Як почати торгувати на Etsy закордон?
Добрий день, чи є на форумі хтось, хто має успішний досвід початку торгівлі на Etsy за кордон? Цікавить, що найважливіше для отримання перших продажів?
Добрий день, чи є на форумі хтось, хто має успішний досвід початку торгівлі на Etsy за кордон? Цікавить, що найважливіше для отримання перших продажів?
в моєму сувенірному магазині покупки в основному здійснювались під 8 березня або під 1 вересня. Мабуть що в закордонних маркетингових стратегіях зовсім інші дати піків
фігурки-моделі тенісиста
дякую, я старався плести, друкувати , ліпити, клеїти, зшивати, фарбувати😀
Питання трохи некоректне, бо сама відповідь мало що дасть. Викупи та реклама на перших кроках лише завадять. Бо фокус уваги уйде на другорядні речі. Головне, фокусуватися на продукті, на рішені проблеми покупця. Думати як покупець — ось головний секрет.
Я починав на Etsy взагалі як хобі. До того мав досвід ресерчу на Amazon, тож бачив, які товари там заходять. Перші продажі зробив на банальних келихах із написами типу «I Survived Another Meeting That Should Have Been an Email». Зараз навіть трохи соромно згадувати. Такий підхід точно не раджу, бо він не вартий зусиль. Потім я навчився обирати нішу й навчився робити власні дизайни.
Коли почалася повномасштабна війна, зробив кілька дизайнів на підтримку України. З цього все й розкрутилося. У різдвяний сезон 2023 я зрозумів, що це вже не просто хобі, а бізнес. Перезапустив магазин, підключив помічників і зараз входжу до топ-1% Etsy.
Сьогодні, щоб отримати перші замовлення, я порадив би робити глибокий ресерч: шукати ніші з попитом і малою конкуренцією через eRank, відслідковувати тренди, дивитися, чому купують у конкурентів, і знаходити, як зробити свою пропозицію цікавішою. За рахунок ідеального поєднання дизайну, фото, відео, SEO...
Дякую за поради, за останні місяці я закрив ФОП, закрив магазин, побував в трьох ТЦК, втік з двох бусиків та однієї учебки, і зараз збираю снарягу у похід по гриби, але як тільки потраплю до більш лагідного для мене середовища, знову спробую робити бізнес на сувенірці.
До речі, що означає «перезапустити магазин» та які обов’язки помічників, виробництво чи маркетинг чи щось інше?
Я трохи відвик від українських реалій за ці 8 років за кордоном 🙂
Під перезапуском маю на увазі ребрендинг: новий візуальний стиль, фото в єдиній естетиці, чітке нішування, відмова від усього зайвого та концентрація на одній цільовій аудиторії.
Помічники брали на себе частину роботи: робили персоналізовані дизайни, вели магазин і займалися підтримкою клієнтів.
Дякую, сподіваюсь повернутися до цієї справи, бо це як мінімум цікаво, тепер ще ШІ можна задіяти)))
Можна ще спитати? Чому викупи не допомагають, у мене є знайомі, які таким чином почали продавати на олх, та й на Etsy багато хто радить спочатку продавати друзям.
Щодо реклами, пробував різні конфігурації, та вона мені нічого не давала. Бо мені здалось, що там є хитро налаштовані алгоритми. Для дрібних продавців, алгоритми стараються розподіляти замовлення між ними, щоб кожному по трохи досталось, бо ці люди не роблять бізнес як такий, для них це просто хобі, вони вже будуть задоволені. Тому і реклама для таких продавців не діє.
Щодо більш великих продавців — там вже мабуть все по іншому, але я до такого рівня не дійшов, щоб мати якісь узагальнення.
Отримання перших продажів: просите своїх друзів за кордоном зробити перші покупки. Вони ставлять вам позитивний відгук. Профіт. Далі піде якось само (з рекламою, звісно) або не піде — Etsy взагалі майнданчик з прибамбахами. Крок вліво, крок вправо — забанять за секунду. Бувало, плавали. А зараз ще розбиратися з Etsy Payments / Payoneer (тобто з’ясовувати, де буде Ж менших розмірів) — взагалі «веселощі».
Дякую, а яка має бути реклама та скільки треба буде витрачати на рекламу?
Не підкажу вам тут. Але порекомендую знайти в ФБ групи «Western Bid: клуб продавців eBay, Etsy, Shopify» та «Сотвори свой бизнес! ETSY». Там буде вся необхідна вам інформація + ви можете поставити питання, якщо не знайдете відповіді. Просто наш магазин забанили, а в групах я по інерції залишилася)
Цікаво
Мені здається, що одна з проблем буде відправка товару закордон. Бо там вартість пересилки іноді коштує як товар
Там ще бажано робити безкоштовну доставку, наскільки я розумію, бо покупець бачить спочатку ціну товару, а коли хоче купити, то ціну плюс доставку, плюс податок, це відлякує. А доставка звичайною поштою в Європу буде від 6 Євро. Тобто, має бути ціна десь від
Але, думаю, що все-таки сама велика проблема почати продавати з нуля без досвіду.
А на нашому ринку пробував торгувати? Можеш скинути що за товар? Цікаво просто
Скинув в приватні повідомлення, на нашому ринку ціна буде менше рази в два як мінімум.
21 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів