Чи була б можливість бронювання для вас важливим пріоритетом під час пошуку нової роботи?

Чи була б можливість бронювання для вас важливим пріоритетом під час пошуку нової роботи?

Чи звертаєте ви на це увагу?

Яке місце за пріоритетністю для вас це є наразі?

Чи простіше працювати неофіційно?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

28 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

У мого родича було бронювання. Видавали на півроку обіцяли подовжити. Але не подовжили, скористались актуалізованими даними.

Моєму родичу теж півроку дали ще на початку вторгнення. Але півтора роки досі нічого не чутно хоча він не продовжував.

А чудова ідея назріла. Оскільки бронювати можна тільки 50% штату, то наймаємо на ринку +100% джунів, обіцяємо їм броню. За 2, а у випадку якщо джун терпіла, то і за 3 місяці перестаємо платити зарплату. Звісно ніхто їм броню не видає. І виходить що за дешево утримуємо весь сінйорський штат, а кинутих на 2-3 зп передаємо у військомат. Джунів зараз багато, десятки, а то і сотня на вакансію, тому на декілька років має вистачити

ах ти ж мамкін бізнесмєн

Не я такий, життя таке

таким макаром можна просто тримати штат синяків на мінімалці, набраних у найближчій ригаловці

Дорого синякам платити мінімалку. Джуни поки працюють, то хоча би щось зроблять.

Ви, як роботодавець, не зможете це гарантувати, адже це від вас не залежить.
А якщо щось пообіцяти і невиконати, то це дуже демотивує з усіма витікаючими наслідками.
Тому краще про це просто мовчати.

Ні, бо і так маю підстави для відстрочки
Хоча і не маю самої відстрочки

В мене у малого в школі довго не було вчителя з німецької, не могли знайти. Потім якогось чувака все ж знайшли. Але на роботу він так і не вийшов, на етапі оформлення сходив у воєнкомат і там його мобілізували...таке от «бронювання».

Ні, бо і так маю відстрочку.

Чи простіше працювати неофіційно?

ФОП більш ніж достатньо.

можливість бронювання для вас важливим пріоритетом під час пошуку нової роботи?

Чи ви розумієте, що

можливість бронювання

передбачає, що штатний співробітник потенційний мобілізований повинен добровільно і за власним бажанням явитись у ТЦК, оновити всі дані і пройти ВЛК? І у випадку не продовження бронювання, з тих чи інших причин, цей штатний співробітник отримує відразу бойову повістку на відправку буквально наступного дня?
Багато буде таких охочих?

Зате для компанії плюс — такий штатний співробітник нікуди вже не подінеться.

передбачає, що штатний співробітник потенційний мобілізований повинен добровільно і за власним бажанням явитись у ТЦК, оновити всі дані і пройти ВЛК

Там же «говорили», про автоматическую бронь, со сроком в 45 дней, после уплаты «налога».

про автоматическую бронь

це означає, що ви актуалізували всі дані і пройшли ВЛК

В том виде о котором говорили, якобы тебе будет достаточно сходит в ЦНАП и актуализировать данные, а дальше дело за «оберiг».

p.s. сам отношусь скептически. Однако теоритически, при желании, можно придумать как все сделать. А желание у них вероятно есть:
«У нас є 3,4 млн чоловіків, які не за кордоном, не в ЗСУ, не інваліди, не вчаться та не працевлаштовані, ми не знаємо де ці всі люди призовного віку»

3.4 млн, это 1/3 всего экономически активного населения. Огромное кол-во недополученных налогов, тут явно больше 100млрд о которых они говорили (как экономическо обоснование платной брони)

не вчаться та не працевлаштовані

Щось в мене великі сумніви, що всі роботодавці подають у військкомат списки працівників. Тому мабуть не правильно казати, що 3,4млн чоловіків «безхозні».

Не знаю нюансов, но разве может человек официально работать, но при этом работодатель не светит его в тцк. Там же есть довольно высокие штрафы.
Скорее работа в черную и все. А это потери налогов.
p.s. посмотрел, 1700-8500 грн. В принципе да, можно не палить, штраф небольшой.

Робота у чорну насаправді за кожними дверима. Продавець? Скоріш за все чорний. Повари та офіціанти в завідухах? Чорняк, при чому незалежно від рівня. Шиномонтаж/мийки/халтурщики/будівники/ріелтори/сейлзи гавноконтор/водії/кур’єри/я-вже-задовбався-перераховувати. Ото хіба працівники великих мереж можуть бути білими. І то, часто ці мережі самі через ФОП мутяться, тож і «просто наймати в білу» для них це занадто просто. Та й хто з працівників згодиться на −20% до зп? Тож, відповідь на ваше питання — ні, не може офіційно працювати, бо ніхто просто не працює офіційно :) При цьому 20к за бронь ніхто не буде платити — для людей 20к то вже «тсс нікому не кажи бо мало лі шо»

Абсолютно усі ініціативи щодо броні/виїзду за кордон за гроші державі провалювались.
Висновок — для держави ти набагато цінніший як мобілізаційний резерв аніж гроші, а усі ці ініціативи то контент для телемарафону

Да, я про это тоже писал. Однако в случае смены концепции, возможно придется переходить на «внутренний жирок», а для этого должна быть какая-то база. То есть нужно согласовать, написать, убедить на марафоне что без этого никак, все это месяцы, много месяцев.

Ну наприклад, щоб студенту оформити відсрочку — йому теж треба сходити в ТЦК, оновити дані і пройти влк, і вже тоді отримати відсрочку. У мене багато знайомих так і зробили.
Тому не дивно, що воно так же і працює у випадку «бронювання»

щоб студенту оформити відсрочку

нюанс у тому, що відстрочка студента дійсна весь час його навчання (1-4) роки. А відстрочка штатного працівника сьогодні є, а завтра вже нема

А відстрочка штатного працівника сьогодні є, а завтра вже нема

Обычно же дают на максимальный срок, в пол года? В любом случае на сколько дают, столько и будет. Может быть кроме случаев когда военкома арестовали 😅

Нюанс у тому, що студента мобілізувати не можуть, якщо в нього на руках є документ з універа. А от людину яка прийшла типу подаватися на бронь — легко!

Чи звертаєте ви на це увагу?

Як можна звертати увагу на те, чого не існує?

Підписатись на коментарі