Мені 17 років. Як правильно вчинити: залишитися в Україні або переїхати за кордон?
Добрий вечір!
Я не знаю, де інакше можна поставити це питання, тому запитаю тут. Постараюсь сформулювати ситуацію дуже коротко.
Мені зараз 17 років, але через півроку мені виповниться 18. Я живу в Україні, проводжу час з друзями і насолоджуюся життям, маю тут родичів, вивчаю програмування, працюю над власними проектами і навчаюся на першому курсі спеціальності 121. Однак через війну я постійно переживаю та хвилююся, думаючи про необхідність виїзду за кордон і про можливість побудувати нове життя, поки є така можливість. Особливо ці думки посилилися останнім часом, коли я та моя родина зрозуміли, що війна не закінчиться найближчим часом. Я розглядаю переїзд до Німеччини, адже там надають необхідну підтримку, допомагають у вивченні мови та пошуку роботи. Також я володію німецькою на рівні B1. Моя родина підтримує мене у цьому рішенні. Проте, якщо я переїду, то буду в Німеччині один, адже мої друзі та родичі залишаться в Україні. Для мене це дуже складний вибір, бо скоріш за все в Україні наступний рік-два буде більш комфортно, ніж в Німеччині, але потім можуть почати мобілізувати студентів, або взагалі ситуація скоріш за все сильно погіршиться.
Як би ви поступили на моєму місті?
Буду вдячний за будь-яку пораду. Дякую за увагу!
Найкращі коментарі пропустити