IT-шники, які працюють в темну, чи були проблеми з податковою?

Питання до айтішників, які працюють в темну: чи були у вас проблеми з податковою?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Поки що проблем нема, отримую зарплату на Пейонір з 2015 року. Раніше так їх карткою і розраховувався, зараз виводжу на Приват і Моно.
Рано чи пізно зроблю фоп, але цей час ще не настав.

Я працював багато рокiв так. Потiм вирiшив зробити ФОП щоб мати спокiй.
А до того були Payoneer, перекази на фiз особу в банк. Причому банк й не питав нiчого за суми 3-5к на мiсяц. Кiлька раз затрималi платiж, я щось роздрукував на запит типу договiр оферти з сайта де заробляв. Бiльше питань не було. Зараз раджу все ж таки ФОП. Не тi гроши.
Крипту й зараз фiг поймi як оформити. Так що вона залишилась в темну :)

Фоп вже вьо
17 відсотків

Можна і без фомц
І валюту не відіжмуть.
Читай мої коменти

Ще питання що таке «в темну» — це коли западло ФОП під 5% відкрити чи нові приколи з вайзом?

це коли западло ФОП під 5%

У наших реаліях скоро це коли «Не можливо ФОП хоч під 50%»
Хоча сподіваюсь здоровий глузд там переможе (вже наче перемагає), але підстрахуватись не завадить

спитайте ще раз через рік, коли відбудеться обмін податковою інвормацією за 2023 рік.

mof.gov.ua/uk/crs-578

Що якщо зараз всі гроші вивести в готівку, то чи будуть потім якісь питання коли їх знову на рахунок ставити? І що якщо до них добавити скажемо 10-20% перед тим як повертати на рахунки(скажімо зняв 10к а хочеш поставити назад 12к, суми чисто для прикладів)?

Зараз навіть при купівлі великої(дорогої) техніки за готівку — просять документи.
При купівлі карткою — жодних питань.

Це де таке? Нова Пошта кажуть вимагає доки при перевищенні певної суми, у рітейлерів без проблем якщо офлайн купувати. Якщо попросять то гнати у шию такого рітейлера — конкуренція у них дай боже

Розетка / Алло

розетка ще у 17 роцi при купiвлi простого ноуту (менше 1к зеленi) налом у офiсi вiдсканували весь паспорт пicля оплати i потiм вiддали ноут ))

Я думаю чисто від сум залежить. Якщо 10-12к ,то нікого це не цікавить. Якщо 300 к знімете, заведете 500, то тут вже цікаво) короче спробуйте розкажете))

Будут. В январе 2022 продал пай на квартиру, которую в рассрочку выплачивал, чуть больше 100к, при том что фоп с оборотами которые за год +/- перекрывает и показывал декларации за пару лет — всю сумму кидать не захотели, объяснения нормального не получил

1. Получить деньги до 10 тыс $ в месяц не проблема.
2. Потратить деньги на хавку, аренду, недорогие товары (до 400 тыс грн) не проблема.
3. Даже машину или дом купить не проблема (у многих нотариусов можно прямо там рассчитаться и посчитать нал).

Но деньги вы будете возить в чемодане, хранить в сейфе/схроне (на банковский счет не положите) инвестировать не сможете.

Вторая проблема, не все компании любят заключать договора с серым лицом, это тоже не особая проблема и деньги могут кидать на карту украинского банка или стабилкоины, если договор заключен с частным лицом и этот способ оплаты прописан в контракте. Но это тоже не особо проблема, отсеет не более 20% зарубежных работодателей (так как перевод денег серыми схемами фигня с тем что сейчас творится в Украине).

Проблема здесь, что обеливание денег вы просто откладываете на потом. Если вы их все проедите или собственность будет в рамках разумного: дом 1 шт, машина 1 шт, то сталкиваться с этим не придется. Если будут накопления, потом придется все равно обеливать.

Це як «у темну»? Ти колл центр відкриваєш, чи що? Мафіозі, блін
От мене приколює у айтішниках — у одному топіку розповідають як вони такі круті мачо порушують усі можливі ПДД, а в іншому як по білому вивести 100 баксів із бінансу.
А податковий кодекс у нас в країні порушують набагато частіше ніж ті ж ПДД. ПДД принайні знають, а про 18% ті самі повір більшість Українців навіть не в курсі.

