Що ви купили зі своєї першої зарплатні? Розкажіть!

Спільното, натрапили в X на обговорення про першу зарплату й вирішили спитати вас також: що ви купили зі своєї першої зарплатні?

Діліться у коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Величезну диню, відніс її до батьків, й ми її разом зʼїли.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

з першої... це здається у 4 чи 5 класі було... у вересні на поле їздили з класом збирати помідори... радіоприймач купив!!! 🙂

Пиво Оболонь Преміум з Жовтою етикеткою!!! Багато пива!!!

Портативний cd-плеєр SONY купив. В 2019 продав якомусь хіпстеру )

якщо коротко, то ігри.
якщо довго, то мені на той момент було 13, а легалізувати свій підробіток я не міг. отримав 800 баксів у вигляді купонів steam, а 100 — переказом на мамину картку. вона тоді купила тортик на честь першого самостійного заробітку, але потім війна, зірване замовлення, звільнення мами, голодуха, евакуація, перезапуск життя

Оболонь світле, два по 0.5л

З першої фріланс підробітки (сайт на php) купила ноутбук, з першої зарплатні в аутсорсі купила набір: фен та плойка для волосся.

Повне зібрання творів Шекспіра у перекладі. Для батьків. Із другої (за 5 млн купоно-карбованців) — в оригіналі. Для себе.

Пам’ятаю, що 100 бкс коштувало 20 млн купоно-карбованців влітку 1995-го :-)

чашку для чаю і простенький ноут, щоб було на чому писати дисертацію.

Моя взагалі перша зарплата була 450 грн в 2008 році. Купив з неї зонт, а також чашку, цукорницю і кухонний ніж щоб пити чай на роботі.
Перша зарплата в айті була 550 доларів, тоді я просто сходив в АТБ за продуктами. Мої витрати як раз були десь 400 долл/місяць, тож дозволити собі щось відразу купити я не міг. Потім перше що купив, це новий мікрофон і навушники, щоб нормально сидіти в голосовому чаті.

З перших заробллених грошей в it як фрілансер купив ліценцію вінди.

Хіба колективного серійніка з компакт-диска з Караваєвих дач було недостатньо? :-)

У меня было несколько «первых зарплат», поскольку в студенчестве я успел поработать месяц ремонтником компьютеров в сервисном центре, 3 месяца копирайтером на фрилансе и полгода разработчиком веб-сайтов под заказ для местного рынка. Это перед настоящей фулл-тайм работой junior php developer в офисе.

Деньги от этих ситуативных «работ» я, в основном, откладывал, потому что были свежи воспоминания двух семестров без стипендии, когда деньги были только на проезд и интернет, а перспектива дальнейших заработков выглядела туманной. Да и деньги по тем временам были совсем небольшие — примерно $400 по курсу 8.

А вот первую зарплату с настоящей работы программистом (это были аж целые $750 по курсу 8) я потратил на покупку карбюратора солекс-21083 и работы по его вколхоживанию в доставшийся мне от деда москвич-2138. А также на полный бак 92 бензина, обслуживание подвески и тормозов, и всякие прочие работы, требовавшиеся для превращения полудохлой машины выходного дня, собранной из запчастей с разборки, в относительно надёжную лошадку для каждодневной езды в офис.

Почти год я подкатывался в офис на ярко-жёлтом москвиче, ездил в обед с коллегами на мак-драйв и ощущал себя на вершине жизни, ведь из 10-15 человек в той сраной вебстудии машина была у меня у одного. Тем более, уже в те времена довольно редкая, особенно в том отличном сохране, в котором она мне досталась.

Місяць оренди в кімнаті та гречки на 3 місяці.

Погнав в барбершоп

купив олімпійку адідас на стоку за 200 грн. перша зп була 1600 грн, здається. десь рік 2003й чи щось таке.

Купил оригинальный спортивный костюм Reebok с кроссовками по −50% )

Червячков желейных, пепсиколу и сникерс

Чізбургер меню і колу

Продукти, комуналка батьками і проїзд

Я дивлюся, тут в коментах люди, які стартували на сеньйор джава як мінімум)
Мобілки, крісла, карбонові велики..

Я собі на першу зп купив мп3 плеєр на батарейці на 128 мегабайт. Точніше на півтори перші зп)

Перша айтішна зарплата співпала з взагалі першою, тому купив до дому хліба та інших продуктів, бо вже міг це робити на свої.

4MB оперативи

В мене була мрія, на першу зарплату розробника придбати кожану куртку. Але мене дещо кинули по зп, й грошей було тільки на пару тижнів продуктів. Дякую дружині, сказала щоб придбав куртку, а з грошима щось вирішимо. Так і вийшло... 🙃

На першу фрілансерську — хороше крісло за 170$ та карбоновий шосейний велосипед. Через пару місяців продав його, бо не було за що жити)))
На першу фултаймівську — gtx1060, Nike air max 95, та джинси з бершки які порвались за тиждень. Кроси розлізлись за 3 місяці))

А крісло віддав другу потім, бо купив краще, як став більше заробляти

Відеокарту потім продав і купив 1080TI

Мораль — купуйте відеокарти

з першої айтишной купила покушать і заплатила за оренду но то частково, бо звісно її б на це не хватило

з першої взагалі телефончик Nokia 5800 бо жила з батьками і можна було ни про що не хвилюватись

але і робота в мене була цікава, сортування книжок на полках, рахування кількості сторінок чи всі сторінки на місці, та фотографування книжок

Отримав зп, трохи докинув та оновив ноутбук. Поки краща інвестиція у роботу

Закрив борг на кредитній карті. Частково

Підписку на офіційний сервак world of warcraft)))

700 грн . Перший 14″ дюймовий ЕЛТ телік

9 років тому.
Виставився на всі 350$.
Приблизно на 100$ купив викладачеві з курсів frontend гарний віскі (після курсів він рекомендував мені до компанії де працював його товариш, та мені взяли).
Та на 250$ — обговорювали з кумом всю ніч (кум — лід розробник на той момент) як я провів 1 рік підготовки та отримав першу роботу в IT.

Не айтішна а просто перша то купив теплі джинси, гарні зимові кожані черевики, теплу дубльонку(вперше в житті я мав такий гарний та теплий шмот взимку), залишилось іще багато щоб позакривати предмети що прогуляв та попити пива декілька раз, це був третій курс, потім закривав усе на мінімалку і працював, грощі витрачав на одяг, гульки і пізніше таки назбирав на комп.
На першу айтішну просто заплатив оренду та звийчайні витрати на їжу та інше.
Перше щось суттеве то був мабуть гарна кровать та граний матрас, спина була дуже вдячна :-)

Перша зарплата була $135 і купив дисковий iRiver за 120. Майже все спустив на мрію. Це самий початок двотисячних. ))

High Five! Правда дисковий я вже не пам’ятаю який в мене був, але потім проапгрейдив його на iRiver T20 512MB десь в 2005, iRiver сила.

На першу зп не памʼятаю, а от на першу стипендію я накупив солодощів

Почав працювати з середини місяця і вистачило якраз на взуття дівчині...

піздець тут скуфідони сидять, вони через десятки років помнять шо купували

Перша зп то як перше кохання ;)

На першому курсі купив собі зимову куртку «дубльонку» на Троєщині (згадую її в страшних снах). Це не була зарплата, але був перший великий заробіток на курсових роботах.

Два кіло бананів купив, тоді їх було дуже мало в продажу і дорогі. Тут же на лавці їх і з’їв. До сих пір не їм

На першу зарплату купила мамі подарунок (костюм).

Салатів в сільпо

А їх хіба можна їсти? Не знав :-)

після 9го класу збирав дерев’яні ящики для овочів та фруктів — купив Nokia N73

Первая официальная зп лаборантом на кафедре ОНАЗ в 400грн, купил флешку 3.0 на 16Г за 350грн в году 2013.
первую айтишную в 100$ оплатил за общагу)

Корупційний бонус враховувати? Якщо так, то зарплатня + бонус з купівлі компьютера в дружній фірмі в госконтору пішла на Nvidia Riva TNT2.

Це було трохи більше ніж пів року тому: перед тим ходив до стоматолога, то купив собі і дівчині електричні зубні щітки. А решта відклав на оплату навчання в УКУ.

коли студентом підробляв (не по спеціальності) — залізо для апгрейду компу.
на першу айтішну зп — нічого, просто проїлась, може щось відклав...

Я працював лише 1 день в житті, якийсь склад коробок розвантажував, за 4 години заробив 150 грн, пішов поїв на 90 грн, зрозумів шо робота не для мене.

хто поняв жизнь — роботу бросив!

Вистачило на зйом квартири на Позняках, щоб нарешті з’їхати з гуртожитку! Ну і шоколадних цукерок кілограм)

Купив перший власний велосипед, про що мріяв буквально все життя (на той момент) і настільки захопився катанням у вільний від роботи час, що за рік скинув 30 кіло (92 —> 62)
Дуже багато приємних спогадів з тим велосипедом пов’язано у тому числі і багатоденні велопоходи по півдню України. Сподіваюся колись знову проїхатися по тим місцям, коли там буде безпечно.

Величезну диню, відніс її до батьків, й ми її разом зʼїли.

Колонки SVEN BF-11. Працюють вже 17 років.

Купив продуктів + пиво і відклав на телефон

Годинник Atlantic Seahunter, 150 баксів , 2005 рік. Досі ношу.

З першої зарплатні я купив їжу
З другої охайну сорочку
З третьої охайні джинси
А з четвертої пральний порошок для п2 і п3

З’їхала від батьків в орендовану квартиру

Перша зарплата була в далекому 2008 5$, так як почав працювати в кінці місяця, до сих пір маю ті 5$

Зараз ризикну видатися динозавром) Перша робота була викладачем комп’ютерної грамотності в одному позашкільному закладі від благодійного фонду. Тож з першої зарплатні у 2002 році я... віднесла на роботу 20 (чи 25, не пам’ятаю вже) гривень податків, адже ту саму першу зарплатню мені видали продуктовим набором на суму десь 100 гривень) Олія, борошно, цукор — щось такого плану отримала) А перші реальні гроші, які нарешті дали наступного місяця, витратила на якусь косметичну процедуру.

я б мукою їм податок і заплатив, або гівна принести тобто добрива бартером =)

З першої купив смартфон HTC (вони ще не були масовими, 2010 рік), а також з другої PocketBook. Останній девайс, до речі, досі зберігся. Оце якість.

Повів дівчину в кафешку, як раз майже на всю ЗП (250 грн)

Отложил на переезд в Харьков.

біг тейсті меню (до цього ніколи не куштував біг тейсті), зняв дешеву квартиру на академгородку в 15 хвилинах від метро. Решту вислав мамі щоб вона віддала борги.

Купив DVD-плеер з підтримкою mp4, бо тодішній комп не тягнув фільми на дисках з переходу.

Книги по программированию

Штани і кеди. На тому зарплата і закінчилась)

Пошел и купил в обменнике доллары почти на всю зарплату. Целых 15 долларов, ага :-)

Перша покупка з першої зарплатні — заморожені овочі та два келихи

Шикарну настільну гру Цитаделі.
Досі граю і ні про що не шкодую!

Я тоді отримав 8 000 гривень і половина грошей шла на проїзди до роботи.
А за те, що залишилось, купив шикарну настільну гру Цитаделі. Коштувала кожної своєї гривні!
Якщо вам не вистачає майндгейму в житті, то обов’язково спробуйте. Гра нескладна, а задоволення прірва

Виплатила борги по кредитах

А звідки у вас були кредити, якщо не було зарплати до того?

Купил нетбук, что позволило работать не с дома, с дэсктопа, а с универа после пар

в 2009 купив телефон sony ericsson за шалені гроші — майже тисячу гривень!

Фігня. у 2009 купив телефон sony ericsson за шалені гроші — 3700 грн(при зарплаті в 900грн, довелось ще позичити бабла в корєша). Типу вже смартфон...на сімбіані....P1i з сенсорним екраном і стилусом. Тоді це здавалося чимось нереально крутим. Доречі досі цей телефон є, навіть вмикаю періодично погратися в гру. Але відношу цю покупку до самих безглуздих своїх витрат грошей).

Не можу розібрати, що тут написано. Щось по багатому? 😁

Прогуляв в різних увеселітельних закладах. . Як і наступні зп. Молодим і безтурботним бути класно. :)

Дав батькам, бо почався коронавірус і у них були проблеми з грошима

Квиток на waken open air 2014 ( це було літо 2013)

На першу зп купила собі джинси 🥲
Бо моїм було вже десь 3-4 роки і вони були єдині

Курточку. Пришлось несколько месяцев собирать.... $300 стоило.

О вспомнил почему курточку. К зиме нужно было успеть:)
Вышел на работу в конце июля. Сразу после вручения диплома. За три месяца насобирал. Но была засада. Куртка кожаная, порвал быстро, заклеили — так и донашивал.
2002 год если чего ;)

Курка гриль и дилдо и ни одной тебе массажистки чресел... Я разочарован...

А ви ділдо для себе купили чи для курочки?

Як то кажуть: «в эту игру можно играть вдвоём» :)

Книгу по Java Девіда Фленегана, відому як книга тигра. Носорога купив вже значно пізніше.

Нв першу — велосипед. На першу офіційну — дзеркалку.

я не бачу натяку в питанні що воно стосується айті. так що коли був малий довелось грати в масовці в якійсь рекламі. всі гроші забрали батьки 🥲. тоді була бідність, початок нульових. це якщо про перші гроші. а ту заплату що довелось витратити то на половину купив самий дешевий смарт з резистивним екраном (бо у мене кнопочний був), іншу половину задонатив на армію (це був 14й).

За перші дві, взяв 11 айфон 😅 Тепер такої радості як тоді, не досягнеш всіма можливими чудами техніки (

Думаю коли почнуть продавати людиноподібних роботів — то може покупка такого буде по рівню радості близька до покупки айфона купу років тому)

Злітав на вихідні лоукостом з дівчиною в Дюсельдорф, там квитки по 9.99 євро були. Хотів давніше, але в батьків на таке просити гроші якось було соромно)

Борги за навчання віддав

Щоколадку Корона
В рахунок зарплатні
За талончик
Бо були затримки з виплатими

Касетний плеєр Panasonic з автореверсом і непогані навушники для нього. Перша ЗП — 35$.

Квиток на концерт якийсь в Атласі і якісь щоденні витрати.

На початку студентства. Купив батькам квитки на концерт в театрі, щоб вони відпочили від нас з молодшою сестрою)

Nokia 5530 за 2200 грн в 2009 в «мʼясомобільному» павільйоні:)

Купив навушники Sennheiser PX 100 в 2011 році. Ця ж модель на мені навіть і в момент написання цього коментаря. Перший екземпляр моделі порвали луганські беркути як пакували, другий бувша дружина в угарному гніві. Третій пережив кілька етапів життя в різних країнах і ряд буремних змін в моєму особистому і соціальному житті включаючи дощі, бурю, а також мороз, і все це без перепайки штекера. Я це до чого: зламати цю модель можуть тільки по справжньому лихі стихії. До сих пір лишається топовим гаджетом, безкомпромісним співвідношенням ціни, якості та ергономіки.

