Смішні та дивні досягнення в резюме айтівців. Діліться своїми знахідками!

Спільното, хто мав досвід найму спеціалістів у команду, діліться, які кумедні чи навіть дивні досягнення в резюме доводилося бачити?

Натрапляли на університетських королів балу чи переможців шкільних забігів? Ну хоча б на тих, має суперскіл друкувати, не дивлячись на клавіатуру? А може, комусь невдало допоміг написати резюме ChatGPT?

Чи ви і є та сама людина, що додає трохи іспанського сорому в сіру рутину рекрутерів?

Діліться у коментарях своїми смішними знахідками!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Будь яке досягнення, яке людина вважає за доцільне додати до свого досвіду, — це час і зусилля. І називати їх «дивними» і тим паче «смішними» — як мінімум знецінювати зусилля людини

Вибачте але топік дуже токсичний як на адмінітрацію, бо ви провокуєте насміхатись над людьми. Це не гарно, правда. Вже хотяб чере анонімів запостили як минулих разів.

І яка ціль цього топіку? Висміяти людей які не знають як складати CV? Щоб що? Тішитися які ви молодці, а інші дибіли?

Колись шукали, здається, андроід дева. Перебирав резюме і натрапив на одне, де чувак вказав повне ПІБ, дату народження, місце роботи своїх батьків і двох сестер. Також він в резюме вказав повне ПІБ і дату народження своїх дітей — три сини і три доньки. На додаток була вказана прописка, основне місце проживання і додаткове місце проживання. Чотири контактних телефони.
В розділі навчання було все, що завгодно. І школа бойових мистецтв і всілякі семінари і курси підвищення кваліфікації.
Навіть дата прийняття на облік у віськоматі була зазначена.

Трохи не про CV, але році в 2020му приходив на співбесіду мужичок, років 45+. На JS джуна. Каже «я сам трохи учив, старався, можу показати свій проект». Ну, кажу, давай. Мужичок дістає флешку, на флешці папка «Proekt», і там файли типу dizain.js, forma.html, proekt2_copy.css. Не склалось з ним короче, хоча по людськи було жаль, хороший наче мужик

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не смішне, але з нюансами. В моїй команді за сотню колег з території колишньої Югославії. Кожен раз, коли треба розгрібати резюме та запрошувати на інтервью чергових кандидатів, маю додатково тримати в голові хто з ким воював. Бо був кейс, коли серб-пхпшник мав в резюме кілька років досвіду сержантської посади в армії Сербії, включно зі списком досягнень і військових деталей. На одному з проектів йому довелося бути в команді с хорватом-фронтендером, і албанця підключали час від часу. В деталі не буду занурюватись, і якось проект запустився, але з тих пір доводиться на такі нюанси витрачати більше часу

Я ніколи не проводив співбесід, але якось звільнявся і разом з лідом передивлявся анкети тих, кого могли взяти на моє місце. Помітив, що майже всі люди намагались підкреслити які вони яскраві незалежні індивідуальності та нон-конформісти, цінують власну свободу та зневажають обмеження. Це було трохи смішно, бо робота вимагала ставлення «Закрий рот, сам нічого не вирішуй і ні на крок не відхиляйся від наших стандартів».
Потім, коли влаштовувався на теперішню роботу, директор сказав, що ще ніколи не бачив такого дивного резюме) Не знаю що він мав на увазі...

Це було трохи смішно, бо робота вимагала ставлення «Закрий рот, сам нічого не вирішуй і ні на крок не відхиляйся від наших стандартів».

Ну, по факту — любая работа в команде имеет подобного рода требования. Даже если тебя нанимают в качестве «конструктора», «архитектора» и так далее
Стандарті и прочее все равно есть — и из все должны соблюдать

хотя в целом соглашусь, довольного большое количество айтишников строит из себя сраных примадонн :) «пасти котов» и вот это вот всё.

Порой ЧСВ некоторых синьоров на собесах по размерам зашкаливает размеры наблюдаемой вселенной. Типа посмотрели пару задачек из летиткода и давай швырять в кандидатов. А потом выясняется что большинство задач :нужно стили перекрасить или примитивный фетч из апишки на ui отобразить

А потом выясняется что большинство задач :нужно стили перекрасить или примитивный фетч из апишки на ui отобразить

Или, к примеру, «учесть, что при начислении скидок по промоакциям необходимо учесть порядко применния промоакций, но тольк не в толм случаем, если покупаются два предмета из одной акции и не более трех предметов в течении последний пяти дней
Или, моё любимое — «учесть особеннности возмщения НДС при нулевой ставке налога» ©

З питань етики і здорового глузду не буду давати посилання, бо це резюме і зараз активне.

Бажаю розвиватися до позиції Senior, мати джунів

Чомусь волав, коли це побачив.

Багато разів бачив, як колишні колеги вказували щось типу «Head of frontend engineering» — а я то знаю, що він просто був єдиним фронтендщиком на проекті, «СТО, head of щось дуже пафосного», в команді з 2 бекендщиків, де 2й — це він. Й так далі. Мені здається доволі типова ситуація в стартапах.

Нічого проти не маю, тим більше це могла бути не їх ідея, а власників, щоб типу сторінка з командою на лендінгу була красивішою. Але з тих часів на тайтли в резюме дивлюсь скептично )
Хоча останнім часом, через конкуренцію на ринку праці, скіл продавати себе доводиться прокачувати. Тому не «фіксив баги», а «значно покращив якість кодової бази, що стабілізувало роботу продакшену».

«значно покращив якість кодової бази, що стабілізувало роботу продакшену».

помедленнее, я записываю

Кожен з нас «CEO & Founder at ФОП *підставити свої П.І.Б.

«СЕО ендпойнтів та крітікал ішьюс фаундер»
До речі, більшість рекрутерів цю діч проковтнуть та ще й подякують

ну я навів приклад з життя, який сам неодноразово бачив в LinkedIn 😅

а) Рекрутеры умничают в статьях: не пишите типовые резюме, не надо писать сухой стек технологий, каждое резюме должно содержать изюминку, если бы вы знали, сколько однотипных резюме нам приходится пролистывать, как сделать свое резюме ярким и запоминающимся...
б) Рекрутеры после: ха-ха-ха, посмотрите, чего эти дебилы понаписали!

Вибачте але топік дуже токсичний як на адмінітрацію, бо ви провокуєте насміхатись над людьми. Це не гарно, правда. Вже хотяб чере анонімів запостили як минулих разів.

Цікаво, що не дивлячись на кількість лайків цей коментар всеж не в топі

Може по крону раз на добу оновлюють.

Якось присилає мені рекрутер резюме одного кандидата, я його відкриваю... а це моє резюме, в якому трохи перероблені деякі блоки, змінено ім’я, фактаж, але це *точно* моє резюме, я його сам створював багато років, без шаблонів, ну шо я — свою роботу не впізнаю?)
Максиме, якщо ти мене читаєш — привіт! Мені приємно, шо ти обрав моє резюме в якості зразка, але ж світ не такий вже великий, бач, як воно) Втім, мабуть, шо всім крім мене воно було ок?)

привіт, дякую за розуміння, але у вас було найкраще резюме, яке я коли-небудь тримав у руках. До речі, коли зможу отримати нову версію вашого резюме, а то я до цих пір користуюсь старою версією

Не зовсім по темі — в 2007 році ЕМ попросив оновлене резюме, я скинув на одну сторінку, він сказав що має бути хочаб 5-7. Тепер це мейнстрім

Коли працював із німцями, їх ПМ скинув в чат, щоб полахати, резюме якогось тіпа, в якого із 2008 по 2019 — досвіди роботи по паттерну: 1-3 місяці щось на кшталт "охоронець складу"/"мерчендайзер" і потім 8-15 місяців перерва, а вака, на яку він подавався, була на пихаря.

Сири по 500 ось тут безкоштовно careered.stanford.edu/...​cover-letter-examples.pdf

Натрапляли на університетських королів балу чи переможців шкільних забігів?

Американці саме так і рекомендують писати в CV. Це фактично рекомендується щоб показати роботодавцю те що зветься по американський soft skill (в нашій культурі такого не існує, у нас це зветься необхідними знаннями, зазвичай під поняттям soft skil в нас дуже різне але в більшості випадків англійська мова).
Типу показати роботодавцю, що ти «душа компанії» потенційно можеш там якесь день народження зорганізувати чи навіть мотивувати команду на отримання якогось результату. Хоча можна адаптувати і на наше — скажімо в резюме на програміста без досвіду комерційної роботи, участь в різних хакатонах та олімпіадах, а тим більше призові місця буде зовсім не зайвим.

дякую за пояснення шо таке soft skills)
буквально оце: «шкода, що не всі зрозуміють)))) Та це не всім дано)))))»

буквально оце: «шкода, що не всі зрозуміють)))) Та це не всім дано)))))»

wat?

А реально нема ніякого пояснення і навіть повного переліку чи читких критеріїв. Більше за те з того, що ви найдете по інтеренетах від різних авторів з успішного успіху, воно в цілому буде навичками ведення бізнесу або «ідеального виконавця». І разом з цим як почитайте про усіх мільярдерів до прикладу : Ілона Маск або Джона Рокфеллера, чи Біла Гейтса, Дональда Трампа, Стіва Джобса, Марка Цукерберга і т.д. Так за цими показниками в них буде «жахливі» soft skills ніхто з них не зміг працювати в наймі, половина покинула навчання, усі мали ті чи інші темні речі в біографії. Скажімо Джобс, Гейтс та Цукерберг кинули величезну купу людей. Рокферер зробив перші статики на громадянській війні в США при чому за конфедератів, а також є батьком монополізму, якому наслідують мало не усі американські бізнес школи — що і не дивно бо він і є засновником більшості університетів які мають ці школи. Маску та Трамп самі знаєте. Тобто десь нам напевно говорять не правду.
Власне тому той же Стенфорд пише в своєму документі про складання резюме — що там писати доречно, а що ні.

хіба перелічені особи наймалися на роботу ? 🤔

Рокфеллер був бухгалтером, він з’ясував — що роботодавець його ошукав, звільнивши попереднього бухгалтера і винайнявши його в три рази дешевше, це була його перша і остання робота в наймі. Джобс працював в HP та Atari. Цукерберг стажувався в Microsoft. Гейтц та Трамп і справді навіть не намагались працювати в наймі, а одразу очолили компанії, бо від початку народились в родинах мільйонерів — обидва мали проблеми в школі. Трампа навіть відправили до війскового вчилища. Безос та Маск професійні стартапери, тобто завжди були в долі тут складно сказати, що це.

На додачу давне резюме Біла Гейца www.cnet.com/...​t-online/#google_vignette В якості досягнень, зокрема вказано — що був «адміном» шкільного компьютера, власне дуже крута школа була в 70-ті. Насправді вони той компьютер, той самий легендарний PDP-11 з товаришами Хакнули, «зламавши» (соціальна інженерія, вони викрали папірці на яких були записані паролі) білінгову систему яка виділяла певний час для учнів. І це усе вони робили ще і прогулючи заняття з фізкультури. Їх звісно спіймали, та усій групі хакерів включно із Гейтцем та Аленом персонально заборонили працювати із комп’ютером. Хоча заборона була на 3 місяці, директор школи з явно підприємницьким талантом та напевно втручанням батьків потім навпаки виділив той комп’ютер хакерам для розробки системи керуванням дорожнім рухом, для мерії Сієтла і з лихвою відбив бабки які витратив на компьютер. Програмісти Гейтц та Ален особисто заробили 20 000 доларів, по факту два школяра зробили бабла на кадилак кожний. З Гарварду Гейтца теж відрахували, також за не санкціоноване використання університетських компьютерів в приватному бізнесі. (Потім самі диплом дали — а рекламним слоганом Вищу стало, ми вас навчаємо не шукати хорошу роботу — а створювати робочі місця і самим наймати на хорошу роботу). Також Гейтц, очманівший від запійних сесій програмування в ранньому Microsoft, де секретарка застукувала його сплячим на полу офісу, пішов у разнос. Узяв машину Пола Алена і поїхав на ній п’яний дебоширити по Альбукерке, при чому не маючи водійських прав. Був спійманий поліцією і у відділку ще і влаштував потасовку із поліцейськими за що потрапив на пресхату до бомжів. Ален його витягнув на останні гроші компанії, які були в касі. І таке було — три рази, чомусь Біл знімав стрес ганяючи на машині бухим. Два рази при чому ще і не маючи водійських прав.

Трохи не про CV, але році в 2020му приходив на співбесіду мужичок, років 45+. На JS джуна. Каже «я сам трохи учив, старався, можу показати свій проект». Ну, кажу, давай. Мужичок дістає флешку, на флешці папка «Proekt», і там файли типу dizain.js, forma.html, proekt2_copy.css. Не склалось з ним короче, хоча по людськи було жаль, хороший наче мужик

Після прочитання стало якось сумно....

Так воно так і є. Особливо враховуючи що мені було щось типу 24, а мужичку за 45. Відчуття наче батьку відмовив в роботі. Після того я сказав що я не HR, і більш співбесідами займатись не буду

А ви йому про це надали зворотній зв’язок?

Ну звісно, нормально пояснили, що підтягнути і що підучити

в мене було подібне. правда дідусь років 70+. вже життя в НДІ працював, а як на пенсію вийшов вирішив в аутсорс податися. знань в нього було багато, але дуже розрізнені і специфічні. теж якось сумно було відмовляти(

Ему нормально было сразу какой то отдел давать в подчинение, а не код красноглазить.

Сподіваюся в нього все вийшло і він знайшов роботу

Використання наших слів це настільки мінорна проблема що вирішується дуже легко, а от вміння написати нормальний код чи вирішити технічну проблему це вже інше. Я також бачив багато наших слів в коментарях і криві назви у змінних, ну таке, воно ні на що не впливає.

І яка ціль цього топіку? Висміяти людей які не знають як складати CV? Щоб що? Тішитися які ви молодці, а інші дибіли?

Коли в суспільстві багато страху, суму та сліз, то людям потрібно якось жити, шукаючи якісь замінники-стимулятори щастя, радості та сміху. Напевно, намагаються якось відволіктись. У важкі часи допомагають піклування, турбота та якась конструктивна діяльність.

І навпаки, коли суспільство забагато регоче, веселиться та гедонізує, то можна очікувати певні проблеми в перспективі.

Сумніваюсь, що причиною топіку — є злобна насмішка. Думаю, це звичайний інфантилізм.

Якщо хтось сміється з якихось щирих, дещо дитячих або незрілих досягнень, то висока ймовірність, що читає та сміється інфантильний персонаж. Його вмикає це.

Вульгарні та розпусні анекдоти викликають сміх / регіт в більшості випадків у вульгарних та розбещених персонажів.

Це дідівщина в чистій формі — «сири по 500». При чому нею зазвичай страждають ті яких часто самих так висміювали, принижували і т.п. А часто і по сьогодні так і є, це розповсюджується вниз по ієрархії. Ну написав новичок в резюме щось по типу «виграв чемпіонат в доміно в піонеркому таборі» і що ? «З іншого боку буває і таке в анкеті типу резюме в : «Причина зміни місця роботи — Деньги правят миром», «Посада на попередньому місці роботи — Не офіційний властелин всесвіту» і т.п. власне тут лише зацінити гумор.

Казка вигадка, проте, щось тут, браття, не пусте. Мета тут показати те, як не потрібно складати CV, щоб показати рядки, які можуть визвати сміх у представників працедавця й закликати перевірити своє CV, щоб прибрати такі рядки.

Шановний Nikola!

По-Перше не можу не відзначити ваш хист до складання віршів, шкода, що тільки не закінчили. По-друге, дякую, що пояснили мені в чому була мета цього топіку.

Мені відверто не сподобалась сама постановка цих речень у тайтлі топіка:
" СМІШНІ та ДИВНІ досягнення в резюме айтівців. ДІЛІТЬСЯ своїми ЗНАХІДКАМИ!"

Бо тоді постає питання:

1. До кого звертається автор цього топіку? (Явно не до людей які ці CV відправляють, правда?)
2. Для чого автор цього топіку закликає ділитись цими знахідками?(Не для того ж, щоб дати вичерпну відповідь з поясненням чому саме так, щоб як найшвидше допомогти людям)

Я хоч і не лінгвіст, але саме формулювання таких речень змушує мене задати питання про ціль цього топіку.

По-Перше не можу не відзначити ваш хист до складання віршів, шкода, що тільки не закінчили.

Це не я, це класик української літератури Максим Тадейович Рильський.

1. До кого звертається автор цього топіку?

До мене, щоби я перевірив, що написане в моєму CV.

2. Для чого автор цього топіку закликає ділитись цими знахідками?

Щоби я знав як можуть поставитися до того чи іншого рядка в моєму CV.

Шановний Nikola!

Одразу скажу що я, не літературознавець, але вважаю себе не поганим ресерчерем(ну не найгіршим точно) і хочу вам сказати, що ця цитата:

«Казка вигадка, проте, щось тут, браття, не пусте.» — Точно, на всі 100% не є творчістю Максима Тадейовича Рильського, навіть при тому, що він знав 30 мов і переклав багато творів та віршів. Але мова не про це.

Ви намагаєтесь запудрити мені мозок, бо я і сам розумію, що мало би матись на увазі, а по факту сказано інше.

Ще раз повторю!

До кого звертається автор цього топіку? (Явно не до людей які ці CV відправляють, правда?)

Тобіж по вашему це адресується людині, щоб та перевірила своє CV і поділилась ім із собою, ви серйозно?

Ви або знаете автора цього топіку і виправдовуєте його або її, або сам є автором цього, або вам аби посперичатись з невідома якої причини.

Що ж пане Nikola, на вашу користь і на мій мінус, можу казати тільки одне, таки дійсно колись Максим Рильский переклав «Золотого півника», автором якої є О.С. Пушкін, але до чого ви привели цю цитату мені не зрозуміло, я так само думаю, що ви просто намагались запудрити мені цим мозок.

П.С. Казка бредова, шкодую що витратив на це свій час.

Схоже, в пана погано з почуттям гумору. Я вам процитую іншого класика: «Смішно все те, що трапляється не з нами.»

Відверто крінжових не бачив, але 95% резюме вказують досвід типу «працював роботу» без конкретних результатів або розуміння впливу своєї роботи.

Враховуючи, що я наймав на посаду PM, такі резюме відсіював одразу.

А що ще писати якщо : закривав таски, фіксив баги, проводив код ревю?

Цікавитися що ці задачі змінюють, для чого їх робиш. Якщо в команді є продакт то на пару з тім лідом розробки пояснювати кінцевий результат задач це їх робота.

Одразу скажу, що багато чого залежить від культури компанії. Багато де потрібно тільки закривати таски. На аутсорсі таке скоріше за все переважає.

Я працюю в продуктових компаніях, там інший підхід.

Ну, для middle engineer это ещё может быть норм. А для PM можно и расписать, к чему же привёл твой менеджмент на проекте, у PM’а намного больше возможностей повлиять на ход проекта как в хорошую, так и в плохую сторону.

Ну то как повезет. Встречал проекты где пмы менялись очень часто, даже были случаи просто сбегали. А был случай когда пм на обещал сделать «все хотелки», уговорил на предоплату 100% , получил бонус , за отличную работу и слинял.

Тоді це не сіньйор а мідл. Якщо ж був мідл то все ок

Краще: клозив задачі, виправляв помилки, кондактив оцінку роботи.
Давайте змішаємо українську, англійську і циганську разом

Так. Ти ж бачиш, поки ціла.

Якось проводив співбесіду з дуже багатогранною людиною:
ibb.co/DLHy88V

А досягнення деякий кандидатів не мають меж:
ibb.co/1GwZY2x

Цілком нормальний набір хоббі, тим паче для дева, в чому прикол?
Незвичним тут є хіба що сам факт їх зазначення в резюме.

В тому то і суть, що розписувати в CV більше ніж на півсторінки свої хоббі, мені здається недоречним.

Зі свого досвіду можу сказати, що мені здається основним правилом для максимізації зацікавлення кандидатом є представлення всієї основної інформації на першій сторінці, а те що далі як мінімум негативно не повпливає, якщо в розумних межах.

Я колись на співбесіді сказав, що маю хоббі «звукозапис та редагування аудіо». Так мені сказали: «А чому ти на програміста йдеш? Йди на звукорежисера!». В результаті до технічної співбесіди так я і не дійшов. З тих пір ніякі хобі ніде не пишу.

А потім читаєш для чого людям макбук (відео монтувати) на форомі розробникфв

В результаті до технічної співбесіди так я і не дійшов.

А потім персонаж стає відомим звукорежисером та топовим кліпмейкером.

Ні, це не так працює. Якщо ви любите займатись сексом, не значить, що станете «лисим із Бразерс».

Ні, це не так працює

В вашому випадку 100%.

З мого досвіду, любов до своєї діяльності — це дуже важливо, щоб досягти професійного визнання та самореалізації.

Якщо людина щось реально та щиро любить — це задоволення мати справу з такими людьми, спостерігати як вони працюють.

Тим більше тут зразу можна побачити, що це він сам написав, а не ChatGPT. Якби було два кандидати з еквівалентним досвідом, то я би надав перевагу саме такому як на першому скріні.

Досягнення дійсно викликає посмішку, в резюме його вказувати не варто було б) У мене теж є схожі, які дійсно для мене в житті як величезний крок вперед, але в резюме це виглядало б максимально дивно))

VO2Max ще півбіди але навіщо Sperm count🤣🤣🤣

Как по мне то

VO2Max

там как раз лишнее

Может у кандидата одно CV на разраба и порноактёра ))

А чи не здається вам, що це почуття гумору, а не крінж?

В будь-якому випадку це мимо :)

Таке міг написати або самозакоханий нарцис або ненудний чувак з відчуттям гумору. Я би покликав на співбесіду. Якщо не нарцис (а це відразу буде зрозуміло) і скіли підходять, взяв би без проблем.

Я сам любитель вилазити за межі стандартного. Наприклад якщо в формі десь питається чи палю, я пишу що кинув в 6 років (всі ми в дитинстві пробували цигарку чи дві). Якщо бронюю готель і там є можливість вказати спеціальний реквест, я завжди пишу якусь дічь типу «Залишити прінт такої-то фотки Трампа на столі з лівої сторони від вікна :)». В більшості випадках ігнориться, але інколи виконують, інколи разом ржемо під час чекіна. Простішими треба бути, а не запрограмованими роботами які діють по скрипту написаному мораллю і стандартами ).

Бачив декілька CV де у якості скіла вказано ChatGPT
Ще у одного розробника бачив досвід роботи з ПК (цікаво а на чому програмують JAVA розробники без досвіду роботи з ПК)

Судячи з того, що багато де на співбесідах вимагають писати код на листку паперу, багато кому той досвід з ПК і не потрібен

Я десь місяць тому на Джинні подався на вакансію де був обов’язковий досвід роботи з PrimeNg (бібліотека UI компонентів, одна з десятка популярних). Рекрутер спитала в мене, скільки саме досвіду роботи в мене с цїєю бібліотекою, на що я відповів що працював з нею на якихось проєктах, і якось не рахував скільки саме місяців я з нею провів. На що мені прийшла відмова, що досвід з цією бібліотекою повинен бути не менше 3 років, но тому і закінчили.
Це я до того, що можете бути впевнені що вас не розглядали на деякі вакансіїї, адже рекрутерці написали що потрібно буде працювати з JSON, а ви судячи з резюме це не вмієте.

Взагалі, трохи не розумію для чого писати речі які вивчаються за пару годин. Типу структура yml, xml, dbf,csv.... Або вміння користуватись DB вьювером . Або разові налаштування (дев.прод)середовища по туторіалу

Не знаю який у вас досвід співбесід, або можливо вам просто адекватні роботодавці попадалися, але мене питали про досвід роботи з:
-Jira
-Slack
-Git
-Google docs (для замовника треба було вказувати години у Gooogle Tables)
-Чи знаю я як працювати по Agile (добре що знаю, а так би ваш менеджер не зміг би 5 хвилин витратити щоб пояснити що таке спринт, ретро та стендап)
-Чи знаю я що таке XML (я до речі не знав, але на роботу взяли, якось справився)
Ще помітив в Європі іноді у вакансіях досить дивні речі стоять у реквайрментс, а потім на співбесіді просто запитують 10 стандартних питань по Ангуляру.

Ну із усього вищеперерахованого на співбесіді одного разу питали про гіт, причому досить каверзні запитання. Вже не пам’ятаю яку саме діч, але не відповів і коли після співбесіди погуглив то не зрозумів чи існує на світі хоч одна людина яка використовує на практиці ці фітчі.
А так Slack/Jira/Agile досить часто такий набір попадається у вакансіях. Я вже навіть їх ігнорю.

є частина команій де Salck, Jira etc заборонені і не використоуваються, тому досвіду у людини може не бути, хоча в ІТ більше 5 років може бути ))

Такм де роками міряють досвід то вже дно з індусами

Такм де роками міряють досвід то вже дно з індусами

У меня опыт 25 лет, у нас даже японец есть, а вот ни одного индуска так и не видел, даже на конференциях.

Індуси втрьох питили про різницю пул і фетч

І як важливо в їх ремеслі знати для чого фетч (оах в житті використав ніби)

Індуси втрьох питили про різницю пул і фетч

І як важливо в їх ремеслі знати для чого фетч (оах в житті використав ніби)

Ну, учитівая что в гите 4 основніе команід — fetch, merge, push, checkuout, ну и плюс branch/checkout/add/committ,
ну еще status.... то не знать разницу между пулл и фетч....
КАРОЧЕ! Если ті в жизни не использовал git fetch —all , то ты типа ваще праграмист?

