React-розробник із треканням екрану за $400 — це норма?

Привіт! Якось я відкрив профіль Djinny. Дізнатись, що там із ринком. А на ринку якесь неподобство: 40 годин на тиждень із треканням часу та екрану за $400-600 та виплатами на Payoneer.

Ось опис позиції від компанії Renormalize

Qualifications:
— Up to 1 year of experience in web development and project support.
— Intermediate or higher English proficiency.
— Familiarity with Agile/Scrum/Kanban methodologies.
— Experience with HTML, CSS, and JavaScript.
— Exposure to React/Next.js framework and related technologies (Redux, React Router, etc.).

Схожі вакансії присутні.
Іноді потребують знань по бекенду, вміти збирати докер-контейнери, працювати з SEO, UX/UI, але за те просять на 200 доларів більше.

Колись така позиція називалась вебмайстер (і верстав, і малював і на php писав, і рекламу запускав + заправляв принтери по офісу). Часи 2005-2010 повертаються?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

якщо компанія знайде потрібну людину, тоді ок, якщо ні,
то змінить вимоги, це ж ринок, нихто никого не змушуе.

але якщо таких пропозіцій буде багато, то це буде означати
що це працює, тобто бажаючих набагато більше ніж роботи,
тоді треба буде робити висновки.

доречі навіть на касі в супермаркеті зараз десь 15к.

PS DOU ви такі лапочки мені так подобаєтся ваш
редактор коментов, все зроблено прям красиво красиво, не
те що HN, я вважаю що ви можете цю платформу робити
міжнародной буде прям супер 😊

Колись така позиція називалась вебмайстер (і верстав, і малював і на php писав, і рекламу запускав + заправляв принтери по офісу).

Ось цю претензію не зовсім зрозумів. В вимогах до вакансії — верстальщик/джун фротенд девелопер з «exposure» до React. Все та ж сама овер-спеціалізація до якої всі звикли.

фронтенд це бросова робоча сила

40 годин на тиждень із треканням часу та екрану за $400-600 та виплатами на Payoneer.

Якщо це за годину то супер)

40 годин на тиждень із треканням часу та екрану за $400-600 та виплатами на Payoneer.

Все еще лучше чем 7100грн (-19.5%) на карту ощада.

Если вас там 800+ на одну вакансию, разумеется, это нормально. Можно и за 200$ найти, мне как-то доказывали, что это норм, вот поработаешь пару лет бесплатно и потом уже зп можно получать. Вайти и без нынешнего безобразия угробил бы отрасть, а тут еще и война, кризисы и т.д.

Майже за будь-яких умов це ненормально.
Виключення я бачу лише одне — найперша робота на позиції trainee, коли тобі ну дуже треба отримати той самий досвід без якого не беруть далі.
Не у всіх була проста перша робота. Я за своєю взагалі поїхав за 1300 км від дому (залізницею, якщо рахувати).

требование опыта в 1 год для тебя шутка?

Я працювала в такій конторі 1,5 міс, мені платили 400$ (це перші 4 міс, а далі мали б платити 600), передали проєкт вже 2річний, я мала в слаку в переписці з клієнтом робити вигляд що я сіньйор фронтенд девелопер Сергій і я цей проєкт з нуля зробила :D

теж так працював,на жаль дуже багато таких «компаній»

Якщо ти джун, то варіантів зараз не багато, коли треба отримати досвід.
Але треба шукати! Після цього я знайшла найкращу роботу свою :)

Такий досвід — також досвід. Правда після декількох місяців починається деградація.

I know that feel 😅

Я колись на початку кар’єри працював в компанії, де ми грали роль онсайт розробників зі США. :)

я мала в слаку

По-моєму мали вас :D

Ну, шукають люди індуса без досвіду. Таке.

Звісно це не повна картина, і цифри не можна брати як є.
Але на сьогоднішній день на Джині, маємо такі коефіцієнти.

