещё кому.
Сер чудово усвідомлює своє місце і прохання про письмову гарантію було перефразованим «йдіть в задницю, не хочу я з вами працювати».
Русні розплодилось і дуже багато поїхало в ЄС, це майже нереально не пересікатися з ним в більш-менш великій компанії нажаль
Ну тобто ви стверджуєте, що як будете працювати з росіянами яки покинули федерацію (що по суті є актом протесту їм можна було цього не робити, крім того уряд федерації російських ІТ-шників забронював від мобілізації) — то фактично будете підтримувати путлера і його режим ?
При цьому є ситуації, що і ті хто давно поїхав є оголтілими рашистами. І є і громадяни України які є рашистами та цілих лугандоскі підрозділи в їх армії.
По мові мірять не треба, це навпаки лити воду на їх колесо — вони це чітко і використовують «дивіться це бендерівці, давайте до нас».
Я створив цей топік фактично для себе і для подібних, хто не хоче працювати в середовищі росіян і малоросів. Відповідно, виходить, даний топік не для вас.
Ну або дієте по методичці з лубянки розпалюючи етнічну та мовну ворожнечу, невідомо тільки навмисно або ні, тобто вже від другої хвилі.
В середовищі рашистів і взагалі будь яких різновидів фашистів особисто я не хотів би працювати, за виключенням коли доведеться водити під конвоєм в трибунал.
Дивіться в чому користь топіку. Ви не розумієте що це крінж — вказувати вимогу знання мови окупанта в вакансії для роботи в Україні на другому (чи ось вже третьому) році повномасштабного вторгнення. Компанія теж не бачить, або ж не бачила досі — бо вже потерла цю вимогу, не знаю чи завдяки цьому топіку чи може завдяки чомусь іншому. Також є люди, котрі шукають роботу і думають що подібного крінжу на третьому році повномасштабного вторгнення вже не може бути — однак вони для себе можуть побачити цікаві речі, що таки це все цілком ще може бути, тому для таких людей обирати компанії варто ще ретельніше.
Ну от київґума
Ніби в Києві, ніби її власник шось там за волонтерство топив, тіки виявилось, троха не на ту сторону волонтерив.
Так шо русня буває різна. Думаю, шо й ві Львові б русні нашкреблось, якби пошукати.
А ше великі індустріальні гіганти за кордоном, де русаків вроді й нема, а санкції вони русакам помагають обходити. Ну але їх знають усі.
Google — коли туди влаштовуввся то на співбесіді мене питав індус, але він дивився на мене з москальским акцентом + мені там не дали оффер, бо я був на співбесіді в вишиванці
співбесіді мене питав індус, але він дивився на мене з москальским акцентом
як страшно жити 😟
Загалом щоб не потрапити у лайно просто подивіться на російські сайти пошуку роботи (не тільки хх, а й інші менш відомі — geekjob, getmatch тощо). Там вони не ховаються. І одразу зрозуміло, що то за «американський стартап у галузі фінансів»
Nebius (це Яндекс тільки збоку) та купа компаній в Сербії. Майже всі компанії Вірменії (нові IT). Об’єднані Арабські Емірати теж до дупи російських компаній
Купив підписку Adguard, швидко кенсельнув і повернув гроші. Але це було ще до всього цього мейнстріму і для людей виглядало дивно.
Зненацька, Яндекс :
**Дочірні компанії Yandex у Європі та США:**
* **Yandex N.V.** (Нідерланди) — материнська компанія, яка володіє контрольним пакетом акцій усіх інших дочірніх компаній.
* **Yandex.Taxi Europe** (Нідерланди) — управляє сервісом таксі Yandex.Taxi в Європі.
* **Yandex.Cloud Europe** (Нідерланди) — управляє хмарною платформою Yandex.Cloud в Європі.
**Інші дочірні компанії:**
* **Yandex France SARL** (Франція)
* **Yandex Deutschland GmbH** (Німеччина)
* **Yandex UK Limited** (Велика Британія)
* **Yandex Ireland Limited** (Ірландія)
* **Yandex USA Inc.** (США)
Також всі бренди а-ля трошки прихований Яндекс: наприклад YanGo для ринку таксі (Фінляндія та Ізраїль)
Кстати, с яндексом там более весёлая история. Один из учредителей свалил из РФ, отрёкся от лихих дел тамошнего руководства и сейчас организует распил компании с тем, чтобы зарубежные активы остались за ним. И, скорее всего, у него это выйдет, т.к. за поребриком начали национализировать компании из «недружественных стран», а значит эти самые «недружественные страны» вполне могут действовать симметрично.
Запутанная ситуация получается, yandex — дружественный, или не дружественный в таком случае.
Про всяк випадок — пішов лісом (це я в даному випадку про yandex).
58 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів