Чому я займаюсь популяризацією CS50

Привіт, на запитання: «Чому я займаюсь популяризацією CS50?» я вже відповідав у коментарях та в особистих повідомленнях, але це запитання продовжують задавати тому вирішив оформити у окрему тему, щоб відправляти її у відповідь.

Передмова

В попередній своїй статті «CS50 — найкращий безкоштовний онлайн-курс з програмування для початківців від Гарварду» я зосередився на двох цілях.
Перша це навести по-більше аргументів, щоб змотивувати початківців вибирати саме CS50.
Друга це переконати досвідчених фахівців рекомендувати CS50 знайомим початківцям.
Ці дві цілі буквально написані на початку попередньої статті.

Скільки мені платить курс CS50?

Таке запитання побачив лише раз, але мені дуже сподобалось бо воно життєве.
Займаюсь популяризацією CS50 за власний кошт!
Вкладаю у популяризацію CS50 власний час та навіть гроші!
Роблю це бо можу, а також маю мотиви, причини та цілі на майбутнє, про це все розповім.

Мотив економічний

Раніше я займався популяризацією мови програмування Go, зараз за можливості докладаю зусиль для популяризації мови Rust, обидві технології вже вкотре вважаються високооплачуваними згідно результатів зарплатних опитувань DOU:
Scala, Go і Rust залишаються мовами з найвищими медіанними зарплатами як у початківців, так і в досвідчених спеціалістів.
Scala, Rust і Go залишаються мовами з найвищими медіанними зарплатами.

Тепер до цих мов програмування додався курс програмування CS50, CS50 має позитивно вплинути на базову освіту початківців та позитивно повпливати на їх подальшу кар’єру, що буде мати позитивний економічний ефект, хай навіть малий напочатку та має наростати у перспективі.

Мотив зростання ІТ-індустрії

Українській ІТ-індустрії є ще куди рости це видно з аналітики GitHub-у за 2023 рік, яку розглядала редакція DOU.
В оригінальній аналітиці дуже багато графіків, таблиць й навіть прогнозів росту спільнот.
Ось таблиця найшвидше зростаючих спільнот розробників у Європі:
КраїнаЧисло розробниківЗростання за рік
Іспанія1.5+ мільйона розробників25%
Португалія410+ тисяч розробників24%
Польща1.2+ мільйона розробників24%
Німеччина2.9+ мільйона розробників22%
Італія1.1+ мільйона розробників22%
Франція2.3+ мільйона розробників22%
Великобританія3.4+ мільйона розробників21%
Важливе уточнення: ось ці мільйони «розробників» це число зареєстрованих GitHub-профілів:
We define «developer» as anyone with a GitHub account.

Й це тільки в Європі, а є ще мільйони в Азії, Африці та Південній Америці.
Відповідно популяризація якісних навчальних матеріалів має позитивно повпливати на ріст української ІТ-індустрії.

Розрекламовані платні ІТ-курси

В Україні дуже багато низькоякісних розрекламованих платних ІТ-курсів на які ведуться дорослі люди без вміння гуглити.
Ці люди ведуться на високі зарплати, «гарантії працевлаштування», «навчання з нуля» та інші брехливі обіцянки маркетологів, вибирають популярні напрямки з найбільшою конкуренцією: QA, Design та Front-end, одиницям вдається працевлаштуватись після таких курсів згідно обіцянок, а інші просто втрачають час та гроші.
Відповідно досвідчені фахівці мають направляти знайомих початківців на якісні безкоштовні навчальні матеріали.
Ціль дуже проста: CS50 має стати вибором початківців за замовчуванням та витісняти розрекламовані платні курси.

ReadyToTouch

Я розробляю ще один анонімний пошук роботи, а тому додатково зацікавлений у рості української ІТ-індустрії.

Зауваження від редакції DOU

Дуже-дуже рідко редакція DOU пише мені зауваження в особисті й поки жодного зауваження за популяризацію CS50.

Епілог

«Популяризація» гучне слово, так я пишу статті, так я замовляю рекламу, так я підтримую однодумців, бачу поступовий ріст підтримки, але результат значно менше бажаного.
Очікую, що в перспективі одна-дві статті про CS50 стануть такими ж популярними або ж спрацює одна з рекламних кампаній або ж українська ІТ-спільнота свідоміше почне допомагати з популяризацією CS50.

Я дуже вдячний Аллі за допомогу та Олексію за велику підтримку, а також колегам які допомагають виводити коментарі про CS50 в топ.

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Немає коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Підписатись на коментарі