• Javascript — кандидатів у 29 раз більше ніж вакансій
  • Java — кандидатів у 25 раз більше ніж вакансій
  • PHP — кандидатів у 9 раз більше ніж вакансій
  • GoLang — кандидатів у 8 раз більше ніж вакансій
Думай-те.

Він завжди був популярним в Німеччині наприклад і в корпоративному світі також. Власне при усіх інших, PHP найпопулярніша мова бекенду в інтернет на протязі дуже тривалого часу. LAMP стек це більше 80% WWW. FaceBook, Wikipedia і т.д. зроблені на PHP. Інша справа, що через чисельні проблеми з безпекою, корпорації для комерційних проектів віддавали перевагу Java та С#. Тому за PHP і приклеїлась слава мови дрібних веб студій, працюючих на локальний ринок та фрілансерів. Реально же такі речі які є в PHP CMS типу : Wordpress, Joomla, Droopal, Magento на Java та С# не так вже легко реалізувати, або не так вже і дешево бо ліцензії коштували мільйони. Безперечно швидше через те, корпорації які скупили платформи просто ломили ціни.

Криза, що тут думати. Ситуація на ринку праці — яка зветься циклічне безробіття, одночасно з елементами структурного безробіття.

И одновременно с закрытием границ на выезд.

Не бачу проблеми, хочеш погоджуюся, хочеш не погоджуйся, пакистанця за ці гроші знайдуть а ти можеш іще пошукати😁

400$ на годину — норма... мені б пішло

Якщо в компанії «less than 20 employees» — все можливо xD

Якщо в компанії «less than 20 employees» то ти можеш бути одразу майстром на всі руки😁

А что, за трекинг єкрана доплачивать надо?

Норма, не норма, але якщо умови подобаються, то йдіть, не подобаються — не йдіть, щось подобається, щось ні — домовляйтесь. Навіщо питати суспільство чи є щось нормой, чи ні?

Ну зараз хочу не хочу вже не канає — людина їсти хоче, а тут її в кайдани заганяють за їжу.

Дефай будь-які вакансії, де наявне трекання часу, скільки б не платили!

Напряму не пишуть. Про це згадують вже при особистому спілкуванні або у переписках.

Раджу завести нотатку (Notion, Obsidian, деінде), куди записувати компанії/рекрутерів хто і що не так сказав, де/які не такі були вимоги тощо.

Я маю таку нотатку щодо замовників на фрілансі, у т.ч. тих, з якими не працював. Записи можна різноманітно оформлювати.

А чому так? Сам ніколи з трекером не працював, цікаво

Я не знаю як інші, проте не уявляю як працювати продуктивно із трекером на вдумливих або творчих посадах. Продуктивність може бути до, після обіду, або її може не бути увесь день, але увечері, за годинку до сну, нахлинає настільки потужний потік ідей/думок, що на завтра увесь день будеш зайнятий без будь-якого трекера.

Пробував кілька разів. Далі одного дня не пішло.

з трекером

Бо час по трекеру і потрачений час — це взагалі різні речі
Потім скажуть, що трекер всього 2 години за день нарахував, а інший час не підходить, бо недостатньо активності від клавіатури/миші/очима замало кліпав
А взагалі трекер крута штука, але для роботодавця, який хоче заплатити менше, ніж людина працює, бо, на жаль, праця не обмежується стандартним графіком 9-18 і якщо перед сном в мене в голові все ще якийсь баг і я думаю як його вирішити, то це в трекер не потрапить
Якщо ж людина прекрасно трекає час, але працює погано, то до неї все одно виникнуть питання
І тоді виходить, що трекер не допомагає і важлива не кількість затреканих годин, а результат роботи

У понеділок

Який саме з Понеділків, нн уточнюєтся.

Той, що починається в суботу.

Після деплоя у п’ятницю.

Зазвичай п,ятничний деплой переходить в п,ятничний запой.

Підписатись на коментарі