Як заповнити форму W-8BEN для Apple developer?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Підскажіть, будь ласка, як треба заповнювати ці поля у формі W-8BEN для ФОП?

Чи потрібно заповнювати ІПН у 6.a?

Як ви заповнювали Part II?

(По Part II є купа інфорамції для українських фотографів, які отримують кошти як роялті і вписують сюди 10% згідно статті 12.2 «Конвенції між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про уникнення подвійного оподаткування...»: zakon.rada.gov.ua/laws/show/840_576#Text Але я не знайшов однозначної відповіді для розробників додатків у App Store 😞)

Впевнений, що не я перший це роблю, скажіть, як ви заповнювали цю форму? Дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

The W-8BEN is an Internal Revenue Service (IRS) mandated form to collect correct Nonresident Alien (NRA) taxpayer information for individuals for reporting purposes and to document their status for tax reporting purposes.

Було тут на доу

Пане Рахіте, от в одному з топіків: dou.ua/...​rums/topic/26898/#2359484 пишуть що заповнюють Part II тільки «if applicable». На мою думку для України як раз треба заповнювати тому що між Україною та США підписаний договір про уникнення подвійного оподаткування. Ось він на сайті IRS: www.irs.gov/pub/irs-trty/ukrain.pdf
А от як його заповнювати...

Так, нашу країну у 1994 записали як ukrain.pdf :(

Заповняв W-8BEN вже кілька разів:
6a — Так, ваш ІПН.
Part II — пусто.

Дякую!
Part II пусто!? А як щодо подвійного оподаткування? Мені здавалось, що якщо не заповнити Part II, то USA ще візьме 30% податок.

Якщо не заповнити W-8BEN взагалі, або Part 1 з помилками, тоді Штати залишать собі 30% з платежів на ваш рахунок

Зрозуміло, спробую як ви сказали, дякую!

Upd: Розібравшись з цим, та зібравши всю інформацію, можу сказати, що ви праві. Пункт 6.а з ІПН заповнити треба; Пункт 9 відмітити треба; П.10 не заповнюємо. Це для ФОП з України.

Bohdan Добрий день, а можете розповісти чому не треба заповнювати?

10 пункт не треба заповнювати тому що це «Special rates and conditions». В України та США є домовленності по запобіганню подвійного оподаткування і це «стандартні» умови. А «Special» треба заповнювати в інших випадках. (Наскільки я пам’ятаю ті, хто продають фото на стоках заповнюють. Девелопери — точно ні).

Підписатись на коментарі