Порадьте, будь ласка, дуже якісну механічну чи механіко-оптичну клавіатуру без люфтів

Привіт!

Порадьте, будь ласка, клавіатуру, щоб була:

• ДУЖЕ якісна
  • механічна чи механіко-оптична
  • тиха
  • максимально схожий звук коротких і довгих клавіш
  • без люфтів на Space і великих клавішах
  • хотілося, щоб коли програмуєш, було відчуття гармонії з нею, як у музикантів з інструментом
  • чорний колір клавіш або сірий, без яскравих кольорів.

Дуже цікаві клавіатури:

— Vissles LP85 (не чисто механічна, звук не ідеальний, але дуже цікава) httpyoutu.be/LsxGmYp74X0?t=346

— Zoom 75: Milky Green, є і TKL (не чорна, звук із раю, але, кажуть, редагований) https://www.youtube.com/watch?v=fNl5mKlJEIk&t=353s&ab_channel=LunoSama

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дуже цікаві клавіатури:

— Vissles LP85 (не чисто механічна, звук не ідеальний, але дуже цікава) youtu.be/LsxGmYp74X0?t=346

— Zoom 75: Milky Green, є і TKL (не чорна, звук із раю, але, кажуть, редагований) www.youtube.com/...​=353s&ab_channel=LunoSama

Обирати клаву по звуку це щось. (Друга як на мене занадто висока)

Певний звук або його відсутність дозволяє мінімізувати відволікання на нього від програмування.

За десятиріччя роботи за компом для мене звук клави (будь-якої) це на стільки фоновий шум що мозок його тупо фільтрує. Я до твого комента взагалі не задумувався про те, що моя клава якось звучить.

Клавозвукомани — це закрите братерство. :-) Я теж не звертав уваги раніше.

Обирати клаву по звуку це щось

І половина фанатів механіки такі: 👀 👀 👀

звук із раю, але, кажуть, редагований

Не сказав би, що редагований, просто норм записаний. Але щоб добитися такого звуку, доведеться попотіти. Не треба очікувати, що одразу після покупки Zoom 75 (та і будь-що інше) буде так звучати.

Але щоб добитися такого звуку

сайленсери з бегзгютенового кокосового волокна, гумові ніжки з безкисневої гуми, кейкапи від олуфсена, підставки під дроти.

Слухаємо: www.youtube.com/...​tch?v=P-RRhGGvefM&t=1056s, а потім дивимось на ціну тільки одного корпусу: www.norbauer.co/...​-heavy-grail-hhkb-housing ))

Не обирайте клавіатури за звуком, це другорядна річ.

Як на мене то Logitech Mx Keys найкраща. До неї перепробував купу усякого, але це перша клавіатуру за якою дійсно приємно працювати і та, яка немовби сама розуміє що ти хочеш набрата. Ще біла підсвітка, яка не ріже очі це взагалі прекрасно.
До речі, що цікаво, купив її в комплекті з мишкою mx master 3s, то мишка таке собі, як на мене то своїх грошей абсолютно не коштує.

Корисна тема, теж хочу гарну клавіатуру, але дві останні не пропрацювали і двох років, хоча на обидві гарантія 2 роки. Першу віднести не встиг, а друга razer більше року лише пропрацювала нормальго, далі пішли проблеми з затисканнями або подвійними спрауьовуванні. Оцю вже відніс в гарантію, там її розібрали, дістали кошачий волос, сфоткали і зняли з гараниії. Такої гарантії мені не треба, більше з цим брендом зв’язуватись не буду. Поки що сиджу собі далі на дешевій китайській мембрані котрій вже років 8

Ніколи не купляйте razor і інші геймерські клавіатури, це дешеве неякісне незрозуміло що за х3 ціною.

Краще зайдіть сюди: mechanicalkeyboards.com/...​.php?l=product_list&c=110 і подивіться щось підходяще для себе з ducky, varmilo, leopold, realforce, vortex, filco і keychorn. Обирайте щось не дороге, бо скоріш за все ви потім будете дивитись на інші клавіатури, з думкою спробувати щось краще.

І трохи по виробникам. Leopold і filco — це майже класика. Компаніям купа років, випускають звичайні механічні клавіатури без підсвітки, дивного дизайну та купи інших незрозумілих фіч. У них стабільність і якість. Такими ж клавіатурами є realforce, тільки вони не механічні, а ємнісні — нормальний варіант для тих, хто звик до мембранно-гумових клавіатур. Що стосується решти, що я вказав, то це звичайний якісний брендований Китай зі своїми поглядами на просування продукту: все яскраве, купа світлодіодів, мільйон режимів роботи та все це за невелику ціну.

Забув додати, що виробник здебільшого робить корпус та контролер, а ось свічі, те що замикає контакти, коротше, кнопочки роблять інші компанії. На сьогодні є такі поширені типи:
— mx cherry та їх китайські клони.
— китайські клони alps.
— topre та їх клони.
— різні геймерські оптичні, магнітні тощо.

Кожен з цих типів має свої особливості того як вони сповіщають користувача про те, що свіч спрацював. Це цікавий момент, який чомусь не всі знають, але свічі спрацьовують не тоді, коли до кінця натиснули кнопочку, а десь на пів шляху. І ось це десь залежить від конструкції перемикача. Також момент «розмикання контакту» в перемикачі також наступає не одразу після зняття пальця, а десь на пів шляху назад. І ось це десь, також залежить від конструкції. Тому треба дивитись графіки роботи перемикачів, щоб приблизно зрозуміти зрозуміти як вони працюють і відчуваються.

Але якщо загалом, то є такі групи перемикачів:
— лінійні, які на дотик ніяк не сповіщають про свою роботу.
— тактильні, які на дотик можна зрозуміти що перемикач спрацював.
— клікаючі, які звуком сповіщають про те, що вони спрацювали і вони можуть бути як тактильні, так і лінійні.

Сумуючи два списки маємо:
— cherry бувають лінійні, тактильні та тактильно клікаючі.
— alps, наскільки памʼятаю, бувають тільки тактильні та тактильно клікаючі.
— topre — тільки тактильні.
— геймерські бувають лінійні та лінійно клікаючі. Тактильних не бачив.

І на останок, тактильність залежить від типу перемикача, тож ще раз: дивіться графіки, так приблизно можна зрозуміти які ті чи інші свічі на дотик.

люблю громкие кликеры от чери, жена — не очень, понятно почему

А Microsoft sculpt в якій категоріі?
Запястя не болять

Погуглив що воно таке.
Оте криве одоробло ще живе виявляється.
В нульових під те одоробло рекомендували ще комп’ютерний стіл, на якому клавіатура виїжджала на поличці з під стола, а монітор був так високо, що голову доводилось закидати назпд. І це було єдиною правильною посадкою.
Темні часи були, люті.
В мене до речі була така клавіатура, років так 17 назад. Викинув через місяць десь біля радіоринку. Бо ту херню навіть на барахолку ніхто брати не хотів.

твої слова пусти ілі полни поноса словаря. скульпт норм клава, бо зроблена не для ув’язнених з кайданками на зап’ястях.
І посадка з «монітор високо» ніколи не важалася правильною, хоч то і є зручним.

У вас все кроме первого и предпоследнего пункта определяется переключателями а не клавиатурой. Так что берите ту у которой переключатели меняются и ищите свой идеал. Можете на клавиатуры Dygma посмотреть, но они далеко не единственные такие

Так, воно. То шедевр!

Leopold. Остальное временщики.

Стосовно матеріалів, та якості кожної окремої деталі, мабуть кращого за ціну leopold не взяти. І навіть за більші гроші. Але зʼявляється багато але, коли хочеться прибрати всі зайві звуки на кшталт дзвону металевої пластини, на яку кріпляться свічі, бо не всі моделі просто так розбираються, не всюди можна підсинути ушільнювач, щоб отримати аналог gasket mount тощо.

Того року дізнався про таке явище як split keyboards.
Сам спаяв собі Lily58, налаштував під себе.
Якщо подобається самому паяти/конфіжити клави і збирати їх під себе — дуже раджу.
І типів клавіатур дуже багато, деякі набори на алішці продаються.
Ось перелік різних дезайнів, якщо цікаво буде глянути: github.com/...​p/awesome-split-keyboards

Если фулсайз то можно начать с ducky, они не плохие и по качеству и функционально (софт, прошивка).

Keychron Q3 QMK + Brown switches
Працюю зазвичай просто на макбуці бо бігаю по мітингах але коли вдома, то ця клавіатура це просто тактильна і звукова терапія. В Space трошки вати довелося покласти бо був гучний.

Я заменил на k1 brown на yellow (banana), так как имхо у них лучше тактильный отклик.

3-й рік вже як користуюсь Keychron K1 + Brown світчі
Тому Keychron теж можу порадити, у них багато клавіатур під різний смак
Але може світчі я б взяв з кращим тактильним відгуком

Apple Magic Keyboard

в мене особисто таке враження що механікою захоплюються ті хто не застав клавіатури кінця 80-х початку 90-х
височенні кнопки, великий хід кнопок, високий підйом потрібно щось підкладати під руки, шум стоїть капець
пам’ятаю ту радість коли почали масово з’являтись справді зручні низькопрофільні нотбучні клави

хто поясниь цей феномен, чи це такая собі ностальгія тільки хз з чого раптом? ))

О, пам’ятаю герконові клави. Цікаво чи сучасні хіпстери вже дійшли до такого кіберпанку? Якщо ні можна стартап замутити

У кого як, мені навпаки, з тих часів звично лупити по кнопкам з великим зусиллям, і ноутбучні з малим ходом такого знущання довго не витримують.

Ох, як згадаю уроки машинопису в школі. Коли качали «квадріцепси» на фалангах пальців на повністю механічних машинках. З зовсім не йцукен розкладкою ))
Оті спогади гарна прививка від «ностальгії» за механікою ))

Ага, тільки руки швидко втомлюються

У мене були схожі думки з цього приводу. )

Моя улюблена клавіатура A4Tech KV-300H.
Дуже подобається.
Як трапилась під руки на одній роботі (видали) років 10 тому, так я після того собі таку саму і купляв.

Але є нюанси.

1. Помітив, що кожен новий екземпляр якось менше «ходить», ніж попередній.
Коли вона коштувала 300 грн, то ще нічого, але з року в рік купляти її вже по 1300 грн — ну якось хочеться, щоб вона подовше послужила.
Ні, вона хороша перші пару років, потім починаються якісь дратівливі проблеми типу неспрацьовування чи хибні спрацьовування, приходить розуміння, що прийшов час міняти.
Пару раз причиною проблем був я сам — залив пивом — тут претензій до самої клави, зрозуміло, немає.

2. Тільки USB, а іноді хочеться, щоб була можливість і по радіо-інтерфейсу працювати.

3. Громіздка.
Те, що вона важка — це плюс до комфорту для стаціонарної роботи.
Але клавіатурний блок, як виявилось пізніше, я рідко використовую.

Тому вирішив спробувати щось новеньке — Keychron K1SE 87.
Низькопрофільна.
Без цифрового блоку, але з нормальними Insert/Delete/Home/End/PageUp/PageDown + Курсори, що є для мене критичним і обов’язковим для комфортної роботи.

На перший погляд непогана, але неідеальна.
Красива, приємна, зручна, компактна.
Не сподобались хибні натискання, які з’явились при роботі на новій клавіатурі, вона чутлива, і гострі краї.
Як на мене, за таку ціну якість обробки могла би бути кращою.

Поширені зараз механічні високі клавітури не подобаються взагалі саме своєю висотою.
Мені більш комфортно працювати на клавіатурах з низьким профілем.

Дуже подобається ноутбучна клавіатура, яка є у Lenovo IdeaPad/ThinkPad.
Тому шукаю щось подібне як окрему клавіатуру.

Кожна нова ревізія kv-300h гірше попередньої. Щось поміняли і збільшили хід кнопок. Наче трішки, але тактильно це вже не то.
До недавнього користувався макбучної mini та a4tech.

Спробуйте logitech mx keys. Я до неї прийшов саме тому, що шукав щось на зразок лептопної клавіатури зі зручним та низьким ходом клавіш, але для десктопу.

Про шум это вообще мимо — вот пример youtu.be/fNl5mKlJEIk?t=353
И тут чувак просто хорошего звука добился а не тишины.

А так если вопрос в тишине — почти любая механика с чем-то вроде Gazzew Boba U4 будет тише чем почти любая офисная мембранка.

