Що ви слухаєте під час роботи: музику, подкасти чи, може, білий шум?

Привіт, спільното!

Розкажіть, чи слухаєте ви щось під час роботи для концентрації та фокусу? Можливо, маєте особливий плейліст на різні задачі?
Або надаєте перевагу подкастам? А, може, ви з тих, хто любить тишу?

Діліться у коментарях 👇

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Мені подобаються збірки музики з ігор. Особливо зі стратегій, де музика підібрана так, щоб допомогти фокусуватися на ігровому процесі, а не просто «туц туц бац бац». Мій особистий топ — Stellaris. Можу слухати його 8 годин поспіль кілька днів підряд.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не уявляю як можна думати коли в наушниках грає музика. Відволікає страшенно. А от коли поруч розмовляють то цей «шум» фільтрується автоматом і абсолютно не заважає)

В мене був колєга який під час роботи на другому екрані дивився серіали або стріми. Мені в голову не вкладається як таке можливо, бо я можу працювати тільки в цілковитій тиші.

Поділюся своїм плейлистом з тих часів, коли я мотав срок в галерному загоні. Сидячі у тісному кубіку мордою у кут із 3 сусідами за спиною. Зараз навіть важко уявити що 15 років до Ковіда працювати з дома було НЕМОЖЛИВО і люди з усього міста їхали в опенспейс аби увесь день сидіти мовчки за компом:
www.youtube.com/...​Mb_YcM1slV9tt-yDRd5n90HT6
А останні роки коли працював ставив на репіті оцю музику:
www.youtube.com/watch?v=noneMROp_E8
Перевірено що вона на бекграунді не напрягає навіть після 10 годин гри у Цивілізацію.
Також на непогано заходять музика з Володаря Перснів та Хоббіта:
www.youtube.com/watch?v=K69tbUo3vGs

слушание музни, особенно той, которая нравится мозгу, говорит только об одном — в данный момент пишется манки-код. Там где надо думать — музня только мешает.
Поэтому шумоподавлящие наушники. И только если нужно, т.к. немного давят, при длительном процессе это тоже может отвлекать.

слушание музни, особенно той, которая нравится мозгу, говорит только об одном — в данный момент пишется манки-код. Там где надо думать — музня только мешает.
Поэтому шумоподавлящие наушники. И только если нужно, т.к. немного давят, при длительном процессе это тоже может отвлекать.

зависит от, на самом деле
Если занятся вопросом- «как подсознание работает над решением задач», «какие есть способы и методы активизации работы подсознания» — то так всё не так однозначно и очень индивидуально.
кому-то нравится работать в полной тишиге, кому-то при белом шуме, кому-то при «смысловом» шуме и так далее.
написал и понял что вот как раз вам индивидуально — надо именно тишина.

Або ютуб, якщо задачка не тяжка, або тиша, якщо потрібно зосередитися

Зара моє улюблене
«...I’m going off the rails on a crazy train»
Ніколи не задумувався на скільки це політичний твір і на скільки він у тему...

Luke’s ENGLISH PODCAST слухаю по дорозі на роботу.
Болтун він знатний, але розмовляє зрозуміло і не потрібно напружуватись 😎

Здебільшого роздуми колег стосовно політичної ситуації у світі, війни, мобілізації і корупції. До глобальних подій це були ремонти і натяжні стелі.

Коли не забуваю навушники з активним шумоподавленням, то 10 годинний камін з ютуба на мінімальній гучності, щоб шибко розумний девайс не вимикався для економії батарей.

Напевно, результат цього рішення щось ближче до білого шума, бо шумоподавлення+ютуб всеж видають якийсь комфортний звук.

Істеричний Senior із Netflix

youtube.com/...​eagen?si=JlIW7gZk-kXHMSdM

та курс німецької на польській
youtube.com/...​ojtek?si=etImZhT0Ey9DQaT4

Якщо говорити про саундтреки з фільмів, то «Царство Небесне», мабуть, улюблений. Потім «Хороший, Поганий, Злий». Обидва зі мною з самого початку кар’єри в аутсорсингу, до речі. Ще можу кілька назвати, але ці топові, були і лишаються.

Це цілий «Одного разу на Дикому Заході». Там мені особливо подобається тема Шайєна www.youtube.com/watch?v=u5IpN3grKDI

А щодо топу самого Морріконе, то це «Гобой Габріеля». І саму «Місію» дуже рекомендую:

www.youtube.com/watch?v=pTsitO4TXF8

Не так давно працювала в тій же кімнаті, де й син навчався онлайн — тоді слухала його уроки, причому, часто уважніше, ніж він (наприклад, я чую, що йому задали вивчити вірш, а він ні xD). Зараз працюю в окремій кімнаті — там, в основному, тиша, тільки папуга іноді починає співати :)

Якщо в офісі достатньо тихо то шум у вухах від тиску ))

це не виглядає здоровим

Погоджуюся з вами. Коли всі замовкають мене це теж лякає.))

Це тінітус. Він може бути викликаний як захворюваннями, так і віковими змінами у вусі. Він не лікується. В мене теж у вухах шумить, але не дуже голосно, тому не заважає поки що.

Білий шум в своїй голові

Навіть не думав, що буде стільки однодумців у цій темі :)

Якщо щось розумово-аналітичне, то нічого — все нервує та відволікає

Якщо вже треба писати «від забору до обіду» — то музику, бажано інструментальну: електронна (якась спокійна або щось трансове), щось металічне (Power, Symphonic, Progressive).
Окремо стоїть щось симфонічне типу Two Steps From Hell/Thomas Bergersen або 2WEI — дуже легко отримати передоз епічності — пишеш якогось скріпта, а ніби спасаєш світ :)

І окремо виконавці, чий стиль я так і не зміг визначити, типу Joe Satriani, Steve Vai, Mike Oldfield (new age?)

Подкасти не розумію та й відволікає — ніби слухаєш, а все пропустив, ніби білий шум

Окремо стоїть щось симфонічне типу... дуже легко отримати передоз епічності — пишеш якогось скріпта, а ніби спасаєш світ :)

фігасє механізм який 🤔

О, верх епічності для мене це 5:23, після слів доньки Майка (?) : “... Nothing was ever heard from him again .... Except for the sound of tu-bu-lar bells” (саме гра на колоколах)

youtu.be/...​pIpgI?si=jnjkrxgwnhIWYSwJ

цікаво, чи шелест грошей є в ютубі ? 🤔

Слухаю дінаміки на навколишне середовище

Я Портнікова слухаю і іншу політичну і воєнну аналітику. Типу і в темі піздеця, що коїться, і втішає, що є купа роботи.

Я Портнікова слухаю, і іншу політичну і військову аналітику)) типу в темі піздеця, що коїться, і тішуся, що маю дохєра роботи.

як вдається одночасно працювати і слухати новини ?
чи ви там город сапаєте ? 🤔

я от теж, наприклад, коли зосереджений не можу слухати музику зі словами або якісь новини\подкасти. Я банально відволікаюсь

)) ні, не сапаю. Може це як раз та багатозадачність, коли мозок може концентруватися не на одній діяльності.
У кожного різні можливості.

це мабуть як директор школи... ні в чому не фахівець, але всі його слухають 🤔

«політична і військова аналітика».
це з розряду «давай, начінай бухтєть как космічєскіє кораблі бороздят» щоб краще спалося.

Директор школи як мінімум вчитель якогось предмету....
Чи у сучасному світі це вже не обов’язково?

лайви улюблених гуртів з музичних фестів і концертів
англомовні стендапи
для тренування англійської — блоги про футбольні матчі та трансфери

нічого не слухаю, якби була абсолютна тиша то було б ідеально

Зазвичай слухаю тишу, iнодi крики кота, який хоче уваги. Або дивнi звуки кiшки, яка впiймала iграшкову мишу i ходить по хатi з нею в ротi i гарчить як лев. Або звуки pvp цих двох котiв.
Дуже рiдко Synthwave, Lo-Fi, Chinese bamboo flute. Колись давно коли потрiбно було сконцентруватись на роботi вмикав Mongolian throat singing — оце топчик, часто вмикаю на прогулянках, в навушниках це просто космос

Найчастіше просто в тиші, щоб не відволікатися на музику. Іноді www.youtube.com/@ChillhopMusic

думаю як і в більшості, музика на фоні. Переключаюсь назад на вкладку з музикою тільки в один момент коли розумію шо якогось чорта мені починає підкидувати шлакову трендову музику і мушу вліпити дізлайк) Ну а тепер ще придбав собі механічну клавіатуру і деколи можу скинути навушники шоб «поклацати» трошки)

думаю як і в більшості, музика на фоні

У меншості

мені треба щоб музика не відволікала мою увагу, тому під час роботи слухаю без слів, але майже завжди це щось типу звуків лісу чи річки, от останнім часом тріскотіння дерева в каміні заходить:
www.youtube.com/live/SsueeKTGQJ4

