Айтівець, що не донатить — ти хто такий?

Бажаю здоровʼя!

Цікаво стало для мене і думаю що спільноти вцілому «Хто ця людина, що не донати і не допомагає ЗСУ?». Мені дійсно це цікаво і я от хочу обговорити цю тему трошки — можливо будуть цікаві думки від Вас всіх.

Трошки про себе:
роблю роботу в компанії SoftServe і мені досить навіть подобається. Числюся як РНР мастер, але роблю все що стосується WEB. Проект спокійний, тому маю час на волонтерство. Роблю цікаві годинники з уламків війни, продаю і гроші витрацаю на закупівлю компонентів для FPV дронів.

Повернемося до теми допомоги ЗСУ — одні працюють щоб були кошти для донатів на ЗСУ і живуть від ЗП до ЗП, а іноді навіть гірше (кажу про себе) — витрачають кошти з кредитних карт для донатів. А от інші просто собі живуть і нічого такого в їх житті не змінилося окрім того що вони не можуть їздити на морьку, чи на лижі, чи ще кудись куди хочуть. Вони ховаються за студентськими посвідченнями чи просто ховаються в селах, провівши собі якісний інтернет. Я не засуджую людей просто мені цікаво «ХТО ВИ?», бо є така думка в моєму маленькому волонтерському колі що ви «ждуни» тобто ті хто просто перечікує. АЛЕ якщо це так, то на що ви розраховуєте? Які у вас плани? Просто виїхати «потім», я досі не розумію коли це «потім». Чи ви вважеєте що можна буде працювати далі як і до цього, просто тепер буде не Україна, а ось це дно. Так ні, не буде, оскільки це дно всюди банять!

Оскільки якщо ти не воюєш то ти працюєш, а будемо чесними наш податок дозволяє віддавати 10% на ЗСУ просто легко, оскільки у багатьох все йде від долару і тому особливих напрягів з підвищеннями цін, та й взагалі підвищенням всього щодо долару, ІТ не відчуває. Тому я не можу зрозуміти як можна НЕ донатити зараз, не увімкнутися після побаченого, після 24го... У мене є колеги ІТ мастера, які саме такі, вони НЕ донатять і нічого не роблять для ЗСУ, чи для допомоги іншим людям. Виходить вони просто ждуть і гримають на країну яка їм все повинна за їх 5% податку. У них є діти і я не розумію якого майбутнього вони хотять для них. Взагалі ця стаття для того щоб отримати відгуки щодо то як працювати з такими людьми далі, спілкуватися, намагатися бути професіоналом і не шкодити бізнесу, оскільки так і хочеться такого «колегу» ... Також цікавлять думки інших, можливо хтось мені підкаже що робити з собою, як боротися і не поламатися. Які аргументи мати для розмови з такими ждунами, чим оперувати? Чи потрібно намагатися їх «навчити», переконати і донести думку та ідею волонтерства, ідею допомоги ЗСУ?

Що робити?

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Особисто я перший рік донатив відчутно, кожен місяць 25-50% від зп, на спецрахунок нбу для зсу. Потім пішли тємки з яйцями по 17 грн і інші зашквари, переключився на ПЖ і госпітальєрів. Після відключень світла і тд взимку 23 мене паянуло що все погано, в айті роботи не буде і тд, і почав майже всі гроші скирдувати. Зараз доначу час від часу коли прилітають запити від знайомих.
А по суті, мені не подобається тема топіку, та поляризація суспільства. Чуваки, які донатять, раптом вирішили що вони — моральний компас суспільства, і можуть вирішувати хто «ждун», хто зрадник, а хто «ок» тіп.
Давайте вже почнемо полювання на відьом, хулі

Пропоную нарешті прийняти закон про носіння штанів правильного кольору в Україні. А то блін нічого не зрозуміло в цих ваших бездуховних інтернетах — хто правий, хто винуватий. Негайно потрібен візуальний гайд.
Блакитні штані для Пана ЗВ.
Малинові штані для народних обранців.
Жовті штані для ветеранів.
Ну і так далі.
Відвідувачам ДОУ цак в ніс (щоб багато не виступали), і сир відібрати.
А хто не погодиться, того в ецих з гвіздками :)

Я не засуджую людей
оскільки так і хочеться такого «колегу» ...

ну-ну

У них є діти і я не розумію якого майбутнього вони хотять для них.

Нормального, саме тому багато хто буде навчатися за кордоном або вже там навчається

Взагалі ця стаття для того щоб отримати відгуки щодо то як працювати з такими людьми далі, спілкуватися, намагатися бути професіоналом і не шкодити бізнесу, оскільки так і хочеться такого «колегу» ...

В случаях возникновения необоснованной агрессии, обычно советуют обращаться к психологу. Особенно если эта грессия в сторону людей, которые не только ничего плохого вам, да и кому-либо, не сделали, но и находятся с вами на одной стороне.

170 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Може давайте змінимо акцент дискусії з «донати=патріотизм» на необхідність системного підходу?

Ось приклад зі свіжої статті УП
www.pravda.com.ua/...​icles/2024/01/25/7438746

«Олександр Яковенко згадує, як вів перемовини з китайським заводом, який виробляє мотори для БПЛА. Цей завод випускав сто тисяч моторів щомісяця, і Яковенко хотів, щоб всі сто тисяч продавали саме його компанії. Але поки він домовлявся, росіяни просто викупили цей завод»

Ви реально хочете скинутися донатами на завод комплектуючих?

«Нещодавно один із китайських виробників вирішив привітати Бабенка з гарною новиною — тепер він зможе замовляти в них мотори майже без черги. „Чому?“ — здивувався Бабенко. Через те, що відпала необхідність у великого російського покупця. А що сталося? Виявилось, росіяни купили в китайського підприємства виробничі лінії, які побудують в Росії»

Зрозумійте, без збільшення постачань комплектуючих ми можемо виробити константну кількість дронів при донатах будь-яких об’ємів. Природа донату в тому, що він добровільний і, відповідно, замовник не може прогнозувати об’єм замовлення наперед, гарантувати виробнику стабільне надходження коштів, а той не ризикне вкластися в конвеєр, виробничі лінії для комплектуючих і тд. Відповідно те, що хтось буде донатити більше не змінить суттєво сумарну кількість дронів на фронті, а лише вплине на перерозподіл між підрозділами (при цьому підвищівши ціну, бо закони ринку діють).

І тут на сцену має вийти держава як ГАРАНТ замовлення. І, схоже, процес пішов.

Ще раз, це не про жлобство, непатріотизм чи щось таке. Це про ефективність. Я думав, що на технічному форумі такі базові речі не доведеться пояснювати.

необхідність системного підходу?

Кого тут це цікавить, стерненку закинув — і спиш спокійно

Я думав, що на технічному форумі такі базові речі не доведеться пояснювати.
константну кількість дронів

Розумієш, проблема в тому що не лише дрони державі треба.

Дрони це просто дуже романтично. На туалетний папір чи зубну пасту хтось колись донатить?

Державні закупівлі — ось це і є системний підхід. Це вже є, державі треба твої ГРОШІ

На туалетний папір чи зубну пасту хтось колись донатить

Ой що тільки не збирав
— Передавав спідню білизну
— Предмети гігієни збирали
— Свічки окопні (то класика)
— У дитячому садку збирають кришки від pet пляшок на протези.

Часто, доречі, таку фігню типу матеріалів для тих же свічок от так оптом просто не закупиш тож збирають саме матеріали, а не гроші.

респектулі, хтось та живе в реальному світі )

Часто, доречі, таку фігню типу матеріалів для тих же свічок от так оптом просто не закупиш тож збирають саме матеріали, а не гроші.

Це тобі оті яйця по 17 єсішо

Сотні тисяч яєць теж просто так оптом не купиш з гарантованою доставкою на нуль :) а журналістам треба дешевше ніж в сільпо. Короч там не всьо так однозначно нмд. Не виправдовую, хтось таки міг там мухлювати, але аргументація про в супермаркеті дешевше була абсолютно відірвана від реальності. Піпл зато схавав

Сотні тисяч яєць теж просто так оптом не купиш

Для цього і є тендер

з гарантованою доставкою на нуль

Нам ні разу не привозили сирі яйця на нуль, ні в сирому, ні в готовому вигляді. Тільки до ППД. І я впевнений що логістика не входила в ціну яєць.

Не виправдовую, хтось таки міг там мухлювати, але аргументація про в супермаркеті дешевше була абсолютно відірвана від реальності.

Але ж не дорожче в 2.5 рази за ціни в сільпо

Ну резніков казав не про яйця, а про набір харчування.
Куди там ті яйця їдуть не мені знати.
МО замовляє раціон у постачальника, а як там той раціон вже компілюється то інше питання.

Якщо я постачальник і віддав гречку для міноборони дешевше, чи заклав ще доставку, цілком норм закласти різницю в щось інше, щоб вийти в прибуток.

Але просто з публічних вихідних даних: мільйон ротів у зсу, яким треба їсти тричі на день. Яйця не лише в яєшню йдуть. Це і тваринний білок, і порошки, і майонези і тд.

Гарантовано значить, якщо їх раптом нема бо розбомбили птахофабрику і курка здохла, то треба імпортувати. За тверду валюту, мушу зазначити, а не українські шилінги. Терміново, і з власними витратами.

На мільйон осіб яєць терміново отримати, та ще так щоб не вичистити супермаркети це означає, що попит на яйця зріс в рази. Раз ті яйця десь взяли, то явно не з наших курей. Так щоб і в сільпо залишилось яйце на полиці, і дешево, і в МО з’явилось магічно яйце і дешево, і ціна не змінилась. Ну так не буває

Резніков цілком адекватно тоді аргументував усе, вплоть до того, що те що робить постачальник щоб виконати замовлення — не турбота МО. В МО не про яйця турбуються, а про комплексну послугу харчування

Але звісно щоб в цьому розбиратись і чути аргументи треба мозком трохи ворушити. А в нас як завжди

«сотні тисяч яєць з доставкою на нуль» одномоментно ніхто і не купував. А підписували довгостроковий контракт, а довгостроково я з усього десятком курок за рік видам на-гора вже три тищі яєць. (спеціально перебільшено)

Ну ти зразу порахуй утримання десяти курок і собівартість тих яєць, а потім уже рахуй скільки в кого кур і скільки хто має за власні яйця просити ціну.

А так це пальцем в небо.

За рік ти на гора видаси хіба сотню особового складу з якимось сальмонельозом і потім зрозумієш, що ті кури більше корисні якщо з них суп зварити

Аматори довгострокових контрактів ;)

так у тебе ж зауваження

Сотні тисяч яєць теж просто так оптом не купиш з гарантованою доставкою на нуль

а я кажу, що «сотні тисяч яєць» розмазані по усьому терміну контракту — не такі вже й гіганські об’єми.

Яйця у нас в армію постачає той самий монополіст що і в звичайні супермаркети, при мені це був Авангард. Зараз ймовірно вони ж. На нуль ніхто ніякі продукти не возить (з постачальників). Постачальник бере звичайну цивільну фуру і звичайного цивільного водія, і привозить цю фуру туди де базується тилова частина бригади, це може бути і ППД і просто якась тимчасова локація, але вона настільки віддалена від фронту, що жодна арта туди не дістане. Ця фура спокійно собі розвантажується солдатами і їде назад. А далі логістикою «останньої милі» бригада займається самостійно і тією технікою що є в бригаді. Тобто на нуль продукти везуть вже солдати на військовій техніці, разом із БК, людьми та іншим.

Це я так довго розписую до того, що контора постачальник по-перше нічим не ризикує возячи продукти в армію, по-друге не потребує особливої техніки чи людей для цього, і по-третє має просто шоколадні умови бо все що вони поставляють буде прийнято регулярно по графіку (стабільність) і в заздалегідь визначених кількостях (ще більше стабільності), і не виключено що і з передплатою (просто шара). Так що оці крокодилячі сльози наших олігархів монополістів про надважкі умови і «об’єктивно виправдану» маржу в 300% (чи скільки там було) порівняно з цівільною оптовою торгівлею, це казки для бідних.

Мене найбільше дивують ті айтішники, які втекли з України під час війни, нічим не допомагають Україні, вже мислять себе громадянами інших держав, але все ще заходять на DOU і дають нам цінні поради, як нам жити і що нам робити.

На доу заходять тільки ті, хто десь в підсвідомості згадує про те, як було класно в Україні...)

Ну і навіщо цей пост? Сказати що ти Д’артаньян, а навколо ждуни? Ну сказав, що далі? Важаєш що у такий спосіб зможеш переконати тих хто не донатить або перестав донатити? Переконати зможеш, питання тільки в чому. Якось так.

Якщо цю тему досі читає та людина, яка почала мені надсилати погрози поза межами DOU, то зупинись, будь ласка.

Якщо я тебе образив, то вибач. Я не мав такого наміру. Я згоден, що занадто енергійно нав’язував ідею підтримки армії. В моєму світогляді, після того, як я особисто пережив кілька прильотів Граду, втрату будинку, малої Батьківщини і т.д. навіть не виникала думка, що армію можна не підтримувати. Видно я зростив цю ідею до такого рівня, що вона стала для мене аксіомою. Мені також пощастило з оточенням, де немає жодної людини, яка б не підтримувала військо.

Але... але я мав би зрозуміти, що не всі пережили те саме й не всі мають такі самі почуття до ЗСУ. Тепер я розумію, що якщо у тебе просто не виникало ситуацій, в яких могло з’явитись віддане почуття боргу, то і не немає підґрунтя для того, щоб зрозуміти мої тези.

Я не очікую, що ти мене зрозумієш після викладеного. Я просто сподіваюсь, що оскільки у тебе знайшлась енергія для того, щоб порушити мій особистий простір, то і знайдеться, щоб зупинити це. Або хоча б не вмішуй у це моїх батьків... будь ласка.

P.S. Я знаю як поліція зреагує на подібні звернення, адже одного разу мав справу із переслідуванням подруги. Але якщо ситуація не буде вирішена — то я звернусь.

Какой-то убогий вброс, если честно. Даже для пятнички убогий.
Редакция доу пробила очередное дно, что не потёрла его сразу после появления на свет.
Давайте разбирать по порядку.
1. Пачиму б***ь айтишник? Чем депутат или мент или <впиши сам> лучше или хуже? Им типа самосознание и прочая хня не нужна? ))
2. Да в принципе любой работающий человек кроме вахтёра за заводе имеет возможность донатить, наверное. Курс доллара вырос не так, чтоб сильно за последний год. Поэтому снова — вопрос номер 1.
3. Донат — штука добровольная. Поэтому сам вопрос «почему не донатишь» настолько же туп, как и, например, «я умею прыгать на 1 ноге 100 раз, а ты почему не прыгаешь?»
4. Значительная часть аудитории уже не в Украине. Согласно исследованиям, примерно 30% уехавших (без разделения по профессиям) предположительно не вернутся. И этот % растёт с каждым днём, проведенным за границей. Автор уверен, что мотивация этих людей вообще хоть каким-то боком пересекается с его личной? У меня есть в этом огромные сомнения.

Итого: КГ/АМ. Редакции: не позорьтесь, удалите этот «креатифф».
Спасибо.

Печінку віддав би за статистику, скільки серед цих підпалених пердаків власників S24 чи останньої модельки макбучека/айфончека

Я тобі скажу дещо таке, чого я навіть уявити не міг навіть у поганому маренні. Хтось із цих ображених (один з кількох фейкових акаунтів або декілька різних) таки пристав на мою пропозицію написати у публічний профіль. От тільки не з метою поговорити мовою фактів.

Спочатку були просто образи та дікпіки. Не встиг я зрозуміти хто воно та за що це робить, як почались погрози про те що мене знайдуть. Витягли за публічними даними із бази ФОП адресу та номер телефона, почали кидати фотки із Google карт з натяками, що вони знають де я живу. Останнє що я отримав перед тим, як почав банити все це — погрози батькам.

Ось тобі і Developers of Ukraine, ось тобі й аноніми... Довелось попросити підтримку вжити безпекових заходів до мого акаунта. Мій рівень шоку та розчарування зашкалюють. Такого зі мною ніколи не було.

херасє, активні захисники свободи слова

я б в поліцію звонив єсічес

Я не певен, що вони будуть зараз витрачати ресурс на пошук аноніма. Мені реально страшно...

Ну хоча би лом купи в епіцентрі й постав біля дверей. Бий зразу по гомілках, спереду, там найболючіші кістки. Потім вже розпитуй чого прийшов і що хотів

Сподіваюсь що ні. Майже годину назад прийшли нові погрози... Пиз** бл***

Звучить логічно. Я сподіваюсь ти правий. Одна справа — писати якісь образи в рамках DOU. Як мені написали потім «тебе тролять», зовсім інша — ці йоб*ні погрози у ТГ, СМС і т.д. Вибач за лайку, але я дійсно ніколи не зустрічався із таким.

О, як цікаво, починали з 10% донатів у ТС, а дійшли до... А до чого ж власне? Яка сума не підпалює пєрдак у вельмиповажного пана Прометея без печінки? Не соромтесь, озвучте будь-ласка який відсоток донатів від нетто ЗП ви вважаєте пристойним?

Оскільки я підозрюю, що ви зільєтесь з теми яку самі і озвучили, то спробую порахувати за вас. Умовно візьмемо що новий топ самсунг чи айфон чи макбук коштують десь 1500$ кожен. За рік навіть найбільший любитель гаджетів купить максимум 1 телефон та 1 ноутбук, це десь 3к. Перший квартиль сіньор ЗПшек згідно ДОУ 4к, після податків десь так і залишиться. Це значить 48к в рік. По Numbeo вартість життя в Києві на сім’ю 1800 баксів в місяць, 22к в рік для рівного рахунку. Значить залишається 26к і ми вже з’ясували що витратити 3к на себе з них це западло на думку пана Прометея. Тобто мінімум 24к треба донатити, а 24к це рівно 50% він нашої умовної ЗП.

Отже до вас пан Прометей три питання:
1. Я вгадав по цифрі?
2. Чи донатите ви особисто 50% кожної ЗП?
3. Як правильно називати тих негідників що не донатять таку суму кожен місяць? Вони вже зрадники як казав ваш попередник в цій темі, чи ще ні? Як будемо їх класифікувати? Напівзрадники? Мінізрадники? Мікрозрадники?

А ти що так зашебуршився? за свої сірники удавитись готов?

Ну як мінімум я вгадав що ви зільєтесь з теми. :)

якби була тема, було б з чого зливатись.
Мені цікава статистика просто, а ти прибіг зі своїми розрахунками тут, якесь намбєо. П’ятниця ж, дай відпочити від цифр голова болить.

Я певен що більшість донатить, а підгорає чомусь певен найбільше якраз у тих, хто разок закинув на дроник для галочки й сачкує далі, а може й ні, айфончик сам себе не купить, а влада ця така корумпована така узурпована, віри нікому нема. Нікому, крім себе й еплстор ;)

від нетто ЗП ви вважаєте пристойним?

Та пофуй на відсоток, ну думаю 10% всім посильно, в мене старі більше донатять зі своєї пенсії, а податки підвищать он і питання відпаде само собой. Давно пора пощіпать гусєй, досить уже погроз пане гетьманцев

тут підгорає в гальорки від самого пойнта, що хтось від них чекає донатів

Пфф, тему ви самі задали у верхньому коменті, вас ніхто не примушував. Тобто тепер виходить що взагалі всі гроші допустимо не донатити, можна якусь адекватну суму. Але при цьому айфон чи щось там купувати не можна навіть якщо донатиш при цьому. Цікаво, це тільки айфонів стосується чи є вичерпний перелік зашкварних покупок?

Я не казав що не можна, це ти придумав )

Звісно всіх зашкварених покупок

forbes.ua/...​khae-rinok-11072023-14729

Справді, коли тут донатити ) сім’я, діти — це святе. Нову машинку з салона до кінця війни не відкладеш, жити треба зараз

Здається в цих громадян справи йдуть незвичайно добре

Подивись на банер в шапці сайта для цільової аудиторії. Оновлена покращена неперевершена Мазда CX-5 сама себе не купить :)

Тому щоб не було срачів хто скільки винен чи не винен, хто скільки мусить чи не мусить, має бути податок, а не донати. Щоб всі були однаковими патріотами

Це й буде

Держава нічого не пропонує (крім вмерти), а якщо щось і пропонує то потім кидає.
Завжди. Всюди.
Наведіть порядок і я відкритий майже до будь-яких пропозицій.

Ну ок держава погана, але ми ж людям хочемо допомогти. 👀 можна же не прям в держ проєкти, а в щось інше.

Можна, наприклад «Повернись Живим»
Просто прикол полягає в тому, що ти із-за страху та невизначенності сидиш на чемоданах як ідіот — воно не дає бути донатором.
Завтра бац і тебе не має. Державі насрати на мою сімʼю та мої проблеми. А якшо стану інвалідом і треба гроші на лікування то взагалі п**ц.

А ще ця шляпа «Ветеран війни» і «Ветеран Армії».... хто знає той знає

Ну звісно насрати, це як би очевидно.
Розглядай це з егоїстичної точки зору: чим комфортніше людям у війську і є надійний тил, тим ефективніше будуть воювати вже ті люди, котрі вже в цьому. Бо чим довше це, тим більше вірогідність, що сам або твої близькі там опиняться, а вже людей, що зможуть відправити мавік не буде.

Може просто намітиш собі бюджет на донати? В мене наприклад просто уніфікована система вже для цього, є список продуктів та грошей на це, це вже рутинний процес і не відчуваю що сягаю фінансового дна.
Навіть 1к грн в місяць це краще ніж 0.

Як на мене тут працює формула «„зроблено“ краще чим „ідеально“»

Розумію, що тяжко))) мене теж бісять люди, котрі розповідають які ми тут всі раби або лицеміри. Ну ок, я раб і лицемір, далі що? Я ж це роблю не від того, що хороша людина, а тому що маю можливості і не хочу в окоп

Дякую за пораду, буду налаштовуватись у майбутньому, але поки гроші йдуть на лікарів і лікування

Одужуйте! Сил вам і наснаги^^

Чувак, я щойно закинув Стерненку

Всi вiльнi грощi? Iначe нe рахується. Клeймо зрадника так просто нe змити!

Клеймо? А його хтось вже повісив? А ну так, туплю. Оте опудало і повісило.

я ж культурна людина, пальцями нe тикаю

Цікаво як ви виступили одночасно і стороною конфлікту і суддею над ним

коли у тебе чсв over 9000 уже можливо

Ох вже ці «білі пальта»

Я не розумію чого тут люди взагалі так засмутились, що додати реально допомагають людям, що в окопі. Мені здавалось це нормальне явище збирати гуманітарку та щось кудись відправляти :с трохи засмутилась

Нiхто нe засмутився, всi i вважають що донати допомагають i хто донатить, той молодeць.
I Vladyslav вeликий молодeць, робить корисну справу.

Алe намагання популяризацiї цiєї iдeї виходить занадто eкспрeсивнe, радикальнe i скажiмо так, токсичнe. Ось люди цe i хочуть сказати.

Мені здається, що нам треба більш конкретно розпитати чоловіка, що це написав. Може йому просто фінансово самому тяжко закривати певні збори і трохи дивним методом намагався достукатись до людей.

Імхо стало дуже багато низових зборів, звісно з найкращими намірами. Кожна хобі група, кожне день народження і кожен корпоратив це тепер пожертви. В кожному чаті чи каналі хтось щось збирає. Люди які не мають великою аудиторії чи довгої історії волонтерства помітно засмучуються, коли недобирають до якоїсь межі яку вони самі собі встановили.
А тим часом великі волонтери чи організації збирають рекордні суми.

І офіційні цифри це підтверджують, наприклад Монобанк:
«За год люди отправили на банки 27,4 млрд. При этом в 2022 году — 8,5 млрд грн. Выросло и количество донатов: с 3 млн до 5,7 млн пополнений.» ©

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ви ухилянт? Чому не в армії?

Особисто я перший рік донатив відчутно, кожен місяць 25-50% від зп, на спецрахунок нбу для зсу. Потім пішли тємки з яйцями по 17 грн і інші зашквари, переключився на ПЖ і госпітальєрів. Після відключень світла і тд взимку 23 мене паянуло що все погано, в айті роботи не буде і тд, і почав майже всі гроші скирдувати. Зараз доначу час від часу коли прилітають запити від знайомих.
А по суті, мені не подобається тема топіку, та поляризація суспільства. Чуваки, які донатять, раптом вирішили що вони — моральний компас суспільства, і можуть вирішувати хто «ждун», хто зрадник, а хто «ок» тіп.
Давайте вже почнемо полювання на відьом, хулі

Я тобі відкрию секрет, але ці топіки читають й військові. От зайде сюди хтось і що він побачить? 10% за донати, 90% проти.

Я тобі відкрию ще більший секрет. Тут не 90% проти донатів. Тут глузують з людей без самосвідомості, що істерично хейтять всіх навколо, не розбираючись.

Бляха, ви ще і українською читати не вмієте. Не свідомі/несвідомі, а «без самосвідомості», це різні слова в українській мові.
ПС: це мій останній коммент вам, поки не навчитесь читати що вам пишуть і не перестанете постійно брехати.

Це маніпуляція.
Я з таким самим успіхом можу розповідати тим людям, що не вакцинувались від ковіду «а ви подумали про людей, що після хіміотерапії з нульовим імунітетом? А про пенсів? А про людей з віл ?»
Або «як ти можеш їздити на авто більше 50 км на годину встановленими і не думати про те, що вірогідність виживання при збитті людини менше 5%»
Або «робити лоджію в хрущах і заплативши штраф наражає на небезпеку всіх жителів будинку, а робити кухню студію з газифікованої кухні — протизаконно, жити без детектора газу за 50 грн наражає на небезпеку усіх»

Те, що з тобою відбувається називається «метафізична інтоксикація», коли занепокоєння однією єдиною ідеєю стає токсичним для тебе і оточуючих при цьому не вирішує основну проблему.
Нормально донатити, але це не є основною формою для вирішення проблеми як такої, бо в населення існує звичайні обовʼязки, до яких накладається ще війна. Здоровʼя, сімʼя, фінансова подушка, кредити, нерухомість. Ти взагалі не думав, що іпотеку зараз треба швидше закривати бо можливо, що банки можуть в один момент просто заявити про стягнення в повному обсязі, якщо справа запахне пісюнами для них?
Або що деякий відсоток населення має забезпечувати частину своєї сімʼї десь в ЄС або має якихось пенсів-родичів на балансі своєї зп?

Якщо ви будете думати про смерть в персоналіях, то ніколи не зможете робити кроки для подолання наслідків. Кажу це як людина, що працювала в ВІЛ дослідженнях та мутаціями вірусів у дітей. Котра бачила цифри дитячої смертностності до 14 років від СНІДу та захворюваннях через основний діагноз. Можете ознайомитися з відкритими даними на сайті Центру громадського здоровʼя.

Не вам писати про логічні висновки, тому що я чітко написав, що я після яєць по 17 перестав донатити на офіційний рахунок зсу, тому що немає віри до міністерства оборони і тд, і переключився на ПЖ і інших. Ви видно читати не вмієте.

На їх очах відбувається геноцид, а вони прикриваються відключеннями світла

З одного боку русня, з іншого — тцк з бусиками, які мене хочуть спакувати і відправити штурмувати посадки. Тому я почав дбати в першу чергу про своє виживання, а не просто про «відключення світла».

З яких пір робити щось для допомоги стало поганим і засуджуваним?

І ви після цього ще будете говорити про логічні висновки? Хтось засуджує тих хто допомагає, лол? Претензія до того, що ви влаштували полювання на відьом, «хто не донатить той ждун» і тд.
Але сенсу з вами дискутувати немає, ви усі аргументи перекручуєте і робите вигляд, що усі хто критикує вас — критикує військо, добро і все світле що є у всесвіті

а є військові, які вважають вас ссикуном, якиц прикривається за донатами замість того аби йти в тцк. Тому правда не за вами також

але зручно коли в ієрархії (яку сам придумав) ти ще не внизу і можна рятувати свою самооцінку гноблінням тих хто нижче :)

А що є морально правильним вибором? Набивати комору грошима поки відбувається геноцид?

Однозначно морально правильним вибором буде записатися в добробат і з автоматом в руках обороняти країну

Я досить значну суму задонатив сумарно за перші 1.5р війни, але зараз їх роблю небагато. В якомусь топіку вже пояснював причину, але повторю тут, раз автор питає.

Донати — це як допомога людині, у якої сталося лихо, різко змінилися обставини і вона ще не взмозі вийти з шокового стану, щоб виробити довгостроковий план дій. Держава в першій половині 22го року не була взмозі швидко і гнучко підлаштуватись під нові обставини. Далі, коли основні потреби по каскам і бронікам були закриті, став очевидним фактор дронів. Держава не здатна швидко і якісно промацати всі первпективні теми, які можуть «вистрелити» на війні. Але починаючи ж 23го року стало очевидно, що вкладатися в промислові виробничі лінії по збірці дронів варто. Роль держави тут: стандартизація боєприпасів і механізмів скидів для них, централізовані закупівлі великими партіями (бо економія на масштабі), грамотне розподілення між підрозділами відповідно до планів ГШ (а не тим, хто крутішу музику накладе на відос з дохлим орком). Але наша держава в особі тодішнього міністра оборони вважала, що «весільні» дрони погоди не змінять. Нащастя, знайшовся інший міністр (цифрової трансформації !!!), який запустив цю тему майже на державному рівні.

Виходить, що в нас зараз є система постачання дронів армії, яка по своїй суті в довгостроковій перспективі ефективною бути не може. Китай постачає в європейський регіон певну кількість Мавіків, ми їх пилососимо по всьому континенту (часто конкуруючи як покупці між собою тим самим штучно півищуючи ціну), закриваємо питання якихось окремих підрозділів, але системно проблему не вирішуємо, бо виробник Мавіків постачати більше їх від того в Європу не буде (є пряма заборона їм це робити, самі розумієте чому). І замість того, щоб держава зробила замовлення на сотні тисяч дронів впродовж наступних кількох років, тим самим надавши вітчизняному виробнику гарантію стабільної оплати і стимул вкластися у повноцінну виробничу лінію (а не у школярів з паяльниками), ми своїми донатами кажемо державі — це питання ми (фонди і донатери) беремо на себе.

Ми ж створили державу, щоб вона вирішувала ці питання для нас, за нас і за наші податки. Тому я роблю те, в що вірю: плачу податки, створюю якийсь тиск на чиновників в міру своїх можливостей. Можу допомогти близкій людині, яка на фронті, купити дрон, але з інших мотивів — збільшити їй цим шанс на виживання.

створюю якийсь тиск на чиновників в міру своїх можливостей

Можна тут детальніше? Загалом, звісно, зброя — те що має бути обовʼязком держави. Але є підрозділи, яким дрони не потрібні, але крім дронів потреб більш ніж достатньо. І наразі не виглядає так, щоб вже побороли бюрократію типу по «штату машини не положено», а без машини ніяк. І поки чекати, коли податки і тиск на чиновників спрацюють, можна дочекатится ху-ла в Хмельницькому.

Можу допомогти близкій людині, яка на фронті, купити дрон, але з інших мотивів — збільшити їй цим шанс на виживання.

Звісно, Ваше право жити так, наче війни нема, відкупитись від близької людини одним нещасним дроном. Навть не цілим дроном, а «помогти купити». Якось аж стрьомно Вас читати. Це як має бути пофіг «близька» людина, щоб так писати. Ще би додали «і написати на дроні: я тебе туда не посилав, я плачу податки»

Також, на жаль, вас відлайкали «особи», які почасту й гривні не занесли на збори й лише чіпляються за такі пости, щоб виправдати свою відверто нездорову позицію.

Звідки ви це знаєте? Таке бажання навішати ярлики поляризує суспільство і це крута тема для тоталітарних режимів, але нащо воно НАМ треба?

Держава != воїнам ЗСУ.

Ні, ні, ні!!! Ще раз ні! Ми це вже проходили з УНР, частково з козацтвом. І кожен раз все закінчувалося окупацією. У нас просто нема жодного шансу пройти цю війну на довгій дистанції, якщо ми не будемо себе асоціювати саме з державою. Будь-який західний європеєць почувши цю фразу не зрозуміє взагалі, як нас можна приймати в ЄС, бо для цивілізованої людини держава — це форма задоволення суспільних інтересів.

краще, щоб ви або почали донатити або позалізали в такі дрібні щілини, щоб вас не було видно й чутно

Ну а це взагалі топчик... Існує або моя думка, або неправильна. Хто не з нами — той проти нас. Це ж чистий тоталітаризм! Який сенс воювоти з тоталітарною державою, якщо ми самі нею стаємо?!

Я втомився.

це очевидно. вас поплавило. зверніться за допомогою, поки не пізно

поляризує суспільство

Нє. Суспільство поляризується, коли один такий самий інженер, як ви, зимує після поранення в бліндажі, інші віддають більшу частину зарплати на військо. І тут хто-то з теплого дивана пише: я плачу податки, донати роблять систему неефективною. Отоді суспільсвтво і поляризується.

Подивіться на назву топіка ще раз. Там питання. Нас спитали — ми відповіли. От і все

Так є не тільки дрони, а речі, що не на балансі мо типу автомобілі та їх ремонт. До того ж дрони на деяких напрямках витрат більше, ніж закуповують чи надають.

і що заважало за 2 роки війни налагодити процеси? мені ок платити в рази більше податків, якщо буде ефективне і прозоре фінансування перелічених потреб

Мені пояснили військові чому наприклад з авто неможливо це зробити, бо немає стандарту автівок. Тобто авто з цивільного транспорту перекочували в військове, там деталі не уніфіковані. Наприклад МО закупить деталі на тойоту (це приклад, тому не сприймай буквально), а в бригаді одна машина субару, друга Таврія, а третя Шевроле.
Друге, можливо не дуже очевидне, але в нас бідна країна в якій все тримається на 30% населення. 🥲 діра в бюджеті, купа пенсів, країна закуповує щось більш габаритне, що неможливо купити донатами. Один снаряд 155 мм — 2к доларів коштує. А ми їх в місяць використовуємо 240к штук. А це одноразова штука, до війни вони просто були або не були, зараз їх треба більше і волонтери не можуть їх викоиовити ні вдома ні купити власноруч.
Також лінії виготовлення майже неможливе бо нас обстрілюють. Це буде як в Гріфінах в серії про амішей: побудував заводик, а його підірвали. А завод робиться 1 від 2 років. При цьому мо викупила лінію виробництва наприклад в Болгарії, щоб виготовляти ці снаряди, бо вони вважаються совковими.
А це без інших типів озброєння. 👀
До того ж якщо буде зусилля МО і + робота населення, то якось все піде швидше

Ну обʼєктивно навіть, щоб швидше закінчилась війна треба насичити армію по максимуму. Треба ж кудись рухатись з ситуації в якій і так повна жопа.

Донатити це справа благородна і добровільна. Мене б більше влаштовувало якби держава збирала з мене більше податків, якщо це необхідно і ефективно їх розподіляла на військо. Все таки у нас наче екзистенційна війна на виживання нації, а не благодійний концерт на допомогу бідним. Не вірю, що донатами можна перемогти ворога з 10 кратною перевагою в ресурсах.

Моє порівняння до того, що донати в нашій ситуації це антипатерн. І як хтось тут вже написав привчають державу до нормальності невиконання своїх функцій. Стихійні селянські повстання, які ви привели це те ж антипатерн, бо нічим добрим ті повстання не закінчувалися. У нас війна на довгі роки, а голого ентузіазму у більшості людей вистачає на пару місяців.

Не розстраюйся, ось дивись, я в минулому місяці ціле авто задонатив www.facebook.com/...​2mPdutLN/?mibextid=WC7FNe

Тих хто не донатить насправді не так і багато. Просто через те що Кожаєв-like особи люблять розповідати в кожній темі доу про те яка погана Україна, як вони її не люблять і як їм добре буде жити в Грузії тисячами коментарів 24/7, ніби то їх основна робота.

оскільки у багатьох все йде від долару і тому особливих напрягів з підвищеннями цін, та й взагалі підвищенням всього щодо долару, ІТ не відчуває

Ну як сказати...
На значну частину товарів ціни в Києві вже вищі, ніж у Європі.
novus.zakaz.ua/...​rshchina—08710908149474
www.apolonia.com/...​ng-gel-pink-power-750-ml
Ціни зростають як раз відносно долара нажаль.

долар оказуєтьсся тоже девальвірує, откровєніє

Не, оце ви офігезно порівняли ціни на літрову та 0,75 пляшки різних засобів...

Не впевнений що ця категорія товарів добре підходить для порівняння. У нас завжди побутова хімія і засоби для ванної коштували дешевше ніж аналогічні в європах (звісно мас маркет я зараз беру за приклад). З Новусом взагалі цікава тема: наприклад багато косметики польскої вони продають дешевше ніж якщо купувати під час розпродажу у виробника на сайті в Польщі.

Взагалі ця стаття для того щоб отримати відгуки щодо то як працювати з такими людьми далі, спілкуватися, намагатися бути професіоналом і не шкодити бізнесу

А як ви взагалі дізналися, що вони не донатять?

Переговорний процес в ЄС починається з гармонізації стандартів. Просто треба знати європейські погонялова

Хто не донатить — той орбан

Таж було тут опитування, тут таких тільки ~10%. Дуже рада, що в моєму оточенні таких нема, я собі лише малюю їх в уяві як виборців опзж з портретом сталіна над робочим місцем =)

Виходить вони просто ждуть і гримають на країну яка їм все повинна за їх 5% податку

У країни/влади дійсно є обов’язкови, просто вони на них забивали роками і країна — люди на це були згодні, приймали умови, що життя дешеве, податки невисокі, а коли стало дійсно погано, то виявилося, що всі повинні служити країни і ось цей сценарій, що треба віддати життя за тих, хто на тебе клав не дуже подобається більшості.

Тому я не можу зрозуміти як можна НЕ донатити зараз, не увімкнутися після побаченого, після 24го...

Теж не розумію кількості новин про купу корупції на всіх рівнях і це в час коли йде війна.

У мене є колеги ІТ мастера, які саме такі, вони НЕ донатять і нічого не роблять для ЗСУ, чи для допомоги іншим людям

Чого далеко ходити, як вам робота корупціонерів? :)
Вони дійсно допомогають.

Стосовно 5% — країна дозволяє платити такий відсоток, тому це ок, також в цій схемі є нюанси, котрі людина, яка так працює приймає (відсутність пенсії, соціального захисту), не розумію чому людина яка платить податки не може розраховувати на щось більше ніж... (кожен пише свій варіант). Коли чую щось типу цього, одразу згадаю про шашлик, не на часі, закрийте рот агент кремля.

І останнє, яку проблему Ви вирішуєте? :)
Як спілкуватися чи жити із тими хто не скидає свої гроші на донати?

Якщо так, то пропоную додати до адженди роздумів, як жити із невиправною нахабністю влади.

Якщо що, то я для себе це питання вирішив.

Додам, що про питання донатів я на стороні добра і світла :) Виступаю за допомогу людям.

Таке ж питання можна поставити до будь-якої заможньої людини, котра принципово не допомагає силам оборони. Кому війна, а кому мать рідна.
"

Які аргументи мати для розмови з такими ждунами, чим оперувати?

"
Ніяких. Тільки уникати спілкування з ними

Чи потрібно намагатися їх «навчити», переконати і донести думку та ідею волонтерства, ідею допомоги ЗСУ?

Не потрібно. 2ий рік війни. Хто хотів — допомогає, хто не хотів — не буде допомагати допоки це не стане питанням життя-смерті.

Ну мені теж дивно, якщо не роблять донати на військові потреби.
або хоча б на ліквідації наслідків по якимось іншим направленням (ВПО: засоби гігієни, одяг, щось для дітей. Для тваринок в притулках. Може в когось прям внутрішній ценз не дозволяє донатити на армійські справи, то є багато всяких інших потреб поза армією ).

Не можна лізти до інших людей в гаманець та порівнювати хто скільки вкладає грошей в потреби та благочинність, але мені це надає якоїсь внутрішнього спокою, що долучилась. Мені дуже багато не подобається, критикан ще той, але розумію, що реальність така, що ну якщо навіть максимально не згодна з тим, щоб воювати самою, то треба забезпечити комфорт тим, хто все ж це робить. Хоча і є деякий внутрішній конфлікт бо не можу розділити погляди щодо ситуації загалом.

До людей хто взагалі ігнорує війну як основний чинник впливу на суспільство ставлюсь.. ніяк? Ми не перетинаємось в житті.

Пропоную нарешті прийняти закон про носіння штанів правильного кольору в Україні. А то блін нічого не зрозуміло в цих ваших бездуховних інтернетах — хто правий, хто винуватий. Негайно потрібен візуальний гайд.
Блакитні штані для Пана ЗВ.
Малинові штані для народних обранців.
Жовті штані для ветеранів.
Ну і так далі.
Відвідувачам ДОУ цак в ніс (щоб багато не виступали), і сир відібрати.
А хто не погодиться, того в ецих з гвіздками :)

Можу тільки сказати, що після пана Кожаєва ви найцікавіший користувач на цьому форумі. Продовжуйте в тому ж дусі. :)

Яка є причина не донатити

Є тисячі причин не донатити

вільні гроші

* грошi на навчання дiтeй у вишi в iншiй країнi
* на ривок чeрeз Тису, та «новe життя»
* дeпрeсивний стан вiд нeвпeнностi що вiдбувається на ринку i трeба наскирдувати побiльшe до звiльнeння
* втрата житла вiд ракeти та накопичeння на новe
* ...
* ну i хоча б такe www.youtube.com/watch?v=bInEjlJdows

я не можу зрозуміти як таке може бути

Владиславe, цe питання прiорiтeтiв кожної людини. Хтось заради пeрeмоги готовий всe вiддати. Хтось вважає що вiд його допомоги нiчого нe змiниться. Хтось вжe нe бачить свого майбутнього в Українi.

Вiйни закiнчуються, а життя будe тривати далi.
Нe у всiх, нажаль, алe хоча б у дiтeй.
Думка притримати рeсурси, вона можe нeдоцiльна для суспiльного блага пiд час вiйни, алe для конкрeтної родини можe бути «квитком на виживання».

Як можна не допомагати тим, хто буквально забезпечує вам можливість прокинутись зранку живим та неушкодженим? Або вашим дітям, якщо такі є.
Wrocław, Dolnośląskie, Poland

Просто, на всякий випадок.

* жлобство
* егоїзм
* пофігізм

Саме тому, на мою думку, зовсім непогано, що штучний інтелект швидко розвивається. Принаймні людство як таке, вже не заслуговує бути вищою расою на землі через причини названі вище. Зокрема ІТ-шники, які мали би бути елітою, в більшості своїй, прийняли сторону «моя хата скраю», «буду тікати, поки буде куди» та «своя рубашка бліже к тєлу».
Звичайні ссавці, трішки розумніші за мавп.
Чекаємо розвитку ШІ, де людина буде по типу домашньої тваринки накшталт котика або поросятки, яке потрібне виключно для існування вищої раси. На більше ми, панове, не заслуговуємо. Принаймні більшість, судячи з кількості уподобань зрадолюбів та бебібоксерів.

Безвідносно початкової теми, чому Ви вважаєте ШІ більш гуманістичним за людей? Ввічливість ChatGPT за визнанням розробників досягається астрономічними об’ємами зусиль по фільтрації датасету і вкостилювання стоп-тем, і є прецеденти, коли ШІ з розлоченим самонавчанням з людьми навпаки, ставав чимось ще жахливішим: www.theverge.com/...​-microsoft-chatbot-racist

він же й не казав про якийсь гуманізм ШІ, він казав про

де людина буде по типу домашньої тваринки накшталт котика або поросятки, яке потрібне виключно для існування вищої раси

А ви вважаєте людей більш гуманістичними за ШІ? Це дуже цікаво, безвідносно до початкової теми :) датасет з вами не згоден :)

Він не буде гуманістичним. Зовсім. ШІ нас використовуватиме, як ми зараз тварин. якщо більше не потрібен — утилізується. Навіть не буде ніяких «зоозахисників» серед роботів, які будуть захищати бідолашних людішок. Все буде чітко, гуманно і по заздалегіть прописаних процедурах і правилах.
Основна моя думка була про те, що, в принципі, як вид, ми на це цілком заслуговуємо своєю поведінкою. І все до того йде.

Зокрема ІТ-шники, які мали би бути елітою

А кому должны-то?

Там про «должєн» нічого нема.
Та й ви, судячи з усього, нікому нічого не винні. Бо вам на всьому білому світі ніхто не пояснив, що таке Людина.

Там про «должєн» нічого нема

Ну, я «мали б» перевёл как «должны были бы». Может не оч точно, тогда сорян, я украинским нечасто пользуюсь.

Та й ви, судячи з усього, нікому нічого не винні

Логично. И уж точно я не должен класть свою жизнь на алтарь чужих идеалов и ожиданий. Займитесь этим сами, мож о вас в книжке потом напишут.

Бо вам на всьому білому світі ніхто не пояснив, що таке Людина.

Нет. Потому что у меня есть голова и я умею ей думать, вместо того, чтобы слушать телевизор. А ещё я читаю много книг, вместо телеграм каналов и фейсбука.

Тільки ШІ в цій ситуації би зайняв позицію як раз вивезти всіх кого треба з України на основі їх навичок, та закрив би кордони вже від України.
До того ж ШІ не розрізняє росіянин/українець і не має моральної оцінки дій для рос вторгнення. Тобто «з аналізу виходить, що санкції будуть надто нищівними для світу та підвищить ескалацію, тому модему пожертвувати територіями України»
ШІ ж не про «когось жалко», а про ефективність та сталість

Підозрюю, що ШІ такого просто би не допустив, поскільки початок війни — це одразу порушення дуже багатьох правил, статутів, законів і т.п. І «ета ні ми» навряд чи проканало. А якби навіть це і сталось (скажімо через збій\злом\підміну алгоритму) то згідно логіки і оцінки мінімальної шкоди простіше нейтралізувати злочинця, тобто верхівку РФ. Ну або всіх росіян, як утилізують всіх свиней на фермі, коли там підтверджується свинячий грип. І особливо ніхто не розбирається, хвора вона чи ліберальна.
Щодо моральної оцінки — навіщо машині якась моральність? Перетнув кордон без дозволу? Винен. Покарати.

Началась старая песня из темы про локализацию.

«Будешь прыгать — крутани сальтуху» ©

Я вважаю, що жаліти себе, улюбленого — це дуже шкідливе заняття. Криша з’їхати може.
На щастя, є дуже простий психотерапевтичний метод, як з цим боротися — кожного разу, як захочеться поплакатися, відправляти 100 гривень на банку комусь із знайомих перевірених людей.
Ще відмінний терапевтичний вплив має збірка головоломок з цієї статті — dou.ua/forums/topic/47186 . Тільки там треба вміти паяти.

розпираюсь, щоб інші донатили

Називаючи зрадниками? Дуже ефективно )))

Врешті, ось так от одразу нікого я не називав зрадником. Люди своїми відповідями заслужили це.

Ахаха. Ідеально, selfawareness топчик :)

І також зазначу, що з поміж усіх коментаторів, лише один зміг чесно сказати — «не хочу».

Бачите, саме тому до вас так і ставляться. Бо ви ніхуя не знаєте про людину, а ярлики розвішуєте з космічною швидкістю. З такими людьми і кольорові штані не потрібні, ви рентгенівським зором бачите хто не донатить і зрадник. :)

саме тому до вас так і ставляться

ти за всіх не розписуйся, пепелац

я от думаю він прав і ТС прав, а підгорання з приводу топіка про дещо та говорить

О, ще один без selfawareness. Як вам з Владиславом це вдається? Певно потрібен певний склад характеру для такого.

саме так, певний склад характеру

ти сідай у свій пепелац і лети вже зі своїми сірниками, а не тренуйся в пофігізмі тут

Короною стелю не чіпляєте?

Я спочатку не хотів, але вам відповім, щоб пояснити одну важливу думку — якщо ви сходу наїжджаєте на людину чи ображаєте її, то в інтернеті зазвичай або взагалі більше не відповідають, бо немає сенсу; або ведуть діалог як з клоуном, використовуючи відповідну лексику.

Щодо вашого питання — я такої причини не бачу, для людей з нашими доходами. Звісно можуть бути одиничні виключення з поважних причин.

Так відповіли ж. Що взагалі таке «вільні гроші»? Коли сфера ІТ переживає скорочення і регрес (нехай поки і не значний), то люди бояться за себе, бо ніяка держава про них не попіклується. Закривають базові питання, закривають питання потреб сім’ї, батьків, «скидують під матрац певну суму», бо якшо звільнять і буде далі регрес, то не факт чи знайдеш роботу і матимеш що їсти наступні роки. А кордони закриті, тебе не випустять або виживай або в окоп. А ще люди бояться серйозно захворіти чи після мобілізації отримати поранення і не мати коштів на лікування. Я перші місяці вторгання донатив на прямий рахунок ЗСУ, потім великі фонди — Повернись живим та Притула, ситуативно Коло, коли є збори на ДОУ. Зараз у мене це теж не покладено на постійний конвеєр. На якісь збори кидаю, на якісь ні, близьким знайомим на фронті допомагаю нормально і залюбки. До речі, а ще не всі мають прямих друзів чи близьких на фронті, не всі особи сильно соціальні і можуть мати невелику інфобульбашку. Прямий фонд ЗСУ себе дискредитував через крадіжки, близьких на фронті може не бути, страх за себе і своє майбутнє може бути на фоні всіх подій як в країні так і в ІТ. А ще додайте багатьох, хто фінансує дітей, батьків, малозабезпечених найближчих родичів тощо. Мені мало віриться, що є хтось в ІТ, хто ніколи не донатив. Але цілком можу зрозуміти тих, хто робить це не постійно і не на всі «вільні гроші».

Здається, топік як раз про тих людей, хто з початку повномасштабки не донатив і донатить на допомогу, і які війну, смерті ігнорують як факт. Це точно не ваш випадок, тут питань нема.
На фоні того як пенсіонери, діти і навіть люди закородоном нам скидаються на допомогу, ці виглядають зрадниками або ждунами руського міра.

Розумію, проте у деяких коментарях взагалі перейшли на тему донатити всі «вільні гроші» або чому ні або чому мало тощо. А також не у всіх багато друзів, не у всіх знайомі на фронті і не всі люблять кидати на невідомі збори. Тому вирішив додати коментар.

Кожарева вже переплюнув варшавський троль

Це працює в обидві сторони, якщо що

Взагалі ця стаття для того щоб отримати відгуки щодо то як працювати з такими людьми далі, спілкуватися, намагатися бути професіоналом і не шкодити бізнесу, оскільки так і хочеться такого «колегу» ...

В случаях возникновения необоснованной агрессии, обычно советуют обращаться к психологу. Особенно если эта грессия в сторону людей, которые не только ничего плохого вам, да и кому-либо, не сделали, но и находятся с вами на одной стороне.

Це латентні зрадники або як їх м’яко назвав автор — ждуни.

Совет с психологом вам тоже подойдёт. То что вы придумали себе какие-то критерии и лепите за не соответствие ним на кого попало ярлыки — это исключительно ваши проблемы. Описанное в статье к настоящим ждунам не имеет никакого отношения.

тим самим фактично збільшуючи небезпеку для оточення

Дяденька, а вы точно программист, т.к. с логическими цепочками тут явно проблемы.

«Дяденька, а вы точно программист?» — «Числюся як РНР мастер, але роблю все що стосується WEB»

У них є діти і я не розумію якого майбутнього вони хотять для них.

Нормального, саме тому багато хто буде навчатися за кордоном або вже там навчається

Ті, хто (виїхав || залишився) && (донатить || не донатить) && активно розповідає, як іншим жити — не дратують?

Я не засуджую людей
оскільки так і хочеться такого «колегу» ...

ну-ну

нарешті хтось натякнув, що він не вміє в причинно-наслідковий звʼязок. Але не допомогло, нажаль

Сорян за офтоп. А у тому виробі по середині то що індикаторні лампи у патронах?

Не автор, але там типові ИН-ки. Пошукайте ИН-12, ИН-14, ИН-16 тощо. І К155ИД1 до них відразу шукайте :)

Якщо робити патріотичний мерч, то дуже дивно у нього ставити дешифратори мінського «Інтегралу», основного виробника напівпровідників для російської воєнщини. Є більш політкоректні рішення типу HV5522
Лампи теж бувають наші, рівненські, зокрема ИН-18, а бувають пітерські.

Чесно — от ніколи не замислювався, які дешифратори використовували у Nixie tubes за кордоном, хоча вони ж там були. Мене цей дизайн щось не дуже пре, тому останній раз цікавився ними десь на початку 90-х, відповідно і всі спогади — тих часів. Те, що в Рівному робили (чи ще роблять?) ці лампи — для мене теж новинка, почитаю.

які дешифратори використовували у Nixie tubes за кордоном

До 2022 вони в масі не дуже розрізняли СРСР, Україну, Білорусь, Росію між собою, і тим не парились, купували К155ИД1.
Її прообраз, SN7441, знятий з випуску давним-давно, Інтеграл випускає і досі, не здивуюсь, якщо виключно через цей західний попит, на ebay можна було знайти пропозиції ледве не з заводу, зі свіжою датою.

Дорога Редакція завбачливо обмежила коментування статті. Мудре рішення

але ж торік помре тепер дуже швидко

Видимо, со своего анонимного аккаунта не удалось комментарий оставить человеку. Пришлось заходить на основной подтвержденный аккаунт.

Пожалуйста. Функционала по части анального огораживания от мира и бана несогласных впоследствии у уважаемой администрации вагон и маленькая тележка. Далеко не все сейчас используется, но запасено впрок очень много.

Галочка після заголовку топіка у списку топіків? Чи то означає що автор із підтвердженим аккаунтом?

Я дізнався про цю «фітчу» із коментів інших людей Таке пишуть майже у кожному подібному топіку

Підписатись на коментарі