Болгарія у 2024. За і проти
Шановне панство, прошу поділитися думками, досвідом, аргументами за і проти щодо релокейту в Болгарію.
Особливо цікавлять ставлення місцевих до українців і чи змінюється воно залежно від міста — чи буде в умовній Варні та Софії одне й те саме? Візьмемо до прикладу ставлення орендодавців, загальні настрої в лікарнях, магазинах, транспорті.
Поки найбільш жирний плюс для мене — це фінансова складова, бо з усіх країн ЄС і НАТО це чи не найдешевша опція. На додачу маємо море за потреби, велику кількість нашої діаспори. Тимчасовий захист теж наче без проблем відкривається навіть якщо мав до цього в іншій країні.
З мінусів — бруд, візуально совок, присутність русні і активна робота роспропаганди не на нашу користь. Плюс відносно високі чеки за електрику, якщо постійно обігрівати/охолоджувати житло кондиціонерами. Щодо якості і стабільності інтернету двузначні думки чув.
Додаткове питання також щодо входження Болгарії в Шенген. З березня 2024 країна буде в Шенгені по повітрю. Наприклад, я туди прилетів у середині лютого з Шенгену і пробув у Болгарії до середини березня. Отже, я спочатку використав 15 днів по безвізу саме з Болгарією, а потім ще 15 днів по безвізу з Шенгеном?
Дякую за всі ваші думки та рекомендації
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів