Що ви думаєте про бізнес-інкубатори в Польщі?
Думаю почати працювати через інкубатор але цікава думка, якщо рекомендуєте то який?
Думаю почати працювати через інкубатор але цікава думка, якщо рекомендуєте то який?
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Я поділився своїм досвідом, кому цікаво може прочитати, кому ні просто не заходити.
угу. спеціально зареєструвався щоб накинути тонну тексту про інкубатор і без жодних інтересів до інших тeм і притому посилання на сайт від розробника http:// ...
Для початку — навіщо воно взагалі. Бо це було придумано до того як з’явилося поняття PESEL UKR, тоді не можна було відкривати аналог ФОП понаїхам без громадянства (не впевнений, чи з постійним резиденством можна було вже).
А тепер реальний кейс у спілкуванні з рекрутером.
Рекрутер: Надішліть свої документи про право перебування в країні і дозвіл на роботу.
Я: Вам цього не потрібно. В мене JDG (аналог ФОП).
Рекрутер: Клієнту потрібно щоб знати чи він повинен буде займатися вашою легалізацією.
Я: Клієнту цього теж не потрібно.
Рекрутер: [декілька разів повторює те саме]
Я: [декілька разів повторюю те саме], додаю щоб зберегли мій час і шукали інших кандидатів. Я вам дам лише номер реєстрації мого JDG (NIP) і додатково першу сторінку закордонного паспорта. Решту перевірите онлайн за номером NIP.
Рекрутер: А у вас JDG на ваше ім’я, чи ви працюєте через інкубатор?
Я: JDG на моє ім’я.
Наступного дня
Рекрутер: З вами хоче говорити мій менеджер з рекрутингу.
Тобто я пройшов перший фільтр з мінімумом документів.
Ну й на JDG нижчий податок ніж через інкубатор і не треба платити за послуги самого інкубатора.
Ну ось же нижче вже написано:
>>>>>>> Перших 240к zlt 6%, потім стає 26%.
ну незна. наскільки я розумію після 240к є варіант решту оформити на дружину чи ще когось... ні?
Ну а що заважає відкрити додатковий JDG на дружину, якщо не хочеться перевищувати ліміт аби не платити VAT... Не варто презентувати можливість мутити в інкубаторі як якусь особливу перевагу.
В JDG і без муток податок нижчий.
ну незна. наскільки я розумію після 240к є варіант решту оформити на дружину чи ще когось... ні?
Дружину оформлювати не треба, з нею податки можна шарити.
Інших людей можна оформити і теоретично завжди мати 6%
Чув про JDG але не хочеться відкривати жодних компаній тому шукаю інші варіанти, почув про інкубатор тому хотів дізнатися думку.
JDG це не компанія (ТзОВ), це приватний підприємець (ФОП). Інкубатор — це сіра схема. Але кожен собі обирає що ближче.
Працюю через Twoj Startup вже майже два роки.
Всім задоволений, особливо податком 6% на перших 240к.
А після 240к там що?
І взагалі, що за схема?
Ти реєструєшся як jdg, а потім записуєшся до того інкубатору чи як?
Часто таке називають umbrella/payroll company.
Ти не відкриваєш JDG. Ти працюєш як працівник через umowa o dzieło.
Клієнт платить інкубатору, інкубатор тобі. Договір заключає клієнт з інкубатором де ти вписаний як контрактор.
Перших 240к zlt 6%, потім стає 26%.
Соцплатежі відсутні (якщо треба zus і щоб пенсійний стаж то можна платити додатково ~200zlt і все буде).
Якщо є дружина(яка не працює), то можна оформити спільні податки, тоді ліміт стає 480к zlt.
За це інкубатор бере фіксовану плату 300-400zlt в місяць, що ± рівне ціні бухгалтера на JDG.
Я колись рахував що якщо заробляти до 67к$ (240кzlt + 30к неоподаткованого доходу працівника), то на руки буде ~92% буде на руки.
Через JDG буде менше на руки, +наявність дружини не впливає.
реєструєшся як jdg, а потім записуєшся до того інкубатору
Це дві непов’язані між собою речі. Або JDG (аналог ФОП), або сіра схема з інкубатором де «ніби» тебе беруть на роботу, а насправді це на реквізити компанії приходять зароблені кошти від клієнта.
Ну а розкажіть як взагалі можна заробляти якщо замовник не має юридичної особи в країні вашого перебування. Ось якраз для таких випадків і відкривають ФОП / JDG.
Ви кидаєтеся гучними словами не розуміючи їхнього значення.
От якщо юридична особа в країні вашого перебування є і вони пропонують працевлаштування саме як працівника, то співпраця з ними як ФОП / JDG можна оцінити як «сіра схема». Якраз проти цього український Гетьманцев відважно хотів боротися, тільки війна трохи змінила плани.
В інших країнах на Заході теж є якісь методи оцінки чи це фрілансер справжній, чи намагається зекономити пару відсотків податків (в деяких країнах ФОП платить лише трохи менше податків).
А от якщо я в Польщі, а клієнт в Німеччині без представництва в Польщі, то якраз JDG є єдиним способом співпраці. Якщо знаєте «біліші» способи, то напишіть предметно.
Ніби — це дають UOD , для ужонда паралельно чи OUD з інкубатора чи з реальної контори. Є бумажка і є.
думаю, що краще б дали себе обскубсти Гетьманцеву і не треба б було тоді ні про який інкубатор більше думати
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів