Нову редакцію законопроєкту про мобілізацію подадуть за кілька тижнів. Кардинальних змін там не буде

Нову редакцію законопроєкту про мобілізацію внесуть до Верховної Ради, найімовірніше, за кілька тижнів. До того часу документ мають погодити в Уряді. Про це під час телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, пише Громадське.

«Ми б хотіли, щоб це були дні, але розуміємо, що це буде, найімовірніше, кілька тижнів», — сказала вона і додала, що кардинальних змін у новій редакції законопроєкту не буде, проте зміняться «підходи до окремих категорій громадян».

За її словами, головна ідея законопроєкту незмінна — дати можливість відпочити тим, хто воює на передовій з 2022 року й довше: «Для цього треба не тільки встановити норми звільнення зі служби, а й розв’язати проблему заміни людей на фронті».

Нагадаємо, анонсовані зміни в процесі мобілізації (зокрема надсилання повісток на електронну скриньку й зменшення підстав для відстрочки) викликали активне обговорення спільноти. Законопроєкт про мобілізацію коментували і на Форумі. 11 січня цей документ вирішили відправити на доопрацювання.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Це мої роздуми, я не претендую на експертність, якщо що.

Тобто, «старий новий» законопроєкт не буде відповідати на основні запитання суспільства? А саме:
— прозора система рекрутингу спеціальностей та доцільності залучення людей на позиції де їх навички будуть більш актуальними, а також актуалізація фаху (якщо ти 20 років тому був лікарем, а тепер «блогер-баріста-інвестор в крипту-актор театру», то для системи ти все одно залишаєшся лікарем, котрий в своєму інформаційному полі навіть не знає про сучасну фарм промисловість і обладнання, то в кращому випадку можеш опинитися на медичній посаді, в гіршому в посадці.)
— прозорість правових норм отримання повістки всіх форм (уточнення, медичної, боєвої), та виключення силового неправомірного затримання громадян з «доставкою» до тцк. Прозорість медичної комісії, вузькопрофільних спеців. Генетичні дослідження, імунологічні, гістологічні та інші та по скаргам людини додаткові досліди (синдром жильбера досить відчутний, але гострі фази має періодично, наприклад)
— що це за «безсимптомний віл»? Це взагалі крінж, це люди на АРТ щоденній від держави і мають приймати препарати кожного дня, а інакше в них розвинеться резистентність і вірусне навантаження одразу зросте. Він безсимптомний лише якщо в тебе звичайний спосіб життя: сон, їжа, моніториться ВН раз на декілька місяців. Це окрім того, що резистентність в суспільстві зросте через мутації вірусу.
— прозорість ієрархії: ТРО, ЗСУ, які спеціальності, прайс рекрутингу, надбавки тощо
— підвищення зарплат, бо навіть на небойовій посаді 20к маючи сімʼю на n-років без професійного зростання несерйозно, курʼєри більше заробляють. Підняття до 250к на бойових посадах. Бо ті 100к всі йдуть на потреби військових всередині війська.
— гарантії медичного страхування, пільги, нормальна іпотека, закриття кредитів, чи їх погашення, утримання дітей в повному обсязі, а не 860 грн на дитину, субсидії комунальні.
— залучення коштів МО для ремонту техніки ЗСУ. Неможливо поставити на баланс машини, тому що вони не уніфіковані, але широкий спектр специфічних сто з якимось розхідними матеріалами (камуфлювання, переробка на евакуаційний пункт, встановлення бронювання, тонування, нормальної кушетки, та навіть хімчистка від бруду і крові. )
— засоби безпеки під людину, а саме бюджет на це та розуміти, що ти можеш купити на ці кошти або, що видадуть. Наприклад бронік ти отримав в подарунок, але хочеш доп взуття просто щоб було.
— забезпечення розхідних матеріалів: грілки, сітки, антибіотики, кровоспини, нормальні турнікети, і щоб тебе не в*о бували за втрачений рожок(!).

— бронювання та відстрочки. Вони мають бути. Навіть, якщо для всіх вже норма, що людей бомблять періодично і це вважається як «тиловики жирують», але буквально всі в будь-якому випадку можуть рандомно вмерти від уламків, під завалами, від переохолодження чи згоріти. І це навіть не про втрачене майно, інвалідність, втрату близьких людей. Це теж громадяни, котрі менше лайна зʼїли, і це не про справедливість, коли ми просто хочемо розділити цю чашу сповна і на всіх. Взагалі дивує, що ніхто прямо не каже, що взагалі на війни не тільки тебе ранять, а й ти когось. Летально. І багатьом людям не дозволяє подібне внутрішня етика. І це чомусь іменують «інфантилізмом» при цьому аргументи «так має бути» без жодної рефлексії про що йде взагалі мова.

— регуляція інстанцій та формування інстанцій для захисту та реабілітації: військові госпіталі, опікові центри, центри хімічного ураження, збільшення інфекційних відділень (ботулізм, сепсис та інше), відділення інтенсивно терапії та створити широку мережу цього.
— забезпечення розхідних матеріалів для виготовлення fpv дронів хоча б від 5-го успішного. Бо ріл, порахувала, що виходить дешевше купити вже

А зараз це виглядає так, що мобілізація ривками, а всі проблеми що посипались просто не мають значення. Типу воювати поки можеш тримати калаш.

Ну так Кулеба сказав що Ми готові воювати навіть лопатами до посліднього. Але про себе промовчав :).

І чого такий великий строк раз кординальних змін не буде?
Як завжди — замість того щоб працювати над законом будуть працювати над депутатами
UDP. Тільки що пройшла інфа (не сприймайте за чисту монету бо тре перевірити) що адвокатам почали масово повістки раздавати. Ще й із правовою системою «працюють»

Доречі, а хтось знає, той мудило, який вишикував 128 бригаду на дві години під ворожим безпілотником (і яку розʼїбали ракетою), поніс якесь покарання?

(зокрема надсилання повісток на електронну скриньку й зменшення підстав для відстрочки) викликали активне обговорення спільноти

Я можу помилятись, але здається найбільша критика була не за спосіб поширення повісток, а за те, що за цим слідує. А саме фактично скасування права на приватну власність, що включало серед іншого блокування рахунків, призупинення дії водійського посвідчення, неможливість продавати чи купувати майно, що вимагає ту чи іншу форму легалізації (авто, нерухомість тощо).

Шкода, що разом із законом, не проводиться пояснювальна робота із населенням. От ніби й ви маєте телемарафон, але не крутите постійну рекламу контрактної служби. Хоча де-факто всі зараз підписують саме контракт. Не пояснюєте звідки буде взято гроші на таку глобальну заміну військових. Вони ж не планують окрім зброї забирати все, що військові отримали від волонтерів та купили за свій кошт? Особисто мені треба пояснити, хто такий Єрмак та чому він у кожній дірці затичка? От бачив сьогодні новину про зустріч президента із секретарем НАТО Столтенбергом. І за одним столом сидять власне президент наш, пан секретар і Єрмак... Шо?
Трошки мене не в ту сторону повело... Так ок, не проводиться роз’яснювальна робота, а це створює прекрасне підґрунтя для роботи російської пропагандистської машини тут.

188 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Доречі, а хтось знає, той мудило, який вишикував 128 бригаду на дві години під ворожим безпілотником (і яку розʼїбали ракетою), поніс якесь покарання?

Шановний пан, який писав сeрiю статeй про армiю, писав що цe розповсюджeна практика, той жe Сирський так робив. Просто iнщим щастило, що нe прилiтало.

мудило

плотно на контрабасе в ЛНР сидел и нужных людей знает, кто ж его тронет?

Закривати ФОПа, чи ще рано?

Казарін, свіже
У поточному році Україна складатиме іспит, імʼя якому — мобілізація. І це буде історія не лише про армію. Мобілізація стане тестом на солідарність, справедливість та відповідальність. А ще вона буде лакмусом того, чи українці готові захищати Україну.
forbes.ua/...​a-kazarina-09012024-18414

За два рокі держава Україна показала що нездатна провести якісну мобілізацію. Навіть на законотворчому рівні, бо такі законопроекти повинні були з’являтися влітку 2022го.
Не кажучи що ТЦК-ВЛК виключали з обліку — придатних, а на фронт постачали 55+ напівспитих, напівздррових.

З чого б це зараз в неї вийшло?

Тому екзамен буде здавати суспільство, одноосібно. Як то на ДОУ весною 2022 писали — а воювати повинні тільки добровольці! Ну, вони вже скінчилися, їх вже й в живих частенько нема, а ті що є — на межі виснаження, як у інтерв’ю з Бутусовим: «мрію щоб ногу відірвало, до коліна».

У більш суворому формулюванні — «а нафуя та Україна взагалі, щоб за неї воювати?» Принаймі так звучить питання на ДОУ частенько і збирає купу лайків ці два роки :)
Те що я чую в реалі — приблизно такє ж саме питання на верхівці топу.

І виходить так, що просрало, по факту, начальство, бо

Навіть на законотворчому рівні, бо такі законопроекти повинні були з’являтися влітку 2022го.

.
А винними і відповідальними роблять людей

чи українці готові захищати Україну

,

Тому екзамен буде здавати суспільство, одноосібно

страждати у любому випадку буде не начальство — воно здристне «з мішками грошей»
як то хтось писав — у перший день після капітуляції Україна здивується пустим адміністративним будівлям. Куди прийде тільки прибиральниця на роботу...

Та нехай не роблять, і нехай невинні і невідповідальні.

Людина яка їхала чітко по ПДР — і їй влоба виїхав п’яний — теж невинна і невідповідальна.
Тільки як і живою залишилась — скалічена.

Так що ці критерії — вини і відповідальності ні до чого у ситуації що маємо:
Україна або воюює або капітулює.

Ну а особисто кожен обирає сам свої дії.

«А какая разніца хоть поржем» — лунало частенько від виборців Зеленського.

2024 буде самим «смішним»

ну мені особисто не подобається саме оце перекладання відповідальності.
Я розумію складність ситуації. Я розумію причини появи драконових законів чи «паузи конституції».
Але конктено отут мені не подобається, що замість визнати власні проjobи — винними призначають ухилянтів.

а дійсність не цікавить що кому подобається.
мені особисто не подобається що люди старіють і помирають.

Але конктено отут мені не подобається, що замість визнати власні проjobи

Ну от такі вони — не визнають власні про’оби. І все. Ну і? Що змінилося?

винними призначають ухилянтів.

А немає ж значення у таких масштабах — хто винний.
Україна або воюює — або капітулює.

А хто винний, то пусте. То з «що кому подобається, а що ні».

. Ну і? Що змінилося?

нє, ну з таким підходом штош. ойвсьо, бо з точки зору всесвіту всьо тлєн, оці всі войнушки. всеодно всє умрьом.

ну ок, а з вашим підходом що змінилось?

ну написали ви що треба.
дали пораду мишам стати їжаками.

і як, стали миши іжаками?

я написав «що треба»? та якби я знав, що треба, я б не звами тут спілкувався, а в давосі з щольцом та марконом.

я вам більше скажу — шольц з макроном і ви — можете знати що треба.

але це — фікція, якщо і немає ресурсів для реалізації.

лікарі знають що треба щоб з високою ймовірністю вилікувати онкохворого.
проблема всього одна — у пацієнта немає грошей на необхідні ліки і курс лікування.

так що знати що треба — це звісно краще аніж не знати.
але від цього знання до дійсності — ще ого яка прірва, яку не перецибнути за пару разів. тільки — за один можна.

Очередная дешевая манипуляция на предмет перекладывания ответственности с ... , которые своими кретинскими решениями довели до ... . На общество. Вроде как катастрофа не результат систематических и неадекватных заявлений и действий руководства а «общество не такое». И должно сдать экзамен непонятно кому, видимо любой ценой спасая любителей «хороших сделок». Читать противно этот бред

Читать противно этот бред

Та не читайте конечно :)

Действительность от этого не изменится:
Украина или сможет провести мобилизацию — или капитулирует: «перемирие на условиях Москвы»

Украина или сможет провести мобилизацию — или капитулируе

Це взагалі не пов’язані речі
Як я казав — воювати людьми у рашки беззуперечна перевага.
Нам потрібні не люди, а:
1. Зброя, багато зброї, дуже багато зброї — це НЕ залежить від мобілізації
2. Глубокі реформи у міністерстві оборони. Військовослужбовці не мають бути рабами, а командування має нести повну відповідальність за свої дії — це теж не до мобілізації
3. Глубокі реформи судової системи. Ні — чувак який вкрав у війська півтора ярди не має права виходити на волю навіть під чесне слово відомого шоумена — чи це мобілізаційне питання?

але є купа людей, що два чортові роки сидять в окопах. Замінити їх — залежить від мобілізації.

Так, але не треба казати що це якось взагалі може вплинути на ситуацію на фронті.

ну так, ніяк не вплине те що кількісна перевага у живій силі зрозтатиме у москалів, а психічно-фізичний ресурс наших вояків невплинно падає. чи ви вірите що у ЗСУ і справді кіборгі і незламні герої воюють?

а ніяк це не вплине на ситуацію на фронті.

Ну от візьмуть мене 120 кг дядьку із купою не критичних, але не приємних болячок Ще й з купою психологічних фобій у тому числі боязнь вибухів, крові та гострих предметів.
І який не зробив за своє життя жодного пострілу і не брав участі у жодній бійці
Як це вплине на боєздатність війська?
Людей там так просто не замінити.

стояти (лежати) на посту можеш. штатну одиницю закриєш, палку воєнкому намалюєш. А військо бачило і не таких, тому ніяк не вплине.
Ми твой нєдуг в подвіг прєвратім (ц)

Я і про що. Із таким підходом однозначно колись капітулюємо

Уже попробовали. По результатам 2023 года Украина проиграла в спецолимпиаде по мясным штурмам.

Підсумки бойових дій за 2023 рік — 395 км² звільнено, а 683 км² — окупував ворог

t.me/DeepStateUA/18475

t.me/DeepStateUA/18736

м’ясним штуркмом завше називали ситуацію «закидати м’ясом». тобто багато м’яса. «малі піхотні групи» самою своєю назвою цьому протирічать. нє?

Як протирічать? «Малі» це про відносний розмір груп, а не їх кількість.

м. Якщо так, то тоді так, назві не протирічить. Тільки здоровому глузду.

Я, єслішо, не опоную шановним співбесідникам, а лише кепкую з назви. закидати великою кількісю малих груп.

на крайній випадок повернути ядерну зброю та розпочати ядерну війну «ми потрапимо до раю а вони усі просто здохнуть» (к)

Ну от візьмуть мене 120 кг дядьку із купою не критичних, але не приємних болячок

ну, якщо тільки такі залишились, то — капітуляція. ресурс вичерпано, проект закриваємо

Як це вплине на боєздатність війська?

а як вплине відсутність війська?

Людей там так просто не замінити.

ну значить — капітуляція.

я ж не про те що мені хочеться.

я й називаю «політичним інфантилізмом» коли люди вимагають від політичної дійсності того що їм хочеться.

і не кажу що ви, чи хто інший — а ну на фронт!!
це особисте питання, як на мене, ніякого права не відчуваю щось казати, йди на фронт! або у Молдову нічними полями.
Бо в мене є друзі які вчинили перше, і є які вчинили другє.

Масштаб більший — великих ієрархічних людських спільнот.
в ньому використання чималої купи речей недорчно. як ото — винні-не винні, і т.і.

Якщо ви чисто про пошук винних то із системної точки зору так — їх взагалі не існує. Географія винна мабуть

я взагалі люблю категорій з сфери етикі, моралі.
технарь.

тому підйо колег коли вони на мої тексти реагують гуманітарно :)

Географія винна мабуть

до якої не можна застосовувати етичну категорію вини.
як і до історії.

із системної точки зору

от я про системні проблеми. держави, суспільства, війни.

в яких, треба враховувати оте колективне підсвідоме, архетипи, але — все одно воно НАД конкретнею душею і мізками.

«Важливе не те що в головах, а те що — між головами»

От жеж, я думав, що очікувати від демократично обраних політиків дій, котрі хочуть виборці — це нормально. А он воно як, політичний інфантилізм, зрозуміло.

От жеж, я думав, що очікувати від демократично обраних політиків

не тільки ви. типовий українець виборець чомусь всі роки був впевнений:
що як демократично обрати злодія, дурня, «тварюку» — то він стане іншим, і буде виконувати забажанкі цього виборця.

А он воно як, політичний інфантилізм, зрозуміло.

він самий.

як у анекдоті
Суд, розводиься сім’я.
Суддя питає жінку
— Чому?
— Він алкоголік, нероба і бабник.
— Він таким став після одруження?
— Ні, таким і був. Я просто надіялась що хоть чоловіком(мужем) буде порядним.

що як демократично обрати злодія, дурня, «тварюку» — то він стане іншим, і буде виконувати забажанкі цього виборця.

звісно ж ні бо демократія так не працює )) а от система силового державного примусу...

Суддя питає жінку

так «суду» не буде )) «виборів» не буде ніхто не «запитає чому?»

Тут головний наголос на тому, що росія не буде поважати будь-який договір, а буде робити свою перемогу до кінця, не зважаючи на оголошене перемир’я.

Ну враховуючи що кордони 91-го вже здаються нереалістичною ціллю то припинення існування рашки це взагалі щось типу «тільки за умови її захоплення загарбниками із Альфа-Центаври».
Раша у будь якому разі буде нехтувати договором причому не важливо чи у їх користь він буде складений чи ні.
А одразу чи потім це вже питання — там бобік теж видохся. Якщо є шанс то тре їм користуватись
Тому тут треба йти на поступки зараз щоб просто припинити бойові дії. Далі якщо все ж таки як кажуть суспільство подорослішало хай себе покажуть нормальними результатами на виборах і глубокими та системними реформами що приведуть до значного укріплення армії і вступу до НАТО.

а хтось запитував у рф (керманичі, простий нарід) чи готові вони йти на перемовини взагалі? цікаві такі судженяя — треба йти на поступки... та рф взагалі не збирається ні зким розмовляти, а ***рити до останнього, до знищення держави Україна, до виселення українців, просування по 10 метрів, скільки б на це часу не пішло, хоч 100 хоч 200 років. Вихід з цієї ситуації один — або виживе держава Україна, або виживе держава рф. іншого не існує.

А ми пробували пропонувати їм?
Чи була така розмова — давайте припинайте бойові дії а ми визнаємо приналежність вам окупованих територій?
Наче ще досі гнемо лінію кордонів 91го (навіть трохи на законну територію рашки вже посягаємо наказом про історичні землі)

Вихід з цієї ситуації один — або виживе держава Україна, або виживе держава рф. іншого не існує

Спробуй, facepalm
Коли в окопи йдеш?

вже як 3 місяці, дорослішай

Вихід з цієї ситуації один — або виживе держава Україна, або виживе держава рф. іншого не існує.

у тебе дивне формулювання яке слід розуміти передбачає умовою виживання «держава Україна» то є _не_ виживання «іншої сторони»

або виживе держава рф. іншого не існує.

так от на сьогодні і в будь якому оглядному майбутньому «_не_ виживання держави рф» не розглядається як бодай якось практичний чи навіть теоретичний сценарій

це скажімо так суто технічно не можливо такий от селяві ні чого особистого

скільки б на це часу не пішло, хоч 100 хоч 200 років.

10-15 років як більш менш реалістичний та оптимістичний сценарій за умови відсутності «чорних лебедів» на кшталт «несподіваної» перемоги трампа 25-го року і припинення усіх поставок там же ж навесні (скоріш за все якраз зимою 24-го)

... навіть за умови «перемоги» (при чому в найближчі буквально 1-2 роки скажімо так само до весни 25-го) питання «виживання держава Україна» залишається під великим питанням

але як казав тов. путін одна справа загнутися вдома від алкоголізму а інша справа героїчно загинути на фронті тож вочевидь вибір очевидний

Продовжує, але росіяни зможуть порушувати перемир’я, а ми ні, західні партнери розбіжуться і тд.

В чому проблема не скасовувати військовий стан навіть після перемир’я?

Просто для мене життя і здоров’я кожної людини (і моє також) найбільша цінність.

Абсолютно погоджуюсь. Жоден клаптик землі не вартує людського життя

але росіяни з вамі не погоджуються, їм на життя пох, а території найголовніше, вони можуть погратись в перемир’я лише для того щоб зробити роботу над помилками і вдарити знову значно сильніше, дивитись 1 чеченська і друга чеченська війни.
Але у вас стадія торгу і це ок, надіятись на такий сценарій і виїхати з країни під час перемир’я.

але росіяни з вамі не погоджуються, їм на життя пох, а території найголовніше

на території росіянам пох і «вихід на кордони 91-го» вже ні чого не дає про це вже навіть сам Президент прямо визнав

... ще так сяк точаться дискусії «за сакральність exact криму» але аналітики таки кажуть що ні чого не буде був крим нема криму всім пофіг окрім хіба що «патріотичного моменту» «повернемо своє» (і це саме руський «патріотичний момент» щоб не переплутали)

вони можуть погратись в перемир’я лише для того щоб зробити роботу над помилками і вдарити знову значно сильніше, дивитись 1 чеченська і друга чеченська війни.

це вже брехня окремо бо такий самий момент працює в обидва боки і вже сама Україна чи живе умовні 4 роки «під умовами перемир’я» чи живе ті самі 4 роки «під умовами гарячої фази війни»

... а за цей час та сама росія так само

щоб зробити роботу над помилками і вдарити знову значно сильніше

а я поняв до чого воно було ))

Але у вас стадія торгу і це ок, надіятись на такий сценарій і виїхати з країни під час перемир’я.

а до речі те саме питання десь я уже його щойно ставив тож у законі про мобілізацію є також пункт «за демобілізацію за вислугу часу (36 місяців)» тож як на вашу думку цих демобілізованих з кордону випускатимуть чи ні?

... і чи вони самі поїдуть якщо таки випустять?

цим україна і займалась в 15-21х роках.
було напівзаморожене АТО, з невеликою кількістью загиблих в місяць.
а потім 24/02 в перший день війни кількість загиблих перевалила за всі роки ато.
максимум що можна — це тільки віддянути неминучє, і то я не впевнений що час зіграє на нашу користь і наступного разу ставки будущь ще вищими

а потім 24/02 в перший день війни кількість загиблих перевалила за всі роки ато.

тобто

цим україна і займалась в 15-21х роках.

Україна займалася тим що не готувалася до 24/02?

... що у свою чергу цілком можливо відвернуло би сам факт великого вторгнення бо зараз вже загальна думка на загальних фактах що сам тов. путін таки якраз не готувався саме до «великого вторгнення» чи точніше готувався геть не до такого

і то я не впевнений що час зіграє на нашу користь

зараз вже не стоїть питання вже зараз це питання вже абсолютно вирішене що вже зараз час не грає на вашу користь

... більше того будь які варіанти «перемовин перемир’я припинення вогню» то лише передумови щоб можна було лише почати міняти тренд лише отримати можливість почати міняти тренд бо «за інерційним сценарієм» у вас нема «часу на вашу користь» навіть за умови якоїсь міфічної пробачте повної перемоги з відмовою росії від ядерної зброї з поділом на окремі федерації з мільярдами виплат тощо

навіть зараз варіант «звільнення територій до 91-го року» насправді різко погіршує і тактичне і стратегічне положення України

... і економічне і соціальне також зокрема бо ті «теріторії звільнені» ще якось інтегрувати а ви навряд можете просто оголосити їх усіх «не громадями» а одразу же ж після перемоги як то припинення стану війни то у вас одразу ж вибори на які відповідно у сценарії звільнених територій одразу ж підуть виборці вже звідти

... а росія звісно на це все буде дивитися «не маючи свого інтересу» і взагалі навіть дивитися не буде так?

і наступного разу ставки будущь ще вищими

ніякого «наступного разу» вже не буде це вже як доконаний факт

Війна надовго, може тільки змінюватись інтенсивність, ще роки 2 мінімум великої інтенсивності, потім поступове зменшеня, ніхто з конституції віддавати території держави не буде, проводити референдуми також, відміняти воєнний стан і відкривати кордини також, справа не в Порошенку чи Зеленському, і навіть не в хуйлі, це екзестенційна війна. Не може в природі існувати дві незалежні держави Україна і рф, або Україна в орбіті рф, сателіт, в складі федерації (ми для них українське питання), або московська республіка, демілітаризована, і Україна в ЄС і НАТО. Чим раніше це усвідомлять більшість українців тим краще. Існує всього декілька варіантів панове — 1. Доєднатись до сил оборони, 2. Піти працювати в ОПК в приватний чи державний сектор, отримати бронювання, 3. Офіційно легально отримати відсрочку — народити 3 дитини, відрубати ногу і тд, 4. Офіційно нелегально отримати справку через корупцію і тд, 5. Голову в пісок, всі довкола погані, 6. Тиса, 7. Спокійно жити, працювати, донатити, усвідомлювати вище описані варіанти і робити вибір.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Це ж було вже, задивляння в очі хуйлу, мінські домовленості. Твердолобість декотрих українців вражає.

мінські домовленості.

і чого ж ви ними не скористалися? ти прямо намагаєся сказати що війна же ж краще?

Alex Fogol спробуй наступним разом тверезим писати коментарі, набор слів це добре для dou але не для дискусії

Твердолобість декотрих українців вражає.

Тут дело не в твердолобости, тут дело в том, что те кто топили за войну, расчитывали на помощь «60% мирового ввп». А оказалось 60% мирового ввп, не готово даже 1% пожертвовать. А с такими переменными, пространство возможных решений, постоянно сужается. Ведь нам прекрасно дали понять, что за нас никто воевать не будет, да и с финансирование дела, все интереснее и интереснее.
Да что там воевать. Когда ссср напало на Финляндию, его хотя бы с лиги наций кикнули. рф же напротив, оставили, она член совбеза. небензя регулярно собирает, конь-лавров летает в США выступать. И даже на олимпиаду, рф в конце концов допустили 🤣

мінські домовленості.

В случае Украины и рф — это всегда будет битва меча и щита. рф меч точила, Украина на щит забила.
Как показало рф с постройкой обороны — это быстро, даже под ударами и не сильно накладно.
У нас с постройкой оборнных рубежей, даже с началом полномасштабной войны, дела обстоят так себе, про что пишет тот же DeepState (например про Авдеевку)
🚩 Традиційно виникає багато питань до підготовки оборонних споруд, як довкола міста, так і в самому. Але до цієї теми ми ще якось повернемося.
А до 22, так и вовсе. Хотя про угрозу со строны рф с каждого утюга говорили все 8 лет.

женщины потихоньку ливают.

сірьозно? «потіхоньку»? )) «потіхоньку» це вже ті хто лишилися десь близько 3 млн жінок «працездатного віку» усі інші (невідома кількість від 3 млн) вже виїхали більшість за першої хвилі і частина вже потім як разом з чоловіками (3 діти інваліди ухилянти тощо) так і просто самі

Подростки мужчины — пока есть возможность тоже выезжают.

загалом на мою думку це стане початком тренду вже цього року і піде у пік активності навесні влітку наступного

В 2018 году ... средний возраст украинской женщины — 43,9 года ...
Сколько сейчас, учитывая что уезжали как раз молодые/подростки/дети? 50? 55?

насправді ймовірно більше бо за даними різних «євро статів» серед виїхавших та отримавших укр пєсєль лише 2% «люди пенсійного віку» що також збігається зі статистикою вже внутрішньою згідно якої зараз 29 млн населення загалом з них 12.5 млн «плацездатного віку економічно активного» і ще 4.5 млн дітей (дані не точні з огляду на можливість досі вчитися в українській школі навіть перебуваючи вже за кордоном) і відповідно усі інші то є «старі» з яких середній вік смерності чоловіків 65 років

... з іншого боку тут цифра «середнього віку» вже не має фактичного значення бо за таких «абсолютних перекосів демографії» рівно як і «перекосів трендів» матиме значення вже лише абсолютна цифра яка як вже казав близько 3 млн «працездатного віку»

... до них ще десь +350 тисяч випускників школи з яких нехай грубо половина дівчата отже +170 тисяч жінок але це вже все що є взагалі і до того ж молоді мають таки більше шансів та здібностей виїхати (легше «влаштуватися у рідних знайомих» та знайти роботу на місці доки стануть на ноги самі плюс конкуренція здебільшого майже на рівних з «місцевими» за питанням лише мови)

Война до талого — это гарантированая смерть нации.

загалом все трохи гірше вже бо як я вже писав навіть «перемир’я» чи навіть «перемога» вже зараз то є лише _можливість_ як буквально «лише можливість мати можливість» і це ніяк не змінює загальні тренди які якраз буде лише можливість лише почати змінювати

... тобто як би б сказати гм пробачте ... зараз саме «гарантована» то є саме «смерть нації» (а точніше «нації в країні» бо є вже «діаспора») і питання стоїть лише мати можливість лише робити кроки щоб це змінити

«мати можливість» навіть не означає ті кроки таки «робити»

не мати навіть можливості... ну такоє селяві

ЗЫ: з іншого боку тут починається вже старий добрий «політичний момент» де «не мати можливості робити кроки» вже починає працювати «політичним обгрунтуванням» ці кроки таки _не_ робити як то «а чому ми не робимо кроки бо не маємо же ж можливості» тож розгортання та продовження та посилення саме такого «політичного сценарію» вже зараз так само «здебільшого гарантована»

А потім, можливо через 2-3-5-10 років, якщо Росія нападе на Польщу, чи Прибалтику і включиться Америка своїми військами і ресурсами — спробувати зробити реванш.

єдине що можна буде і саме треба буде «спробувати» вже тоді це саме просто вижити

спробувати зробити реванш. І може тоді виграти.

а «реванш» та «тоді виграти» то вже аж геть потім коли встановиться той чи інший світовий порядок новий

фактично саме така задача України саме зараз це просто «дотягти» до саме того моменту «нового порядку» при цьому максимально зберігши власні ресурси і максимально залишившись «у моменті до першого світу»

... бо як я вже писав прямо зараз Україна знаходиться саме «на переході до третього світу» і на цьому «переході» (фактично частинами вже там тобто це вже відбувається і частково вже відбулося) цілком ймовірно або не можливо вижити або це буде просто геть інша країна (і не та яка була і при цьому не зовсім та яка би була «третього світу у оригіналі»)

тож саме той «момент до першого світу» заме зараз саме надзвичайно важливий

і часу там геть мало це буквально 5 років які власне «виділив» так само сам євросоюз виділивши допомогу на 4 роки а також «окресливши перспективи вступу» на 30-й рік з чого «4 роки» це 28-й рік а 30-й це якраз 5 років (до 29-го включно)

часу просто нема вже зараз та його не було вже й учора а усі ці балачки за

спробувати зробити реванш. І може тоді виграти.

то є вже відверта ніякова х.ня

Війна надовго, може тільки змінюватись інтенсивність, ще роки 2 мінімум великої інтенсивності

країна не потягне ще 2 роки (мінімум) «великої інтенсивності»

відміняти воєнний стан і відкривати кордини також

загалом країна не потягне і це також

... хоча так суто теоретично влада потягне але це не точно бо питання грошей повністю нівелює «суб’єктивність» влади навіть у внутрішньому питанні а у зовнішньому питанні наразі влада вже цілком не суб’єктивна ще побачимо як це буде «протягуватися» вже формально

Не може в природі існувати дві незалежні держави Україна і рф

тоді кінець очевидний )) наразі розклад саме такий без варіантів

Чим раніше це усвідомлять більшість українців тим краще. Існує всього декілька варіантів панове

так ти дуже правильно написав що «варіантів» усі «такоє» і далі щойно українці почнуть це вже справді усвідомлювати (привіт шашлики у травні та кава у ялті) то наслідки вже почнуться більш вагомі

як я й сказав уже загалом країна не потягне і це також

7. Спокійно жити, працювати, донатити, усвідомлювати вище описані варіанти і робити вибір.

нема там «вибори» ти ж сам сказав тож більш менш реальний план то є

«жити працювати готуватися і дітей жінку за кордон а самому продовжувати донатити вже туди доки є така можливість пристосування себе самого а далі вже як можливість вичерпана то або тиса або армія або партизани або критичні варіанти»

жінок лишилося близько 3 млн частина з них задумаються більш конкретно вже восени і будуть вирішувати до весни доки погода стане прийнятніше і тоді рушати «до своїх»

... до цього часу слід чекати влада ще «підігріє» «повстання діаспори»

також зокрема я раніше це не враховував і прямо казати ще рано але якщо таки приймуть «закон про демобілізацію» і якщо «демобілізованих» таки «випускатимуть» то цей процес (виїзду) отримає нові сили а натомість цей процес

відміняти воєнний стан і відкривати кордини також

отримає окрему ще додаткову мотивацію тут вже реально без варіантів

... це я ще не обраховував варіанти коли «демобілізованим» таки не будуть «і відкривати кордони також»

Офіційно легально отримати відсрочку — народити 3 дитини

де краще жити 3-м дітям у країні яку ти описуєш де «треба легально відрубати ногу» чи деінде де у дітей є бодай якісь перспективи більш реалістичні? як по твоєму вирішать батьки для своїх дітей? не ті хто можуть поїхати і самі (ті вже здебільшого і так) а ті кому «треба легально відрубати ногу» бо певно це дуже хороша країна для дітей так жити яку ти описуєш тож батьки певно теж так з тобою погодяться

дітей зараз десь 4.5 млн треба дуже подумати чи справді «спільна єпропа» прийме їх без питань і то навіть з радістю дай подумати...

Країна продовжувала жити та розвиватись.
Працювали аеропорти та літали літаки, замість шахедів та ракет.

У разі капітуляції такого вже не буде. Раніше ми втратили не так частку економіки, інвестицій в такому випадку ми також не отримаємо. В нас величезна кількість металургії, агропромисловості відпали, це найбільший експорт. Немає найбільшої АЕС. Руйнування не були такими значними. Коли було АТО бажаючі воювати були і їх не було потрібно так багато.

Раджу просто 1 раз піти на угоду з собою та виїхати вже нарешті, а не агітувати за капітуляцію.

В разі капітуляції такого вже не буде.
інвестицій в такому випадку ми також не отримаємо.

інвестицій ви вже не отримаєте у будь якому випадку цей поїзд уже пішов а оце прямо зараз якраз саме «розбирають рельси»

Руда поедет из Украины в Италию. Ахметов определился с местом строительства нового металлургического завода в ЕС

30 января

Группа Метинвест определилась с местом строительства нового металлургического завода в ЕС. «Мы выбрали Пьембино, потому что заметили чрезвычайно высокую заинтересованность всех сторон, прежде всего правительства Италии, которое уже выступило с отдельным заявлением на эту тему, а также мэра города и местных властей в Пьембино. Все они хотят, чтобы этот проект был реализован», — сообщил NV Бізнес Юрий Рыженков, генеральный директор Группы Метинвест.

єдина можливість отримати євро економічну підтримку то є грантові кошти єс на процес приєднання до єс

вони мають специфіку що єс буде вкладатися тільки у інфраструктуру але іншого вже нема і вже не буде

... і так це вікно ще відкрите але воно також вже «заплановано закривається» термін максимум до 30-го року а фактично ці найближчі 4 роки 24-й 28-й рік

після цього вже певно взагалі все

Немає найбільшої АЕС.

але вже планують +4 блоки на заміну які мають вже фізично започаткувати вже цього року (24-го) але знову ж таки «чи то влітку чи то восени» тож...

Руйнування не були такими значними.

а вони й зараз не такі значні бо власне не було чого особливо і руйнувати

... ви ж пройшли зиму без блекаутів і то навіть без відключень? ну так правильно бо у вас фактично нема промисловості як основного споживача а все що є (споживання) зараз тримається на «комунальному»

... якому до речі теж смерть якщо не буде рішень з «мораторіями» на реальну сплату реальної вартості бо вода сама саме не почистить і насоси самі по собі воду не качають і гівно пробачте теж не качають а вже зараз «криза не платежів» і вже зараз «влада» вже не може визначитися чи то «війна» і відповідно «економічна заморозка тарифів та боргів» чи то вже треба платити по рахункам бо з одного боку не платити вже не має можливості а з іншого якось мало стає чого красти пробачте ))

Раджу просто 1 раз піти на угоду з собою та виїхати вже нарешті, а не агітувати за капітуляцію.

... тож справді цікаво чи випустять виїхати «демобілізованих за вислугою»

Я навіть за, щоб військовий стан не скасовувати, особливо в усіх областях, де є кордон з росіянами.

київській області пощастило ))

... а от харкову прогнозують фактично кінець як великому місту це вже розмови щонайменше рік (точніше вже більше з осені 22-го) і там фактори вже «накладаються» бо зокрема окрім «сірою території кордону» харків ще місто університетів а дітей зараз нема випускників шкіл було більше 300 тисяч для порівняння більше 1 мільйона у 90-ті і університети вже заявлено скорочення принаймні вдвічі

... а де «більш нагальне скорочення» у «прикордонному» харкові чи у «прикордонному» львові чи чернівцях?

Можна навіть не одразу відкривати кордони, а зробити це поступово (але з детальним планом наприклад на рік).

ми (граф фогєль довірений статський совєтнік цру) аналізували усі такі сценарії і тут без варіантів і будь який варіант «не одразу а за планом поступово» призведе до різкого збільшення людей «на низькому старті» бо ж для людей це буде надто очевидно що віри владі нема і що якщо (чи коли) таки відкриють то треба одразу ж користатися і може «в один кінець» бо з досвіду вже буквально «іншого шансу може вже не буде ніколи»

збільшення відтоку людей за будь яких «планів не відразу» збільшується драматично

... зокрема окремо через те що у людей буде вже час саме на підготуватися і то буде вже рішення саме готуватися а не так як у нас зазвичай «о відкрили круто з’їздимо в турцію а далі просто поживемо бо чого перейматися як уже відкрили»

Продовжує, але росіяни зможуть порушувати перемир’я, а ми ні, західні партнери розбіжуться і тд.

але у вас суто технічно нема умов за яких «росіяни не зможуть»

... ну там теоретично коли сам тов. путін помре лічно но єто нє точно

В чому проблема не скасовувати військовий стан навіть після перемир’я?

здебільшого у соціальному аспекті суспільного розчарування та не справджених очікувань яке веде до соціальної депресії яка свою чергу прямо відображається на депресії економічній яка у свою чергу прямо відлякує іноземних інвесторів (а свої вітчизняні вже «у депресії») і далі по закручуванню спіралі соціально економічної

... зокрема у якийсь момент почне не вистачати грошей та ресурсів на утримання інфраструктури (насправді вже) та на утримання «силового блоку»

Якщо зробити перемовини — нам перестануть надавати зброю, а ворог продовжить її накопичення ще більшими темпами

Ну це далеко не факт. Так, підтримка знизиться, але пропорційно витратам на активні бойові дії. А в РФ не було суттєвого збільшення бюджетів після припинень вогню. Плюс захід забагато інвестував щоб так просто кидати.

Вмикайте мозок, про Україну у світі і так вже майже забули.

Так якщо вже забули, навіщо так поспішати розмінювати себе на ворогів?

Це факт

І як це відноситься до відміни допомоги при перемовинах?

Ніяких пропорцій не буде, ніяких літаків далекобійних ракет нічого цього не буде.

Тобто припинення вогню і пілоти їдуть додому, абрамси в польщу? А ті сотні лярдів що захід влив — просто викреслять як в афгані?

Ті хто не схотів захищати Донецьк у 14 — у 22 штурмували Маріуполь і Попасну

Ті хто не схотів захищати вільно виїхали і було близько ляму внутрішніх переселенців.

Ті хто не схотів захищати вільно виїхали і було близько ляму внутрішніх переселенців.

Ага, тільки виїзд з ОРДЛО був припинений 22 лютого 2022 року, за 2 дні до вторгнення.

виїзд з ОРДЛО був припинений 22 лютого 2022 року, за 2 дні до вторгнення.

до речі в обидва боки чи тільки на захід?

Рашка зачинила зсередини, в обидва боки.

Рашка зачинила зсередини, в обидва боки.

Это тебе по телемарафону сказали? Я лично знаю двух человек, которые оттуда выехали в 2023 году.
Вообще выезд из ЛДНР в цивилизованный мир (в Польшу) стоил 600 есвро с человека в 2023 году. Это с украинским паспортом

Я хз що там в телемарафоні кажуть. В 2022 знайомий призовного віку з Донецька розповів про 2 варіанти виїзду: 2-2500 баксів полями везуть контрабаси через російський кордон (з ризиками що спіймають), або за 4000-5000 хабаря на тому ж російському кордоні, через пункт пропуску. Як там в 2023 хз, але в 2022 чоловіків не пускали. Йому пощастило виїхати на уазіку с контрабасами. Ну і в його випадку це прайс до ростова був, далі він додатково платив за доїхати до Європи (але це вже було недорого).

двух человек, которые оттуда выехали в 2023 году.

Я писав про 2022. А ці люди це чоловіки призовного віку?

А ці люди це чоловіки призовного віку?

Один — да. Предвидя следующий вопрос — нет, не учавствовал и не сотрудничал.

Потім десь з вересня-жовтня 22го відчинила.
Зараз виїзд, на скільки я чув, вільний, або майже вільний.

Тобто після могілізації більшої частини чоловічого населення? Таке влаштовує? Ти впевнений що ти випадково не потрапиш в число цих людей?

Не знаю как для «ордловцев», но знакомый до сентября 23, сидел в Марике не отсвечивал, а потом выехал, без взяток и тд. С юа паспортом, ру не получал.

но знакомый до сентября 23, сидел в Марике не отсвечивал

Тобто пережив штурм міста і вижив? Якщо така «можливість» виїхати є крутим шансом, мені вас шкода.

абрамси в польщу

Ні, не обов’язково. Але постачання запчастин, снарядів та необхідних матеріалів для обслуговування припинитьсяб або за ринковими цінами, і стануть усі ці Абрамси нерухомістю впродовж декількох місяців

та необхідних матеріалів для обслуговування припинитьсяб або за ринковими цінами

зокрема абрамси жеруть тонами авіаційного керосину як і уся інша техніка так саме жере паливо яке в Україні (якщо обережно) майже 100% чистий імпорт навіть якщо то нафта для нафтових заводів

а баланс зовнішньої торгівлі уже $60 млрд імпорт проти $30 млрд екпорт якщо я не дуже помиляюсь у цифрах

і стануть усі ці Абрамси нерухомістю впродовж декількох місяців

тож фактично так інснує певна ймовірність (як оцінка реального стану реальної економіки) що усю ту армію сама собі Україна просто фінансово не може дозволити

включно з виплатами військовим яких порядка $1 млрд на місяць (1 млн армії по 30 тис грн кожному + надбавки) та $12 млрд на рік

... а ну і так коли цю армію звільнити то проблеми це не припиняє бо жити їм все одно на щось треба а ціни огого на внутрішньому ринку чисто у гривні

А ті сотні лярдів що захід влив — просто викреслять як в афгані?

до речі так «захід» якраз чудово вміє у «фіксацію збитків»

Це факт, який має підтвердження навіть у жовтні 23 року, коли хамас напав на Ізраіль, і увага перемкнулася з України на близькій схід — допомога впала (військова) одразу.

хлопче це не тому що «всі зраділи та кинули Україну» хоча так зокрема дехто і багато хто справді зраділи бо ви таки декого і багато кого таки справді з.ли

... а це банально тому що виявляється ресурсів не так багато і на всіх їх банально не вистачає та їх власне не вистачає не те що «на всіх» їх на справді не вистачає на одну навіть Україну «в умовах війни високої інтенсивності»

за це вам прямо сказав зокрема той же ж єс який до березня зможе надати тільки 0.5 млн снарядів а не 1 млн «як домовлялися»

... ти що ж справді думаєш там єс такий сидить такий і «власний інтерес має» і 0.5 млн снарядів просто зажилив чи то вкрав і продав на сторону?

задля збереження існування самої держави — і це обовʼязкова складова

я вже казав тобі за «державу» та «владу» і це різні складові бо ти не дуже розбираєся

«держава» зараз потрібна саме «владі» бо без «держави» як саме «інструменту силового примусу» сама «влада» зараз ніхто при чому на стільки що можливо ще досі не бувало у історії України щонайменше новітній

«влада» цілком готова навіть «втратити державу» чим «влада» власне і активно займається і тут знову починається складний суто економічний момент бо «іноземні інвестори» дають гроші _виключно_ саме під державу як то ті державні витрати які відмінні від військових

... і боже борони «перетворити на гроші» ту частину іноземної допомоги яка йде у вигляді зброї

і от далі так само цікаво бо «збереження держави» то є якраз «іноземний інтерес» як то соціально гуманітарне питання «держави як інструменту технічного утримання та підтримання населення на цій території»

... а от у «збереженні влади» «іноземного інтересу» вже якраз нема

недостатня умова для перемоги (перемога наразі це відсутність капітуляції)

брешеш «перемога зараз» це припинення війни і далі вже окремі перемовини про прийнятність умов

Якшо вам зараз незрозуміло що ця війна назавжди — це ваші проблеми.

брешеш бо це саме «влада» (а не «держава») саме брехала навесні 22-го а потім восени 22-го а потім ще трохи навесні вже 23-го коли стало вже зрозуміло що «весняний контр наступ» то є справді останнє що буде про що вам так само сказали «іноземні люди вагомої думки»

... але ж «влада» так не сказала навіть тоді?

Якшо вам зараз незрозуміло що ця війна назавжди — це ваші проблеми.

тоді коли екс генерал прямо сказав «Україна матиме єдиний і лише один шанс (на контр наступ)» то «влада» одразу же ж «заперечила» буцімто «генерала не так зрозуміли» і «насправді він мав на увазі що таких контр наступів буде багато одне за одним аж доки вийдемо на кордони 91-го (і поставимо росії ультиматум)»

... може не було такого?

дай вгадаю аби навесні 22-го коли ті самі «стамбульські домовленості» то вже тоді «влада» вийшла і так і сказала би «ми відповляємося від домовленостей а натомість починаємо цю війну назавжди» ... ото цікаво що було би тоді? зокрема з тою самою «іноземною допомогою»

... власне з тою самою «іноземною допомогою» саме це і буде а загальна думка на зараз «влада» саме намагається максимально «підкрутити гайки» звісно по можливості щоб таки не «зірвати» саме зараз а там далі вже якось буде вже з «більшим контролем та інститутом силового примусу» тоді вже можна й «перемовини» і «припинення» і вже всякі різні варіанти «не капітуляції з не відкриттям кордонів» і то навпаки навіть з «елементами тиску на тих хто поїхав задля їх повернення»

В мене є друзі які втекли

звісно суто теоретично «влада» може також просто втекти (ще раз ти плутаєш «влада» та «держава») але не схоже що це досить практичний варіант для рівня вище за «умовного гринуевича та ко.»

... плюс то є вже було при тов. януковичу і в принципі за умови «втечі» повної саме верхівки «влади» саме «держава» цілком має шанси більш менш нормально вижити як то і було того самого 14-го року

... ну там витягнуть знову «гетьмана» трохи обтрусять пилюку депутати цілком згодяться «працювати на користь держави» (вони вже зараз не на стільки дурні щоб «працювати» просто «принтером» як то є вже зараз на тій самій росії) сам тов. путін цілком згодиться що в усьоми винні «влада та захопивши її євреї» підпишуть якийсь «стамбул 24» і потому

... так само як в 14-му єпропа ще трохи за інерцією протягне ще щось на зразок «безвізу» ... здається 17-го року так? і в принципі більш менш можливий навіть вступ до єс як то зокрема відбувається з тою самою грузією яка ще й «пручається» натомість

... гм а ну до речі з грузії тов. саакашвілі особисто же ж теж втік а його там потім шукали і то навіть знайшли так?

тож в принципі більше менш «варіант» вже «напрацьований»

принаймні публічно, це гидко.

так брехати ото є «не гидко» )) при чому і «публічно» і на рівні окремих «представників менталітету» он я минулого тижня стикнувся з «питанням» з боку «українських» буквально «а що у нас в києві військовий стан?» (у контексті дії окремих законів та постанов які діють відповідно на час дії військового стану)

не можу сказати це було «гидко» але «ніяково» це 146% це вже як буквальне за АБС

«благородный дон поражён в пятку» (к)

ще раз тут окремо «державі» і окремо «владі»

... бо щойно «владі» не буде забезпечити «бабки для держави» так одразу «держава» почне «владу» тупо ігнорувати тупо «переходячи на самозабезпечення»

... далі вже до «формальної відміни влади та сеператних переговорів з зацікавленими сторонами» таки просто один крок

зокрема як було і 14-го року коли «влада» якраз «закінчилася» а от «держава» якраз ні просто переобравши нову владу за наявними регламентами і за наявної підтримки тих самих «зацікавлених сторін»

нічого такого особливо вже проходили

ЗЫ: гм... не одразу подумав )) тут «вже проходили» вже аж на стільки що я так розумію вже сам Президент вже встиг «висловитися» що це проти нього особисто «готують майдан» це ж теж таки було так?

Якщо зробити перемовини — нам перестануть надавати зброю

вам і так перестануть надавати зброю про що всі вже кажуть тільки ви не хочете слухати бо як же ж так

про Україну у світі і так вже майже забули.

загалом так тому те саме «інвестицій після війни» вікно вже закрилося бо нікому вже не цікаво бо час упущено

... воно й раніше вже 21-шого року нікому не було аж надто цікаво тож це не те щоби прямо «новина»

або бути щитом Європи

залишилося лише переконати у цьому саму європу плюс домовитися про добру платню

... слід розуміти для самої європи обидва ці пункти доволі сумнівні вже і будуть ще більш сумнівні вже потім (про що вам усі вже кажуть) до того ж слід враховувати ще той момент що з вашого боку «домовлятися» особливо й нема кому

або атакувати Європу під прапором параші(як зараз робить аполітичне чоловіче населення Донбасу та Криму)

хіба вони атакують вже «європу»?

Це весь асортимент, незалежно від керівництва/законів/геополітичної складової...

не зовсім весь )) є ще стара добра «антирадянська діяльність»

З 2014 по 2022 держава забила болт на «воюй/готуйся/допомагай»

тож тепер усе буде геть інакше... аж доти доки надходить іноземна допомога так?

ви гадаєте зараз вона (держава) згадає про інтереси групи «тікай».

схоже тут ситуація так само цікава і за умови фактичної втрати власної суб’єктивності «вона держава» а точніше «вона влада» буде виходити з думки тих самих «іноземних спонсорів» а також з суто вже геть прагматичного інтересу як то можливості отримати з того живих грошей

... бо ти тут плутаєш два поняття

по 2022 держава забила болт на

та

по 2022 _влада_ забила болт на

бо тут важливий момент де «влада» на справді не є «держава» аж на стільки що фактично «влада» ризикую саме втратити «владу» як то «контроль» саме над «державою»

... зокрема у випадку коли у «держави» тупо не стане грошей на власне утримання і відповідно «влада» просто різно перестане мати своє значення бо доки гроші є то воно здається що то «влада утримує державу» а як грошей нема ... то хто взагалі така та «влада» і що вона нам зробить без грошей?

з огляду на те що інших «мотивацій» окрім чисто силового примусу у «влади» зараз не лишається то тут «влада» вимушено покладається абсолютно саме на «силовий інститут примусу»

... який у свою чергу так само не існує сам по собі і лише за гроші і це вже на сьогодні вірно аж на стільки що вже почали писати про «часи гірші за януковича коли силовики приходять і просто все забирають»

цього «всього можна прийти і забрати» ще певно лишається на якийсь час щоб «задовольнити інтереси силового інституту примусу» а що потім?

Фокусуватися на інтересах групи «тікай» ніхто не буде — це факт

може потім «інтереси групи тікай» будуть якраз більш цінні для «групи силового примусу» бо ж саме звідти можна буде взяти тіх $5-10 тисяч і більше власне ніде хіба що переходити вже на пряму до прямо розбою та рекету і на той момент «державі» вже буде якраз чхати на «владу» бо «кожен сам за себе і свій інтерес ближчий до тіла а у атамана вже нема золотого запасу»

... як на твою думку виглядали «старі добрі» 90-ті доки тов. кучма не консолідував «групу силового примусу» як монопольний державний інститут? вони власне навіть на почтку «нульових» так виглядали тільки що «групи силового примусу» ще були «розподілено приватизовані» в тому числи і вже «державного рівня»

от скажімо зараз точаться розмови за те як краще «стригти гусака» по 20 тисяч гривень за місяць чи по 40 тисяч а як ти вважаєш це бачить простий «член групи силового примусу» а також його беспосередній начальник?

... «якщо вони платять по 20 тисяч і то без гарантій а я їм запропоную заплатити одразу за рік але разово і з фактичною гарантією тож це буде гідна пропозиція варта уваги хіба ні?»

Як Фінляндія та Румунія в 1940 і Грузія в 2008...

А росіяни їх так ненавиділи/ненавидять як нас? Я не чув від них такого, на відміну від нас. Про те яка Грузія вороги 10 років не розповідали всі російські пропагандисти. Не буде такого в нашому випадку. І я не впевнений якщо би був «Киев за 3 дня», то Грузія ще була б незалежна.

будувати таку країну, з якої люди не захочуть розбігатися по всьому світу біженцями.

Не має сенсу, тому що через кілька років все що «будували» заберуть вже майже/зовсім без опору. Нехай тоді вже при капітуляції забирають всю територію відразу.

Я відверто не розумію, вже рік таке чую від тебе. Може варто вже було раз піти на компроміс з совістю, заплатити грошей, та поїхати? Чи зп в рублях не заплатять?

А росіяни їх так ненавиділи/ненавидять як нас?

здебільшого так але там проблема що на справді «росіяни» вони як би тобі мовити «інертні»

буквально цитуючи класику

У кімнаті запанували спокій, мир, вдоволеність. Гай задрімав.

Йому приснилося казна-що: ніби він спіймав двох виродків у якомусь залізному тунелі, заповзявся допитувати їх і раптом виявив, що один з виродків — Мак, а другий виродок, лагідно і тепло усміхаючись, говорить Гаю: «Ти завжди помилявся, твоє місце з нами, а ротмістр — просто лрофесійний вбивця, без усякого патріотизму, без справжньої вірності, йому просто подобається вбивати, як тобі подобається суп з креветок...»

І Гай зненацька відчув задушливий сумнів, відчув, що от зараз зрозуміє усе до кінця, ще секунда — і не залишиться більше жодного запитання. Цей незвичний стан був настільки болісний, що серце зупинилося, і він прокинувся.

я вже наводив тут вірш зразка 42-го року який мав спонукати радянських людей «вбивати фашистів» бо виявляється радянські люди не надто проявляли до того інтерес

Я не чув від них такого, на відміну від нас.

питання тут у тому що зараз у цому питання вже буквально both sides і вже прямо буквально не сказати щоб на чиюсь користь якщо з точки зору зовнішнього спостерігача

так саме вже буквально теж буквально цитуючи класику

No question, now, what had happened to the faces of the pigs. The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.

ну так але це вже не цікаво бо

І я не впевнений якщо би був «Киев за 3 дня», то Грузія ще була б незалежна.

але на справді «киев за три дня» йшов саме «парадно експедицийний комплекс» а не 3 млн армія розрахована на повну війну які були 4 українські фронти у велику вітчизняну за срср

Я відверто не розумію, вже рік таке чую від тебе. Може варто вже було раз піти на компроміс з совістю, заплатити грошей, та поїхати? Чи зп в рублях не заплатять?

так певно сучасні вітчизняні заклики до єдності справді надихають )) кажу точно як людина яка чує постійно щось на кшталт «яке ти маєш відношення до тих грошей які (ось зараз має виділити конгрес на підтримку України і раніше за інші так само і ще раніше...)»

так що загалом так це цілком може бути кінець саме «вашій державі» але там є нюанси з яких «але це не точно» бо... розумієш яка справа тут така історія як «не вловний джо» виходячи з якої нема ні якою впевненості що є достатня кількість людей «який має час та натхнення» щоби боротися вже саме з вами

як то зокрема вже цілком реально таки «дотиснути діаспору» до фактичного «розриву» але саме з «владою» та «державою» але не з «нацією»

... що зокрема так само вже було за того же ж старого доброго срср

Просто у нас бояться, що якщо зробити перемовини, припинення вогню, то у нас всі люди розбіжаться і владі не буде ким правити...

в принципі під це можна підтягти «закон за мобілізацію» вже як «закон за військовий резерв» який відповідно діятиме вже за межами «особливого часу»

ЗЫ: мені знову показували ту частину виступу Президента (здається це самий останній виступ) де він каже «усі жінки діти та діти вільні а чоловіки...» та питали як це воно взагалі та що саме мав на увазі та який власне план (на мою думку)

а я не знаю що сказати ))

А не вихвалятись, що ми щит Європи ціною життів українців.

так це досить влучно все йде до того що сам Президент саме це й заявив вже майже буквально

... ну там ще було окремо за «гроші за біженців» бо схоже самостійно робити це

вихвалятись, що ми щит Європи

бо своїх ресурсів на це все одно нема най навіть «спонсори» повсякчас натякають на «самозабезпеченні»

так я так розумію що сам Президент уже заявив що відмова штатів від підтримки (схоже контекст «у разу обрання трампа») майже точно означає поразку але він особисто вірить що це не відбудеться (відмова штатів від підтримки)

А ви у українців запитали, чи хочуть вони бути щитом Європи і за це помирати?

це цікаве складне питання схоже на те що у схемі «коли йти на переговори і на яких умовах буде вирішувати лише сама Україна» почалися вже прямі складнощі де вже прямо мова за те що фактично сама Україна вже нічого не «вирішує сама» просто тому що вона не має на те власних ресурсів і далі ще цікавіше бо фактично віришують

чи хочуть вони бути щитом Європи і за це помирати?

вирішують «надавачі іноземної допомоги» бо саме вони на сьогодні можуть справді «поставити питання» «чи хочуть українці» як от вони вже поставили те саме питання у відповідь на «пропозицію» «чи хочуть українці повернутися до України (примусово на запит української влади)»

більше того це складне питання дуже щільно продовжується у питання чистої економіки бо в Україні державний бюджет складає половину ввп але (внутрішні) надходження до державного бюджету складають лише половину цього бюджету а інша половина покривається за рахунок зовнішних коштів

проблема тут суто економічна полягає у тому що ці «зовнішні кошти» вони не просто так «покривають бюджет» але вони саме конкретно надходять у економіку що фактично «розмиває» вже реальні значення вже самого ввп

чи справді ввп України складає $200 млрд чи насправді частина цього ввп 25% то є насправді «зовнішня допомога» яка просто фактично «розчиняється» у цьому ввп бо її не можливо відділити що означає що насправді саме економіка виробляє на 25% менше ніж задекларовано як «ввп»

і це питання абсолютно важливе як то у питанні «хто насправді платить за все» при чому тут саме «у тому числі з.п. військовим» так і у питанні «що буде потім у випадку закінчення війни як то перемоги»

бо тут не зовсім зрозуміло чи то економіка України «зруйнована війною» чи може її просто нема і ймовірно вже не було і до війни а поточна ситуація просто дозволяє це влучно приховувати

... і відповідно щойно постане питання миру (будь якого) як то разом з ним «припинення допомоги на час війни» то одразу означатиме фактичний обвал економіки щонайменше на 25% ввп (плюс мультиплікатор бо ці гроші насправді таки «крутяться» у економіці тож насправді вони дають більше у загальний ввп)

таку країну, з якої люди не захочуть розбігатися по всьому світу біженцями.

тож питання «за мир» наразі дуже складне як окреме питання а чи достаточно у України власних ресурсів зокрема навіть для «миру»

... так скажімо вже точно не достатньо ресурсів як для «абсолютного миру» як то «звільнення усіх територій» бо ті території точно зруйновані заміновані і щоб їх просто очистити потрібні роки і роки і ресурси і ресурси яких дуже ймовірно нема вже навіть на «контрольовані території» див. п.п. «за реальну економіку»

тож питання за «люди розбігатися» воно чим далі тим більш не «актуальне» навіть а «суттєве»

той самий «сирий носорог» (к) (тм)

ну, якщо тільки такі залишились, то — капітуляція. ресурс вичерпано, проект закриваємо

але ж колись той «ресурс» усе одно буде вичерпано? то який власне план?

Масштаб більший — великих ієрархічних людських спільнот.

більші ієрархічні спільноти не здатні до втрати ресурсу та «капітуляції по факту»? а як же ж ви плануєте власне «перемогти москву»? чи вони у цьому питанні якось особливо вирізняються?

А скажіть, у Вас є враження, що людей у війську бережуть? Що м’ясні штурми це тільки про москалів? Бо якщо людей не бережуть їх буде постійно не вистачати. Як би було розуміння що вмотивованих добровольців ніким не заміниш, то може і не посилали би їх так легко з автоматом на танки?

у мене немає жодного враження. Я не маю достовірної інформації. Мої власні думки викривлені власним небажанням служити. Тому чесніше не висловлюватися з цього приводу. Військо воно велике. Десь є командир «прострелю коліно», а десь його протилежність.

Десь є командир «прострелю коліно», а десь його протилежність.

Протилежніть — це «прострелю інше коліно»? :-)

Мені здається, що цей нарратив з «замінити людей» трохи не в"яжеться зі стратегію створення нових бригад замість доукомплектації старих

ніколи не мав стратегічного мислення. але з точки зору підготовки і розповсюдження інформації має сенс створити кілька підрозділів з досвідченими командирами/молодшими командирами і рекрутами, ніж просто доукомплектовувати старі. З організаційної точки зору теж може мати сенс створити додаткову одиницю. Ну бо якщо у тебе графік «день-ніч-сороквісім» і усього дві людини, то «просто платити більше грошей цим двом» буде недостатньо.

бо цей «наратив» то є виключно на продаж (політичну) для внутрішнього споживання як «виправдання відповідних дій»

0. Економічні реформи замість гусаків і нацсдоху.

Ну тут доречі зважаючи на війну не все так погано. Звісно не завдяки гусощіпачам, але могло бути набагато гірше

Топ рейтингу складності податкової системи — це не все так погано? Що ж тоді погано, виключно перше місце в цьому топі?

Ну тут доречі зважаючи на війну не все так погано

індичка Расела теж так вважала.

я нещодавна про ще одну тварину, взнав.
є «чорні лебеді». думаю чули.

а є — «сірі носороги». Це такі проблеми які закривають півнеба, сунуть неспішно, але всі роблять вигляд що нічого не відбувається. Бо воно ж так, поки нічого не відбувається, то можна й не перейматись. бо, якщо перейматись і готуватись — то дії треба робити дуже важкі, радикальні і тривалий час, тому ніхто ж того не хоче робити.

то дії треба робити дуже важкі, радикальні і тривалий час, тому ніхто ж того не хоче робити.

у вашому випадку ці «дії» це чистий терор радянського народу от прямо з тобою включно )) такий от селяві тож слід вважати ніхто на такі «дії» не піде тож за будь яких «раскладів» прогноз невтішний

фактично це цікавенний тренд переміщення з рівня країн першого світу до світу третього (зокрема це вже визнала вітчизняна медицина охорона здоров’я) але й новітньому варіанті там є вагомий момент що цей «перехід» не буде «повним» тож на 100% країну третього світу перетворення не відбудеться бо на заваді стане демографія і перетворити саме демографію на «третій світ» (як то багато дітей та переважно молоде населення) вже не вдасться

але це не дуже точно але майже точно бо так аргентині це якраз вдалося але тут окремий нюанс що аргентина робила це 100 років тому у геть інших умовах та рівнях розвитку «світу загалом» і відповідно і сам «рівень першого світу» на тоді був дещо інший а в України зараз (навіть) такого нема

але могло бути набагато гірше

ну як то кажуть «ще не вечір» от читав пан тов. ахмєтов вже домовився за будівництво нового сталевого заводу але у італії а вітчизняне буде постачатися лише сира руда

тож так так «могло бути» тут уже як «буде»

Ну тут доречі зважаючи на війну не все так погано.

це не зовсім так але якщо дивитися з позиції «воєнного» які кажуть «планувати можемо лише на 1 день» то тоді так

... бо фактично 24-й рік вже «буде чи не буде але скоріше буде хоча може й не так погано» то вже на 25-й рік не має ні чого від слова взагалі окрім хіба що якихось попередніх «пестощів» з тов. трампом лічно

ЗЫ: зауважити що це вже було щонайменше 2 роки до війни і прямо напередодні війни це все прямо закривалося плакатами «велике будівництво під патронатом Президента»

ЗЫ: власне тут уже окреме цікаве питання що вже фактично зафіксовано що вже і «після війни» вже ні якого не буде що окремо політично як на мене мало певно сподівання як якийсь «пряник» таки саме закінчення війни тож тепер його вже напевне нема тож прогноз тяжкий бо нема і «політичної волі»

Це взагалі не пов’язані речі

Ну тобто на фронті немає людей у армії — але Україна не капітулює :D

Нам потрібні не люди, а:

ну а нічого з пунктів немає і не буде.

до чого ці «нам потрібно бла-бла-бла»?

Ну з таким підходом Україна однозначно колись капітулює. Нові люди будуть тільки відтягувати цей час поки наші будуть пилити іноземні грощі. Бо ключове — у рашки людей тупо більше

Ну з таким підходом Україна однозначно колись капітулює

ну, я «старий», оцих бла-бла-бла начитився з 90их.

тому знаю що вони нічого не варті.
які ресурси є — те й буде.

план який розрахований на більшу кількість ресурсів — фікція.

Бо ключове — у рашки людей тупо більше

так.
тому суспільству треба вирішити питання в цьому році:
чи воно воюює — чи капітулює.

ну, воно звісно не хоче і не буде вирішувати. ну то вирішать тоді москалі, як їм зручніше буде.
бо відкладення цього вирішення призведе до просто втрати армії.

P.S.
да, у рашкі не тільки людей більше.
за ці два рокі вони чимало оновили технологічно свою армію. і ще мають плани на оновлення.
так що вже і не в кількості, а і в якості зброї в них кращі справи.

отакий «сірий носорог»

ну, я «старий», оцих бла-бла-бла начитився з 90их.

на скільки старий? ))

які ресурси є — те й буде.

ну от щойно ти особисто «виходиш з ресурсу» та перетворюєся на 60+ так одразу і все ))

... ну і разом з тобою ще 1-2 мільони... скільки?

так що вже і не в кількості, а і в якості зброї в них кращі справи.

здебільшого досі ні але їм і не треба бо вони і воюють не так а «по старінкє» і якраз саме так «по старінкє» у них чудово виходить у конкретному кейзі нав’язування саме такої війни і відповідно отримання ініціативи оперативної та певно стратегічної

отакий «сірий носорог»

загалом так країні кінець і це вже навіть не «питання часу» це питання вже буквально вже сьогодення

... ну так прямо на тобі можна показать що як ти кажеш як ти старий то відповідно можеш відміряти скільки тобі лишилося до тих самих 60+ от якраз там плюс мінус рік або два максимум і країні кінець як той самий твій «сирий носорог»

P.S.
да, у рашкі не тільки людей більше.

рашка до речі у тому самому стані вони про це активно почали балакати аккурат до війни

я служу 2 роки і кажу Вам, що мобілізація потрібна не тільки щоб замінити тих хто вже воює довгий час, але здебільшого тому що
НЕ ВИСТАЧАЄ ЛЮДЕЙ

в нас втрати ростуть через те,
що НЕ ВИСТАЧАЄ ЛЮДЕЙ

як на мене, суспільство все менше чує армію. не генералів, а таких простих чоловіків.

«Я тебе туди не посилав» — все частіше відмахується суспільство.

«Я тебе туди не посилав» — все частіше відмахується суспільство.

цітатіон нідед.

Усе прекрасно чують і розуміють. Часто і допомогають і багато хто сильно допомогає.
Але альтруїзм закінчується там де на кону власне життя.
Це як із західними донатерами (саме донатерами а не союзниками і партнерами бо союзники йдуть воювати). Ніхто ж добровільно в окопи не лізе

Ніхто ж добровільно в окопи не лізе

ну так а от якби їх можна було примусити... ))

бо ви не тільки не змогли реформувати армію але й почали скрізь розказувать що саме так і треба а просто треба більше людей

а армія це саме функція а ні як не «справедливість» але тут так ще більше узагальнення що саме з «функціями» у вас і взагалі по всім іншим питанням так само швах

Військовослужбовці не мають бути рабами

бери вище )) ідея у тому щоби рабами усі

а командування має нести повну відповідальність за свої дії

... а щоби «відповідальність за свої дії» не несли узагалі всі хто «при владі» окрім випадків коли самі вони «вирішать проти влади»

Глубокі реформи судової системи.

які ще «судові реформи» )) там тобі чувак чітко розказав «(українська) держава як елемент (виключно) примусу»

Сумніваюсь. Іноді моніторю що каже простий люд у телеграм канальчиках аля «Труха».
Залужний молодець, депутати/президент усі підораси (і це реакція тільки на нову версію законопроекту)
Тому тут скоріш розхитування політичної ситуації. Щоб що? ХЗ мало у мене інформації для цього, але жопою відчуваю що нічим хорошим це не закінчиться.
Хоча інший варіант — Зе «героїчно» накладає вето і підіймає рейтинг, але не думаю що так сильно щоб переплюнути Залужного. Бо є інші коррупційні фактори які тянуть його на дно.

ні накладання вето, ні приймання закону, імхо, вже не змінять ситуацію.

Яку саме? Внутрішньополітичну чи на фронті?
На фронті то зрозуміло — воювати людьми раша має беззаперечну перевагу.
По внутрішній політиці тут, імхо, може змінитись усе у будь-яку хвилину.

у рейтингах. Тут (це, звісно, моє імхо) навіть пересування ліжок глобально нічого не змінить.
Вже настільки просрали комунікацію, що вплинути кардинально може хіба рейд авіації нато на кацапстан і підписання ними капітуляції. Тоді на фоні ейфорії рейтинги скакнуть і скандали забудуться.
А сабжевий закон це просто піщинка.

Все гаразд в них з комунікацією, просто вони заздалегідь комунікують.

www.youtube.com/...​atch?v=YUFgty7cVVE&t=126s

«Але сьогодні їм конкретно говорять — дивіться, буде все тільки гірше. Вам буде заборонено виїжджати з країни, вам буде заборонено брати кредити. Вам буде заборонено відкривати бізнеси. Вам буде заборонено, умовно говорячі, навіть керувати автомобілем, як таким. Тобто ви є повноцінними рабами.»

© Подоляк Михайло Михайлович. Радник голови Офісу Президента України Володимира Зеленського.

Перепивав комент.
Думав він про Україну. Потім зрозумів — ну не можна ж так палитись особливо із «рабами». І потім тільки прочитав заголовок відосу

мене це ажтрісьот з самого початку. Це ж треба так вибудувати медійний простір, що власні пересічні громадяни в результаті полишаються в дурнях. «ахаха, у кацапів повєстки електронн!...бля», «ахаха, кацапи пишуть шо захопили шототам, брешуть, бо наше МО спростовує... бля», «ахаха, глупі, вони знов брешуть про своїх контрактників... бля, звідки у них пів мільйона взялося, ми ж читали що вони брешуть???»

«Зуби дракона» забув. Ох як ми з них ржали. Навіть рашисти з них ржали....

Перепивав комент.
Думав він про Україну.

сірьозно? на стільки не слідкуєте за ситуацією )) а ситуація там вже буквально за цитатою

No question, now, what had happened to the faces of the pigs. The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.

і більше того є відслідковується конкретний момент коли це сталося вперше і від нього можна рахувати і надалі

ЗЫ: там не тільки цей момент там ще момент з «підготовкою новобранців» де це сказали спочатку якраз самі руські коли

«від потрапляння під мобілізацію і далі через учєбку питання (само) мотивації навчатися як найкраще та як найкраще воювати для мобілізованого перетворюється на питання банального особистого виживання»

... але так я знаю що ви (тут узагальнення) усі ці «моменти» якимось дивом «пропустили» а от «зовні» вони виглядають уже більш ніж хотілося би «однозначно»

Він же радник Єрмака, так написано ніби Зеленського

Тому тут скоріш розхитування політичної ситуації. Щоб що?

Мабуть команда найвеличнішого побачила свіжі рейтинги Зе та Залужного і зрозуміли, що досить вірогідно Зе може програти наступні вибори і тоді вони можуть не встигнути виїхати до нового дому.

і зрозуміли, що досить вірогідно Зе може програти наступні вибори

нема жодного саме реального шансу Президенту не програти «наступні вибори» бо фактично сам факт «наступні вибори» то є вже його прямий політичний програш який вже окремо було заявлено як «я піду на вибори (на другий термін) якщо війна _ще_ триватиме»

єдиним реальним «політичним виграшом» для Президента було би реально добре підготувати ті самі вибори як механізм і прослідкувати за їх належним проведенням але самому не піти (і «ставленика» також)

але Президент на це не піде тут вже як принцип як by design і саме цей момент уже почали розуміти та вже «готувати варіанти» у тому числі і більш у першу чергу «спонсори держави» які власне і мають ледве не єдиний реальний вплив на «державу» сьогодні

і тоді вони можуть не встигнути виїхати до нового дому.

вони можуть домовитися за гарантії як частину загальних домовленостей

Мабуть команда найвеличнішого побачила свіжі рейтинги Зе та Залужного і зрозуміли, що досить вірогідно Зе може програти наступні вибори і тоді вони можуть не встигнути виїхати до нового дому.

Абсолютно все в текущей власти — политические трупы. Вне зависимости от исходов войны. Поэтому у меня большие сомнения что кто-то думает в этом ключе. Если Залужного и отстраняют как полит. фигуру, то только из страха что он может устроить путч, а не выиграть выборы 🤣
С диване же кажется, что это и вовсе — переставление кроватей. Ибо ситуация на фронте стала в тупик.

С диване же кажется, что это и вовсе — переставление кроватей.

ну да тут прямо буквально по шахматной книге ))

«мнимый цугцванг» как ходы которые не приводят к ухудшению позиции на доске но при этом не приводят также и к улучшению позиции как продвижению к выиграной партии

... вместе с тем позволю себе ввести дополнительный термин как «двойной мнимый цугцванг» это когда делают ходы которые на самом деле не являются ходами цугцванга (т.е. «мнимый цугцванг» см. выше) но при этом «представляются» (публике наблюдателям заинтересованным лицам) как якобы ходы именно цугцванга как _вынужденные_ ходы (возможно) даже приводящие к ухудшению позиции на доске

буквально таки «имитация игры» )) простите

ЗЫ: впрочем пока писал успел и подумать об чём пишу и кажется мой «двойной мнимый цугцванг» и есть собственно «просто» «мнимый цугцванг»

... это по скольку «ходы не улучшающие позицию» при «мнимом цугцванге» игрок делать не обязан... а нет ок )) пока что работает потому что фишка «двойного» именно в том что сам «игрок» именно «представляет» это (эти ходы) именно как «цугцванг» т.е. намеренно делает такие ходы намеренно «настаивая» на их именно вынужденности как отсутствии других (возможных) ходов

До чого тут звільнення Залужного?
Ви намагаєтесь всюди приплести зеленського (і єрмака, куди ж без нього), хоча люди потрібні Залужному для виконання задач, а влада не сильно й зацікавлена у великій кількості мобілізованих, бо їх банально нічим забезпечувати, бабла нема.
Як нема і виходу з цієї ситуації, бо ніякого підписання «миру» бути наразі не може.
А за цей закон відповідатиме таки влада, бо Залужний чітко сказав «мені треба люди і мені все рівно, яким чином ви мені їх дасте. А не дасте — підете самі». Так що про «військові прийняли» — суто ваша вигадка.
Щодо останнього — погоджуюсь, не можна бути такими ідіотами, і це стосується не лише влади.

Ви намагаєтесь всюди приплести зеленського (і єрмака, куди ж без нього), хоча люди потрібні Залужному для виконання задач, а влада не сильно й зацікавлена у великій кількості мобілізованих, бо їх банально нічим забезпечувати, бабла нема.

а що у такому випадку з ними робитиме сам залужний? я реально не розумію цього моменту у вас там якесь дуже дивне «протистояння» один каже «мені треба людей і не моя справа де ви їх візьмете» а другий каже «всьо нє так однозначно зокрема нема грошей» а один типу ... «а нііпєт»? чи як це воно має виглядати? тобто там він сказав що є якісь «достатні» training facilities але ні чого не сказав за забеспечення утримання певно навіть за просто зброю

бо по рожку на брата то є вже 15 млн патронів і то лише стрілецьких а ось євро постачальники кажуть що до весни встигнуть поставити лише 0.5 млн снарядів замість «підписаних» 1 млн тож якщо брати то виходить прямо аккурат якраз 500к рівно по снаряду на брата

бо Залужний чітко сказав «мені треба люди і мені все рівно, яким чином ви мені їх дасте.

так а от за гроші так ні чого і не сказав де ж він візьме гроші певно там «неявно» те саме слід розуміти «... і мені все рівно яким чином ви мені їх (гроші) дасте»

як на мене це доволі дивні «державні підходи до наявних ресурсів»

Щодо останнього — погоджуюсь, не можна бути такими ідіотами, і це стосується не лише влади.

це факт а ще от тут на форумі постійно розказують що це американці (та європейці) «фінансують армію»

... а ще от зі свіжого ага знайшов «... (сейчас) военные больше зарабатывают» ... «зарабатывают» карл!

те саме слід розуміти «... і мені все рівно яким чином ви мені їх (гроші) дасте»

А як воно має бути?
«Мені потрібні люди ... I до речі — ось вам ще 283 проработаних до дрібниць бізнес-планів, як швидко заробити 50 мільярдів цього року»

а я зрозумів

... на вищому державному рівні воно має бути з урахуванням наявних державних (країни) можливостей з усіх боків як то «я як людина державна розумію що держава не може забезпечити такий ресурс і тому ось додаткові плани з урахуванням реальних можливостей та ресурсів держави»

А як воно має бути?

а чого 500 тисяч? при наступі перевага потрібна бодай втричі а отже ця цифра має бути 1.5 млн

але то є за умови наявного технічного ресурсу як то зброї та переваги у повітрі тощо тож за умови «операції малими наземними групами без підтримки бронетехніки та авіації» ця перевага має бути відповідно щонайменше вшестеро а отже ця цифра має бути 3 млн

що до речі більш менш збігається з великою війної коли на Україні (тут вже не плутати з «в») діяли 4 українські фронти загальної кількості до 2.5 мільйонів але це «постійного складу без урахування необхідних заміщень»

на моє розуміння вищі державні чини мають і просто зобов’язані діяти координовано і «висувати свої вимоги» виходячи якраз з цією позиції спільної загальної координації

так саме власне має діяти і армія принаймні «не радянського зразка»

принаймні за «можливість віддати неможливий до виконання наказ та вимагати його виконання» особисто мені не відомо у арміях натівського зразка

тобі відомо?

звичайно що

на моє розуміння вищі державні чини мають і просто зобов’язані діяти координовано

Але якщо у війскових мета — це боєздатність, то у ваннабі-наполєончіка у мілітарі та іже з ним мета — це рейтинг, бо то будуть «непопулярні рішення». Досить важко тут координуватися

Якось сумбурно написано, тому перепрошую, якщо щось не зрозумів..

а що у такому випадку з ними робитиме сам залужний?

буде і далі вимагати від мін оборони забезпечення, бо це їх головний біль.

у вас там якесь дуже дивне «протистояння»

не «у вас», а «у нас».
«Йося, ви або хрестик зніміть, або труси одягніть...»
Раз ви намагаєтесь брати участь в політичному житті тут, на форумі, то й беріть відповідальність. Ну і участь в донатах, звичайно.
а в протистоянні не бачу нічого дивного. Залужному треба сильно більше і на вчора, Мін. оборони (Умєров) дає трохи і на завтра, задача президента і прем’єра забезпечити трохи більше і сьогодні. Звичайні робочі процеси.

«державні підходи до наявних ресурсів»

дивні від кого саме? всіма державними процесами не керує одна людина, бо в нас не диктатура.

А законопроект поданий перед цим (тобто 10448) щось про збереження генофонду нації.
Знатні тролі. Чи ні?

обращает на себя внимание один момент:

===
Руководителей больниц хотят обязать сообщать в ТЦК о пребывании на стационаре лиц 18-25 лет.

Отчитываться военкомату об их поступлении на лечение нужно в течение трех дней.

Такая норма заложена в сегодняшний законопроект о мобилизации.

===

похоже, что уже в ближайшее время 25 превратятся в 18

Ось тримайте itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/43604
Усім продуктивної (НІ) середи. Та почнеться срач!!! Ха Ха Ха

UPD Зара подивитись не вийде. Усі ломанулись походу портал ради ледве ворушиться

А я порівняльну табличку скачав. ))
Як на мене, це ще гірше ніж було: повістка фактично вважається автоматом отриманою з моменту її надсилання в електронний кабінет. Пофіг чи ти її бачив чи ні.
Ну і обмеження прав/арешт рахунків нікуди не ділося.

Вже вдалось і закон почитати. Жесть
Але наскільки я зрозумів що в електронному кабінеті потрібно самому стаорювати обліковий запис. Якщо ні то повістка не може прийти. Але це мало рятує.
Адже повістки можуть відправлятись поштою і навіть якщо ти її не отримав або відмовився від отримання то вона всеодно вважається врученою

именно так, в тексте законопроекта указано, что требование может быть переслано либо через электронный кабинет (если он зарегистрирован), либо по почте. Но не под роспись.

То есть, любая задержка с доставкой бумажной претензии может закончиться тем, что дело пойдет в суд, хотя человек не будет предупрежден.

Тобто вигідніше зареєструватись у кабінеті бо фіг його зна куди прийде та повістка.
Батькові позов до суду (не по мобілізації) прийшов якось взагалі на адресу його першої прописки. При цьому він той будинок давно продав і після цього ще два рази міняв місце реєстрації.

Тобто вигідніше зареєструватись у кабінеті бо фіг його зна куди прийде та повістка.

я б там скриптик додав: зареєструвався — повідомлення керівнику ТЦК про нового клієнта — він оформив повістку. ;)
Хоча-а, навіщо завантажувати керівника зайвою роботою: зареєструвався, повістка автоматично сформована і чекає підтвердження від ТЦК (вибрати дату візиту) на відправку. ))

Теж аргумент.
Ну тоді залишається не зберігати нічого на банківських рахунках та не сідати за кермо.

Пропоную такий же механізм як у повісток примінити до сплати податків, я буду в повітря підкидати гроші, якщо інспектор не впіймав — їх проблема, я вважатиму податок сплаченим

Це мої роздуми, я не претендую на експертність, якщо що.

