Аналітика Djinni за січень 2024: 7К — це нові 10К (і у вакансіях, і в зарплатах)
Djinni опублікували свіжу аналітику про весь 2023 і початок 2024.
Найцікавіше:
👉 Вакансії повернулись на рівень осені, але це на 30% менше, ніж рік тому.
👉 Найми впали на 20%, порівняно з січнем 2023.
👉 JavaScript залишається найбільшою категорією в наймах. Але найбільше вакансій опублікували для маркетологів і найбільше пропозицій отримують теж вони.
👉 Зарплати впали на $100-500 порівняно з січнем 2023. Вперше за рік знизилась зарплата кандидатів без досвіду.
👉 Найвищий індекс Djinni у нішевих технологій (ERP, Scala, Golang)

43 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯ підписаний на розсилку Джина по релевантним вакансіям (.Net і JS). Останній лист по дотнету зовсім сумний:
Але тепер правда цікаво, чи це стан ринку, чи в умовах коли кандидатів немало відомі компанії перестали активно користуватись Джином через комісії.
І як тут не згадати дворічний топік Малєєва де він про це писав, но натомість йому х**в накидали, що «мамкін аналітик», «нічого в своїх америках не шарить про український ринок», «поїхав в свої америки і учить нас жити»
Тут ще питання як часто ті хто отримав 10к міняють роботу
А на джині зараз хтось знаходить роботу ?)
Цікавіше було б бачити не % по напрямках а % від умовного 2020 за 3 останні роки по кожному з напрямків
А я думал, что уровень зарплат пробьют очередной потолок.
дно
Я теж не розумію як можна порівнювати кількість вакансій до та після зміни політики монетизації.
Бажання власника задонатити яко можна більше грошей на зсу, може зіпсувати якість платформи джині.
А що 7к$ це мала зп??? 263,025 ГРН МАТЬ ЙОГО!!!
Немала звичайно. Відсилка до того, що пару років тому топ-найми (саме топ, не середні) були стабільно більші 10к, а тепер от 7 лише(:.
Це говорить більше не про топ найми, а про те, що загибається Джині як платформа для пошуку роботи.
А де зараз компанії шукають і знаходять людей в Україні, в тому числі на топ вакансії?
Особисто мене «знайшли» на ДОУ. В джині сидів , але ні одного найму за 10 років звідти не отримав.
Як саме вас знайшли тут, по якійсь статті/коментам?
тут є розділ «робота», а в ньому вакансії, в яких можна тицяти кнопку і подафати форму
Але ж автора знайшли, а не він знайшов(:
«і ви кажіть» © (тм)
прикольно виглядає в контексті, що Джинні та ДОУ належать одній людині).
linkedin? на топ вакансії частіше через сарафанне радіо
На топ вакансії я дуже сумніваюся що хтось буде шукати людей в Україні.
Можуть дати підвищення якщо ти вже працюєш сініором/лідом напряму або через бодішоп.
Навіть сініорів навряд чи якась компанія буде сама шукати в Україні, хіба що там працює українець і він порекомендує когось або буде сам шукати якщо йому треба людей в команду.
Наприклад, я собі джавістів в команду на джині дуже швидко знайшов минулого року.
10 зараз як 7 колись, інфляція сер
Це ТОП найми.
Коли топ найми були 9к+$, то звичайний сіньор мав до 6к$.
а все відносно, порвняно з 100к$ netto/month, це взагалі копійки.
А джин еще жив?))
практично мертвий. як мені здалось, з джині пішла більшість великих галер і середніх шлюпок. Натомість появилась просто неймовірна кількість якигось нонейм лодочок і агенств
І де тепер шукати роботу?)
знайшов на Li (remote)
що правда на прямий контракт компаніями з сша — голяк, з ЕС ок.
і шо, европейським компаніям ок укладати прямі контракти з українцями в Україні?
я не зтикався з такими проблемами. подавався на вакансії — «remote anywhere».
також бачив багато вакансій ремоут але з країн ЕС
хороша робота сама тебе знаходить :)
Не те щоб сама, але це точно не оголошення на публічних ресурсах. Зазвичай це особисті зв’язки.
я приблизно це мав на увазі.
це як і «спочатку ти працюєш на заліківку, потім вона на тебе»
А чого пішли?
7к — це нові 5к © Jerome Powell
7к — це нові 10к © лунає гучний свист батога в опенспейс
Та куди вже там ще зменшуватись?
з 500 до 475 (це принаймні медіана найнятих)
доти, докипоки зп в зсу не перевищить зп кандидатів без досвіду :)
І що буде?)
ой що буде!
Ну сам подумай коли тебе і одінуть, і накормлять, і грошей дадуть, і фізуху підтягнеш, і відпочинок на природі кожен день. І медик штучне дихання зробить
А з іншого боку проблеми з зором і спиною, нерегулярне харчування й сон, і за якісь копійки
Та кому всрався той яваскріпт
.
Парагвай 1870 р.
а хіба вже не?
з січня мінімалку підняли