Заробітна плата зі своєї закордонної компанії

Вітаю

Маю e-residency в Естонії, відкрив там компанію, беру сам себе на роботу офіційно як директора та хочу нараховувати собі заробітну плату. Для банкінгу буду використовувати Airwallex, він дозволяє відкрити зарплатні картки.

Хотів би попросити поради від тих хто вже проходив такий шлях, можливо я десь помиляюсь.

Як я бачу весь флоу — естонська компанія отримує кошти від діяльності, виплачує директору (мені) заробітну плату на закордонну картку. Далі я розраховуюсь цією карткою в Україні та онлайн і надсилаю перекази собі на українські банки і тд. В Естонії при виплаті зп не резидентам немає податків, тобто я повинен буду заплатити податки в країні свого резидентсва, тобто в Україні.

1. Чи правильно я розумію що я просто отримую кошти напротязі цього року та в 2025 буду повинен подати декларацію фізичної особи де вкажу всю отриману суму ЗП за рік і оплачу ~20% як податки фіз осіб?

2. Якщо наприклад монобанк або інший наш банк запитає про походження коштів, чи достатньо буде описати їм цей флоу та показати документи, що я дійсно власник компанії та її найманий співробітник? Адже податки по факту не будуть сплачені на протязі року бо декларація подається лише у наступному.

Дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я от трохи не розумію загальних правил кем/чим я можу працювати.
Зараз в Іспанії:
— чи можу я продовжувати як український ФОП?
— а якщо відкрию українську ТОВ?
— а якщо відкрию ФОП Польщі/Словаччини?
— а якщо відкрию ТОВ Польщі/Словаччини/Естонії?
— а якщо роботодавець з тих країн і платить в ФОП/ТОВ своєї країни?
Вже намагаюсь платні консультації купувати, щось ніхто не може розкласти нормально питання

чи можу я продовжувати як український ФОП?

Звісно, якщо приймаєш ризик. Буряк он дружину в Німеччині вже багато років на ФОП тримає. Всі інші питання так само. Ти або ризикуєш, або сплачуєш IRPF. Ну і плюс так само як і в Україні систематична бізнес діяльність без оформлення заборонена

Ти сплатиш 42% зі своєї зп. (ти ж забуваєш що 22% платить роботодавець — а себто твоя компанія))
ну і ще не забувай про КІК (прийдеться заплатити за прибуток за рік). там великі штрафи

Роботодавець не платить ніяких податків на зп директора не резидента. А КІК не платить податки в Україні якщо менше 2 лямів євро на рік дохід

Може і не платить, але податкову декларацію доведеться подати (а вона складна і не дешева)

я юзаю сервiс Xolo для цього

наскільки я пам’ятаю то платить вроді військовий збір чи щось таке.. ні?

податки по факту не будуть сплачені на протязі року бо декларація подається лише у наступному.

Записуєш дату отримання на український оахунок і курс

Платиштнаступноготроеу до квітня
Вигідніше ніж фоп

Если не платить 20%, а нанять себя как украинского контрактора, то на вывод у тебя останется детишкам на молочишко

Думаю що при перевірці в Естонії таке проканає. Чи є досвід позитивний? Там просто так і сказано що треба бути готовим за запитом показати сплачені податки в своїй країні

Підписатись на коментарі