Як ви ставитеся до того, що LinkedIn завалюють постами про війну?

У стрічці LinkedIn від співвітчизників ідуть пости про війну, про те, що на голову падають ракети. Висвітлюються теми про влучення ракет у будинки, бізнес-центри.

Я розумію, що потрібно підтримувати інформаційну кампанію.

Але все частіше чую від партнерів, потенційних замовників, що раніше з Україною працювати було норм, але зараз «ти ж подивися, що коїться, як можна з такими ризиками розпочинати проєкт в Україні?»

Цікава думка ком’юніті.

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

По топіку — негативно.
Подобається це кому чи ні, Linkedin (принаймні в US) вважається у першу чергу професійною мережею, і тільки у другу/третю/четверту — соціальною.
Для розповсюдження власної думки існують Facebook/Twitter-X/whatever.

Тобто, це виглядає як те, що:
a) українські інженери не розуміють як користуватися соціальними мережами.
б) замість роботи українські інженери займаються бозна чим

Обидва пункти аж ніяк не додають балів за професіоналізм

З однієї сторони важливо доносити правду, з іншої — ця правда створює шкідливі для майбутньої роботи штампи.. Галас в лінкедині грає проти нас.

Сначала в линкедыне куча постов о том, что девелопер ушел на войну, офис разбомбило, света нет, ваш_вариант, а потом оказывается, что кастомеры не хотят с людьми из Украины работать.
Это называется плевать в колодец, из которого пьешь.
Я не верю, что от этих постов есть реальная польза. Как тут уже упомянули, вы когда видели события в других воюющих странах, то сколько задонейтили чтобы им помочь? Вангую, что 0, так и аудитория постов на линкедыне просто скроллит дальше запомнив, что в Украине разруха, ведь только такой контент им и подсовывает.

В цьому топіку ти свідомо чи несвідомо підняв дві досить різні теми.

1. Вплив на громадську думку в тому числі через кількість постів про війну. Війна йде в тому числі за голови рядових вестернів, які мають право голосу і за чий голос конкурують європейські та американські політики.
Україна не повинна сходити із загальої світової повістки, кожен вестерн кожен день повинен чути, що йде війна, що гинуть невинні люди, що русня це військові злочинці з ордером з Гааги. І він, рядовий вестерн, може допомогти припинити геноцид і страждання якщо буде стимулювати своїх політиків підтримувати Україну зброєю і грошима.

2. Клієнти і співпраця з Україною. C-lvl який приймає рішення з ким співпрацювати, а з ким ні, рідко формує свою думку через те, що у себе в стрічці написав Senior Python developer з Києва. Їм треба цифри, метрики, прогнози, гарантію, інструменти управління ризиками. І тут вже в гру мають вступати як C-lvl наших компаній через запевнення, що проекти будуть виконані, офіси обладнані генераторами і старлінками, а команди взагалі диверсифіковані. Ну і уряд на своєму рівні.

Тому постів треба більше.

Лінк для бізнесу і професійних комунікацій. А не для постів про війну
Ба більше, ці пости не несуть жодного сенсу. Їх КПД не те що нульовий, а відємний — ті хто їх бачить «за кордоном» не будуть розбиратись про що це. Вони бачать фотки руїн і на підсвідомості закладається що тут все руїни.

Зновуж таки, ніхто не буде розбиратись як і що.
Ви багато розбирались як там в Сирії? А Карабаху?
Отожбо.

А потім дивуються чого з Україною не хочуть працювати бізнеси
Дійсно, чому? Є думки?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не помічала щоб аж завалювали, де це таке?
І мені здається зараз вже інша проблема, вестерни навпаки забувають, що у нас війна.

Якби ЛінкедІН був суцільно професійною платформою де нема місця соціальним проблемам, то там би не засідали орди руснявих ботів, які виправдовують вторгнення :) Дехто забуває, що Європарламентарії роблять там пости які стосуються політики, бо це, РАПТОВО, їх робота

На сьогодні бачу, що краще про війну мовчати в LinkedIn, бо це працює проти нас.
Але іноді дуже важко пройти повз і не підтримати, не поділитися постом — тоді просто роблю «як є». Я ділюся, роблю репост, бо не можу НЕ...

Я шукала роботу минулого року і у двох компаніях на співбесіді чула таку фразу: «Катя, одразу попереджаємо, про війну не говоримо».

У мене в LinkedIn найбільше підписників.
А у всіх інших соціальних мережах майже не має кому і що писати.

Можливо є сенс запитати у власних підписників «Чи хотіли би ви читати про війну в Україні? Якщо так, то як часто та в якому форматі?»

Насправді, ми часто не знаємо, що хочуть бачити — наші умовні читачі та підписники, бо ми ... банально ніколи або рідко питаємо про їх інтереси та бажання в сфері інформації.

Зараз величезні інформаційні потоки, багато інформаційного фаст-фуду, повторів, поверхневих оглядів, інколи брехні, перекручувань, неточностей та маніпуляцій.

Якщо запитати в пересічних українців зараз в Україні — чи цікавила вас війна в Югославії в 1990-х (яка було менша та менш кривава, але теж довга та проблемна за участю США, НАТО та рашки)? Тоді можна приблизно зрозуміти ставлення європейців до нашої війни.

Никто никаких подобных вопросов задавать не будет в соцсетях. Вы наверное в курсе, как формируется лента. По вашим постам, лайкам, подписоте и прочим проявлениям активности вас относят в одну или несколько тематических групп, которых несколько десятков тысяч. И на этом основании выдают вам контент, относящийся к этой тематике. Предпочтительно тот, который будоражит и вызывает разрыв пуканов, поскольку он повышает интерес к соцсети. Ну так вот. Ваша подписота может даже без игноров всё настроить так, что посты про войну которые вы пишите у них появляться в ленте не будут. И вся эта лабуда будет уходить в нирвану. С другой стороны лнента может настраиваться так, что из всего генерируемого подписотой контента, подсовываться будет только про войну. Вот тут когда патриоты раздают советы что вам надо отфильтровать, это в итоге формирует ленту в последнем варианте, хотя на 1-й взгляд это никак не связано.

негативно, але йдуть великі втрати, людей це некопоїть (мягко кажучи)
fuckedwar.com/index.html

негативно, тільки фейсбук вичистив від нафронтників різних, мені і на війні цього патріотичного лайна вистачає

ахаха
Вот же наркоманы.
Сначала вас тут пинками и поджопниками заставляли конфигурировать Линкедин под промыв вашего мозга, или того что ещё осталось. А теперь вуаля — у вас вся лента завалена «информационной компанией». Вот я лично ровно ничего не делал, и у меня никаких абсолютно сообщений про войну в ленте нет. Вообще ноль.

Меге більше турбують інмейл які луплать не читаючи профайл.
А ще те що у рекрутерів супер преміум, і перегляди профайлу в преміум не всі видно

Це приблизно як намагатися здати свою квартиру, але в оголошенні писати що у тебе сусід дебіл, постійно тебе топить і погрожує вбити. На мою думку, для постів про війну є купа інших місць. Але якби там не було, пройшло вже майже 2 роки, і всі вже звикли що в Україні війна і світу якось пофіг. Нажаль.

Я ставлюсь до цього повністю нейтрально: кожен публікує те, що вважає за потрібне. І ні для кого не секрет, що алгоритми будь-якої соцмережі влаштовані так, що додають у стрічку переважно дописи саме від тих авторів і на ту тематику, які бажає бачити конкретний користувач, уподобання якого визначається за кількістю реакцій, коментарів, переглядів і т.д.

Взагалі ставлення нормальне, але для мене лінкед — соц мережа для пошуку роботи та все що з тим повʼязане. Тому, якщо хтось з контактів на постійній основі постить там щось інше(особливо жарти) в стрічку новин яку я бачу — видаляю цю людину зі своїх контактів/відписуюсь й усе.

Так як мій попередній допис видалили, через порушення правил спільноти, то перепишу його ще раз з невеликими правками.

Дуже радію коли бачу як українці згуртовано ставлять перед собою цілі і досягають їх, як це прекрасно видно з протидії рашиській дезінформації в соцмережах, і надважливих зборах для кращих серед людей — наших захисників, тому завжди коли бачу такі пости то стараюсь репостити і робити якусь активність щоб просувати наш контент, інколи кидаю посилання навіть в робочі чати і в приватні повідомлення друзям.

Смачно

А яке саме правило спільноти було порушено?)

Писати те, що протирічить телемарафону

з невеликими правками

Ахаха, хорош)
«Ліхо» ти з минулим коментарем проти системи виступив!

и что ты пытаешься доказать?
тебе помимо редакции еще хуев накидали порядочно сама комьюнити, борец за фри спич из тебя такой себе, чуток обосраный

Удаляю из контактов сразу. Это не контент для linkedin.

Цікаво, а про норми щойно прийнятого у першому читанні закону теж будете у LinkedIn писати?
UDP. А ну да, як мінімум DOU вже написали. Зара будуть репостити

Думав, що це пост одного місцевого бовдура з Одеси, але здивувався чому українською.

Є ще один момент, на який не звернули увагу. Якщо LI дійсно професійна мережа, то банально банили би ВСІ пости та коментарі на непрофесійну тематику. Усіх сторін. І все. Але цього не робиться, що є прямим доказом, що LI вже давно не є виключно професійною мережею, а цілком собі соціально-розважальною, просто із потужними пошуковими інструментами для роботи.
That’s simple, folks.

По топіку — негативно.
Подобається це кому чи ні, Linkedin (принаймні в US) вважається у першу чергу професійною мережею, і тільки у другу/третю/четверту — соціальною.

Тобто, це виглядає як те, що:

Це ти її помилково вважаєш професійною чи соціальною

Для решти світу, це давно маркетингова помийка, яка за збігом обставин використовується для пошуку роботи ;)

Подобається це кому чи ні

;)

Саме так, саме тому можна туди постити все що завгодно. Що й треба було довести

Подобається це комусь чи ні ;)

Чіво ж ето. Емпатія цінується в професійному середовищі.

Так само як корисні недвозначні сигнали, де приємні команди й компанії й спільного світогляду люди.

Сам же сказав — все таки соціальна мережа. Що слово соціальний означає розказати? :)

Саме так, саме тому можна туди постити все що завгодно. Що й треба було довести

Хмм ... Логіка на кшталт:

— %your_IDE_name% -> використовується
— ти -> створюєш проекти дичайшего гівнокоду
— %your_IDE_name% -> збирає проекти
— ти — OMG, %my_IDE_name% -> це давно помийка

Я вас не зовсім розумію

Ніхто не зобов’язаний займатися самоцензурою, щоб виправдати ВАШІ очікування і ВАШ особистий інтернет був вільний від цієї незручної війни й цих набридливих страждань

Подобається вам це чи ні

А що комусь додає чи не додає балів за професіоналізм, це сорі не вам вирішувати.

Подобається вам це чи ні

Це ви про когось конкретно чи просто не виходить ховати ксенофобію за національною ознакою? Як ви на себе в дзеркало тільки дивитесь вранці. Зручно плювати в українських розробників? Жизнь удалась?

З’їж лайна

Подобається вам це чи ні

особистий інтернет був вільний від цієї незручної війни й цих набридливих страждань

А ви я бачу провидець, що та як мені незручно

Це ви про когось конкретно

Чукча не читатель, зрозуміло

ховати ксенофобію за національною ознакою?

???

Ніхто не зобов’язаний займатися самоцензурою

Згоден
Ти — довб***б

Отримав психологічну травму? боже як дальше жити.

Олександру показали в лінкедіні що йде війна, утіпуті, яка бідося

Вибач, далі буде лише професійно й соціально. Менше сліз і турбот в твоєму прекрасному житті

Олександру показали в лінкедіні що йде війна, утіпуті, яка бідося

А ти навіть забавний. Я так розумію, героїчний фронтовий кореспондент з Мюнхенського напрямку? Показувач правди мамкін

Радий що тобі було весело

Звісно, з мюнхена набагато краще видно з чого зроблено таку ніжну тендітну уїзжуню.

Зверху от наче прілічна людина, поки рота не розкриє. Професіонал хуєв

Степан Андрійович шле привіт

Звісно, з мюнхена набагато краще видно

Ну так звичайно. Може ще й по фото ворожите?

Зверху от наче прілічна людина, поки рота не розкриє.
Професіонал (це тут зайве) хуєв

100%. Взаємно.

Я не ворожу, я сертифікат тобі згенерую навіть. З цифровим б***ь підписом. Валідний

Почепиш в лінкедін. Додасть балів професіоналізму

Подобається вам це чи ні ©

Воно і справді виглядає кумедно.

Коли якийсь чолов’яга, який звалив з України 12 років тому, повчає як правильно Батьківщину любити та роздає сертифікати з характеристиками направо та наліво.

