Проходження МСЕК для отримання інвалідності

В когось є досвід проходження МСЕК без військового квитка?
Кілька років тому зробив операцію і не подавався на інвалідність, бо чо її отримувати, пенсія мені не потрібна)
Тепер, самі розумієте — потрібна)
Але от дізнаюся, що МСЕК тепер вимагає військовий квиток в переліку документів.
Тобто я маю пройти ВЛК і потім вже звідти йти до МСЕК отримувати інвалідндість)
Якийсь крінж.
Є в когось кейси?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

32 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Проходив чергову перекомісію в серпні-вересні 2023 року, вже вимагали військовий квиток, він у мене ще старого зразка з серпом і молотом часів се-ру-се-ру, то його навіть в руки ніхто не брав і не дивився. Як в інших випадках невідомо, раніше при проходженні комісії за військовий і мови не було. Кажуть зараз без актуальних ВОД на ЛКК навіть направлення не дають, в нас в поліклініці голова ВЛК особисто перевіряє усі медичні документи і лише тоді погоджує видачу документів на ЛКК. А пройти зараз успішно МСЕК то дійсно окрема історія.

Ну, подивлюся за півтора місяці)
Ситуації різні є, в когось приймають і без приписного, комусь навпаки. В мене група не надумана, всі лікарі, коли доки робив, сказали не хвилюватися і що все буде

Виписали в квітні, через 3 місяці після операції, через кілька днів повернувся з ускладненнями, так пройшло пів року. Після останньої виписки почав проходити лікарів для МСЕК. Документи ВКК прийняли у липні, МСЕК призначили на кінець жовтня. Не взяли чомусь виписки ендокринолога, де вказано, що у мене діабет після оперції, мов не треба, а от копію приписного взяли (військового квитка нема, приписне з окупованих територій). Коли дзвонили і казали дату МСЕК, я перепитав, чи всі документи від мене є і що ще треба буде — сказали вщо все є, тільки паспорт треба буде, про військово-обліковий документ ні слова, також його не було вказано у перечні документів для ВКК (на дошці біля кабінету). Але є таке «але» — хтось із знайомих казав, що на самому МСЕК ще можуть завернути без чинного ВОД, а можуть і не завернути, мов всюди по різному. От тепер проблема — мені краще отримати цей військовий документ, бо є не мала вірогідність, що можуть завернути і я втрачу пів року (3 місяці до мсек + ще мінімум 3 до наступного), але оригінали виписок у мене забрали ВКК і як з копіями йти на ВЛК навіть не знаю... Всі кажуть, що на кожному етапі все залежить від конкретних людей, з ким маєш справу, і дуже багато де може піти щось не так, навіть при наявності у мене діагнозів, які підпадають під повне списання по 402/54

Мені вистачило приписного з окупованих територій, діалог був такий: «Військовий або приписне, хто ви там, солдат?» Даю приписне, пише солдат. Але, звичайно, це взагалі не гарантовано що так буде всюди і завжди.

По оригіналам, в мене теж забрали. Довелось поїхати ще раз у лікарню і взяти виписку 27. На ВЛК подавав оцей оригінал і купу копій. Оригінал мені повернули, копії забрали.

Краще йти на ВЛК вже з пенсійним/справкою МСЕК, може так статися, що після ВЛК у вас вже не буде часу займатись МСЕК. Не можу сказати, що там прям жах, подивились діагноз, посперечались трохи, чи підпадаю під списання, чи можна писати, що умовно придатний. І відправили на додаткове обстеження у профільну лікарню, зараз на цьому етапі. Але хлопці з бусів проходять усе експресом.

Та зрозуміло, що краще після МСЕК йти, але де гарантії, що не відмовлять без ВОД, тоді втрачаю купу часу і все одно доведеться проходити ВЛК, зараз у мене хоч реабілітаційний період, ходити насилу можу, у гіршому випадку хоча б відстрочку отримаю. Доречі, адвокат радив саме відстрочку одразу і просити, щоб на ВЛК по цьому відправили, а не на загальний, а там як раз і МСЕК підійде.
Про буси в курсі, це теж аргумент йти самому, бо у моєму випадку це питання часу, коли нарвусь, бо постійно треба то по місту в лікарню, то в обласну.

Фішка в тому, що якщо влк скаже вам, що ви годєн, то ніяких мсєк вже не буде і відстрочку через МСЕК ви навряд отримаєте потім)

Пройшов нашу ВЛК, писали все як є, додатково направили в обласну лікарню до гастроентеролога та ендокринолога, там написали ще краще, ніж наші (більш детально і додали недостатність ваги), віддав заключення на ВЛК, там сказали мов про всяк випадок попередьте ТЦК, що вас списують, очікуйте 3 місяці на підтвердження про непридатність та зняття з обліку з області. Документів жодних не дали, сказали що ТЦК теж поки нічого не дасть, тобто доведеться йти на МСЕК без ВОД, але все пофоткав про всяк випадок, мож проканає, якщо запросять.

Поки чекаєте затвердження ВЛК у вищій штатній ВЛК, в ТЦК видадуть нову повістку з явкою через місяць, доведеться кожен місяць ходити. Але 3 місяця це щось оптимістично дуже, від 4 до 8, сам вже третій місяць чекаю

Дякую, буду мати на увазі. Як раз взяв талончик до ТЦК через кілька днів, подивимось, що скажуть, бо минулого разу, коли ВЛК направляли в обласну і треба було попередити ТЦК про це (4 дні давали на проходження, з обласною ніяк не вписатись), то повістки не давали, просто сказали прийти до 20 вересня і все

Тобто навіть, якщо я отримаю групу і потім підтвердження на ВЛК, мені потрібно буде ще 4-8 місяців чекати на документи про непридатність від ТЦК?

А що браві хлопці з ТЦК на те кажуть? Коли кажеш — треба трохи почекати і буде документ. Там щось були новини, коли був gap між закінченням бронювання, та продовженням, то люди опинялись на полігоні, може брешуть, бо «стабильности нет» )

Якщо ВЛК саме спише, а не дадуть обмеженного, то цілком можливо. Мені казали, що 3 місяці, від когось теж чув про 3 місяці ще раніше, але може бути і більше, бо списують дуууже неохоче

Мені так і сказали. Прихожу, кажу в мене рак. Вони одразу закричали: «Та ми нікого зараз не списуєм!!!»

Дуже круто, і що мені з цим робити?..

Змінити дані і піти до іншого тцк не варік?)

Апдейт:
2.07 доки були в МСЕК
Комісію призначили на 27.09

Такс, невеличкий апдейт інформації, раптом кому буде потрібно.

Пішов до профільного лікаря, перед тим трошки закинувши себе, щоб виглядати не таким класним мід ейдж мужиком. Здав купу аналізів приємних і не дуже, повернувся.
Вона виписала папірець на ВКК — це комісія при лікарні.
Пройшов ВКК, дякувати Ктулху, там були самі жінки і мій жарт «Роздягатися?» на початку все спростив, повернувся до профільного — вона дала новий папірець з красивим написом «МСЄК».
Потім потрібно було пройти купу профільних спеціалістів і в кінці свого сімейника (терапевта), в яких я нив, що дуже погано себе почуваю і взагалі збираюсь померти.
Хто йде цим шляхом — закладайте на це КУПУ часу, бо зара по лікарням багато військових, черги страшні і записатися до лікаря практично неможливо.
Далі приніс до профільного всі документи, які вона вимагала, а замість військового квитка — копію приписного (де зазначено, що я непридатний і статтю). Також знаю кейс, по якому замість війського квитка додавали витяг з ЦНАПу.

Сиджу.
Чекаю.
Вже третій тиждень.
Мали подзвонити, поки по нулях. Спробував сам набрати в МСЕК, дізнався номер на гарячії лінії МОЗ — але вони не беруть слухавку вже третій день.
Далі будуть нові апдейти)

Вони у відпустці до першого серпня. Вся комісія 😁

Та ж сама ситуація один в один, плюс я ще й ВПО. Подивимось, яко воно буде. Онколог готує документи, за тиждень мають бути, і тоді дізнаємось.

Навіть не питали про нього, може тому що це онко МСЕК. Але це тортури трохи іншого типу, чекати, чекати, потім ше чекати, потім знов що не то. Потім перенаправили на обласну, зараз знов чекати дзвінка.

Онко і не дали групу — це ппц звісно. Ну, як я і очікував)
Вдалої охоти вам)

Ще місяць черг, очікувань та подорожей за усілякими довідками, ще той факт, що мій лікуючий лікар поїхала з країни, та первина документація залишилось на окупованих територіях все дуже сильно ускладнив. Але все ж таки, дали мені групу, 3-тю, але хоч щось.

Сподіваюсь, у вас так само все складеться добре.

www.kmu.gov.ua/...​-dlia-prokhodzhennia-msek
А які кейси тут можуть бути? Оформлюєте квиток або тимчасове посвідчення (для вас 2 варіант) і потім на МСЕК.
Якщо група очевидна і є всі медичні документи в наявності, то на ВЛК просто не зможуть одразу вліпити не то що треба. А навіть, якщо таки зроблять, то можна оскаржувати відразу. І навіть гіпотетично, якщо будете придатні і одразу заберуть, то МСЕК можна проходити і військовослужбовцям також, і висновок буде аргументацією для негайного звільнення, я мовчу вже про те що він буде також чітким доказом для оскарження висновку ВЛК в суді.
Так що, максимум — ви витратите багато свого часу.

Ви в якомусь паралельному світі живете, в якому ВЛК може бути очевидно щось, крім того, що ви можете штурмануть посадку і в якому тобі дають групу інвалідності, бо в тебе немає важливого органу, не перевіряючи те, чи виріс він в тебе кожен рік)

Чого це у паралельному. Я сам проходив ВЛК і був визнаний на той момент придатним, перебуваючи а очевидно непридатному для служби стані. Я це добре розумів і за своїм бажанням міг цього недопустити.
Ба більше. Вже на службі мені прийшлося рішати щось з цим, йти на ризиковане рішення (так само, резекція органу) бо іншого варіанту мені просто ніхто не давав, а в частині мене готувалися вже списувати. Але знайшов іншого хірурга сам, який не зробив мене остаточним інвалідом, і все порішалося як і хотілося. Тим не менш, після операції на повторному ВЛК мені таки вліпили обмеження, хоча я хотів максимум тимчасове.

Ну, тоді ви можете зрозуміти, чому я не хочу йти отримувати тимчасове і проходити ВЛК до огляду в МСЕК.
Особливо враховуючи те, що в МСЕК за останній рік в купі кейсів для отримання інвалідності додалося «не бути чоловіком»).
А тут питаю, бо може хтось подавав документи без військового квитка і в них прокатило)

«Не бути чоловіком» це вже як мінімум порушення закону. Враховуючи те що на ці комісії останнім часом досить часто звертають увагу, я не представляю щоб у них подібні висновки навіть в думках з’являлись. До речі, декілька знайомих за останній рік проходили МСЕК: так доволі довго, але без грошей на лапу і все було ок.

Ну руках кейс, коли при ідентичних показниках чоловіка послали куди подалі, бо «ремісія», а жінці дали групу на рік, тож...

Може це він про «транссексуальність», здається це теж один з варіантів психологічного стану
Типу нічого абстрактного, це в МКБ є

Та ні, я суто про «причини» відмов МСЕК. Таке можна одразу оскаржувати.

Хотілось побажати швидкого одужання, але такий час, що навіть не знаю чи доречно 🥲

Хотілось би теж почитати коментарі по темі

Підписатись на коментарі