3% замість 1,5%. Пропонують підвищити військовий збір для українців із високими зарплатами

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа пропонує підвищити військовий збір з 1,5% до 3% для українців, які заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону, пише Мінфін.

За її словами, у випадку додаткової мобілізації збільшиться кількість військовослужбовців, а держава потребуватиме 300 млрд грн на їх забезпечення. Ця сума охоплює харчування бійців, мінімальні побутові видатки, екіпірування, вартість форми та персональної зброї, а також підготовку військових до бойових дій. У Кабміні й Верховній Раді наразі обговорюють, де взяти додаткові кошти.

«Якщо ви заробляєте мало, ви не повинні платити великий податок навіть зараз. А якщо ви заробляєте понад 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. У народних депутатів зарплата вища, ми можемо платити 5%. Це було б справедливо», — зазначила Роксолана Підласа.

Також вона висловила думку, що дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple) і автомобілі є предметом розкоші, а тому теж можуть обкладатися додатковим митом під час ввезення в Україну.

«Можна ще подумати про податок на розкіш. Незважаючи на війну, у нас величезна кількість автомобілів та дорогої техніки в’їжджає в країну. Ми бачимо за митною статистикою, скільки ноутбуків, телефонів щомісяця ми імпортуємо. Якщо це новий iPhone за 60–70 тисяч гривень, то він може оподатковуватись додатковими митами», — додала вона.

Варто зазначити, що ці всі пропозиції — лише на рівні обговорення, відповідних законопроєктів на розгляд парламенту наразі не внесено.

Спільното, що думаєте про такі ідеї? І яку зарплату ви вважаєте високою?

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Мені подобається ідея, що зарплата вище 20к — це розкіш. Неймовірно круто, що люди з зарплатою в 21 тисячу ні в чому собі не відмовляють (особливо, якщо в сімʼї є діти чи хворі/старенькі батьки на утриманні).

Люди: -Чому ми біднійшаєм?
Зелені: — Бо війна.
Люди: — А чому ви богатійшаєте?
Зелені: — Зааакрийте рот, агенти кремля!! !

Таке враження, що жити в Україні це вже розкіш

Там було сказано про 5%.
Втім, це не важливо. Якщо не вистачає коштів, то потрібно підвищити податки, попросити у партнерів допомоги, бо якщо не дадуть — пенсіонери залишаться без пенсії. Головне, щоб депутати бонуси отримали і стабільну зп, а на це грошей точно вистачить.
А корупція, вона не заважає. Це все путя і кацапи, а владу тільки боти критикують.
І взагалі то все ІПСО, як мінімум 73% задоволенні

для українців із високими зарплатами
які заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць

Кхм, це 500$, а виплати безхатькам в США в середньому становлять 1000$...

Також вона висловила думку, що дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple) і автомобілі є предметом розкоші

Завжди цікавило чому вже оподатковані гроші мають знову оподатковуватись в залежності від того куди вони витрачені.

365 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Улыбаемся и машем.
Вот одна из причин, почему нужно увеличить военный сбор
------------
Голова Мінстратегпрому, якому передали гроші громад, за рік війни збагатився на 46 млн.
Або чого міста будуть без ремонтованих доріг, а ЗСУ — без грошей.

Люди, які читають цей пост та живуть у містах, мають знати, що їх гроші (податки) забрали в центр та розподілили між двома міністерствами. Типу на ЗСУ. Ну бо ж типу дороги асфальтували воно не на часі.
Так от ці ваші гроші (податок на доходи фізичних осіб) до нового року ділили між собою Держспецзвʼязку та Міноборони — по 50%.

Ну як ділили... Щось ділили, а щось тупо крали.
В листопаді детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн голові Держспецзвʼязку, його заступнику та іншим службовим особам.
А в січні в Міноборони виявлено порушень за 4 місяці на понад 10 млрд гривень.
З нового року 90% ваших грошей розподіляється між Держспецзвʼязком (це там, де чиновників взяли на хабарі) та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпром)
В кінці січня очільник Мінстратегпрому пан Камишін виходить і декларує 46 млн 385 тис. доходів. Там все що хочеш: криптовалюта, дивіденди, банківські відсотки.

Висновок: ви, як і просили, будете без асфальтованих доріг, бо гроші забрали в громад і направили Камишіну та іншим чиновникам. Камишін та інші чиновники як і хотіли, опинилися з грошима. Єдиний, кого немає у цьому рівнянні, це ЗСУ. Їх загубили по дорозі. Поки освоювали ваші кошти.
Тепер можна знову виходити під мерії, пікетувати, вимагати передати кошти громад у центр. Може, комусь з чиновників не вистачило.

Пруф: public.nazk.gov.ua/...​0d-4933-b280-39c71a13717f

чмоки, дарлинги

www.epravda.com.ua/news/2024/01/29/709271
Рада звільнила ювелірів від 10%-вого збору до Пенсійного фонду — ЗМІ
«Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів повністю скасовано. Він більше не буде сплачуватися ні під час подачі ювелірних виробів на клеймування державним пробірним клеймом, ні під час продажу ювелірних виробів», — зазначив Союз ювелірів, коментуючи підписання президентом закону № 9656-д.
Організація підкреслила, що збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів діяв у різних формах останні 25 років, і його скасування, безумовно, є визначною подією.
Згідно з даними Open budget, збір під час подачі ювелірних і побутових виробів із дорогоцінних металів на таврування державним пробірним клеймом до казенних підприємств пробірного контролю за 11 місяців 2023 року становив 591,6 млн грн, що майже втричі вище за річний план. Роком раніше він приніс 206 млн грн за річного плану 244,6 млн грн.

------------
улібаемся, машем и платим свои 3%
зато теперь понятно зачем нужно повішение налогов
если где-то убыло — то где-то должо прибыть

До розслідувань журналістами відношення зелені до цього самого ювелірного бізнесу лишилося 3...2...1... Вже аж цікаво який КВНщик не хоче платити цей податок

ну мабуть в ПФ достатньо грошей.. можна радіти.

Дивно що цей ринок росте, не думав що нарід буде у війну скупати ювелірку. Бо по факту ціна стокової ювелірки (не беремо до уваги штучні авторські вироби) падає до ціни металу.
Золото вже у злитках вигідніше купувати. А краще бакси.
Ще дивніше що вирішили підтримати то де і так все ок. Хоча що скажеш — коррупція
А щодо убув/прибув там це копійки порівняно із військовим збором. Тому погоди не зіграє

А щодо убув/прибув там це копійки порівняно із військовим збором. Тому погоди не зіграє

Полмиллиарда за год.... Єтого хватит на очень много бань и шлюх для депутатов

Мав на увазі трохи інше.
Але так. І наступним кроком будуть щімити усіх виробників крім одного усім відомого. А то бань та шлюх кількість обмежена.

Голосом Ведмедика Паддінгтона: «Тобі личить моє кохання»

Мене вже дістали розмови про зарплати окремої людини. Є такий термін як дохід (і саме дохід, не зарплата) на одного члена сім’ї. Саме цей показник має бути базою для оподаткування, і знову ж таки не окремої людини, а сім’ї в цілому. В деяких цивілізованих країнах це розуміють і такий підхід до оподаткування застосовують. Цікаво, через скільки років в нашій країні з’явиться хтось притомний у владі, який хоча б почне говорити про це.

Саме цей показник має бути базою для оподаткування, і знову ж таки не окремої людини, а сім’ї в цілому

Тобто, сім’ї вижити легше ніж одній людині, тому для кожного члена сім’ї котрий працює — більша відсоткова ставка податку, аніж для людини в котрого сім’я — це він сам?

Тобто, сім’ї вижити легше ніж одній людині, тому для кожного члена сім’ї котрий працює — більша відсоткова ставка податку, аніж для людини в котрого сім’я — це він сам?

Нет. Если я, скажем, «единственный кормилец», то мой доход «на голову» — в несколько раз меньше, чем я был бы один. И облагать налогом надо не меня одного — а с учетов того что у меня есть иждивенцы
В штатх если правильно помню есть налоговые вычеты по этому поводу

Если я, скажем, «единственный кормилец», то мой доход «на голову» — в несколько раз меньше, чем я был бы один.

Але якщо твій дохід навіть при умові що ти «єдиний годувальник» вище за прожитковий мінімум — то все ок. До того ж, а як так сталося що ти «єдиний годувальник»? Дружина/партнер не хоче почати працювати?

И облагать налогом надо не меня одного — а с учетов того что у меня есть иждивенцы

Якщо мова за дорослу особу жіночої статі — то вона теж цілком працездатна. Якщо мова за дітей — то ти більше зацікавлений в оплаті податків аніж люди без дітей, бо діти не оплачують податки, але при цьому ходять до державних поліклінік, дит.садочків, шкіл.

В штатх если правильно помню есть налоговые вычеты по этому поводу

Нам до штатів як Арестовичу до Авдіївки.
І навіть те що в штатах щось існує — це ще не значить що це добре. Можливо ситуація в штатах склалася так не завдяки, а в протиріччя тому, на що опираються наші ліваки.

До того ж, а як так сталося що ти «єдиний годувальник»? Дружина/партнер не хоче почати працювати?

Не думаю что вас єто касаєтся, не так ли?

Якщо мова за дорослу особу жіночої статі — то вона теж цілком працездатна

на вас тоже пахать можно, а не вот єто по кнопочкам стучать, но ві вместо махать кайлом — сретесь в чатиках

кщо мова за дітей — то ти більше зацікавлений в оплаті податків аніж люди без дітей,

НЕт, я больше заинтересован потратить деньги на детей — чем отдать єти деньги чиновникам, которіе пиздят по миллиарду гривен в месяц

але при цьому ходять до державних поліклінік, дит.садочків, шкіл.

Нет, не ходят в государственніе школі, садики, поликлиники.

І навіть те що в штатах щось існує — це ще не значить що це добре.

Мне кажется что если ті благодаря єтому можешь платить меньше налогов — єто хорошо

не ходят в государственніе школі, садики, поликлиники

Якщо не секрет, возите до Вінниці чи у селі де Ви придбали будинок, є приватні школи, садочки та поліклініки?

Якщо не секрет, возите до Вінниці чи у селі де Ви придбали будинок, є приватні школи, садочки та поліклініки?

1. Тут есть «фелдьшерский пункт». Так что вожу в винницу
2. А так — вожу в Винницу. Когда в последний раз я біл в гос больнице... а не, біл! НО вс’ равно платил там за услуги
3. А еще у нас есть магазин, тоже частній. но вс’ равно дешевле ездить в винницу.

приятно что ві следите за тем, как протекает моя жизнь и помните факті из єтой жизни
я вот лично вообще не различаю собеседников.

1. Тут есть «фелдьшерский пункт». Так что вожу в винницу
2. А так — вожу в Винницу. Когда в последний раз я біл в гос больнице... а не, біл! НО вс’ равно платил там за услуги

Дякую за подробиці щодо медицини в селах поруч з Вінницею. Десь так я це собі і уявляв, тож оскільки не люблю водити автомобіль, поки що надаю перевагу жити в місцях, де до лікаря можна дістатися без необхідності мати власне авто (можливо колись все ж наважуся навчитися водити авто і зміню думку з цього приводу).
А як щодо приватних шкіл — Ви перестали водити доньку до державної школи в селі і перевелися на онлайн в Оптіму чи записалися до приватної школи у Вінниці?

приятно что ві следите за тем, как протекает моя жизнь и помните факті из єтой жизни

Я читаю доу не лише з розважальною метою, а і намагаюся зрозуміти, як живуть різні РПЗ, щоб запозичити ідеї для покращення свого життя, тому запам’ятовую факти з життя РПЗ, які зробили щось таке, чого я не робив, і що потенційно могло б покращити і моє життя, якби я це зробив. Є певні нюанси, якими я незадоволений, живучи в багатоквартирному будинку, тому неодноразово задумувався про покупку приватного будинка. Тож коли хтось на доу розповідає про своє життя після покупки приватного будинка, як Ви, я з жадібністю запам’ятовую кожне слово.

А як щодо приватних шкіл — Ви перестали водити доньку до державної школи в селі і перевелися на онлайн в Оптіму чи записалися до приватної школи у Вінниці?

Нет, я продолжаю оплачивать её обучение в колледже на контракте

як живуть різні РПЗ

Я не РПЗ

Тож коли хтось на доу розповідає про своє життя після покупки приватного будинка, як Ви, я з жадібністю запам’ятовую кожне слово.

Преемлемо ©

А, зрозуміло, бо коли Ви писали

в моем конкретном случае школа есть (причем мой ребёнок стал 5м, последним необходимым для функционирования класса)

я подумав що йдеться про державну школу в селі, в якому Ви придбали будинок.

я подумав що йдеться про державну школу в селі, в якому Ви придбали будинок.

А, да, єто гос школа. Мі посчитали что нужно социализироваться и в принципе полезно поучится в сельской школе :)

Не думаю что вас єто касаєтся, не так ли?

Так само як і держави. Але я на відміну від держави не лізу в чужий карман і не забираю звідти певний відсоток котрий залежить від наявності дитини.

на вас тоже пахать можно

Можна, але всьому є міра

а не вот єто по кнопочкам стучать

Он діди на шахтах працювали, а ти по кнопочкам стукаєш ©

но ві вместо махать кайлом — сретесь в чатиках

По мірі вільного часу можу собі дозволити, раніше цей час йшов на перегляд новин. Не цілодобово ж кайлом махати

НЕт, я больше заинтересован потратить деньги на детей — чем отдать єти деньги чиновникам, которіе пиздят по миллиарду гривен в месяц

І я про це. Але я ще за те, щоб свої гроші тратити на себе, а не на чинуш.

Нет, не ходят в государственніе школі, садики, поликлиники.

До речі, я є сторонником того, що медицина і освіта (можливо окрім зовсім базової) не можуть бути державними.

Мне кажется что если ті благодаря єтому можешь платить меньше налогов — єто хорошо

Я теж за це, але критерій оплати меншого податку має бути куди логічнішим аніж сім’я, колір шкіри, сексуальна орієнтація/etc

Он діди на шахтах працювали, а ти по кнопочкам стукаєш

Мой дед — да, работал на шахтах. А ваш? :)

Але я ще за те, щоб свої гроші тратити на себе, а не на чинуш.

Вот и я говорю — нужні налоговіе вічеті

Я теж за це, але критерій оплати меншого податку має бути куди логічнішим аніж сім’я,

Я вместо государства содержу граждан государства. Что может біть логичнее?
Куда пойдут налоги? «на содержание граждан государства»? Ну и зачем мне промежуточніе єтапі в виде крадунов?

Мой дед — да, работал на шахтах. А ваш? :)

Якось так склалося, що я толком і не цікавився за життя своїх дідів. Живу сьогоднішнім своїм життям.

Я вместо государства содержу граждан государства. Что может біть логичнее?
Куда пойдут налоги? «на содержание граждан государства»? Ну и зачем мне промежуточніе єтапі в виде крадунов?

Власне і я про це

Якось так склалося, що я толком і не цікавився за життя своїх дідів. Живу сьогоднішнім своїм життям.

Ну, я не то чтобы интересовался, но знаю Владимира Моисеевича, Моисея Терентьевича, Терентия Ивановича, и деда Ивана. Дальше уже не знаю
Жена же своих знает чуть ли не до римской империи, но она в целом интересовалась генетикой и прочей генеалогией

В штатах есть дополнительные налоги на несемейных кормильцев, если шо. А также +15% на проф деятельность не на корпорацию(типа мы должны о вас позаботится! соцналог)
Большинство голосующих — семейные работающие на кого-то, им все плюшки.
А на уровне штатовских вычетов вы не захотите жить, поверьте.

Большинство голосующих — семейные работающие на кого-то, им все плюшки.
А на уровне штатовских вычетов вы не захотите жить, поверьте.

У меня есть семья и я не против работать на корпорацию, потому что, как ві сказали — «им все плюшки»
У нас же никаких плюшек нет никому, просто ФОПов в некоторіх делах чуть меньше пиздят

То дуже складно. Не для того створювався офіс простих рішень.

Є доречі такий суб’єкт господорювання в Україні як Домашнє господарство. Це більше розраховано на селян які забезпечують себе усім самі і мають можливість продавати надлишки своєї продукції. При цьому це не підпадає під підприємницьку діяльність.
У нас пропонували розвинути цю тему на інші види діяльності. Ось законопроект www.kmu.gov.ua/...​iyalnosti-domogospodarstv

Хозяйке на заметку:
www.kmu.gov.ua/...​aly-na-sumu-1021-mlrd-hrn
«У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 102,1 млрд гривень.»
ПРОСТО. НАДО. ПЕРЕСТАТЬ. ПИЗДИТЬ. ДЕНЬГИ.

это только то что известно, стремно представить сколько в тихую мутится

сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані. якщо ти спиздиш (не заплатиш) податки зі своєї сєньйорської зарплати, то вкрадеш ти сотні баксів. А пов’язані з цією оборудкою будуть тисячі баксів.

сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані. якщо ти спиздиш (не заплатиш) податки зі своєї сєньйорської зарплати, то вкрадеш ти сотні баксів. А пов’язані з цією оборудкою будуть тисячі баксів.

Да, и если мне финмониторнг выдвинет такое обвинение — это будет ужасно!
Но пока что у меня всё ок, а те, кого вы защищаете — сп***или сотни миллиардов (там сумма за 9 месяцев 2023 года, если я правильно помню) только за один года, а при власти они уже почти 5 лет.
И им не терпится повысить налоги.

начали за здравіє, занінчили за упокой. Я «защіщаю» не когось, а коректну подачу інформації. А те, що вам мерещиться — мерещиться неправильно

Я «защіщаю» не когось, а коректну подачу інформації.

И делаете это при помощи выдвижения каких-то ложных фантазий на тему того, что «вот если бы ты воровоал, то...»?

мм. Перепрошую. Щиро прошу вибачення за вибране формулювання. Я вжив «ти» як абстрактну особу, не маючи на увазі конкретно тебе. Треба було використати щось інше.

Очікував знайти в цій темі ниття програмістів, які й так не платять військовий збір під час війни. Не розчарований.

.

Вона ніде не говорить, що ЗП 20 тисяч — це розкіш. Але в коментах (і не лише тут) пердаки горять. Хоча
— прогресивна ставка податку — абсолютно нормальне явище
— депутатам вона пропонує встановити ще вище
— абсолютно переважна більшість дописувачів ДОУ, у яких підгорає, все одно не платить військовий збір

Регресивна куди логічніше

У депутатів багата різних пільг. Ну і основний дохід у них в конвертах.

— абсолютно переважна більшість дописувачів ДОУ, у яких підгорає, все одно не платить військовий збір

Моя хата скраю?

Регресивна куди логічніше

Дуже шкода, що розвинені економіки не знають про це. А то були б іще більш розвиненими

Моя хата скраю?

Я б назвав це радше лицемірством

Дуже шкода, що розвинені економіки не знають про це. А то були б іще більш розвиненими

Еще более жаль, что мы — не развитая экономика и такие подходы нам не по рангу

Так і є, бо з певного моменту куди вигідніше виводити гроші в офшори, чим і займаються у всьому світі. І виходить що середній клас забезпечує бідних. Бідним це ок, як і багатим.

Я б назвав це радше лицемірством

Це ваше?

Вона ніде не говорить, що ЗП 20 тисяч — це розкіш.

да, для больших зарплат
«Прогрессивные налоги вводятся в попытке снизить налогообложение с людей с более низкой платежеспособностью, увеличивая налогообложение людей с более высокой.»
Когда это применяют к ЗП в 500 баксов — то это значит что такая зп — «роскошь, высокая»

депутатам вона пропонує встановити ще вище

95% педудадов получают основную часть своего дохода не по белому и не в виде ЗП
Им по***

Когда это применяют к ЗП в 500 баксов — то это значит что такая зп — «роскошь, высокая»

Это все еще Ваша собственная интерпретация ее слов. Вообще во время войны страны в принципе налоги повышают, странно, это для многих оказалось новостью.

Это все еще Ваша собственная интерпретация ее слов. Вообще во время войны страны в принципе налоги повышают, странно, это для многих оказалось новостью.

Во время войны — не пиздят по миллиарду гривен в день из военного бюджета
Жаль что для вас это новость

Во время войны — не пиздят по миллиарду гривен в день из военного бюджета

Вы, видимо, свечку держали. Миллиард в день — это 365 миллиардов в год. Такую сумму нельзя украсть даже при всем желании. С учетом того, что это 20% всех бюджетных расходов на войну. Но если это была просто гипербола, то это все равно не отменяет того, что коррупция была во все времена во всех воюющих странах, как и то, что воюющие страны вводили налоги, из которых финансировали войну. Если нужны свежие примеры, рекомендую обратиться к фискальной политике основных стран-участниц Второй мировой.

ы, видимо, свечку держали. Миллиард в день — это 365 миллиардов в год.

Сорян, в месяц
Очепятка, был невнимателен

. Если нужны свежие примеры, рекомендую обратиться к фискальной политике основных стран-участниц Второй мировой.

Давайтесь я обращусь к нашей ситаации
1. Пиздят по миллиарду в меяяц
2. Денег не хватает
3. Для компенсации — подымают налоги
4. деньги от этого повышения тоже спиздят
5. prove me wrong

Такую сумму нельзя украсть даже при всем желании. С учетом того, что это 20% всех бюджетных расходов на войну.

Нехуй делать. военній бюджет 1300 миллиардов, а сп***ить надо всего 365 миллиардов
Можно п***ить по 3 миллиарда в день, лохи всё оплатят своими повышенными налогами

я понимаю так:: если государство позволяет п***ить деньги из бюджета -на*** ему те деньги не нужны. Особенно если само же государство и п***ит эти деньни из бюджета — такие суммы нельзя просто так сп***ить, это надо разрешение государства. Государство — разрешило, значит ему деньги не нужны
Раз деньги не нужны — нехуй подымать налоги
если деньги нужны — незуй красть
всё просто

Ну от здавалося б, ясно як день, що депутатам можна хоч відʼємну зарплатню встановити, бо для них та зарплатня — крапля в морі, і джерело доходу у них зовсім інше. Але ж ні, все ще існують люди, яки всерйоз розмірковують про те, яка ж це жертва з боку депутатів — сплачувати якийсь відсоток з зарплатні.

Ну от здавалося б, ясно як день, що депутатам можна хоч відʼємну зарплатню встановити, бо для них та зарплатня — крапля в морі, і джерело доходу у них зовсім інше. Але ж ні, все ще існують люди, яки всерйоз розмірковують про те, яка ж це жертва з боку депутатів — сплачувати якийсь відсоток з зарплатні.

-там еще и зарплату платят? А я думал — відали корочки депутата — и крутись как хочешь © старій анекдот про ментов

Але ж ні, все ще існують люди, яки всерйоз розмірковують про те, яка ж це жертва з боку депутатів — сплачувати якийсь відсоток з зарплатні.

Та причем здесь депутаты. Это заявление говорит о том, что у кого выше ЗП, те будут платить не 3, а 5. Я, например, буду платить 5 в отличие от большинства местных комментаторов, которые как щас них..я не платят, так и потом не будут.

Я, например, буду платить 5 в отличие от большинства местных комментаторов, которые как щас них..я не платят, так и потом не будут.

Большинство местніх комментаторов или настоящие ФОПы или «корпоративные» ФОПы или наймнцы. так что они они уже платят 3% и будут платить 5%
Да, будет небольшое количество хитрожопых один эсников, которые будут работать за нал и которые не платять налоги — но таких мало, можно на них насрать.

Большинство местніх комментаторов или настоящие ФОПы или «корпоративные» ФОПы или наймнцы. так что они они уже платят 3% и будут платить 5%

И настоящие и «корпоративные» ФОПы военный сбор не платят (а таких в айти-комьюнити абсолютное большинство, особенно вторых). Его платят только официально трудоустроенные и гиг-контракторы в режиме «Дия.Сити»

И настоящие и «корпоративные» ФОПы военный сбор не платят. Его платят только официально трудоустроенные и гиг-контракторы в режиме «Дия.Сити»

Не вижу разниці
Корпоративніе фопі будут платить все налоги, которіе им будут положені

Не вижу разниці
Корпоративніе фопі будут платить все налоги, которіе им будут положені

Ну, так это заявление уже радикально отличается от того, что Вы писали выше. Переобувание засчитано.

Ну, так это заявление уже радикально отличается от того, что Вы писали выше. Переобувание засчитано.

какое на*** «перобувание»?
— будут ли корпоративный фопы (да и просто фопы) — платить эти надоги? Да, б***ь, будут. А типа у них есть выбор? «Я не буду это платить! — ну и пошел на*** с галеры!» ©
— будут они радоваться «ура, нам повысили налоги и я буду меньше получать!»? Нет, б***ь, не будут!
Где тут ПЕРЕОБУВАНИЕ? Это обычная безысходность и знание психологии людей

А можна реквізити для сплати військового збору для ФОП?

Прогресивна шкала оподаткування — це доволі ліва штука. І нічого хорошого в цьому немає. Якщо ви, звісно, не комуніст.

100%
Чомусь хтось вджобує більше щоб більше заробляти, має платити більше ніж лінива срака.

або комусь мамка подарувала грошей і він тільки й робить, що бухає і сидить у правлінні газмясторгстрою.

дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple)

От коли вже мине цей стереотип про «дорогу продукцiю Apple?»
Актуальнi Xiaomi/Pixel/Samsung — 1500~2600$

Актуальнi Xiaomi/Pixel/Samsung — 1500~2600$

Те, которіми нормально можно пользоваться, а не віёбывать перед тьолкам — 150-200 баксов

Ти: купуєш андроід за $2500 для понтів перед «тьолками»
"Тьолки"з тіндера: інстант блок, якщо повідомлення не через iMessage nypost.com/...​hone-snobs-wont-date-you

Ти: купуєш андроід за $2500 для понтів перед «тьолками»
"Тьолки"з тіндера: інстант блок, якщо повідомлення не через iMessage

Мне 50 лет, я тьолок могу теймить тупо харизмой и бородой как у святого мыколая

Это чисто штатовская тема с iMessage

Это что за цены? За складные модели, что ли?

На редми нот предпоследних версий. Последняя стоит 300. От Айфона мало чем отличается в плане функциональности. Во всяком случае, звонить, серфить и делать неплохие фотки он умеет

підгнивша таврія теж від якогось пассата майже не відрізняється. Їздить і бензин заливати можна.

Сравнение не очень. Все таки между базовым, например 8 пикселем за 21к, и 15-ым за 33к, разница в возможностях — глобально не так что бы большая, я не смотрел сравнения и тд, но смею предположить что по фото возможностям они ± равны. Так что... сравнение гнилой таврии и пассата не корректно :)

піксєль та айфончик так. різниця в півтори рази.
а от редмінот за 300 і айфончик — в три рази. При тому, що китайці то суцільна лоторея, блоатвар і хаос. Але звонити і виходити в інтернет можна.
Звісно я перебільшую, і хоч китайці це китайці, та варто віддати їм належне — дозволяють отримати дешево-сердито-практичне рішення*, але я б не став казати «мало чим відрізняються»

Звісно я перебільшую, і хоч китайці це китайці, та варто віддати їм належне — дозволяють отримати дешево-сердито-практичне рішення*, але я б не став казати «мало чим відрізняються»

Не знаю, как по-мне, телефоны-флагманы самсунга/гугла, действительно мало чем в техническом плане отличаются от эпла, даже по цене они ± одинаковые. Единственное глобальное отличие, с выходом нового флагмана, происходит сильный дроп цен, в отличии от эпла.

звісно. але ж ця гілка не про флагмани, а про "

На редми нот предпоследних версий. Последняя стоит 300

".

підгнивша таврія теж від якогось пассата майже не відрізняється. Їздить і бензин заливати можна.

Імхо, підгнивша Таврія це якийсь якийсь старий Siemens.
Noname androidphone буде на рівні якогось Дастера, а IPhone це умовний Jaguar X-Pace, який і лосиний тест не пройде..

я б не відмовився від старого сіменса. Бо сучасні кнопкові апарати — це неопісуєма богомерзка хтонь.
Тож старий сіменс — це, все таки, підгнивший класичний мерс чи якась древня тойота корола.

oname androidphone буде на рівні якогось Дастера

... на рівні китайської нонейм копії дастера.

Это что за цены? За складные модели, что ли?

Не только: к примеру, обычный последний флагман Xiaomi стоит 1100-1500 в зависимости объёма памяти.

легалізувати інші бізнеси типу будівництва, таксистів, інтернет продавців — не судьба...

Пам’ятаєте ПДФО військових забрали з місцевих бюджетів в центральний. Віддали Мінцифри та Держспецзв’язку. Ніби на дрони та інші ніштяки. Ну і як результат?
Підняти війсковий збір не проблема. Можна і більше 3% якщо треба. Проблема чи буде щось від того на виході.

Так для рівня цинізму. Саму пані Роксолану, яка ніби то опікується ЗСУ помітили в брендовому одязі по ціні 64 тисяч гривень informator.ua/...​i-vid-gucci-ale-ye-nyuans На цей раз гетьманцев вирішив сам не зашкварюватись, підставив свою протеже. Та з жінками політиками завжди так, ну не можуть аристократки не надягнути статусну річ — бо нафіг тоді статус. На цьому вже горіли як скажімо Тимошенко, так і Хіларі Клінтон наприклад. Яка в дорогезному брендовому одязі та прикрасах з діамантами розповідала I just like you, whant to send kinds in college. Звісно вибори вона програла. Різні псевдо соціалісти мужики теж часто паляться на машинах, телефонах та годинниках. Що правда часто воно усе їм хтось по бумагах :"дав поносити" чи «дав поїздити».

Так для рівня цинізму. Саму пані Роксолану, яка ніби то опікується ЗСУ помітили в брендовому одязі по ціні 64 тисяч гривен

Пишут что єто Zara за полторі тіщи гривен (680 по акции), вроде бі віглядит правдоподобно

Підласа Роксолана Андріївна

Найчастіше голосують однаково:
Колтунович Олександр Сергійович (ОПЗЖ)
Дунаєв Сергій Володимирович (ОПЗЖ)
Шуфрич Нестор Іванович (ОПЗЖ)
Загородній Юрій Іванович (ОПЗЖ)
Бурміч Анатолій Петрович (ОПЗЖ)
www.chesno.org/...​ian/156404/#voting-events

Звісно віримо, така людина не може врати, правда?

Це взагалі дивна персона. «Ми» (особисто я за цю партію не голосував і ніколи би не проголосував) обрали в народні депутати людину, яка по факту крім членства в різних відверто шпигунських організаціях ніде не працювала. І ладно би десь була якись «депутатом початківцем», так ні — вона очолює один з ключових комітетів. Потім дивуймося про такі заяви, її високості. Звісно такий «народний» депутат представляє інтереси зовсім не народу. Власне як і ціла низка інших, та цілих фракцій в парламенті. І так буде доки народ голосуватиме бездумно, за того кого скажуть з телевізора, навіть біографією кандидата який потенційно їх представлятиме не зацікавившись. От нам «професійний комсомол» і підсунули. Тільки хтось розумний підказав підти працювати в інший «комсомол». Але дівчина вродлива, питань звісно нема.

Звісно віримо, така людина не може врати, правда?

Не знаю как она там голосует, но по поводу блузочки может быть правда
Визуально и правда похоже на зару и не похоже (в некоторых деталях) на гучи или что там
Я соверщенно не против накинуть на зажравшихся депутатов, но тут блин скольсзкий момент, к сожалению

А от мені здається, що те, як депутат голосує, теж треба тримати в голові. І якщо ця персона голосує, як русняві орки і людожери з опзж — то вона такий самий орк і людожер. Чи то чиясь коханка, чи нова генерація комсомолу — навіть не вторинно. І вся наша розмова — скільки грн коштує кофточка, котру ця персона одягає руками, по лікті замазаними кров’ю украінців.

А от мені здається, що те, як депутат голосує, теж треба тримати в голові. І якщо ця персона голосує, як русняві орки і людожери з опзж — то вона такий самий орк і людожер.

Котлеты отдельно — мухи отдельно
Я не прочь накинуть (особенно по делу) на практически любого педутата. но зара есть зара
Более того — чо цеплятся к тряпке, если на ней косяков — как у тузика блох?
если это всё таки окажется гучи — я против не буду

Более того — чо цеплятся к тряпке, если на ней косяков — как у тузика блох?

В принципі оцю тезу я і намагався сформулювати, дякую.

Ага, і штани за 60 гривень. Ага, віримо-віримо що вона купила одежину за 680 гривень. Заодно також і повіримо усім телеграм каналам, які одночасно почали відбіляти її репутацію.
ps/ нагадай за декларації її, здається там також не все так чисто і вона не на одну зп живе.

Ага, і штани за 60 гривень. Ага, віримо-віримо що вона купила одежину за 680 гривень. Заодно також і повіримо усім телеграм каналам, які одночасно почали відбіляти її репутацію.

Ну, варум бы и найн? насчет «по акции» — скорее всего врядли, насчет «зара» -вполне правдобоподно. Бабцы они умеют найти прикольные и недорогие шмотки.

ps/ нагадай за декларації її, здається там також не все так чисто і вона не на одну зп живе.

Наличие одной шмотки от зара не перечеркивает всё остальное.

Ну, варум бы и найн? насчет «по акции» — скорее всего врядли, насчет «зара» -вполне правдобоподно. Бабцы они умеют найти прикольные и недорогие шмотки.

*Тут натяк на трохи спойлеру* В серіали «Пуститися берега» в останніх серіях останнього сезону чудово показаний вкид по типу «Ми все знаємо, от-от візьмемо тебе за жопу», і головний герой кинувся все перевіряти чим і видав себе. Так і тут, як тільки опублікувалася тема з блузкою, то вони трігернулися і почали виправдовуватися, в тому числі Лещенко котрий відкрив рота. Ну і вона вже давно палилася брендовими шмотками. Що робить всю цю ситуацію ще більш цинічною

а чому власне з фото двух абсолютно схожих шмоток (за 800 грн та за 1700 євро) ми робимо експертний висновок, що народна обраниця носить саме ту, що коштує 800грн?
рівень п***аватості та вседозволеності наших деяких обранників настільки великий, що я абсолютно не здивований «випадковим збігом» що усі то канали почали відбілювати її одночасно.
я скоріше повірю в будь-яку історію, навіть в ту, що магазин виклав схоже фото на свій сайт/каталог і тут же видалив, чим в те, що обраниця купила кофтину за 800грн і пішла підіймати податки на айфони і зарплати в 500$.

а чому власне з фото двух абсолютно схожих шмоток (за 800 грн та за 1700 євро) ми робимо експертний висновок, що народна обраниця носить саме ту, що коштує 800грн?

Навнерное потому что «похожие, но не одинаковіе, имеющие характерные отличительные признаки»

чим в те, що обраниця купила кофтину за 800грн

Ну, зара вроде довольно таки модная контора, почему бы и не купить что то в ней?

Навнерное потому что "похожие, но не одинаковіе, имеющие характерные отличительные признаки

ти сам робив фото цих двох шмоток і фото тих гудзиків на депутатші і отлічітєльниє прізнакі знайшов? чи так в тг каналі сказали?

ти сам робив фото цих двох шмоток і фото тих гудзиків на депутатші і отлічітєльниє прізнакі знайшов? чи так в тг каналі сказали?

Вопрос — ты сам делал фотку её шмоток и сам нашел их в каталоге «все по 70 тысяч» — или тебе это в ТГ канале сказали?

Ясненько... діалогу з тобою, бачу, не буде: вопросом на питання відповідаєм.
ps. Сходи хоча б полайкай в телеграм каналах ті пости з різних акаунтів, щоб більше таких як ти повірило в це.

Ну а ты сходи полайкай те акки, в которые веришь ты :)
Уровень достоверности то тот же самый
Две новости, две разные марки одежды. В одну ты веришь, в другую не веришь. Почему — аргументировать не можешь.
Я могу аргументировать, почему я допускаю что это и правда могла быть зара.
Ты — можешь гарантированно доказать что это ьыло гучи?

Повторюсь, мне пофиг что она там носит, зару или гучи, оценивать ее надо не по тряпкам. Но потренироваться прлверять факты — всегда родезно.

Да не підривайся ти так, ти мене переконав і я повірив.

Да не підривайся ти так, ти мене переконав і я повірив.

Четсно говоря — не вижу «подрыва» со своей стороны
С твоей — вижу, да, ты упорно пытаешься убедить в чем-то незнакомца из интернета.
могу написать в третий (или даже четвертый?) раз (коль скоро до тебя не доходит ни с первого ни со второго раза) — мне безразлично, гучи там, зара или так далее. Я допускаю что это может быть зара, допускаю, что «зара — это ошибочное мнение», и считаю что «зара или гучи» — не играет особой рояли в оценке данного персонажа

Если у тебя есть что сказать по этому поводу — я с (сомнительным) удовольствием почитаю твои резоны вечером.

