Які компанії в Україні допомагають в релокейті в США або Канаду?

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

Доброго дня,

я DevOps з цього топіку dou.ua/forums/topic/38227. (Поки працюю Девопсом — політ нормальний)

Раніше створював топік про релокейт в США, але мав страх щодо пошуку роботи там через малу кількість досвіду , мовний бар’єр (до флюєнта ще не дійшов), «інший світ» де все ж таки, все працює трішки по іншому ніж зараз.

Недавно подивився відеоінтерв’ю на каналі «Неправильного Девопса», де Денис Васильєв розповідає про свій релокейт через L1-visa. Багато вивчаючи, та розмірковуючи на цю тему, зрозумів, що це таки найбільш плавний та комфортний варіант релокейту. Оскільки, яка не яка підтримка уже є, та робота зі зп вище середнього по штату (але нижче ринкової на ринку) є + шлях до грінкарти прогнозований.

Тому виникло питання до ком’юніті, підкажіть компанії, які мають можливість відкривати L1-візи в США/Канаду?

З відомих це ЕРАМ та ГлобалЛоджик, проте цікаво чи є такі можливості і в інших компаній?

________

Щодо Канади, так, можна отримати робочу візу по CUAET і там все простіше — розумію , але все ж таки добре, якщо є можливість їхати одразу на роботу туди, навіть на з.п. трохи нижче ринкової (чи не трохи, але все ж вище ніж тут :) )

Думаю, цей топік буде корисним не лише мені

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Та в США нормальні зарплати, просто потрібно знайти спонсора по 4u4
Приклад:
DevOps
Skyryse
El Segundo, CA
$150,000 — $180,000 a year

Benefits
Pulled from the full job description
Dental insurance
Health insurance
Paid time off
Stock options
Vision insurance

Ніколи не чув, щоб наші аутсорсери людину з 2 роками досвіду возили по L1 візі в США або Канаду.

А скільки приблизно треба ?

Вища профільна освіта і наприклад 5
Або 10 без
Почитай вимоги робочої візи

профільна освіта є, в компанії, яка перевозить треба пропрацювати рік мінімум, так і назбирається 4-5 років)

на L1B як раз профільна освіта непотрібна. З грінкой можуть бути трабли без во.

На ЕПАМ не расчитывай. Их позиция — налоговую нагрузку после релокации ты берешь на себя. Стоимость жизни в США несравнимо выше, а денег получать там будешь меньше. Так что годится разве что в качестве трамплина.

Так мене якраз і влаштовує якість трампліна, з об’єктивних причин:
1. Якщо тут ти отримуєш умовних 36к в рік, то там , навіть якщо брати нижче ринку, з.п. уже виглядає як 85к в рік, і нехай податки на мені, але це уже , нехай 60к в рік, що майже в два рази вище ніж тут, тобто , якщо врахувати, що ціни там в х2, то жити там буду ± так само, як і тут (так, це неправильно так судити , але все ж, я порівнюю з тим, що якщо зараз їхати туди зі з.п. в 36к, то це взагалі такий собі варіант)
www.glassdoor.com/...​er-salary-SRCH_KO0,15.htm
2. По L1 продуманий і чіткий план отримання грінкарти (так, нехай компанія в перший рік не відкриє, то відкриє в другий) — по U4U , незрозуміло як на грінкарту подаватись
3. У тебе одразу появляється нормальний доступ до банківської системи, програм типу 401к, мед страхівок, автівок в лізинги і т.д.
4. Мені дуже здається, що зняти житло маючи на руках американську з.п. простіше , ніж не працюючи в США офіційно=)

85к там це дуже сумно

В стилі діамантової руки: шопп ти жив на адну зарплату

я погоджуюсь, але все ж краще ніж їхати туди з 36к))

1 продуманий і чіткий план отримання грінкарти (т

Лотерею хоч раз пробував
А хоча б ю4ю.

Так если ты контору как трамплин используешь, придется год там на их условиях прожить. Т.е. за зарплату 36К минус местные налоги. А при попытке спрыгнуть раньше времени штрафные санкции по контракту.
Дело, конечно, твое, но как по мне u4u действительно привлекательней выглядит сейчас.

u4u виглядає привлекатільніше через свободу, але
ви по u4u , змогли знайти роботу в ІТшці там?)
а з.п. не 36к, це зараз 36к, а там це 85-100к, якщо вірити гласдору — це нижні вилки по ринку

Так
Ну посилиш на 36к з низким податком
Але шукаєш роботу собі (тут як пощастить)

Ще один поїнт, як на мене через боді шоп — ти уже приїжджаєш на , практично готове місце
Тобто, у тебе є рік-два, щоб освоїтись та адаптуватись
банально, нормально дотягнути англійську до розмовного, а не просто, щоб пройти собес чи проговорити з кастомером беклог

Єпам на 150к синьйорів возить
Уе інше ніж 5 к синьйор що сам доплив до сша в тату фопа

Да хз, знайомий проджект чи то делівері менеджер рік тому був перевезений єпамом на адекватні гроші, тобто на цілком американську зарплату.

