⚡️ Задачка: організувати свій перший фреймворк з автоматизації

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт, з вами Артем Григоренко aka Нотатки Суворого QA

Нижче хочу дати задачку для того, щоб прокачати свої навички тестувальниками на рівні Junior/Middle.

💡Якщо ви хочете прокачати трішки свої навички, та додати парочку інструментів в своє портфоліо — тримайте задачку

❗️ Мета: організувати свій перший автомейшн фреймворк.
📊 Рівень: Junior / Middle

✒️ Завдання:
1. Знайти будь-який відкритий API з описаною документацією, наприклад у Swagger (таких у мережі достатньо).
2. Напишіть автотест, або декілька автотестів використовуючи CRUD, та підхід Dry.
3. Все, що ви написали повинно запускатись, та виконуватись локально. Тести повинні проходити.
4. Залити це на CI (наприклад Gitlab).
5. Створіть pipeline для виконання тестів і створення репортів. (дві окремі стейджи).
6. Додайте ще сюди Reports (можна використати ще додатково декоратори інструменту). Щоб отримати фінальний звіт виконання ваших автотестів.
7. Налаштуйте пайплайн таким чином, щоб у вас був стейдж Деплоймент (можна його замокати) на продакшн тільки якщо ви створюєте Tag.

Важливі нотатки щодо завдання:
1. Мова програмування не має значення.
2. Інструменти для написання тестів не мають значення.
3. CI система — не має значення.
4. Report — не має значення.

Має значення повністю робоче та інтегроване рішення. Ось і все.
Успіхів ⭐️💫

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному4
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені ця ідея так сподобалася, що вирішив змінити останнє завдання в курсі який я менторю — foxminded.ua/quality-assurance-1, де у мене студенти все це робили локально в Jenkins. Хай експортують свої фреймоврки на свій github і там налаштовують CI/CD, і звіти. Це набагато наочніше буде, ніж просто код в репозиторії.

Класно, що зайшла ідея!

До речі, дуже дуже класна задача тільки чому на midle рівень незрозуміло? фреймворки взагалі-то сенйори роблять, хоча мабуть залежить від рівня виконання.

Часто, люди на такому рівні одні на проекті. Тому було б корисно то знати.
Схожу штуку у мене робили студенти без досвіду (звичайно із певними обмеженнями). Але то була груповий курсовий проект. А сама задачка сильно розширює кругозір.

Якщо хтось шукає собі АРІ-жертву, проти якої ранити свої тести — petstore.swagger.io

Тільки не на селеніумі, будь лааааска

Так, не треба писати автоматизацію API на Селеніумі

а було б прикольно :D :D :D

та я б сказав що взагалі жодну автоматизацію не треба писати на селеніумі)

Щось нове — звісно, але підтримка легасі ще досі існує)

кількість вакансій на ринку де ще треба селеніум з цим не погодиться :D

це просто говорить про те, що старі діди вирішують далі писати як і має бути, і замість вибору новішого фреймворку — змушують писати на селеніумі

ща скину номер картки куди кидати гроші за виконання :D

Додаси собі потім в резюме.
Виконував практичні задачкі для інших :D

прям універ згадав :D

Підписатись на коментарі