Продовжує підриватись далі...

Продовжує підриватись далі...

Спасибо что разрешил
Блядь, я уже с одноразовыми клонами разговарию
Что дальше — начну спорить с телевизором?
П****ц, пора в отпуск.

Ставка мала стати обовʼязковою ще з 2022го, а краще і раніше, для всіх. І бути явно суттево вищою за 1.5%. В середньому по ІТ ринку компенсація десь 2000 USD, — по ставці 3% це буде усього 60 USD! А беручи до уваги середню заробітню плату по Україні, то ми взагалі говоримо про еквівалент вартості підписки на Netflix.

Едине що, було б супер мати можливість списувати витрати на донати фондам як військовий збір. Фонди більш ефективні.

Ставка мала стати обовʼязковою ще з 2022го, а краще і раніше, для всіх. І бути явно суттево вищою за 1.5%. В середньому по ІТ ринку компенсація десь 2000 USD, — по ставці 3% це буде усього 60 USD! А беручи до уваги середню заробітню плату по Україні, то ми взагалі говоримо про еквівалент вартості підписки на Netflix.

Ситуация, когда с тебя требуют деньги на основании «и чо, ты обеднеешь если заплатишь 1000 гривен?» — немного странная.
Давай ты мне будешь ежемесячно перечилсять 60 баксов — это же немного, на уровне стоимости нетфликса

йди у військо — буду перераховувати.

Тобто, якщо я зберу контакти своїх колег військових, котрі зараз не вилазять з бойових дій, то ви зможете кожному оплатити по 60$/міс?

ні. Бо це, по перше, не входило в умову. А по друге я не настільки сіньйор і більше десятка з таких не потягну.
Адресно комусь скидатися — окей.
Але ситуація «один рандом скидається іншому рандому» просто неконструктивна коли це не робиться системно. а коли це робиться системно — це той самий сабжевий податок.

Але ситуація «один рандом скидається іншому рандому» просто неконструктивна коли це не робиться системно. а коли це робиться системно — це той самий сабжевий податок.

Ну т.е. вас не устраивает ситуация «кидать бабло рандому» — но «нологи надо увеличить!»

Ну да. Саме так все і звучить. «кидати гроші рандому» — несистемний ручний одноразовий (умовно) підхід. Може рандом на ці гроші бухатиме, може я сам завтра тим самим рандомом стану і ні́кому стане перечисляти. Один-два такі «везунчики» зі взводу теж погоди не зроблять.
«податок» — регулярні внески, котрі можна прогнозувати, закладати в довгострокові (умовно) плани. Я за отакий другий шлях.

Ну да. Саме так все і звучить. «кидати гроші рандому» — несистемний ручний одноразовий (умовно) підхід. Може рандом на ці гроші бухатиме, може я сам завтра тим самим рандомом стану і ні́кому стане перечисляти. Один-два такі «везунчики» зі взводу теж погоди не зроблять.
«податок» — регулярні внески, котрі можна прогнозувати, закладати в довгострокові (умовно) плани. Я за отакий другий шлях.

І я не за «нологи надо увєлічіть». Я за «донати не замінять податки».

ну да, нужно же знать сколько можно будет сп***ить. Миллиарда явно мало, государство должено знать сколько оно сможет сп***ить в следующем налоговом году

І я не за «нологи надо увєлічіть». Я за «донати не замінять податки».

Конечно не заменят. Когда 1 чинуша за один раз п***ит налогов больше, чем «элен и ребята» могут надонатить за 2 тысячи лет — никакие донаты, разумеется, не заменят налоги

«пусть сначала оні»

ну смотрите.
мы — свои шаги сделали — мы платим налоги и донатим армии
теперь — очередь за правительством — они должны прекратить воровать
Сделают они этот шаг или не сделают — покажет ближайшее время

Сделают они этот шаг или не сделают — покажет ближайшее время

Вот сейчас даже не смешно было.

от особисто я просто не уявляю, який це має бути «шаг». «они должны прекратить воровать» звучить так само як «просто перестать стелять».

от особисто я просто не уявляю, який це має бути «шаг». «они должны прекратить воровать» звучить так само як «просто перестать стелять».

Например — посадить всех крупных воров на длительные сроки
тут где-то приводили «реестр посадок коррупционеров», самый крупный из них был −20к гривен (оправдан), на долльше всех посадили на 5 лет (я не понял за что)
а так — 50% приговорв «штраф, оправдан, штраф»

Сабжевий податок 100% розпиляють у вигляді яєць по 17 гривень і неіснуючих снарядів, питання тільки в тому, на скільки малою буде частина податку котра дійсно використається за призначенням. А от за той десяток людей я впевнений на 100%, бо ми разом їли з одної миски, і разом спали в одному окопі.

Аналогічна пропозиція. Чому це він має — а не ти ? BTW Ти часом зараз не в Канаді ?

так а де хто казав про «має»?
Людина 1 каже «переводьте мені по 60»
Людина 2 каже «переводитиму, якщо будеш у війську».
Ну бо тема про військовий податок і вцілому розмова про це.
У моїх словах немає і не задумувалося жодного примусу.

Да рахували вже багато хто, жодна держава не може собі дозволити мати в армії більше 10% економічно населення, звісно не маючи програми Лейнд Лізу яка забезпечуватиме червону армію на 40%. А тим більше воювати закидаючи супротивника составами боєприпасів, та поклавши в боях 7 мільйонів солдат, а на загал загубивши 20 мільйонів людей. Ресурси мають звідки надходити, якщо вести бізнес є не вигідними чи не рентабельним зокрема через ставки податків — то просто не буде бізнесу.

жодним чином не спорю з цим.

Час редагування мого коменту сплив, тому не зможу уточнити прямо там.
Тож уточню тут — мій комет «йди у військо» — це не про примус, чи обов’язок, чи ще якийсь варіант «антиухилянства»
Мій комент був виключно про те, що в контексті теми про військовий збір «переводьте мені» можна всерйоз сприймати тільки тоді, коли той, кому пропонуєтсья переводити, військовий.

Мій комент був виключно про те, що в контексті теми про військовий збір «переводьте мені» можна всерйоз сприймати тільки тоді, коли той, кому пропонуєтсья переводити, військовий.

Я не просил «переводить мне военный сбор»
Я говорил «если вы считаете что „да сколько там тех денег в налоги, не обеднеете!“» — то переводите эту сумму мне. Вы же не обеднеете с 60 баксов?
А если вы считаете недоречним или глупым переводить какому-то рандому деньги просто потому что они у вас есть — то почему идея повышения налогов просто потому что «у них есть баблишко» — вам кажется удачной?

то почему идея повышения налогов просто потому что «у них есть баблишко» — вам кажется удачной

тому що зараз це звучить не як «підвищити податки бо у них є гроші», а «підвищити податки бо державі потрібні гроші».
Ну не візьмуться ці гроші нізвідки. Якщо запустять друкарську машнику то стане ще гірше.
тому я бачу сенс у підвищенні деяких податків. Бо не бачу альтернатив.

тому що зараз це звучить не як «підвищити податки бо у них є гроші», а «підвищити податки бо державі потрібні гроші».

Нет, это звучит так «повысить налоги, потому что воруют столько, что денег в бюджете не хватает»

Ну не візьмуться ці гроші нізвідки.

Если воровать каждый месяц по миллиарду гривен и более — да, эти деньги не возьмуться ниоткуда — зато уйдут в никуда

тому я бачу сенс у підвищенні деяких податків. Бо не бачу альтернатив.

Альтернатива — перестать п***ить бабло из бюджета
как тебе такое, илог мацк?

btw, у нас була «програма лендлізу», але ми нею не користувались і пані Маркарова розповідала що то ок, бо ті гроші може прийдеться віддавати, а нам і так «на халяву» дають. І от «халява» скінчилась, а фінансування по лендлізу на цей фінансовий рік не передбачено (а нафіга продовжувати, якщо ним не користувались).

Только обеднешь совсем не на $60, обеднеш в логарифмической зависимости ru.wikipedia.org/...​ления достигают максимума. Те $60 имеют очень далеко идущие послествия.

У мене рішуче інша думка, для початку повна підзвітність і аудит державних витрат. І це ми маємо вимагати. Підвищення ставок податків насправді дуже негативно впливають на економіку, особливо інвестиції. Коли зовнішні структури виставляють оцінку привабливості країни для ведення в ній бізнесу і ми в цих оцінках опиняємось на дні планети, то на 4 місці з кінця то на останньому про те, що в цій країні буде вестись бізнес тобто хочь якісь інвестиції можна забути. Нема настільки пришалепкуватих хто хоче просто так подарувати гроші в комерційному проекті, щоб просто їх втратити. Потім це проценти податкових ставок виявляються процентами від нуля — прогнозовано, відповідно усі наслідки як ооьаозід до МВФ наприклад, що є для країни великими неприємностями насправді. Коли уряд звертається до МВФ це само по собі показник повного провалу. Думаю ні для кого не секрет, що так само зовнішні аудити кажуть, що українська держава вкрай економічно не ефективна. При малих доходах вона ще і митарить та займається популізмом, а великими податковими ставками і рекордним для світу кількістю податків та зборів — 135, намагається компенсувати постійний бюджетний дефіцит. Тобто податків в грошах збирається меньше ніж є видатків. Це рівень державного управління, який вважає — що щоб мати більше молока корову треба частіше доїти, та меньше годувати.

підтримую на 100%
якщо за 1.5% змогли суттєво посилити армію в мирний час, то чого ж не підняти цей невеличкий податок у військовий?

3% ніхто навіть не помітить в своєму бюджеті (я взагалі не думаю що його айтішники собі ведуть))

я б підтримав військовий збір 5% до завершення війни.
кому забагато — може трошки зменшити донати (а якщо не донатять, то їх думка мене не цікавить)))

коментарі що збільшення податків шкодить економіці — знаєте що ще сильніше економіці шкодить? повна окупація країни!
знайшли блін час для цієї демагогії, економісти мамкіни))

Розумієш, коли я доначу — я безпоседеньо бачу, на що йде кожна копійка. А коли сплачую податки — отримую грінкевичів, котрі тільки з одного фонду пиздять 270 із 277 лямів (97%, кому ліньки калькулятор відкривати). Відповідно в поточких умовах будь який заклик платити більше податку ціною зменьшення волонтерки — це заклик меньше домогати арміі і дати виродкам більше вкрасти.

да, згоден.
ідеально було б, щоб донати могли компенсувати військовий збір

Тобто ідеально було б взяти частину грошового потоку, котрий зараз иде БЕЗПОСЕРЕДНЬО на армію з мінімальною кількістю посередників, і спрямувати до корита умовних грінкевичів, я вірно зрозумів логіку?

ні. я маю на увазі — ти платиш безпосередньо волонтерам, а щоб при сплаті податків можна було зменшити суму платежу на ту що ти вже задонатив

А бонусом отримуєш захоплюючий квест «Доведи жирній бабі глаші з інтелектом пенька у податковій, що це витрати саме на волонтерку». Проблема в самій системі. Який би костиль ми на неї не накинули — суть не зміниться. А сама система змінюватись не збирається, шо послідновно доводить останні два роки. Як виходити з цього тупіку — я не знаю. Але мені здається однозначно можна стверджувати, що в поточний момент тупе підняття податків — зменьшить обороноздатність країни, а не збільшить.

Дуже легко. В тебе є дві коробки. На одній написано «податок», на другій — «волонтерка». Ти кладеш $100 в першу коробку — і армія отримує ніштяків на $3, умовний грінкевіч отримує $97 на кокс і повій. Ти кладеш сто долларів в другу коробку — армія отримує ніштяків на $100. Загалом — з твоїх $200 армія отримала $103. Встановлюємо мінімальний внесок в першу коробку (підіймаємо податки). Тепер ти кладеш в першу коробку $150, з котрих армія отримує $4,5, а в другу кладеш $50. Загалом — армія отримує $54,5.
103 > 54.5

майже так. Тільки податок регулярний (для тих, хто його взагалі сплачує, звісно), а донати нерегулярні. Тому хоч загалом ситуація буде такою, проте нерівномірність не є гуд.
і відсоток крадіжок написаний якийсь замалий. пропоную вживати 99.95.

Тільки податок регулярний (для тих, хто його взагалі сплачує, звісно), а донати нерегулярні. Т

Т.е. подакти регулярно крадут

і відсоток крадіжок написаний якийсь замалий. пропоную вживати 99.95.

вот смотри, сегодня выпустили человека, который украл полтора миллиарда гривен.
сколько процентов украли?

синій

Йоркширский Терьер
тебе на «р»

Так, нерівномірність це звісно незручно для планування, але вона компенсується швидкістю. Бо шлях грошей з коробки податків до етапу «ніштяки для арміі» вимірюється місяцями, а з коробки волонтерки — годинами. А відсоток я взяв у журналістів, а не з голови. Якщо маєш посилання, де вкрали 99.95 — кидай, я вже нічому в цій країні не здивуюсь.

Так, нерівномірність це звісно незручно для планування, але вона компенсується швидкістю. Бо шлях грошей з коробки податків до етапу «ніштяки для арміі» вимірюється місяцями, а з коробки волонтерки — годинами. А відсоток я взяв у журналістів, а не з голови. Якщо маєш посилання, де вкрали 99.95 — кидай, я вже нічому в цій країні не здивуюсь.

Я в среду отослал ребятам оборудование, в пятницу вечером они его уже забрали
время доставки доната до потребителя — пара суток
Можно было бы и быстрее, но я не успел до отхезда почтовой машины, а ребята забрали не утром, а вечером
но двое суток — тоже ничо так
предыдущий донат доехал за сутки

Який в цьому сенс, якщо жодна поважна людина не отримала долю? Тому й потрібен механізм через загальну кастрюлю, щоб нікого не обділили

Якщо це новий iPhone за 60–70 тисяч гривень, то він може оподатковуватись додатковими митами", — додала вона

Вони і так всі всіру ввезені, тобто там і основного мита ніхто не платить, ну не будуть платити ще й додаткового )

Люди: -Чому ми біднійшаєм?
Зелені: — Бо війна.
Люди: — А чому ви богатійшаєте?
Зелені: — Зааакрийте рот, агенти кремля!! !

В комментариях какой-то невиданный фестиваль долбоёбов.

В комментариях какой-то невиданный фестиваль долбоёбов.

always has been ©
:)

Зате коли хтось з них прийде до мене на співбесіду, буде дуже зручно перевірити їх пошуком по коментарях на доу, щоб точно не найняти собі в команду. То ж хай пишуть)

Не існує гіршого рабовласника аніж колишній раб.

© хтось з відомих

Про які саме коментарі мова?

Ну че, 20 000 грн це аж $525 за сучасним курсом 38.1 до одного ОЛІГАРХИ! Всесвітній банк встановив світовий поріг бідності в 13 доларів на день (національний може відрязнятись), 20 тисяч гривень на місяць це $17.5 доларів на день, тобто рівень малообеспеченно по світовим стандартам ООН. Середня зарплата у Києві — 22000 грн. Якщо вже пішли в розкуркулювання, бо треба гроші на армію (хоча ми як на армію — за донатимо як буде з чого, на відміну від держави волонтерскі фонди звітують). Давайте подивимось на ЗП суддів КСУ наприклад, 254 000 на місяць. Нафтогаз та Укрзалізнця засекретили власні зарплатні, bastion.tv/...​rplati-menedzheriv_n53870 В 20-му році вони собі надавали премій в розмірі 22.3 мільйона доларів, за середнім курсом приблизно 27.8 це було 620 мільйонів гривень. Я думаю якщо якслід по шукати гроші знайдуться, якщо вони звісно треба саме військовим — а не якраз на фінансування, цього красивого життя за рахунок лохів та бидла тобто платників податіків. Оці усі розмови, псевдо соціалістичні пішли в окурат як американці перестали давати гроші. Що стосується прогресивної ставки, щоб стимулювати ре-інвестиції в бізнес — за американським прикладом це звісно вірно, та це принцип ДОЛОЙ НЕПМАНІВ! А самі знаєте хто перший кричить — тримай злодія! BTW Військові які не на нулі отримують в середньому 20 587 грн, з бойовими військово службовці отримують 120 587 грн, тобто усі разом потрапляють в розряд куркулів та сплачуватимуть підвищений податок.

P.S. Якщо на одну зарплатню живе скажімо 3 людини, скажімо дружина в декреті та дитина, то виходить що $5.8 на день. Поздоровляєм пані народну депутатку, яка називає бідних за стандартами ООН — куркулями та багатіями. Ніщій це $5.5 на день, власне електорат з пенсіонерів які за цим рівнем, можливо і поведеться на таку чергову популістку риторику.

І яку зарплату ви вважаєте високою?

В моїй (ідеалістично-айтішній) картині світу все просто:
тризначна (і менше) зп на місяць — 0-999$ — низька
чотиризначна — 1000-9999$ — середня
п’ятизначна і вище — 10000$+ — висока

«Середня» не у значенні «стільки отримує середня людина», а у значенні «на цю зп можна собі доволити середній рівень життя в Україні». Відповідно, на «високу» зп можна собі дозволити високий рівень життя, а на «низьку» — лише виживати, а не повноцінно жити.

Телемарафон крутиться по ТЕЛЕБАЧЕННЮ. Це такий морально застарілий спосіб доставки інформації, який більшість айтішників в останнє бачило коли мультики на Новому Каналі перед школою дивилось
Але якась дивна штука — всеодно він проникає усюди. У тому числі і DOU. Магія телебачення все ж ще працює

Його і в інтеренеті повно, тільки ще і матюкатись дають ведучим.

Знаєте, мені зручніше напряму волонтерам та бригадам зкидуватись, ніж вам

цей механізм не працює справедливо і для всіх.

хтось віддає пів зарплати щомісяця, а хтось болт забив і планує виїхати на шиях тих, хто активно донатить.

цей механізм не працює справедливо і для всіх.

Абсолютно будь-який механізм для когось буде несправедливий

ІМХО відновити справедливість в такому разі дуже легко — законодавчо дозволити tax exemption за добровільні донати на ЗСУ (тим більше, що зараз нібито всі рахунки, на які збирається волонтерська допомога, повинні бути зареєстровані)

як варіант, але за такі донати все одно не можливо купити танки і літаки,

а ще є така стаття витрат, як зарплати військових.
вони вимагають щомісячних значних сум і надходження для них мають бути прогнозовані.
якщо техніку нам «донатять» іноземні партнери, то заплати на бюджеті.