На початках кар’єри я невірно по телефону почув слово xml,чомусь подумав що це xls і в рамках підготовки до співбесіди запиляв примітивний генератор ексель файлів на php))) Виявилося, що вони просто хотіли вигружати в яндекс маркет товари в xml. (це був 2008 рік, світ був іншим, яндекс був популярний в Україні)

Ще помітив в Європі іноді у вакансіях досить дивні речі стоять у реквайрментс, а потім на співбесіді просто запитують 10 стандартних питань по Ангуляру.

То ти просто не співбесідував кандидатів у європейські компанії. Там зазвичай треш, тому і такі питання.

недавно таку співбесіду успішно пройшов в англійську контору, все ок.
із незвичного тільки те що там в основном індійці працюють (є офіси там)
так шо не підтверджую ні про дивні вимого ні про треш далі...

речі які вивчаються за пару годин. Типу структура yml, xml

мені здається, ви переоцінюєте свої можливості пишучи про ’пару годин’
прочитати специфікацію xml чи yaml для розуміння базових основ ще можна, але саме вивчити — навряд чи

Так в том то і справа, коли подаєшься на джуниор фронт енд розробника навряд від тебе чекають щось окрім основ. Тому це і дивно виглядає у переліку технологій, де разом з твоїм JS/TS стоїть XML. А вам точно в ваших рогах і копитах потрібні мої знання XML, чи там просто з беку воно приходить и треба дати можливість юзеру завантажити цей файл.

Саме так, як користувач, А за спеку можна ще інши формати притягнути -

по твоему видимо xml — это скобочки элементы атрибуты, а другой может иметь в виду что у него есть опыт написания валидатора хмл по хмл схеме

в общем самое безопасное правило — если кто-то говорит что широко используемая технология изучается за пару часов любым девелопером, джуном или синиором — он не знает о чем говорит

Там точно рекрутер щось незрозумів. Цікаво скільки ще вони шукали кандидата поки рекрутер не зрозуміла що 3 роки то вимоги до загального досвіду із ангуляром а не конкретної ліби.

Думаю їм хтось з моїх колег просто сказав що з усім переліченим у нього є досвід 5 років, і пішов собі на наступний етап співбесіди. Взагалі коли мені офер потрібен я на всі питання HR відповідаю: «так», а потім вже нормально спілкуюся з технічним спеціалістом. Просто на той час в мене вже був офер в компанію в яку я хотів, тож я просто продовжував спілкування з тими з ким вже почав.

experience: “developing resilient and scalable microservices”

Ну норм, що не так?

Колись шукали, здається, андроід дева. Перебирав резюме і натрапив на одне, де чувак вказав повне ПІБ, дату народження, місце роботи своїх батьків і двох сестер. Також він в резюме вказав повне ПІБ і дату народження своїх дітей — три сини і три доньки. На додаток була вказана прописка, основне місце проживання і додаткове місце проживання. Чотири контактних телефони.
В розділі навчання було все, що завгодно. І школа бойових мистецтв і всілякі семінари і курси підвищення кваліфікації.
Навіть дата прийняття на облік у віськоматі була зазначена.

Звісно інфа про родичів діч. Але бойові мистецтва, семінари, підвищення кваліфікації це про те, що людина розвивається у тому напрямку який їй наразі треба. А для цього треба прикладати час, вміння, зусилля, розвивати знання. може для дуже специфічної вакансії воно не треба але наполегливість то є чеснота.

Та воно можа б й так, але ж курси «пользователь ПК», а на других присвоєна кваліфікація «водій погрузчика». а ще вказано в якій школі навчався. Нашо це все в резюме?)

Робив універсальне резюме на всі випадки життя

І це, до речі, непогана стратегія. Я теж так робив — пишеш повне резюме сторінок на 6, а потім під знайдену вакансію викидаєш все зайве. Так швидше, ніж писати нове кожен раз. Можливо, людина помилилася і прислала повний варіант замість урізаного.

У мене надовно один знайомий мідл запитав пораду про те, що йому поправити у резюме. І там у нього було, що він КМС по боксу. Я подумав, і сказав, що можна залишити, якщо повний текст і так вміщається на 1 сторінку. Все ж це хоч трохи підтверджує, що людина цілеспрямована і точно має деякі позитивні для роботи розробником якості.

КМС по боксу
Все ж це хоч трохи підтверджує, що людина цілеспрямована і точно має деякі позитивні для роботи розробником якості.

