Якою програмою краще слухати fb2, pdf, djvu на Android?

У багатьох цікавих книжок немає аудіоверсії...

Сучасні програми — читалки вже вміють озвучувати файли.
Питання в тому — ЯКА НАЙКРАЩА, на вашу думку ?

(щоб голос був приємний, зручні налаштування і т.д.)

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З усіх варіацій, особисто для себе, обрав на андроїд веб браузер Ege від Microsoft. Голоси можливо обирати, мені більше до вподоби жіночий. Мене більше цікавить, який, з програм рідерів для андроїд, має змогу запам’ятовувати масштабування PDF. Бо перебирати на планшеті всі, по черзі, немає ані часу ані бажання. А в анотації ЖОДЕН розробник це не зазначає.

не розумію як браузер може замінити програму-читалку?
як Edge озвучить, скажімо, файл epub чи fb2 ?
можна покроково? 🤔

Щойно оновив Edge на смартфоні, і все. До цього, можна було відкривати pdf чи epub, і у нижньому правому куті обирати букву «А Прочитати вголос». Зараз це можливо тільки для веб сторінок. Замість цього, копілот пропонує від ШІ короткий висновок цього файлу. Ну дуже допомогли, з функціоналом. Була одна крута функція, заради якої, особисто я і поставив на смартфон Edge. Тепер буду видаляти.

Програму для читання обираєте самостійно, на власний смак, у Google Play є декілька варіантів. Майже всі вони підтримують озвучення тексту через text to speech. Наприклад, MoonReader.

А сам text to speech — це окрема програма на смартфоні, яка власне і озвучує текст, керує та завантажує голоси. Можна використовувати стандартний від Google TTS, він непогано підтримує українську та інші мови. Якщо не подобається від Google, є ще програма в Google Play — RH Voice, там теж гарна підтримка української. Це все безкоштовно. Інші програми для TTS або платні, або не мають підтримки української, або обидва варіанти.

Для мене Google TTS та RH Voice достатньо аби читати книги в Moon Reader.

MoonReader не хоче озвучувати, каже що у версії Про...
Дякую за RH Voice, спробую.

Власне, якщо постійно користуватися, можна й купити... питання у тому, щоб вибрати найкращий додаток, бо таких вже багато...

Надибав у гуглплеї список ’’Найпопулярніші платні програми, розділ ’Книги’’...
ReadEra, MoonReader, Librera...
Мабуть це і є найкращі...
PocketBook ще непогана.

Підписатись на коментарі