Вибір курсу для вивчення QA

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Вітаю. Вирішив почати навчатись QA Manual для початку, з перспективою в автоматизацію. Досвіду в IT немає.

Дивився багато курсів від різних компаній. Звернув увагу на дві: Mate academy, та softserve.

Можливо є порада, який курс обрати, враховуючи те, що у мене не було досвіду в IT.

Питання ціни важливе, але не в пріоритеті. Головне — доступність і якість курсу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спробуйте безкоштовний місячний курс «Основи тестування програмного забезпечення» від QATestLab.
Для навчання вам необхідно успішно скласти вступний тест. Лекції викладаються українською мовою, домашні завдання необхідно виконувати англійською або українською мовою (якщо рівень англійської низький).
7 лекцій з домашніми завданнями + факультатив. ДУЖЕ БАГАТО ПРАКТИКИ. На всі д/з буде фідбек. Познайомитеся з Jira, TestRail, з оформленням документації, напишете до 50 баг-репортів, 12 тест-кейсів, 3 чеклисти, тест-план. Складете іспит і отримаєте сертифікат (якщо набрали необхідну кількість балів за увесь курс)!

На даний час група вже набрана. Але скоро буде доступний новий набір.
Слідкуйте за графіком курсів training.qatestlab.com/schedule

Випускникам платних ІТ-курсів складніше знайти роботу бо вчать популярним технологіям де найбільша конкуренція на місце

Прикладу 500+ випускників з ручного тестування в місяць, навіть якщо всі найкращі то роботу знайдуть тільки 20 бо вакансії з напрямку «QA» 20!

Доброго дня. Запрошую вас на безкоштовний пробний урок до нас: prog.academy/ua/qa
Можна приєднатись в групу або отримати урок в записі.

На вашому сайті prog.academy за замовчуванням московський язик це вже перша ознака що варто оминати prog.academy

Друга ознака що для отримання безкоштовного пробного уроку потрібно залишати свої персональні дані
А третя ознака це відсутня інформація про вчителів на курсі QA

Ярославе, я пам’ятаю, що ви наш давній фанат :)

На сайті за замовчуванням українська мова, якщо ви в Україні, а для інших країн справді ру, бо давня історія з SEO.

Щодо персональних даних, то ви можете просто написати в зручний месенджер на сайті і отримати все без введення даних.

Vsevolod Ievgiienko, я противник розрекламованих низькоякісних курсів програмування, які щоб краще вводити в оману додають у свою назву «Academy»

Якщо курси розрекламовані, то є кошти на рекламу -> якщо є кошти, то курси купують -> якщо ми вже успішно працюємо 11+ років, то купують стабільно -> відповідно курси якісні, інакше ми б вже давно закрились :)

Чудового вам вікенду!

Якщо курси розрекламовані, то є кошти на рекламу -> якщо є кошти, то курси купують -> якщо ми вже успішно працюємо 11+ років, то купують стабільно -> відповідно курси якісні, інакше ми б вже давно закрились :)

Так, звичайно

Vsevolod Ievgiienko, ви вже раніше вигадували собі альтернативну реальність з фанатами то з успішністю також вигадуєте

Або ж вам варто пройти обстеження на перевірку пам’яті

Vsevolod Ievgiienko, чи буде вам цікаво почитати тему «Чому варто уникати Prog Academy»?

Підготую, підсвічу проблеми, а ви вже далі вирішите, що дешевше, виправляти проблеми чи закривати Prog Academy

На сайті за замовчуванням українська мова, якщо ви в Україні

Я в Україні, але основна мова на смартфоні English.
Ваш сайт відкрився... Російською 🙄
Laptop, Linux mint...
Теж російською відкрився.

Пошук у Google за «прог академія»
1-й результат — ви, але превью російською, і, відповідно перезід на російськомовну версію
2-й результат чомусь Mate academy, але превьюшка Українською
3-й результат — ви і превью та сайт Українською...

Нічого особистого, але ІМХО Ваш QA и SEO Manager (чи зто за це відповідає) щось недогледів....
Або цим керувати просто нереально 🤔

В пошуку то реклама і гугл сам вирішує якою мовою показувати) Щодо сайту — перетестуємо, дякую

1. Перше — це англійська, якщо все ок, крок #2;
2. Почніть з якогось безкоштовного курсу, статті, воркшопи і почитати ISTQB;
3. Наступний крок йти на курси від якоїсь компанії з можливістю працевлаштуватися, всі інші платні курси від різних інфоциганів, навіть не розглядайте. Вже все давно є доступно в інтернеті і безкоштовно. Курси від компаній — це найкрашій спосіб зачепитися за першу роботу.

Ну і рекомендацію CS50 підтримую цілком, це база, можна дивитись і паралельно, якщо є час.

З англійською не дуже. Десь між А2 — В1, і це загальна розмовна англійська, а не технічна.
Щодо курсів від компаній повністю згоден, тому і зупинився на рішенні від softserve та mate academy. В mate ще йде додатково курс англійської паралельно.

Орієнтуйтесь на компанії та безкоштовні курси, таких вистачає бо провідні університету світу викладають свої лекції та практичні завдання цілими курсами у відкритий доступ, а потім ці курси перекладають на українську мову й згідно оригінальної ліцензії перекладені курси мають залишатись безкоштовними

Забудьте про резрекламовані платні курси, їх проходження буде свідчити про відсутність вміння гуглити

Це знову ненав’язлива реклама mate на dou?
Друже, по перше тобі вже відповіли зверху що треба робити. По друге, введи ’тестування’ в пошук на ютубі — вивалиться тона безкоштовних курсів. Що тобі ще треба? На доу є купа статей де ця тема обговорювалась, не полінись і пошукай

Я тільки за, що б навчитись безкоштовно. Платні курси розглядаю виключно за структурованість курсу, та додаткову мотивацію. Я розумію, що все можна знайти безкоштовно, чим і спробую зайнятись спочатку. Дякую!

Платні курси розглядаю виключно за структурованість курсу, та додаткову мотивацію.

Часто на сайтах курсів є план, використовуйте його безкоштовно

Є ChatGPT, який також може побудувати план (структурованість)
Є roadmap.sh/qa

Цей паралельний курс буде в стилі, «англійський для IT», але це маркетинг і не більше. Бо немає англійського для IT, є англійський, який ви знаєте, або ні. На цих курсах, вас закинуть в одну групу з різними рівнями і толку від нього буде нуль, єдени, може нових слів дізнаєтесь.

Закріпіть англійський хочаб на В1 впелвнено і потім рухайтесь далі, але про англ все одно не забувайте, бо часто він є вирішальним, коли два кандидати без досвіду.

Коли відсутній досвід в ІТ то починайте з найкращого онлайн-курсу для початківців CS50 від Гарварду
Також вчіть англійську мову

Буде основа то продовжувати навчання й визначитись з спеціалізацією буде простіше

Дякую. CS50 мені ще кілька років тому радили, але чомусь серйозно не сприйняв. Подивився кілька годин, і закинув.

Це дуже хороший курс
Якби мені так просто і легко пояснювали програмування і комп’ютери коли я пішов до університету :-(

То поставте собі ціль пройти CS50 й здобути безкоштовний сертифікат, будете вказувати в себе в LinkedIn «Harvard Online»

Підписатись на коментарі