Що дарує вам відчуття, що життя вдалося?

Привіт, спільното! Нещодавно ми обговорили, що ви придбали з першої зарплати. А зараз ми вирішили запитати, яка покупка чи подія подарувала вам відчуття, що життя вдалось. Чи помічали ви, що, отримавши якісь речі — хоч якими б звичайними вони не були, — ви відчуваєте неймовірну радість просто від того, що маєте змогу їх придбати? Те, після чого можна впевнено сказати: I made it!

Може, це джинси, смартфон або клавіатура? А може, покупка квартири чи машини?

Або ж можливість стати акулою зборів на DOU?

Розкажіть у коментарях про речі, що дарують вам радість!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Перше що можу пригадати: я здав першу сесію на відмінно — вийшов з ВУЗу і на свою стипендію купив собі величезний подвійний хот-дог «з усім». Таких мабуть більше не існує: їх продавала бабуля з возика. Основою був звичайний батон розрізаний навпіл. Далі туди дві довгих сосиски. А потім обирай сам: капуста, морква, лук, зелень, кетчуп, гірчиця, майонез ... (сподіваюся ця бабуля далі заснувала якийсь Freshline).
Це було просто неймовірне обжиралово, вважаючи що у ті часи родина годувалася переважно картоплею з городів — грошей на заводі просто не платили. Відповідно навіть моя невелика стипендія йшла до родинного бюджету. Дозволити собі їжу в універі я не міг — тому завжди сидів голодний (як справжній студент). Про такий хотдог тільки мріяв проходячи повз кожен день.
Друге — це свій перший власний PC. До цього мав тільки ZX Spectrum, подарований батьками. Власний PC тоді коштував десь $1000 — і це були неймовірні гроші. Навіть $100 — таких зарплат не було, такі гроші були тільки у «нових рузьких» з анекдотів. На першій роботі я отримував спочатку $100 як інтерн, потім $300 як джун. І тільки на другий рік роботи, коли родина трохи вилізла з боргів, коли придбали більш необхідні холодильник та пральну машину — тоді я назбирав на перший власний РС. Довго підбирав конфігурацію, облизувався на нові 3Д — карти, шукав допомоги у «залізячників» з роботи — і нарешті зібрав!
Домашнього інтернету тоді ще не було — тому доводилося купувати диски на базарі. До тепер мене дивує як добре тоді працювали пірати. Вони повністю самі робили російський переклад, озвучку, перепаковували усю гру аби вона влазила на диск. А ще на одному диску можна було купити 10 фільмів — небувала розкіш після відео-касет.
А ще я тоді я став флопі — поінтом FIDO. Аби отримати пошту та подивитися що люди написали в «ехах» (фідошні форуми) — треба було брати дискети, іти до «нода» (друга у якого був модем) — і він тобі скачував данні, а твої відповіді — закачував. Отак «інтернет носили відрами»!
Що далі? Перша власна квартира. Але тоді я був вже не таким молодим і наївним хлопцем. Отже якогось величезного задоволення не було. По-перше тому що жив у цій квартирі я один і вона була суто практична: поспати — попрацювати. Переїхати від батьків ближче до офісу — це чудово. Жити самому — є свої переваги, але і недоліків багато.
Машини чомусь мене ніколи не приваблювали. По-перше тому що у машині мене легко укачує (у автобусі чи маршрутці — ні). По-друге швидка реакція — то взагалі не моє. Я починаю діяти тільки коли усвідомлю що трапилося і обдумаю варіанти. Для водія це вже запізно. Навіть у іграх типа GTA мене мотає по усій дорозі і пішоходи гинуть товпами. Гадаю мій приділ скорості — десь кілометрів 30/г, як на велосипеді (на ньому я переважно встигаю).
Найважливіша правда у тому, що речі, які справді дарують мені радість — не потребують багато грошей!
По-перше це МОРЕ: кожен раз приїздиш, бачиш море, заходиш у нього, тебе гойдають хвилі ... це можна порівняти тільки з відчуттям коли літаєш уві сні!
По-друге це ДАЛЕЧІНЬ. У місті тебе усюди огороджують стіни. А коли стоїш на пагорбі чи на скелі і дивишся на обрій — світ величезний! Ти подумки плануєш як дійдеш от до того озерця, потім там якийсь лісочок, а далі чи то скеля така чи якась вежа ... Відчуваєш себе на порозі пригод: попереду стільки цікавого і ти знаєш що за день можна дійти і усе побачити.
По-третє це ПРИРОДА: коли ти на природі — здається що вмикається на 100% половина відчуттів, які «сплять» у повсякденному житті. Відчуваєш запахи трави, сосен, різних квіточок. Відчуваєш подих теплого вітру на шкірі, тепло від сонця, прохолоду каменя під ногами. Чуєш і розпізнаєш багато звуків: вода тече, дерева шумлять, стрибунці деренчать у траві, птахи перегукуються, джміль гуде.
Це як грати у комп’ютерну гру на мінімалках — а потім переключитися на максимальну графіку. Відразу усюди виникає безліч деталей, кожен предмет відчувається реальним. А у реальному житті — усе це не тільки намальовано! Можна просто лягти на живіт — і зазирнути у «мікромір»: як влаштований кожен лист, кожен пелюсток, кожна гілочка. Зблизька луг: як ліс де повзають різні комахи, залазять на рослини, щось тягають. Це — як медитація, але замість спостерігати пупок можна спостерігати нескінчене і беззупинне життя навколо.
Усе, що створює у світі людина — воно «шаблонне». Рідко коли можна побачити незвичайний будинок, чи вирізану з пня незвичну лавочку. А справній світ — він навпаки: повністю різний. Тому на кожному кроці є можливість побачити щось, від чого захоплює подих. Це може бути просто збіг обставин: ракита над рікою, з неї крапає вода і її підсвічує сонце — але загалом це справляє справжній «вау-ефект». У цю саму дивовижну мить — тут і зараз це надзвичайно!
Такі миті — це справжні дива, які залишають відчуття «чогось більшого» ніж просто життя.

Зміна країни + купівля нерухомості + одруження + дитина народилась = все за останні 2 місяці :)

— оформление немецкого паспорта
— получение электронного разрешения онлайн на въезд в США сроком на 2 года за 14 долларов и час ожидания
— рождение дочери в Мюнхене с двумя гражданствами сразу

Найбільшу ейфорію відчував коли лисий кухар йшов на москву

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коли заісжаеш в гараж із розумінням що сьогодні тебе не піймали.
Коли пробираєшся по неосвітленій вулиці до свого підʼїзду і бачиш єдину квартиру де горить світло.
І тримаючи в одній руці пакет АТБ а в іншій ліхтарик ти продумуєш як вивести освітлення у під їзд
Але то нічого — зараз той пакет будуть розбирати спиногризи у пошуках ласощів, а я цілувати дружину
От це життя вдалось

І тримаючи в одній руці пакет АТБ а в іншій ліхтарик ти продумуєш як вивести освітлення у під їзд

А був би ти туристом, то у тебе було б навалом налобних ліхтарів

Був колись туристом. Потім сімейне життя. Рюкзаки спочатку використовувались для зберігання дитячих іграшок, потім згнили у гаражі.
Ліхтарі поломались. Знаю зручно, але якось не солідно. Мейндсет вже не торт

Доставка є, але якось ні разу не користувався.

Тримаєш в руці чек від компанії що приймає донорів сперматозоїдів.
Розумієш що 2 мільярди українців не зробиш, але трохи світову популяцію покращик

Коли прикордонник каже «щасливої подорожі»

він так каже коли ти в’їздиш в Україну)

Поки що не було нагоди перевірити

Та ні, вони зазвичай питають «зброя, наркотики є?», а коли відповідаєш шо нема, здивовано так перепитують — а чого ти туди їздив? ))

А заімлементіть, будь ласка, такий функціонал, щоб можна було приховати коментарі людей які тобі не подобаються. Тоді б і життя було б більш вдалосянимся.

Ого мєнталочка побита, якщо коментарі анонімів з форуму впливають на якість життя

Скорее всего человеку просто не хочется видеть, что другие люди открыто радуются тому, чему он бы тоже радовался, но об этом никогда не признается.

лучше попроси правило для автоматического переноса в отдельную тему веток, где обсуждается скандинаво-германская группа вопросов

Малюк, який спить під однією пахвою, і кішка, яка спить під другою. Бути буквою Ф у цій ситуації — ось щастя для мене🥹

Нагадало один старий мультик:
«- А тато де спить?
— Який тато? Ах — тато ... та там у коридорі, на килимку!
А якщо не слухається — то я його віником ... »
youtu.be/9dhjWSFMrW4?t=359

А тато спить у своїй оселі)))

Коли прожив нелілю і неочікувано усвідомив, що ніхто не ї@@в тобі мізки.
Це просто офігенне відчуття ))

Коли твій коментар на DOU набирає понад 1000 лайків.

Найбільшу ейфорію відчував коли лисий кухар йшов на москву

Народившись у окупованій Україні радянською владою, втративши дім у 2014, зустрівши повномасштабне в 2022, я маю, мабуть, одну річ, яка дасть мені таке відчуття.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Зміна країни + купівля нерухомості + одруження + дитина народилась = все за останні 2 місяці :)

Радієте, що втекли з України?

та навіть я радий за пана Олега)

Він наче писав, що переїхав з Польщі в Іспанію.

Та я взагалі не бачив жодного дня великої війни в Україні, бо виїхав до того, ще й прикордонники українські побажали щасливої дороги :)

Та давайте не будемо заважати Сергію робити дебільні хаотичні догадки на тему «втечі», оскільки користь від його побігів в паркінг/укриття під час тривог — просто неймовірна xD.

Стоп. Вуот?! Це насмішка над людьми, які ховають себе і дітей від шахедів і ракет?
Ти адекватний?

Це про те, що в війні примають участь воїни в ЗСУ.
А ті хто не воюють — не впливають на війну жодним чином, незалежно від того, де вони знаходяться.
Це значить що ані моє знахождення поза Україною, ані знаходження Сергія в Україні, не мають особливого значення для будь-кого.
Неадекватно — це писати «радієш що втік» в контексті «а я не втік = чимось кращий».

p.s. звісно що ховатись від ракет необхідно, мова взагалі не про це

А ті хто не воюють — не впливають на війну жодним чином, незалежно від того, де вони знаходяться.

Тут все-таки за себе треба говорити. Світ далеко не чорно-білий. Я тобі скажу, що багато людей, які в ЗСУ впливають на хід війни в нашу сторону негативно, зливаючи ворогу інфу або банально халатно виконуючи свої обовʼязки.

Так само і ті, хто не воють, а волонтерять можуть врятувати не одне життя чи напряму забезпечити можливість ураження ворога. При чому тут також не треба бути в Україні для цього.

Втік чи не втік, це уже на совісті кожного особисто. Але не треба знецінювати те, що можуть зробити (а багато хто на щастя і робить) для забезпечення війська цивільні. Ось брат мого друга недавно отримав поранення під Авдіївкою і врятувався тільки завдяки волонтерському турнікету і це тільки один приклад. Я би навів ще багато особистих — речей на які збирав я зі своїми колегами, але не хочу щоб це виглядало вихвалянням. Суть в тому, що було б бажання — допомагати можна навіть і не будучи ні дня в Україні після початку війни.

Ти відірваний від реальності, хлопче.

Звісно, про економічний «фронт» та зборку дронів вдома я чув

В тому то і різниця, що ти «чув» тільки про все це

А ти незламно донатиш сотку баксів. Уххх! Тільки доля донатів бідних українців порівняно з допомогою США і Європи це десь напевно 1 до 1000
Якщо у когось є більш точна інфа, велкам.
Тож це просто пластирі, які клеять тяжко пораненому. Так, десь кров в якійсь ранці зупинять, але на загальний стан не сильно вплинуть, якщо пораненому перестануть накладати турнікети, і перестануть давати антибіотики

Объёмы дронов, которые тот же Стерненко с донатов закупает тоже копеечные и вообще ни на что не влияют, да

Арестович теж нещодавно поїхав з Польщі в Іспанію (Валенсію).
Подурив мільйонам українцям голову, посміявся, а тепер відпочиває.

Але нічого, деякі українці потім ще й на виборах проголосують, візьмуть 20-30 ексклюзивних інтерв’ю, подивляться багатотисячними переглядами на ютубі та запросять як почесного гостя-експерта в якийсь університет, щоб прочитати урочисту лекцію на тему «Незламний патріотизм».

Арестович теж нещодавно поїхав з Польщі в Іспанію (Валенсію).

Це говорить про нього як про розумну людину. Він розумів, що нагода є, але вона буде недовго. Тож скористався. Зараз його ніхто не випустить із концтабору

Насміхається та дратує українців, яким де-факто встановили кріпосний, рабовласницький режим в 21-му столітті.

Як довго жили в Польщі?
Чого вирішили переїхати?

В Польщі мене вистачило на менше ніж 8 місяців.
Не сподобалось усе: екологія, їжа, географія, мова, ціни на нерухомість.
Після того рік в Словаччині — був, там мені просто в рази краще, не дивлячись що Братислава (столиця) менше того ж Кракова (не столиці).
Зараз місяць як в Іспанії — все класно, крім високих податків що мене чекають, буду шукати способи оптимізації.

ціни на нерухомість.

В Іспанії, я активно дивлюся на неї, не краще. Ще й важко зняти. Якщо ми порівнюємо однакові міста, а не Варшаву/Краків і село на півночі :)

Оптимізувати там особливо не вийде, це 24+ в будь якому випадку.
А як легалізуватися у Іспанії? Там щось не дуже зрозуміло, треба жити 2 роки + пів року податки, а якщо відмінять у 25 році прихисток, то виходить нелегалом. Можна на номанд пригнути, якщо дадуть, але там треба довідка про несудимість, а мудра влада України хоче заблокувати консульські послуги чоловікам.

Якби вся справа була в податках, я б не думаючі їхав)

В Іспанії, я активно дивлюся на неї, не краще.

На скільки я дивився — таки краще.
В тому ж Кракові цінники на нове дійшли до 3к за метр, в Валенсії є вибір до 2к за метр (хоча стати не дивився, це суб’єктивно що пам’ятаю).
Плюс у Іспанії супер-пупер море з широкими пляжами, а у Кракова тільки квитки в аеропорт.

А як легалізуватися у Іспанії?

Є звичайне ВНЖ, є номад, є взагалі «я нелегал, але прожив 3 роки — дайте документи» (як зараз росіяни роблять). Вчора була консультація з бухгалтером, номад також проговорювали, від неї не було нічого в дусі «номад не взяти тому що Х».

p.s. рекомендую їхати, тут кльово — риби багато різної, ціни норм

Я більше про аренду, аренда в Іспанії гірша і я не тільки про ціну :)
Але так, в планах є їхати в Іспанію, думаю навіть в цьому році, треба доробити справи в Польщі, щоб можна було залишити Польщу як план Б, бо в цілому мені країна подобається, так як це була спланована еміграція (з 19го року займався цим), але геополітика...

Валенсії є вибір до 2к за метр

Від 3к, нормальні новобудови класа А — 5к www.idealista.com/...​anueva/valencia-valencia

Если посмотреть окрестности то за 2к метр можно и дом взять с участком.

місяць як в Іспанії

Ти звісно камікадзе купити нерухомість живучи місяць)

Ми її купили ще до того як прожили місяць, це місяць вже в квартирі своїй :)
До того ми були один раз в Іспанії 10 днів в іншій локації і для покупки прилетіли на 28 днів (на все, включаючи захист, рахунки, перегляди, передоплату)

Я купил пробыв там день до сделки. Потом уехал паковать монатки.
Не жалею ни минуты.
Правда до этого был год подготовки.

Не сподобалось: їжа, географія.

їжа? в Польщі? не сподобалася? чим? мало морепродуктів як в Іспанії?))
географія? а що з нею?

Від їжі прямо страждали, причому це єдина країна на материку, де виникли такі проблеми.
Місцеві страви — не зайшли. В плані що ті журеки раз-два-три поїсти можна, але не постійно.
Суші — зіпсували вставлянням грибів замість сиру філадельфія. Це єдина країна, де з меню неможливо замовити рол філадельфія/дракон в нормальній його варіації.
Піцци — зіпсували присипками, що ті спеції можна було видувати як пил. Ми вкусили та пішли мити рот в ванну, рейтинг закладу 4.8 / 5.
Звичайні страви завжди в картоплею фрі хоч стріляй. Навіть рибу з фрішкою дадуть і нічого з цим не зробиш. А ще салатка — це відходи капусти з цибулею під майонезом, теж за замовчуванням усюди.
І воно прямо все таке, хоч з доставками, хоч з ресторанами. Хочеться нормальної їжі — треба цілитись в 1% топових місць.

Географія: та дуже просто: до моря 10 годин машиною, до гір 10 годин машиною (це від Кракова, від Варшави по 13 годин). Навколо пустеля, єдине цікаве що є — Закопане, і то пішки бродити, кататись на борді там неможливо.

Польські страви дійсно специфічні, але їх не обов’язково їсти :)

Звісно власний досвід це власний досвід і у кожного він різний. Я не відчував проблем з їжею, бо сотні кафе, різні кухні, доставка. Смачні роли і піцу знайшов. Один раз десь замовив якусь гидотну піцу с присипкою, більше там не замовляв.

Але свіжі іспанські морепродукти і сонце це топ.

Але свіжі іспанські морепродукти і сонце це топ.

Жаль сюди не можна нормально картинки запостити.
Ми зайшли в місцевий бар у якого в фото гугла були всяки краби/креветки — замовили ми знач за допомогою жестів та гуглотранслейта собі цих креветок пожерти показуючи те фото, ну і картоплі/вина/соків запити, але тільки «на завтра», мабуть не тримають резерви.
Прийшли — нам поляну накрили таку, що жерли ми «like no tomorrow», ще й додому 3 судочки забрали.
Йдемо платити, кажуть дослівно «термінал кірдик», я напрягся бо в кишені був полтосик, а по відчуттям там рахунок мав зайти за сотку, вже думав де банкомат найближчий. Питаю скільки — каже 45 євро, поржали, дали той полтосик та пішли задоволені :)

але можна лінк на гуглолокацію скинути).

Если отъехать от побережья на 10-20-30 км то у найти офигительные растики с супер блюдами.
Вот сегодня ездили из Барселоны в супер классный рест за 100 км за одно облазили замок местный.

Місцеві страви — не зайшли. В плані що ті журеки раз-два-три поїсти можна, але не постійно.

Ну так а нащо їх їсти? Галушки з шкварками в Україні також не треба їсти кожного дня.

Піцци — зіпсували присипками, що ті спеції можна було видувати як пил. Ми вкусили та пішли мити рот в ванну, рейтинг закладу 4.8 / 5.

Так то від піцерії залежить. У нас була (бо переїхали) піцерія, на сусідній не прохідній вулиці вулиці — на рівні кращих піц що їв в Україні. Маленька піцерія фемілі-стайл.

Звичайні страви завжди в картоплею фрі хоч стріляй. Навіть рибу з фрішкою дадуть і нічого з цим не зробиш. А ще салатка — це відходи капусти з цибулею під майонезом, теж за замовчуванням усюди.

Це так само як забігти в першу рестарацію в Римі, біля туристичних маршрутів, з’їсти щось не їстівне і казати що вся італійська кухня помиї. Міста треба знати. В Харкові також не в кожному місті можна було смачно поїсти.
Звісно Польська кухня то не світовий шедевр. Якось їв скішону смажену капусту в перемішку з картопляним пюре — гидота. Але більшість кухні доволі смачна і звична. А ще плюс — в крамницях багато звичних товарів. Ну а салат з оселедця в томаті чи сметані можна не їсти :)

Я не можу в одному комменті описати свій багаторічний досвід життя в різних містах/країнах та всі кейси з 8-місячного проживання в Польщі.

По факту з купи країн і сотень закладів різного рівня, проблеми по їжі були майже завжди тільки в Польщі. Звісно що к кінцю нашого там проживання ми вже з усіх сил намагались розкопати в гімні жемчужину (по фото/оцінкам/відгукам), але це сильно виматує і хочеться просто на пофіг заходити/замовляти, а не боятись що принесуть лажу.

В Італії доречі, їжа просто пушка геть усюди, хоч в туристичній локації хоч в забігалівці на трассі.

Я не можу в одному комменті описати свій багаторічний досвід життя в різних містах/країнах та всі кейси з 8-місячного проживання в Польщі.

Мабуть Ви і Польща друг друга не знайшли :)

В Італії доречі, їжа просто пушка геть усюди, хоч в туристичній локації хоч в забігалівці на трассі.

А у мене навпаки. Були місця де їжа була на 3+ (туристична зона), а були і 5 десь в глибині від популярних маршрутів.
А де Ви в Польщі мешкали?

А де Ви в Польщі мешкали?

Краків + все що навколо нього обкатали, особливо Закопане.
Як тільки перетинали кордон Словаччини — так одразу життя нормалізовувалось (і по їжі, і по мові) — туди ж потім і перебрались.

Вот вообще не представляю какие в Кракове можно было иметь проблемы с едой... Не нравится польская кухня? Так полно альтернатив на любой вкус и кошелек, у меня например иногда впечатление что итальянских ресторанов тут больше чем в самой Италии.
Вообщем проблема абсолютно высосанная из пальца, сродни той когда вы рассказывали что в Польше все квартиры маленькие потому что вы снимали маленькую квартиру. :D

Він від смогу втікав) насправді))

Кар’єра, гроші, гаджети, шмотки... — сране штучне щастя, короткочасне «знеболююче», мета якого поглибше заховати себе від себе, аби не відчувати власної нікчемності. Але мені вас зовсім не шкода, безвольні шматки м’яса.

(В чат) входить Нєзнайка, бєлокурий супермен-вікінг ©

Що ж тоді справжнє щастя?
Якщо ти позиціонуєш себе ’не безвольним куском м’яса’?

Так, набагато краще взагалі віддати всього себе чомусь більш великому — державі, нації, богу, та взагалі згодиться будь яка нематериільна ідея. І справді, коли пересташь перейматись такими принизливими для справжньої людини справами, як гроші, кар’єра та інше, то зразу сповнюешься властної величі. І дивишя тоді на людей, які там метушаться з тими своїими матеріальніми речами, як на мишь, прошу пробачення — як на кріс.

Ну личное всегда идет в разрез с общественным.
Не в пользу личного как ты написал сам.
Я выбираю личное потому что могу выбрать.

Но я уважаю твой выбор общественного.
Хочу чтоб ты уважал и мой.

А что по твоему не искусственное счастье?

Это так, для того чтоб понять диспозицию

Сісти на потік закупівель для МО або навіть скромніше, якихось забудов. Судячи з новин — це зараз тренд (завжди був)

Головне вишиванку не забути надіти і говорити українською, тоді у народу проканає. Народ більше переймається хто на якій мові говорить чи пісні на якій мові слухає.

Вишиванка бажана, але не необхідна. А от бути кумом чи сватом — обов’язково

Підкажіть, чому всі паряться за Гринкевича, але тихо мовчать про людей в MО, які це курва дозволили?
Я без наїзду, мені просто з соціальної точки зору цікаво, чому в мас нема таких питань?
Бо тоді Гриня виглядає як цап-відбувайло

Чому це нема таких питань? Вони є. Просто вони глушаться ботами і втрачаються у вирі інфошуму, який нам постійно згодовують зверху. Коли я писав про «сісти на потік» то мав на увазі з обох боків, адже це так і працює — підрядником можна стати лише з дозволу потоковласників, не інакше

Тому що не на слуху, всі знають що хтось там десь краде, но конкретики немає

Чому? Тому що яко би чесні журнашлюхи, адміни пабліків, ютюбери чи то за бабло, чи то із-за хайпа, не пишуть про ці історії, не проводять розслідування. Вот про чувака який Цоя співає, чи таксиста-пересленця якого бомбануло від традиційного «а чому обслуговуєте не державною мовою?», ось про це 100500 раз напишуть щоб хайпанути на ура-патріотичних емоціях.

Класний секс на березі тихого океану і мокрі кросівки після приливу)
А зара погоджуся на чвертьфунтовий чізбургер з маку — він подарує приблизно такі ж відчуття)

Класний секс на березі тихого океану і мокрі кросівки після приливу)

приємного мало, таке може бажати тільки теоретик )

Вот бунгало якесь на березі океану, це інше діло

Я мав на увазі відчуття моменту, а не пісок той потім. Серйозно, я його навіть вдома намагався його з себе вибити :D

У мене був секс на дикому пляжі в Австралії. Якщо є досить широкий килимок то в цілому прикольно, бо інакше пісок буде усюди. Ну і тінь, звичайно.
Звичайно це не про комфорт, а про «екстрім», типу як в людному місці або на заброшці спробувати, чисто для адреналіну.

Пісок все-одно буде всюди із-за вітру

в Автралии в любом месте — это адреналин

якщо про секс, то у мене це, мабуть, відчуття після першого сексу з двома дівчатами...

Мабуть останній раз я одночасно і розумом розумів, і емоційно відчував, що «все, оце переломний момент, життя точно вдалося» — коли зп нарешті перевалила за 100 тисяч грн на місяць і стала «п’ятизначною». У моєму не-айтішному оточенні (родичі, друзі з інших сфер) ніхто ніколи навіть і близько стільки не отримував, та я й сам більшу частину свого життя (дитинство, школа, універ) вважав що такі суми можна отримувати лише нечесним шляхом і у мене таких доходів не буде ніколи. Важко було повірити, що такі гроші готові платити просто за те, що ти цілими днями «сидиш за ноутом і тикаєш на кнопки», а не вбиваєш людей на замовлення чи торгуєш наркотиками/власним тілом/іншими людьми.

Думаю наступний аналогічний за відчуттями момент буде коли/якщо місячний дохід стане «семизначним» і перевалить за мільйон гривень на місяць. Мабуть всі інші проміжні результати між 100к і 1М не будуть давати саме відчуття «переходу на новий рівень».

Така ж відчуття. Але зараз відчуваю тобе почнуть переконувати, що айтішники лохи, тому що не можуть купити гєліка за кишенькові гроші.

Обережніше з бажаннями, бо колись буханка хлібу коштувала 100к і всі були мільйонерами :)

не існує роботи де заробити можна більше ніж в моєму оточенні в дитинстві, окрім мабуть, фаангу, але теж Калифорнія там зовсім інші витрати, ну і знову ж таки, в нашому світі гроші не те щоб багато чого решали.

Те, що гроші мало що вирішують кажуть зазвичай люди, що заробляють в десятки разів більше межі бідності. Think about it.

здоровья не вирішуют,
старіння, привабливість не вирішуют, спілкування не вирішуют,
сенс існування не вирішуют.
смерть не вирішуют

здоровья не вирішуют

Більшість проблем зі здоровʼям якщо не вирішують, то в будь-якому випадку значно покращують якість життя. Ось візьму для прикладу себе: у мене діабет 1го типу. І гроші дають мені змогу купувати найкращий доступний зараз інсулін і користуватися пристроєм безперервного моніторингу рівня глюкози, на змінні сенсори якого йде декілька сот доларів в місяць.

Я часто буваю у державних лікарнях і бачу, як живуть з цією хворобою «пересічні» люди і можу з впевненістю сказати, що гроші дають мені змогу купити собі як мінімум 5-10 додаткових років комфортного життя у старості до того, як у мене не відмовлять нирки чи не настане спіпота — речі, які чекають майже всіх діабетиків в кінці.

Старіння так. А от привабливість, з сучасним то розвитком пластичної хірургії ще й як вирішують. Так само і спілкування: одна справа коли ти працюєш зі звичайними мужиками на заводі, а інша — коли маєш можливість подорожувати і спілкуватися з великою кількістю різних людей. Якщо ж справа у соціофобії, то знову ж, маючи гроші, є широкий вибір спеціалістів, що допоможуть впоратися з цією проблемою.

Тут справа в тому, що коли живеш від зарплати до зарплати, то весь сенс існування — себе якось прогодувати і забезпечити дах над головою. У цьому плані так, гроші цих сенсів позбавляють у якійсь мірі. :)

здоровья не вирішуют,
смерть не вирішуют

Все, что ты перечислила — деньги очень сильно усиливают, минимум на 20%, кое где на 50%
Буквально в каждом пункте, от переливания себе крови от молодых доноров до возможности попробовать все в этой жизни что бы найти свой смысл жизни

Думаю наступний аналогічний за відчуттями момент буде коли/якщо місячний дохід стане «семизначним» і перевалить за мільйон гривень на місяць.

Думаю це залежить від інфляції, курсу і країни резиденції (в деяких 1М грн в місяць це нижче барʼєру після якого за гроші можна не перейматися). Але аналогічний за відчуттями момент може настати коли ці 100к можна отримувати не працюючи (ака пасивний дохід)

...а потім дружина розповідає тобі про 23-річного інстаблогера, який заробляє на місяць в рази більше. І важко повірити, що такі гроші готові платити просто за те, що їх товар чи бренд покажуть у 20-секундному відео десь між іншими 20-секундними відео на кшалт: «я в кафешці», «я в спортзалі», «я лежу з грипом», «я бахнув пачку фервекса і пішов з грипом у кафешку».

Якби це було так легко, то усі б стали інстаблогерами. А практика показує, що знайти свою нішу на цьому переповненому ринку вимагає не тільки удачі, але і скіла, щоб свою популярність монетизувати, особливо впродовж значного часу.

Щасливі очі дітей при відвідуванні macdonalds в Серпні 2022 року

можливість робити благодійні внески для сил оборони; допомагати фінансово рідним; роботи їм подарунки; допомагати фінансово родичам (не з першого кола) на різні медичні втручання; життя в робота/дім балансі здорової людини (наразі трохи не так, але); вести lego війни з старшим; програвати у всі на світі ігри меншому; прибирати ліс від сміття; кричати і все коментувати під час футзальної гри в залах, де, із-за ехо, вже за два метри тебе ніхто не розуміє; писати в чатах, слідуючи єдиному правилу, яке запам"ятав зі шкільної укр.мови про ждж; трохи раніше — спостерігати за прогресом будівельних робіт на проінвестованих об’єктах

акції мета які ростуть не по дням а по часам )) просто гроші це не цікаво а от халявні гроші які приходять звідкісь — ну типу розумні інвестиції от це кайф

вичитав десь...
’Чи може усяка людина контролювати власні бажання... апетит думки? ’’ 🤔

Життя вдалося — коли Зе подивися Пу в очі, а потім використав карту УНР

www.president.gov.ua/documents/172024-49513

Від сяну до дону

Не від Сяну нажаль, хоча поляки історично це така ж п*здота як і москалі.

є таке, теж мені друзі

їхнє постійне підгорання через бандеру не клеїться з їхнім же пієтєтом на пілсудського

так кордон на певному відрізку якраз по Сяну йде, витік на території України

Історично деякі українські землі перейшли Польщі — це ті, які значно північніше Сяну на кордоні.

Поляки ще ті збирачі земель, хоча пишаються гомогенністю нації, але Східну Пруссію нечасто згадують

Тому особо нікому не радісно цей многоплярний світ без непорушності кордонів. За цю банку черв’яків під назвою ЄС можна наступні 2тис років сратись де чиє.

Не будем сратись з тими хто не хо з нами воювати.

А от з чеченською федерацією можна по іншому

І що цей законопроект з нульовим сенсом зробив такого, що у вас аж життя вдалося?

Чувак, по перше це не законопроект а указ, а по друге подивись у календар, сьогодні державне свято.

Я розумію що державне свято. Тобто цей указ просто бантик на цьому святі і сенсу від нього біля нуля, просто красівоє?

Ти мене всерйоз питаєш чи указ президента про українців запоребриком не має сенсу, чи просто красівоє?

Напиши в офіс президента звернення, спитай в нього особисто, або як мінімум прочитай текст

Що ж мені тобі відповісти

Ні не просто бантик до свята, не для красоти

Так, серйозно. Бо те що я бачу, це не більше ніж піар-указ з нульовим сенсом. Але, можливо я щось не зрозумів і тог вас спитав.

Але враховуючи вашу реакцію, ви не та персона чия думка може мати вагу. Тож не звертайте увагу.

Дякую, це дуже цінна інформація

враховуючи вашу реакцію

Це ви ще не чули що я думаю про вашу реакцію

Все вам блеать треба обісрати

Не заважай людям радіти. Завтра підпишуть указ, що крим — наш, він до смерті зарадіє)

Для цього не треба указ!
Бо Крим — це Україна 💙💛

Якби ж жовто-блакитні сердечка мали вплив на реальність, ставив би їх після кожного слова)

Всі втомлюються від війни і починають забувати, я теж, це я собі нагадую. Це було аж 10 років тому.

Важливо не забувати. Важливо нагадувати.

Мають, саме тому в росії вони заборонені. Чому б і не ставити їх час від часу, гарненькі

Класс, докатились до руснявих ігор у історичні землі :-( Яке ще там дно не пробито?

Теж замість порадіти вирішив пообсирати

Які ще ігри? Не видумуй па рівному місці. Хотіли бути як ізраїль, то й робити треба як ізраїль. Працездатні понаєхі на майбутнє. Мільйони нових майбутніх паспортів. Друкарський бум. Прекрасний указ. Історично справедливо. Дата грамотна й символічна. Життя вдалося 🥳

З днем народження, Володимир Олександрович, вип’ю за вас сто грам і гляну перший сезон слуги народа. Жоден президент до вас до цього чомусь не додумався, а ви додумались

Красиво підлизнув

Хотіли бути як ізраїль

Хто хотів? Я не хочу жити в країні яка постійно у стані війни

Хто хотів? Я не хочу жити в країні яка постійно у стані війни

Добре

Ізраїль який фінансував Хамас і проспав їхню атаку?))))

За цим описом ми дійсно схожі на Ізраїль

я тож у шоці був, ореол євреїв як ультрарозумних челів з айкю розміром з юпітер якось різко поржавів

Війна йомкіпур те саме зненацька. Ну собсно вторгнення в Україну теж було зненацька, що одне що друге, якось надто схоже щоб ігнорувати. Не будем строгими.

Я про алію і хвилі репатріацію євреїв, єсішо мав на увазі

Євреї бувають різні.
Ультрарозумні чели створюють своє комьюніті у кожній країні, займають ключові сфери бізнесу та політичні місця. При цьому мають величезний вплив і гроші на розвиток своєї культури. Також мають по декілька громадянств і можливість приютити своїх побратимів у іншій країні.
Не дуже розумні чели боряться за якусь там історичну справедливість і живуть у вкрай непридатливих як з географічної так і геополітичної точки зору умовах

Ви чи іпанулися чи москаль?

Хотіли бути як ізраїль

Пропустив цей момент

класика www.youtube.com/watch?v=l7Q1c2XnOX0
Жить хорошо! А хорошо жить еще лучше. ))

Про дохлу русню писали? в мене це

Скільки ви вбили русні, бурятів або чеченців особисто? Розкажіть, як це вбивати когось?

Я виключно донатер, можливо поки що

В піхоті завжди є гарячі вакансії. І там, як правило, вбивства регулярні, інколи навіть рукопашні бої.

Ви можете спробувати отримувати задоволення наживо щодня.

Там купа російських десантників, штурмовиків та іншої зазомбованої наволочі, яка чекає вас для отримання взаємних задоволень від вбивств одне одного.

Помститесь за вбитих жінок та пенсіонерів з Вугледару, Авдіївки або Мар’янки, які все життя голосували за Януковича та Ахметова?

Дякую, але я поки краще донатами. А там побачимо. І відосики друзі скидають регулярно, так що мені вистачає

Тобто, ви отримуєте радість та задоволення від відосиків, як українські селяни-піхотинці вбивають дурних та зазомбованих російських рабів (як правило з якоїсь російської глухомані та надзвичайної бідноти)?

Але самі в цьому «задоволенні» чомусь безпосередньої участі приймати не хочете?

по-перше не селяни, а кияни, дніпровці ітд. Частина з яких айтішніки, підприємці ітд. Я особисто знаю людей яким допомагаю. А ще частина з низ воюють з 14-15 років.
По-друге я вже проходив влк і наразі не можу бути мобілізованим, тому допомагаю грошима
І наприкінці, так отримую задоволонення від цього

По-друге я вже проходив влк і наразі не можу бути мобілізованим,

Ви тут такий спортивний та динамічний.
www.facebook.com/...​ny/videos/182839637380594
www.facebook.com/...​007091.-2207520000&type=3
www.facebook.com/...​ny/videos/288230157051927

Тобто спортом з симпатичними дівчатами — ви займаєтесь.
А влк не проходите.

Як це типово. Слава ТЦК та ВЛК!

В влк запитайте, так буде краще ніж робити висновки по фото з фб. А ще краще почитайте постанову про влк, там багато є болячок по яким людина стає не придатною, чи обмеженно придатною

Дивне влк, бо ті хто ледве ходить зазвичай придатні, а ті хто може займатися спортом (з вагою) — ні.
Треба щось змінювати в системі влк, раз там така логіка.

Я вже вище писав, почитайте постанову про влк, там безліч болячок, з якими займатися з великою вагою можна, а не придатний. І там достатньо пунктів, які застосовуються в багатьох країнах з мобілізацією.

А ще краще почитайте постанову про влк, там багато є болячок по яким людина стає не придатною, чи обмеженно придатною

«Обмежено придатних» — скасували. Перед виїздом консультувався з юристом. У мене після обстеження ціла купа хронічних болячек. Бігати я не можу: трохи пройдуся і вже тахікардія. Але усе це не має значення: у ВЛК є обмежений перелік хвороб і ступенів, за яких можуть визнати непридатним. Але зараз на ВЛК тиснуть і кожна справа, коли визнають непридатним ще й перевіряється. Отже лікарю легше написати «придатний», ніж доводити що людина справді хвора, а не дала «на лапу».
Юрист сказав що краще, на що я можу сподіватися — це якщо він примусить ВЛК взяти до уваги результати обстеження, які вже є на руках — і тоді ВЛК має відправити мене на обстеження по усіх лікарнях. Це — декілька місяців митарств по державних лікарнях, а потім знову на ВЛК — і так по колу. Навіть людина без руки має проходити ВЛК кожен рік аби довести що рука не відросла!

там раніше був рейтлімітер — тричі пройшов перекомісію — зняття з обліку, але десь в 2005му відмінили обовязок ці перекомісії проходити ну і автоматично знімати звісно не почали

Нобелевка ж. Не гроші, а сам факт визнання.

Син, донька, родина, житло, авто, подорожі, успіхи дітей, зміни роботи, нові посади, розвиток

кажуть, що перші 40 років дитинства — найскладніші 🤔

Життя на 100% вдасться коли відпишусь від Ванька бо він стане не потрібен.

— оформление немецкого паспорта
— получение электронного разрешения онлайн на въезд в США сроком на 2 года за 14 долларов и час ожидания
— рождение дочери в Мюнхене с двумя гражданствами сразу

І цим ви чомусь вирішили похвалитися українцям в Україні в умовах війни?

Кількість лайків вказує, що в українському суспільство стабільно високий % наївних дурнів та мазохістів.

Haters gonna hate..
Событие с паспортом произошло 6 лет назад уже.

Война временна,а стремление человека к свободе(передвижения например) вечна.
Ну и раз сам президент Украины не стесняется поднимать тему двойного гражданства и даже подал в Раду законопроект 22го января этого года, то чего же мне стесняться похвалится и возможно и промотивировать коллег по цеху к подготовке к получению второго гражданства.

И кстати, Германия реально снизила входные условия для желающих. + получение гражданства теперь а) без отказа от своего нынешнего б) через 3 года второе гражданство ваше.

Тобто, українцям, які вже два роки (десь 20% українців вже 10 років) живуть в умовах щоденної війни, тривог, ракет та дронів, ви вирішили розказати про свої успіхи в Німеччині та США?

І це при тому, що 70% АйТі-ринку — це чоловіки, яких де-факто перетворили на кріпаків, заборонивши вільне пересування за межі України та регулярно лякаючи необхідністю померти за розвалини Авдіївки, Оріхова, Куп’янську та Вугледару.

То яка мета вашого коментаря? Принизити, показати свою зверхність, насолодитися своєю «успішністю»? Чи це самолюбування та вихваляння?

Чи, можливо, ви хочете мотивувати українців брати з вас приклад? Чи заздрити вам, що ви такий вільний та успішний, а вони живуть в найбіднішій державі Європи в умовах війни зі щоденними ризиками для життя, ще й виїхати не можуть?

Яка мотивація?

Дещо нагадало.

Коли одні діти (інколи повні сироти) відчували перманентний голод та їли бур’яни після війни в 1946-47 роках, інші діти розказували їм в школі про смак цукерок, лимонаду та морозива.

Коли одні діти (інколи повні сироти) відчували перманентний голод та їли бур’яни після війни в 1946-47 роках, інші діти розказували їм в школі про смак цукерок, лимонаду та морозива.

А уявіть дітей, яким ніколи не розказували про смак цукерок, лимонаду та морозива. Наприклад вони живіть у Північній Кореї, їх годують травою — і вони навіть не знають що існує інша їжа.
Або якісь діти що виросли у селі у Параші — і вони навіть не знають що таке унітаз чи пральна машина.
Або діти, які жили у Харкові, у панельних будинках, пів-року у холодних квартирах — і їм ніхто не розказав, що на Землі є країни де ніколи не буває зими.
Або українці, які звикли терпіти будь — які укази від влади. І їм ніхто не розповів про права людини, про гідність і що коли влада наказує тобі померти — у тебе є право відмовитися.
Те, що дехто на Землі з народження жив у лайні і не бачив іншого життя — зовсім не означає що це життя НОРМАЛЬНЕ. Треба казати їм що це — НЕ НОРМА. Шо десь такі самі люди живуть набагато краще.
Отже Україна як вона є — НЕ НОРМ! Громадяни не повинні ТАК жити. Сподіваюся усі, кого життя примусило побачити Європу — нарешті це зрозуміють і більше не захочуть терпіти.

коли влада наказує тобі померти — у тебе є право відмовитися.

Где такое? Обычно никто не спрашивает, а те кто отказывается убегают сами

— довга розлога бесіда з дружиною під пасту та пляшку білого сухого чи під прогулянку під сонцем
— відчуття гармонії в житті
— професійні успіхи
— фінансова свобода, відсутність думок «а де взяти гроші на це»

Топовий пк, ще трохи у буде машина, сподіваюсь

У наш час херова машина корисніша за топовий ПК, а ціна однакова. Права сподіваюсь вже є?

Для чого вам машина, якщо не виходити з квартири через ТЦК? Краще топовий комп.

Увезе на дачу наприклад, яка знаходиться у чорта на куличиках і не пов’язана із моїм ім’ям у жодній базі. Звісно тут краще 4×4 щоб їхати по їбіням уникаючи блок постів що дорожче за топовий комп.

Таких локацій в Україні повно. Але врахуйте, що місцеві можуть ідентифікувати вас. В селах мобілізують людей активно. Краще десь загубитися в обласних містах або мегаполісі без мобільного зв’язку, смартфонів, інтернету та банківських карток.

Жигуль стоит 500 баксов, продай видеокарту, и с части денег купи мечту 😁

У 1967 році Fiat 124 (основа та фактично копія більшості ВАЗів) завоював престижний титул — «Автомобіль року».

ну по-перше це було 57 років тому, а по-друге дивний рейтинг порівнюючи фіат з мустангом шелбі 1967

З інженерної точки зору — це хороший та збалансований автомобіль. 300 млн інженерів СРСР нічого кращого до 1980х років не змогли зробити.

Fiat 124 потрібно розглядати як класику. Це як VW Beetle або Citroen 2CV.

а мустанг 1967 не класика? і те що інженери совку нічого не зробили, то вони бездарі

Машина року це не та в якої багато конів, яка сама «пацанська», чи найдорожча
У них є офіційний сайт і на ньому вказані критерії вибору.
Доречі, гляньте на переможців останніх 10тти років, там і Фіат, і Альфа і французи

Доречі скільки зараз коштує фіат і мустанг шелбі? тих років звісно

Для прикладу Fiat 124 по ціні EUR 20 000.
suchen.mobile.de/...​details.html?id=378567847

В Україні дуже і дуже мало власників, які так доглядають за своїм автомобілем.
Неповага до Fiat 124 — це парадокс в суспільстві, яке власних легкових автомобілів не виробляє та немає власної інженерної школи успішного та конкурентного автомобілебудування.

якби ви написали, що Alfa Romeo визнана машиглю року, я б не сперичався, але що фіат, що ваз це гімно і не може бути машиною року

У мене був один знайомий з таким фіатом. І він дуже гордився тим, що у нього не «копійка», а Фіат.

Дизайн це одне, а якість виконання, комплектуючих, сталі, пластика? Це по-перше. По-друге я не вірю що в Фіаті треба було ТАК трахатись з розширювальним бачком, патрубками і системою охолодження в цілому. Не міг фіат настільки перегріватися, це ж італійська тачка, явно кцп щось оптимізували ifuknow

Зате в класичній версії «на тамбльорі» немає електронних компонентів. Що може стати дуже корисним при ядерній війні чи катастрофічному спалаху на сонці, коли електромагнітні імпульси знищать всю електроніку.

я вище мустанг скидував, краще його

При гіпотетичному сценарії пост-апокаліпсису мустанг — набагато гірший варіант, одні мінуси: місткість, витрата пального, значно складніший двигун, у якому більше речей може піти не так.

Це і підтверджується тим фактом, що така машина зараз хіба що для ретроентузіастів, в той час, як багато ВАЗів на теренах нашої країни використовуються досі за прямим призначенням як дешевий, простий у ремонті транспорт.

Такі питання чомусь викликають лише відчай.
В мене лише відчуття, що жалкую. Багато останнім часом думаю, що якщо почнеться війна на Тайвані, то ніколи не побуваю ні в Тайвань, ні в Південній Кореї, ні в Японії. Жалкую, що не купила нерухомість закордоном, коли була можливість.
Жалкую, що не працюю в інституті нейрохірургії :с

ми ще й помремо усі... це точно 😟

Ну в перспективі так, а після нейрохірургії я ще впевнена, що всі ми помремо від раку

емм, тобто інші 70% причин смерті у постіндустріалі ми здолаємо вже в найближчі часи? мені б стільки оптимізму..

Ну в перспективі так, а після нейрохірургії я ще впевнена, що всі ми помремо від раку

думаєте, до Альцгеймера не доживемо ? 🤔

Ну ранні симптоми Альцгеймера вже видно в 35-40 років, і це не запорука смертності.
Статистика така, що більшість наших знайомих отримають онкологію різного генезу. Або сердцево-судинні. Також одне тяжке захворювання не зменшую вірогідність іншого. Особливо в нашому регіоні (стрес, екологія, місто, погані звички, поранення, оперативні втручання). Типу, чим більша регенерація клітин, тим вища вірогідність мутацій під час мітотичного ділення.
Також треба враховувати вірусне навантаження, котре було під час пандемії, хронічні захворювання (наприклад, виразки), генетична схильність (ну як мутація гену, що збільшує вірогідність онко грудей та яєчників)
Так що, рекомендую вже зараз кидати палити, не пити, спати в нічні години, спорт, щорічний скринінг основних показників, вакцинація та щеплення (деякі після 30 треба оновлювати), жити в лісі і багато тупити на чистій природі. (Ну в без соляріїв, також СПФ на фізичних фільтрах, незначно, але знижую вірогідність онко шкіри)

в основному так і живу... крім щорічних досліджень та вакцинацій 🤔
ще б інтернет хто забрав — було б взагалі чудово 🙃

До того ж сердцево-судинні захворювання вже «молодшають»
Раніше це було десь 45+, а тепер 30+ років. Діабет другого типу (набутий) теж вже частіше (

Гумові чоботи — найкраща покупка у дорослому житті. Можна стрибати по калюжах, життя вдалося)

Без образ до редакції, але вони лише дратують та нагадують, що життя в сраній сраці.

Тобто ви вже змирилися що наступні роки життя буде в сраній сраці і навіть не хочете пригадувати як жили нормальним життям?
Як ви гадаєте: це ваш свідомий вибір чи результат промивання мізків? Я не уявляю як людина свідомо може погодитися жити гірше і нічого не робити щоб це змінити. Мені здається що так живуть тільки у Параші: з кожним роком гірше, скоро Хуйло натисне кнопку, але вони гордяться що терплять муки і потраплять до раю — а інші просто згорять у ядерному вогні.

Тобто ви вже змирилися що наступні роки життя буде в сраній сраці

нераби не терплять, ображаєш, це просто гра «Останній на забій»

це ваш свідомий вибір чи результат промивання мізків

промивання

Я не уявляю як людина свідомо може погодитися жити гірше і нічого не робити щоб це змінити.

«а що ти пропонуєш — здаватися?!?!?!?!» ©

Мені здається що так живуть тільки у Параші

вже не тiлькi, я б сказав, що параша вже демократичніше порiвняно з цим концтабором

Не всі мають можливість поїхати або достаточно сміливості, щоб воювати.

Розумію — і дуже співчуваю. Мені після 3х років самоізоляції навпаки — допомагало тільки передивлятися фото як я раніше подорожував. Пригадував кожен день як ходили по Криму, де ночували, де купалися. Також на Гугл-Картах можна побачити фото і панораму. Таке собі «вікно у світ» на декілька годин.
Колись думав що ці фото будуть у нагоді коли стану старий і вже не зможу подорожувати — а виявилося он як.

Що я маю зробити?

вижити маєш, бо крім тебе твої батьки більше нікому не треба, нашій державі тим більше вони не потрібні

Выжить говорите? Интересная задача, но неправильная :-)

Інвестувати побільше, щоб русня не вижила

Я коли згадую як було до війни тільки злюсь. )

Після розповідей моїх предків про життя в 1930х та 1940х — життя в 2020х важко сприймати як сраку.
Ще періодично для профілактики — дивлюсь сучасне життя людей у відсталих локаціях Південної Америки, Африки та Азії. І тоді життя в Україні сприймається куди простіше.

Життя ще можна сприймати як тестовий або тренувальний майданчик еволюції. Без випробувань, страждань та напружень — неможливе зростання, але важливо не зламатися.

...
Саме тому в топі відкриттів, кращих шкіл, освіти та медицини країни де одна нудьга.
Про яке зростання йде мова?

Мозок логарифмічний, ми з точки зору свого досвіду дивимось на обставини і сприймаємо кожен досвід на піку своєї організації психіки.
Тобто, в норм умовах для зростання тобі не треба переживати тотальне знищення, голодомор, революцію, чи ще щось, бо в тебе є інші проблеми, котрої по вазі однакові з точки зори того соціуму

Сьогодні йшов по місту. Десь 3-4 місяці тому відкрився новий ресторан ...ої кухні. Забитий людьми. Як ви думаєте, відвідувачі ресторану якось переживають про війну, страждають? Одна відома, авторитетна українська мадам регулярно постить ідеальні пости про свої елітні подорожі.
Не засуджую, лише спостерігаю.

В період великих суспільних потрясінь різні люди поводяться по-різному. Але рівень переживання та проживання якихось подій — це те, що жодний пристрій не виміряє та не оцінить. Це унікальне.

В голодомор — одні ділилися шматочком хліба або сала на п’ятьох, ловили молюсків та їли бур’яни. А хтось їв партійні пайки з печивом та цукерками або займався канібалізмом та продавали пиріжки з ... Теж по-різному проживали та переживали голод.

А ти всіх відвідувачів ресторану опитав перед тим як робити висновки?

Питати про що? От щоб ви спитали відвідувачів елітних ресторанів?

Ти подумай, що більшість відвідувачів тих же клубів — студентота, котрим не загрожує мобілізація

Сраку створюють люди. Срака сама не створюється.
Срака — це наслідок колективних помилкових дій або бездіяльності мільйонів людей.
Я не бачу якоїсь нової сраки.

В 1991 році 62% проголосувало за комуніста-кгбіста Кравчука, який мав будувати нову, ринкову та демократичну Україну. 19 млн обрали гниле та брехливе минуле, яке мало побудувати їм світле та чесне майбутнє.

В 2019 році 73% (13,5 млн виборців) проголосувало за російськомовного шанувальника партії регіонів Зеленського, який мав (разом з колишніми ригами) принести Україні мир, проводячи «велике будівництво» в умовах війни.

З 1991 року до 2019 люди самі створювали сраку та сраки. Якщо ви не могли та не хотіли помічати сраку навколо довгих 30 років — то хто вам винен?

Є ж і зворотній процес, коли в тебе все начебто непогано, але в сусіда хата вища, машина джипіша і у його жінки целюліту на сраці менше©
Тобто, можна подивитися навколо і сказати, що живу краще, за 90% і радіти з цього, а можна побачити отих 10%, які (суб’єктивно) більш успішні і журитися (або мотивуватися рухатися вперед).

ні просто ти розносиш свій негатив майже під кожним другим коментом
ти прям всюди, як той воїнствующий коментатор Кожаєв ))

я б теж тебе хотів забанити

Вибач, що важко радіти під час повномасштабної війни й руйнації життя.

Є такий тип людей, якщо страждаю я то всі повинні страждати і ніхто не має право хоча б на якусь радість. Багацько таких зустрічаю.
Незалежно від обставин люди намагаються знайти якусь психологічну рівновагу і радуватись якимось мєлочам.
А потім прибігаєш ти і починаєш розказувати шо айайай так ніззя ))
Тому і кажу що ти реально задовбав своїм негативом

Олешка, Олешка не здивований що ти ти підбішуєш відвідувачів форуму.

Шо не комент то все не так, все погано, ви неправильні патріоти, ви посміли радіти життю — всєх наказать.
Такий собі ментальний вампір який живиться стражданнями інших.

І правильно тебе з кожаєвим порівняли, різниця тільки в тому що ти спілкуєшся українською і напевно не такий шаолінь як він )

Звісно не стає сміливості, хто в здоровому глузді буде сперечатись з ярим турбо-патріотом під особистим іменем, там випадково щось ляпнеш неоднозначне і тебе заклюють ще і знайомим неодмінно напишуть і на роботу. Це як в темі про те хто не донатить, можливо автор і хотів дізнатись реальні причини, але хто ж там під своїм іменем напише, що не донать відкрито без якихось надуманих виправдань.

Бляха, сил нема терпіти таких як ти.
Ти упоротий чувак. Ти не патріот. Ти робиш багато шкоди і твоя позиція тільки відлякує адекватних людей. Всі навколо не достатньо патріотичні патріоти щоб дихати з тобою одним повітрям.
Засунься вже в якусь будку і перестань кидатись на людей.
Хватає вже того що адміністрація форуму навела тотальну цензуру, так ще й ти підгавкуєш.

І так, люди бояться під реальними акаунтамт писати те що на справді думають. Бо такі «активісти» як ти можуть реально спаплюжити їм життя.

Відкрию тобі страшну таємницю.
У нас таки вибудовується тоталітарна держава, на привеликтй жаль. І ти той хто активно носить кірпічі для її будівництва.
Якщо вже в інтервью на телебаченні говорять, що свобода слова не на часі.
Ти можеш скільки завгодно говорити про мою дату реєстрації, але це не відміняє того що ти такий собі енкеведешник у вишиванці і топиш за тоталітаризм під соусом патріотизму.

хто б мені сказав, що на порозі третього року війни тут буде так багато вати

Мужик, ну реально таке враження, що ти тупо «на зарплатi» оце все написуєш.

Ну не може людина на повному серйозi таку маячню городити.

Яке ти маєш моральне право обзивати людей ватою тiльки тому що вони не згоднi з твоїм свiтоглядом.

Шановна, я звісно вдячний за ваш коментар. Але прошу вас будьте обережні «поряд» з цим не шановним паном ((
У мене реально підозра що він такий собі український варіант «ольгінських ботів».
Хоча хотілося б помилятись. Але прям не знаю що гірше тоді.

Мені хотілось тільки донести пану, що люди різні, і зараз такий час, що багато хто боїться висловлювати свої реальні думки під особистим іменем, але пан розцінює анонімів як руснявих ботів і зрадників, тому мені більше нема чого додати, і бажання щось доводити також нема. Найкращий варіант просто ігнорувати таких людей, хто зна що у нього трапилось, навіщо лишній раз його провокувати, його думка теж має місце бути.

Тобі вже сто разів пояснили, що люди боятся таких як ти упоротих «патріотів»
бо ти небезпечний і можеш, не кажу що зробиш, але можеш поламати людям життя з реальними профілями, бо вони на твою думку не достатньо патріотичні. Коли вже до тебе дійде, ти як та бєшена собака яка гавкає на всіх.
Вгамуйся вже бляха.

право хоча б на якусь радість

Та яка радiсть, «... в Україні не можна просто дихати повітрям. Ми в війні.» © гарант.
Або працювати, або воювати, ось пан i пeрeймається, розвeли тут «хi-хi, xa-xa».

Я не знаю who is Кожаєв. Чув, що був такий, але чим прославився — не знаю.

Тобто ти 7 років на ДОУ і не знаєш про Кожаєва?

Фінансова подушка — ось тупо число на рахунку. Тому що для мене це відчуття свободи й безпеки. Захотів — можу не працювати якийсь час. Немає необхідності жити від зарплати до зарплати й залазити в кредити. А безпека — наприклад, якщо лейоф — то є час на пошук роботи. Ось такі вони, мрії тривожної людини. Але до гучного «життя вдалося» ще далеко.

Правда коли я зрозумів, що я не просто вільний, а вільний народе в вільній країні, щось якось це відчуття свободи трохи поугасло.

доречі як безпечно це число на рахунку диверсіфикувати, щоб воно раптом не зникло, лол, може в вас є якісь поради

Протирачі штанів змагаються, в кого життя більш вдалося :)

Матеріальне це наживне, поки є голова і руки можна заробити ще.

Друзі, робота, велосипедні поїздки, приготування борщу.
Поки багатьом людям тяжко, відчуття «I made it» мабуть не буде.

Йогурти в маленьких коробочках, зі шматочками фруктів. В мене була однокласниця, яка після школи могла зайти в магазин і купити собі йогурт. А батьки вдома покупали дуже рідко, і великий простий пакет однорідного йогурту. Я йогурти вже давно не їм, але в сімейному холодильнику завжди є кілька маленьких йогуртів.

Ще свій окремий письмовий стіл. Бо треба було розгрібати собі місце на суспільному столі, щоб сісти з книжками і зошитами, чи йти в бібліотеку, чи пристосовуватися на дивані «на колінках». Насправді, тепер їх до десяти, під різні довгострокові проєкти зручно, де все вже розкладено і не треба складати-розкладати щоб продовжити.

Пам’ятаю як зараз, коли усвідомив, що а я ж можу купити собі стільки йогуртів скільки захочу. Або коли купив на першу зарплату молока з булкою та печиво різне. Прикольно як мало потрібно було для щастя

Коли пофіксила багу:) До наступної є такі 3 секунди відчуття щастя😂 Якщо серйозно в повномасштабну я радію можливості мати здорових рідних і роботі в проєкті, який дійсно мені подобається.

Коли пофіксила багу:) До наступної є такі 3 секунди відчуття щастя😂

Грустный коммент :)

Виростив прекрасного сина, дивлюся і переповнює гордість за нього, це робить мене щасливим, а значить життя вдалося.

Квиток на літак із Варшави до Кутаїсі у вересні 2023 року, а далі політ серед хмар над полями, горами, річками і Чорним морем. Ніколи раніше не літав, тому враження яскраві.

ти про безпечний політ над Україною?

так мабуть це воно

політ над Україною?

Ні: з Польщі до Грузії летів над Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Туреччиною та Чорним морем. Знаю точно, бо перевіряв по GPS — до слова, здивувався, що на телефоні в режимі польоту + при такій швидкості переміщення працює.

Так в літаках і так гпс навігація, VORи давно задекомісили всі крім штатів

В мене було щось таке, коли випадково опинилась в бізнес класі та ще й летіла над Делі в повній пітьмі. Це було дуже і дуже

Стоїки. Подарували розуміння що моє життя це не гроші, статус, айфони, подорожі, і так далі, а те, як я використовую от взагалі будь-що що зараз в мене є, будь то мільярд баксів чи рашкованський полон.
З тих пір моє життя вдається рівно на стільки скільки я слідую цим та іншим простим принципам.

Привіт! Буду вдячний за пораду що почитати.

Наприклад, таке (щоб не лізти в першоджерела): www.audible.com/...​toic-Audiobook/B01M4IDLAG

Сучасні книжки що пояснюють суть:
(оця більше подобається) www.amazon.com/...​ch-Yourself/dp/1444187104
(ну і оця теж нічо, але перша краще) www.amazon.com/...​ient-Stoic/dp/0195374614

З першоджерел, там навіть методичку для нубів написали
people.ucsc.edu/...​/Ancient/encheiridion.pdf
Від того ж автора — discourses, розкриває суть у більше сторінок
Ще Сєнека це дуже добре, багато таксту наподумать
tim.blog/...​2017/07/06/tao-of-seneca
Не розумію нащо народ читає Марка Аврелія, оці книжки вище для початківців краще.

Можете також подивитися 3 фільми:
— День бабака (сурка) з Біллом Мюрреєм;
— Траса 60 з Гері Олдменом;
— Амелі з Одрі Тоту.

Ці фільми про те, як люди шукали та знаходили власну радість життя.

Траса 60

О так, один з моїх улюблених фільмів)

Для наших сучасних (лімітованих у свободах) реалій ще підійдуть:
— Термінал з Томом Хенксом
— Форрест Гамп з Томом Хенксом
— Втеча з Шоушенку з Морганом Фріменом

Це про людей, які долали зовнішні обмеження та обставини, продовжуючи жити нормальним життям, наскільки це було можливим.

Найбільш актуальна книга для України:
«На Західному фронті без змін» Еріха Марії Ремарка
uk.wikipedia.org/...​Західному_фронті_без_змін
Є також декілька фільмів.

Це актуальна історія для всіх війн — є солдат чи проста людина, які опинилися у пеклі війни, і є жирні під-ри можновладці, що живуть в комфортних умовах та заливають як треба потерпіти задля Батьківщини, хоча самі терпіти не бажають.

Стоїки

Почитав вікіпедію, погуглиув, подивися кілька відосіків на ютюбі, нічого не зрозумів, якусь воду льють в вуха без жодної конкретики. Але, виручив chatgpt який з першого разу все пояснив:

Стоїцизм — це філософська школа, що виникла в Давній Греції, і основні її принципи можна викласти простими словами так:

1. Контроль емоцій: Стоїки вважають, що важливо контролювати свої емоції, щоб не дозволяти їм керувати нашим життям. Вони вчать, що внутрішній спокій досягається через раціональне мислення.

2. Прийняття того, чого не можна змінити: Центральний принцип стоїцизму полягає в прийнятті речей, які ми не можемо контролювати, і зосередженні на тому, що можемо. Наприклад, ми не можемо контролювати погоду, але можемо контролювати нашу реакцію на неї.

3. Важливість внутрішньої мудрості: Стоїки вірять, що справжнє щастя і спокій знаходяться всередині особистості, а не в зовнішніх обставинах або матеріальних речах.

4. Життя в гармонії з природою: Стоїци наголошують на важливості життя у відповідності з природними законами і розумінні власного місця в світі.

5. Самодисципліна та особиста відповідальність: Самоконтроль і дисципліна вважаються ключовими для досягнення душевного спокою і мудрості.

6. Фокус на особистому розвитку: Стоїцизм вчить, що розвиток внутрішніх якостей і відповідальне ставлення до життя — це шлях до благополуччя.

У сучасному світі стоїцизм часто використовується як засіб для впорядковування особистого життя, розвитку резистентності та знаходження внутрішнього спокою у викликах повсякденного життя.

А ви (не автор а ДОУ в цілому) і далі розказуйте про галюцинації, бульбашку, хайп, «не нужон ваш ШІ»

У сучасному світі стоїцизм часто використовується як засіб для впорядковування особистого життя, розвитку резистентності та знаходження внутрішнього спокою у викликах повсякденного життя.

Чатжпт забув підписки на відосах і срачі на доу. Ще рости й рости, чи той тренуватись і тренуватись

Дональде, ти тільки не створюй у Вікіпедії статей з використанням ЧатЖПТ. Потім соромно буде.

Ну воно трошки хєрово описало. Там же ключовий момент у сутності «речей, які ми не можемо контролювати» і тому як у цьому контексті «контролюються» емоції (по факту там щось типу медитації тільки прикольніше).

А можна конкретні приклади і ситуації із життя де стоїцизм сильно допоміг?

Якщо людина не тривожиться занадто через речі, на які не може повпливати, то це уже win. Життя стає набагато спокійнішим і можна навіть відчути насолоду, не зважаючи на більшість зовнішніх обставин.

Причому, це працює на широкому списку життєвих ситуацій: починаючи від розставання з партнером(-кою), смертю близької людини і закінчуючи сприйняттям глобальної ситуації у світі.

Мені здається що люди трохи неправильно розуміють «речі, на які не може повпливати».
Це не речі на які в тебе фізичного впливу нема, це взагалі тупо всі речі навколо окрім власного вибору. Навіть якщо здається що от ти прямо зараз на них можеш якось вплинути.

Це ключова трагедія людини як створіння

В думках ми можемо полетіти на космічному кораблі до юпітера

Але потім нас відволікає, що ми м’якенькі істоти в шматках тканини, які по суті нічого не можуть, ходять повільно, бігають повільно, літати не вміють, треба повітря, й комфортпа температурка й поїсти посцяти посрати

Ми — обмежені, наші думки — ні.
Нам легко прийняти нашу фізичну обмеженість, але нелегко наприклад — соціальну чи фінансову. Скільки б не старатись, ілоном маском чи білом гейтсом неможливо стати. Можливо хтось один повторить в сприятливих обставинах. Але решта витратять життя в погоні за маревом. В цьому є якась несправедливість, з якою важко змиритись. Ми звикли вірити, що важкі зусилля й праця, розум і талант особистості — все що треба для успіху в житті. Будь розумним, роби правильні вибори в житті, працюй наполегливо — досягнеш висот.

Незлічити скільки таких наполегливих в африці, десь в якомусь африкостані. Якийсь сирієць так само відчуває якусь несправедливість, що народився не в ньюйорку, а в якійсь норі в пустелі. Він би все віддав що в нього є, якби тільки можна було народитись в якомусь житомирі. Але це неможливо. І жити треба далі в пустелі.

Ще більш невимовно несправедливим є світ, коли ти — каліка. Чи хворий чимось серйозним.

Такі є й в Україні, й в ЄС і в штатах.

Гармонія в тому, що ми — пір’їнки в урагані.
Якусь мить ми можемо вибирати куди змінити напрям. Але більшість часу життя нас несе течія, яка нам непідвладна. І якщо нас приносить кудись в якусь теплу коробку з інтернетом посеред цивілізації, а в когось не вийшло, нам здається що ми всього досягли самі.

Як би не критикували церкву, вона давала втіху всім. Це й мав на увазі ніцше. Бог мертвий і ми його вбили. Його кров на наших руках. Як втішимо ми тепер нас убивць?

Але більшість часу життя нас несе течія, яка нам непідвладна

Ну в рамках течії ти все рівно можеш обирати локальні варіанти. Але воно все рівно виходить як давним-давно помітили китайці: en.wikipedia.org/...​he_old_man_lost_his_horse

Щось у тому сенсі так. Але це така сама красива казочка для втіхи злиденним, як і біблія, просто на китайський лад.

Чорна діра в психіці заповниться так чи інак. Якщо не буде якоїсь гарної казочки — вона просто наповниться поганою казочкою

І тут злиденність досить умовна річ. Можна мати все і все одно купляти твітер, цілуватись з трампом і пороти херню. Можна бути президентом найбільшої ядерної країни на планеті, чпокать фігурісту фігурістку, і все одно починати війну

От є цей відомий знімок НАСА

The Pale Blue Dot

Торжество науки на маленькій плямі

Звідси росте звичайне питання, яке всі чули не раз. Типу який сенс життя, старатись скирдувати на іпотеку ітд, якщо ми купка білку на якійсь сферичній скелі у вакуумі, завжди там будем, і там помремо.

Саме ця фотка — глибокий злам у західній цивілізації. Ніцше писав якусь мало кому доступну муть. А ця фотка — це доступно й очевидно всім. І відповіді ні в кого нема

Кажеш стоїцизм... Нема втіхи, ніде, ні в стоїцизмі, ні десь іще, тільки марево й блакитна пляма на фотці... Всі найвищі мрії які тільки можливі в 7 млрд людей не мають жодного значення. І всі це підсвідомо відчувають

Кажеш стоїцизм... Нема втіхи, ніде, ні в стоїцизмі, ні десь іще, тільки марево й блакитна пляма на фотці...

мені ідеї стоїцизму допомагають с глузду не з’їхати. бо воно розшатує — оце розуміння, що я знаходжусь десь на борту The Pale Blue Dot, де Бог мертвий, я серед людей, але самотня (я вважаю, що насправді кожна людина самотня, бо нема в нас інструментів відчути і зрозуміти іншого, є тільки образи, які ми самі собі конструюємо). та ще й ці люди — біс зна хто вони такі — люди, чи орки, чи ще які казкові тварини, та як зрозуміти хто є хто

Ну це такий собі шлях в ментальну прірву, і трактат можна черкнуть

Нема на що опертися як на щось абсолютне. Все відносне. Нема одного добра і одного зла. От біблійний Бог — абсолютне, на нього можна було опертися. Хто не бачив фотку плями — тому можна розказувати казочки й втирати що жити треба отак, щоб не бути нещасливим, а якщо житимеш отак — потрапиш у рай, чи будеш щасливим

Наука — абсолютне, але вона не вирішує питання як жити.

Природа — абсолютне, але природа — це хаос. Хто хоче гармонії з природою, може піти в ліс і спробувати там пожити місяць

Нема більше задовільного абсолюта і люди завжди шукають на щось, на що можна опертися. За відсутністю абсолюта, опираються на все що під руку попаде. Ми віримо в Big Bang Theory, хоч ніхто тут не астрофізик. Ми віримо з книжок що ейнштейн правий, хоч ніхто не спостерігає швидкість світла. Ми віримо що треба рятувати планету. Від чого? Від себе?

Це нічим не відрізняється від віри в бога на побутовому рівні.

Нема задовільного логічного конструкта, такого як релігія, який би пояснив світ у короткому абзаці тексту чи якихось десяти заповідях.

От тут тема називається що дарує вам відчуття що життя вдалося

Який сенс і чи життя вдалося — уже неправильні питання. Вони мають вже підтекст, що є якийсь вищий сенс. Що є якесь життя яке не вдалося

Коли нема релігії, з’являється ця свобода вибору що вважати сенсом, для чого жити. Але це нас турбує тільки коли нам вже недобре. І через те що ми можемо скласти слова в речення, ми задаємо собі ж дурні питання. І даємо відповідь типу — треба жити в гармонії з природою.

Це коли ніхто не виживе в −20 більше кількох годин без мінімального джерела тепла чи якихось засобів до існування

Життя просто є. Траві чи дереву не заважає рости відсутність якогось сенсу. Коли леопард гризе антилопу, він не задумується про сенси чи вдалося.
Крива липа не живе гірше за пряму липу. А у домашнього кошеняти не вдалося життя краще за дворового.

Сенс, щастя і вдалося — поняття людини.
Тепер ми їх визначаємо і вони нами володіють. Світ став морально релятивістським. Що подобається мені — не підходить комусь іще, а слово може бути на поверхні одне.

І ми задумуємось про них тільки коли відчуваємо що їх десь нема. Ситий не задумується про їжу. Здоровий не задумується про нирку. І щаслива людина не задумується про щастя. А людина захоплена якоюсь діяльністю, не задумується про вдалося життя чи ні.

І тут так, працює, все що не допомагає не з’їхати з глузду.

От ніхто ж не встає вранці й не відкриває список пунктів стоїцизму. І не каже от йбвм, треба жити в гармонії, тому йду чистити зуби. Ми якось потім думаємо от ці пункти нам подобаються, гарно звучить і схоже на правду.

Але все що людина хоче — це розчинитись. Не бути самотньою саме в тому сенсі що ти описала

Повернутись назад на мільйон років у стан мавпи, яка не задумується, а лазить по дереву, живе собі і плямкає банани.

Приєднатися до групи однодумців, де можна бути частиною цілого.

Сфокусуватися на сім’ї.

Знайти якусь філософію, чи якусь іншу матрицю, куди можна себе притулити, щоб відчути себе частиною чогось

Накуритись і дивитись якісь галюни.

Навантажити себе й зникнути в роботі.

Набрати купу хобі, й зайняти весь час чимось

Варіантів купа, але мета єдина — відволікти себе від нас.

От тільки ніколи до кінця цього не може.

Оці моменти, коли не хочеться їсти, спати, серти, коли нічого не болить, коли ти не думаєш що робити, як правильно робити, для чого це все, хто ти і як тут опинився, ти можеш просто бути.

В якомусь крайному сенсі цього, забезпечений усім раб — найщасливіша людина, бо більшість часу він частина хазяїна. А вільні люди вільних країн більшість життя нещасливі бо мають самі себе забезпечувати все життя і мріють що є якесь спасіння типу FIRE

І в цей такий момент, якщо раптом пролітає хмарка — я можу забутися що я якісь амінокислоти на блакитній плямці, що на мені висить іпотека, чи голодний, і вляпнутись у стовп. чи щось подібне. Такі моменти. Коли сміюся з тупого анекдота півгодини і зупинитись не можу, чи щось таке. Коли бачу рідних, але тільки поки вони не починають дратувати ;) чи пару хвилин якоїсь красивої пісні чи сумної чи веселої. Допомогти комусь в чомусь просто так — теж до речі, є в цьому якесь відчуття життя. Це і є щастя і життя вдалося. Ну для мене особисто. Чим їх більше, тим більше щастя і тим більше вдалося.

Це от мій солюшн питання тксзть. Радити ж нічого не можу, бо сам не знаю.

я якісь амінокислоти на блакитній плямці... на мені висить іпотека,

оце найбільше сподобалося 😂

я якісь амінокислоти на блакитній плямці

Я тобі більше скажу
Ми фактично раби своєї ДНК яка нас використовує для репродукції :-) а рослини нас годують на гумус собі у майбутньому ;-)

Ми фактично раби своєї ДНК

так наче британські вчені довели, що днк — це лише 30%... усе інше — обставини 🤔

Про ген чув

а рослини нас годують на гумус собі у майбутньому

Отут відсипеш і вишлеш мені 😅

Отут відсипеш і вишлеш мені 😅

Нє, у мене дуже малий врожай
Якщо буду у/поруч Мю, пихнєм разом!

Це все добре і раціонально розумієш. А потім в новинах з’являється якийсь Васько з Білої Церкви, який опинився в потрібний час в потрібному місці, чи довів до ума те, над чим ти також в свій час працював і закинув, і тепер він пожинає плоди, ти розумієш що не дивлячись на все, все в твоїх руках і все можливо.

Точно і це з того самого, ми ж не маємо необмеженої пам’яті. То легко надихнути чимось чи спокусити. Свого роду забуття. Порив щось зробити виникає, ось воно перед тобою, досить лише купити пензлі й станеш художником. І ось ти вже купляєш пензлі, але залишилось стати художником.

Тому маск такий популярний. Це так привабливо вірити, що за одне життя можна стільки досягти. Це добре коли є натхнення. Гарні казочки потрібні, щоб не був вибір лише з поганих казочок

окрім власного вибору

И он тоже всего лишь продолжение всех предыдущих факторов детерминированной вселенной, ты и на свой выбор повлиять не можешь

детерминированной вселенной

Схулі це? Російське іпсо!

всесвіт не детермінований, а ймовірнісний

Навіть в механічному всесвіті навіть з трьома тілами майбутнє стає непередбачуваним, а що казати про всесвіт з квантмєхом обсягом 15+млрд світлових років.

То, что человек, который на масштабах вселенной ничем не значимее чем амеба, не может предсказать сложные системы, особенно не зная точных начальных условий, не значит что мир не детерминирован. Каждое новое событие — это результат всех предыдущих событий от большого взрыва, а может и ранее. Каждый твой поступок — это результат огромного колличества предыдущих событий которые тебя создали и сформировали. А ещё твой мозг принимает решение «задолго» до того как ты это решение осознаеш сам.

Ти не почув що він сказав. У задачі трьох тіл нема точного розв’язку, а ти заявляєш детермінований всесвіт діаметром в мінімум 93млрд світлових років, який імовірно навіть не один.

Каждый твой поступок — это результат огромного колличества предыдущих событий которые тебя создали и сформировали. А ещё твой мозг принимает решение «задолго» до того как ты это решение осознаеш сам.

Це не більше ніж констатація причинно-наслідкового зв’язку на макро рівні.

Але define «собитіє» і я покажу тобі наскільки глибока кролічья нора маленька стала планка

твой мозг принимает решение «задолго» до того как ты это решение осознаеш сам

тут якось виходить, що мозок — окремо, ’’ти сам’’ - окремо 🤔

во первых никто на земле пока что не может обьяснить как работает сознание и что такое ты сам как сознание.
а вот мозг и работу нейронки измерять очень даже можно, что и сделали, иоказалось что мозг принимает решение за секунды раньше чем смоделированное в другой части мозга «сознание», что бы это ни было, понимает, какой выбор сделал мозг и выбор «становится» сознательным

что мозг принимает решение за секунды раньше чем смоделированное в другой части мозга «сознание», что бы это ни было, понимает, какой выбор сделал мозг и выбор «становится» сознательным

А що в дослідженні стається, у випадку, якщо за ці дві секунди ти побачиш красуню в червоному?

Скільки часу проходить між аналізом обстановки на дорозі і твоїми кінцівками?

Чос

А ещё твой мозг принимает решение «задолго» до того как ты это решение осознаеш сам.

Фейкньюз

научный эксперимент, верифицированный, очень старый и множество раз повторенный — самая большая кость в горле тех кто верит в свободу воли

Свобода волі — вираз який нічого не значить.
З твердження «Х має свободу волі» не слідує ніяких нових передбачувань як буде вести себе світ на відміну від ситуації коли «Х не має свободи волі». Або що точніше — не слідує передбачень чого не має траплятись ні в якому разі, інакше твоя теорія виявиться хибною (критерій фальсифіковності).

Або що точніше — не слідує передбачень чого не має траплятись ні в якому разі, інакше твоя теорія виявиться хибною (критерій фальсифіковності).

Как раз детерминированность мира и говорит о том, что события не происходят просто так.
Если бы мир был вероятностным, то была бы вероятность что ты завтра проснешься с вырощенной тобой за ночь и работающей третье рукой. Но мы, живя в детерминированном мире, знаем — что это событие не произойдет никогда и его вероятность равна нулю, потому что нет связи между всем, что произошло в детерминированном мире до этого и этим невероятным событием.
В вероятностном недетерминированном мире может произойти все что угодно, любые ненаучные чудеса, так как всем управляет веротяность, мы этого не видим. Мы описываем это вероятностью, но даже наше знание вероятнсорти — всего лишь статистическая веротяность
Ну а отсутствие свободы воли — следствие того что мы живем в детерминированном мире

>Если бы мир был вероятностным, то была бы вероятность что ты завтра проснешься с вырощенной тобой за ночь и работающей третье рукой

Ні, ти придумуєш якесь своє дике визначення ймовірносністі. Чому ймовірнісність має проявлятись на макро-масштабах, і чому одразу руки?

А ти в курсі, що вирощення третьої руки це не тільки рендом, а рендом що діє в дуже чітко визначеному напрямку, там же не дерево виростає і не просто безформенний шматок плоті. Це вже в сторону б-га та креаціонізму, давай не відволікатись.

>з этого и этим невероятным событием.
> все что угодно, любые ненаучные чудеса
Ти користуєш політичне твердження неймовірності. Це неймовірно тому що пацани з району засміють ахаха ти віриш шо реально у кожного вдома буде ЕВМ і можна буде дзвонити родичам через континенти ахаха що ти несеш в дурку його.

У людини за ніч може вирости — і виростає — всяка гидота між іншим. Те що тобі політично третя рука здаєтсья неймовірним а скажемо пухлина ні це твої проблеми.

Між іншим, у фізиці 0 ймовірність це дуже сильне твердження. Навіть у Больцманівського мозку обрахована надвзичайно мала але все таки ймовірність виникнення.

потому что детерминированность проявляется на макро масштабах, почему вероятность не может?
вот свобода воли — которую мы обсждаем — это макромасштаб, и это ты на микровселенную перешел в аргументах, но на самом деле отсутствие свободы воли обьясняется даже на макромасштабе без перехода на уровень кванточастиц

Це вже в сторону б-га та креаціонізму, давай не відволікатись.

Но ведь мир вроятностный, по твоему, а значит такая вероятность должна быть, детерминированности нету, предпосылки не нужны для выращивания себе третьей руки за ноч, это твой мир

а значит такая вероятность должна быть, детерминированности нету, предпосылки не нужны для выращивания себе третьей руки за ноч

Ти обломався з визначенням детермінованості.
Ти почав з принципової детермінованості весвіту, і швидко перескочив на жутко суб’єктивну детермінованість ака не може вирости третя рука.

Навіть якщо всесвіт детермінований то для окремо взятої людини він все рівно буде _дещо_ хаотичним через властивості _класичної механіки_
І «третя рука» там запросто може «вирости», мати сенс воно буде лише для б-га ззовні, для тебе це буде дивом і порушенням законів фізики (лол)

потому что детерминированность проявляется на макро масштабах, почему вероятность не может?

Ні, ти стверджуєш що вона __зобов’язана__ проявлятись таким чином, саме через постійні структуровані дива — але оскільки цього не спостерігається то світ «детермінований».
Ти стверджуєш — ти і пояснюй.
А то може виявитись, що ймовірнісність проявляється взагалі зовсім іншим чином, там безліч варіантів.
Навіть більше — я тобі навів конкретний приклад існуючої дослідженості ймовірнісності на мікро-масштабі, а ти сам перший тягнеш свою третю руку.

но на самом деле отсутствие свободы воли обьясняется даже на макромасштабе без перехода на уровень кванточастиц

Поки ти не даси наукове визначення свободи волі в науковому форматі «якщо Х має свободу волі, ми будемо (не) спостерігати ефекти Y на відміну від випадку коли Х не має свободи волі» — для мене це словосполучення не має сенсу. Я не розумію про що ти кажеш, і відповідно не можу дискутувати про якесь невідоме _бозна що_

Ти почав з принципової детермінованості весвіту, і швидко перескочив на жутко суб’єктивну детермінованість ака не може вирости третя рука.

Это всего лишь пример, и не зря ты все так же не привел ни одного примера на макроуровне связаного со свободой воли который происходит не на базе всех предыдущих детерминированных событий.

Навіть якщо всесвіт детермінований то для окремо взятої людини він все рівно буде _дещо_ хаотичним через властивості _класичної механіки_

ну начинается, хотя уже прогресс что признал что мир детерминирован — для человека этот хаос (тоесть системы с повышенйо чувствительностью к начальным условиям) — будет все тот же детерминизм. просто человеку сложнее отследить этот детерминизм по сравнению с макрособытиями, которые наааамного больше вносят влияние на его несвободное поведение чем квантовые частицы

І «третя рука» там запросто може «вирости», мати сенс воно буде лише для б-га ззовні, для тебе це буде дивом і порушенням законів фізики (лол)

Так именно, чудес достоверно задокументированных не наблюдается, но тем не менее ты утверждаешь что мир вероятностный — тоесть случайный. это неправда, мир детерминирован.

хотя уже прогресс что признал что мир детерминирован — для человека этот хаос (тоесть системы с повышенйо чувствительностью к начальным условиям) — будет все тот же детерминизм

Боже мій, навпаки. Навіть якщо в тебе є детермінований світ в тебе буде відростати випадково третя рука, за твоїм же визначенням!
Тому що у великому всесвіті може скластись хаотична ситуація коли прибульці вирішать відростити цьому землянину третю руку, і для тебе воно буде здаватись чудом = недетермінізм за твоїм визанченням.

чудес достоверно задокументированных не наблюдается

Так твоя третя рука це теж не чудо.
Знаєш, люди народжуються з хвостами, хутром та двома головами. Ти ж кажеш що третя рука неможлива з політичних міркувань, давай пояснюй чому друга голова у новонародженого можлива, воно точно так же шокуюче для оточуючих що підпадає під категорію чуда.

просто человеку сложнее отследить этот детерминизм по сравнению с макрособытиями

Боже, ти знаєш взагалі звідки береться недетермінізм у механічній системі? Ти ж не знаєш взагалі ніхєрашеньки про класичну механіку, визнай це.
Так чому ти ліпиш дуже конкретні явища які випливають з дуже конкретних умов дуже специфічним чином — до квантових ефектів, про як?
Ти ж теж не знаєш, якого вигляду що там що там ця «хаотичність», слово ж одне але воно має приймати дуже різні форми.

макроуровне связаного со свободой воли который происходит

Все ще очікую на наукове визначення свободи волі.

Знаєш, люди народжуються з хвостами, хутром та двома головами. Ти ж кажеш що третя рука неможлива з політичних міркувань, давай пояснюй чому друга голова у новонародженого можлива, воно точно так же шокуюче для оточуючих що підпадає під категорію чуда.

это все детерминисткие события у которых можно отследить причины, это не случайный вероятностный мир

Так третю руку теж можна відслідкувати в детерміністичному світі. Взагалі то люди народжуються з ними і нічо.

и зачем ты подменил примеры, где я говорил про рождаться? я говорил про пример спонтанного события, у которого нет предпосылок и причины, которые в веротяностной стохастической вселенной должны быть возможны но невозможны в детерминированнйо вселенной, поэтому это и не происходит, очевидно

спонтанного события, у которого нет предпосылок и причины

У яких нема передумов та причини чи ти не бачиш передумов та причини?
Як ти будеш розрізняти ці два випадки, розкажи мені.
От ти прокидаєшся в тебе третя рука. Це тебе перенесли в ймовірнісний всесвіт, чи це новий ковід від китайців?
Квантова механіка розрізняє це математично. Є конкретний розподіл ймовірностей який слідує з цього-то, і в таких умовах воно буде виглядати так, а в цих — отак. І з цього слідують інші ефекти які ми теж передбачуємо передбачуваним чином.

но невозможны в детерминированнйо вселенной, поэтому это и не происходит, очевидно

Так детерміністичний всесвіт також може бути стохастичним, ти плутаєш ці речі.
Також ти дуже дивно присвоюєш ймовірності чудесним подіям.
Типу окей, якщо в мене виросла третя рука — це диво, а якщо мій дядько з іншого регіону України одружився на моїй вчительці не маючи тупо ніяких спільних зв’язків — це не диво?

У яких нема передумов та причини чи ти не бачиш передумов та причини?
Як ти будеш розрізняти ці два випадки, розкажи мені.

вот в том то и дело, что мне не надо различать эти два случая, потому что еще ни одно «чудо» не было подтверждено фактами, и по настоящему случайных событий на макроуровне нету (не собираюсь заново начинать спор про квантовый уровень), все просиходит потому к каждому события привела череда событий который произошли перед этим и являются причиной этого события, поэтому никто с утра не просыпается из ниоткуда взятой третьей рукой.

И напомню, что третья рука это просто пример, именно поэтому ты мне так и не привел недетерминисткого события на макро уровне

Типу окей, якщо в мене виросла третя рука — це диво, а якщо мій дядько з іншого регіону України одружився на моїй вчительці не маючи тупо ніяких спільних зв’язків — це не диво?

Конечно, потому что можно проследить как именно и почему они познакомились, в отличии от магических событий вероятносного мира, где все вероятно

> настоящему случайных событий на макроуровне нету
Знову оціночне слово, настоящему. Настоящему — щоб тебе вразило чи як?
Рекомбінація ДНК\РНК — це ж дуже справжня квантова подія, від якої втч залежить чи народиться на макро-рівні потенційний гітлер чи дитина-даун.

> потому что еще ни одно «чудо»
Знову таки, чудо. Ймовірності не зобов’язані вражати мозок мавпи щоб мавпа їх помічала і називала чудом.
А прикинь в світі відбувається купа чудес, але вони тебе не вражають?

> все просиходит потому к каждому события привела череда событий который произошли перед этим и являются причиной этого события
Так а що з квантовими подіями трапляється, га?

-> на самом деле мозг физиологически принимает решение раньше, чем так называемое сознание и только после этого сознание получает информацию о решении, в этом и кроется иллюзия

Ой вей, а у нас свідомість тепер не продукт роботи мозку?
Як цікаво!
Ти був правий, воно відкриває цілу банку хробаків, бо що таке свідомість і як воно взаємодіє з всім іншим — це ще теж дуже великий дискурс. І казати що от мозок вирішив — а що якщо мозок це частина «свідомості»?

Добречі, цікаве питання. Я коли пишу та редагую ці рядки, я свідомо не проговорюю ці слова перед тим як написати. Я просто знаю що писать, це дуже цікаве відчуття якщо відрефлексувати :-)
Це я свідомістю пишу чи мозок вирішує а «свідомість» просто дозволяє мозку писати чи як.

Рекомбінація ДНК\РНК — це ж дуже справжня квантова подія, від якої втч залежить чи народиться на макро-рівні потенційний гітлер чи дитина-даун.

Дальше можно не читать, дети похожи на родителей а болезни передаются из поколения в поколение потому что это очень случайное квантовое событие, ага

Я коли пишу та редагую ці рядки, я свідомо не проговорюю ці слова перед тим як написати. Я просто знаю що писать

у 30% населения нет внутреннего диалога в голове, ничего нового

дети похожи на родителей

«схожі» — дуже нечітке суб’єктивне твердження що нічого не значить.
так, елементи генотипу беруться з обох батьків, але те які конкретно візьмуться — визначається випадковою рекомбінацією. домінантні рецисивні гени чув? ну так от, чистий квантовий рандом.
причому навіть гірше, квантовий рандом при генотипі, а є ще фенотип. коли в тебе є одне ДНК у близнюків але самі близнюки візуально відрізняються та мають різні характери.

а болезни передаются из поколения в поколение

ні, не передаються. точніше передаються але далеко не всі і за чіткими правилами.наприклад чому інцест це табу, бо в рецесивних генах може бути болячки, і постійне схрещування між родичами буде призводить до збільшення кількості саме рецесивних генів (бо не буде домінантними щоб їх розбавлять).

у 30% населения нет внутреннего диалога в голове, ничего нового

так а хто диктує мені те що я маю написати, свідомість чи як? бо я просто розумію що писати і все.

можно проследить как именно и почему они познакомились, в отличии от магических событий вероятносного мира, где все вероятно

Так знову-таки, ти і третю руку можеш «відслідкувати» в детерміністичному до прибульців-пранкстерів чи якогось китайського ковіду.

Якщо в тебе є світ з детерміністичністю і «ймовірністю» ти не зможеш розрізняти в якому ти знаходишся, якщо будеш оперувати поняттям суб’єкивного чуда.
Скажемо, люди дуже довго не знали як саме коти мурчать — чим воно відрізняється від магічної третьої руки?

Я не розумію про що ти кажеш, і відповідно не можу дискутувати про якесь невідоме _бозна що_

лол, зачем тогда спориш, я ведь с этого начал, секономил бы нам кучу времени?

Тому що я коментував твої тейки про детермінізм квантової механіки.
Я не збираюсь сперечатись про якусь невнятну фігню в тебе в голові, які ти не здатен навіть сформулювати науково хоча сам в тредику апелюєш до саєнсу.
Мені твого трешаку з третьою рукою вистачає.

та далось тебе это научное определение, оно всего лишь откроет новую банку червей, дальше ты потребуешь определения каждого слова и тд, это известный тупик в интернет холиварах.
Если высокоуровнево то — ощущение, что человек волен в выборе любого действия или решения только на основании его сознания, тоесть «сознательное решение» — ложно и является иллюзией, на самом деле мозг физиологически принимает решение раньше, чем так называемое сознание и только после этого сознание получает информацию о решении, в этом и кроется иллюзия. Это фальсифицируемо и было доказано. Ну а так как развитие мозга человека это детерминированный процесс — то все поступки человека детерминированно-не свободны.
На самом деле в науке этот вопрос разбит на две темы, volition , sense of agency — но на такие два спора у меня точно нет времени

Если высокоуровнево то — ощущение, что человек волен в выборе любого действия или решения только на основании его сознания, тоесть «сознательное решение» — ложно и является иллюзией, на самом деле мозг физиологически принимает решение раньше, чем так называемое сознание и только после этого сознание получает информацию о решении, в этом и кроется иллюзия.

Ні, це неправда. Це натягування сови на глобус, і висмоктування глобальних висновків з невнятного мікро-експерименту.

Это фальсифицируемо и было доказано.

Доведено було те, що реакція на певний подразник може виникати раніше, аніж кора мозку встигає це опрацювати. І що? Ну є в нас автоматичні реакції на певні подразники, це ніяк не впливає на свободу волі.

научный эксперимент, верифицированный, очень старый и множество раз повторенный
меня впечатляет твоя уверенность что наши знания и математические и другие научные инструменты достигли совершенства которое может описать все процессы вселенной (нет)

Сорян, дедеченел, але здавайся вже. This does not compute

Гейзенберг на х_ю вертів твій детермінований всесвіт

Закон ньютона теж було перевірено тисячі разів, от токо є ньюанс

God does play dice!

Так закони класичної механіки дарують нам такі поняття як точка біфуркації, коли подальший вибір між двома стільцями залежить від якогось дуже маленького відхилення колись раніше. Воно обмежується знанням початкових умов та обчислювальною здатністю, так.
А квантовий рендом як в тому днд кидає кубіки, і ми фундаментально не можемо знати а які ж там параметри конкретно. От летить електрон, і здається що система не пройде точку біфуркації, але електрон отримує квантового пєндаля, отримує імпульс який за класичною механікою взагалі не може отримати — і привіт.
А таких приколів — 15млрд+ світлових років в радіусі.

і ми фундаментально не можемо знати а які ж там параметри конкретно.

прочти внимательно вот эту фразу и обрати внимание что ключевое тут — МЫ НЕ МОЖЕМ. 300 лет назад мы не могли 95% того что можем сейчас.
неспособность человеком обьяснить и предсказать — не значит что вселенная не детерминирована и не является лапласовым демоном, условно.
Приведи пример события, которое не было вызвано всеми событиями которые ему предшествовали, и раз мы говорим о свободе твоей воли — события в котром ты участвуеш (мысль, поступок, что угодно)

Приведи пример события, которое не было вызвано всеми событиями которые ему предшествовали

Дуже просто, розпад атома. Атом розпадається коли захоче. Його стан визначається хвильовими функціями нуклонів, а хвильова функція за визначенням ймовірнісна.
Поміть — за визанченням. Не ми поки не знаємо де там крутиться та кулька що зветься електроном, а електрон математично не здатен крутитись описуючись не ймовірнісною функцією ;-)

меня впечатляет твоя уверенность что наши знания и математические и другие научные инструменты достигли совершенства которое может описать все процессы вселенной (нет)
— за вызначенням — человека
— математически не может — по человеческой математике, инструмент, внутри которого есть кучу неизведанных и недоказанных вещей, что уж говорить о его применении к описанию вселенной
— даже понятие вероятности — это понятие, придуманное человеком
— очень много проиходящего в квантовой механике человек не может обьяснить — распад атома это одно из таких типов событий, самое близкое что ПОКА ЧТО смогли применить — это сказать что это случайный процес и посчитать вероятность. Интересно, сколько это случалось ранее и считалось случайным...

Заметь, ты перешел на уровень который требует очень узкоспециализированных знаний, самый далекий уровень который ты смог найти от свободы воли человека...

Упс, попааався карасик

> самое близкое что ПОКА ЧТО смогли применить — это сказать что это случайный процес и посчитать вероятность
Модель розпаду атома, як і всі явища молекулярної, атомної та ядерної фізики — це якраз чудово змодельоване та експерементальлно перевірене явище яке _прямо випливає_ з базових явищ квантової механіки, як то хвильова функція.
Ти можеш сказать що ой, а може хвильова функція теж детермінована, але я повторюсь — якщо вона детермінована, то за логічними перетвореннями елементарні частинки просто фізично не зберуться.

> даже понятие вероятности — это понятие, придуманное человеком
ти плутаєш мапу в мозку людини та територію якій вона відповідає.
у всесвіта дійсно нема поняття ймовірності, він просто працює, і в результаті виходять ті ж самі результати які очікує людина з мапою на якій позначена ця ділянка всесвіту.
тому

> — математически не может — по человеческой математике, инструмент, внутри которого есть кучу неизведанных и недоказанных вещей, что уж говорить о его применении к описанию вселенной
нема значення, ким створена
По-перше давай не позоритись, математика яка описує рух частинок в класичній детермінованій ньютонівській фізиці вже давно стоп’яццот раз досліджена. Як і класична механіка яка описує сам фізичний процес.
Апеляції шо он там електрон не крутиться, а потім бабах у математичному перетворенні мінус на плюс поміняється бо ми чогось не знаємо — ну це ж фігня рівня насправді 2+2=5 а 1 вкрали євреї.

> волновые функции — это то что человек придумал что бы хоть как-то описать то, что до конца не понимает
> очень много проиходящего в квантовой механике человек не может обьяснить
Я відчуваю, під пояснити ти використовуєш слово яким печерні люди називали правдоподобну для мозка мисливця-збирача історію.
Ні, природа не зобов’язана будувати свої закони щоб мізки двоногих мавп були здатні будувати навколо них зрозумілу мавпам історію.
Корпускулярно-хвильовий дуалізм може бути не зрозумілий бабі Галі з Крижополя, але вона онученьку дзвонить використовуючи технології які створені з його врахуванням, і ліки прймає також створені з врахуванням квантових ефектів.
Вся сучасна цивілізація чудово функціонує на припущенні що хвильова фукнція — це навіть не просто рендом, а рендом з дуже чітко дослідженою функцією ймовірності.

> я не встречал подтвержденных исследований, где была найдена связть между квантовым событийем и принятием сознанием свободного решения, ты?
Вже відписався в іншому повідомленні, що саме поняття свободи волі не має наукового сенсу, піди почитай.

> Заметь, ты перешел на уровень который требует очень узкоспециализированных знаний
Ні, просто ти почав говорити про квантову фізику з магістром з фізики, хоч я і закінчив її давно. Але навіть з тим обсягом залишкових знань, я бачу що ти взагалі не знаєш про що говориш :-)

Корпускулярно-хвильовий дуалізм може бути не зрозумілий бабі Галі з Крижополя, але вона онученьку дзвонить використовуючи технології які створені з його врахуванням, і ліки прймає також створені з врахуванням квантових ефектів.

офигеть, так ты познал дуализм?! это прорыв, ок, обьясни почему он происходит, потому что ученые вроде как до сих пор не знает что вызывает разное поведение при наличии наблюдателя, но ты видимо познал

Вже відписався в іншому повідомленні, що саме поняття свободи волі не має наукового сенсу, піди почитай.

Лол, а нейробиологи то и не знают, десятилетиями изучают то, что не имеет смысла. да ладно, перестань.

это прорыв, ок, обьясни почему он происходит, потому что ученые вроде как до сих пор не знает что вызывает разное поведение при наличии наблюдателя, но ты видимо познал

Будь ласка, не позорся [2]
Вчені давно знають, це експеримент з двома щілинами веде себе так через декогеренцію. Нема ніякого ефекту свідомого спостерігача. Декогеренція спостерігається і без «спостерігача» просто під час взаємодії з середовищем.
Просто коли ми хочемо поміряти в яку щілину лізе частинка, ми маємо чимось в цю частинку запустити, і це щось буде з частинкою взаємодіяти. А якщо щось взаємодіє з частинкою то відбувається перерозподіл імпульсів. Спрощено, уяви в тебе ідуть дві _когерентні_ хвилі світла від двух джерел, які створюють інтерференційну картину (стан без спостерігача). Потім ми в процесі вимірювання змінюємо параметри одної з хвиль, когеренція зникає а разом з нею і інтерференційна картина.
Ну а з двухщільовим експериментом те ж саме, тільки хвиля не світла а ймовірності, і не від двого джерела а одного електрона \ фотона, і зміна параметра — це передача імпульса вимірючою частинкою (бо грубо кажучи в одному положенні частина кв.функції одна а в іншому вже інша).

нейробиологи то и не знают

Так може перекажеш мені критерій фальсифіковності який твої нейробіологи придумали щоб тестить свою «теорію».

Будь ласка, не позорся [2]

так много слов и ни одного слова обьяснения почему именно частица ведет себя миксом иногда как частица а иногда как волна (собственно как квантовая частица). Ведь как мы выяснили — это поведение больше чем просто эксперимент со щелями и влияние наблюдателя

Так може перекажеш мені критерій фальсифіковності який твої нейробіологи придумали щоб тестить свою «теорію».

ты про какую именно теорию, про какой именно эксперимент, ихбыло проведено много. Сам почитай — en.wikipedia.org/...​Neuroscience_of_free_will

Боже мій, я тобі описав на конкретних умовах описав коли електрон веде себе як хвиля а коли як частинка у отому двухщільовому експерименті з «спостерігачем». Очі роззуй.
Чи ти хочеш щоб я витрачав на аноніма на доу час та розписував все до формул? Ти ж видно що фізики не знаєш, їх не зрозумієш.

Може ти хочеш запитать мене а звідки такий _дивний_ дуалізм взагалі береться — я відповім. По-перше, а хулє ти позоришся і знову питаєш про нерелевантний питанню експеримент зі спостерігачем.
По-друге, чому б ні.
Питання «а чому все складається з часток» має виникати абсолютно такий же інтерес як і «а чому все складається з частко-хвиль».
Те що твій мозок унаслідуваний від мавпи мисливця-збирача не здатен оперувати такими концепціями — це проблеми виключно твого мозку. Те що квантова фізика тобі здається _дивною_ - це твої проблеми, природа не зобов’язана бути зрозумілою мавпам з планети Земля.

> Сам почитай — en.wikipedia.org/...​Neuroscience_of_free_will
Нє, я тобі двуххвильовий експеримент запарююсь розписую — розпиши і ти мені, якщо ти дійсно розбираєшся в тому що кажеш.

> Сам почитай — en.wikipedia.org/...​Neuroscience_of_free_will
Нє, я тобі двуххвильовий експеримент запарююсь розписую — розпиши і ти мені, якщо ти дійсно розбираєшся в тому що кажеш.

основной подход — измерять процессы и реакции в мозге и «сознательное» поведение человека, измерять и сравнивать.
и то и другое можно фальсифицировать

Повторююсь — що ми маємо (не) спостерігати щоб сказати «Х має свободу волі» і навпаки.

Мушу зазначити, що ще 100 років тому, навіть Ейнштейн погодився на копенгагенську інтерпретацію як коректну.

Все з чим він не погоджувався — що це повна теорія. Він переконував що є інша — повна теорія, що пояснює чому так

Але хто взагалі такий цей Ейнштейн, якийсь чєл що так много писав слоф і ні одного об’яснєнія

Weiter so 🍿

погодився на копенгагенську інтерпретацію як коректну

Нема значення яка там інтерпретація бо вона нічого не змінює в передбачуваннях від світу. Просто терміни якими оперуємо.
Якщо там багато світів, навпаки виникає питання як не порушується закон збереження енергії коли воно множиться \ колапсує

Принцип гейзенберга еспериментально доведений. Не має значення чи є якась повна теорія чи якась інша теорія, тобто не має значення прав був ейнщтейн чи не прав.

Інтерпретація має значення, бо це не інтерпретація це набір законів, якими користується фізика. Ці закони кажуть що всесвіт імовірнісний

Детермінований всесвіт — це класична механіці, але задача трьох тіл навіть тут ставить це під питання. Класична механіка — це матеріальні точки єсішо (а не реальні об’єкти)

Дедченел Пойнт Но. 1 — всесвіт детермінований

Я не вкурюю який зв’язок все це має до нейробіології й свободи волі. Тут блін якийсь олів’є з ютуб-документалок прям.

Ну мабуть якщо заміряти імпульси в мозку можна передбачити рух пальця. Це не має відношення до свободи волі чи детермінізму. Це те саме імовірнісне передбачення.

Може мене астероїд за дві секунди вб’є, який блін ще детермінізм.

Якщо там багато світів

Ну якщо це про те що я написав, то це трохи не те шо ти подуав. Короче є теорії що наш всесвіт і наш big bang — не єдині.
Є наприклад теорії що з іншого кінця початкової сингулярності всесвіт з антиматерії. Ну тіпа гантеля така.
Не теорії, а спекуляції скоріше. Але ці всесвіти цілком можуть між собою взаємодіяти наприклад. Тобто нема доказів, що наш всесвіт — замкнена система. Говорити про якийсь детермінізм можна лише у замкненій системі

По суті радіаця хокінга, квантові флуктуації в коллайдерах, парадокс інформації в чорних дірах — уже найпростіше демо, що детермінізм зазнав поразки.

Інтерпретація має значення, бо це не інтерпретація це набір законів, якими користується фізика

Ні, копенгагенська vs багатосвітова _інтерпретації_ саме через набір понять.
Інакше це називалось би теорією, і воно відрізнялось би у передбаченнях, і це можна було експериментально подивитись а яка теорія правильна.

Набір понять що керують світом зара.

Це і є теорії, експериментально доведені, ейнштейн намагався, але принцип невизначеності вистояв.

Ну фізика є фізика. Колись земля була плоска, позавчора правильна була класична механіка, вчора релятивістьска, сьогодні квантова.

Завтра буде ще якась. Це наукове пізнання.

Тут можна знати лише до певної межі.

Але сорян, є загальновизнана фізика, а є срачі на доу. Якщо дедченел вважає себе наступним коперніком — ну це не значить що світ має носити його марення про фізику на руках як щось варте дискусії нарівні з загальновизнаною фізикою. Хай отримає phd, й доведе що всесвіт таки детермінований, а нільс бор і десятки фізиків — ідіоти. В іншому випадку хай буде спалений на вогнищі, єретик

Набір передбачень керує світом.
Якщо в тебе земля пласка вона не просто пласка ти щось очікуєш від неї. Наприклад що якщо сядеш на літак то _не_ побачиш що вона крива наче куля, і якщо ти полетиш до її края то втупишся в безодню.

Ну земля насправді ж і пласка, це простірчас кривий ))) тут мені треба віскаріка

Це звідси не сприймай всерйоз

wiki.c2.com/...​rthIsFlatButSpaceIsCurved

Набір передбачень керує світом

Це не те саме що детермінізм всесвіту.
Передбачення — завжди з імовірністю.
Є певні речі які ми можемо передбачити з 1. Але цих речей мало, це абсолютно не значить що це екстраполюється по індукції на всесвіт, бо бач якісь нейробіологи знайшли щось ще якесь передбачення.

Якщо я не їстиму — я помру. Це не значить що я можу передбачити свою смерть.

Передбачення — завжди з імовірністю.

Не завжди. Знову срач о словах. Слово «очікування» тобі більше підходить? «Набір очікувань керує світом».

Ну ок очікувань так, ми чекаємо що жпс працюватиме.
Але ми чекаємо це не з бухти барахти а тому що це було експериментально доведено.

Так само як ми маємо ядерні реактори й смартфони з амолєд. Це працює.

Я загубив пойнт. Те що теорія підверджена експериментально не значить що вона раптом стає абсолютною.
Якщо про інтерпретацію, ну така інтерпретація, вона загальновизнана й експериментально доводиться. Якщо ти про те що є інші

Аа ти про оце мав на увазі, я про це не знав.
uk.m.wikipedia.org/...​гатосвітова_інтерпретація

Типу якась інша інтерпретація. Ну мейбі, наскільки я читаю в неї є чемодан критики. Треба почитати

Ну але тим не менш, окай. Можливо.
Якщо не ця то якась інша досконаліша інтерпретація буде більш красиво описувати квантову механіку, це звісно можливо.

Як мінімум принцип гейзенберга має експериментальні підтвердження, не бачу причин думати, що це станеться за мого життя. Я маю на увазі якась нова інтерпретація замінить копенгагенську

Те що теорія підверджена експериментально не значить що вона раптом стає абсолютною

А, звичайно. Абсолютних теорій не існує.

красиво описувати квантову механіку,

От да, виключно відносно розуміння мозком двуногої мавпи.

Оуу тут такий тред можна почати що й пляшки не вистачить

виключно відносно розуміння мозком двуногої мавпи.

Ось це я думаю найбільша небезпека ШІ

Що він почне генерувати абстракції й моделі, незрозумілі людям але зрозумілі _йому_

Тоді наша цивілізація хомосапієнс всьо

и раз мы говорим о свободе твоей воли — события в котром ты участвуеш (мысль, поступок, что угодно)

Мм, а ти в курсі що наша свідомість — дуже квантова штука, на масштабах якими оперують нейрони і клітини в цілому дуже сильно рулить саме квантова фізика яка — повторюсь — за визначенням оперує ймовірнісними хвильовими функціями?

Вот опять, квантовая физика — это размышления человека, сама по себе не может ничем оперировать, волновые функции — это то что человек придумал что бы хоть как-то описать то, что до конца не понимает.
нет, ну ты реально веришь что мы в финальной точке открытий в квантовой и других науках? сколько раз это уже происходило в прошлом
Да уж в любой другой науке, но в квантовой? где один эксперимент неверотянее другого без логического обьяснения?

Плюс, нет, я не встречал подтвержденных исследований, где была найдена связь между квантовым событием и принятием сознанием свободного решения, ты?

> А можна конкретні приклади і ситуації із життя де стоїцизм сильно допоміг?

Так воно* кожен день допомагає. Відчуття що знайшов той самий мануал по життю який мені забули видати при народженні. Весь трешак що відбувається навколо нарешті отримує пояснення, а якщо не отримує — я розумію що треба думати далі.

Не відчуваю себе типовою потєряною і зашуганою ололошею яка не розуміє де опинилась шо робити і прям панікує щось втратити, постаріти чи померти, і істерично намагається забухати це відчуття баблом, сім’єю чи роботою. Тому що я це не моє майно та оточення, а моє майно та оточення це сайд-ефект моїх виборів, а смерть — взагалі відбувається кожен день під час сну (швидкий сон — смерть особистості, бо я там інший з іншими спогадами, повільний сон — смерть свідомості, бо вона відрубається)

Але ну прям конкретні ситуації? Нуу наприклад, депресивна естонська зима, ковідний локдаун в естонії, в мене все ще нема роботи і знайти в той період ну успіху. Заначка є, але зменшується. Що робимо? Не панікуємо, не депресуємо, працюмо далі. Робота з рештою сама «магічно» знаходиться неочікуваним чином, навіть дві опції.

* точніше не чистий стоїцизм, я думаю його самостійно далі у власну філософію, але воно все ще сильно перетинається.

* точніше не чистий стоїцизм, я думаю його самостійно далі у власну філософію, але воно все ще сильно перетинається.

Вообще у меня есть ощущение что со временем любой человек приходит к стоицизму или около того, даже если никогда ни про греков, ни про римлян не слышал — это что-то вроде базы чтоб жить спокойно

Воно все нагадує інфоциганщину, що думай позитивно, розслабся, медитуй, слухай віпасани. Но скільки не намагався зайнятися медитаціями, раціональне мислення мені каже: «чувак, якою ж херньою ти займаєшся...»

Знаю що багато людей займається медитаціями, і їм допомагає, находять якийсь дзен, но розвинуте ІТшне раціональне мислення не може знайти цьому логічного пояснення і ти закидаєш після кількох прочитаних статей, які до того ж, читаєш з фейспалмом на лиці.

Якби ж фоно все пояснялося з наукової чи психологічної точки зору, я би ще зрозумів. Но ні, всі копі-пастом лиють воду, занурюються в історію якогось 12 сторіччя, розказують про богів, філософів, якісь невидимі види енергії та іншу антинаукову дічь що підпалює раціональні мізки. Як вам вдається подолати цей бар’єр?

думай позитивно, розслабся, медитуй, слухай віпасани.

Ніколи теж не розумів, нащо людям вся ця восточна екзотіка, хіба не те саме відбувається у WC?

Просто у гаутами будди не було смартфона чи газети і не харчувався достатньо твердою їжею.

«інфоциганщина», «хєрньою займаєшся» це суб’єктивні політичні оцінки які не мають до реального світу ані найменшого відношення. якщо тобі щось здається херньою це проблема лише в твоєму мозку.

Знаю що багато людей займається медитаціями, і їм допомагає, находять якийсь дзен

Оу, тож у нас є якась дивна теорія, яка емпірично підтверджується реальним світом, але ти її не розумієш — це твої проблеми :-)

но розвинуте ІТшне раціональне мислення не може знайти цьому логічного пояснення

Значить таке «раціональне мислення» не треба. У нас вже є одна величезна інституція що зветься академічною наукою. Доступ до найпередовіших знань, цитадель «раціонального пізнання світу» — але вони шось якось злиденні та замучені, я тупний говнокодер шось краще живу за них.

Знаю що багато людей займається медитаціями, і їм допомагає, находять якийсь дзен, но розвинуте ІТшне раціональне мислення не може знайти цьому логічного пояснення і ти закидаєш після кількох прочитаних статей, які до того ж, читаєш з фейспалмом на лиці.

Знаю що багато людей займаються сексом, і їм допомагає, находять якийсь дзен, но розвинуте ІТшне раціональне мислення не може знайти цьому логічного пояснення і ти закидаєш після кількох прочитаних статей, які до того ж, читаєш з фейспалмом на лиці.

oh wait... Трамп, ти читаєш статті про кундаліні, тантричний секс, йогічну єплю у розкриту п’яту чакру чи просто займаєшься сексом? теж саме і з медітаціями — це практика для зниження стресу та тривожності

З сексом давно все відомо, його взаємодія з гормонами і хімією мозку, його фізіологія, все давно вже досліджено з наукової точки зору. А вот з медитаціями і подібними практиками, тобі розказують про душу, релігію, якісь невидимі енергії, чакри та іншу дічь в яку важко повірити раціональним мозком.

вот з медитаціями і подібними практиками, тобі розказують про душу, релігію, якісь невидимі енергії, чакри та іншу дічь в яку важко повірити раціональним мозком.

це тобі chatGPT розповідає таке про медітації?

звичайно є багато інфоциганських джерел інформації, де несуть якусь фігню про чакри, але навіть у вікіпедії нормально усе розписано. у тому числі про дослідження медитацій з наукової точки зору та про використання у кліничних программах

И хоть би хто кинув хоть один приклад, всі говорять про якісь абстрактні джерела які скрізь є

Наявність інфоциган з якоїсь теми не означає що тема гівно.
Здається що

розвинуте ІТшне раціональне мислення

повинно було б допомогти зрозуміти такий банальний логічний хід.

Ну так вже виглядає світ медитацій, вибачте. Всі статі, відео, блогерів які я дивився, затирають про релігію, філософію, позитивне мислення, якихось китайських мислителів 12 сторіччя, невидиму енергію, чакри, богів і т.д. і т.п. Всі виглядають як поїхавші релігійні фанатики.

Дайте посилання на практичні медитації, без он цієї антинаучної дічі. Я сам хочу спробувати, но не знайшов адекватних джерел, всі починають лити вишеперечисленну духовну воду і тебе вивертає.

Ну з тз практичності, медитувати можна щоб звільнити думки від рандома. Нас кожен день щось відволікає і часом це заважає приймати важливе рішення чи осмислити ситуацію як слід.

З такої точки зору можна сісти в позу лотоса попою рівно й дихати хатха йогою

Але з моєї точки зору, можна з тим же результатом сісти на березі озера, курнути кальянчика на балкончику чи закритись в туалеті.

Решта пояснень нащо це все отетовсьо, якісь чакри в дупі шукати — хворі люди одним словом

Дайте посилання на практичні медитації

Чисто на випадок якщо питання було всерйоз

uk.m.wikipedia.org/wiki/Пранаяма

Але можеш взяти будьяку попсову статтю з якогось журналу ліза чи сайта. Буде просто менше речень про спорожнення всякі і кришнаїтської термінології. Стаття якась не для людей

Короче медитація має рівні. Треба долізти хоча б до дхарани. Решта рівнів мені особо нецікаво, маріхуана для цього краще працює

Але з моєї точки зору, можна з тим же результатом сісти на березі озера, курнути кальянчика на балкончику чи закритись в туалеті.

я іноді використовую медитації з ютубу щоб заснути і іноді приходять такі чудові мультики і потім ще пару днів ментально дуже добре себе почуваю

Я зазвичай підкасти якісь включаю, чи стрім на ютюбі, засинаю так же швидко но веселіше )

А ось подібні відео типу yoga nidra, сильно нудні...

А ось подібні відео типу yoga nidra, сильно нудні...

щоб заснути треба щоб було весело, да
🥴

Вововово, наприклад теж всяка бінауральне аудіо. Чи ще якесь аудіо. Ідея просто ткскзть заспокоїти свідомість щоб вона не стрибала по всяким щоденним речам, які у всіх є.

Як аналогія, в архітектурі схоже працює от щоб заглушити звуки в будівлі використовують низькочастотний білий шум.

Всякі природні шуми типу водоспад, дощ.

Ну от в йозі люблять тишу для цього й сконцентруватись на диханні й бурчати Оооооом

Я ще помітив що схоже діє якийсь тупий малозмістовний шутер — типу quake чи крізіз. Ставиш на легкий рівень ходиш мочиш всіх підряд. Можна ще якийсь треш метал в навушники. За годину — ти вже нова копійка, можна й сконцентруватись на чомусь, помудрити :)

Йога короч це релігійна штука. Вона рідко ходить без рафінування мозку.

Це як айкідо якесь — підеш на айкідо якесь, доведеться слухати про традиції. Якщо без традицій і промивання мозку — вже не айкідо, а якесь інше мистецтво раптом виходить

Мета йоги — допомогти пізнати просвітлення чи просто відволіктися, є різні йоги

На заході це сприймається як шото тіпа ЛФК чи хобі

Просто дівчаткам подобається посвітити попой в легінсах, стати в якусь асану з інструктором який помацає чакру, і часто з ризиком скрутити шию. Все заради покращення, звісно все доведено британськими вченими, «це ж не просто сидіти в позі, це ще й корисно 1010111»

Йога травматично, це блін ніяке не ЛФК, шию собі скрутити можна — на раз два.

Це ще й хобі, як хобі цілком ок. Не обов’язково щось має мати сенс, головне щоб подобалось

Але я відволікся. Короч асани — просто допоміжні для медитації практики в йозі.

Вона рідко ходить без рафінування мозку

Імхо, воно навпаки все працює
Спочатку прорафінован мозок (або має спеціальні патерни мислення), і на це зверху накладається вжє все інше, особливо я разом з йогою помічав багато інших багів: антивакцинаторство, теорії змов, виключно органічна косметика вдома, «ми всєй правди нє знаєм, оні договорілісь», астрологія, «мисль матєріальна», приміти (не їсти з битого посуду вдома) та інше. Воно дуже рідко зустрічається окремо, 2+ бага мати у собі — це норма у таких.

Ну це як секта свого роду. Поки дослухаєш триповерхову кришнаїтьску проповідь чому ти маєш сісти в позу лотоса, вже не помітив як і сів ))

В принципі корисний експіріенс сходити в який храм чи гурток і посидіти серед них. В києві був такий, думаю в кожному великому місті легко знайти. Потенційним падаванам всюди раді. Прикинутись таким і пошпигувати за ними легко

Ну а коли ти вже тепленький, то да можна рафінувати тобі мозок як рафінатору хочеться. В мене велика підозра і псевдотеорія що вся постсовкова тусовка східного спрямування — росте з якоїсь папки кгб з грифом «дозволено».. Якось всі популярні в совку персонажі тяжіють до лівацтва чомусь. Пропаганда для слабких умів, яким хотілося альтернативи комсомолу. Як рпц, ті ж яйки

антивакцинаторство, теорії змов, виключно органічна косметика вдома, «ми всєй правди нє знаєм, оні договорілісь», астрологія, «мисль матєріальна», приміти (не їсти з битого посуду вдома) та інше

то все дрібниці в порівнянні з бойовим рашистським ісусом

Все заради покращення, звісно все доведено британськими вченими, «це ж не просто сидіти в позі, це ще й корисно 1010111»

якщо розглядати йогу як фізичну активність, то йога досить наркоманська штука — бо коли вони стоять в асанах, виділяється ендорфіни як реакція на біль, а через 20 хвилин розтяжіння м’яз починає виділятися серотонін. ну а якщо постійно тягнути м’язи, то вони перерастягуються і одночасно скорочуються та деградують м’язи компенсатори :P

ну а якщо постійно тягнути м’язи, то вони перерастягуються і одночасно скорочуються та деградують м’язи компенсатори :P

Ну ось у такий момент досить наркоману повернути не так шию і поїхати звідти з інсультом чи якимось компресійним переломом.

А там де повернути вже здається неможливо і не треба, то якийсь гуру з дипломом масажиста залюбки допоможе повернути ;)

то якийсь гуру з дипломом масажиста залюбки допоможе повернути ;)

чи ще щось зробити
www.youtube.com/watch?v=L9RvTdixXTI
хоча коли я дивлюся на півсотні жінок у легінсах які стоять на карачках, то мені дивно як взагалі ті гуру можуть концентруватися та щось розповідати про йогу

Ох цей томний загадковий погляд щасливих людей і уміротворьонна масляна посмішка, прям дежавю

от вони всі такі :)

Коли мені так посміхаються і щось втирають, хочеться чомусь кірпічіной вмазати.

В мене одногрупник серйозно підсів на вайшнавізм і дружину туди, і я який час досліджував для себе, що він саме для себе там знайшов, що так туди пірнув. Покрутився серед них трохи

Мене якось не переконало, на мене важко діє така посмішка, але на людей це діє. Кожен шукає десь свого ісуса і свою казочку, хтось знаходить в цьому. Люди люблять казочки

Ну а для когось спосіб для чогось іншого, як у відіо.

Оце відіо там йога якраз захід-стайл

Вот ето от 80 левел
vaishnavaseva.net/...​-vajshnavy-v-emigracziyi

«В „Альмвік“ мене дуже вразив прабгу Аріштаха. Він учень Шріли Прабхупади, більше 50 років практикує свідомість Крішни. Ми разом служили — я готувала прасад, а він пропонував Божествам Панчататви. Хоч ми й не спілкувалися та, просто дивлячись, було розуміння, що ця людина володіє дуже високими якостями та має повний контроль розуму. Бути в колі таких вайшнавів велика милість. А також приходять одкровення, скільки ще потрібно над собою працювати, щоб позбутись своїх анартх.»

Що тут ще додати, я б краще не написав

«В теперішній ситуації відбувається значна трансформація серця, йде сильне очищення. Приходить глибоке розуміння, все, що посилає Господь, має вищу мету.»
це дуже зручно

якщо трапляється п****ць, то він скаже — це все вища мета а не п****ць

а якщо сам натворив п****ць, то скаже — я був орудієм господнім

Іміно так але є ньюанс от

Нам важко це зрозуміти, але в них там така глибока сінгулярність, що християнський бог — один з проявів вішну, тіпа християнство це трейні, які вважають себе сінйорами. По суті вони такі собі духовні дартаньяни, які на світ дивляться як на світ темних духовних під_арасів

Чим далі слухаєш тим більше відриваєшся від реальності короч. За кілька років ти вже в зовсім іншому всесвіті живеш який і не всесвіт і не один, а всього лише дихання крішни (моя вільна інтепретація)

Ну і тут слідкуй за руками, внєзапно

Калі Юґа (це типу епоха в якій ми живем з їх точки зору) характеризується падінням моралі.

Знайомий посильчик, все що треба — зберігати мораль, а ми от знаєм як, і тобі розкажем

Спробуйте сприймати різноманітних інфоциган як тренажери.

Вони роблять боляче (через втрату часу, грошей, ресурсів) дурним, неосвіченим та наївним, щоб вони порозумнішали, почали серйозно вчитися та перестали вірити в легкі способи вирішення важких проблем.

раціональне мислення мені каже

Уверен что это именно рациональное говорит?)

А по сабжу — у медиатции так-то тонна научно подтвержденных профитов

А по сабжу — у медиатции так-то тонна научно подтвержденных профитов

даже некоторые страховые оплачивают полностью или частично курсы по медитации

Так, от чудова книга в контексті буддизму, написана професором нейросайнсу(!)
www.amazon.com/...​Mindfulness/dp/1501156985

Киньте посилання на практичні медитації, на ютюберів якихось, де тобі не доносять медитації через китайських богів та іншу антинаучну дічь, де він не сидить в стрьомних татушках, не носить на собі якісь стрьомний пірсінг чи металеві елементи «які допомагають йому спілкуватися з богом», де не розказують тобі що ти маєш займатися в спеціальних шароварах інакше не спрацює, не розказує сидячи на Балі в Убуді так як тільки там є необхідна аура і більше ніде немає, і т.д. Я подивлюсь.

Кожен раз як я відкриваю якийсь відосік, де починають: «Перед тим як зайнятися медитаціями, зануримось в історію» і починають тобі пересказувати будизм і всю китайську історію, я тут же виключаю, так як немає сечі терпіти.

Вон вверху кинули отличную книгу как раз — The Mind Illuminated

це питання із роду «Можна приклади і ситуації із життя де філософія допомогла». Філософія на те і філософія, що вона дає людині відповіді на деякі питання буття. А далі вже допомогло чи не допомогло залежить від багатьох як суб’єктивних так і об’єктивних факторів.
Але якщо тебе цікавлять саме конкретні приклади зі стоіцизмом, то ось классичні історії:
— Американський віце-адмірал, який під час війни у В’єтнамі провів 7 років в полоні і потім як раз писав як філософія стоіцизма допомогла йому через все пройти stoicquotes.com/...​dale_on_stoicism_i_and_ii
— Віктор Франкл, заключений нацистських конц таборів, modernstoicism.com/...​res-stoicism-logotherapy
Ну і банально, але більшість протестанських країн в основі розвивалися саме на основі філософії стоіцизма, воно йшло поряд одне з іншим — реформація + відновлення філософії стоіцизма www.youtube.com/watch?v=v337b3hhL1c

+Тут на доу була стаття військового, який провів декілька років в полоні і отримував користь від медитації і схожих філософських настанов, а теоретики типу Трампа такою ж інфоциганчиною зараз і займаються.

Хотілось би приклади типу: у мене склалася така то життєва ситуація, спочатку стресував, но потім звернувся до стоїцизму, зробив такі то практики, змінив мислення по поводу ситуації на таке-то, зайнявся такими то справами, і тривога пішла.

ну ось наприклад чувак, якого точно не запідозріти що він інфоциган, і який достатньо успішний і богатий, щоб не шукати валідації наскільки його слова мають якесь значення:
www.youtube.com/watch?v=ejQUXocj7OI
Просто треба ж усвідомлювати що стоіцизм/йога/медитації/йодайодайода це ж все практика, а не таблетки, які прийняв і «допомогло».

Дарувала можливість у пʼятницю вечором поїхати у Бориспіль чи Жуляни і кудись полетіти на умовні вихідні. Шкода, але ця опція більше недоступна на довгі роки у цій країні.

Щастя — це коли твої рідні і близькі живі та здорові, поряд з тобою і в безпеці. Щастя — це можливість подорожувати, піти в гори, поїхати на море, відвідати цікаві екскурсії. Щастя в тому, щоб життя приносило радість.

Гарвардський університет вже понад 85 років робить наукове дослідження: «Що робить людину щасливою?»

Є огляд цього дослідження на ютуб-каналі Veritasium: «What The Longest-Running Study on Happiness Reveals»
Є переклад на ютуб-каналі PROМОВА: «Що робить людину щасливою?»

А ще Гарвард відомий своїм безкоштовним онлайн-курсом програмування для початківців CS50, який варто рекомендувати знайомим для якісного росту українського ІТ

Нагадую про CS50 усюди де це можливо

Я вкладаю у популяризацію CS50 власний час та навіть гроші бо можу!

Десь до 23ьох, відчував увесь час що щось не так, наче сінйор а наче ні, глушив і заливав усе пивом і засипав травою

Пройшов цс50 — більше не відчуваю потягу до речовин.

Ще додає довжини, товщини й моцності

CS50 — дієво короче

Коли ракета десь поруч вибухає, то ти розумієш що ці дослідження нічого не варті.

Той курс зовсім базовий, за великим рахунком він для дітей старших класів підходить. Чогось його занадто часто на dou останнім часом рекламують.

Бо Ярослав старається перебити маркетинг всяких недокурсів програмування коли є cs50. Як помітно — значить йому вдається. В цьому йому варто допомагати

Я також вважаю, що дітям старших класів варто викладати CS50, курс з Гарвардського університету

Я вже оформлюю в окрему тему на DOU відповідь на запитання: «Чому я займаюсь популяризацією CS50?»

можна тоді заодно і відповідь на «чому CS50 так схожий на проповідь в якійсь протестантській церкві?». нагадує відео де проповідник носиться по сцені з мікрофоном і кричить: «бінарний пошууук!! алілуя!! помолимось Великому Алгоритму!! возрадуйтесь браття і сестри в джаваскрипті! алілуя!!!»

Мені складно відповісти на ваше запитання стосовно схожості CS50 на проповіді в церкві тому я вам нагадаю, щоб ви повторно запитали в новій окремій темі

Ніде крім dou.ua про этого особливо не говорять. За рівнем він школярам старших класів дуже посильний. Що в ньому такого привабливого, щоб його так рекламувати? От про ц же і тонкий натяк від пана Віталія.

та мить, коли в голові «складається пазл» і раптом приходить зрозуміння чогось складного, що індуктивним методом не дійдеш (хоч він і є власне частиною підготовчої роботи перед інстайтом)

Можливicть подорожувати. Лежати на сонце бiля Середземного моря. Катати на лижах в альпах.....

Бльо, я зараз буду плакати..... як ото все задовбало, хай подохнуть всi кацапи. Всi до одного.

Можна допомогти їм подохнути, із окопа )

Можна допомогти придабати щось, що робить це ефективнiше. Що я i роблю.

Поїздка на Hell Fest 2019. Було епічно.

HTC моб за 3200 грн у кредит (2011 р)

— відпочинок з велосипедом у хвойному лісі
— сухі жовтень та початок листопаду
— вогнище у садочку і гриль на дровах

Коли можна спать дома до 12

— Колличество и время проведенное в разных странах
— Возможность годами не работать, если захочется
— Постоянная материальная помощь родным без ущерба бюджету
— Реализованные и недореализованные хобби в процессе
— Колличество социальных контактов, если вы понимаете о чем я
— Успешная реализация СВОЕГО образа жизни, то что за деньги сложно приобрести: стабильные условия жизни и работы по моим предпочтениям

Покупка?
Покупки и шопинг радуют, но не совсем очевидным образом. Вот только что предзаказал новый телефон-флагман и купил новую сумку 511, сумка радует больше чем новый телефон

коли сонечко таке в пику, і хмарка така летить десь, і ти такий думаєш, йбвм, яка красива хмарка і врізаєшся раптом пикою в стовп

Окрім народження малого і перерахованого тут в коментарях, хіба що шаурма залишається чимось стабільним, що мене радувало і продовжує радувати, зі студентських років і донині))

Звичайно перші великі покупки теж радували, але це вже буденість. «Подорожувати» це якесь слово, ще з доковідних часів і значення якого давно забулось.

А мою улюблену шаурмічну к Дніпрі розхуярила кацапьська ракета :-( Все більш нема сенсу жити

Є сенс відкрити свою шаурмічну до того як розробників замінить AI

відкрити свою шаурмічну до того як розробників замінить AI

Do not forget to be supportive of AI

youtu.be/...​TCdYA?si=S1I8mx-6frYNQQtb

можливість подорожувати

Коли перерізав пуповину малому )

Перше що можу пригадати: я здав першу сесію на відмінно — вийшов з ВУЗу і на свою стипендію купив собі величезний подвійний хот-дог «з усім». Таких мабуть більше не існує: їх продавала бабуля з возика. Основою був звичайний батон розрізаний навпіл. Далі туди дві довгих сосиски. А потім обирай сам: капуста, морква, лук, зелень, кетчуп, гірчиця, майонез ... (сподіваюся ця бабуля далі заснувала якийсь Freshline).
Це було просто неймовірне обжиралово, вважаючи що у ті часи родина годувалася переважно картоплею з городів — грошей на заводі просто не платили. Відповідно навіть моя невелика стипендія йшла до родинного бюджету. Дозволити собі їжу в універі я не міг — тому завжди сидів голодний (як справжній студент). Про такий хотдог тільки мріяв проходячи повз кожен день.
Друге — це свій перший власний PC. До цього мав тільки ZX Spectrum, подарований батьками. Власний PC тоді коштував десь $1000 — і це були неймовірні гроші. Навіть $100 — таких зарплат не було, такі гроші були тільки у «нових рузьких» з анекдотів. На першій роботі я отримував спочатку $100 як інтерн, потім $300 як джун. І тільки на другий рік роботи, коли родина трохи вилізла з боргів, коли придбали більш необхідні холодильник та пральну машину — тоді я назбирав на перший власний РС. Довго підбирав конфігурацію, облизувався на нові 3Д — карти, шукав допомоги у «залізячників» з роботи — і нарешті зібрав!
Домашнього інтернету тоді ще не було — тому доводилося купувати диски на базарі. До тепер мене дивує як добре тоді працювали пірати. Вони повністю самі робили російський переклад, озвучку, перепаковували усю гру аби вона влазила на диск. А ще на одному диску можна було купити 10 фільмів — небувала розкіш після відео-касет.
А ще я тоді я став флопі — поінтом FIDO. Аби отримати пошту та подивитися що люди написали в «ехах» (фідошні форуми) — треба було брати дискети, іти до «нода» (друга у якого був модем) — і він тобі скачував данні, а твої відповіді — закачував. Отак «інтернет носили відрами»!
Що далі? Перша власна квартира. Але тоді я був вже не таким молодим і наївним хлопцем. Отже якогось величезного задоволення не було. По-перше тому що жив у цій квартирі я один і вона була суто практична: поспати — попрацювати. Переїхати від батьків ближче до офісу — це чудово. Жити самому — є свої переваги, але і недоліків багато.
Машини чомусь мене ніколи не приваблювали. По-перше тому що у машині мене легко укачує (у автобусі чи маршрутці — ні). По-друге швидка реакція — то взагалі не моє. Я починаю діяти тільки коли усвідомлю що трапилося і обдумаю варіанти. Для водія це вже запізно. Навіть у іграх типа GTA мене мотає по усій дорозі і пішоходи гинуть товпами. Гадаю мій приділ скорості — десь кілометрів 30/г, як на велосипеді (на ньому я переважно встигаю).
Найважливіша правда у тому, що речі, які справді дарують мені радість — не потребують багато грошей!
По-перше це МОРЕ: кожен раз приїздиш, бачиш море, заходиш у нього, тебе гойдають хвилі ... це можна порівняти тільки з відчуттям коли літаєш уві сні!
По-друге це ДАЛЕЧІНЬ. У місті тебе усюди огороджують стіни. А коли стоїш на пагорбі чи на скелі і дивишся на обрій — світ величезний! Ти подумки плануєш як дійдеш от до того озерця, потім там якийсь лісочок, а далі чи то скеля така чи якась вежа ... Відчуваєш себе на порозі пригод: попереду стільки цікавого і ти знаєш що за день можна дійти і усе побачити.
По-третє це ПРИРОДА: коли ти на природі — здається що вмикається на 100% половина відчуттів, які «сплять» у повсякденному житті. Відчуваєш запахи трави, сосен, різних квіточок. Відчуваєш подих теплого вітру на шкірі, тепло від сонця, прохолоду каменя під ногами. Чуєш і розпізнаєш багато звуків: вода тече, дерева шумлять, стрибунці деренчать у траві, птахи перегукуються, джміль гуде.
Це як грати у комп’ютерну гру на мінімалках — а потім переключитися на максимальну графіку. Відразу усюди виникає безліч деталей, кожен предмет відчувається реальним. А у реальному житті — усе це не тільки намальовано! Можна просто лягти на живіт — і зазирнути у «мікромір»: як влаштований кожен лист, кожен пелюсток, кожна гілочка. Зблизька луг: як ліс де повзають різні комахи, залазять на рослини, щось тягають. Це — як медитація, але замість спостерігати пупок можна спостерігати нескінчене і беззупинне життя навколо.
Усе, що створює у світі людина — воно «шаблонне». Рідко коли можна побачити незвичайний будинок, чи вирізану з пня незвичну лавочку. А справній світ — він навпаки: повністю різний. Тому на кожному кроці є можливість побачити щось, від чого захоплює подих. Це може бути просто збіг обставин: ракита над рікою, з неї крапає вода і її підсвічує сонце — але загалом це справляє справжній «вау-ефект». У цю саму дивовижну мить — тут і зараз це надзвичайно!
Такі миті — це справжні дива, які залишають відчуття «чогось більшого» ніж просто життя.

а де в цьому списку перша дівчина, перше кохання чи ви Бобер-Бабоненавистник

Питали:

Як не важко зрозуміти — кохання це не те, що вдалося у моєму житті.
Перша дівчина? Так — я теж придбав її собі на день народження. Мабуть це те після чого можна впевнено сказати: I made it! Але пам’ятаю я це погано — довелося спочатку себе добряче підпоїти. Отже це радше було «Achievement unlocked» ніж незабутня насолода.

ну це добре, бо:

Любовь — это животный инстинкт, который медленно и незаметно выедает слабый моск особи и ее внутренние органы. Более того, данная cholera поражает и более тонкие метафизические плоскости у человека

Я б радше сказав що кохання — це природній наркотик. Він викликає ейфорію і настільки підсилює почуття що потім звичайне життя здається пустим. Як і наркотик — виникає залежність, а відсутність — викликає «ломку». На жаль за гроші — не продається.

Это психическое заболевание, наркотический психоз параноидального типа на сексуальной почве. В острой фазе (влюблённость) вызывается амфетаминовой наркоманией, в хронической — эндорфиновой. Параноидальные симптомы ярче всего проявляются в острой фазе: бред сверхценной идеи, потеря адекватности восприятия, неспособность критически оценивать объект любви (часто сопряжённая с агрессией против попыток дать такую оценку) при сохранении возможности здраво рассуждать на отвлечённые темы, эмоциональная нестабильность и т. п. Как и другие параноидальные расстройства, возникает чаще в молодом возрасте и протекает с весенне-осенними обострениями. Хроническую фазу часто называют «настоящей любовью» и противопоставляют острой, хотя на самом деле это две формы одного заболевания. Хотя хроническая фаза обычно внешне протекает спокойнее острой, это — спокойствие наркомана, регулярно получающего свою дозу наркотика: стоит возникнуть проблемам с дозой (подозрения в измене и т.п.) — и абстинентный синдром пробуждает к жизни не менее, а порой и более бурные страсти, чем в острой фазе.

«Кохання» в тому сенсі про який, як правило, пишуть, це досить нетривалий фізичний прояв у вигляді специфічної хімії в мозку. Досить сильної але не тривалої.

Куди важливі в подальшому «коханні» це повага, турбота, підтримка, розуміння потреб і бажань себе і партнера. Якщо при цьому всьому у вас ще й присутня фізична привабливість один до одного, то це вважай бінго і джекпот.
В якомусь сенсі, я б назвав це дружбою на максималках.

Мені по-людськи шкода тих, хто не знайшов собі таких відносин.
Сподіваюсь, у тебе ще все вийде і знайдеться той, з ким зможеш розділити частину життя.

Куди важливі в подальшому «коханні» це повага, турбота, підтримка, розуміння потреб і бажань себе і партнера.

Нюанс у тому — що це «подальше кохання» може існувати, тільки якщо «досить сильна але не тривала» перша фаза виявляється взаємною.
У інакшому випадку вона переходить у «нерозділене кохання»: роки самотності, депресії, рефлексії, комплексів неповноцінності, і інших неприємних симптомів, дуже схожих з тими, які відчувають наркомани що «зав’язали», але не знайшли чим замінити відчуття від наркотиків.

Мені по-людськи шкода тих, хто не знайшов собі таких відносин.

По-справжньому треба пожаліти тих, хто знайшов собі нерозділене кохання. Чи чиє кохання було втрачене або зруйноване. Мало яку психічну травму можна з цим порівняти.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

ви всі жендери збираєтеся перерахувати?

В Франику навпроти Велмарту є будка, в які є такий хотдог, з двома сосисками, В минулому році купляв там, дуже смачний)

Де? Десь біля коледжа/зупинки на Коновальця? Чи в сторону Дудаєва?

Біля коледжу на Коновальця.

Если вижу длиннющую пасту в комментах — 99% что это бобр. Бобр — спасибо что делаешь комменты лучше)

Скамейка. На ней сидит Незнайка. Рядом из стороны в сторону ходит Цветик.
Цветик: ...Но на слово «пакля» нельзя придумать рифмы!..
Незнайка: (затягиваясь «Примой») Да до фига!
Цветик: Нет, нет и нет!
Незнайка: (сплёвывает) ...Я тебя умоляю!
Цветик: Ну скажи хоть одну! А? Слабо?
Незнайка: Да элементарно!
Цветик: Ну? Пакля!..
Незнайка: (со смачным цинизмом) Хуякля!!!
Цветик падает в обморок. Незнайка докуривает, подходит к телу поэта, шевелит его носком ботинка. Цветик открывает глаза.
Цветик: (со стоном) Ты... ты не поэт, Незнайка!.. Нет... Ты... Ты...
Незнайка: (ставит Цветику ногу на грудь) Да, ты прав. Я не поэт... (с гордостью) ... Я — бард!!!

в оригіналі, по моєму пакля-шмакля

400-500 баксов на амд стоил в районе 2002-2003го года самый дешевый ПС(новый). То вы хотели что-то продвинутое видимое. Монитор бу было реально за 80 найти.мне покупали в 1999м он мне в 513 баксов обошелся с клавой и мышкой.

Звичайно додому мені був потрібен не самий дешевий та ще з бу монітором — а нормальна машина, яка потягне усі сучасні ігри — хай і не на максималках.
Я вже декілька разів апргрейдився і перевірив цю стратегію: за $1000 можна зібрати адекватний комп, якого вистачить років на п’ять. А потім — збирай новий за $1000.
Якщо брати усе топ — то там відразу х2 ціна тільки за понти. Апгрейдити частково — не має сенсу. За 5 років як раз міняються стандарти і треба міняти материнку.
Зараз вже трохи простіше — бо багато ігор працюють у браузері на стандартному ноуті, фільми можна дивитися онлайн — не потрібно ставити кодеки. Отже навіть найдешевший ноут вже дає багато можливостей.

якщо говорити за роботу
то в 1000 влазить умовний intel nuc (i7) + докупити 32 оперативи та ssd 2tb
там докєри шмокери можна крутити на бубунті і фсьо літає

а шоб пограти з графонієм там вже ДУЖЕ інші бюджети

А воно вдалося? Чи вже закінчилось щоб родити підсумки?

Думаю що можна говорити про свою фінансову незалежність, віховання та влаштування дітей, власну квартиру чи будинок, подорожі або якісь інші здобудки чи виконання планів, але врешті решт це все змінюється, виконується і постають нові плани, чи назавжди залишається в мріях, але! Головне: життя — це подорож, щлях. Якщо ти задоволений як ти його йдеш, з ким, то неважливо куди і дійшов чи ні. Головне бути в гармонії з собою та зі своїми близькими.

тут мабуть треба з десяток категорій... і щоб було зрозуміло, за який проміжок часу...

ну ладно, спробую...
якась зовнішня подія — ну от, наприклад, на днях А-50... спіткала невдача...

речі — новий планшет Леново за 120 баксів,

те, що від мене залежить — пічка в сараї працює, вже не димить, сам спроектував, і зліпив з каміння та глини...

і т.д.

день пройшов — слава богу, не вбили )

слухайте, ми користуємося такими технологіями, які ще кілька років тому навіть не снилися... ще б на користь...

периодически перехожу на андроид на неделю, а потом обратно на айфон. После этого есть ощущение, что жизнь прекрасна

ну то треба вже нарешті кинуть той айфон, щоб почуття не зникало)

день прожили життя і вдалося, не прожили не вдалося

втеча за кордон допоки 16 не настало

Дружина, дитина — те що радує впродовж багатьох років.
Оті всі дорогі покупки, квартири, машини, кілобакси — то все здається дрібницями

розумію. один мій друг підтримує протягом усього шляху що б я не зробив, рівно як і моя мати. і сестра часто мене підбадьорює та надихає. сім’ю варто цінувати

Подорож в далекі й цікаві країни з найближчими мені людьми. Нажаль, зараз це неможливо:(

Колись таке відчуття радості подарував переїзд у власну квартиру після років на зйомному житлі, але насправді воно доволі швидко минуло, можливо за декілька місяців.
Потім відчував таке, коли їздив у відпустки кудись у цікаві місця.
А зараз хз, особливо нічого не радує(

може додай вітамінів у корм ? 🤔

Це називається дофамінова залежність. Чим більше маєш, тим більше хочеться. Те що радовало раніше, перестає радувати і хочеться завжди чогось більше.

Причому деякі рахують це фічою а не багом, і потім живуть з девізом: «телефон — звонилка, робочий інструмент», «машина — засіб пересування», «житло — дах над голово», «вам шашчечки чи їхати?» і нічого їм в житті не приносить задоволення.

А я сумую за тими роками, коли якусь nokia з сімбіаном і камерою за 200 баксів розпаковував з трясущимися руками, як я радів коли міг позволити запускати ігри на компі хоча б на середніх налаштуваннях з 30+ ФПС. А зараз, навіть самий топовий айфон чи якась 4090 карта не принесе і 10% того кайфу як раніше.

nokia з сімбіаном

блін я от всерйоз вчив і заліпав на sdk s60, пронесло не вляпатись

цікаво... сам механізм — як ти визначаєш — куди вляпуватися, а куди ні ? 🤔

Ну можна було вивчити, піти на роботу і мати пару років мертвого досвіду. Було цікаво просто прожить під нокію

Чого це прям мертвого? Там хіба не плюси чи кьюті якийсь був? Та навіть якщо і не вони — то всі хто колись писав на паскалях-делфях не вважають то мертвим досвідом; пройшов час, технології змінились, база як була так і лишилась без прив’язки до платформи чи мови

Нє там був свій сдк EPOC/s60 на мій nokia e52 (в мене був)

Кьюті вже був на maemo (n800/810) — теж заліпав якийсь час, було захоплююче по своєму, і теж радий, що то залишилось на рівні спробувати й поколупати, а не почав лізти туди професійно, ще досі десь лежить до речі n810 в ящику. Бомбезний формат мушу сказати. Але мертвонароджений отвєт нокії й інтел чембєрлєну ткскзть. Інтел взагалі любить запустить щось нієпічно захоплююче й цікаве і потім без жалю прикрити всю лінійку через пару років за один день

коли зовсім нічого не радує — це скоріше вигорання 🤔

я от абсолютно не сумую за касетними магнітофонами 😏
щодо телефонів — ну так стару звонилку можна ж на олх і зараз купити...
придивляюся до Sony Ericsson ST15i

самостійно купив електро гітару з усім приладдям до неї. з початку війни жодного разу так не радів🥰

ніколи б не подумав що колись чиясь смерть буде доставляти задоволення...якщо про це подумати то навіть лякає...

Мертва русня не вб’є українця

Зразу видно пан не в Україні )

чиясь смерть буде доставляти задоволення...

це деградація суспільства. все менше і менше а може уже навіть не залишилося відмінностей від рф...

То ти хочеш, щоб вони нас вбивали, а їм дарували «шарікі в відє сєрдєчька»? Уже вистачить того, що їхні військовополонені живуть як у санаторії, в той час як наші з їхнього полону вертаються каліками.

я хочу щоб ми не перетворювалися на первіснообщинний лад... коли ти вбиваючи людей отримуєш насолоду — то ти перетворюєшся на серійного вбивцю — таким людям після війни буде не вистарчати цієї «насолоди». завтра твій сусід(по будинку-ділянці) оголосить тебе своїм ворогом і буде тебе вбивати і отримувати від того насолоду. це не нормально
уявимо собі сказ тварин — так їх в такому випадку прийдеться знищувати — але чи отримуватимеш ти насолоду від того? і чи нормально отримувати?

Ага, расчєлавєчіваніє. Вас часом не арестович вкусив?

от між люсьой арєстовічем та рф відмінностей вже не залишилось

Ось на кого не треба перетворюватись

Нападник каже жертві — ти не захищайся в повну силу, бо перетворишся на мене. Жертва боїться, як би не перетворитись на нападника і не захищається чи вагається в сумнівах. В той час як ворог зовсім не обтяжує себе дотриманням власних декларованих принципів.

Steal the firewood from under the pot

Ненавидіти ворога корисно, а радіти його смерті — не соромно. Вороги заслуговують на вороже відношення.

не захищайся в повну силу

Захищатися на повну силу і отримувати насолоду від мертвих людей це різні речі...

отримувати насолоду від мертвих людей

і радіти ворожим трупам — теж різні речі

насолоду від мертвих людей

росіяни не люди

Переважна більшість тих, хто радіє — самі, своїми руками не вбили ні одного росіянина.

Російська ракета вбила двох пенсіонерів на Харківщині. А потім українська ракета вбила двох пенсіонерів на Білгородщині.

Українці радіють вбивству двох російських пенсіонерів.
Росіяни радіють вбивству двох українських пенсіонерів.

Я посмотрю тут достаточно много одноклеточных, которые не умеют в многоуровневую логику.
Давай от обратного — ты считаешь ее коммент радостным? Когда вместо радости обычным вещам украинцам приходится радоваться что больше врагов сдохло? Ахуеть радостный позитивчик, что бы ты всю жизнь только такому и радовался

Ти мене починаєш дратувати

Іди спать, арістотєль

Лол, просто думай мозгами перед тем как наезжать не по теме, тоже мне диванная контрразведка, вскрыл ячейку врага на форуме, герой

Ти задрав, розбризгався кислотой тут на всіх, пацифіст хлібов

Москалів йому жалко

Вспокойся вже, наєзжун, а то подушку заставлю їсти

Ахаха, вопрос снят, ты просто тупой и даже не можеш понять о чем речь. Нигде я не писал что мне жалко рашкованов, вот вообще нигде

А ещё и интернетный рембо, все ясно, полный букет

пиши точно й зрозуміло, то тебе й точно розумітимуть, ейнштейн

Поки що мені зрозуміло, що в тебе конкретно пригоріло й тобі чомусь здалось, що час привідкрити свій брудний російський клапан

Твоя тупость — не моя проблема а твоя, я тебе вообще не писал, это ты протупил, нихуя не понял и влез со своей диванной контрразведкой.

Ти мене ображаєш, петушиный ветеринар

По заслугам, в следующий раз вспомниш и попробуешь прочесть коммент, на который собрался язвительно отвечать, головой а не жопой, точнее дупой

Як ти там казав, многоуровнєвая логіка

Так от, логік ти мій руснявий многоуровнєвий, розкладу твій високоінтєлєктуальний чос

вместо радости обычным вещам украинцам приходится радоваться что больше врагов сдохло?

Вместо тут зайве. Одне іншому не заважає.

Тому дозволю собі радуватись дохлим москалям і життю і морозиву. Одночасно, а не вмєсто

Але ти молодець, старався, заслужив цукерку красний пєтушок =)

Кому тут есть дело чему именно ты будеш радоваться, я не тебе отвечал первым комментом.
Но ты задумайся вот о чем — ничто так не роднит тебя с рашкованами как использование «петушиного» криминального жаргон, вот кто любитель использовать этот жаргон так это они... и ты с бодей ;)

бачу тобі є, моя увага вся для тебе

тобі вже стало не грустно? забываешся

не роднит тебя с рашкованами как использование «петушиного» криминального жаргон, вот кто любитель использовать этот жаргон так это они... и ты ;)

Шо ти несеш, в тебе блін якась вєрмішель в голові.

Нагадаю що ти почав ображати всіх першим і грусно стало першому тобі

Не будь варєной сосіской, будь гордым дятлом

Нагадаю що ти почав ображати всіх першим і грусно стало першому тобі

Nope

О, пітушині ветеринари об’явились :)

7 часов назад, и ты ему подпел, не строй из себя жертву

Це ж було не про тебе, він просто побачив у вікні ветеринара

А ти прям прийняв близько до серця й почав усіх ображати. Хіба люди так роблять? Не грусті

Nope

Не змушуй мене цитувати, це вже занадто многоуровнєво.

Справді? я щасливий, якщо ти щасливий

баланс у всесвіті нарешті відновлено, тепер можна далі радіти мертвій кацапні

Ну я нічого не відчуваю від мертвих росіян. Просто цифри.

Не просто цифри

Наприклад це найбільша війна в історії росіян після світових воєн.

По масштабу це навіть перекриває війну 1812го року. Ми положили більше росіян ніж наполєон

Ось настільки сильно вони хочуть Україну.
А їм не вдається. Мені от радісно.

Ми положили

хто це ми? Якби ж то оператори дронів і автоматичних турелей стільки окупантів, що до нас лізуть, положили без ризику для життя — то геть інша справа була б.
Але ж ні, то ніякі не ми, а багато із тих, хто поклав стільки росіян вже вбито.

ну то й сумувати варто за нашими вбитими, а не за їхніми. Ніхто інше не стверджував.

Нав’язується посил, що ВМЄСТО .... украинцев ЗАСТАВИЛИ радоваться.... і це ОСНОВНОЄ що дає радість

що суть вже три логічні помилки многоуровнєвого дартаньяна. Але мені впадло було вже матюкатись

Яка мені різниця наскільки це епічно для росіян, для українців?
відокремлюю своє життя від того як там в росіян взагалі справи і на собі зосереджена, сорян

Якби не вторглися, то якось і не помітила

При чому тут є різниця вам, мені, комусь чи нема.

Щоб розуміти куди йде війна потрібно як мінімум зважати на цифри і дивитись на них в контексті

Якщо в росіян 20000 танків заявлено всіх моделей на зберіганні до війни з яких може 30-40% неможливо відновити, 6 тис було в строю і тепер 6тис спалено то це про щось та говорить, а не просто цифри. Те саме про літаки, біо ітд

Чи вам особисто щось від того зачіпається струна чи ні то вже особиста річ, від цього цифри просто цифрами не стають

Чомусь теж легко помітити як після кожного цінного успіху ЗСУ зліва і справа посилюються одночасно верески про неминучість поразки, неможливість перемоги і на доу ще з’являється якийсь москвофільський бот який наганає тоску, а комусь успіхи раптом просто цифри, яким і порадіти от не можна. Можна й треба

Тому й зовсім не просто цифри. А як мінімум висновок що де мала бути війна до тіпа останнього українця, там раптом плавно перетворюється на війну до останнього російського засобу пересування. Сумувати й без порадників є за чим, треба бачити де ще порадіти й не забувати це робити

Це просто цифри. Ви теж апелюєте до них зараз.
Війна не закінчена все ще.

І це все одно ніяк не відповідає на питання що нормального в тому, що трупи — це досягнення, що «життя вдалося»

А 300тис нетрупів могли зара ходити, гвалтувати й вбивати. Ще досі думаєте що це просто цифри?

Це вже навіть сказали, яку ще відповідь вам треба

Тому так, життя вдалося

Якщо ви іншої думки — ну окай, але не всі мають думати як ви. По вашому хтось має менше жити й радуватись трупам ворогів, якщо комусь грустно від радощів за трупи?

мені здається ви теж забрались на моральний п’єдєстал і вважаєте як же грустно що ми стали радіти трупам. Не грусно. Є чому радіти крім трупів теж. З ворожих трупів виростуть красиві квіти. А в невбитих українців виростуть красиві діти. Сонечко світить, випийте садочок, перестане грустно бути

Я не знаю від чого ти аж так тупиш.
Я тобі на пряму вже говорю, що крінж взагалі вибудовувати собі моменти радості навколо трупів, це буквально танатоеротизм якийсь.

Нормально «радіти що живий і в тебе нормальне життя», а не від того, що більше трупів. Це не просто «іншої думки», а хворобливе ставлення та фіксація на війні.
Пздц просто
Жарти жартами, але ви на повному серйозі радість бачите лише в трупаках, типу нічого в житті немає окрім цього чи що?

аж так тупиш

та шо ж такоє, одні розумні бл зібрались дартаньяни/-ки, а всі інші так тупі й дибіли, танатоеротікой тут займаються, не бачать многоуровнєвой логіки ))) звідки ви такі розумні повилазили

Крінж це якраз нав’язувати іншим якусь провину чи грусть що вони бач радуються не тому.

Тобі грустно, мені радісно. Кожен сам собі танатоеротік. Шо тобі не доходить?

хворобливе ставлення

Вже хворобливе ставлення, ого, піду вип’ю 100 грам за танатоеротізм, потанцюю на кістках ^_^

А давай тест на балабола?
Где именно я говорил что кто-то должен чувствовать вину за это? Давай прямую цитату, балабол.

Память отшибло уже?
dou.ua/...​rums/topic/47138/#2768409

Відкривай знову свій каналізаційний клапан, архімєд, без тебе нудно було з дівчатами танатоеротікой займатись. Буде оргія

Там нет ничего про вину и что ее кто-то должен чувствовать, у тебя реальные проблемы с распознаванием смысла написанного, читаешь слово, додумываешь 5.
Судя по твоим комментам у тебя достаточно поверхностные логические цепочки строятся.
Девушка комментирует ’Мёртвые кацапы’ - хорошо, супер коммент, радость, там же про мёртвую русню. И даже множественные комменты от комьюнити, которые пытаются тебе объяснить, что кроме самого текста есть ещё сам факт написания этого коммента в теме про жизнь удалась и это очень грустный факт.

Ладно, последняя попытка добавить тебе пару нейронных связей, представь что у тебя есть дочка лет 5, и как многие сейчас дети она тоже радуется военным успехам. Ты бы радовался факту того, что в ответ на вопрос в садике что им нравится в жизни — она бы ответила — то что враги погибают, более невинная форма фразы мёртвой русни?

Ты бы радовался факту того, что в ответ на вопрос в садике что им нравится в жизни — она бы ответила — то что враги погибают, более невинная форма фразы мёртвой русни?

Канєш, похвалю і куплю їм ще й морозива щоб не велися на таких як ти, і ми повернемось до вивчення будови автомата на картинках

Алаверди давай

Приходить до твого сусіда зграя кацапів, засовують йому в дупу автомат, і забирають його пральну машину, гвалтують його і його сім’ю, йдуть в дитячий садочок сусідній, крадуть дітей і гвалтують виховательку. Потім їх вбиває хтось. Підходить до тебе сусід і каже — так їм і треба, як добре що здохли... А ти йому такий — який грусний комєнтарій, в тебе в житті тільки й радості, що трупи. А потім приходить якась фея і каже йому що він хворий, що він тут займається танатоеротікой )))

іде війна, таке життя

Так от повертаючись по колу вже вкотре, як раптом грусно — пий садочок.

Канєш, похвалю і куплю їм ще й морозива щоб не велися на таких як ти, і ми повернемось до вивчення будови автомата на картинках

Ледис енд джентльменс, секрет счастья одноклеточных организмов раскрыт. Стимул — реакция, потрясающе.

Приходить до твого сусіда зграя кацапів, засовують йому в дупу автомат, і забирають його пральну машину, гвалтують його і його сім’ю, йдуть в дитячий садочок сусідній, крадуть дітей і гвалтують виховательку. Потім їх вбиває хтось. Підходить до тебе сусід і каже — так їм і треба, як добре що здохли... А ти йому такий — який грусний комєнтарій, в тебе в житті тільки й радості, що трупи.

А ты, судя по твоим комментам, ему в ответ — радуемся сосед, конфети, серпантин, вот это счастливая жизнь, ты теперь счастлив сосед, наслаждайся счастьем! Вот сосед на тебя посмотрит как на идиота...

А ты, судя по твоим комментам, такой ему — радуемся сосед, конфети, серпантин, вот это счастливая жизнь, ты теперь счастлив сосед, наслаждайся счастьем

Не видумуй за мене й за інших, і не клади іншим в рот своїх фантазій, я сам за себе можу сказати

одноклеточных организмов раскрыт

молодець, візьми ще канхвету красний пєтушок. Дартаньян повернувся

Страшно уявити, що ти скажеш дітям у цьому випадку. Але я ризикну й послухаю, валяй

Ты же это делаешь постоянно с моими комментами, не нравятся твои же методы? Ожидаемо
Ну так а почему бы ты ему это не сказал, видимо потому что не такая это уже и радость когда всех убили и изнасиловали и единственная радость что осталась — это смерть виновных? Я бы даже назвал это очень грустной ситуацией, но твой нейрон это опять стригерит...
Так почему нет, это ведь в твоём стиле, вон даже радуешься милитаризации и познания концепта смерти врага у 5летней вымышленой дочки.

вон даже радуешься милитаризации и познания концепта смерти врага у 5летней вымышленой дочки.

Звісно радію, бо виросте красуня, і не ляже з таким аморфним грусним на всю голову розумним дартаньяном як ти, а дасть ногою з разворота в словоблудне російське рило

Это лол, я рад что тебе ответил, такой экземпляр, чел прям со страниц звёздного десанта Хайнлайна вылез.

Грусный комментарий

Де ж тут радіти, когда основная радость взрослого мужика — наукова фантастика. Більшість цей період до 18ти пережили.

якесь ти одноклєточне, сорі, я чомусь думав ти розумний, а ти виходить звідти життєву мудрість черпаєш. Багато пояснює

Давай ще щось про лазерні бої на плечі оріона, а то грусно якось

Шикарно, какой персонаж
А что ещё должно радовать взрослого мужика, помимо дохлой русни и 5летней дочки которая радуется смерти врагов в столь юном возрасте, давай полный список

5летней дочки которая радуется смерти врагов в столь юном возрасте

достойно достоевского, а вы батенька вижу, не только грусный дартаньян, но еще и большой гуманист

Це не дуже взагалі дивне слово .-.
«Танатос» — це смерть, Фрейд вважав, що в людини є стимули до життя (Ерос) та до смерті (танатос), так ось останнє вже деструктивне. 👀

Тобі навʼязують не провину, якщо ти її відчуваєш, то це твої емоції тільки, соціум може навʼязати сором. На відміну від «сором» як форма соціорегульована категорія. А «провина» це тільки внутрішній конфлікт.
Зараз тобі вказують, що питання було виключно на індивідуальному рівні та про бажання персональні. Це про рефлексію, що хочеш отримати, типу формат «щоб більше було мертвих росіян» — це деструктивне бажання, нормально коли це в форматі «щоб не вбивали людей», наприклад, «щоб було безпечно». Бо глобально проблема не в росіянах в вакуумі, а в методах, беззаконні, в тому що наші життя під загрозою. Росіяни — чинники, а не комплекс всього цього.
Бо в такій логіці навіть якщо не буде чинників загрози, то все одно дохлякм — «це круто».

Це через те про логіку і казали, вказували на неправильну послідовність.
Я розумію, що вже у всіх дах підтікає, але треба відокремлювати чинники, дії, обставини. І що саме тобі важливо зберегти, а не тільки колективне щось

Та я вкурив, мені сподобався нео-термін )) користуватимусь

то це твої емоції тільки

Скажіть це грусному дартаньяну

Ну типу, він має рацію, що це ненормально радіти саме смертям.
Це має в будь-якому випадку викликати огиду, просто як явище. Тому що війна все одно колись закінчиться, а люди мають якось вибудовувати собі життя з внутрішнього ресурсу
Від чогось хорошого

ненормально радіти саме смертям.

Це виключно одна точка зору, але не єдина. Я б сказав шкідлива, бо смерть, як і народження — частина життя, треба її сприймати саме так, але можете не погоджуватись.

В німеччині й серед всяких інших германських народів культ смерті очінь навіть не табу. Тотенкопф не нацисти видумали :) раджу почитати, там багато цікавого навіть про росіян
en.m.wikipedia.org/wiki/Totenkopf

Не хо зациклюватись на вв2 й нацистах, тому ось більш нейтральний кейс, усім чудово відомий

uk.m.wikipedia.org/wiki/День_мертвих

сказав би алан вотс, it all goes together, смерть вже мається на увазі при народженні, але він би сказав це якось кучеряво-вишукано

День мертвих — це вшановування памʼяті близьких, а не формат більше вбити, щоб прибухнути на могилці.

Мені не цікаво вести дискусії з людиною, що вже тричі підміняла поняття (про день мертвих, про сором і вину, про особистісний рівень організації і колективний), не вміє використовувати аргументи («не у всіх так, і це нормально» В племені Куру було нормально зʼїдати родичів мертвих. І це не нормально. Вони тому і хворіли пріонною хворобою. І наводити приклади (посилатися буквально на нацистів 🤡)
Допобачення.

Яке ще вшановування пам’яті близьких? Ви навіть не розумієте про що ви

Хеловін для вас теж вшановування пам’яті близьких?

Не треба от невимушено причесувати оце

він має рацію, що це ненормально радіти саме смертям.

до цього

формат більше вбити, щоб прибухнути на могилці

І заявляти що я підмінюю якісь поняття

В древньому римі стадіони вибухали в екстазі від смертей. А ви прям ледь не мать тереза, радіти смертям ненормально.

Люди радіють смертям на нетфлікс і платять за це

Публічні страти ще 100 років тому були чудовою розвагою по всій європі

Якби когось типу брейвіка публічно стратили, там був би аншлаг, я б залюбки у перших рядах попкорн би жував і сам би квиток туди оплатив.

посилатися буквально на нацистів

Ойбожечки, кажикажи, як горохом апстєну. Я ж прямим текстом написав, що не нацисти це видумали

не цікаво вести дискусії з людиною

ну як то кажуть, баба з воза

Так ми радіємо смерті росіян зараз, це їхнє найбільше досягнення за 15 років. Вони дуже старалися цього досягти. Це їхня основна політика.

нащот садочка 🤔
Як зазначається в матеріалі «РБК-Україна», компанія PepsiCo, що володіє правами на торговельні марки «Sandora» та «Садочок», продовжує їхнє виробництво на заводі в Лебедяні у Липецькій області РФ, а потім продає готову продукцію на ринках Білорусі, Грузії, Казахстану та інших країн...
Загалом міжнародна компанія PepsiCo минулого року сплатила понад 810 мільйонів доларів США у бюджет РФ.

Та ці американці отшиблені якісь на голову, на вол стріт думають лише про те, як аби зайвий долар заробити

Вони блін власними інвестиціями накачують китай ще досі, коли ведмедик сі прямим вже текстом погрожує тайваню

Нема жосткого бланкет-бана і секторних санкцій і контроль абитакий. Тому пуйло й може тертись із індусами, китайцями й іранцями. Одне точкове сито поки, а не санкції.

Нагадує чимось, як аж до червня 1941го року СРСР відгружав пшеницю, руду й нафту німцям, а німці совку — станки

Недобре це

щоправда, в 41-му між СРСР та німцями таки був пакт про «дружбу», тож описане у вашому останньому абзаці хоч якось пояснити можна. Тоді як зараз китайці з америкосами нічого такого не укладали, да...

Більшість компаній великих в рф майже не можуть вийти, бо там і від рф санкції, а ще і від країн Заходу. Типу ти продав свою частину, а вивести гроші не можеш. Там готується колективний позов через це

Якщо ви самі не вбивали нікого, хто реально хотів вбити вас — то ви і є садочок, якщо радієте вбивству когось.

Ви хоча би комусь по морді давали за останні 10 років, захищаючи якусь суспільну або побутову справедливість? В серйозних бійках приймали участь коли-небудь?

О, пітушині ветеринари об’явились :)

От треба як роберт маккол. Зуб даю був націоналістом бандерівцем.. В першій частині з таким сумом дивився русні в очі.. Здохнеш на підлозі прямо тут... За 9800 доларів... Шедевр українського кіно

Ты дыбил если думаешь что это супер когда девушка пишет что основное что ей приносит радость — это убитые рашкованы, это горе принесенное войной.
Какое же конченное

Розкажіть у коментарях про речі, що дарують вам радість!
основное

ніхто не писав про основноє, злазь уже зі свого морального п’єдєстала

Читай название топика
Суть как раз про удавшуюся жизнь, а не про любимое мороженное

Мертві москалі

що тобі не подобається, алєнькій цвєточек?

Мороженноє тож дає схоже відчуття. Життя і радість поняття багатогранні. Многомєрниє тоєсть

Мне не нравится что украинцев вынудили радоваться этому. Но ты ведь опять протупиш и не поймеш почему это не радостно, как тебе, а грустно

украинцев

цікаво послухати ким ти себе вважаєш, раз українці для тебе у відособленому звертанні ;)

моя радість чиста, щира і невимушена. Ніжна як попа немовляти

грустно

Грустно, что вас еще много

А навіщо ти всіх замазуєш, що всім від цього весело?

Диванная контрразведка имени Хилькевича наступает !
Я же говорю, счастье украинца — записать в список врагов как можно больше украинцев, таков путь

Мне не нравится что украинцев вынудили радоваться этому. Но ты ведь опять протупиш и не поймеш почему это не радостно, как тебе, а грустно

Может нам ещё Белгородцев пожалеть? :-) когда война закончится, тогда и будем жалеть и скорбить. А пока что нет. И вина за это лежит исключительно на агрессоре — на кацапах ;-) даже если наши сильно промахнутся и уложат весь залп снарядов куда то в спальник.

Людина має на увазі не що йому сумно через вбивство кацапів, а те що вже два роки саме це має для нас бути приводом для радості.

Я б відчув більшу радість, якби дізнався, що влада побудувала вже норм оборонні споруди на лінії зіткнення, запровадила виробництво мін, дронів, ракет в промислових масштабах, — зменшила кількість поранених і вбитих у боях українців. Прийняла б судову реформу. Змусила б іти воювати 45-річних міліціонерів на пенсії. І це все треба було в минулому році робити. Зараз вже потрібні ще більш дієві заходи.

Але натомість ще актуальна пропозиція просто радіти вбитим москалям, а на свої втрати просто не зважати. І так, само по собі це дуже сумно.

то не привід лізти й нав’язувати якесь чувство вини й сипати образами.

Як йому не радісно, хай п’є садочок. Нє, от треба пословоблудить на ніч

Радіти смерті окупантів цілком нормально під час війни. Може бути сумно від того, що русню можна б було обміняти на наших полонених. А так — нехай гинуть, ***ані потвори.

якось так... ’’окупантів’’, ’’рашистів’’ ... тих хто, прийшов до нас зі зброєю.. і тих, хто їх підтримує...
якщо вважати, що їх аж 140 мільйонів — перспективи досить сумні...
будемо сподіватися, що їх насправді значно менше... 🤔

Не тупи, я не жалел рашкованов
Читай то что написано и не додумывать смыслы из своей головы

Ну как бы мне жалко каких-то рандомов в Белгороде, но я понимаю цель. Смысл же в том, чтобы Харьков не бомбили и оттянули свои ракеты, артиллерию и сдержать часть войск, чтобы не было давление на тот же Купянск

А не для того, чтобы замочить белгородчан

Причому тут «моральний пʼєдестал». Це реально жесть, що зміна риторики від свого власного блага, чогось прекрасного перейшло в якусь дічь типу «найкраще — це трупи»
А любов, гроші, свобода, ідентичність, хз, що буває ще в людей тепер для тебе чомусь виглядає як «лєвакі кончені»

Так, це неймовірно сумно.

Це сумно і ми не пробачимо росіянам ніколи того, що вони змусили нас їх ненавидіти, бажати їм болісної смерті, каліцтв, катастроф, та катаклізмів.

Я ніколи не пробачу росіянам, що вони перетворили мирних інженерів, хліборобів, ІТшників, аграріїв, вчителів, спортсменів, пенсіонерів, будівельників, студентів, митців, лікарів на воїнів та примусили їх всіх навчитися вбивати росіян. Ніхто з них цього не бажав, кожен хотів жити у своїй мирній країні, займатися своєю справою, ростити дітей, подорожувати, творити та просто радуватись життю.

Кожен росіянин відповідальний за це і має понести колективну відповідальність.

Ті, хто займалися та займаються агресивною та брехливою пропагандою війни та ненависті в росії останні 20 років — ніхто не постраждав з 1999 до 2023 року. Всі живі та здорові.

Вище керівництво росії, їх олігархічні, шоубізнесові, медійні та «культурні» еліти теж в повному порядку — відпочивають та чілять десь в Дубаї, Куршевелі або Лондоні. А саме вони дають непрямі та регулярні накази пересічним росіянам та російському суспільству вбивати українців, знищувати українські міста та села, спустошувати цілі області від шкіл, дитячих садочків, бібліотек, лікарень.

росія — це свого роду секта державного масштабу (побудована на системній пропаганді з дитячого садочка та школи). Керівникам та проповідникам цієї секти байдуже на те скільки простих сектантів їх секти загине за їх бажання та цілі.

От коли чиясь тварина нападає на прохожого. Хто винуватий — тварина чи її хазяїн, який не навчив тварину поводитися на вулиці?

ніхто не постраждав

Неправда, ківі ж всьо, та багато хто ще, хоч звісно не всі хто хотілося б

Радіймо сонцю і життю, за ківі порадію вже сам особисто, а то комусь ще раптом грусно стане. віддамся танатоеротиці ткскзть

Ківа — це доволі дрібний персонаж, щоб про нього взагалі щось говорити. Він нічого сам не вирішував навіть у власному житті.

Оу рілі, здається хтось тоді просто ігнорує факти. Вікнопад теж вам дрібний?

Як не медвєдєв помер то й помічати мабуть не зручно ;) Ваш пойнт просто не витримує критики

Забавно що народ якось підзабув хто такий Ківі. Нагадаю, це права рука Яроша, голова Правого Сектору в Полтаві, активний учасник АТО і противник руського міра, призивав українізувати Донбас, його гучні висловлювання підірвали не один пердак російських пропагандонів в 2014-2018. Да-да, той самий Ківі. Це він відносно недавно переметнувся.

Ті, хто займалися та займаються агресивною та брехливою пропагандою війни та ненависті в росії останні 20 років — ніхто не постраждав з 1999 до 2023 року. Всі живі та здорові.

Вавілєн Татарскій, Ківі, Спєрмоусов та їм подібні не згодні з твоїм твердженням

Це дрібні персонажі. Бомжі по міркам російської еліти.

В росії 113 тільки офіційних доларових мільярдерів. Можете сміливо множити на 2, бо політики своїх мільярдів не показують. Мільярд — це 1000 мільйонів.

Перше тестове питання, яке можете собі задавати. Скільки в персонажа грошей, яку посаду він займає, якою власністю володіє.

Якщо в персонажу менше 10-20 млн доларів, то міркам російської еліти — це бомжара. Таких медійних бомжів в росії — сотні, їх пригодовують зарплатами 2-3 тисячі доларів в місяць. Для них це космічні гроші, бо нічого професійно вони робити не вміють, та і не хочуть.

Прігожин вам все ще «дрібно» чи вже досить крупно?

Які ще тестові питання? Ви видаєте власне бажане за дійсне й не помічаєте прямі приклади, або відкидаєте, бо вони вам раптом зручно «дрібні»

www.unian.ua/...​p-chinovnik-12208587.html

А що ви знаєте про Прігожина? Крім того, що вам розказав про нього російський телевізор?

От російське телебачення та російські офіційні особи повідомили, що в росії збили літак з російським мафіозі Прігожиним. Ви так розумію довіряєте російським змі та російським джерелам? І повірили, що вам сказав один брехун і бандит, путін, про іншого брехуна і бандита, Прігожина?

Такі як ви, як правило, абсолютно не орієнтуються в російському політичному та економічному просторах.

Ви так розумію
Такі як ви

Все ясно ))

Про прігожина у вас є певний пойнт, я прихильник теорії, що він ще може раптом «воскреснути», але за тим посиланням єсішо пара ще прикладів на «міліард»

довбати броньову плиту далі нема бажання

Так звідки ви знаєте, що Прігожина вбили? Звідки така впевненість?
Телевізор, російські змі чи путін вам сказав?
Тобто, коли якась інформація від росіян вам подобається — ви в неї вірити, так виходить?

І що ви знаєте про діяльність Прігожина з 1991 до 2022 рік?
Це ж важлива та елітна особистість, за вашою логікою, правильно? То що ви знаєте про елітного Прігожина?

Про прігожина у вас є певний пойнт, я прихильник теорії, що він ще може раптом «воскреснути», але за тим посиланням єсішо пара ще прикладів на «міліард»
Ви видаєте власне бажане за дійсне й не помічаєте прямі приклади, або відкидаєте

Подивився ваш «важливий» лінк. Такі питання.

Звідки в Уніану інформація про смерть когось в дуже далекому Якутську (9000 км від Києва)?
Першоджерело цієї важливої інформації про таку важливу російську персону?

Яка мета цієї новини в українському інформаційному просторі?

Якщо путін, припустимо, ліквідує когось з тих, хто йде (на регіональному рівні) проти режиму путіна та його дій, думаєте ви або, скажімо, пересічні росіяни про це дізнаються?

Ви видаєте власне бажане за дійсне й не помічаєте прямі приклади, або відкидаєте
Звідки в Уніану інформація про смерть когось

А звідки я знаю що ви не ілон маск?

Підказка — ілон маск точно не володіє українською мовою.

Дякую. По суті все варто сприймати як дезу, але що ніхто не постраждав — надто вже безапеляційно. Кажуть от і земля не кругла, а еліпсоїдна, але з циркулем ніхто її не міряв

uk.m.wikipedia.org/wiki/Геоїд

Тому вірим на слово з долею скептицизму

Такі висновки доволі впевнено можна зробити з тих результатів які вийшли.
Пригожин втратив контроль над своїм основним активом — ЧВК Вагнера. Більша частина їх перейшли під контроль МО РФ, або просто розбрелися.
Основна ціль вбивства пригожина для Путіна була саме в тому, щоб показати всім елітам що він зберігає повну владу, що нема альтернативної точки влади і сили, і послати сигнал що буде з тими хто позариться на владу Кремля.
Для кремля фейчити їх смерть та зберігати їм життя не мало жодного логічного сенсу.
Так як їх літак розбився над территорією Росії, то відповідно що Путін і наближенні точно знають як що відбулося.
Якщо б Пригожин хотів би зафейчити свою смерть в першу чергу для Путіна щоб вийти з гри, то він би це повинен був би зробити за межами Росії.

фейчити їх смерть та зберігати їм життя не мало жодного логічного сенсу

Буданов десь казав, що доказів що прігожин труп нема, тільки медійний шум

цілком є сенс, закрутити гайки щоб у інших не було бажання, зробити показову страту

Прігожин просто обличчя, керує і керував вагнером хтось за спиною пригожина, є сенс «знищити вагнер», щоб вагнер як публічна структура зник, але залишився і міг діяти далі де завгодно. Для цього треба символічно вбити прігожина й тіпа верхівку. Для цього необов’язково справді вбивати їх. Вони можуть жити десь непублічно, як той же януковіч чи азаров

І цей мятєш, коли мятєшнікі напівдорозі зупиняються через те що бульбашенко щось там наобіцяв, ну сорі, попахує типовим спектаклем.

Ось до речі якимось дивом позавчорашня
www.unian.ua/...​-prigozhina-12518370.html

Але він подібне казав і раніше

І цей мятєш, коли мятєшнікі напівдорозі зупиняються через те що бульбашенко щось там наобіцяв, ну сорі, попахує типовим спектаклем.

А якщо в той час поки бульбашенко наярівав Пригожину по телефону комусь дуже дуже потрібному прижали яйця? Ну типу сім’ї пригожина, уткіна, чи тих самих високих генералів які його куріровалі?

Ну звісно все можливо, коли невідомі справді факти. То буданов і каже — фактів нема. Є дим і дзеркала

Ось знайшов де я це читав

lb.ua/...​v_smerti_prigozhina-.html

Раз це сплило ще раз, і досі в ГУР доказів нема, то думаю він таки живий :)

тут основний момент — в чому профіт для Путіна зберігати його живого? Він був головним обличчям найбільшої небезпеки для Путіна особисто за весь час його правління. А крім цього обличчям найбільшого приниження Путіна перед всім світом.
Докази смерті були б потрібні, якщо б літак Пригожина десь над Кіліманджаро розбився. І Путін би сам заплатив би за ці докази.

Ти мислиш чи потрібен він путіну а як не потрібен то можна вбити

Мисли з такої точки зору що, у путіна є слуга, корисний, який вислужився і відслужив. Тепер він або служить далі або пішов на пенсію, отримав свою дачу і забезпечення й безпеку, з умовою що він більше ніде не засвітиться. Можливо навіть в нього ім’я тепер інше. От якщо прігожину такий варіант був би не ок — він би був би вбитий.
Показувати челяді що ти нагороджуєш відданих, що добре служать тобі, так само важливо як показувати їм що ти вбиваєш невідданих.

Докази смерті були б потрібні, якщо б літак Пригожина десь над Кіліманджаро розбився.

Навпаки, саме тому що все сталось на підконтрольній путіну території підконтрольними засобами, з його судами, експертами — є всі підстави вважати що це постановка. Якби це було в кіліманджаро, можна було б послати незалежних альпіністів і дослідити, опитати якихось неросійських людей, взяти записи камер, а чи бачили вони як прігожин сідав у літак

Коли малий народився. Цей обісраний комочок щастя це те заради чого варто жити

Сухий комочок щастя. Коли воно обісране-обісцяне, відчуття у батька зовсім інші.

Прям мої думки написали... Обісраний комочок щастя — краще не сказати))

Бляха, от народ пішов. Я підлітком під цуценя німецької вівчарки руку підставляв, щоб не на килим, а вони власною дитиною бридяться :-)

це адреналін і екстрім в житті — спочатку було достатньо просто ходити по вулиці і знати, що підступне тцк рядом і полює за твоєю головою, а потім цього адреналіну здалося замало і вирішив Тису перепливти

Там кажуть нещодавно одного айтішника виловили...

Для мене I made it — це FIRE з 4+ mln, бо разова покупка будь-чого взагалі не сприймається як I made, скоріше відношення її вартості до поточного рівня discretionary income каже чи на правильному я шляху до зазначеного вище I made it )

Сабатікала на місяць цілком вистачає, щоб почало ставати нудно без роботи.

Good for you ) В мене були періоди в житті по півроку без роботи, і мені не було нудно, і це було без грошей, що вже казати коли є $10-12K щомісячно )

Є старе відео, де якась жіночка в магазині, наче навіть власниться. Розмовляє 50/50 англійською і російської. Пошукайте гляньте. Побачити зі сторони як ви кумедно виглядаєте.

В теорії, робота замінюється на те що тобі подобається:
— подорожі
— спорт
— хобі, секції, курси, клуби по інтересам
— всі три пункти разом

В кожному пункті буде своя спільнота і соціалізація, свої тусовки що краще ніж одні і ті ж колеги із однієї і тієї ж сфері на роботі, що в свою чергу краще ніж сидіти одному в 4 стіни на фрілансі якомусь.

Але це в теорії. Я спостерігав кілька сабатікалів, і їх дозвілля обмежується іграми і умовним нетфліксом. До того ж, знаю багато випадків які б могли FIREитись, але цього не роблять і продовжують ходити на роботу.

Чи то хімія мозку змінюється в 40+ і очі перестають горіти і шукати нові захоплення, чи то здоров’я після 20 років сидіння за компом не дозволяє нові захоплення.

Мене от FIRE лякає до чортиків. Люди фактично добровільно погоджуються викреслити себе із суспільства. Нічого більше не виробляти, не надавати послуг, нічим не керувати, нікому не бути потрібним. Просто собі споживати щось та і все. Чого тоді вже зразу не в петлю?

FIRE != безрозбіття

Це означає фінансова незалежність і можливість робити те що подобається, а не те, за що платять гроші.

Просто собі споживати щось та і все. Чого тоді вже зразу не в петлю?

Типу це щось погане. Навіщо тоді життя якщо не споживати і не розважатися? Робота лише дає можливість і ресурси це робити.

До того ж:

1. За винятком кількох випадків (вкрав, виграв в лотерею, унаслідував, вклав в якийсь собакокойн який виріс в 1000 раз), той хто заFIREився просто більш ефективно попрацював на суспільство ніж ті, хто буде до 65 років працювати.

2. Яку користь приносять суспільству юристи, ріелтори, блогери, мільйон інших спеціальностей які нічого не створюють і не двигають людство вперед?

просто більш ефективно попрацював на суспільство

Це ж ще сумніше: той, хто працював ефективно, взяв і плюнув на це діло. А нездари продовжили.

FIRE це те до чого ми маємо прагнути, не факт що Ви доберетесь до нього в свої 50-60 не кажучи вже про 30-40. Суть в тому, що пенсії нашому поколінню не бачити, тому варто FIREитись, з огляду на цей факт.

Е, ні, 60 — то вже не FIRE. То звичайне життя. Тим файристам треба на пенсію в 35. Мене то дивує.

Тим файристам треба на пенсію в 35. Мене то дивує.

Багато молодих людей до 35 і гадки не мають кожен день займатися важкою, або складною, або нудною роботою. У мажорів FIRE починається зі школи!
І не кажіть що працюючи на «дядю» ви ніколи не мріяли бути безробітним тусовщиком!
Недарма ІТ компанії так люблять паті: хоч раз на рік дати рабам відчути себе людьми.

Нічого більше не виробляти, не надавати послуг, нічим не керувати, нікому не бути потрібним.

Ні для кого нічого не створювати, не надавати нікому послуг, ніким не керувати, нікому не дозволяти керувати собою, не бути нікому нічого винним...
Не усі люди навіть усвідомлюють що більшість свого життя вони щось робили для інших! Тому що батьки сказали, чи тому що у школі задали, чи тому що друзі позвали, чи аби бути крутим, чи комусь щось довести ... Ми настільки звикли, що коли нарешті залишаємось на-самоті — ми вже не чуємо власних бажань! Нас лякає: якщо ніхто не каже що робити — виходить ми нікому не потрібні.
А як же тоді ми самі? Якщо ми не потрібні самим себе — то тоді справді краще відразу у петлю.
Знайте: аби почути свій голос — треба щоб усі інші голоси замовкли!

Є така теорія, що жінки живуть довше за чоловіків тому, що бабусі більше і краще доглядають онуків, ніж дідусі. Є соціальна роль — є сенс жити на старості, є підтримка сім’ї та суспільства, є бажання жити. Не знаю чи правда, але нафіга суспільству я, що буде з 35 років лежати під пальмою і потягувати коктейлі? Нафіга я сім’ї? Нафіга я самому собі? Я буду собі огидним. Я у кожній компанії останні 20 років б’юся за те, щоб у відпустку більше тижня на рік не ходити. Переважно безуспішно, бо «ну ти що, треба ж відпочивати». А мене на третій день відпочинку в мандраж починає кидати від того яка я безтолкова лінива тварюка і скільки міг би зробити за цей час. А люди так хочуть 50 з гаком років жити? Гірше пекла.

А мене на третій день відпочинку в мандраж починає кидати від того яка я безтолкова лінива тварюка

Так, розумію, важко жити розуміючи що можеш прискорити купівлю нового порша СЕО та принести цінність шерхолдерам компанії, а тут в якусь відпустку примушують йти :(
Чи може ви працюєте над якимось провідним софтом для діагностики раку або польотів на Марс? Ну не думаю що людина котра так палає роботою працює на звичайному аутсорсі і вирішує якісь нудні «задачі бізнесу».

Не переживай, ти все робиш вірно. Менеджери і СЕО інфопульса полежать під пальмою за тебе )

але нафіга суспільству я, що буде з 35 років лежати під пальмою і потягувати коктейлі

Ти і так нікому не треба окрім своїх близьких та друзів. Можеш спробувати померти і потім подивитись хто засмутиться, а хто згадає через років 5-10 ;-)

Нафіга я сім’ї?

А ти що, ні на що не здатен аніж приносити сім’ї бабло?

А мене на третій день відпочинку в мандраж починає кидати від того яка я безтолкова лінива тварюка і скільки міг би зробити за цей час.

Я дивуюсь, з таким запалом чому ти не йдеш в підприємці, а заробляєш фаундерам на яхти. Змінювати світ підприємцем набагато зручніше, аніж найманим рабом на галері.
Ти хоч над «суспільно важливим» проектом працюєш на роботі? Лікарня там, доступна освіта світового класу для дітей сиріт?...

Є така теорія, що жінки живуть довше за чоловіків тому, що бабусі більше і краще доглядають онуків, ніж дідусі. Є соціальна роль — є сенс жити на старості, є підтримка сім’ї та суспільства, є бажання жити.

Думаю, справа не в бажанні жити, а в тому, що був відбір на гени, де за дитиною доглядала і бабуся. І якщо ратом бабуся жила довше, то дитина доглядалась краще, виживала з більшою вирогідністю. Таким чином гени жінок-довгожителів передавались, а жінок, що вмирали рано — не дуже.
А ще є теорія про тестостерон, що він погано впливає на серце і є причиною коротшого життя чоловіків

А мене на третій день відпочинку в мандраж починає кидати від того яка я безтолкова лінива тварюка

як на мене це нездорова думка, але ви самі думайте

більшість свого життя вони щось робили для інших!

Якщо в життя й можна знайти сенс, так це в тому, щоб щось робити для інших. Все інше нікчемний бездумний псевдо-циничний егоїзм, що без варіантів веде до деградації.

Якщо в життя й можна знайти сенс, так це в тому, щоб щось робити для інших.

Цікаво що таку філософію пропагандують два зовсім різні типу людей:
1) Святі альтруїсти, які нічого не хочуть у житті аби допомагати іншим. Заради царства небесного, чи просто тому що їх так навчили.
2) Церковні ієрархи. Якісь кардинали та єпископи, що живуть у золоті, але проповідують що добрий віруючій має відмовлятися від радощів життя і усе віддавати на церкву — заради порятунку душі.
Безкоштовна порада: перш, ніж зробити щось для іншого — спитайте іншого що він готовий зробити для вас!

перш, ніж зробити щось для іншого — спитайте іншого що він готовий зробити для вас!

Нуу робити щось для інших можна для себе. Скажем так, чеснота в тому щоб допомогти не чекаючи взамін і приймаючи що допомога може піти людині яка можливо на неї й не заслуговує.

Неможливо допомогти всім, але кожен може допомогти комусь. Є от теж такі собі фрірайдери, люди які звикли розраховувати, що їм завжди хтось допоможе чи буде створювати сприятливі умови. Приймають це як належне ткскзть, візьмуть наче так і треба і не подякують. Різні кейси є. Але ж світ не тільки з таких.

То ти просто крайнощі описав

Нуу робити щось для інших можна для себе. Скажем так, чеснота в тому щоб допомогти не чекаючи взамін і приймаючи що допомога може піти людині яка можливо на неї й не заслуговує.

Стратегія має бути «доброю» — роби «добро», не спускай «зла», але й не будь «злопам’ятним».

Безкоштовна порада: перш, ніж зробити щось для іншого — спитайте іншого що він готовий зробити для вас!

Реципрокний альтруїзм притаманний навіть бактеріям. Людина і стала людиною тому, що здатна на більше, ніж ти мені, я тобі.

А вот тут, батенька, мы Вас немного поправим. Есть такая штука, как улучшение мира вокруг себя, насколько это возможно. Мир, к сожалению, может быть довольно паскудным и если не работать над его улучшением, то будет катиться дальше в деградацию. Тем не менее это не значит, что делать что-то для других стоит сильно в ущерб себе, так сказать с любой подобной операции можно получить и для себя определённые выгоды, если делать это с умом. Называется сие разумный эгоизм.

і для кого нічого не створювати, не надавати нікому послуг, ніким не керувати, нікому не дозволяти керувати собою, не бути нікому нічого винним...
Не усі люди навіть усвідомлюють що більшість свого життя вони щось робили для інших! Тому що батьки сказали, чи тому що у школі задали, чи тому що друзі позвали, чи аби бути крутим, чи комусь щось довести ... Ми настільки звикли, що коли нарешті залишаємось на-самоті — ми вже не чуємо власних бажань! Нас лякає: якщо ніхто не каже що робити — виходить ми нікому не потрібні.
А як же тоді ми самі? Якщо ми не потрібні самим себе — то тоді справді краще відразу у петлю.
Знайте: аби почути свій голос — треба щоб усі інші голоси замовкли!

так, спочатку треба зрозуміти що ти хочеш а потім робити це,
я, наприклад, хочу бути корисной багатьом
людям, хочу дати роботу, можливисть заробити та зробити
щось цикавеньке.

хочу бути у центрі якогось кльового двіжу, хочу
як капитан власного судна іхати куда-то туда в закат, подивитись
що там є.

Ну і гроші теж хочу, куда без цього, щоб не думати про ніх.

це ж хорошо FIRE якщо в тебе є якась глобальна ціль, місце у
світі, а якщо просто так, ну мені б було дуже нудно.

раніше я мріяла про FIRE, але я розібралась що це тому що мені було дуже
важко жити і хотілось сховатись від світу.

щодо розробки, ну хзхз, це єдіне що я могла з собою зробити
сховавшись від всього світу, реально я хочу від життя більшого

Повна маячня.

— Суспільства не існує, є купа мільйони суспільств по інтересам, рідству та теріторії. FIRE — один з шляхів, який навпаки дозволяє видліяти більше часу на суспільства які тобі важливі, як то сім’я чи друзі.
— Суть FIRE навпаки в тому, щоб нанадавати послуг на життя наперед а не «не надавати послуг» взагалі.

Що стосується твого уявного великого суспільства, якщо скілові люди з шкіри геть лізуть щоб його уникнуть — то тобі не здається, що твоє уявне суспільство це ніщо інше аніж величезний шматок лайна?

Так-то навпаки твоя теза виглядає «егоїстично» бо ти думаєш що ти настільки комусь потрібен щоб хтось приймав умови гри тебе та твого «суспільства» і запарювався заради вашої валідації.

Поділитеся туторіалом як досягли FIRE ?

Це якийсь грусний каментарій

В мене от псевдотеорія була, що деградація церкви призводить до відкату до грекоримського пантеона

Просто Плутон тепер зветься FIRE і живе не на олімпі, а в ютюб

Його ще звуть Аід, і його Зевс осліпив, через заздрість. Ні на що не натякаю

Да это уже что-то типа культа безликих из «Игры Престолов». Valar Morghulis :-)

яка покупка чи подія подарувала вам відчуття, що життя вдалось

Коли вириваєшся на свободу 😉 (це можна назвати покупкою?) Радості було повні штани. Але, на жаль, це відчуття тривало недовго

Де чалився ? P.S. Як ти кажуть на болотах «Воля без денег, хуже тюрьмы».

«С какой целью интересуешся ?»

«Будь-яке диво тримається максимум три дні»

Не знав, що за ґратами дають добро на програмування

Не зовсім за ґратами, але колючка по периметру (або природні перешкоди) і охорона там присутні.

Не зовсім за ґратами, але колючка по периметру (або природні перешкоди) і охорона там присутні.

Дитячий вольєр з бабусею-охоронцем? :-)

Не знав, що за ґратами дають добро на програмування

А чому ні? Як переконані організатори концтабору, Arbeit macht frei.

Мабуть, зрозумів, що із однієї тюрми видерся в іншу, ширшу, але все ж

Підписатись на коментарі