Чи є IT Digital Hub у європейських країнах?

Шановна спільнота користувачів DOU.

Хочу звернутися до вас щодо наступного питання. Нещодавно знайшов в Інтернеті сторінку Digital Hub New Zeon Баку newzeon.az/en

Цей хаб був організований кацапнею, що втекла з Росії у 2022, разом з колишнім гравцем із Що Де Коли Ровшаном Аскеровим. На території хаба мешкають сім’ї айтішників і в них під боком уся необхідна інфраструктура: коворкінги, барбершопи, салони краси, приватна школа, ігрові майданчики і так далі

Мені цікаво чи є десь у країнах ЄС подібні проекти, які об’єднують айтішників з України?

Буду вдячний за рекомендації.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мм, чи принципово саме для айтішників це? Може буде набагато легше пошукати ЖК з хоча б 1 коворквнгом і декілька офісів на території? Саме спокійний великий офіс, що працюють вдень, а не тридцять різних компаній.
Можливо не IT тусня, але контингент більш молодий, офісний, а навколо цього завжди утворюється інфраструктура повного циклу (від садочка з вивченням десяти мов, до курсів балету для дорослих )

На території хаба мешкають сім’ї айтішників і в них під боком уся необхідна інфраструктура: коворкінги, барбершопи, салони краси, приватна школа, ігрові майданчики і так далі

И вот выросло поколение Ылиты.

Мені цікаво чи є десь у країнах ЄС подібні проекти, які об’єднують айтішників з України?

Ні бо

1. Європа це не Азербайжан.
У відносно багатої русні цілком закономірне бажання пожити там поки небезпечно в росії а після того вернутись.
А ті хто в Європі в переважній більшості хоче там залишитись, тому діти вчать місцеві мови, ходять в місцеві школи і т.п.
2. Айтішники в росії/Азербайжані це люди з дуже високим доходом.
В Європі це вище середнього, але не настільки щоб діти ходили в приватні школи, жінки по салонах красоти і ще щоб платити Х2 за оренду бо ще є націнка Хабу.

3 Ще одне, «айтішники з України» це різні люди. Я б не хотів щоб мої діти вчились російської, а переважна більшість виїхавших українців (тому і їхніх дітей) спілкується нею.
Тому і попиту на таке немає.

Підписатись на коментарі