У вас були технічні ідеї, які ви не реалізували, а тепер шкодуєте? Обговорюємо

Вітаємо, спільното!

Хочемо поцікавитися, чи були у вас ідеї для проєктів або для вирішення задач, які так і не вдалося реалізувати?

Можливо, ви придумали застосунок для виклику таксі ще до того, як це стало мейнстримом? Або ж знайшли геніальне технічне рішення на проєкті, але його не підтримав Team Lead? Чи мали технічну ідею, яка би точно «вистрілила», але банально не було на неї часу?

Розкажіть про ідеї чи рішення, які не вдалося реалізувати і чому так сталося. Є такі, про які найбільше шкодуєте?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

колись зробили командою свій фактично докер енжин та докер компоуз на lxc контейнерах, десь у 2009, досі працює до речі у той організації. Пресував СЕО щоб дозволив або спінофф зробити або хоч в опенсорс, але ні, NDA і все. Коли зʼявився докер і набув популярності було сумно трохи )

О, ідея! Вчити людей візіонерству за допомогою програмного забезпечення. Головним напрямком зробити доведення тезису, що магія існує і деякі люди «яснобачать» паралельні виміри як ідеї. Подобається? Давайте збирати гроші на відкриття інституту відьмовства.
Бачу питання від декого — а на ЗСУ? Відповідь — інститут буде готувати яснобачучих генералів.

2000 року я створив свій перший сайт. Мені було 13. На сайті були статті та форум. Статті я писав сам. Сайт швидко піднявся у пошуковій видачі. На форум набігло користувачів, які в більшості були яро зі мною не згодні в стилі «Знову в інтернеті хтось неправий!». Нерідко я проводив над сайтом ночі до світанку, закинувши школу. А потім взявся за голову, повернувся до навчання і закинув сайт. Зараз думаю, що треба було шукати баланс між сайтом та навчанням. Тому що 2000 рік у Вебі був часом можливостей.

Мама зберегла комп’ютер, який батько подарував мені 1999 року і на якому це все розроблялося. Там мають бути локально збережені не лише скріни, а взагалі всі файли. Хоча за багато речей, які там були написані в статтях, мені, мабуть, зараз було б соромно.

Інтернет батьки провели додому 1999 року. Батько підтримував мене в моїх починаннях і навіть був готовий інвестувати в сайт. Пізніше він сам став PHP-розробником.

Розробка в ті роки була суворою: жодних фреймворків та сучасних уявлень про верстку. Тематика сайту: політика та історія. Сайт позиціонувався як російський, хостився в росії, а також брав участь у російських баннерних мережах та партнерках (запам’яталася партнерка OZON, він на той час вже існував).

Бачу, що ця тема викликає інтерес, тож висвітлю її в одній зі своїх майбутніх статей.

Скріншоти. Прошу зробити знижку на те, що сайт робила 13-річна дитина 2000 року.

ibb.co/yg6ynXK

ibb.co/SdQkpqJ

ibb.co/52LMzZS

ibb.co/PNZHJFy

в 2000 ? де він хостівся ? начом написан ? , тоді ще інтернет в диковінку був

є сайт, як програма...
а є управління контентом... спілкування з людьми...
у 13 років це не так просто...

крім того, є вартість обладнання, доступу до інтернету, насиченість ринку... це теж впливає...

Найдорожчою інвестицією був сам комп’ютер, придбаний 1999 року за $1000. У ті роки вважалося, що якщо маєш комп’ютер, то ти вже «програміст» і маєш щось розробляти. Володіти комп’ютером і залишатись юзером — це було дивно. Мене досі вражає, що зараз більшість людей купують комп’ютери та не прагнуть на них щось розробляти.

Веб тоді був трошки інший: пам’ятаю, я писав статті в HTML-документі в редакторі Блокнот на Windows, і відразу робив розмітку. Я не знаю, чи існували на той час системи управління контенту, але я ними не користувався.

Насиченість ринку була мінімальною. Просування у пошуковій видачі, пробачте мене, Яндексу, було як у казці.

спочатку було шось типу narod ru або uCoz... там давали місце... безкоштовний хостинг, домен...
шаблони сайтів... грався, щоб зрозуміти, як воно працює...

потім перший окремий сайт я робив у Word, зберігав .html сторінки...
заплатив, зареєстрував домен третього рівня... хостинг у rx-net
погрався кілька місяців, не зміг розкрутити

потім ще кілька разів робив собі сайти... але все впиралося в те, що контентом треба серйозно займатися... з людьми спілкуватися... та ну їх... лінь...

це було ще до соцмереж, тоді проблемою було те, що комп’ютери дорогі... користувачів мало...
не кажучи вже про інтернет у кожного в кишені...

зараз зовсім інша ситуація...

Хочу додаток заснований на візуальних мовах програмування, щоб робити собі додатки за пʼять копійок просто для самої себе.
Як вордпресс, але додаток

Скажіть це бінгу — що відповість?

Щось безоплатного не знайшла) сайти робити багато чого є, знайшла програми макетів.
Але не прям додаток, що зробить мені детектор руху для котячого лотка з нотифікацією на телефон. (!!!)
Або детектор натиску на резиновий пед при ударі паличкою, і щоб метроном був з самостійним способом введення вправ. Без реклами та іншого

В мене якісь міні ідеї завжди є. Наприклад, мені потрібен додаток можливих реакцій біохімічних саме каскадних.

Ідеї це інтелектуальний гамір, який заважає ефективно і старанно працювати на галері.Точніше — не працювати, бо якщо ви все й одразу швидко зробите, то вам скажуть, що більше для вас роботи нема.
P.S.
Розташуйте вебку перед котячим лотком.Чи над. Додайте нейр. мережу для розпізнання кота.

Перше це Hardware, а точніше тензометричні датчики. Щодо моделювання біохімічних реакцій — чим вас Scilab наприклад не влаштовує www.scilab.org/...​ilab-open-source-software

Не знала про це) бо коли хотіла, то був 2012 рік ...

Ну... проблема у тому що ця ідея лежить на поверхні, та найкращі уми намагаються її розв’язати десь років як 30-40 точно. Але... той факт, що на сьогодні це не набуло великої популярності скоріше свідчить про те, що в самій ідеї є проблеми.

Одного разу в лабораторію Томаса Едісона зайшла дружина.
— Ну шо ти весь час тут сидиш у своїй майстерні ? Чим ти взагалі займаєшся ?
— Я... придумую... працюю з електричним струмом...
— Та все придумано давно вже... Ось дивись: вимикач... клац,клац... світло є, нема....
Едісон заплакав...

може Visual Studio на планшет ? 🤔

Які додатки якого типу ? No code рішень дуже багато існує.

З’явилась одна ідея. Припустимо є словник. Всі слова у ньому пронумеровані. Будь-яке речення буде хешем. Чий це хеш? Припустимо — мій. Якщо хтось це речення використає десь — отримаємо digital footprint — цифровий відбиток у інтернет просторі. Якщо речення матиме автора — чого б тоді автору не отримати роялті за свою епістолярну творчість?
Бо я ось створюю різні хеші, і все це безкоштовно... А наприклад, генеративна модель теж створює і ви не повірите — за гроші створює свої хеші. Якщо взагалі свої...
Інформація і гроші. Тоталіті бруталіті.

Це працює дещо інакше. Припустимо, з’являється якась посада від аноніма з порушенням закону. Ми хочемо вирахувати автора. Для цього ми виділяємо унікальні хеші та проводимо автоматизовану експертизу для з’ясування авторства.
Далі ми знаходимо в інтернеті/соцмережах людину з такими комбінаціями та видаємо ордер на арешт та проведення експертизи.
Після чого вже в суді експерти знаходять на комп’ютері людини цей пост з порушенням закону і суд заарештовує людину за висловлення своєї думки.
Реаліті бруталіті.

Ви праві, та те, що написали лише частинка всієї майбутньої реалізації (бо через жадібність людську буде реалізовано на блокчейні). До речі, а як там із моєю ідеєю про те, що ми беремо смартфон, встромлюємо його у банкомат і тоді по відбитку пальця викликаємо наш захищений профіль? А то було мені — забув мобільний і ніяк до карти не достукався. Що дивно — я хотів лише покласти гроші на свою картку — але виявилося що це не можливо без двох-факторної ідентифікації...

Пам"ятаю... а не, вже не пам’ятаю.

Ідей завжди багато, часу їх реалізовувати обмаль.

Це не ідеї. Це видіння речей із паралельних вимірів. Ви ще й думаєте собі — о, яку _Я_ гарну ідею придумав. Але у паралельному вимірі ви могли просто побачити як працює _ЧУЖА_.
Тут ще є питання — чи є майбутньє паралельним виміром... Чи навіть минуле (бо інколи ми побачили, але забули)
Отак все складно — але є й позитив — ви тоді бачучий тобто візіонер.
Але є й негатив — бути візіонером складно, візії заважають, відволікають. Треба вчитися з ними працювати (Хогварц закінчити, так)

Початок 90-х... Мені 9-10 рочків.
Інтернету немає, по телевізору — нудота, в бібліотеці прочитані всі книжки (деякі кілька разів)...
Придумав собі гру — відкриваєш навмання енциклопедію, читаєш будь-яку статтю до першого незнайомого терміну, чи поняття. Шукаєш це в в тій самій енциклопедії, читаєш до незнайомого терміну... Ну, а далі повторюєш доки зможеш...

Зараз це називається Вікіпедія 😊

Здається, ще в 2012 спілкувався з одним із засновників Petcube про роботу над їх продуктом, але я тоді ще був малограмотним студентом і нічого особливо їм запропонувати не зміг.
Якби був не таким шаройобом і вивчився трохи раніше і тоді приєднався, певно займався б куди цікавішими задачами і був суттєво багатшою людиною.

Пам’ятаю коли Ажнюк приходив до нас в КПІ розказувати про Petcube. Ми тоді трохи ржали над цим продуктом. Але дивлячись на те, скільки компанія існує і розвивається, то ці штуки явно мають свою нішу. Та я би і сам не проти зараз купити своїм котам такий девайс — люблять стрибати, куди не можна.

Пам"ятаю, як Денис пропонував вкластись у майнінг, коли Bitcoin був ще на рівні $100, але я тоді ще був зовсім бідним студентом і вирішив не ризикувати.
Зараз був би

суттєво багатшою людиною.

:)

Так а я тоді вклався, зібрав системник з 3 відяхами, електрика була безкоштовна в гуртожитку і тому «ферма» цілодобово крутилась десь півроку.
Потім складність обрахунку виросла, а ціна на біток ні(

Не змушуй плакати, я з біткоїном познайомився ще у 2009. Але тоді у мене в селі був поганий інтернет, ще й з платним трафіком і я не починав майнити. А тоді ще на звичайному компі можна було на теперішню ціну намайнити собі на фераррі.

Була колись ідея зробити (да змилуються наді мною феміністки) AI роздягач жінок десь років 8 назад, коли таких сервісів не було взагалі. Але не вистачало експертизи у цій області. До того ж етична сторона питання. Тому нічим, крім розмов з друзями це не закінчидось.

Зараз же бачимо, що таких сайтів як собак непізнаних, і гроші у цій сфері явно водяться.

Будь-яка технічна ідея або винахід може бути використаний проти вас.
Будь-яка ваша технічна інновація може бути рейдернута, вкрадена, узурпована сторонніми персонажами в формально чесний спосіб.
Ті, хто розпоряджаються та використовують технічні іновації, самі їх не винаходять та не створюють.

Наприклад, такі як сталін, путін, янукович, азаров (та подібні на них, а їх сотні та тисячі) самі навіть велосипед або мопед нездатні зробити.

Наприклад, такі як сталін, путін, янукович, азаров (та подібні на них, а їх сотні та тисячі) самі навіть велосипед або мопед нездатні зробити.

азаров... з вікіпедії...
1970 року закінчив МДУ за спеціальністю геолог-геофізик. З 1971 до 1976 року — начальник дільниці, головний інженер у тресті «Тулашахтоосушення» комбінату «Тулавугілля». У 1976–1984 роках — завідувач лабораторії, потім відділу Підмосковного науково-дослідного і проєктно-конструкторського вугільного інституту.

З 1984 — до 1995 рр. — заступник директора та директор Українського науково-дослідного і проєктно-конструкторського інституту гірничої геології, геомеханіки та маркшейдерської справи.

Коли я був студентом, десь в 2002 викладач показав мені круті нові можливості Javascript. Тоді вийшла нова революційна версія InternetExplorer з новими фішками. Коли документ міг міняти сам себе . Зараз це вже звичні речі.
Я тоді подумав, а якщо зробити текстовий редактор прямо в бровзері і зберігати дані на сервері? Я почав розвивати ідею, щось навіть робив. Нарешті прийшов до того щоб зробити офісний пакет у бровзері (аналог ворда і аналог екселя). І тоді можна буде редагувати свої документи будь де на будь якому компютері підключеному до інтернету.
Я звичайно не мав ресурсів то все реалізувати.
А через пару років почали появлятися google docs та інші.
Ідея була правильна, але не для Івано-Франківська :)

Ще раніше у школі в 90-ті я хотів зробити редактор 3-д мультиків. Десь в 2000-му я отримав доступ до компа де було дельфі і почав робити той редактор. А потім один знайомий сказав , що то подібне на дуже примітивну версію 3-d max. Я не знав про її існування. Коли побачив то стало зрозуміло, що я дуже сильно відстаю і ніколи не дожену :) . але зате вивчив аналітичну геометрію, ще до тепер памятаю про формули поворотів 3-д координат.

Вивчив JavaScript замість Java. Мабуть зараз було б простіше з пошуком роботи

Мабуть зараз було б простіше з пошуком роботи

сумніваюся, в JS зараз ну дуууже тісно

Доставка чогось дронами, десь за рік до того, як амазон це реалізував. Я думав про автоматичні дерижаблі.
Потім дізнався про проблеми водню і гелію, викинув цю ідею у смітник.

Вот практическая градация зрелости вашей идеи:
1. Idea
2. Value Proposition
3. Business Model
4. MVP — minimum viable product
...
6. Profit

5,6 залучення інвестицій і масове виробництво?)) Але напевно пункти 1,4 найпростіші в цьому плані))) Також 5 пункт може бути продаж ідеї тому, хто шарить в бізнесі краще.

Був цікавий сервіс для manual тестувальників. Бета набрала близько сотні живих юзерів і мала непогані відгуки та робила вже більше ніж конкуренти (яких у цій ніші було не багато).
Але одного ранку просто вирішив на все забити. Вимкнув віртуалку, видалив github репу та усе що пов’язано із цим проектом (був невеличкий нервовий такий зривчик).
Шкодую що не зробив — тулза була крута. Зараз вже не спілкуюсь із тими людьми що надихали мене на цей проект і не знаю чи варто починати його наново, та і бажання нема
Але це був єдиний із чисельних моїх pet проектів який так далеко зайшов

Ні, хто це не знаю :-)
Але походу я не один такий
Тулза генерувала тестові данні (вже не пам’ятаю на якому навіть домені воно було)

Да это просто у менеджеров Гугла постоянно: проснулся с утра, чёт настроения нет, пойду Google Reader грохну например

захворів двигуном Стірлінга... так і не зробив 🤨

так чого не зробив то? цікава ж забавка..