В мене прям з язика зняли.
У дітей на комп’ютері механічна logitech g815. Я за неї як сідаю так руки згадують клавіатуру з 90-х високими елавішами і такими ж тактильними відчуттями. Але для геймінгу прикольно. Хоча може то мені иільки прикольно, бо серйозно грав на ПК в першій половині нульових і руки просто пам’ятають як потрібно тиснути клавіші при грі. При роботі пуки вже перелаштувались до усяких ноутів і всього іншого.

Я в захваті від своєї Happy Hacking Keyboard Pro 2. Зараз уже зʼявились варіації з Bluetooth та USB-C.

Дивлюсь на свої 6 hhkb і не розумію вас.

Я в захваті від своєї Happy Hacking Keyboard Pro 2
не розумію вас
Дивлюсь на свої 6 hhkb

Я щось теж не дуже розумію — тобі знадобилося купити 6 HHKB, щоб осягнути, що вони тобі не подобаються?)

Ахах, так)

Але якщо розгорнуто відповідати, то коли я придбав собі hhkb pro 2 після leopold fc660m, то перше враження було суто негативне. Я не міг зрозуміти як купа не ідеально відлитого abs пластику може коштувати стільки. Та ще й з люфтом корпусу. І, звісно, відчуття від друку були взагалі не такі, як від механічних клавіатур. У цілому вони й не мали бути схожими, бо hhkb не є механічною клавіатурою. Але цього достатньо було, щоб я повернувся до fc660m.

Згодом я дістав собі б/в filco на якихось клонах білих alps, погрався з нею та вирішив дати другий шанс hhkb. І ось тут я зрозумів, що щось є в цій клавіатурі, але в той же час було відчуття, що щось не вистачає, або щось недороблене в цій клавіатурі. Тому я придбав собі ще одну hhkb pro 2 суто для експериментів, почав вивчати моди hhkb, трошки прифігів від їх кількості та придбав собі ще одну, але на цей раз hhkb pro bt.

У планах є залишити одну hhkb pro 2 у стоці, до другої додати слайдери з type-s які давно придбані, але не встановлені, а на третю додати гумові кільця, які також придбані, але виявилось, що до них ще треба взяти гаскети. Також хочу погратись із різними гумовими куполами, а потім, може, змазкою.

У різних hhkb є свої плюси та мінуси. Є цікаві рішення, як от usb хаб у pro 2, який можна використовувати для підʼєднання приймачів від, наприклад, трекболу. Або ось подвійні ніжки, якими можна виставити бажаний нахил клавіатури. Усі ці деталі дають мені розуміння того, якою хочу бачити ідеальну для себе клавіатуру та, можливо, в майбутньому зберу собі таку.

Leopold это просто крутяк ) дважды юзал, одну залил кофе, вторая fc750 Bluetooth, как запасная лежит.

Нынешняя клава — Steelseries Apex Pro TKL. Смешанные чувства о клаве, тактильно, Leopold все-таки приятнее будет.

У цієї steelseries якісь супер пупер магнітні свічі для геймерів. На презентації виглядає круто.

З такими вимогами — тільки особисто ходити по магазинам чи друзям і клацати.

І у підсумку припинити випендрюватися і взяти якісну мембранну MX Keys.

Зараз як раз нею користуюсь.
Дуже задоволений. Вона трвшки не дотягує до мак клави, але теж дуже зручна і тиха
Вдалося взяти американську ANSI, на олх бо в иагазинах прожають мерзенні з вертикальним ентером

Тут правда — з такими вимогами — только custom/group buys/etc

После 10 пачек различных свичей, кейкапов и штук 5 клавиатур только начнет появляться примерное понимание, а что таки тебе нужно.

хотілося, щоб коли програмуєш, було відчуття гармонії з нею, як у музикантів з інструментом

Тут кожному своє :-)
Я якось довго обирав механічну клаву бо повівся на хайп, ходив по друзям пріміряв на собі, по магазам ходив, продивився десятки годин відосів. Купив (вже не пам’ятаю що), через тиждень вже повернувся на Magic Keyboard бо це ідеальна для мене клава як виявилось

Ps Доречі рекомендую Magic Keyboard повнорозмірну. Люфтів там нема, клавіші нажимаються правильно. Ще живуча зараза. В мене вона мабуть років 8 вже

Підписатись на коментарі