Це той що перевезений
Тому десь 100 — 150к

А хто сам переїхав все ще на оШорній зарплатні з вищими податками

А хіба вони не-край-важливих-сіньорів перевозять? Який їм в цьому сенс?

Єрами?
Хз
Мабуть має бути вимога замовника привезти тушку з офшору.
Інакше в офшорі дешевше обходиться галері

Мені одна мала галера пропонувала просто почислитися в команді щоб вони показали що є людина в сша яка може приїхати

я DevOps

Introduction to Site Reliability Engineering
Completed
100 XP
3 minutes
Organizations large and small have started to realize just how crucial system and application reliability is to their business. They have also learned the difficulty of maintaining that reliability while iterating at the speed demanded by the marketplace.

Site Reliability Engineering (SRE) is a proven approach to this challenge. This module introduces you to the principles and practices of SRE. If you’ve had any operations experience (as a sysadmin, IT pro, DevOps practitioner, etc.) or even the interest, SRE proves to be a fascinating subject.

By the end of this module, you should have a good understanding of what SRE is and why it matters. In it, we cover the core principles of SRE and some of the practices that help implement those principles. Along the way, we give you the knowledge you need to talk to other people about where SRE came from and how it relates to other operations practices like DevOps. Finally, we end with some suggestions on how you can get started with this valuable operations practice.

learn.microsoft.com/...​ngineering/1-introduction

я не розумію, ти щось радиш, чи просто рандомні коменти пишеш?))
чи це такий вид тролінгу?

І те і те
Я не злобний троль
Розважаюся по американськи казати, загадками

Називати себе девоп,ом це як компютерщик
Говорить про рівень
Деякі контори це теж називають куди попало

Раджу оцінити навики і можливо трохо позиціонування на ринку.
Може є ніша де ти не покриваєш ще, хоч те саме робиш

Окей, як тоді по твоєму називається «по справжньому» DevOps-спеціаліст?)))
www.glassdoor.com/...​ngineer-career_KO0,15.htm

Залежно що він робить базoво, дев опс практики це розширяють
SRE
Infrastructure Engineer
DBRE
Pipeline Automation
Qa Automation
Product owner?
Evangelist

Пункт 4 отут надає приклад ,труктури команди практикуючої девопс

www.clickittech.com/devops/devops-team/amp

Майже як в арміі:
Стрілець
Радист
Кулеметник
Снайпер
Командир

Зазвичай, це все одна людина
Ну окрім Product-a, напевне

Нажаль з CUAET ви вже запізнилися, якщо ще не подали заявку до закриття програми.

ого, не знав, що програму уже закрили

девопс же не посада а практика
як освоїш — одразу перевезуть

Вітаю! Не завсім я розповідаю, а мої колеги Саня про релокейт DevOps до Техасу youtu.be/6hnrRozzEAg та Олеже — SRE у Чикаго youtu.be/EO4rN7JO9Ks

Це до речі змінила редакція))
Так, я якраз і зсилався на це відео, де розповідали про переїзд з ГлобалЛоджиком і так, це дуже класно виходить))
Хотілось би просто розширити свій список потенційних працевдавців у яких є такі можливості

Ви десь на 2 роки запізнились. Зараз аутсорсери скорочують присутність в дорогих локаціях.

Та я лише два роки тому в професію заїхав

Саме тому і запізнились)

Як варіант прямий контакт з подальшою можливістю релокації. Це звичайно невеликі компанії або стартапи.

шукав, але це не так легко, особливо з України

Я вам больше скажу, это и из США нелегко. Сейчас рынок п*тый.
В данный момент самый простой вариант — u4u.

Як зараз рекрутери/компанії дивляться на u4u? Чув що рік тому взагалі не розуміли що то таке тому навіть на співбесіду було проблемно попасти

Наче на ДОУ бачив статтю\комент, що людина на u4u подалась на під 1к вакансій, було 10 співбесід і один оффер. На скільки пам’ятаю, коли рекрутери чули u4u — відразу зливались.

а можна лінку, будь ласка?
тому-що якраз і є страх, що по u4u важко буде влаштуватись у іншу нормальну компанію

а можна лінку, будь ласка?

Не знайшов щось. Там наче тема була про 1000 поданих резюме, щось таке..

От і я про це))
типу, якщо просто приїхати і йти на умовний трак, тоді так, взагалі проблем немає
Але якщо продовжувати в ІТшці рухатись виникають проблеми
якраз вище кейс мого знаймого

u4u , це щоб попасти, попасти зараз стало менш проблемно ніж знайти там таку ж роботу, як і тут
бо маю кейс знайого фронтетнд девелопера,
приїхав по u4u, зняв житло в Нью-Йорку, місяць там посидів, навіть на інтерв’ю не зміг ніде попасти і вернувся назад в Польщу)

Підписатись на коментарі