Рахунок для ФОП в іноземному банку
Є проблема: заблоковані рахунки в українських банках. Чи можу я для свого ФОП відкрити рахунок в іноземному банку? Чи можливо є якийсь інший варіант?
Є проблема: заблоковані рахунки в українських банках. Чи можу я для свого ФОП відкрити рахунок в іноземному банку? Чи можливо є якийсь інший варіант?
Рекомендую написати в податкову, в них гарна служба підтримки, або в самого банку, можете додатково відкрити рахунок в іншому банку. Можливо іншим учасникам також буде цікаво як загалом відкрити ФОПа: viddaleno.com.ua/...p-dlia-internet-mahazynu тут описно для інтернет-магазину, але загалом кроки схожі.
Простіше завести грошей на рахунок когось з військомату та поїхати від всього цього подалі.
Для цього ще треба особисто знати «когось з військомату» і мати з ним довірливі стосунки
Не можете. Немає таких банків які віддалено відкриють рахунок не резиденту.
Можна лише якщо ви вже за кордоном легально. Але тоді треба стати «фопом» там де ви живете і платити податки.
Таке в Революті можна було робити, в Wise, в Payoneer... Але чи можна зараз — не впевнений.
Залежить від контори і країни де ви збираєтеся мешкати. Більшість адекватних банків вимагають, як мінімум, ВНП. Чи ви маєте на увазі відаллено відкрити і лишатися в Україні?
А нащо платити якщо твоя країна тебе «заблокувала» — і рахунки і документи?
Заблокировал банк, а не страна. Это не освобождает от уплаты налогов
Розслабся, у нас більшість навіть не в курсі про цей податок і спокійно займаються діяльністю що легко підпадає під підприємницьку (тим же мотлохом на OLX барижать), навіть на ринках хто торгує ФОП мають дааалеко не усі. Я бачив одного разу шухер коли прийшла на ринок податкова — майже всі точки закриті
що легко підпадає під підприємницьку
2 контракти на рік ще не підприємницька діяльність
Олх так, там багато різних замовників
Чому? Податки це ж не щось «священне» — це моя плата за послуги держави. Якщо держава проводить політику накладання арешту на рахунки — тобто відмовляє в
1. Праві власності
2. Праві розпоряджатися майном
3. Праві заробляти гроші
То за що платити бути податки?
Це я в світі останніх законопроектів розмірковую))
Якщо приймуть закон, то від листа з ТЦК с запрошенням з’явитись до блокування рахунків ~2 місяці.
Якщо приймуть
Йому ВЖЕ заблокували.
Отже можна і не фантазувати на теми майбутнього 😎
Тодi добрe, хоча логiки в блокуваннi рахункiв фоп’iв нeма взагалi. Бо тодi нi людeй, нi грошeй.
Я вже давно оце розмірковую, чого ж вони дотримуються — як в мандалорців, чи як в самураїв ))
У нашій країні не обов’язково щось порушити щоб заблокували рахунок.
Дивись схему:
1. Береш кредит у банку
2. Банк банкрутиться, ти при цьому виплачуєш кредит на рахунок фонду гарантування вкладів і маєш довідку про закриття кредиту
3. Тим часом з’ясовується що до банкрутства банк твій договір тихесенько продав коллекторській конторі
4. Коллекторська контора через певний час дзвонить тобі із вимогою погасити кредит назвавши сумму у 10 разів більшу за суму боргу
5. Ти звісно шлеш їх нафіг
6. Після цих слів коллектори ображаються і ні не везуть тебе у ліс — зара не
Так — презункція невинності тут не працює і навіть суди не потрібні щоб заблокувати рахунки. Довга судова тяганина потрібна тобі щоб довести що ти нікому нічого не винен
Ось в такій чудовій країні ти живеш
Так це реальний кейс який стався зі мною.
Дрібний? Він був у топ 10 свого часу. Навіть одного разу посів другу сходинку якраз по об’ємам споживчих кредитів.
Там афера досить масштабна. Ось трохи по цифрах forbes.ua/...khaylivskiy-14122021-2956 Звісно це все не без участі НБУ, судів і окремих депутатів.
Галас на мій погляд як для таких масштабів був не достатнім.
Він був у топ 10 свого часу
Я щось думаю, що ті ТОП-и малювали «щоб було гарно».
Ну або то ТОП-и по аферам.
Ну... Таке...
Приблизно тоді Дельта, VAB, Родовід і багато хто ще гучно завалились :(
так, можете.
головне щоб той з ким у вас контракт гроші туди погодився перераховувати. ))
Не виглядає чимось складним — просто у вас будуть реквізити іншого банку
Що «як»? Їдете в Польщу і відкриваєте там рахунок. ))
Ну або онлайн в genome чи satchel. Але вам треба буде якісь доки про доходи для підняття лімітів по рахунку, а у вас в укр банках рахунки заблоковані, хз звідки ви їх візьмете. Як варіант, може підписані акти виконаних робіт (англійською) підійдуть.
онлайн в genome
Стало цікаво, поліз глянув — те саме шо отой придурковатий ZEN
А можна, будь ласка, для тих, хто не в темі — що воно таке та чим саме він придурковатий?
А можна, будь ласка, для тих, хто не в темі — що воно таке
чим саме він придурковатий
Бизнес счет или обычный? Вот тут не совсем понимаю логику. Грубо говоря могу я на обычный револют получать доход ФОП по контракту?
Револют тут при чому — вони що бізнес рахунки українцям відкривають? Вищевказані відкривають.
це ви можете, але формулювання не вірне.
1. ФОП — це податковий режим, тобто ваші стосунки з державою, а не з закордонним банком.
2. Вайз точно і мабуть Револют через деякий час у вас попросить підтвердження, що ви сплатили податки з надходжень.
3. Враховуючи, що закордонний рахунок не можливо зареєструвати в нашій податковій як рахунок ФОПа (хоч і позитивні зсуви в цьому напрямку нещодавно були) — відповідно і податкова не зможе обліковувати ці надходження як дохід ФОПа, а отже по цим доходам, якщо ви їх покажете податковій, вам може світити 19.5%
4. Якщо ж ви ці доходи податковій не покажете — у вас не буде доказів для Революта, а дані про ці доходи все одно потраплять у податкову через рік-два.
genome
Дякую за інфу, зберіг на всякий випадок.
Там навіть в банері зверху висить: «Відкриваємо ФОП рахунки українцям», схоже очікують що люди злякаються законопроекта, і побіжуть фопи відкривати)
а хтось користувався genome? які відгуки? Чи можна там зберігати гроші?
44 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів