Хто може поділитися досвідом з підготовки до ISTQB сертифікації?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

• Хто може поділитися досвідом з підготовки до ISTQB сертифікації, зокрема, які ресурси ви використовували та як довго тривала підготовка?
  • Які враження від самого екзамену, і чи були які-небудь несподіванки або виклики під час екзамену?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

istqb.patshala.com рекомендую цей сайт, там є тести для фондейшн та для инших,. за допомогою цього сайту та силабуса фондейшн колись пройшов istqb foundation

Вітаю! Я здавала онлайн CTFL минулого літа, готувалась по сілабусу, також дивилась пояснення в ютубі. В цілому готувалась десь місяць. Ще я проходила тренувальні тести, але якщо чесно жодного разу так і не пройшла. Але все ж таки екзамен здала успішно. Підготувала собі тезисно підказки, але мені вони знадобились, все відклалось в результаті :) Якщо казати про враження від екзамену онлайн, то в мене були невеликі проблеми з підключенням, але ми все налаштували разом з технічною підтримкою. Для здачі онлайн треба було підготувати лаптоп: встановити декілько програм і таке інше. Викликів не було

Если вопрос про CTFL, то по теории силлабуса достаточно. Плюс погугли примеры вопросов на экзамене и разбери техники тест-дизайна чтобы было понимание как именно их применять. На самом экзамене *очень* внимательно читай вопросы, часто они с подвохом (типа двойного отрицания). Сдавать лучше на английском: дают больше времени чем при сдаче на родном языке.

Вітаю! Можливо, знайдете для себе щось корисне серед наявних обговорень на DOU: dou.ua/forums/tags/ISTQB

Підписатись на коментарі