Знаю кого-то, кто так делал где-то до 2014. Проблем никогда небыло — карта payoneer или moneyGram/westernUnion. Однажды спросили откуда переводы, когда сумма по WU за месяц накопилась довольно большая, но ответ помощь родственников всех устроил. Тут есть другие моменты, начиная с определенного уровня уже никто не хочет заморачиваться со всякими левыми схемами, им хочется простой и ясный wire transfer и показать налоговой расходную накладную на вас и оплату ваших услуг. Другой пункт — хотите инвестировать в том же IB — покажите откуда деньги, а если все в серую, что показать? Еще пункт(в данный момент не актуально, но все же) хотите вы сдклать визу в сша/канаду, а показать вам нечего, к чему пускать потенциального нелегального мигранта. Ну и конечно возможно и не валидный на данный момент времени, но точно возможный вариант что в будущем купить что-то дорогое(квартира/машина с салона) без официального подтверждения будет проблематично. Текущий фоп решает все вышеуказанные минуса за 5% от оборота — стоит оно того или нет решать вам в зависимости от вашей ситуации. Если вопрос в контексте возможного поднятия налогов для фоп — на мой взгляд рановато. Будет ситуация — будут возможные пути решения и тень один из них, тогда уже можно будет оценить все плюсы и минусы.

нет, не было.
Податкова про ИТшников то узнала не раньше 2010го.
Но все равно вы не та рыбка, которую им ловить хочется. Доказать что-то сложно, выхлоп — низкий.
Одно дело прийти к комуто на склад и спросить — вот полный склад, где деньги.
А другое — прийти к вам, у вас только комп, полномочий его проверить нету. надо вас ловить где-то глобально, полставного покупателя и так далее.
А кто может и имеет квалификацию — ловит фирмы на миллионы.

Відкрито ведуть бізнес компанії без юридичної особи, прикладу NextOne Technologies, Inforce Digital та Appexoft

Можете в LinkedIn знайти їх співробітників та розпитати

Та Ви почекайте трохи, от приймуть потрібний закон, тоді й буде кому відписуватися, але вже за пару місяців.
І про хату на кота, і про роботу з кешем, і про 70 річних бабусь ІТшниць на пенсії з доходом у 5к
Чому я певен, що його приймуть? Бо якщо можно зробити велику дурню для бажаного ефекту тут і зараз — вони це зроблять

гарна спроба....хоча ні.

Хочете «понизити профіль» в держреєстрах, щоб система вас не бачила як кандидата для мобілізації?

Не факт що той законопроект взагалі приймуть в цьому виді.

Загалом зараз проблеми можуть виникнути тільки при дорогих покупках. Наприклад таж нп вимагає ідентифікаційний код при покупці від 50к грн. Якщо ви платити кешем — ніхто нічого не помітить.

Але звичайно це все теорія, я не чув про якісь реальні випадки коли у когось були проблеми.

Щодо НП, то ще наприкiнцi 2021 отримувала там телефон за 8500 грн з оплатою кешем (накладний платiж), не вiддавали — вимагали вiдсканувати Дiю, а коли я сказала що Дiю не використовую, то вiдсканували всi развороти паперового паспорту i тiльки пiсля того вiддали посилку, бо мовляв сума бiльша за 5 тис.

Ну так це давно вже. Так само, ви через любий термінал не зможете без картки перевести більше 4999 за раз.

я знаю. Тому й здивувалася коли вище написали про 50к та закриття очей на кеш

Айтішники, що працюють чи працювали втемну, навряд чи тут щось відпишуть.

Тут так не прийнято, аноніми зазвичай пишуть про потребу підняття податків відсотків до 50.

Не було ніяких проблем.
Занадто дрібна риба.

Але ці критерії будуть переглядатись, оскільки гусей все менше і вони все худіше і худіше.
А ротів багато і апетити зростають.
Тож закручування гайок — це тільки питання часу.

Працюючи втемну, ви самі собі звужуєте коло потенційних працедавців.
Оскільки ви виглядаєте як ненадійний контрактор.

Працюючи ФОП 2 групи податки взагалі мізерні, але ця група не всім підходить.
Працюючи ФОП 3 групи податки станом на зараз 5% — це теж небагато, тому мені простіше їх заплатити і спати спокійно.

Підписатись на коментарі