та... я дорослий вже... не зрозумів, де там гроші лежать )
але кілька книжок про них не викидаю... про всяк випадок

Двигун стерлінга це досить відома річ. ККД не дуже високий.

З найбільш цікавого знаходив на ютубі маленький саморобний генератор на базі двигуна стерлінга. Він на спирту і майже не має вихлопу, можна юзати у квартирі. Вистачає його тільки на повільну зарядку телефона. Але на випадок повного апокаліпсису можна було б використовувати.

та є там багато цікавих моделей...
більше того, коли двигун треба не для транспорту, а для стаціонарних потреб... він може навіть ефективніший...
руки не доходять розібратися...

не зрозумів, де там гроші лежать )

Вони там лежали в 19-му сторічі, бо КПД дорівнює 18% а тодішні парові двигуни Ватта давали лише 10% бо компаунд машина та двигун Корліса, рівно як і двигуни Отто та Дізеля ще не були винайдені. От двигуни стірлінга і виготовляли для механіхації виробництва.

КПД це добре, але це ще не прибуток...
питання ще й у вартості палива, і самого двигуна...

автомобільний двигун просто зобов’язаний бути легким... це додає вимог до матеріалів... до палива... і він стає дорожчим... і його робота стає дорожчою...

стірлінги зазвичай використовують у стаціонарних умовах...
тепло від сонця наприклад... качає воду... або млин...
відходи деревини, солома... як паливо для двигуна...

який смисл качати воду бензином, якщо можна знаходити енергію на місці...

є і сучасні розробки, в мене є кілька книжок (70-80 років) ... далі не копав... а коли дуже цікавився, інтернету було менше
----
ось... загуглив...

КПД двигателя Стирлинга может достигать 65-70% КПД от цикла Карно при современном уровне проектирования и технологии изготовления.22 вер. 2022 р.

люди працюють... )
Підводні човни типу «Го́тланд» (швед. Gotlandsklass ubåt, англ. Gotland class submarines) — тип сучасних багатоцільових підводних човнів ВМС Швеції з гібридною дизель-стірлінг-електричною енергетичною установкою. Перші в світі серійні підводні човни, в яких як двигун підводного ходу використаний повітрянонезалежний двигун Стірлінга[1]. Вважаються одним з найкращих проєктів неатомних підводних човнів у світі[2].

Нові проекти зараз усе ж не на Стірлінгу, а на компаунд машині з 3 кратним розширенням, в якості робочого тіла не вода — а толуол. Загальний ККД значно вище до 65%.

їх багато, проектів...
стірлінг можна зробити вдома, і гратися далі, удосконалювати...
із бензиновим двигуном так не вийде

Так є в продажі www.aliexpress.com/...​sale-stirling-engine.html Це ж не Liquid Piston на приклад.

Была идея построить машину времени и вечный двигатель. Реализовать не удалось, потому что понятия не имею как.

Идеи не стОят ничего, о чем жалеть?

если верить венчурным инвесторам — хорошая идея весит 5% стартапа, так что ничего — это слишком громко сказано

Да может и 90% весить, но нужен стартап, а не просто разговоры под пивко в баре.

Пример: несколько лет я хотел в родном городе открыть «Пьяную вишню» с друзьями. И деньги были, и место, но дальше разговоров дело не зашло. Идея — огонь! И кто-то, но не мы, её реализовал (успехов им и процветания).

Идея — огонь!

вот потому ты и думаешь что она ничего не стоит — потому что идея на самом деле вообще ни о чем по меркам стартапов, это даже и идеей назвать сложно — просто банальное открытие бара, где тут идея то?

Если мы говорим про по настоящему хорошие иновационные идеи — они имеют вес, а то что без реализации они так и останутся на бумаге — ну это понятно

О том, что идея по-настоящему хорошая и инновационная — узнать можно только пост фактум, увы. Легко проверить поиском венчурных инвесторов, они и весы с собой принесут

согласен, только с поправкой на то что к венчурному инвестору надо идти если не с прототипом — то хотя бы с бизнес моделью, а это на 2 ступеньки выше идеи

Воооот, да и то не факт что пустят презенташку сделать

Ага розкажіть це наприклад тріо — Камерон Уинклвосс, Тайлер Уинклвосс та Дивья Нарендра, які запропонували Марку Цукербергу ідею Facebook. Щоправда сам Марк казав, що ніби у нього давно була така ідея ще зі школи і робочий порототип, а з чуваками він розмовляв лише з ціллю дізнатись хто його конкуренти і на якій стадії знаходяться. Друге власне теж промислове шпигунство.

Так это как раз подтверждает, что идея ничего не стоит. Цук реализовал — это стоит, да. Маск идею электромобилей тоже «украл»?

P.S. Что мешало Винклвосам нанять Цука как подрядчика по контракту? Они в свою же идею не верили?

аск идею электромобилей тоже «украл»?

Электромобиль изобрел 1828 году венгерский изобретатель Аньош Йедлик, раньше чем Готтлиб Даймлер и Карл Бенц запатентовали автомобили в 1886. Однако массовая автомобилизация безусловно скорее результат работы — компаний Ford Motor Company Генри Форда и Standard Oil Джона Рокфелера. Компания Tesla (основанная как Tesla Motors) была зарегистрирована 1 июля 2003 года Мартином Эберхардом и Марком Тарпеннингом — среди инвесторов были : Лари Пейдж, Сергей Брин и Илон Маск который вложил больше всех 70 миллионов доларов и таким образом получил контрольный пакет акций т.е. контроль за компанией. Однако массовое производство електро мобилей стало возможно из за займа Министерства энергетики США заём в размере 465 млн долларов, полученного в январе 2010 года, который был погашен в 2013 году. Так что ген инвестор скорее Барак Обама, но «Америке нужны герой — Тони Старк и Брюс Вейн».

P.S. Что мешало Винклвосам нанять Цука как подрядчика по контракту? Они в свою же идею не верили?

Они именно это и пытались сделать — через 6 дней после запуска Facebook они подали в суд, у них тоже был продукт но он опоздал на рынок. Цукерберг так и сказал что пошел на собеседование с целью промышленного шпионажа, когда узнал что у его идеи есть конкуренты. Дело урегулировали по мирному соглашению за отступные. Как и в случае с QDOS которая стала MS DOS, по существу за копейки. Просто парни не знали, что Facebook тогда соц сеть для студентов Гарварда превратится в третью в мире интернет компанию.
Не забываем что люди, а особенно венчурные капиталисты совсем не обязательно говорят открыто правду, а не то что им выгодно.

И все эти примеры говорят о том, что не то что идея, реализация тоже может быть разная. Электромобили были до Маска, но именно Маск сделал их популярными. У Цука были конкуренты, но почему-то выстрелилила соцсеть именно у Цука. Десктопные операционные системы были и до Гейтса, Джобса, Торвальдса, но они, за редким исключением, тоже на свалке истории, в отличие от Винды/Макоси/Линукса.

Маск сделал их популярными

Маск во многом раскрученый бренд как «безумный инвестор» аля Рас Хайнаман www.youtube.com/watch?v=oXJmrXLCdm4 , за ним как и с случае Space X стоит американское правительство. Еще правительство Обамы начало компанию пропаганды инвестирования с бычей стратегией, разгребая результаты финансового краха 2008 с медвежьими махинациями и обнаружив что в наследство еще от Рональда Рейгана досталась целая культура МММ-щиков аля Мейдофф, что привело к упадку всей страны. Байден, по сути второй человек в той команде до сихпор так и действует. А вот Макс во многом с курвился хотя его скорее Трамп со своим Куклус-Кланом скрурвил, там очевидно дурное влияние.

Підписатись на коментарі