В тишині працювати не можу ніяк (щей шум у вусі трохи заважає)
Тож зранку до обіду (а іноді і на весь день) post-rock, jazz relaz caffe, blues relaz caffe, synthwave іноді, post-metal іноді, а по обіді вже що згадаю на вибір: це може бути майже будь який метал (в основному: metalcore, melodeath, death, thrash) , або якийсь рок, а в останні пів року заходять добірки різного року 70-80, єдине що на укр мові майже не слухаю, не дає так фокусуватись, а в анголомовному я майже не розумію слів)

Lustre & Eldamar 🖤 мабуть років 5 точно вже. Для концентрації

Слухаю шумопоглинаючі навушники −37 дБ

Або подкасти на 2.5х, або asmr якийсь

Музыку, в качестве белого шума
раньше слушал немецкую, но потом стал понимать текст
Теперь слушаю jPopo и jRock

На ютубі є багато аудиокниг українською, зараз слухаю «Фундація» Айзека Азімова.

Ну і ще усілякі Lo-Fi ремікси.

Радіо НВ найчастіше від початку війни. Коли треба буст концентрації і мотивації, в мене є свій унікальний засіб — плейлист з різними виконанням моєї улюбленої пісні

Morcheeba & De-Phazz... рідше ZZ Top & 2Pac

Підписка, чи free стилі слухаєш?

Саундтреки з Mass Effect або Mirror’s Edge

Музику різних жанрів.
Інструментальна
www.youtube.com/watch?v=4WWR94H64w4
www.youtube.com/watch?v=WQlghAHMHbY
www.youtube.com/watch?v=GPJNm5jcVdQ
www.youtube.com/watch?v=RtkRr5OoJy0
www.youtube.com/watch?v=lzhgOTICZA4
Українська
www.youtube.com/watch?v=Ud23bUNI66M
www.youtube.com/watch?v=4ScGiEjORDg
Рок
www.youtube.com/watch?v=fOMZJMz8GpU
www.youtube.com/watch?v=KisF-5NaSUI
Всіляка епічна музика
www.youtube.com/watch?v=35Y_yr74zCo
www.youtube.com/watch?v=XUeQ0Ew_Wh0
www.youtube.com/watch?v=0gC0WlU0NtM
www.youtube.com/watch?v=D6uTtpZf9Ko
www.youtube.com/watch?v=QN9SduuzoC4
www.youtube.com/watch?v=7bsp6hWW9UM
www.youtube.com/watch?v=nKWanvwdupE
www.youtube.com/watch?v=toPm-L7Ib44
Френчкор
www.youtube.com/watch?v=VAo065vRO4Q
www.youtube.com/watch?v=TGXYNUBKJRs
Електронна танцювальна
www.youtube.com/watch?v=ILmkVZcZ018
www.youtube.com/watch?v=scGd4fmGrTE
www.youtube.com/watch?v=n2×0aLvZNs4
www.youtube.com/watch?v=FnxvSJZ1io0
www.youtube.com/watch?v=nwqYSXpSzOc
Латинське
www.youtube.com/watch?v=G5Yi2Ar7z5k
www.youtube.com/watch?v=eI9yhLJbL5g
www.youtube.com/watch?v=bAVKp0X9JnQ
www.youtube.com/watch?v=XA8XogjPcmI
www.youtube.com/watch?v=JyqD_zfXfi8
Різне ностальнічне
www.youtube.com/watch?v=oRLJIQCwEvw
www.youtube.com/watch?v=ZynFG8wlH2A
www.youtube.com/watch?v=86BmSaXZMHw
www.youtube.com/watch?v=A8a6kHQN9BA
Trance
www.youtube.com/watch?v=uES_I48spQk
www.youtube.com/watch?v=3CVHnpwTeTA
www.youtube.com/watch?v=fbO63FCh3r4
www.youtube.com/watch?v=jcO7eWOE498
www.youtube.com/watch?v=R7fdGzWccSc
Та інше.

Tom Wax Depeche Mode Megamix

Дуже залежить від того, чи потрібно концентруватися на роботі повністю. Зазвичай це готові плейлисти в ютубі для роботи з спокійною фоновою музикою, chill music, а також гучна музика по типу року та live виступи Armin van Buuren, які заглушують лишні думки під час роботи :)

Hard Metal, особливо з ранку

Это power metal.

сфигали? найтвиш — єто павер, а рамми — индастриал

найтвиш — єто павер

Сімфо метал же

Power, Symphonic їх хз як розрізнити 🤔
Хіба, що вокал Тарьї тут грає роль.
Rammstein то не метал ІМХО

Яскравим представником Power металу є Manowar.
Rammstein прийнято вважати індастріал металом

+500
Я правда сходу про Running Wild and Sabaton подумав.

Якщо цікавлять новини рок і метал сцени, то рекомендую ютюб канал MP Українською

мені останній рік якщо щось не гомонить на фоні то тривога зразу з’являється. на фоні ставив канали з мультами, але через рекламу тупішу перестаю вже це робити. відкриваю ютуб і там де стрічка рекомендацій без реклами запускаю щось по 2, 3 години retrospective, analysis давніх jrpg. це те що попадається та підходить. раніше слухав спотіфай але через рекламу д*вбанного казіно яка стала практично після кожного треку я його видалив. а саму тишу не переношу.

Та ж фігня. Включаю який-небуть серіал, який знаю наскільки добре, що мозок уже навіть не витрачає ресурси на його прослуховування. Типу «друзів», бачених 100500 раз, чи Scrubs. Контент ютуба, навіть без реклами, все одно більш-менш та грузить

На початку роботи вмикаю альбом
Hans Zimmer -
Interstellar (Original Motion Picture Soundtrack)
Там 30 треків з однойменного фільму.
Загально: 2г. 19хв.

При прослуховуванні всіх, я розумію що пройшло 2 години 20 хв. кодингу і можна зробити перерву, а потів знову на повтор.

Таким чином, наприкінці робочого дня, я визначаю на скільки день був продуктивний по кількості повторів альбому.

Цікаве те, що альбом не набридає, навпаки не уявляю кодинг без нього 🥹

Включаю на мінімальну гучність. Музика повинна бути спокійна, приємна, яка не перетягує на себе «ковдру» моєї уваги.
Наприклад, звуки дощу youtu.be/...​v3UDM6QMTor0X3_oXavPcCq3l
«Flying» by Peder B. Helland
youtu.be/...​v3UDM6QMTor0X3_oXavPcCq3l
Rainy Jazz Cafe youtu.be/...​v3UDM6QMTor0X3_oXavPcCq3l
youtu.be/XcFJr7eRZMw
Оця останнім часом дуже подобається youtu.be/7P_BPyXJ0f0

Слухаю музику 24/7, якщо рутинна робота — все підряд, інколи по настрою більш веселу музику, чи навпаки, сумну (в мене є три плейлисти під муд: веселий/драйвовий, сумний, спокійний). Коли треба думати, тоді або спокійний плейлист, або lofi, або взагалі без музики.

Пісні з радіостанцій з GTA SA 🔫🔫🔫

Пффф.... Маладьож... З радіостанцій GTA Vice City

Слухаю або пісні, тексти яких знаю напам’ять, що допомагає не відволікатися на слова, або музику без слів. Дуже добре працюється під музику з серіалу «Ферзевий гамбіт», тому що викликає асоціації з талановитою шахісткою, на яку мені хочеться бути схожим.

З української музики слухаю гурти Лінія Маннергейма, Жадан і собаки, Вагоновожатые, Обійми дощу, KAZKA, KALUSH, Мері та інші.

Люблю білоруську музику, зокрема AKUTE, TOR BAND, Nizkiz, Naka, N.R.M., BRUTTO, NAVIBAND. Пісні цих гуртів знаю напам’ять білоруською.

Хороша альтернатива — музика мовами, які я погано розумію. Німецькою мовою слухаю Santiago, dArtagnan і, куди правди діти, Rammstein. Обожнюю Sho Madjozi, що співає на мові суахілі, — тут вже жодних шансів відволікатися на слова.

Поживши в Литві, Латвії та Франції, полюбив музику мовами цих країн. Латвійською подобається Prāta Vētra. Литовською — SKYLĖ. Французькою — Team BS, Mozart Opera Rock, ZAZ, Indila. Буду чесним, Mylène Farmer теж слухаю з задоволенням. ;)

саме так... коли в музиці є знайомі слова... це забирає увагу...

Якщо слухаю підкаст або щось з голосом — під час роботи мене це відволікає. Тому зазвичай просто плейліст з ютуб з підбіркою Chillout Lounge.

Дивлюсь Аніме або музику слухаю.

Ніколи не вмикаю музику, коли працюю. Інколи вмикаю подкасти на ютубі, бо коли ще дивитись «Мілітарний доповідає», як не в робочий час?

подкасти з Олександром передивлююсь www.youtube.com/watch?v=-_FFfkmgJMs

Просто одягаю навушники, без білого шуму чи музики\

Швидке і гучне, аби заглушало зайві думки, і в принципі існування навколишнього світу, коли треба сконцентруватись. Тобто техно, d&b, jungle, J-rock і все таке.

музика цікава і я раніше не чув її, але автор виявився росіянином...