я колись віддавала своє резюме знайомому рекрутеру, щоб отримати фідбек і він сказав, що спортивні досягення краще прибрати якщо це не якись командний вид спорту. тому що розробники програмного забезпечення працюють у команді, а якщо є досягення у некомандному виду спорту, то це свідчить, що людина індивідуаліст

cлучайно мама или сестра не работали у него в дестком саду?

да, в резюме было указано место работы росдтвенников, дата рождения его, родственников и дети погодки. к нам он подавался на backend.

точняк! здається на рнршника подавався. то я наплутав мабуть.

вот поэтому писать такие вещи на публичном форуме — по меньшей мере признак дурного тона — а возможно и нарушение НДА
конечно же, люди отправляют свои резюме компаниям для того, что бы их сотрудники-идиоты потом обсуждали кандидатов на публичных форумах

Еге ж. Всі навколо ідіоти, а ви дартанʼян. Резюме якщо що було публічно розміщено на сайті работа.уа автором.

ну а к твоему собеседнику он подавался

може він готував резюме для держслужби, а заодно і вам затулив
в мене теж, якщо пошукати, таке знайдеться)

А потім в пул реквесті в кінці буде писати список використаної літератури під час роботи над фічею

Будь яке досягнення, яке людина вважає за доцільне додати до свого досвіду, — це час і зусилля. І називати їх «дивними» і тим паче «смішними» — як мінімум знецінювати зусилля людини

Ну тобто якщо я в резюме напишу, що гарно вмію вичесувати кота то це не буде двиним або смішним?

це означатиме, що ви терплячий та цілеспрямований)

Не, ну прикольно точно :) Може хтось навіть пригадає як ти вичесуєш уся хата в хутрі, а він царапається. А як грумиш ротвеллара та сусідського сербернара по вихідних так і взагалі — наснаги хоч відбавляй.

У меня в «достижениях» был указан только один пункт — «добегаю на кухню быстрее своего кота». Но я пхпшник, нам простительно.

Тобто, якщо людина в резюме вкинула «3й дорослий розряд з плавання», то це ок в контексті вакансії бухгалтера?)

Великий мінус — ще з касою через Тису попливе.

* що б це не значило 🤷‍♂️

ну якщо бухгалтерія не дуже біла і вікна бухгалтерського офісу виходять на річку. тай натяк на те що руки розвинуті і її краще не злити)

А що тут такого? Графа спорт/хоббі абсолютно нормально в резюме вкінці на пару речен.

щоб що?) Хоббі не мають значення на рівні резюме. Часто на це дивляться іронічно, бо це навіть не професійно

Насправді це нормально і в резюме також, якщо це пара речень. Іронічно дивляться закоплексовані задроти?
Скільки працював завжди в новій команді питають про себе пару речень на знайомстві та на інтервью.

Іронічно дивляться закоплексовані задроти?

вони просто вище цієї суєти

Часто на це дивляться іронічно, бо це навіть не професійно

часто — це скільки? є якась статистика, що часто дивляться іронічно чи це ви пишите про себе?

Якщо людина на декілька речень розписала про себе — це круто. Якщо це вже декілька абзаців з деталями — то це вже розмазування резюме, що ще і не має відношення до проф діяльності

Тобто, якщо людина в резюме вкинула «3й дорослий розряд з плавання», то це ок в контексті вакансії бухгалтера?)

да, це ок

бо якщо є два однакових кандидата і в команді бухгалтерів декілька людей займаються плаванням, то кращою кандидатурою буде тій, що має розряд з плавання

Повторяй за мной:
— компания нанимает на работу человека а не машину (пока что)
— человек имеет право гордится своими достижениями, это его жизнь, его св, его достижения
— включить пару фраз про хобби — считается нормой при построении св

повторювати росіянською?

да хоть на суахили, этот аргумент туповат

Аргумент? Я тобі нічого не аргументував і не збираюся

это-то я как раз понял, потому так и сказал :)

Як лучє: правільно рузкім чи маячню українською?
Це як з дуракм знайти і розумним втратити

особливо — зусилля з досягнення Sperm Count зі скріна вище dou.ua/...​/?from=fpcomments#2771642

Це не працює на сьогоднішньому ринку праці. Якщо людина не здатна написати резюме, значить вона не здатна приділити достатньо уваги до якості праці.

Не обов’язково. Робити гарно роботу не те ж саме , що вміння писати резюме

На мідла може, але на сіньйора або вище де треба спілкуватися зі стейкхолдерами ризик факапів треба зменшувати

Підписатись на коментарі