вчора знайшов — armyinform.com.ua/...​odatkovi-milyardy-gryven
з 1300 мільярдів гривень бюджету, 960 мільярдів — це зарплати і утримання особового складу = 72%.
на закупівлю озброєння — 330 мільярдів = 25% бюджету.

www.bbc.com/...​ian/articles/cmjrdnz7kveo
тут пишуть, що безпосередньо на виплати військовим іде 750 мільярдів.
це 56% бюджету

а тут про звіт фонду Притули —
www.ukrinform.ua/...​d-6-milardiv-donativ.html
6 мільярдів за 2 роки = 0.5% від бюджету.

виходячи з цих цифр, можна зробити висновок, що на донатах далеко не виїдеш.

на закупівлю озброєння — 330 мільярдів = 25% бюджету.

3% от которого — тупо сп***или
Посмотрите на бюджеты, в них расходы в доли процентов идут обычно
а тут — 3%. это ОЧЕНЬ МНОГО
И это — просто сп***или.

виходячи з цих цифр, можна зробити висновок, що на донатах далеко не виїдеш.

Гут. Значит можно не донатить?

просто сп***или.

ви дуже часто використовуєте цей ніби-то дуже простий конструкт — мабуть розумієте процеси краще за мене.
поясніть мені будь-ласка, як саме відбувається процес.
це виносять гроші у валізах, переказують на свій рахунок, чи якось ще?
бо я не дуже дотичний до корупційних процесів і мені важко зрозуміти деякі моменти.

Гут. Значит можно не донатить?

це означає, що бюджет міноборони значно краще, ефективніше і прогнозованіше буде наповнюватись саме податками, а не донатами.
і це навіть при існуючих рівнях неефективності, корупції, розкрадання, тощо.

ви дуже часто використовуєте цей ніби-то дуже простий конструкт — мабуть розумієте процеси краще за мене.
поясніть мені будь-ласка, як саме відбувається процес.
це виносять гроші у валізах, переказують на свій рахунок, чи якось ще?
бо я не дуже дотичний до корупційних процесів і мені важко зрозуміти деякі моменти.

ну смотри.
1. Вот деньги в бюджете
2. магия
3. Деньги на счет частных литц.
Всё крайне просто , не так ли?

це означає, що бюджет міноборони значно краще, ефективніше і прогнозованіше буде наповнюватись саме податками, а не донатами.

Ага. И еще более прогнозированно будет раскрадываться — что тоже удобно. понятно.

і це навіть при існуючих рівнях неефективності, корупції, розкрадання, тощо.

Ага. Т.е. чтобы в военном бюджете, который раскрадается и неефективно используетсся, стало больше денег — нужно не сажать воров и не улучшать эффективность использования, а платить больше налогов.
ясно-понятно

2. магия

розгорніть будь ласка цей пункт, я не вірю в магію.

еще более прогнозированно будет раскрадываться

цю мантру у ваших коментарях я читю вже напевно вже двадцятий раз.
вас серйозно залинило.
при цьому ви ще у магію вірите.

розгорніть будь ласка цей пункт, я не вірю в магію.

/
Например
1. берешь бабло для поставки снарядов
2. Снаряды не поставляешь
3. бабло не возвращаешь
4. Кладёшь *** на военных и прочих
5. Требуешь повыисть налоги потому что очень хочется денег

или
1. Берёшь бабло за поставку военной формы
2. Покупаешь хуйню в турции
3. Отдаешь военным с наценкой в 300 раз
4. Кладешь *** на военных
5. Требуешь повысить налоги потому что очень хочется денег

цю мантру у ваших коментарях я читю вже напевно вже двадцятий раз.
вас серйозно залинило.

Да, меня заклинило
Потому что деньги разворовываются уже системно, на самом высшем уровне — и нихуя никаких мер кроме п****жа — не принимается

Я могу быть не прав, конечно
Вы можете меня переубедить — приведя хотя бы один случай посадки вора за последние 2 года

Вы можете меня переубедить — приведя хотя бы один случай посадки вора за последние 2 года

тримайте — barometer.nashigroshi.org

тримайте — barometer.nashigroshi.org

Цитирую дословно:
«надати йому неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 20 000 грн»
И ведь не придерёшься — в Ахтырке (родном, считай, городе) — таки посадили злодюгу коррупционера!!!
А хотя... «визнати не винуватим у пред`явленому йому обвинуваченн»
Ладно, дальше интереснее, Винница....

" у розмірі 15 000 гривень «....
Ляп коррупционера с размаху!
«Призначити ОСОБА_4 узгоджене сторонами покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходу громадян в сумі 34000,00 гривень.»
классно припечатали ворюгу!

Харьков

хуйпойми что сделал, сумм нигде не вижу
«ОСОБА_11 визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні »

Чернобаевка, тут всё просто
«В справі 709/380/21 від 2023-06-22 Чорнобаївський районний суд виправдав особу/осіб за ст. 368 ККУ.»

Одесса
«В справі 522/15484/18 від 2023-06-12 Приморський районний суд м. Одеси виправдав особу/осіб за ст. 368 ККУ.»

Житомир
«Єдине покарання для корупціонера — штраф.»

Стрий

Высший антикор суд
«В справі 761/8517/17 від 2023-04-06 Вищий антикорупційний суд виправдав особу/осіб за ст. 191 ККУ.»

Дунаевский суд

ага, наконец то!
«ОСОБА_8 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України,»
Дали пять лет. так его ворюкгу! Пытался взять взятку в виде девяти купюр по 500 грн!

И прочая ебучая хуетень.
Серъезно, б***ь?
ты эту ХУЕТУ предъявляешь как БОРЬБУ С КОРРУПЦИЕЙ?
Типа «ужо теперь побоятся красть миллиардами»?

Блядь. Я хуюе.

доповню — військовий збір (1.5%) приніс в бюджет 28 мільярдів у 2021 році — це в 5 разів більше, ніж зібрав Притула за 2022-2023 роки.

від податків підприємствам нікуди не дітися. І донатять вони додатково до податків. Можливо якби поточні донати приносили якусь майбутню вигоду (зменшення військового збору після війни) то можливо донатити зараз було би вигідніше. Внутрішня позика.

внутрішня позика — це військові облігації. вони вже є.
доречі, прибуток з військових облігацій не обкладається податком.

списання частини податків у випадку витрат на благодійність також існує,
але для мене то темний ліс, бугалтери підприємств краще мають знати —
kpmg.com/...​lahodiynoyi-dopomohy.html

але військові облігації <> цільові донати. Умовний шараш-монташ не може зараз вкинути 5 лямів на шарки і отримати через кілька років 1% відсоток військового податку замість 1.5%
і я не можу вкинути третину своєї зарплати, щоб ці гроші в частково в пенсійні накопичення / балли для навчання малолітніх родичів конвертувалися.

це мабуть трохи інші механізми, занадто складні щоб їх було легко реалізувати.

Якимось зеленим реєструється волонтерська організація «вектор плюс» куди з їхніх же контор «донатяться» гроші, платяться символічні (навіть в абсолютній величині) податки. Подвійний профіт

Якимось зеленим реєструється волонтерська організація «вектор плюс» куди з їхніх же контор «донатяться» гроші, платяться символічні (навіть в абсолютній величині) податки. Подвійний профіт

слишком сложно, давайте я упрощу
1. зелёные не платят налоги.

я такий же комент починав тричі писати)
Все, врешті, упирається в тих, хто це все обліковуватиме. за двадцять відсотків відкату списуватимуться податки аж гай шумітиме.

про волонтерів згоден!
було б ідеально, щоб свій військовий збір ти міг направити на волонтерський фонд на свій розгляд

Забиті грошима союзників горлянки нардепів (та інших придворних) нарешті потрохи починають повертатись у реальність. Видно 1.33 трлн грн дефіциту бюджету торік не сподобався, власне як і запланований дефіцит у 50% на цей рік. От тільки одразу видно, що вони спускаються із планети рожевих поні (можливо навіть з тієї, про яку згадував один популярний військовий злочинець), бо ніц не знають про реальність. В них же 20 тисяч це багатії, навіть не середній клас. А ноутбуки за 60 — ознака розкоші. То видно я собі купую не пристрій для роботи купую, щоб мати нагоду працювати, платити податки і донатити, а розкішну річ. Ще давайте її реєструвати у ТЦК.

За 2 роки 0 вдалих реформ і постійні корупційні скандали. А тепер дивуються чому це один за одним наші партнери затримують (або помітно зменшують розмір) допомоги.
І головне, що так ницо прикриваються армією. Типу ми розікрали все, дайте грошей погодувати солдат.

Що стосується самого податку. Та хоч 10%. Я і так десятки % свого доходу так чи інакше віддаю на армію, як і мільйони людей довкола. Але ж це не панацея. Має бути комплексне рішення на довготривалий термін, а ми вкотре бачимо спробу простого рішення (по типу стратегії нацдоходів, щоб общипати гусаків і не дай боже не зачепити великий бізнес), яке підтримають пенсіонери, для яких дійсно 20 тисяч (чи покупка за 60) це щось за межами реального.

Що стосується самого податку. Та хоч 10%. Я і так десятки % свого доходу так чи інакше віддаю на армію, як і мільйони людей довкола. Але ж це не панацея

К сожалению да
все эти сборы с лихвой нивелируются розкраданням бюджета.

Навіть з донатами можна було б зробити цікаві штуки на рівні держави — як-то отримання якихось нематеріальних привілеїв і або матеріальних бонусів — зараз і/або в майбутньому (це може бути що завгодно: від доступу до державних сервісів без черги, безкоштовний проїзд міським транспортом, до зменшення/відшкодування частини податкових надходжень за рік по закінченню війни (наприклад на якийсь процент), або будь-який інший варіант)

безкоштовний проїзд міським транспортом

— з форуму ІТшників у воєнній Україні, про пільги для тих хто донатить... Тепер я бачив все, здається....

Це наведено для прикладу, і донатять не лише айтівці. «Ви хотіли пошуткувать, але у вас не вийшло» © Подерв’янський

якщо приклад прям дуже невдалий, і треба пояснювать що це приклад і не націлений на аудиторію ресурсу і взагалі, то це ще питання хто тут невдало шуткує

Как хорошо, что я больше не работаю на Украину.

Боже, ну звідки там такі беруться....

Сколько государство не корми, ему всегда будет мало.

Ця сума охоплює харчування бійців,

На котором в прошлом году сп***или около 8 миллиардов гривен, поєтому нужно повісить налоги — спижженого хватило не всем, там уже целая очередь желающих затарится так чтобі «и внукам хватило»

iPhone можна буде і в Ябко купити

Але навіщо переплачувати?

Классика же.

Столкнулись два Бентли. Выходят хозяева — один прокурор, а второй бизнесмен.
Бизнесмен говорит:
— Слушай, вот у меня есть собственный бизнес. Деньги хорошие приносит, я на них и купил машину. А ты на какие шиши?
Прокурор отвечает:
— Отпускные получил.
— Ничего себе отпускные у вас в прокуратуре!
— Так это смотря кого отпустить...

за якими крітеріями та рейтингами

нам не до Польщі треба а до Узбекістану ще десятки років.

підсвітлювати та конструктивно критикувати можна і потрібно, відверто зневажати Україну -ну то таке, а ви саме цим із комента в комент і займаєтеся

В doingbusiness Польша на 40, Украина и Узбекистан на 64 и 69. Очки находятся в диапазоне 0-100, разница в очках между Украиной и Узбекистанов 0.3. При этом в простоте старта бизнеса, Узбекистан занимает 3 строчку, Украина 61.

У Казахстана фактически на 10 очков больше. Страны Прибалтики входят в топ-20, Казахстан занимает 25 строчку.
Так что некая доля истины в его словах все же есть.

Если посмотреть рейтинг, например Foreign direct investment. Довоенный. То там Украина находится между Ливаном и Пакистаном, хорошими инвестиционно привлекательными странами :) В 6 десятке рейтинга. (Польша на 21)

Пакистаном

У Пакистана, кстати, есть промішленность, ракетная программа и атомная бонба.

В мене знайомі не з ІТ взагалі офіційно не оформлені і часто ще й субсидії отримують. В нас закони взагалі ситуаційно працюють, якщо спіймають

для українців із високими зарплатами
які заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць

Кхм, це 500$, а виплати безхатькам в США в середньому становлять 1000$...

Також вона висловила думку, що дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple) і автомобілі є предметом розкоші

Завжди цікавило чому вже оподатковані гроші мають знову оподатковуватись в залежності від того куди вони витрачені.

а я би не робив розмежування у 20к
війна — це спільна справа, отже приймати участь мають усі.

Мені подобається ідея, що зарплата вище 20к — це розкіш. Неймовірно круто, що люди з зарплатою в 21 тисячу ні в чому собі не відмовляють (особливо, якщо в сімʼї є діти чи хворі/старенькі батьки на утриманні).

21к на сімʼю з 4 людей(2 дитини) — розкіш! Особливо якщо сімʼя мешкає на орендованій хаті десь в Києві і платить за неї 15к. Підласа таке ж відбите створіння як і Безумна.

який пафосний пост) хоча справа йде всього лиш про 300 грн з 20К

Правильно, військовим також податок зробіть, а то майже в золоті купаються. 100к + бонуси за бойові

Там було сказано про 5%.
Втім, це не важливо. Якщо не вистачає коштів, то потрібно підвищити податки, попросити у партнерів допомоги, бо якщо не дадуть — пенсіонери залишаться без пенсії. Головне, щоб депутати бонуси отримали і стабільну зп, а на це грошей точно вистачить.
А корупція, вона не заважає. Це все путя і кацапи, а владу тільки боти критикують.
І взагалі то все ІПСО, як мінімум 73% задоволенні

Чого вам жаль тих пенсіонерів. Вони 32 роки ходили на вибори і голосували за лапшу на вухах. Навіть зараз підійди до якоїсь бабки і спитай що вона думає нашу владу. Вона тобі скаже — Зе лучший президент! Нехай тепер ті пенсіонери пожинають плоди свого вибору!

не дадуть — пенсіонери залишаться без пенсії. Головне, щоб депутати бонуси отримали і стабільну зп, а на це грошей точно вистачить.

Як то кажуть непопулярна думка — депутатів навіть не 450 в той час як пенсіонерів кілька мільйонів. Тисяча гривень пенсіонара це кілька десь так кілька мільярдів гривень на місяць в той час як депутатам навіть якщо по мільйону платити це 450 мільйонів на місяць. Хоч як крутитися не певен що цієї суми вистачить на забезпечення навіть однієї бригади навіть якщо зняти з них всю зп яка здається меньше 40 тисяч що загадом становить 18М на місяць це не співмірні цифри потреб і джерел де їх брати.

Як то кажуть непопулярна думка — депутатів навіть не 450 в той час як пенсіонерів кілька мільйонів.

3 чувака украли за год больше 10 миллиардов гривен

в той час як депутатам навіть якщо по мільйону платити це 450 мільйонів на місяць.

А если каждый будет п***ить по миллиарду гривен в месяц — это 450 миллиардов гривен в месяц

Хоч як крутитися не певен що цієї суми вистачить на забезпечення навіть однієї бригади

Хватит с головой!

де їх брати.

ПЕРЕСТАТЬ. ПИЗДИТЬ. БАБЛО. ИЗ. ВОЕННОГО. БЮДЖЕТА. ВОЮЮЩЕЙ. СТРАНЫ,

Я кажу про зарплатню яка не дуже щось покриє, а ви про вкрадені гроші. Це ж принципово різні речі.

А если каждый будет п***ить по миллиарду гривен в месяц — это 450 миллиардов гривен в месяц

Більшість депутатів не мають аж таких захмарних можливостей той лівак що вони отримують в середньому не перевищує манагерські зп в ІТ якщо ми кажемо про рядових депутатів, а не тих хто завів группу людей.

ПЕРЕСТАТЬ. ПИЗДИТЬ. БАБЛО. ИЗ. ВОЕННОГО. БЮДЖЕТА. ВОЮЮЩЕЙ. СТРАНЫ,

Навіть за мирного часу це неприпустимо. Тут у мене нема ніяких зауважень.

Я кажу про зарплатню яка не дуже щось покриє, а ви про вкрадені гроші. Це ж принципово різні речі.

И то и другое — єто МОИ (в т.ч.) деньги, отданніе государству в виде налогов
не виду принципиальной разниці.

Нарешті у влади стикнулися з реальністю і зрозуміли, що податки під час війни треба підвищувати, а не робити популістичних необдуманих кроків з 2% для ФОП, відміни акцизів на пальне, щоб потім за півроку поспіхом їх відміняти.

У нас були 1.5% військових зборів — скільки з цих грошей пішло на оборону за 2 роки повномасштабки?
А 5% з податків ФОПа скільки пішло на проект для міноборони з 14?
Да, збільшення податків і пакування людей в бусіки явно замотивує людей і вирішить всі питання, а корупція тут ні до чого

P.S. Можна і конституцію переписати або краще взагалі відмовитися — це ж якась «популістична фігня», а у нас війна все ж таки. Та і не працює вона

5% з податків ФОП взагалі йдуть до бюджетів територіальних громад.

а що, хтось сказав «під час війни»? це назавжди))

:`)) «У серпні 2022 року, через пів року після повномасштабного вторгнення Росії, президент Володимир Зеленський підписав закон, який вводить мораторій на підвищення комунальних тарифів на час воєнного стану та на пів року після його завершення.»

і шо?) до чого тут це? ми тут про військовий збір

Скорее всего к тому, что мораторий сняли.

Ловіть комуністку!

Таке враження, що жити в Україні це вже розкіш

Продам 15 Pro Max. Як новий, ціна договірна

що дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple)

Не вірю що це спрацює від слова зовсім. Більшість такої техніки завозять контрабасом і вільно продають на всяких умовних есторах і містерфіксах без усіх цих мит і ПДВ

будуть на мобільних блокпостах зупиняти і перевіряти

Цікаво, як же ж вони це все завозять у таких кількостях і роками цілком нормально собі працюють?! ))

Місцевий прикордонний рух, наприклад.

Тут питання до всіх насправді:
— до виробників: чому вони не завозять товари в достатній кількості, щоб задовольнити попит офіційним товаром
— до податківців: чому контрабанда за яку були сплачені податки в сусідній країні у нас коштує дешевше, ніж офіційно завезений товар
— до митниці: яким чином через кордон в промислових масштабах проходить контрабанда

«Країна чудес», як любила говорити моя вчителька по праву.

Тут питання до всіх насправді:
— до виробників: чому вони не завозять товари в достатній кількості, щоб задовольнити попит офіційним товаром

ну вот смотрите
1. Украина не производит зарядніе станции и генераторі
2. Украина остро нуждается в зарадніх станциях и генераторах
3. Украина облагает зарядніе станции и генераторі таможенной пошлиной.
4. Пошлині бівают двух видов: фискальніе (очень хочется заработать денег) и протекционисткие (хочется защитить своего производителя)
5. Своего производителя нет, защищать некого
6. следовательно пошлині — фискальніе, с целью заработать денег
7. + коррупционная составляющая, при которой таможня не пропустит твой товар пока не отслюнявишь

Вкрации так.

звісно це простіше, ніж розробити закон, про спрямування податків, отриманих від військових, на армію. хай далі філатови, клички та інші садові бруківку кладуть і парки будують, а люди хай платять на армію більше

Дом в Гамбурге сам себя не купит

Це той, котрий був куплений молодшим Кличком ще до того, як старший став мером? Чи ще 1 будинок з’явився?

«Нагадаю, за різними програмами та джерелами столичного бюджету минулого року ми віднайшли на допомогу силам безпеки та оборони майже 7 мільярдів гривень. Тобто 10 відсотків кошторису — найбільше серед усіх міст України. А не 1 відсоток, як дехто бреше і маніпулює! Із цих 7 мільярдів майже 1 мільярд пішов на закупівлю військовими дронів різних типів. А також місто виділило кошти та закупило, за зверненням військових, засоби радіоелектронної боротьби. Які сьогодні ефективно захищають Київ» — сказав Кличко.

Кличко наголосив, що і 2024 року столична влада продовжить це робити, незважаючи на те, що в Києва забрали «військовий» ПДФО. При тому, що столиця і так платить 60 відсотків ПДФО до держбюджету.

У народних депутатів зарплата вища, ми можемо платити 5%. Це було б справедливо",

Враховуючи що вони просто прокладки між ОП та кнопкою то можно взагалі не платити. Корисного функціоналу — нуль.

Правильно, а потім усіх мобілізувати. Що може піти не так? Прості рішення і соотвєтствующій офіс рулять!

«Ми не така країна. Палками нікого на фронт гнати не будемо»

Так ТЦК и не с палками ходит, а с автоматами.

Ну ось, хоч не з эбонітовими!

Замість того, щоб доїти тих, хто і так платить податки треба виводити з тіні інших, хто не платить їх взагалі.

Тобто, щоб депутати платили податок зі свого бізнесу. Ой, забув, що депутат не може мати бізнес

Цікаво як можна щось вимагати від депутатів, якщо кожен третій пересічний займається тим самим, хіба що у менших масштабах.

У вас країна воює, а з бюджету крадуть, грошей не вистачає. Що треба робити? Правильно, забирати більше грошей у населення у бюджет! Боже яка крінжатина.
Населення «з високими зарплатами» і так інколи донатить сильно більше ніж 3%, щоб закрити речі, які має забепечувати держава.
P.S. 73% це ви обрали цю трешину, поздоровляю.

не розумію, як можна в 2015 з’єбаться в Естонію, а у 2024 нити за події 2019 року.
то якісь фантомні болі, чи що?

доречі, що там з податками в Естонії? також можна в 5% вкластись?

ПС. хтось донатить дофіга, а хтось не донатить взагалі, а хтось навіть на пільгову ставку (з 5% на 2%) переходив.
податок — це можливість залучили якщо не всіх, то значну частину населення до «донатів».

і не треба ховати своє небажання вкладатись в перемогу тим що хтось десь там гроші вкрав. це різні процеси з різними наслідками.

ППС. аргументація така ж дибільна, як і звалювання на Кличка вини за затоплені станції метро.

ПППС. я порохобот, єслі шо.

От в мене одне лише питання усім тим хто блеймить людей за вибір президента.
А шо по альтернативам?
Треба було шоколадного знову обирати, за каденції якого зроблено нуль без палички в боротьбі з корупцією?
В нашій країні нажаль нема інституту вибору нормальних кандидатів, адже нормальних кандидатів просто не буває в списках. Нормальні кандидати не мають коштів робити багатомільйонні президентські кампанії. А потім після виграшу вони звідки їх повертати будуть? Так так, з бюджету.
Бюджет на президенську кампанію це вклад щоб зробити ікси з цих вкладів.
Тож у нас з вами вибір заснований на розкладі карт таро «кандидатнейм вкраде з бюджету менше ніж інші».
Маєте кого назвати нормальним кандидатом? Говоріть, посміємось.

Так, звичайно, шоколадний не подобається давайти оберати абсолютно лівого хєра з гори жодного політичного досвіду, очевидно чийсь політичний проект, який тягне з собою теж кучу мутних тіпочків що повилазили нізвідки.
Наче там більше ніяких партій та кандидатів нема кращих. Пєтя, зелєнській і всі інші літераллі гірше за коміка без досвіду. Безсмертний, Богомолець, Кошулинський, ну і простигосподи Гриценко. Ні чорт забирай, абослютний нонейм з командою нонеймів краще. Так переможемо.

Тож у нас з вами вибір заснований на розкладі карт таро "кандидатнейм вкраде з бюджету менше ніж інші

І безумовно нонейм кого спеціально піарили кілька років до цього через серіал буде білим та пухнастим. Ой чорт забирай що.

Альтернатива мутним тіпочкам що повилазили нізвідки — скілові зхематозники. Замінили старих схематозників новими, шок.
Ви зараз лише розколом займаєтесь звинувачуючи тих хто голосував за президента в поточному стані країни. Адже ви гадки не маєте як би було при іншій владі в цю хвилину, гірше або краще. Залиште «what if...?» марвелу.
Я згоден з тим що зараз при владі не достойні люди, але не треба перекладати відповідальність з них на простих людей. Адже на мою думку у цьому виборі винна уся попередня влада, коли після революцій кожен раз залишається корупційне лайно — люди обирають нові обличчя більше не даючи старим шансу.
Напишіть краще наступного разу пост в якому ви поясните чому треба голосувати за вашого кандидата і чому він кращий за інших, це буде кращим за деструктивий блеймінг.

Адже ви гадки не маєте як би було при іншій владі в цю хвилину, гірше або краще. Залиште «what if...?» марвелу.

Навіть кубік з «6 6 6 6 6 1» може випасти одиницею. Це не значить що треба відключити мозок і казати що всі кубіки однакові, нащо вибирати — хто зна може твій крутий кубік все рівно б зафейлився.

Ви зараз лише розколом займаєтесь звинувачуючи тих хто голосував за президента в поточному стані країни

Не за президента, а президента + парламент. Все почалась про коментар про депутата від слуги народа, не зелєнського. Нарід не просто проголосував за рендома, а втопив пєдаль газу і виголосував кляту монобільшість рендомів. Я розумію що типу нові обличчя, але давайте ну якісь запобіжники ставити, замість такого дикого ва-банку?
Ну і да, розкол — це азаза зелю геть зелених геть перевибори під час війни голосую за залужного. Такого я не говорю. Це просто максимальна дурість.

Адже на мою думку у цьому виборі винна уся попередня влада, коли після революцій кожен раз залишається корупційне лайно — люди обирають нові обличчя більше не даючи старим шансу

Так стопе, ці ж прості люди звиноваючуть _всіх_ росіян за вибір який вони не зробили через фальсифікації, але у них відповідальності за демократичний емоційний вибір нового обличчя з серіалу нема? Що за магія така.

Цікаво про кубіки, але усе це про вселенні марвел. Усі ці звинувачення у виборі це не більше ніж маніпуляція, адже на противагу вибору зе і ко у вас є лише фантазії «як було б, якби був інший кандидат». А ні я, ні ви не знаємо чи були б такі ж рішення в тієї альтернативної влади з мрій, чи вони були б гірші/кращі?
То ж усі ваші блейми це всеодно що якийсь фанат поточної владки казав би «ось бачите яка дупа, а прикиньте як ще гірше було б при %альтернативнийкандидатнейм%». Це усе бездоказово, контрпродуктивно. Ви говорите не фактами, а емоціями. І в своїх емоціях ви лише можете що образити інших українців замість того щоб конкретикою оперувати.

Якими емоціями, що обирати монобільшість нонеймів коли країна у стані війни — небезпечно для існування самої країни?
Я ще помітив цікаву штуку, що електорат не розуміє розділення «дія» — «результат», і тепер в майбутньому замість усвідомлення що щось зробив не так, може ще дужче топить за рендомів. Бо типу зеленського обрали наобум, і він боневтік, значить і цього можна обирати. А що не так? Вони ж всі на одне лице схематозники ;-)

Але я з вами згоден, я занадто емоційно на ці штуки тригерюсь. Типу нарід обирає януковичей — треба з цієї країни виїхать і самому запаритись як не робити дебільні вибори. А вони хай роблять що хочуть.

Я якщо чесно- не уявляю що потрібно поміняти в країні, які реформи провести, щоб виборча система запрацювала. Щоб відсіювались або саджались корупціонери, тощо. Просто не розумію як в корупційній владі ці процеси не будуть саботуватись. Маю надію лише на те що єс якось задавить нас вимушеними змінами.

Так виборча система працює, ще раз — українці _демократично_ проголосували за монобільшість нонеймів. Такої демократії нема навіть в штатах, де вибір строго між двома однаково шизанутими стільцями, третьому умовно зеленому, вкатитись неможливо математично.
Ба більше, Кравчука обрали — демократично. Януковича другий раз — теж демократично.
Тому я і апелюю до думалки, бо тут проблема виключно у великій мудрості наріду. От є наприклад такі круті чуваки: sokyra.space/en. Не нонейми, рвуть жопи за країну навіть не потрапивши в парламент, відкрита звітність, живуть взагалі на донати чорт забирай. Мають чітку ідеологію (не ще одна партія залужного чи порошенка, що велика рідкість). Скільки з них пройшло до парламенту по мажоритарці? Ахаха. А яка партія пройшла натомість? Ахаха (2).

Ну там були крім зєлі бойки, ківи, тимошенки. Шляшка можна було б обрати.
А якщо серйозно, то були навіть у тих списках кандидати але народ їх не знає, тому що політикою не цікавиться.
Нічого, наступне покоління буде голосувати за того, хто популярніший в тіктоці

Нічого, наступне покоління буде голосувати за того, хто популярніший в тіктоці

Притула? Усик? Ломаченко?

Если Притуле хозяин оплатит грамотных специалистов (тне хуже тех, что работали в конце 2018 — начале 2019) — то все возможно.
С соответствующими бюджетами нарiд и за Царева проголосует.

С соответствующими бюджетами нарiд и за Царева проголосует.

Я думаю і за Ківу, в Харкові вже був досвід обирати жмура

а ви повелись на переведення стрілок з теми про «треба більше грошей на війну» на «вони не заслужили моїх грошей».

проблема не в керівництві, а в спробах виправдати своє небажання приймати участь у справі, котра стосується абсолютно кожного.

президент — ну, вже який є. чиновники — те ж саме.
і треба вчитись працювати з тими людьми, котрі є, а не на радість ворогам займатись самознищенням і переключенням акцентів з зовнішнього ворога на внутрішні проблеми.

президента обирали на виборах, більшість чиновників —ні. Їх призначили. тобто не треба все докупи.
якщо чиновник краде, то дуже бажано його посадити, а не

треба вчитись працювати з тими людьми, котрі є

Так, треба обережно, щоб не скочуватись в самознищення, але корупціонер підриває тил не меньше ніж ворог.
це як з імунітетом —здоровий організм якісніше дасть опір зовнішнім чинникам

посадити злочинця — це і є адекватне рішення.
а відмовлятись від спільної справи на підставі того, що чиновник краде — це довбоєбізм.

а відмовлятись від спільної справи на підставі того

Я так розумію ви не мобілізовані? Якщо ні, то чому? Навіть якщо ви донатите, то для спільної справи від вас буде набагато більше користі на фронті аніж від тих копійок котрі ви донатите армії.

всьому свій час, і моїй мобілізації також.

під ваш аргумент можна мобілізувати всі 100% населення, і нічого, що для їх забезпечення просто немає ресурсів.

від людини, котра там була тривалий час, досить дивно чути натяки, що державі не потрібні гроші на війну.

всьому свій час, і моїй мобілізації також.

Держава вже навіть не просить, а вимагає, що треба було мобілізовуватися вже на вчора. На Авдіївському напрямку катастрофічна нестача людей.

під ваш аргумент можна мобілізувати всі 100% населення,

Це не вам і не мені вирішувати скільки відсотків і кого мобілізувати. Це має вирішувати ТЦК і СП, ви тільки маєте туди з’явитися та повідомити про свою готовність мобілізуватися для підтримання

спільної справи

На якій стадії відносин з ТЦК і СП ви зараз?

від людини, котра там була тривалий час, досить дивно чути натяки, що державі не потрібні гроші на війну.

Коли потрібні гроші на війну, 1.5 лярди виділених на снаряди не пиздять в наглу серед біла дня. Так само як і не виділяють сотні міліонів на телемарафони.
Чи може ще нагадати про гуманітарні бронежилети котрі продавалися в епіцентрі? В той час, як видавали гавно по ~20кг після котрого спина болить так, що починаєш розглядати варіанти просто застрелитися?
Як гадаєте, прикордонники на західному кордоні котрі ловлять «ухилянтів» влаштовували збори на теплаки? Чи може вони самі скидувалися грошима щоб їх купити? Чи вони шукали якісь волонтерські фонди для цього? Чи може все ж таки їм їх закупила держава? А по якій ціні закупила?
А тепер знайдіть будь-якого солдата/сержанта/молодшого офіцера з того ж самого ТРО, та запитайте скільки теплаків їм було закуплено за державні кошти?

а, я зрозумів, ви з тих, в кого все «воєнкоми і чиновники вкрали, то хай війну і оплачують», але айтішники — бідосі, в них останні 5% забирають.
тобто спроба перекинути відповідальність бо там хтось щось колись вкрав.

ну вкрав і вкрав — треба зловити і посадити, і унеможливити крадіжку в майбутньому.
може ви хочете попрацювати у держзакупках зі сторони міноборони?
покажете, як правильно купити яйця по ціні АТБ.

а війна — це дороге задоволення, і не тільки в плані людського ресурсу, а і по грошам.

я вас можливо здивую, якщо ви з економікою не дружите, але у вас (нас) ці 3% заберуть або у вигляді податку, або у вигляді інфляції, після того, як необхідну суму емітують.

і саме тому броніки по 20кг, і тепловізори самим купляти треба, бо в бюджеті на все бабла немає.
ну так, можна його туди не класти — тоді його точно не вкрадуть, але броніків і по 20кг тоді не буде.
як я вже вище писав — ця логіка трохи дибільна.

Я написав, що мова про «спільна справа» — не має місце бути, якщо перефразувати на мову вояк — ***ня.

і саме тому броніки по 20кг, і тепловізори самим купляти треба, бо в бюджеті на все бабла немає.

На цьому етапі я повторю своє питання, трішки його доповнивши: ви вже купили бронік, каску, активні навушники під каску, зручне взуття (бажано дві пари), запасні комплекти військової форми, AR-15, набої 5.56 до неї, тепловізор, пару десятків артилерійських снарядів, хоча би один пікап на зимовій резині, паливо до пікапа, хоча би з десяток мавіків? Ви озвучили своє бажання ТЦК і СП щодо бажанні взяти участь в спільній справі?

Тут теж маю що сказати

Тут теж маю що сказати

ви вже все сказали.

Де відповідь по ТЦК і СП?

моя відповідь по ТЦК і СП буде приблизно така ж сама, як і в 90% людей тут в коментарях. чи ви очікували щось нове почути?
ну я міг би як ви ще сховатись за «караул, всьо розікрали» і відмовитись оплачувати війну.
чи як дехто переплисти тису, перевести доходи за кордон і т. п.

моя відповідь по ТЦК і СП буде приблизно така ж сама, як і в 90% людей тут в коментарях.

Але про «спільна справа» я побачив тільки від вас.

чи ви очікували щось нове почути?

Ну якось очікуєш від людини котра пише про «спільну справу» якихось більших дій аніж «я закинув 100 грн на збір дронів».

Ви там ще вище писали

посадити злочинця — це і є адекватне рішення.

То скількох ви посадили у вільний від донатів час?

Але про «спільна справа» я побачив тільки від вас.

а решта з тих 90% послались на воєнкомів-чиновників-крадіїв і відмовились приймати участь навіть грошима.
відповідно, такі як ви, лишаться і далі без нормальних броніків.

але, що дивно, і ви в числі тих, хто відмовляється приймати участь грошима, значить ваші побратими і надалі будуть забезпечення, або ви будете купляти і передавати броніки самостійно по роздутим цінам і вірити, що така покупка є економічно більш ефективною.

Ну якось очікуєш від людини котра пише про «спільну справу» якихось більших дій аніж «я закинув 100 грн на збір дронів».

ну я закинув 100 гривень, а мій сусід нічого не закинув і ще й перейшов з 5% на 2%
а що? має право, бо законодавство позволяє.

а в мене на додаток ще виникають сумніви: чого я маю донатити, якщо сусід не донатить?

статистику на ДОУ вже показували, хто і скільки донатить. таке собі. ще й суми донатів з часом зменшуються.

То скількох ви посадили у вільний від донатів час?

а скільки я паспортів на кордоні перевірив?
а скільки я будинків збудував?
а скільки я школірів навчив?
а скільки я операцій провів?

ще щось я маю зробити особисто, щоб колишній вояка зрозумів, що податок на війну — це все одно примусове явище, його візьмуть у будь-якому випадку, не в вигляді прямого податку, так в вигляді інфляції, чи перерозподілом видатків.

і він ніяк не пов’язаний з розкраданням.
витрати на війну — це одне.
контроль за грошима — це друге.
і одне і друге має бути.

а решта з тих 90% послались на воєнкомів-чиновників-крадіїв і відмовились приймати участь навіть грошима.
відповідно, такі як ви, лишаться і далі без нормальних броніків.

Підніміть податки хоч до 95%, але нормальних броників як не було, так і не буде.

і він ніяк не пов’язаний з розкраданням.
витрати на війну — це одне.
контроль за грошима — це друге.
і одне і друге має бути.

От поки немає контролю за грошами, то піднімати податки взагалі не має сенсу

а скільки я паспортів на кордоні перевірив?
а скільки я будинків збудував?
а скільки я школірів навчив?
а скільки я операцій провів?

З’їхали з теми

Підніміть податки хоч до 95%, але нормальних броників як не було, так і не буде.

не факт. і піднімати треба було вже давно, а не через десяток років війни.
окрім податку ще й треба когось, хто виконає замовлення.

От поки немає контролю за грошами, то піднімати податки взагалі не має сенсу

це класична відмазка.
ці процеси мають відбуватись паралельно і незалежно.

класика: «спочатку плавати навчіться, а тоді ми вам воду у басейн налиємо»

З’їхали з теми

яке питання — така і відповідь

не факт. і піднімати треба було вже давно, а не через десяток років війни.

Коли готуються до шашликів, то під яким аргументом підняти?

окрім податку ще й треба когось, хто виконає замовлення.

В офісу президента є такі люди

це класична відмазка.

Нікуя, це класична відмазка:

моя відповідь по ТЦК і СП буде приблизно така ж сама, як і в 90% людей тут в коментарях. чи ви очікували щось нове почути?
ці процеси мають відбуватись паралельно і незалежно.

Але вони нікуя не відбуваються вже майже 5 років.

Ви так і не зрозуміли про що я веду? — я веду за те, що раз ви дійсно вважаєте це «спільною справою», то найкраще що ви можете зробити — це мобілізуватися, бажано закупивши теплаки/пікап з пальним/etc. І просто вірити в те, що підняття податків та боротьба з крадіжкою бюджетних грошей ведеться паралельно.

І що б ви там далі не писали, якщо ви пишете це не по дорозі з ТЦК і СП — то ви — БАЛАБОЛ

яка то має бути клініка в голові, щоб одночасно відмовлятись оплачувати військові витрати своєї держави і скаржитись, що треба укомплектовувати себе самостійно.

відмовлятись оплачувати військові витрати своєї держави

Де я відмовлявся? Чи пропозиція не красти гроші — відмова?

і скаржитись, що треба укомплектовувати себе самостійно.

Ясєн х*й, на телемарафон бабло є, на тепловізори на західний кордон гроші є, а от ЗСУ хай купуються собі тепловізори самі. А я вам нагадаю, що відсутність тепловізора може погубити відділення. Але по***, нових мобілізують. Але ви, ухилянт, чомусь не хочете мобілізуватися ради спільної справи

Де я відмовлявся? Чи пропозиція не красти гроші — відмова?

це була моя початкова теза, до якої ви вчепились.

Я вчепився, і між іншим цілком справедливо, до тези

проблема не в керівництві, а в спробах виправдати своє небажання приймати участь у справі, котра стосується абсолютно кожного.

Чим власне і займаєтеся. Ховаєтеся, за вашими ж словами, за 90% доучан щоб не йти на мобілізацію. Виходить «Вони не йдуть воювати, і я не піду».
І я в даному треді з самого початку взагалі уникав тему податків за військовий збір, поки не почали узагальнювати, після чого мені довелося прокоментувати свою позицію

яка то має бути клініка в голові, щоб одночасно відмовлятись оплачувати військові витрати своєї держави і скаржитись, що треба укомплектовувати себе самостійно.

Потому что а) платишь налоги и б) всё равно комплектуешься самостоятельно

не варто узагальнювати. не всі 100% комплектуються самостійно.

коли чоловіка сестри призвали — був вільний бронік і каска, привезені з Європи, якісні.
я пропонував їх взяти, але він відмовився, бо йому все це видали.

а танками і літаками все одно не вийде укомплектуватись ні самостійно ні навіть через Притулу.

не варто узагальнювати. не всі 100% комплектуються самостійно.

да, это уже огромное достижение

коли чоловіка сестри призвали — був вільний бронік і каска, привезені з Європи, якісні.

ээээ... это государство привезло из европы броник и каску, или волонтёры?

я пропонував їх взяти, але він відмовився, бо йому все це видали.

Броник — тот что 20кг и от которого позвоночник в трусы осыпается?

а танками і літаками все одно не вийде укомплектуватись ні самостійно ні навіть через Притулу.

Конечно. И снарядами не получится — если тупо п***ить деньги, которые выделяются на снаряды
и снаряги не будет — если тупо п***ить деньги, которые выделяются на снарягу.
и.... да ничего не будет, если п***ить денег на порядки больше, чем могут собрать все волонтёры вместе взятые

ээээ... это государство привезло из европы броник и каску, или волонтёры?

станом на березень 2022, коли ще нічого не зрозуміло було, знайшли самі, викупили, кастомер особисто на машині привіз у Львів.

Броник — тот что 20кг и от которого позвоночник в трусы осыпается?

ні, якийсь адекватний був.
я не експерт по бронікам, але якщо людина бачила обидва і вирішила юзати ЗСУшний — значить не такий вже поганий варіант виявився.

Конечно

ну якщо навколо бачити лише зраду, то можна хоч вже бігти до Тиси.

станом на березень 2022, коли ще нічого не зрозуміло було, знайшли самі, викупили, кастомер особисто на машині привіз у Львів.

Угу
т.е. не государство. государству просто не хватило денег, поэтому пора плотить нологи, да побольше

ну якщо навколо бачити лише зраду, то можна хоч вже бігти до Тиси.

я не гринкевич, я не сумел сп***ить миллиард из армии, чтобы меня спокойно выпускали через границу.

т.е. не государство. государству просто не хватило денег, поэтому пора плотить нологи, да побольше

ну а звідки ще держава візьме, як не з податків?

військовий бюджет на 2023 рік — 1300 мільярдів гривень.

8 мільярдів викрили на закупівлях, як ви раніше написали.
ще 1.5 мільярди на снярядах.
ще є якісь цифри? може вдасться вивести підсумок і порахувати відсоток розкраденого від загального бюджету Міноборони.
цікаво, чи хоча б 10% набереться.

ви пропонуєте через певну кількість корупціонерів взагалі відмовитись від фінансування витрат на війну?

ну а звідки ще держава візьме, як не з податків?

Может надо перестать п***ить деньги?
Потому что один ***аный чинуша из МО за один раз п***ит столько, сколько «мы с ребятами» донатим за 300 лет — или столько, сколько 300 таких «компаний ребят» донатят за год
это только ОДИН
второй чинуша — п***ит за раз столько, сколько мы донатим за 200+ лет
Министр обороны только на еде п***ит столько, сколько мы донатим за 1700 лет
Итого, 3 ***аный пидара за один год пиздят столько, сколько мы донати за две ***аных тысячи двести сраных лет
ПРОСТО НАДО ПЕРЕСТАТЬ ПИЗДИТЬ ДЕНЬГИ ВО ВРЕМЯ ВОЙНЫ.

8 мільярдів викрили на закупівлях, як ви раніше написали.
ще 1.5 мільярди на снярядах.
ще є якісь цифри?

Еще миллиард — на одеждее, еще 250 лямов — на чом-то там
и это — то что НАШЛИ и что ВЫПЛЫЛО
Кто-то наказан? ни один
Чувак, которые наебал армию на миллиард — ушел за границу, вообще без проблем
Где ***аныне погранцы, которые с теплаками ловят ухилятнов на тисе? что, этот пидар «в теплаке не светится»?
Или б***ь просто в каждом глазе по пачке баксов было?

і порахувати відсоток розкраденого від загального бюджету Міноборони.

/
10% — это б***ь 130 миллиардов!!!!!
нам с ребятами надо пахать 26 ***аных тысяч лет чтобы такое заработать!!!!
Во врем б***ь войны

С другой стороны — если «ну хотя бы 10% наберётся?» — то идите на*** и отъебитесь от моих налогов. Сумма моих налогов (и всем моих ребят) — вообще несопоставима с тем что вы ебососы п***ите.
Обойдётесь без них

ви пропонуєте через певну кількість корупціонерів взагалі відмовитись від фінансування витрат на війну?

Они пиздять всё что я с ребятами могу заработать за 26 тысяч лет — и вы, ***аное государство, НИХУЯ с этим не делаете
НЕЛЬЗЯ сп***ить СТОЛЬКО БАБЛА — если государство не в доле.

3 эпизода — и спижжено в них столько, что волонтёры просто на*** не нужны, т.к. СТОЛЬКО денег они не собирают

И ни посадок, ни наказаний, НИХУЯ.
тольео «плоти нологи»
на***.

ладно, я бачу срака палає — значить конструктивного діалогу не буде

Да, у меня «пылает»
потому что в ответ на «может надо перестать красть» — ответ «ты там давай плати больше, а то не хватает»

Вы же понимаете, если годами пиздят такие суммы — то даже если я буду платить 100% своего дохода — этого всё равно не хватит?

У вас есть что ответить «по существу», кроме «плати и не трынди»?

треба перестати узагальнювати.
є конкретні особи, котрі крадуть — конкретні особи і мають бути покарані.

поки я бачу лише одні узагальнення, котрі лише демотивують порядних чиновників, та й тих же військових.

Вот смотри, 2 новости из одного времени
Новость 1.
Мазепе просят 700 миллионов гривен залога: в ГБР объяснили, почему его задержали сейчас
Бизнесмену инкриминируют нанесение ущерба государству в размере 7 миллионов гривен.
редактор «Европейской правды» Сергей Сидоренко предположил, что «задержали Мазепу из-за события 11-летней давности,

Новость 2
У Державному бюро розслідувань пояснили, що не могли затримати раніше оголошеного в розшук сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — Романа Гринкевича, адже для цього не було достатньо доказів.
За попередніми оцінками це призвело до збитків бюджету на 1,2 мільярда гривень та відповідно зриву постачання», — наголосили в ДБР.
тримання під вартою із правом внесення понад 500 млн грн

Сравним два кейса — «7 миллионов убітка, залог 700 миллионов, человек арестован» и «больше миллиарда убітка, залог 500 миллионов, человек убежал т.к. „не біло основание задерживать“»

Тебе в єтих кейчас ничего не муляет, нет?
Ничего не кажется страннім, подозрительнім, несообразнім?

Тебе в єтих кейчас ничего не муляет, нет?

кожен кейс треба розплутувати крок за кроком і дізнаватись, чому сталось саме так, а не інакше. співучасників — покарати.

добре, поки не розберуться по цим випадкам — я припиняю платити податки, переводжу кастомерів на офшорку,
а потепліє — попливу через Тису.
ви зі мною?

кожен кейс треба розплутувати крок за кроком і дізнаватись, чому сталось саме так, а не інакше. співучасників — покарати.

А, ну да, «надо разобраться»
если я, скажем, не заплачу (по какой-то причине) налоги — то со мной очень бістро разберуться. Штрафі, блокирование работі, приговор, опись имущется
А если кто-то сп***ил миллиард — то надо разбираться, ой, а с кем, он уже уехал, нету тела — нету дела

добре, поки не розберуться по цим випадкам — я припиняю платити податки, переводжу кастомерів на офшорку,

Я так не могу, к сожалению
Но я бі с большим удовольствие вместо того чтобі отдавать свои налоги пидорасам из правительства — отдавай бі их «подопечнім» подразделениям.

а потепліє — попливу через Тису.
ви зі мною?

Да. Не в буквальном смісле, разумеется, «вплавь через тису», но к моменту окончания войні у меня, скорее всего, будет полній набор документов, которій позволит в течение недели обосноваться в одной или двух европейских странах — разрешение на работу, зарегестрированное предприятие, договор аренді жилья (или собственное жилье) и так далее
Единственное что мне нужно будет сделать — єто заварить термос любимого чая, сесть с семьей в машину и доехать до своего нового места жительства. Маршруті я уже присматриваю.

Маршруті я уже присматриваю.

Ну от, а колега вище пропонував мені в ТЦК йти, щоб справедливо було.

Мені тепер прям хоч розірвись: чи з ним іти в ТЦК, чи з вами тікати у Європу.

Ну, я «тикать» не собираюсь. Может быть не в последнюю очередь потому что законного способа выехать — не существует, а миллиарда я не украл, чтобы меня просто так выпустили
А вот покинуть сии гостеприимные палаты — я думаю — после войны — самое дело
Всё равно места ни мне, ни моим детям тут не найдется.

Всё равно места ни мне, ни моим детям тут не найдется.

а чому ти так вважаєш?

а чому ти так вважаєш?

Ну, для начала, 74% населения хочешь «просто поржать» ©
для продолжения — 74% населения, вкупе с действующей властью, постулирует мысль что «всех порохоскотов мы развесим на столбах»
Дальше можно продолжать что — мы просто не нужны этому государству, о чем на прямо и косвенно и государство, и простой народ уже давно и настойчиво заявляет

А вот в той же, скажем, Болгарии (не самой богатой стране ЕС, но есть в ней свои плюсы) — меня с семьёй давно ждут с распростёртыми объятиями. если с границы Румынии позвоню и скажу «буду завтра, встречайте!» — то завтра у меня уже будет открытый b2b, арендована квартира с паркоместом и в холодильнике будет запас продуктов на пару дней, чтобы я не отвлекался по мелочам, пока буду входить в курс дел.
(окей, не с границы и не завтра, может через неделю — но смысл именно такой. И у меня будут преференции, т.к. у меня и ребёнка есть дипломы магистров но нужным специальностям. у нас же ими можно просто подтереться)

Тікати з ТЦК у Європу. 😅

Залог же назначается исходя из твоего состояния. Логика же простая, сумма для тебя должна быть внушительная, что бы ты не свалил в закат. Для Мазепы 7млн грн, как для вас 7тыс грн. Ибо состояние у него, вероятно не одна сотня миллионов $.

Залог же назначается исходя из твоего состояния. Логика же простая, сумма для тебя должна быть внушительная, что бы ты не свалил в закат. Для Мазепы 7млн грн, как для вас 7тыс грн. Ибо состояние у него, вероятно не одна сотня миллионов $.

«Размер залога определяется с учетом обстоятельств уголовного правонарушения,»
Т.е. имеем — хишение более миллиарда гривен — и залог в 500М и «нарушения на сумму 7М гривен в странной ситуации» — и залог в 700М гривен
при этом одиного — арестовали и сожгли дом, второго — «не нашли, а чо искать, доказательств то нету»

Всё это ОЧЕНЬ странно, не так ли?

Вид предмета залога и его размер определяется органом, избравшим данную меру пресечения с учетом характера совершенного преступления, данных о личности обвиняемого и имущественного положения залогодателя.

Всё это ОЧЕНЬ странно, не так ли?

Ничего странного не вижу. Для Мазыпы 180к $ — карманные расходы. Они не будут гарантировать, что он не выедет в какое-нибудь США, через «тису».
Задача залога — это не вернуть похищенное, это не кешбек. Задача залога, быть таким, что бы не слинял и очевидно что он должен соответствовать «состоянию» обвиняемого.

хишение более миллиарда гривен — и залог в 500М

Вы верите что они одной семьей разворовали все? Очевидно что нет, линия откатов большая. Какой % оседал в их карманах, вопрос дискуссионный. Едва ли у них есть деньги даже на 0.5млрд залог)

«не нашли, а чо искать, доказательств то нету»

Задержали, выдыхайте.

Ничего странного не вижу. Для Мазыпы 180к $ — карманные расходы. Они не будут гарантировать, что он не выедет в какое-нибудь США, через «тису».

но при этом он НЕ пробовал выехать через тису
а гринкевич — ПЫТАЛСЯ перечесь границу

Задача залога — это не вернуть похищенное, это не кешбек. Задача залога, быть таким, что бы не слинял и очевидно что он должен соответствовать «состоянию» обвиняемого.

Почему гринкевичу НЕ НАЗНАЧИЛИ залог? и дали возможность попытаться бежать за границу?

Вы верите что они одной семьей разворовали все? Очевидно что нет, линия откатов большая. Какой % оседал в их карманах, вопрос дискуссионный. Едва ли у них есть деньги даже на 0.5млрд залог)

Откуда плавно возвращаемся к моему тезису: такие деньги невозможно украсть без разрешения государства
и второй тезис : вы и правда верите что кто-то будет наказан?

Задержали, выдыхайте.

Да, при попытке пересечь границу. как там насчет «анализ личности, попытка бегства»? У кого была попытка бегсьтва, у кого — не было? кому какой залог назначили?

но при этом он НЕ пробовал выехать через тису
а гринкевич — ПЫТАЛСЯ перечесь границу

23 січня Київський апеляційний суд зменшив розмір застави до 21 млн грн, але не скасував рішення суду першої інстанції.

Ігор Мазепа вийшов із СІЗО під заставу 21 млн грн

23 січня Київський апеляційний суд зменшив розмір застави до 21 млн грн, але не скасував рішення суду першої інстанції.

Ігор Мазепа вийшов із СІЗО під заставу 21 млн грн

Ждем выхода гринкевича

а вообще б***ь что за на***? «Давай ебанем ему 700 лямов!» — «а давай!» — «да не, ***ня, давай уменьшим до 20 лямов!» — «занехуй делать!»

Еще у меня пілает по причине того что ВСЕ налоги, которіе я заплатил за последние 10 лет — СПИЗДИЛИ. ВСЕ
И требуют еще, т.к. «не хватает нажраться»
и ГОСУДАРСТВО — НИЧЕГО не делает по єтому поводу.
Повторяю по буквам: Николай. Ирина. Харитон. Ульяна. Яков
Ничего.

ви/ми і є держава.
колупніть трохи глибше і хтось з тих чиновників виявиться вашим сусідом, кумом свата і т. д.

можна самому піти на держслужбу і показати як треба чесно працювати,
можна самому запропонувати на тендері яйця по 9 гривень, а не по 17.

ви/ми і є держава.
колупніть трохи глибше і хтось з тих чиновників виявиться вашим сусідом, кумом свата і т. д.

Угу. Мои соседи — єто люди, которіе получают копейки, но из єтих копеек они собирают бойцам на фронт. передачки передают и вс’ такое прочее

можна самому піти на держслужбу і показати як треба чесно працювати,
можна самому запропонувати на тендері яйця по 9 гривень, а не по 17.

Понятно. «сперва добейся» ©
я НЕ хочу на госслужбу. Если бі хотел — я бі там работал.
Мне б***ь что, если, скажем, водоканал работает херово — идти б***ь работать в водоканал и учить их б***ь работать?

Мне уже не 16 лет, у меня уже нету ни сил, ни времени, да и желания — строить с нуля всю сраную страну заменяя собой всё сраное правительство и всё сраное чиновничество
74% населения — такая ситуация устраивает
даже на ДОУ есть персонажи, которые говорят что «ну сп***или, ну сколько? ну 130 миллиардов, да по***!».
Я не воспитатель, я не хочу воспитывать ебалаев, это не моя задача.

Угу. Мои соседи — єто люди, которіе получают копейки, но из єтих копеек они собирают бойцам на фронт. передачки передают и вс’ такое прочее

та ну, брехня!
вони вам просто не кажуть, а гребуть лопатою як і всі.
Мабуть консервують не огірки, а долари і євро!

Мне б***ь что, если, скажем, водоканал работает херово — идти б***ь работать в водоканал и учить их б***ь работать?

от і я те ж саме вище вашому «колезі» відповідав: «мені що їх, особисто треба саджати?»

та ну, брехня!
вони вам просто не кажуть, а гребуть лопатою як і всі.
Мабуть консервують не огірки, а долари і євро!

Смишно. Мне нравится как ты паясничай и юродствуешь, продолжай

от і я те ж саме вище вашому «колезі» відповідав: «мені що їх, особисто треба саджати?»

Нет, вы можете продолжать оправдывать ворье в правительстве
«ну сколько они там украли, 10% тоже мне сумма!» ©

Нет, вы можете продолжать оправдывать ворье в правительстве
«ну сколько они там украли, 10% тоже мне сумма!» ©

я нікого не виправдовую, а лише пояснюю, що через певних конкретних виродків, ви згодні, щоб військові і далі сиділи на шиях волонтерів і родичів,
згодні особисто їх забезпечувати кожного разу, коли вони цього потребують.
ну і зарплатня в них лишиться мабуть що без змін, а отже притоку нових бажаючих добровільно мобілізуватись не передбачається.
ви ж щомісячну премію мабуть не платите знайомим?
а отже бусіки незламності і комплектація всєю сім’єю і друзями продовжуватиметься і надалі.

ну і все решта, чого не можливо купити на донати — придбано не буде.

нагадую, що по Айті сегменту —
dou.ua/...​ations-from-ukrainian-it
dou.ua/forums/topic/43808
dou.ua/forums/topic/46688
з решти громадян донатів ще менше.

я нікого не виправдовую, а лише пояснюю, що через певних конкретних виродків

єтих «конкретніх віродков», как минимум — более половині правительства, т.к. нельзя просто так взять и украсть 10 миллиардов гривен — и чтобі никто єтого год не видел.

ви згодні, щоб військові і далі сиділи на шиях волонтерів і родичів,
згодні особисто їх забезпечувати кожного разу, коли вони цього потребують.

1. Те деньши, которіе я плачу в виде налогов — разворовіваются на 100%
2. Те деньги, которіе я доначу — на 100% идут в дело
что же вібрать?

ну і зарплатня в них лишиться мабуть що без змін,

ЗП раненого бойца в госпитале — около 600 грн, плюс минус
Почему так? Видимо — «я недостаточного много налогов плачу» ©

ви ж щомісячну премію мабуть не платите знайомим?

Я ежемесячно плачу налоги незнакомім

а отже бусіки незламності

Кстати, бусикам незламности — всегда хватает времени віяснить что человек — ухилянт, надавать ему п***юлей и запихнуть в тцк. Человек же миллиард не крал, тут сразу все понятно.

ну і все решта, чого не можливо купити на донати — придбано не буде.

например — не будет куплено снарядов и мин на полтора миллиарада гривен, не будет куплено продовольствия на 8 миллиардов гривен, не будет куплено качественного обмундирования на более чем миллиард гривен, да?

з решти громадян донатів ще менше.

Зато можно содрать с них побольше налогов — и их тоже сп***ить.

єтих «конкретніх віродков», как минимум — более половині правительства

якщо їх 50+%, то один з двох ваших кумів-чиновників точно краде, навіть якщо ви впевнені, що це не так.

т.к. нельзя просто так взять и украсть 10 миллиардов гривен — и чтобі никто єтого год не видел.

так побачили ж.

1. Те деньши, которіе я плачу в виде налогов — разворовіваются на 100%
2. Те деньги, которіе я доначу — на 100% идут в дело
что же вібрать?

ми ж вже рахували: бюджет міноборони 1300 мільярдів, нарахували крадіжок наразі на 10 мільярдів.
також можете подивитись дані, чи змінилось забезпечення в проміжках до/після 2014 року і як змінилось фінансування. цей показник дасть зрозуміти, чи всі 100% розкрадається, чи все ж таки ні.

якщо їх 50+%, то один з двох ваших кумів-чиновників точно краде, навіть якщо ви впевнені, що це не так.

Я понимаю, что собака лает-ветер носит, но не могли бы вы назвать что это у меня за такие «кумы-чиновники»? Глядишь я бы воспользвоался бы их услугами

так побачили ж.

Да, «увидели», когда «подозреваемый» дал недостаточную взятку и его решили показательно наказать. он одумается — и дело будет закрыто за «отстуствием состава преступления» ©

ми ж вже рахували: бюджет міноборони 1300 мільярдів, нарахували крадіжок наразі на 10 мільярдів.

то что увидели — 10 миллиардов. Если это не сумма — дайте мне миллиард, я распоряжусь им с умом
3 эпизода (из скольки?) — 10 миллиардов, ноль посадок.
«простого человека» же посадят за неуплату налога в 15 гривен

також можете подивитись дані, чи змінилось забезпечення в проміжках до/після 2014 року і як змінилось фінансування. цей показник дасть зрозуміти, чи всі 100% розкрадається, чи все ж таки ні.

2022-2023 год, украдено более 10 миллиардов гривен, это «особо крупное», если не сказать больше
Где дела, суды, посадки? «недостаточно доказательств»?

Повторюя: идею «ой, да украли то всего 10 миллиардов, чего барагозить» — мне задвигать не надо, я её не приму. в чистой теории я еще могу понять «купили не по самым выгодным ценам». но в этих 3х эпизодах не было такого — там просто украли.

Я понимаю, что собака лает-ветер носит, но не могли бы вы назвать что это у меня за такие «кумы-чиновники»? Глядишь я бы воспользвоался бы их услугами

так ті ж, що в рядах корупціонерів, котрі мільярди крадуть щороку. які ж ще?

Повторюя: идею «ой, да украли то всего 10 миллиардов, чего барагозить»

моя ідея полягає не в цьому.
прикро, що ви її не усвідомлюєте.

так ті ж, що в рядах корупціонерів, котрі мільярди крадуть щороку. які ж ще?

И вы таки готовы ответить за утверждение, что я или мои знакомые причетны к краже дене у военных?

моя ідея полягає не в цьому.
прикро, що ви її не усвідомлюєте.

А вы попробуйте выражать свои идеи попроще
например вместо «да похер, подумаешь сп***или 10 миллиардов, там этих миллиардов еще 1300 осталост, а как налоги подымут — так еще и больше будет» — скажите что-то типа «все воры, растратчики, коррупционеры, которые крадут деньги у страны во время войны — должны быть быстро и безжалостно наказаны (желательно вместе с семьями)» — глядишь оно и понятнее станет — что вы там такое говорите.

И вы таки готовы ответить за утверждение, что я или мои знакомые причетны к краже дене у военных?

всього пару разів треба було повторити цю фразу, і ви вже на серйозних щах лізете кулаками махати.

та ж сама фігня і з узагальненням.

да похер,

не було в мене такого.

скажите что-то типа

вибачте, не можу врахувати і задовольнити індивідуальні побажання кожної вразливої айтішної особи.

глядишь оно и понятнее станет

та я вже давно не претендую.
знав, але от знову нагадав собі, що люба дискусія — це лише втрачений час і нікого ні в чому переконати не вийде.

єдине що москалі лупають цю скелю і далі і таки розхитують, сіять недовіру там, де її не повинно бути.

всього пару разів треба було повторити цю фразу, і ви вже на серйозних щах лізете кулаками махати.

Кулаками? В интернете? А что, уже изобрели способ?
Бокс по переписке, вот это всё?

не було в мене такого.

вот это

орахувати відсоток розкраденого від загального бюджету Міноборони.

я воспринимаю «даже 10% нету, похер»
Возможно, я не прав и вы вовсе не это имели в виду?

вибачте

Не, не прощу

та я вже давно не претендую.

А вот это — правильно

єдине що москалі лупають цю скелю і далі і таки розхитують, сіять недовіру там, де її не повинно бути.

А, это москали сп***или 10 лярдов (и продолжают п***ить)?
«Не время говорить о коррупции», «не раскачивайте лодку», «не раскалывайте общество жалкими 10ю миллиардами»?

я воспринимаю «даже 10% нету, похер»
Возможно, я не прав и вы вовсе не это имели в виду?

ви не правильно сприймаєте.
моя зацікавленість абсолютно щира.

на фоні військової допомоги і стороннього аудиту від США і інших партнерів красти досить ризиковано.

А, это москали сп***или 10 лярдов (и продолжают п***ить)?
«Не время говорить о коррупции», «не раскачивайте лодку», «не раскалывайте общество жалкими 10ю миллиардами»?

та ні, не москалі,
моя позиція скоріше: «викинути тих, хто хитає човна і грести далі, бо на тому боці чекають».
ваша позиція: «перестати грести і почати розбиратись з тими, хто хитає»

на фоні військової допомоги і стороннього аудиту від США і інших партнерів красти досить ризиковано.

но наше правительство — бесстрашное, поэтому крадет как не в себя

моя позиція скоріше: «викинути тих, хто хитає човна і грести далі, бо на тому боці чекають».
ваша позиція: «перестати грести і почати розбиратись з тими, хто хитає»

Нет.
Ваша позиция — «разбираться с корупцией не на часи!» ©
Моя — «самое время»
Повышать налоги в то время когда эти деньги воруют — смыслса ноль. Эфеективнее эти «полтора процента» целевыми платежами отдать тем подразделениям, над кем шефствуешь.
Если деньги не крадут — вопросов насчет «больше налогов потому что бюджет скудеет» — не возникает
если деньги крадут — то первый вопрос «может б***ь прекратить воровать?»

Ваша позиция — «разбираться с корупцией не на часи!» ©

маячня же повна.

вже мільйон разів наголошував тут у коментарях, що ліквідація корупції і збільшення податків — це повністю незалежні і паралельні задачі.

Если деньги не крадут — вопросов насчет «больше налогов потому что бюджет скудеет» — не возникает

відкрию для вас декілька ключових секретів, тільки нікому не кажіть:
1. до десятка мільйонів українців втекло і це сильний удар по бюджету
2. окуповані промислові регіони і втрачене виробництво — це ще один сильний удар по бюджету.
3. війна — це ще один сильний удар по бюджету.

если деньги крадут — то первый вопрос «может б***ь прекратить воровать?»

їм треба перестати красти, а вам вже давно час перестати прикидатись дурником.
чи ви не прикидаєтесь?

вже мільйон разів наголошував тут у коментарях, що ліквідація корупції і збільшення податків — це повністю незалежні і паралельні задачі.

Нельзя наполнить дырявую бочку
сначала надо заделать дыры

відкрию для вас декілька ключових секретів, тільки нікому не кажіть:
1. до десятка мільйонів українців втекло і це сильний удар по бюджету
2. окуповані промислові регіони і втрачене виробництво — це ще один сильний удар по бюджету.
3. війна — це ще один сильний удар по бюджету.

4. Ежемесяно пижженые один миллиард гривен — это еще один сильный удар по бюджету.
Причем — это ДОБРОВОЛЬНЫЙ и СОЗНАТЕЛЬНЫЙ удар по бюджету, с которым, в отличие от первых трех пунктов -что-то можно сделать, т.к. он — полностью под контролем правительства.

їм треба перестати красти, а вам вже давно час перестати прикидатись дурником.
чи ви не прикидаєтесь?

Лошадка, ты решила перейти на личности? У тебя чо, законичились оправдания почем «воровать это нормально» и ты решила назвать собеседника «дурачком», раз собеседник не понимаю — почему это нормально п***ить бабло из военного бюджета воюющей страны?
Так может это не я — «дурачок», а ты у нас просто туповат немного?

Смишно. Мне нравится как ты паясничай и юродствуешь, продолжай
вот смотри

почалось все насправді значно раніше, коли ви вирішили періодично «тикати» незнайомій людині.

Лошадка
ты решила
ты у нас просто туповат

ну і це, звісно, вишенька!

але так як ви з коментаря до коментаря повторюєте одну і ту ж дибільну мантру: «всє 100% моіх налогов спіжжєни, всьо пропало!!!!!!!!»
при тому, мабуть не в курсі, що ваші податки осідають переважно в місцевому бюджеті і розподіляються тими людьми, котрих ви і ваші сусіди обрали на місцевих виборах, а отже якщо «спіжжєно» більше ніж пішло в державний бюджет, то це вина вас і ваших сусідів.

також ваша позиція звучить як: «пєрестаньтє воровать і будут у вас дєньгі в бюджете»,
при тому макропоказники вказують на те, що «спіжжєно» далеко не все, як ви стверджуєте, а отже «перестаньте воровать» поверне в бюджет ті нещасні 10%, котрі погоди не зроблять.
але в той час, поки ви грюкаєте тапком по столу і чекаєте покарання для корупціонерів — ви не платите в бюджет значно більші суми, ніж були вкрадені.

На підставі всього цього я дійсно приходжу до висновку, що ви належите до тих людей, про котрих писав Жванецький:
«Мудрость не всегда приходит с возрастом. Бывает, что возраст приходит один.»

ПС. давайте, насипте ще якоїсь крінжі.

вот смотри
за банальный 1 миллиард гривен — можно было бы весь фронт обеспечить кое-каким оборудованием, не военным, но необходимым.
или купить тысяч 50-70 дронов

Но вместо этого — они ушли на развлекушки чинуш и правительства
а я завтра поеду отвозить на НП остатки своих личных запасов, надеясь что мне они не понадобятся и понимая что народу на передке эти железки нужнее, чем когда либо будут мне, и я как нибудь да перебьюсь, а им без них будет сложно.
И пойду задоначу на лекарства, на дроны, на много что еще, хотя месяц уже заканчивается и денег осталось совсем ничего.

а ты можешь продолжать рассказывать, что украсть у военных во время войны 10 миллиардов гривен за год — это нормально, это ничего, важно чтобы я налоги платил.

ну от, а я не задоначу, і ще якийсь вася не задонатись.

а значить ви оплатите ліки і дрони свому куму, мому швагру і васіному брату.

ну от, а я не задоначу, і ще якийсь вася не задонатись.

а значить ви оплатите ліки і дрони свому куму, мому швагру і васіному брату.

Да, именно так я и сделаю
потому что помощи от государства — ноль. «нет оснований задерживать за кражу миллиарда» ©

Да, именно так я и сделаю
потому что помощи от государства — ноль. «нет оснований задерживать за кражу миллиарда» ©

супер! в мене з васьою аж камінь з плеч!
тепер можна не паритись, бо є Олексій, котрий все оплатить.

супер! в мене з васьою аж камінь з плеч!
тепер можна не паритись, бо є Олексій, котрий все оплатить.

На ваше счастье — да
на вас и на государство — надежды нет.

На ваше счастье — да
на вас и на государство — надежды нет.

спасіба! чмокі!
знав, що на вас можна покластись у цій справі!

я вам список потреб тоді пришлю найближчим часом

спасіба! чмокі!
знав, що на вас можна покластись у цій справі!

я вам список потреб тоді пришлю найближчим часом

Да, не вопрос
Если у меня что-то останется после повышения налогов (депутатские гучи сами себе не купят, знаете ли) — я обязательно помогу вам в этом деле

для вас і всіх, хто вірить в рожевих поні та єдинорогів я тут з публічних джерел трохи чисел насмикав —
dou.ua/...​rums/topic/47139/#2769777

для вас і всіх, хто вірить в рожевих поні та єдинорогів я тут з публічних джерел трохи чисел насмикав —
dou.ua/...​rums/topic/47139/#2769777

ПРекрасно
так что — можно не донатить?

не всі 100% комплектуються самостійно.

Из свежего — хлопцам прилетело, все живы, но барахло всё в минусе.
И вот мы («мы» — это я примазываюсь, у меня в этом деле роль крохотная), собираем им всю бытовуху — связь, генераторы, лекарства, лежаки, барахло, посуду, етк
Конечно, если бы мы еще на калашматы и патроны скидывались — это был бы совсем стыд.

а, я зрозумів, ви з тих, в кого все «воєнкоми і чиновники вкрали, то хай війну і оплачують», але айтішники — бідосі, в них останні 5% забирають.

Для того чтобы собрать ту сумму, которую походя крадёт один единственный чиновник в одной единственном открывшемся эпизоде -таких лохам как я и компания — нужно впахиват несколько десятков лет.

ну вкрав і вкрав — треба зловити і посадити,

Поймали и выпустили за рубеж. Т.е. обычный гражданин — НЕ может выехать, а вор, укравший миллиард и находящийся под следствием — уезжает запросто

може ви хочете попрацювати у держзакупках зі сторони міноборони?

там уже «поработали». Украли порядка 8 миллиардов

а війна — це дороге задоволення, і не тільки в плані людського ресурсу, а і по грошам.

Поэтому крадут полтора лярда на снарядах, лярд на снаряге... а чо стеснятся? «война это дорого»

я вас можливо здивую, якщо ви з економікою не дружите, але у вас (нас) ці 3% заберуть або у вигляді податку, або у вигляді інфляції, після того, як необхідну суму емітують.

«всё равно ты эти деньги профукаешь, так лучше отдай их нам, мы их не профукаем а выгодно вложим в недвижимость»

А вот на компенсации жилья депутатам, на телемарафоны, на украсть, на платтячка по 2 штуки евро — в бюджете бабло есть.

Согласен, логика «отдавай бабло» — дебильная

Держава вже навіть не просить, а вимагає

Як вимагає?

Це не вимога, це безлад.
Вимога була б через законопроект, але за 2 роки його не має, а значить державі не треба.

це безлад

В нас методичний та цілеспрямований безлад з 2019 року. Але є факт — людей на фронті критично невистачає. Так було на початку 2022 так є і зараз.

Вимога була б через законопроект, але за 2 роки його не має, а значить державі не треба.

Навіть не треба законопроекту. Достатньо розпорядження верховного головнокомандувача. Але не_лох на це не піде, бо сильно вдарить по рейтингу. Бо якось незручно виходить спочатку обіцяти шашлички в травні, а потім власноруч обʼявити мобілізацію.

Особисто моя думка — простий_наріт заслуговує на те що має. В 2019 вирішив «сайтісь па срєдінє», то настав час. Жалко тільки Львів. Єдина область де більшість — адеквати.

Достатньо розпорядження верховного головнокомандувача.

Яке може бути розпорядження яке змусить людей прийти в ТЦК поза процедурою?

Дотримання процедур (не тільки відносно ТЦК) саме приведе людей в ТЦК

Так яке розпорядження? Адже не для резервістів після оголошення військового стану, треба з’явитися за викликом (!). Це важливий нюанс.
А викликає ТЦК в встановленому порядку, а отже повісткою.

Ну от, можна це зробити за місцем роботи. Або за місцем проживання.

ФОП не за пропискою, і «план» ламається.

Треба було шоколадного знову обирати

Почитайте у вільний час як виглядав військовий стан здорової людини введений «шоколадним» в 2019 році на 60 днів у 10 областях.
P.S. шашличків там не було

А нашо читати? Я був в Україні в той час. Ви маєте відповідь на питання «нащо Порошенко ввів той військовий стан»? Бо щось всі вважають те питання риторичним і не відповідають на нього. Нічого в житті тих областей не змінилось. Ніяких обмежень в роботі/перебуванні на вулицях/тощо не було, щоб надати владі/військовим якісь переваги в пересуванні, або переміщені чогось стратегічно важливого) не було нічого. Повторюсь, нащо тоді ввели військовий стан? Щоб що?

Нічого не було, то ІПСО

Ввечері 25 листопада 2018 року, після агресії прикордонних кораблів РФ у Керченській протоці проти кораблів ВМСУ запропонували Президенту Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб

28 листопада 2018 року у Генштабі заявили, що з оперативним резервом першої черги будуть проведені збори, буде посилена охорона портів у Бердянську та Маріуполі, уздовж кордонів із Росією Україна виставить бойові бригади. Поліція з 28.11.2018 переведена на посилений режим ведення служби. Правоохоронці встановили збройні блокпости.
Крім того, в областях з’являться штаби оборони, мета яких — перевірка резерву військових, можливостей мобілізації та технічного стану. Підрозділи операції Об’єднаних сил (ООС) на Донбасі приведені в повну боєготовність

3 грудня розпочинається цикл масштабних зборових заходів із резервістами та військовозобов’язаними

6 грудня 2018 р. Президент України Петро Порошенко на день Збройних сил України дав старт передислокації десантних військ в особливо небезпечні напрямки на кордоні, звідки може вдарити Росія.

Це в 2х словах, ось чому я сказав вам поцікавитись цим питанням. Але ви занадто самовпевнені

Повторюсь, нащо тоді ввели військовий стан? Щоб що?

Мені здавалось шо військовий стан і вводять у разі загрози нападу. Так же книжка пише

Помню у нас на сайте городских новостей писали про все эти страсти что ждут с введением ВП в 18. И знаете что? Никакой разницы между до, во время и после я не заметил. Ну кроме пары дней шального курса в обменках. Никакого движения военных и тд, хотя город в ООС.

Повторюсь, нащо тоді ввели військовий стан? Щоб що?

Чьтобы путен не напал ©
и что, б***ь, характерно — он тогда не напал

А напал когда вместо военного положения, усиления обороныи ВПК мы получили «не пугайте нас, готовьтесь к шашлыкам лучче»

Залиште фантазії з мультивсесвіту марвел вашим дітям. Я з такими як ви не можу вести адекватний діалог. У вас нема інформації чи напав би бункерний дід якби тоді не ввели військовий стан. Також у вас нема інформації чи не напав би він якби зе і ко ввели військовий стан.
Тож це все не більше ніж маніпуляції. А маніпуляції це неповага до співрозмовника.

У вас нема інформації чи напав би бункерний дід якби тоді не ввели військовий стан.

У меня есть информация что он — НЕ напал. Если вы из нашей вселенной, а не из марвела — у вас тоже должна быть такая информакци

Також у вас нема інформації чи не напав би він якби зе і ко ввели військовий стан.

У меня есть информация, что во время правления зеленского (который вместо укрепления армии — ослаблял её) — хуйло НАПАЛ

А маніпуляції це неповага до співрозмовника.

Да, страшная неповага к одноразовому клону с десятком сообщений

Твої 3к смс не роблять тебе кращим за інших. Маніпуляції — це все чим ти можеш по життю займатись, просто коли бачиш що не працює — проходь повз, а не скочуйся до образ, бо на клоуна більш схожий зараз саме ти) туши свою палаючу дупку, маніпулятор

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ахаха, так, я неправильно прочитав слово, ну що ж, буває) добре що по цьому кейсу ти дав оцінку моїй грамотності) це також описує твою адекватність) і це також ні в якому разі не маніпуляція, ага)
То на кого я працюю? Які інтереси захищаю? проаналізуй мої коментарі і дай свою експертну оцінку) іпсо рашки? Порохобот? Зелебот?) цікаво навіть дізнатись це) шуткую, твоя думка не цікава, якщо не відповіси — навіть не згадаю)

То в твоїх думках ти нормально спілкуєшся і якби я прочитав не «клоун», а як ти написав «клон», то це щось би змінило?) твої софт скіли нажаль бажають просто існувати, а образи які ти пишеш це лише підтверджують)
Продовжуй жити в своїй бульбашці де ти вважаєш себе адекватною людиною)
P.S. Не використана квота на скобочки, щоб засвоїти скобочний бюджет — «))))»

То в твоїх думках ти нормально спілкуєшся і якби я прочитав не «клоун», а як ти написав «клон», то це щось би змінило?)

Ну, ты бы а) не показал себя безграмотным человеком, который не может уверенно прочитать слово из 4х буков и б) показал бы что ты не впервой в тырнет-спорах, в которых «клоны» используются постоянно всякими второсортными тролляками.

твої софт скіли нажаль бажають просто існувати, а образи які ти пишеш це лише підтверджують)
Продовжуй жити в своїй бульбашці де ти вважаєш себе адекватною людиною)

Слишком много психоанализа для одноразового клона
прошлій такой тоже заскочил на огонёк ненадолго — и вроде бы больше не появлялся.
но тлт был немного интереснее, по крайней мере гонору у него было просто вагон. рассказывал что «специально нанял бы меня чтобы уволить по профнепригодности» ©

В целом же, если подвести счет, то с моей стороны «оскорблений» было — «одноразовый клон» (это не оскорбление, а характеристика), с твоей — «клоун», «манипулятор», «горящая жопа», ряд нелестных высказываний и характеристик в мою сторону
Я думаю по к-ву оскорблений ты меня переплюнул

а еще я люблю ругаться с телевизором и спорить с копипастой.

В такому випадку маніпулятор — характеристика, а палаюча дупка — констатація факту) ти просто не придатний до конструктивного діалогу, я тобі на це вказав, навіть аргументував чому, ось це і було каталізатором. Ти почав грати карту знецінення слів твого співрозмовника) ти можеш звісно сказати що я теж знецінив твої слова тим що називав їх маніпуляцією, але лол, я навіть пояснив чому вони маніпуляція) замість того щоб дати якусь конструктивну відповідь — ти продовжив маніпулювати)
Забавно що в тебе інтернет закінчується на доу і якщо хтось тут пише і в нього менш ніж 3к повідомлень — то чийсь фейк/клон/тощо)
Йди відпочинь, борець)

В такому випадку маніпулятор — характеристика,

на основании чего, простите? У вас есть длительный опыт общения со мной? Сомневаюсь
или вам всё кажется манипулированием? Ну так вам вроде не 12 лет, вы должны были уже выйти из того возраста, когда ребёнку кажется что родители и/или взрослые его угнетают или манипулируют им.

ти просто не придатний до конструктивного діалогу, я тобі на це вказав, навіть аргументував чому,

«ты манипулятор, у тебя горит жопа» — это не «конструктивный разговор» и не «аргументирование указание»
Это скорее похоже на высказывание «снежинки», с их «токсик», «лол», «абьюз» и так далее

Ти почав грати карту знецінення слів твого співрозмовника) ти можеш звісно сказати що я теж знецінив твої слова тим що називав їх маніпуляцією, але лол, я навіть пояснив чому вони маніпуляція) замість того щоб дати якусь конструктивну відповідь — ти продовжив маніпулювати)

Типовой бред подростка, обсмотревшегося «психологических практикумов» на ютубчике или в тик токчике.
ага, вот и «лол» подъехал, я блин прямо телепат

Забавно що в тебе інтернет закінчується на доу і якщо хтось тут пише і в нього менш ніж 3к повідомлень — то чийсь фейк/клон/тощо)
Йди відпочинь, борець)

Ну почему «заканчивается на доу»
Как опытный форумный спорщик (а ты же — опытный форумный спорщик, да?) — ты должен знать, что статистически новичкам на форуме доверяют крайне мало. На некоторых форумах им даже постить не разрешают
Почему? Потому что (опять же — статистически) очень высока вероятность того что этот «новичок» — одноразовый клон, цель которого — провокативно насрать в теме.
Вот ты — новичок, ведешь себя довольно по хамски, высока вероятность того что ты — одноразовый клон, цель которого — «навести ажитацию в теме». Я не говорю что это «сто пудов» так, не исключено что ты просто такое же хамло как, скажем, я или многие другие пользователи практически любого форума.

но, кстати, паттерны твоего «письма» мне начинают казаться знаковмыми. Кажется я где-то такой стиль уже видел. но могу, разумеется, и ошибаться.

О, то тут ти можеш помилятись, а в своїх тезах стосовно того що могло б статись, а що не могло б — ні)
Ще раз кажу, ти — маніпулятор. Усе що ти можеш розповісти це те, що при По був воєнний стан і війни не було. А при Зе воєнного стану не було і війна трапилась. Просиш сприймати це як факти, тощо. Але ж з якою ціллю ти ці два факти привів? Чи не для того щоб якісь висновки робити?) тут напрошується висновок(інакше нащо ти ті тещи казав?) що воєнний стан(і супутні дії, звісно) — це гарантія того що пуйло не напав би. Моя теза була, що це маніпуляція, бо ти не знаєш цих альтернативних подій, які не сталися, тому що рішення були прийняті ті, які є. Ти, як і усі 100% людей — не знаєте чи сталося б щось якби По не ввів воєнний стан. Ти не знаєш чи воєнний стан врятував би нас від нападу. І злишся ти лише через те, що розумієш що ти тут не правий.
Вибач що я в деяких повідомленнях був занадто токсичним, мене просто плавить іноді від таких тем.

О, то тут ти можеш помилятись, а в своїх тезах стосовно того що могло б статись, а що не могло б — ні)

ну вот смотри, и найди в чем я ошибаюсь
1. Во время введения военного положения — нападения не біло
2. Перед нападением — военное положение введено не біло

Какой из єтих тезисов — ошибочній?

Усе що ти можеш розповісти це те, що при По був воєнний стан і війни не було. А при Зе воєнного стану не було і війна трапилась. Просиш сприймати це як факти, тощо.

так єто и есть блин гребанніе факти, єто біло в реальности. в той реальности, в которой ті, я так надеюсь, живешь.

Але ж з якою ціллю ти ці два факти привів?

С цельюу указать: вот біли два таких факта.
Вам єти факті не нравятся, поєтому тем хуже для фактов? Реальность так не работает

Чи не для того щоб якісь висновки робити?

А вот єто уже не факти, єто ваши предположения на тему мотивации незнакоміх вам людей
с дальнейшим натягиванием сові на глобус, когда ві приписіваете оппоненту какую-то місль или вісказівание, а потом «опровергаете» єту місль или вісказівание.

Моя теза була, що це маніпуляція, бо ти не знаєш цих альтернативних подій

Зато я знаю РЕАЛЬНІЕ собітия — єто бьет все «альтертнативніе» фантазии.

Ти, як і усі 100% людей — не знаєте чи сталося б щось якби По не ввів воєнний стан.

Зато все знают — что нападения НЕ біло.

Ти не знаєш чи воєнний стан врятував би нас від нападу.

Я знаю что статистически и исторически, если страна готовится к обороне — то вероятность нападения на нее — снижается, если страна наоборот — разрушает свою оборону — то вероятность нападения увеличивается, особенно — когда война уже идет 8 лет

. І злишся ти лише через те, що розумієш що ти тут не правий.

Две фантазии в одном предложении «злишься» и «не прав»

Вибач що я в деяких повідомленнях був занадто токсичним, мене просто плавить іноді від таких тем.

ну точно подросточек-студент. «плавит», «токсичній». я ж говорил — снежинка, или как там єто назівают сейчас

А казав що не маніпулятор) їдь вже додому, робочий день майже скінчився)

А казав що не маніпулятор

И кем, позволь узнать, я тут типа «манипулирую»?

їдь вже додому, робочий день майже скінчився)

Работаю из дому, знаешь ли.

Ну то швидше відповідай, що за перерви довгі)

Так, поспішаю стрельнути тобі на лице) облизнись, інтернет воїне)

ты здесь не приживешься, как мне кажется.

Ти що, засмутився?) не так прикольно коли тобі відповідають на тому ж рівні, на котрому ти спілкуєшся?) йди вже відпочивай, маніпулятор диванний)

Ти що, засмутився?)

Скорее разочаровался, если честно

та ні треба було протестувати, а що буде якщо обрати під час війни коміка без команди і досвіду. Протестували. Результати бачимо

Треба було шоколадного знову обирати

Так.

за каденції якого зроблено нуль без палички в боротьбі з корупцією

Це ж відверта брехня. Ось пруф: tradingeconomics.com/ukraine/corruption-index

Окей, я трохи не правий. Там зроблені реформи які трохи покращили цей стан в медичній сфері(трохи, тому що частково зміни закрутили гайки медикам, але все ж на практиці якщо ви стикались з чимось серйознішим за походи до сімейного лікаря — ви мабуть все ще бачите ту дупу яка там є), також реформовані деякі інші державні структури. Так, локальні тітки які дивляться на тебе як на лайно — змінились на молодих працівників які бажають тобі допомогти у вирішенні твоїх питань. Знімаю капелюха, там хоч і залишились питання, але окей.
Але це не той рівень який я мав на увазі(що звісно моя проблема, згоден). На високих рівнях без змін, ці низькорівневі зміни як на мене мало впливають на глобальну проблему. Ну це і показує ваш графік в цілому позитивна динаміка є, це все працює на користь простого українця, але мій поінт в тому що гучних падінь олігархату, гучних кейсів с посадками корупціонерів ми не бачили. Цих гнилих воєнкомів що зараз саджають ще багато, і було багато. Жодного полювання на корупціонерів не було. Тож оці поінти що там на три позиції ми просунулись за 4 роки — це таке, як на мене — звичайна органічна робота держави і державного апарату, а не досягнення в боротьбі з корупцією.

Я за об’єктивну оцінку. І об’єктивно попередня влада виявилася найкращою, найбільше зробила для боротьби з корупцією, впровадила купу реформ та наблизила нас до ЄС та НАТО, і навіть дороги, якими вихвалявся Зеленський — це робота попередньої влади, яка змінила правила гри і почала будувати в 10 раз більше доріг ніж до того. По пам’яті я вам легко напишу з десяток реформ попередньої влади. А теперішня влада.... самі бачите результат на графіку. Це було очікувано, про це попереджали розумні люди, але більшість людей хотіли вірити в казку, в прекрасного героя телесеріалу і в страшного антигероя шоколадного баригу. Тепер ми за це платимо мільйонами біженців та сотнями тисяч загиблих.

Ой про дороги не треба, дякую)
1) коли почнуть будувати дороги не з цукрової вати — тоді поговоримо. Нормальні технології коштують дорожче, так, але вони на багато років. А те що клали і кладуть — це щоб через короткий період покласти ще раз.
Я навіть не знаю якими телепнями треба бути на місці влади щоб провести на Хортиці в Запоріжжі нормальну дорогу і показати місцевим що на дуже завантаженому проміжку дороги асфальт може не сходити зі снігом роками. Там дуже багато років тримається покриття і ремонтувався лише в одному місці через те що під ним була якась аварія з водою. Все. Жодної казки про поганий клімат на вуха вішати вже не треба. А дорога навколо як зходтла зі снігами, так і сходить)
2) людина яку я знаю займається дорогами в запорізькому регіоні, за короткий період часу зʼїхав з трьошки в спальному районі в елітний котеджик) це за каденції сивочолого. Звичайно одинокий випадок на моїх очах, інших кейсів я персонально не бачив, але я роблю з цього свої виводи).
На мою думку — кожен раз коли будують цукрові дороги — то велике крадівництво з Українського бюджету при будь якій владі.
Я не захищаю поточну владу ні в якому разі, вважаю їх покидьками не кращими за попередників. Але минулу є за що хейтити також.
Звинувачувати владу в нападі рашки на мій погляд — таке собі.

Чому цукрові дороги?
Будували добре в останні роки, те що крали, ну мабуть.
Але Запоріжжя-Дніпро, Дніпро-Кривий Ріг, нові об’їздні біля Дніпра, нові частини доріг ана Кирилівку, що встигли зробити Дніпро-Київ. Все зроблено гарно, а не цукрові як при Кучмі.

дніпро-кривий ріг? за сивочолого регулярно, без зупину перестилали значні шматки дороги. їх вистачало, зазвичай, на два роки. Кількість поїздок, коли на якомусь участку не доводилося петляти між ямами, можна буквально на пальцях полічити.
Останнє перекладання під час [бу/кра]дівництва значно якісніше.

коли почнуть будувати дороги не з цукрової вати — тоді поговоримо.

Ну, Харьков-Сумы (по крайней мере на участке до Ахтырки) — отлично сделали, не из ваты
Я когда в первый раз по новой дороге ехал — мимо Ахытрки промахнулся даже, т.к. не на что было обращать внимания
а до этого — под Ходунаевкой в яме двигатель оставил, и пока ждал механиков — в ту же яму влетело еще с десяток машин, у парочки после этого подвеску повело

P.S. 73% це ви обрали цю трешину, поздоровляю.

45% обрали + 40% взагалі не змогли дійти на вибори раз в 5 років. Отаке населення склалось

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа пропонує підвищити військовий збір з 1,5% до 3% для українців, які заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць.

Роксолана Андріївна Підласа:

21 липня 2019 року на парламентських виборах обрана у народні депутати за списком партії «Слуга народу» (№ 100 у списку)
Про це вона розповіла в ефірі телемарафону, пише Мінфін.

Телемарафон мав сенс на початку повномасштабного вторгнення московій-росії, а зараз телемарафон це восхваляння Зеленського та партії «Слуги корупціонерів» й це восхваляння за рахунок громадян України

Скасувати телемарафон рекомендують громадяни та західні партнери

Підписатись на коментарі