Тобто, «старий новий» законопроєкт не буде відповідати на основні запитання суспільства? А саме:
— прозора система рекрутингу спеціальностей та доцільності залучення людей на позиції де їх навички будуть більш актуальними, а також актуалізація фаху (якщо ти 20 років тому був лікарем, а тепер «блогер-баріста-інвестор в крипту-актор театру», то для системи ти все одно залишаєшся лікарем, котрий в своєму інформаційному полі навіть не знає про сучасну фарм промисловість і обладнання, то в кращому випадку можеш опинитися на медичній посаді, в гіршому в посадці.)
— прозорість правових норм отримання повістки всіх форм (уточнення, медичної, боєвої), та виключення силового неправомірного затримання громадян з «доставкою» до тцк. Прозорість медичної комісії, вузькопрофільних спеців. Генетичні дослідження, імунологічні, гістологічні та інші та по скаргам людини додаткові досліди (синдром жильбера досить відчутний, але гострі фази має періодично, наприклад)
— що це за «безсимптомний віл»? Це взагалі крінж, це люди на АРТ щоденній від держави і мають приймати препарати кожного дня, а інакше в них розвинеться резистентність і вірусне навантаження одразу зросте. Він безсимптомний лише якщо в тебе звичайний спосіб життя: сон, їжа, моніториться ВН раз на декілька місяців. Це окрім того, що резистентність в суспільстві зросте через мутації вірусу.
— прозорість ієрархії: ТРО, ЗСУ, які спеціальності, прайс рекрутингу, надбавки тощо
— підвищення зарплат, бо навіть на небойовій посаді 20к маючи сімʼю на n-років без професійного зростання несерйозно, курʼєри більше заробляють. Підняття до 250к на бойових посадах. Бо ті 100к всі йдуть на потреби військових всередині війська.
— гарантії медичного страхування, пільги, нормальна іпотека, закриття кредитів, чи їх погашення, утримання дітей в повному обсязі, а не 860 грн на дитину, субсидії комунальні.
— залучення коштів МО для ремонту техніки ЗСУ. Неможливо поставити на баланс машини, тому що вони не уніфіковані, але широкий спектр специфічних сто з якимось розхідними матеріалами (камуфлювання, переробка на евакуаційний пункт, встановлення бронювання, тонування, нормальної кушетки, та навіть хімчистка від бруду і крові. )
— засоби безпеки під людину, а саме бюджет на це та розуміти, що ти можеш купити на ці кошти або, що видадуть. Наприклад бронік ти отримав в подарунок, але хочеш доп взуття просто щоб було.
— забезпечення розхідних матеріалів: грілки, сітки, антибіотики, кровоспини, нормальні турнікети, і щоб тебе не в*о бували за втрачений рожок(!).

— бронювання та відстрочки. Вони мають бути. Навіть, якщо для всіх вже норма, що людей бомблять періодично і це вважається як «тиловики жирують», але буквально всі в будь-якому випадку можуть рандомно вмерти від уламків, під завалами, від переохолодження чи згоріти. І це навіть не про втрачене майно, інвалідність, втрату близьких людей. Це теж громадяни, котрі менше лайна зʼїли, і це не про справедливість, коли ми просто хочемо розділити цю чашу сповна і на всіх. Взагалі дивує, що ніхто прямо не каже, що взагалі на війни не тільки тебе ранять, а й ти когось. Летально. І багатьом людям не дозволяє подібне внутрішня етика. І це чомусь іменують «інфантилізмом» при цьому аргументи «так має бути» без жодної рефлексії про що йде взагалі мова.

— регуляція інстанцій та формування інстанцій для захисту та реабілітації: військові госпіталі, опікові центри, центри хімічного ураження, збільшення інфекційних відділень (ботулізм, сепсис та інше), відділення інтенсивно терапії та створити широку мережу цього.
— забезпечення розхідних матеріалів для виготовлення fpv дронів хоча б від 5-го успішного. Бо ріл, порахувала, що виходить дешевше купити вже

А зараз це виглядає так, що мобілізація ривками, а всі проблеми що посипались просто не мають значення. Типу воювати поки можеш тримати калаш.

зі всім погоджуюсь, окрім фінансових питань. Лада поглянте бюджет, а потім подумайте на

підвищення зарплат, бо навіть на небойовій посаді 20к маючи сімʼю на n-років без професійного зростання несерйозно, курʼєри більше заробляють. Підняття до 250к на бойових посадах. Бо ті 100к всі йдуть на потреби військових всередині війська.

Я це розумію, тому і вважаю, що закладати треба 250к.
1. Щоб це було роботою з профітом, а не так, що люди ризикують життям, щоб потім витратити кошти на місці одразу.
2. Також відкуп від армії дозволить збільшити бюджет.
3. Формування соціального ліфта та повернути повагу до військової служби як до спеціальності, а не як лише система «людина — ресурс».

що закладати треба 250к.

у нас дефіцит бюджету біля 30% і вже казали, що може не вистачити грошей на виплату пенсій. Це як закладати витрати до підвищення зп

Ну может урезать что-то по затратам. Например своей подружке Леночке не давать 30 миллионов на телепердачу?

Например своей подружке Леночке не давать 30 миллионов на телепердачу?

Тримай агента Кремля

залучення людей на позиції де їх навички будуть більш актуальними

За словами генерал-майора, вказувати точні категорії спеціалістів некоректно, однак він виділив, що найбільш нагальною потребою є піхота.

«Це саме та піхота, яка веде атаку, штурмує позиції, утримує окопи, а також здійснює контрнаступ, відбиваючи ворожі атаки», — пояснив командувач підготовкою Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк.

Водночас генерал-майор зазначив, що дуже важливими є й інші фахівці, як-от оператори безпілотників, танкісти, артилеристи та мінометники.

«Але сьогодні — це піхота», — підкреслив командувач.
focus.ua/...​bilshe-potribni-na-fronti

Всі інші пункти так, приємні.
але не будуть зроблені. тупо тому ще реформи держ інституцій на роки.
за останні рокі держава не спромоглась менш масштабні зміни зробити. і тільки зараз — почала чухатися, щоб — почати їх робити. може ці дрібні зміни почне у наступні місяці. поки ще — чеше потилицю.

Підняття до 250к на бойових посадах.

доларів. тоді може почнуть молоді чоловіки плисти не в Італію, а до нас на фронт.

тупо тому ще реформи держ інституцій на роки.

але у вас немає «років» у вас їх не було власне ще 21-го року та й 20-го вже це питання вже стало руба і вже було показано що і людей немає саме це все робити як і немає хоч найменшої кеби

той самий твій «сирий носорог» рухається як гора вже щонайменше з 20-го року а 22-й просто лише «пустив його під уклон»

може ці дрібні зміни почне у наступні місяці.

якщо «у наступні місяці» фактично 24-й рік вам не вдасться хоч митьйом хоч катанієм зупинити активну фазу військових дій переведши її хоч у «переговори» хоч у «холодну війну» хоч у «формальну капітуляцію» і крайній реально крайній вже срок це максимум весна 25-го

... то вже не суттєво що там далі і що там генерал майор

Ну так Кулеба сказав що Ми готові воювати навіть лопатами до посліднього. Але про себе промовчав :).

А потом поправился: «Не мы, а вы».

«По многочисленным просьбам трудящихся»

Частина законопроекту засекречена для Ради, — нардеп Осадчук.
Близько 90% депутатів не мають доступу до військової таємниці, багато процесів є засекреченими з певних причин. Тому ухвалювати рішення майже неможливо.

Секретные законопроекты — это конечно новое слово в законотворчестве.

Цирк с лопатами и яйцами

Як повідомили кілька джерел УП у різних фракціях, перед голосуванням за друге читання проєкту про створення єдиного електронного реєстру опозиційні фракції збили низку ініціатив міністерства. Зокрема про доступ до податкових та митних даних, інформації про родину, медичної картки тощо.

Навіть нардепи не можуть сказати, як в остаточному варіанті виглядає проголосований законопроєкт, бо «текст зводять у юридичному відділі Ради».
😁

Навіть нардепи не можуть сказати, як в остаточному варіанті виглядає проголосований законопроєкт, бо «текст зводять у юридичному відділі Ради».

Я не знаю что на это сказать

И эти клоуны еще что-то рассказывают про «игрушечную госдуму». Те хоть знают за что голосуют

Те хоть знают за что голосуют

голосуют за всё что укажет голосовать Офис Президента?

Это конечно было бы забавно, если бы госдума рф голосовала по указке Ермака и остального ОП. Но я не знаю как у соседей (чтоб они пропали) курируются голосования в рф.

«Із законопроєкту про мобілізацію хочуть прибрати норму про демобілізацію через 36 місяців служби: спливли скандальні деталі »
uainfo.org/...​ochut-pribrati-normu.html

Цілком закономірно. Військові чітко дали зрозуміти для чого цей законопроект ще до внесення. І усі, навіть президент казали що демобілізації не буде.
Зараз перекрутили мету на демобілізацію щоб какашки якими закидатимуть депутатів що не проголосували сильніше смерділи

Зараз перекрутили мету на демобілізацію

але ж не перекручували. «дати відпочити» це не демобілізація і навряд чи до офіційного припинення війни буде оголошено офіційний дємбєль в принципі.

Але мету мобілізації теж іншу озвучували і про «дати відпочити» не казали ані слова
Та і якщо «дати відпочити» не про демобілізацію то про що? От приберуть норму про 36 місяців що там залишиться для «дати відпочити»?

я з осені чую якраз про «хлопці там два роки без відпочинку» нарівні з «треба нові люди»
«дати відпочити» це може бути і безрочна відпустка і гарнізонка десь далеко від фронту. Просто мобілізовані — це те, що вже осьо є під рукою. Навіть якщо він у відпустці на два роки. А от після демобілізації мобілізувати назад — це більше хлопотів.
Ну це я так думаю.

(зокрема надсилання повісток на електронну скриньку й зменшення підстав для відстрочки) викликали активне обговорення спільноти

Я можу помилятись, але здається найбільша критика була не за спосіб поширення повісток, а за те, що за цим слідує. А саме фактично скасування права на приватну власність, що включало серед іншого блокування рахунків, призупинення дії водійського посвідчення, неможливість продавати чи купувати майно, що вимагає ту чи іншу форму легалізації (авто, нерухомість тощо).

Шкода, що разом із законом, не проводиться пояснювальна робота із населенням. От ніби й ви маєте телемарафон, але не крутите постійну рекламу контрактної служби. Хоча де-факто всі зараз підписують саме контракт. Не пояснюєте звідки буде взято гроші на таку глобальну заміну військових. Вони ж не планують окрім зброї забирати все, що військові отримали від волонтерів та купили за свій кошт? Особисто мені треба пояснити, хто такий Єрмак та чому він у кожній дірці затичка? От бачив сьогодні новину про зустріч президента із секретарем НАТО Столтенбергом. І за одним столом сидять власне президент наш, пан секретар і Єрмак... Шо?
Трошки мене не в ту сторону повело... Так ок, не проводиться роз’яснювальна робота, а це створює прекрасне підґрунтя для роботи російської пропагандистської машини тут.

Роз’яснювати що? Головне питання стосовно мобілізації, як на мене, це — щоб що? Без допомоги Заходу Україна війну не витягує, це навіть Зе визнав. Що буде з допомогою станом на зараз — хз. І поки це питання не вирішено хоч роз’яснюй хоч ні, бажаючих воювати лопатою не буде.

Особисто мені треба пояснити, хто такий Єрмак та чому він у кожній дірці затичка?

Якби ж то в кожній дірці. Хоч хтось чув його коментарій про закон про мобілізацію?? Он Залужного ховали всю війну, а як закон про мобілізацію, так влаштували йому цілу пресс-конференцію..

Бо у нього рейтинг дуже загрожуюче ріс, а у Зе, навпаки, падав, на тлі невтішних новин з фронту. От і почали про всяк випадок готувати винного. Про це ж свідчить і кількість корупційних «скандалів» в армії (можна подумати, що у Зе про ті схеми ніхто не знав і долі у них не мав)

І чого такий великий строк раз кординальних змін не буде?
Як завжди — замість того щоб працювати над законом будуть працювати над депутатами
UDP. Тільки що пройшла інфа (не сприймайте за чисту монету бо тре перевірити) що адвокатам почали масово повістки раздавати. Ще й із правовою системою «працюють»

В них ніби й не було права на відстрочку? Що вони оскаржували, бо якщо всіх забрати чи більшість, державний обвинувач буде вигравати справи одна за одною

Останній законопрект що гуглиться досі висить без розгляду itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/42665

Здається, якась була (але це не точно)

адвокатам почали масово повістки раздавати

Ну це ж фігня повна). А от в Києві почали у поштові скриньки повістки кидати під новий рік. Теоретично юридичної сили це не має, але хтось та й прийде по такій повістці...

Умеров в інтервью казав, що над першою редакцією закону він працював цілих півроку. Так що пара тижнів на внесення правок це не дуже довго.
interfax.com.ua/news/general/959959.html

Підписатись на коментарі