За такий шикарний опис Sennheiser мали б вам непогано заплатити) Або хоча б подарувати навушники)

А вони цю модель за такі відгуки увагою і не полишили. Взагалі із виробництва зняли! аахахахахах

Славутіч Міцне + пачку Captain Black

пачку Captain Black

ловіть олігарха!

Ну їх часто поштучно купляли.

Так і було студентом) тому з першої зп (120 доларів) шиканув і купив одразу пачку))

Книгу правил Burning Wheel Gold, виписав з Америки через NP Shipping. Мабуть до сих пір моя улюблена RPG система. До сих пір дружимо з хлопами з якими почали грати у неї.

До зарплати витратив останні копійки на проїзд в маршрутці щоб вийти на першу роботу. Отримав аванс і зміг повернутися додому не пішки, ще й їжі зміг трохи купити.

Зимову куртку :)
Коштувала x3.5 (суми не пам’ятаю) від ринкових (базарних) цін.

Джинси кльош з квіточками (120грн) і туфлі серебристі з гострим носом (теж в районі 150 грн).
«Фєшн із май профєшн» :DDDD

Отримав 100$, паперову купюру в конверті. Витратив на оплату боргу Укртелеком, щоб мати і далі інтернет по 2 коп за хвилину після опівночі. Це було дуже давно :)

Купил хорошее компьютерное кресло, так сказать вложился в здоровье )

MIDI клаву AKAI та чохол для своєї Microsoft Lumia

Потратив на комуналку та їжу)

Перша ЗП не у IT (підпрацьовував студентом вантажником на ринку) — купив матеріалу і зробив собі в кімнату нормальну стіну бо моя кімната вдома (приватний будинок) була без стіни із полицями у якості перегородки і дверей не було.
Перша ЗП у якості айтішника половину віддав шефу за дзеркалку яку він продавав (потім ще місяці три вираховував чверть ЗП) бо тоді дзеркалка для айтішника було тим самим що зараз айфон. Усі бачили що ти крутий паца

На першу вже не пам’ятаю а от на першу в ІТ купив жінці телефон

За три перші зарплатні + стипендії купила ноутбук (2018 р). Нашу квартиру пограбували та винесли цей ноутбук. Поліція розвела руками: «Чого ви переймаєтеся, не печінку ж вирізали». Крадіїв не знайшли :(

Коли був студіком, то був довговолосим нефором, з першої ЗП на другому курсі купив ось такі чоботи: uk.atakt.com/...​-otvory-4-prjazky-cornyj
Шикарна інвестиція.

Я захоплююсь кожний раз коли читаю ваші коментарі, ви дуже цікава людина 😂

С одной из первых ЗП купил такие. Правда, в секонде. Новые на то время стоили примерно 2 моих ЗП.
www.newrock.com/...​th-laces-m-newmili083-s21

не перша зарплата, але перша покупка — айфон

Отримав свою першу «зарплатню» коли влітку на ринку допомагав азербайджанцям розгружати фури з гарбузами (мені тоді було років 13-14).
Отримав 200 гривень та на них випив пива з друзями та купив цигарок)

Може кавуни а не гарбузи? :-)

Віддав борги за випускний

ніколи не розумів людей що «гуляють» в кредит, хоча в розвинених країнах це норма...

На першу ЗП (0.25 інженер-програміст на кафедрі) випили пива з колегою.
А з тупих покупок коли більш менш почав заробляти — смартфон sx1 за 450 тодішніх баксів.

Це у якому році було? Мій перший смарт. Тоді такого культу на них не було і в основному телефони купляли. Я пам’ятаю, що купляв його вже трохи на закаті продажів, і він щось вже не дуже дорого коштував, але ж був новий.

Моя перша зарплата була на початку двотисячних і я купив на неї трохи менше ніж нічого

Заплатив за комуналку в батьківському домі

На всім відомому сайті вважають, що ділдо — то більше атрибут Ruby розробників, а не РНР))

Об’ївся цукерок і пиріжків

Підписатись на коментарі