Аналітика Djinni за січень 2024: 7К — це нові 10К (і у вакансіях, і в зарплатах)

Djinni опублікували свіжу аналітику про весь 2023 і початок 2024.

Найцікавіше:
👉 Вакансії повернулись на рівень осені, але це на 30% менше, ніж рік тому.
👉 Найми впали на 20%, порівняно з січнем 2023.
👉 JavaScript залишається найбільшою категорією в наймах. Але найбільше вакансій опублікували для маркетологів і найбільше пропозицій отримують теж вони.
👉 Зарплати впали на $100-500 порівняно з січнем 2023. Вперше за рік знизилась зарплата кандидатів без досвіду.
👉 Найвищий індекс Djinni у нішевих технологій (ERP, Scala, Golang)

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я підписаний на розсилку Джина по релевантним вакансіям (.Net і JS). Останній лист по дотнету зовсім сумний:

Рекорд місяця — найм Senior .Net Developer з зарплатою $ 4800 та Senior Web Fullstack .Net C#/ JS Angular/Azure з зарплатою $ 4000.

Але тепер правда цікаво, чи це стан ринку, чи в умовах коли кандидатів немало відомі компанії перестали активно користуватись Джином через комісії.

І як тут не згадати дворічний топік Малєєва де він про це писав, но натомість йому х**в накидали, що «мамкін аналітик», «нічого в своїх америках не шарить про український ринок», «поїхав в свої америки і учить нас жити»

Тут ще питання як часто ті хто отримав 10к міняють роботу

А на джині зараз хтось знаходить роботу ?)

Цікавіше було б бачити не % по напрямках а % від умовного 2020 за 3 останні роки по кожному з напрямків

А я думал, что уровень зарплат пробьют очередной потолок.

Я теж не розумію як можна порівнювати кількість вакансій до та після зміни політики монетизації.
Бажання власника задонатити яко можна більше грошей на зсу, може зіпсувати якість платформи джині.

А що 7к$ це мала зп??? 263,025 ГРН МАТЬ ЙОГО!!!

Немала звичайно. Відсилка до того, що пару років тому топ-найми (саме топ, не середні) були стабільно більші 10к, а тепер от 7 лише(:.

Це говорить більше не про топ найми, а про те, що загибається Джині як платформа для пошуку роботи.

А де зараз компанії шукають і знаходять людей в Україні, в тому числі на топ вакансії?

Особисто мене «знайшли» на ДОУ. В джині сидів , але ні одного найму за 10 років звідти не отримав.

Як саме вас знайшли тут, по якійсь статті/коментам?

тут є розділ «робота», а в ньому вакансії, в яких можна тицяти кнопку і подафати форму

Але ж автора знайшли, а не він знайшов(:

прикольно виглядає в контексті, що Джинні та ДОУ належать одній людині).

linkedin? на топ вакансії частіше через сарафанне радіо

На топ вакансії я дуже сумніваюся що хтось буде шукати людей в Україні.
Можуть дати підвищення якщо ти вже працюєш сініором/лідом напряму або через бодішоп.
Навіть сініорів навряд чи якась компанія буде сама шукати в Україні, хіба що там працює українець і він порекомендує когось або буде сам шукати якщо йому треба людей в команду.
Наприклад, я собі джавістів в команду на джині дуже швидко знайшов минулого року.

10 зараз як 7 колись, інфляція сер

Це ТОП найми.
Коли топ найми були 9к+$, то звичайний сіньор мав до 6к$.

а все відносно, порвняно з 100к$ netto/month, це взагалі копійки.

А джин еще жив?))

практично мертвий. як мені здалось, з джині пішла більшість великих галер і середніх шлюпок. Натомість появилась просто неймовірна кількість якигось нонейм лодочок і агенств

І де тепер шукати роботу?)

знайшов на Li (remote)
що правда на прямий контракт компаніями з сша — голяк, з ЕС ок.

і шо, европейським компаніям ок укладати прямі контракти з українцями в Україні?

я не зтикався з такими проблемами. подавався на вакансії — «remote anywhere».
також бачив багато вакансій ремоут але з країн ЕС

хороша робота сама тебе знаходить :)

Не те щоб сама, але це точно не оголошення на публічних ресурсах. Зазвичай це особисті зв’язки.

я приблизно це мав на увазі.
це як і «спочатку ти працюєш на заліківку, потім вона на тебе»

7к — це нові 5к © Jerome Powell
7к — це нові 10к © лунає гучний свист батога в опенспейс

Вперше за рік знизилась зарплата кандидатів без досвіду

Та куди вже там ще зменшуватись?

з 500 до 475 (це принаймні медіана найнятих)

доти, докипоки зп в зсу не перевищить зп кандидатів без досвіду :)

ой що буде!
Ну сам подумай коли тебе і одінуть, і накормлять, і грошей дадуть, і фізуху підтягнеш, і відпочинок на природі кожен день. І медик штучне дихання зробить

А з іншого боку проблеми з зором і спиною, нерегулярне харчування й сон, і за якісь копійки

Та кому всрався той яваскріпт

Підписатись на коментарі