Мені подобаються збірки музики з ігор. Особливо зі стратегій, де музика підібрана так, щоб допомогти фокусуватися на ігровому процесі, а не просто «туц туц бац бац». Мій особистий топ — Stellaris. Можу слухати його 8 годин поспіль кілька днів підряд.

Gothic 3, HOMM, Risen, Morrovind, Stronghold, Cossaks, Harry Potter (1, 2)
Під це можна кодити вічно.

Модерн метал 24/7 lorna shore, erra, crystal lake, spiritbox ...etc. Тишу ненавиджу.

Коли розумова робота — тільки тиша, фонові звуки мені заважають.
Коли фізична — радіо в телефоні.

Тому менеджери і сейлзи повинеі сидіти окремо саунд пруф десь

По різному, іноді просто нічо і норм, іноді щось хоцца, якогось конкретного нема жанру, може бути все від сестер тельнюк чи квітки цісик до брітні спірз і якоїсь сучпопси від рока до якогось псіходелічного гоа-транса. Хз якось, по настрою і гороскопу, як планети стануть

От останній тиждень ліпну на оце, хтось неполіткоректно сказав щось за тичину, а я от знайшов кльову адаптацію, і заліп

youtu.be/...​T0ed8?si=vA48cdMYl6_yMjTN

Ось для протівовєса ткскзть наступне в плейлісті

youtu.be/...​cy31s?si=TvT3p-IzOdSI97ac

Серіали, фільми при монотонній роботі. Музику, подкасти при зосередженій.

колись в піввуха слухав курсики на курсері і edx. зараз тільки музику (NDH — meine einzige Liebe), видать старію.

Тільки загробну тишу
Всі шуми стомлюють мене хвилин за 15 до овоча.
На коцерт можу піти, там ок
А фОкусу нема при шумі

цій мелодії 400 років з гаком, а звучить нічо трохи мінорненько, але так думаю звучить безсмертя. Важко уявити що з сучасного гратимуть через 400 років на інструментах які існуватимуть через 400 років

youtu.be/...​YO6M8?si=c9Xegf813_3HSXrT

Ось чото без древнього моху

youtu.be/...​j99Cw?si=WayDNHwbk-8Zq4tR

John Dowland — спробуйте послухати саме композиції у виконанні на лютні, він власне під лютню їх і писав. Мені теж ренесансна музика заходить і середьовічна

На лютні тож кльово, але в нього на мій сучасний смак все таки мало чого підходить. Більше для танців пастушок. Ну тоді мабуть королям заходило

Мене якось вражає по хорошому що на сучасний інструмент хтось перекладає таке з власного бажання і звучить навіть не гірше якогось джазу. В цьому є якась вічність

На мелодії розтягнуть рокмузиканти

А ця так взагалі мелодія просто вау мені, бринить на будьякому інструменті, аби виконання було на висоті

Ось Стінг
youtu.be/...​HclbM?si=dnhkQfS348HMu8Sp
Але ще була якась адаптація на чело, дуже гарна, десь загубив
Наче вона youtu.be/...​QvEJo?si=PHVmmtgisC4i3It7

От в української музики, особливо бандури й пісні про якусь чайку при дорозі є такий якийсь теж безмежний сум. От коли настрій такий що хочеться ледь не повіситись і тут музика така якраз під такий настрій.

блюз, джаз, фанк, соул. особливо подобаються лайви записи виступів/концертів

Мені також подобається ці стилі, також neo soul.
Можеш поділитися плейлістами чи лінками?

ой, багато є чим ділитися, але надішлю ТОП-3;)
youtu.be/...​f6EfU?si=A1FVaBTIubPN2LMz — ну це кайф, після перемоги їду на цей фестиваль і вимикаю всі сповіщення на телефоні
youtu.be/...​nV184?si=LIxmBr-p_zIlCzOg
youtu.be/...​me8_k?si=Wwttwl1gLAgh5Xsh — а це вже повеселіше

youtu.be/...​nV184?si=LIxmBr-p_zIlCzOg
youtu.be/...​me8_k?si=Wwttwl1gLAgh5Xsh —

Це ж хаусец якийсь, а не funk/soul. Останні є інструментальною, а не єлектронною музикою , хоч і має вплив на неї.
Це як приклад
youtu.be/...​SEGco?si=sPXAi8OjTo-tFlld

та я ж надіслала найулюбленіші, а в першому коментарі написала загально;)

Важкувато було підібрати щось, давно не слухав, мабуть оця

youtu.be/...​81m5c?si=Okoza0PJpqiyq866

Останні декілька днів ось це: www.youtube.com/...​anT8k?si=fj7GdLueAj-GLmbu. Тим, кому подобається synthwave, має зайти

Підписатись на коментарі