(вертаючись до теми) тільки от сам, на власній сторінці у Лінкедіні має аж один короткий пост, якось пов’язаний з війною.

П***іти — не мішки тягати, так. Або «eто другоє» ?

Добре що ти прийшов тут зза океану в пишних покривалах і променях світла і розказуєш всім з умним відом кому скільки балів що додає і роздаєш характеристики чим тут українські розробники займаються от нєхєр дєлать під час війни. Прометей йбвм. Замість работать постять про війну в лінкедін, еті непрофесіонали, безобразіє.

Саме так п***іти не мішки тягати, так що закрий варєжку на тих хто привертає увагу до війни, а не рахуй пости в моєму профілі.
Як ображає твої тендітні професійні очі — став мовчки своє черстве сердечко й гортай стрічку далі.

Я тебе ще не повчав, я тільки розігрівся. Продовжиш в тому ж дусі — запишу твоє прізвище поряд з мелісою онахуємхуєм

привертає увагу до війни

Ще раз — персонально ти привертаєш увагу до війни на власній сторінці? Якщо ні, то будь ласка

закрий варєжку

сам.
You need to practice what you preach, you know.

Продовжиш в тому ж дусі — запишу твоє прізвище поряд з мелісою
онахуємхуєм

Це має мене якось злякати, так? Ну добре, добре, о всемогутній Олексію, робить що завгодно, тільки не це.

Я лінкедіном взагалі користуюсь раз в пятілєтку, бо я ж тобі сказав що це маркетингова помийка. Тому мені глибоко все одно хто там чим займається і що постить. Але це корисно привертати увагу. То хай привертають. Мені дивно чому тобі пригорає що хтось привертає увагу до війни.

Те що я там роблю чи не роблю ніяк не виправдовує твоє ставлення, подобається це вам чи ні

whatever includes Linkedin. З яких це пор укр в америці вирішив що він комусь указатєль що де постить, бо йому бач незручно читати. Може ще пан професіонал не дасть в кущі сходити посцяти, щоб не бентежити безтурботних їжачків?

Подобається вам чи ні, йде війна, людям болить і їм не байдуже, люди постять про війну і привертають увагу до того що їм не байдуже. Не подобається — всі клали на твоє не подобається. Підпишись на далай ламу

Так що засунь свій ad hominem в зручне місце собі в трусєля. Не знаєш що сказати то краще мовчи вже. Іноді ж краще мовчати ніж говорити. Можеш орбіт купити без цукру. Помагає. Додає балів професіоналу

Мені дивно чому тобі пригорає що хтось привертає увагу до війни.
З яких це пор укр в америці вирішив що він комусь указатєль що де постить

В тебе мелафон зламався. У мене не пригорає, це не моя справа, хто і що там постить — я не поліція контенту. Просто хочу звернути увагу, що з моєї точки зору велика кількість таких постів має ефективність близьку до нуля та значні побічні ефекти. Поділяєш ти або хтось ще таку думку чи ні — мені, чесно кажучи, пох — в мене немає мети когось переконувати.

йде війна, людям болить і їм не байдуже, люди постять про війну і привертають увагу до того що їм не байдуже

Ну тобто така дрібниця, що у мене та у моєї дружини в Україні батьки (які, до речі, ВПО у 75+ років), інша рідня, купа близьких друзів (багато у збройних силах) та хрещеників, деяке майно, то таке, мені звісно що байдуже та я забув про це. А ось коли умовний Вася зробив пост в лінкедіні, та вставив фоточку, то тут я раптом згадав, що в Україні йде війна, так. Слава Васі, що привернув увагу, що б я робив без нього, просто відкрив мені очі. Хоч мені це і не подобається, звісно, бо заважає стрічку читати.

Іноді ж краще мовчати ніж говорити.

Так і є. Тебе стосується 100%

що з моєї точки зору велика кількість таких постів має ефективність близьку до нуля та значні побічні ефекти.

Це не так. Можу тебе з канадською дослідницею голодомору познайомити, яка досліджувала голодомор ще до того як ти народився і грін карту отримав. В лінкедін пише, про війну, їй років 60.

Розкажеш їй про ефективність та побічні ефекти

Нема нічого побічного.

Масштабний мюнхенський патріот за 2 роки війни сам зробив в Linkedin лише 1 пост про війну, розказує іншим як потрібно «батьківщину любити» в соціальних мережах.

Дякую за потужний інформаційний внесок! Завдяки вам бізнес-спільнота світу нарешті дізналася, що відбувається в Україні.

Це не компілюється, сократ.

Завдяки вам бізнес-спільнота світу нарешті дізналася, що відбувається в Україні

Ось, з великого, доклався сюди, наприклад.. мої зв’язки. Забув тільки тобі доповісти

www.allianz.com/...​anitarian-assistance.html

Дізналася, уяви. Я своє роблю, так що ти за себе дивись, анонімний філософ, а не підгавкуй

професійною мережею

Років з 15-20 тому, воно було чимось таким. Наразі вонюча помийка. З огидним присмаком кацапятини.

Варіанти ?

Якщо чесно, то я ХЗ. В мене там акаунт був ще з часів бета версії. До придбання їх MS було ще якось терпимо. А після воно перетворилося на типову фейсбукоинстаграмогівнопомийку. Ну і кацапня теж. Колись було просто не чемно писати там шось НЕ англійською. Ще пам’ятаю як з цим намагалися якось боротися. Тоді я не знав, шо там влізли кацапи в співвласники, це зараз ясно чого так було. В мене по любому там усе зблочено нафік, та вже мабуть і видалили вже мій акк, новий робити не бачу сенсу. Тому в мене нема варіантів і я б теж не відмовився їх почути.

Та там що не пост так якийсь черговий лідер 30 under 30 чи voice of linkedin лайки збирає та/чи толкає якусь підписку.

Є і котики і мемасікі і всякий треш і все що в усіх мережах є. Мені часом якісь іранські треди падають, на фарсі. Мабуть там і терористів надодавав у «професійних» контактах. Навіть боюся туди заходити

Бо українські інженери мають контрибʼютити з 9 до 6, не забути запушити все перед сном, а кого вночі вбʼє ракетою, той на дейлік може не приходити.

Та ніяк. Усі і без того в курсі, що Україна — ненадійний сурс відносно надійних кадрів.
Україні в свою чергу це ніяк не допоможе. F-16 чи снаряди в LinkedIn не виписують.

Імхо, пости в Лінкедін, Фейсбук або Інстаграм — не мають великого значення. Бо алгоритми та стрічку постів — ви не контролюєте, не визначаєте. Хто і що побачить з сотень постів визначають представники соціальних мереж. Що, кому і коли (як часто) показати, що і від кого приховати — це визначає виключно соціальна мережа.

Якщо ви реально хочете щось донести за межі України, то можна зробити наступні кроки:
— підготувати невеликий текст англійською, німецькою, іспанською мовою (або іншими міжнародними мовами);
— підготувати фото- та відеоматеріали (з міні-описом в назві: локація, дата події);
— зібрати email цільової аудиторії (змі, міжнародні організації, іноземні державні установи, які мають конкретну специфіку та аудиторію, кому це реально може бути цікавим)
— відправити матеріали, додавши супровідний текст.

Особисто відправляв в різноманітні іноземні інституції — фотодокази руйнувань шкіл, садочків, спортивних комплексів тощо з коротким описом. Щоб закордонні фахівці та професіонали конкретної сфери бачили, що реально коїться в цій конкретній сфері в Україні.

Щоб розказати про руйнування українських шкіл іноземним фахівцям зі сфери освіти (якщо вони не сприймуть це як спам або байдуже), то це можна зробити, імхо, через email та персоніфіковані листи.

Ставлюсь позитивно. Нажаль замало. Має бути у всіх соц. мережах, новинах, щодня. В ідеалі донести думку — сьогодні не допомогли Україні, завтра ракети летять в ваш будинок.

Треба згадати як українці в більшості своїй переживали війни після 1991 року:
в Молдові — ніяк | в Югославії — ніяк | в Лівії — ніяк | в Іраку — ніяк | в Сирії — ніяк | в Чечні — ніяк | в Грузії — ніяк. Та і нашу війну з 2014 до 2021 більшість помічала слабенько.

Плюс додайте ще різноманітних біженців з Африки, а там війни різноманітні та проблеми масштабні (голод, дефіцит води, хвороби, відсутність базових предметів та послуг життєдіяльності).

Нічого собі. Я нагадаю, що в Югославії, в Лівії, в Іраку були українські миротворці, сирійців багато приїхало до України, в Чечні і в Грузії наші війська воювали на стороні чеченців і грузин.
Мало того, перше наше бойове зіткнення із россіянами відбулось саме в рамках війни в Грузії, ще в 1993 році. Так шо ви не те щось принесли.

в Чечні і в Грузії наші війська воювали на стороні чеченців і грузин

ШТА ?

Були 100%. Корч ще досі з чеченами відіо знімає. Мабуть неофіційно

Кольчугами які ющ вислав, грузіни думаєш навчились користуватись за вихідні? ППО там ще було і купа всього для чого за день оператора в воєнторгє не знайдеш

Корч

УНА-УНСО — то були (є? не знаю чи вони ще існують) не державні збройні сили.

грузіни думаєш навчились користуватись за вихідні

Зазвичай користуватися технологічним озброєнням вчаться до його надхождення

Ти ж розумієш який би був гучний скандал, якщо б це стало відомим?

Те що вони не державні не значить нічого

Так і був скандал в раді під час грузинської війни. Ющу імпічментом грозили ще

Ну як хоч не вірити то й не вір, я ж не ісус

Те що вони не державні не значить нічого

Ти приколюєшься aбо справді не бачиш різниці між «у полон на території Грузії потрапив доброволець Іван Сірко з 3го куреня УНА-УНСО» та «у полон на території Грузії потрапив старший солдат Іван Сірко з 66 бригади ЗСУ» ?

ак і був скандал в раді під час грузинськох війни

Він був за поставку техніки, не за участь збройних сил

Звісно не приколююсь, це ти не розумієш

Така сама різниця як і в 2014ому різниця «взяли в полон полєвого командіра ополченцев » vs «офицера ВС РФ»

Нас там нєт ©

Звісно не приколююсь, це ти не розумієш

Україна як держава не воювала ні в Грузії, ні в Чечні...
окремі громадяни так... це повністю їхня особиста відповідальність...
щодо участі України — не треба придумувати, чого не було

Україна як держава не воювала ні в Грузії, ні в Чечні...

офіційно звісно ні

окремі громадяни так... це повністю їхня особиста відповідальність...

я так і сказав :)

Вообще-то, этих самых добровольцев УНА-УНСО по крайней мере в Грузию привёл такой себе Георгий Гонгадзе. Помните его? Тогдашнее украинское правительство в этом не участвовало, это была чистой воды самодеятельность на фоне бардака начала 90-х.

Зазвичай держави-друзі підписують військові угоди про співпрацю та допомогу на випадок війни. Україна мала таку угоду з Грузією?

З ким взагалі Україна мала військові угоди серйозного значення про взаємодопомогу та підтримку?

Зазвичай держави-друзі

Це зазвичай

Просто в тебе ніколи не було друзів, то ти й не зрозумієш

Вибачте, якщо вас чимось образив, але не думаю, що мені треба вам щось доводити. Бо з тими військами така справа, що якщо розмова починається із «ШТА?», то ось вона уже і закінчилась.

Нечасто можна зустріти тут людину яка вміє красиво повернути. Це було навіть красиво. Користуватимусь. ;)

Дякую. Ти, я бачу, пробуєш йому щось довести і находить якесь двояке відчуття: хочеться і побажати удачі, і відмовити від марної справи одночасно.

А навіщо комусь щось доводити? Ви висловили свою точку зору. Хтось висловив іншу, протилежну або компліментарну. Це нормально.

Чи ви хочете, щоб на форумі всі висловлювали однакові погляди та думки стосовно історичних, політичних або військових питань?

А навіщо комусь щось доводити?

Звернення, на зразок «ШТА?», встановлює певні стандарти спілкування.

Чи ви хочете, щоб на форумі всі висловлювали однакові погляди та думки стосовно історичних, політичних або військових питань?

В жодному разі не мав такої мети. Навпаки, завжди заохочую обмінюватись виваженими власними думками. Просто думки не завжди викладають у комфортному для обговорення вигляді і деякі викладення варто ігнорувати.

ШТА = WTF означає українською мовою «що за фігня?»

наші війська воювали на стороні чеченців і грузин.

Наскільки мені відомо, то українські війська офіційно не воювали за межами України на чиємусь (наприклад, Грузії чи Молдови) боці в період з 1991 по 2013 роки.

Імхо, «що за фігня» в різних варіаціях є доволі доречним в даному випадку.

ШТА = WTF означає українською мовою «що за фігня?»

Відповідати на питання яке не задають — це якось дивно. Я, ніби, не питав, що означає «ШТА», я писав про сприйняття такого звернення.

Наскільки мені відомо, то українські війська офіційно не воювали за межами України на чиємусь боці

Офіційно — я навіть не впевнений що це мало би означати. Однак, давайте, для початку, розглянемо ось таку операцію, якщо вам вікі за джерело піде:
uk.wikipedia.org/...​рна_місія_в_Грузії_(1993

Це офіційно чи не офіційно?

Кожен сам для себе зробить висновок щодо

наші війська воювали на стороні чеченців і грузин.
українська гуманітарна місія в Грузії

Можете спробувати якось переформулювати те, що ви хотіли сказати?

uk.wikipedia.org/...​рна_місія_в_Грузії_(1993
Основу групи склали:

15 вертольотів Мі-8 зі складу 488-го окремого вертолітного полку (аеродром базування — Вапнярка) та 320-го окремого вертолітного полку (Херсон),
2 вертольоти морської авіації Ка-27 555-го окремого протичовнового вертолітного полку (Саки),
1 літак Ан-12, який перевозив в Грузію групу керівництва та підрозділи забезпечення.
3 літаки Іл-76 25-го військово-транспортного полку, що доставили гуманітарний вантаж з Кельна у Тбілісі.

Жодної суто бойової машини (так, я в курсі що на Мі-8 можна підвісити НУРСи, але це не робить його ударним гелікоптером , як Мі-24)

наші війська воювали на стороні чеченців і грузин

Та ладно. Це хто такі сміливі накази міг дати — Кравчук чи Кучма?

Так шо ви не те щось принесли.

Це суб’єктивна оцінка ставлення більшості українського суспільства до військових конфліктів в період з 1991 до 2014 роки.

Та ладно. Це хто такі сміливі накази міг дати — Кравчук чи Кучма?

Обидва, просто в різні періоди. Можна так навіть прикинути, що Кравчуку знадобилось усьго два роки для того, щоб розібратись що до чого. Якраз у 1993 ввели посаду Головнокомандувача.

Це суб’єктивна оцінка ставлення більшості українського суспільства до військових конфліктів в період з 1991 до 2014 роки.

Можливо, тут важко щось перевірити саме про більшість. Але, скажу із власного досвіду, дуже багато людей тими речами переймалось. Наприклад, знайома вийшла заміж за сирійця і переїхала туди, не втрачаючи контакту, тож той конфлікт наблюдав майже вживу.

Обидва, просто в різні періоди.

— Можу припустити, що під прикриттям УНА-УНСО в 92-93 могли буди задіяні поодинокі розвідники та/або спецпризначенці. Але у цьому випадку казати про «наші війська воювали» буде дуже великим перебільшенням
— Що виглядає більш-менш реальним — плітки що у 2008 кілька розрахунків ППО (яка досить вдало наваляла русні, з урахуванням скромних можливостей у цілому ) були з України. Тому що це ще можна офіційно оформити як «військових радників» або суто «технічний персонал».

Але ви справді вважаєте, що Кучма або Ющенко колись видав наказ на кшталт — «3 батальону 66 бригади убути до Грузії з метою участі у бойових діях з військами Російської Федерації» ?

«наші війська воювали» буде дуже великим перебільшенням

Ну вибач, ти справді не розумієш чи прикидуєшся?

Піди знайди оператора Бук-М2 на вулиці, а не у військах.

Офіційно ні, хто ж таке робить офіційно. Це як мінімум протизаконно. Але коли дуже треба...

Нам от теж зараз допомагають неофіційно. Авакси літають там десь, супутники :)

Це ж зовсім не війська в бою, просто мимо пролетали. Якісь іноземці па нашому боці теж воюють. Просто небайдужі freedom fighters

«наші війська воювали» буде дуже великим перебільшенням

Це будо стосовно участі УНА-УНСО

Нам от теж зараз допомагають неофіційно. Авакси літають там десь, супутники :)

Впевнений що це відбувається у рамках договора про обмін/надання інформації та повністю офіційно

Ні в нас там теж якийсь договір про військово технічне співробітництво був. Старий. Певен там було щось про таємниці :)

Впевнений

А я от не впевнений. Зараз можливо.
Але і з нато у нас договір ще з часів кучми.

Ще Кучма дозволив війська НАТО в Україні. Не Ющенко навіть

Якраз після того і почалися качання «мовних прав ущімльонних». Вперше це ущімлєніє прозвучало якраз із кремля.

А я от не впевнений.

Ну а як? Майор НАТО на борту АВАКСа бачить щось важливе на радарі, та кидає скріншотик у Восап другану-полковнику з Украіни, тому що переймається персонально ?

Який ще вотсап, це не секурно. Через телеграм блін

Звідки я бляха знаю. Знав би — мене б уже допитували

Якось спілкуються

ГШ офіційно підключений до натівських awareness систем, отримують по протоколу <> over <>

Але ви справді вважаєте, що Кучма або Ющенко видав наказ на кшталт — «3 батальону 66 бригади убути до Грузії з метою участі у бойових діях з військами Російської Федерації» ?

Я не зовсім розумію для чого взагалі шукати такі накази, адже навіть миротворчі загони формувались, як ОСБ. Але то таке, раз нема наказів — значить я був неправий.

Цей загін якимось чином має організовано потрапити до театру дій, бажано з технікою, зброєю та боєкомлектом. Командир має зібрати особовий склад та мати дозвіл на залишення місця діслокації, хтось має видати зброю та боєкомлект за нормами війскового часу, хтось має організувати транспортування (залізницю, літаки, кораблі) і таке інше.
Усі задіяні у цьому чудово розуміють, що без однозначного письмового приказу згори це виглядає як «злочинне перевишення повноважень» у найлипшому випадку, а якщо трапиться якийсь факап (наприклад, літак з особовим складом потрапить у катастофу) ... Коротше, крайнім ніхто тут не захоче бути.
Тому я не дуже вірю про можливість задіяння збройних сил у повній таємності, чисто з практичної точки зору
Окремі спеціалісти, або малі специфічні/технічні підрозділи — так-сяк може бути. Але не масштабне задіяння

Коротше, крайнім ніхто тут не захоче бути.

У вас таке стандартне світосприйняття, як тунель. Хочу уточнити — а якщо через, наприклад, через 25 років (чи скільки там має пройти після смерті Кравчука) опублікують ці накази, то ви напишете, що хтось-таки захотів бути крайнім?

Цей загін якимось чином має організовано потрапити до театру дій, бажано з технікою, зброєю та боєкомлектом

Бажано, так. Тут мені згадується історія наших миротворців в Югославії, де їх 15 липня привезли в Боснію воювати, а лише 25 липня видали зброю. Суть, напевне, в тому, що такі операції і розробляються для відпрацювання дій наших військових, особливо, командування.

або малі специфічні/технічні підрозділи

Ок, порівняємо специфіку того, що швидко можна знайти в інтернетах:
Українці у Босніі 1992 — 400 чоловік. З наказами, зброєю і бардаком.
Українці в Еритреї 1998 — 300 чоловік. Без наказу, без зброї і без бардаку. (доречі, чергове бойове зіткнення із россіянами)
Таємності не було ні там, ні там.

миротворців в Югославії,
привезли в Боснію воювати,

Як на мене, ці два речення не дуже корегують між собою

До речі,

4 липня 1992 року міністр оборони України Костянтин Морозов підписав наказ про формування ,

и т.п.

Так що це цілком зрозуміло, що

Таємності не було

— це офіціна місія

Українці в Еритреї 1998 — 300 чоловік.

Це максимальна нічим не підтвержена оціночна кількість з одного із джерел. Інші джерела вказують на декілька десятків. Це саме те, що я мав на увазі під

Окремі спеціалісти, або малі специфічні/технічні підрозділи
Як на мене, ці два речення не дуже корегують між собою

Я на самому початку писав, що ця дискусія не має сенсу, тому що у вас світогляд тунельного виду. Зрозуміло, що ви, почавши із «ШТА?», не на те були налаштовані. Я просто уточню, що я про масштаб нічого не писав, це ви щось собі придумали. Всі дати, цифри, що я навожу, легко знаходяться у відкритих джерелах. Всі події, що я згадую, легко перевірити, бо вони загальновідомі.

Мені цікаво яку мету ви собі ставили, коли почали отой весь розбір фактів по власним лекалам. Ви ж розумієте, що я з вами і не сперечаюсь?

Всі дати, цифри, що я навожу, легко знаходяться у відкритих джерелах
Всі події, що я згадую, легко перевірити, бо вони загальновідомі.

Може я не вмію шукати, але, щоб не бути голослівним — в якому відкритому джерелі можна знайти більше про ці загальновідомі події

в Чечні ... наші війська воювали на стороні чеченців

P.S. Мені справді цікаво.

і нашу війну з 2014 до 2021 більшість помічала слабенько.

Це було дуже сильно й дуже переконливо...

Добре пам’ятаю як в 2021 році на одному українському автовокзалі провінційного міста N стояв міжнародний автобус: «Місто N — Москва». І нікому діла до цього не було: ні правоохоронцям, ні військовим, ні місцевій громаді.

Як буде час та бажання, можете подивитися історію або статистику (розклад) руху залізничного транспорту з українських міст в Москву в період з 2014 до 2022 роки. Були регулярні рейси в Москву як залізницею, так і автобусами.

Це дуже цікаво, от тільки який тут зв’язок не зрозуміло

Можете подивитися

уже побіг шукати, завтра все перевірю грунтовно, повернуся з фактами і вам одразу все розкажу

от тільки який тут зв’язок не зрозуміло

Держава-сусід краде ваш найцінніший курорт — Крим.
Держава-сусід позбавляє ваших громадян можливості відпочивати на ЮБК та Чорному морі з 2014 до сьогоднішнього дня.
Держава-сусід окуповує 60% двох областей, два обласні центри в 2014 році, величезні підприємства, інфраструктуру, яка була вагомою частиною українського ВВП.

І що робить керівництво української держави, Укрзалізниці, автобусних перевізників та громадяни України?
А вони продовжують кататися залізницею та автобусами в Москву, а деякі без проблем відпочивають в окупованому Криму вже по російським правилам.

Звісно, що ніякого зв’язку? Де тут зв’язок?

Утіпуті, знову Михайло береться за своє. Олексій не там, влада погана нічого не робила, громадяни погані ігнорували айяйяй.

Не мрій. Зеленський хороший президент, і порошенко хороший, і ющ хороший. І кучма хороший і кравчук хороший. Всі не без гріха
але кожен штовхав країну на захід

Янукович поганий, цю помилку треба вивчити. Чомусь ти ніколи не критикуєш часи януковича. Це дуже дивно. Справді, чому ти ніколи не критикуєш часи януковича?

І кличко буде хорошим президентом, хай з метро тільки зразу розбереться. Колись

Бо в нашому медійному полі їх висвітлювали відповідно, тобто — ніяк. Хтось там шось кудись нашось. В гіршому випадку дізнавались усе з руснявого орт. А про це треба волати на весь світ, інакше їм рашатудей та тукеркарлсон розкажуть.

А тукеркарлсон — это русня, или на зарплате у путина? Ничего не понятно.

Стосовно поняття «русня». Було би чудово мати конкретизацію цього терміну та його визначення.

Мазати всіх одним гівном — це всі «круто», але... це як раз підхід усіляких мерзотників та падлюк.

Потрібно дивитися на конкретні особистості, їх дії та вчинки за якими щось стоїть, а не пусті та порожні слова, які, як правило, або відверто брехливі, або не відповідають наступним реальним крокам тощо.

Було би чудово мати конкретизацію цього терміну та його визначення.

По-моему всё довольно очевидно: русня — это потомки жителей древней Руси.

А головні медіа-пропагандони росії єврей Соловйов та вірменка Сімоньян — вони для вас «русня»? Чи вважаєте ви їх «патомкамі житєлєй дрєвнєй Русі»?

Чи є у вас якісь докази, що, наприклад, прєдставітєлі саврємєнной русні
— путін, собянін, мішустін,
— мєдвєдєв, охлобистін, хабєнський,
— ксєнія сабчак, піотровський, марія захарова тощо —
є патомкамі житєлєй дрєвнєй Русі?

Що може бути спільного у начебто сучасної русні путіна або мєдвєдєва і в жителів Черкащини, частини стародавньої держави Русі, Тараса Шевченка чи В’ячеслава Чорновола?

Ну вы задаёте вопросы, ответы на которые всем очевидны. Естественно они не являются руснёй, как и 80% всего населения РФ. В подавляющем большинстве РФ состоит из колонизированных народов в прошлом. Ермаком и другими деятелями.

Імхо, в Україні при владі завжди були про-російські (про-імперські) політики (можливо крім Ющенка, якого перетворили на маріонетку без повноважень), які імітували свій патріотизм та про-європейськість.

Кравчук, Кучма — це червоні комуняки-кгбісти, які щоправда тікали на відпочинок не в рашку, а в Європку. Янукович — тупо агентура. Порошенко та Зеленський — це імітатори будь-чого (за будь-якої влади себе добре почували).

Про какую войну речь? Все ключевые люди давно выехали в Европу, просто сидят на украинских ФОП, вот так прямо и говорите.

20 лет назад была та же история, тоже никто не хотел из европейчиков сюда деньгами заходить. Рассказывали тоже всякое, а там год за годом акклиматизировали боязливых партнёров. История ходит кругами

Подождите, кто-то на самом деле читает ленту в LinkedIn?

Я скриптом пройшовся по всіх конекшнах, від усіх відписався, потім підписався тільки на деяких колег та знайомих, і тепер від нових конекшнів одразу відписуюся. І пости відсортовані за новизною. Тепер мою стрічку можна навіть читати.

З однієї сторони важливо доносити правду, з іншої — ця правда створює шкідливі для майбутньої роботи штампи.. Галас в лінкедині грає проти нас.

Коли вбиватимуть, ти не кричи, а то ще сусідів розбудиш. Це зіграє проти тебе.

заробляй гроші, плати податки, донать і волонтерь.
звісно можна кричати в лінкедині. це «дуже» допомагає. але коли черговий проект вийде з України памʼятай, ти «щось зробив».

Прикинь, я заробляю, плачу податки, доначу, а й іноді ще й волонтерю.
Але при цьому не даю західним друзям розслабитись та забути про війну.
Так можна було, прикинь.

не даю західним друзям розслабитись та забути про війну

і шо?

і то

З яких пір не мовчати про геноцидну війни, поширюючи антипропаганду as much as possible, стало грати проти нас?

не «і то», а це допомагає ось таким чином так, так і так. прошу.
може ти через лінкедин зібрав мільйон? чи твої «західні друзі» все кинули і приїхали волонтерити? яким чином твої фото роз***аного бізнес центра чи тіл в Бучі в лінкедині допомогли?

Якщо на порозі третього року війни треба пояснювати комусь як працює пропаганда та антипропаганда, то ... не треба пояснювати, вже все втрачено.

після зливу не забудь йоршиком помити..

на порозі третього року війни

от же бляха пропагандист мамин знайшовся який на «третьому» році війни щось пояснювати зібрався

Я наведу один приклад, перш ніж остаточно сформувати думку щодо тебе.
Вчора на моїй малій Батьківщині, на Харківщині, росіяни вбили немовля.

Заходиш у LinkedIn, а там росіянин чи ждун пише в черговий раз «расія нє стреляєт по гражданскім».

А хтось з українців пише про цю подію.

Є пропаганда, є фактологічна контрпропаганда.

Тепер видаляємо із цього прикладу пост із контрпропагандою.
Заходить John із Техасу у LinkedIn і ... бачить лише пост про те що «росія нє стреляєт». Робить відповідні висновки, адже у нього є 1-2 хв на день приділити цьому увагу. Потім йде голосувати за трампа, який проти надання допомоги Україні.

Далі пояснювати треба чи я правий і все уже втрачено?

Я наведу один приклад

ну то наведи, почни з лінка, де:

росіянин чи ждун пише в черговий раз «расія нє стреляєт по гражданскім».
Тепер видаляємо із цього прикладу пост із контрпропагандою.

Точніше твій Джон з техасу тихо анфолоу твоїм постам зробить щоб не бачити цілими днями нерелевантну для себе інфу в лінкедині. Зато коли встане питання о бізнесі і плануванні проектів на наступний рік то згадає все що бачив що в Україні ракети літають, людей вбивають, а працівники з рашаботами в коментах сруться і пости постять замість роботи..

Ясно. Таки хочеш, щоб я доводив, що біле — це біле.
Лишається займатись самоцитуванням.

Якщо на порозі третього року війни треба пояснювати комусь як працює пропаганда та антипропаганда, то ... не треба пояснювати, вже все втрачено.

P.S. Не забудь написати високоінтелектуальний жартик про унітаз.

Дивно, що люди цього не розуміють. Якщо у цього Джона з Техасу

є 1-2 хв на день приділити цьому увагу

,
то на які пости він буде звертати оцю свою дорогоцінну увагу? На новини свого ближнього кола, особливо пов’язані з потенційною зміною роботи та вакансіями, якийсь техничні та/або специалізовані статті та так інше. Але уж точно ніяк на уважний перегляд 5-хвилинного відео в якому розбирають зруйнований незрозуміло де будинок та спілкуються незрозумілою мовою.

І так, це буде 100% що

Точніше твій Джон з техасу тихо анфолоу твоїм постам зробить щоб не бачити цілими днями нерелевантну для себе інфу в лінкедині

Результат буде не те що не досягнутий, а просто зворотній

Дивно, що люди цього не розуміють.

Можливо мегаломанія заважає. Владислав вірить, що через лінкедин і співробітників впливає на вибори в США, які цілодобово читають його пости, а не планують вікенд..

Велика частина американців (припускаю 50+%) не знає навіть, де географічно знаходиться Україна.

Імхо, для пересічних американців новини про Україну за значенням — це десь як для українців новини про Сирію, Лівію, Вірменію або Азербайджан (які значно ближче до нас).

В 2008 році умовні 90% українців забили навіть на події в Грузії.

В 1990-92 більшості українців було пофіг, що відбувалося в Придністров’ї, Молдові, а це тут прямо у нас на кордоні в сусідів.

До цього ще має сенс додати, що пересічний американець у цілому не дуже цікавиться міжнародними новинами, особливо якщо вони напряму не пов’язані з Америкою.
Тобто усі ці

новини про Україну, Сирію, Лівію, Вірменію або Азербайджан

разом узяті знаходяться для нього по важливості десь між чутками про новий farmers market, який будується за 20 миль та новиною про theft in the local Walmart parking, — дууууже далеко позаду нового епізоду чогось-від-HBO, чвертьфіналу NFL, та обранням нового шеріфа у локальну поліцію

Маю дещо інший власний досвід з пересічними американцями.
Тому не можу сказати, що в них все настільки погано як ви описали.

настільки погано

Я не писав що це «погано», це просто місцева особливість, яку потрібно брати до уваги

Ця особливість має свою специфіку.

Американці мають досвід практичної свободи та автономності десь понад 200 років. Українці мають досвід практичної свободи десь 30 років.

Якщо пересічний американець чимось реально зацікавиться — то він це зробить більш професійно, серйозно та ґрунтовно.

Пересічні українці в більшості цікавляться подіями в США не тому, що це їх свідомий та автономний вибір. Це скоріше промивка телевізора або експертів. Тому про США пересічні українці знають виключно в межах того, що розказав телевізор чи «авторитетний експерт».

Українцям розказують про США, бо не будуть же вони розказувати, що в Україні не виробляють навіть велосипедів та мопедів.
Тому доводиться розказувати про Трампа та Байдена щодня, щоб українцям було про що поговорити, і вони не думали про серйозні внутрішні проблеми, яких безліч.

Давайте прямо зараз зайдемо у стрічку новин ukr.net ... чи будь-яку іншу...
І дізнаємося — скільки грошей у Ілона Маска, яку сміливу сукню вигуляла сьогодні Анджеліна Джолі... чи щось таке подібне...

хай ці свої новини забирають...
і колорадських жуків також...

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Оце ти нехороша людина.

Можете банити.

До Вашої позиції питань немає.

Цікаво, чи Ви виправили свій комментар до того, як забанили той, що вище? Чи в редакціі доу свій «ноу хау» підхід щодо підтримання нормальної температури бесід?

Не я виправляв)
На форумі є обмежений час на редагування своїх дописів.

Я намагаюсь ні ж житті ні в інтернеті не ображати людей і поважати плюралізм думок, але те, що було написано вище від Melissa O Huynh це настільки людожерницька фігня, що навіть типові русняві боти видаються менш огидними.
Концентрована антилюдяність.

В сенсі? В моєму дописі не було жодних закликів або рекомендацій, тільки мій власний досвід, те що в моїх стрічках відображається лише те що я хочу там бачити, це погано? В Україні вже заборонено не страждати як усі? Чи емпатія до незнайомих людей десь в законах прописана? Те що мій коментар видалили це чиста цензура через те, що комусь не сподобався допис, цікаво було б побачити коментар від адміна, що саме порушив мій допис, можливо від тепер мені варто писати лише правильні, загально прийняті, коментарі.

Якщо є можливість, надішліть будь ласка ваш коментар [email protected] Цікаво, що спричинило цензуру.

Було описано те, що контент описаний в даному топіку не є бажаним в стрічках моїх соцмереж і які дії(доступні в тих же мережах) було зроблено для того щоб зменшити його кількість, все поверхнево і без якихось емоційних забарвлень або закликів, суто власний досвід. Теж цікаво що було порушено, окрім, можливо, чиїхось моральних орієнтирів

Зрозуміло, дякую. Якщо це було зроблено якимось модератором, то в редакціі ДОУ своє цікаве ставлення до дискуссій та плюрализму думок. (Нагадує з совєцького фільмєца дещо: www.youtube.com/watch?v=ezJ8kYzXe-I )

Ще й валиш алгоритми лінкедіну і він роняє охоплення таких постів

Ой сорі, що ж це правдива відповідь запостилась, а не «правильна». Такто кожен пост репостю і донат донатю, в командні чати кидаю фото руйнацій постійно, щоб білі люди не розслаблялись там🫡

правдива відповідь запостилась

своїми діями ви, теоретично, могли би претендувати на бонуси в рублях. за таку роботу русня в ботоферми мільйони вбухує, а ви безкоштовно допомагаєте

Що ти ж ти себе самовикрив то... Ех, тепер не цікаво навіть.
Але дякую за мить насолоди своєю правотою, яку я запідозрив ще раніше.

Вітаю, дуже радію за вас, напевно мені ще треба на російську перейти, щоб у вас прямо ментальний оргазм стався

У деяких (можливо, навіть у більшості) випадків, LinkedIn — це професійна вітрина для спеціалістів та компаній. Кожен постить той контент, котрий вважає запотрібним.

Є люди, котрі не постять нічого, що додавало б відчуття небезпеки активів для потенційних або існуючих клієнтів. Є люди з позицією постити усі руйнування спричинені руснею. Що то, що то — свідомий вибір. Однак, цікаво було б дізнатись якусь статистику по впливу обох підходів на бізнес.

Зі своєї колокольні скажу, що пости про руйнування та ненависть викликають співчуття у моїх коллег з-за кордону та клієнтів. Додам сюди ще новини про корупцію в країні — і їм банально шкода людей. Але бізнес — це бізнес. Ніхто не нестиме гроші до банку, котрий кожен день бомблять або грабують.

І питання і більшість коментів — треш.
Якщо мені щодня на голову падають бомби, то я маю мовчати про це, бо бачте бізнес соціальна мережа? Така дурня в голову може прийти лише тим, хто війни не бачив й при всьому бажанні ніколи не зможе це зрозуміти так, як більшість колись не розуміли переселенців з Донбасу.
Що ви цим намагається досягти? Не лякати клієнта? Ну ок, давайте при наступній Бучі не писати про це й залишити простір для російської пропаганди, яка точно буде.
А потім не дивуйтесь, коли вам якийсь американець 40-ка років, який дивиться FoxNews та читає LinkedIn напише щось типу (зробіть поправку на мій Intermediate):

You have to work tomorrow Denys, don’t even try to tell me about the war related problems, it is all your brainwashed UA propaganda, nobody dies and everything is fine!

Російську пропоганду буде читати тільки їх прихильники. Якщо це якийсь американський циннік який тільки вміє що рахувати гроші — йому буде глибоко нас.ь що там хто і як пише — буде цікавити тільки його прибуток.

Російську пропоганду буде читати тільки їх прихильники.

oh sweet summer child

Її навіть у нас читають, і недалеких, які на вброси ведуться теж вистачає. Що уже казати про звичайних американців і європейців.

Та хай читають люди , які полюбляють голосувати по приколу.

І шо, кацапня вже не банить усіх підряд, як два роки тому? Мати в цьому кацапському кублі акаунт це те саме що в ВК чи інших кацапячих помийках які підтимують війну.

в цьому кацапському кублі

LinkedIn — це Microsoft, яке кацапське, альо.

Якшо ви про користувачів — ну так б***ь, на ютубі он руснявих блогерів повно — так шо, тепер українцям якій свій УкрТюб треба мутити, щоб одним ресурсом не користуватись?

О, ще один.... Це було десятки років окремим від MS. А від того, шо його хтось придбав, співласники не змінилися, а вони затяті хуйлолюбителі. Хоч би поцікавилися спершу, чим шось писати. І з початком війни вони це показали на відмінно. Усіих кремлеботів шо ми банилили в лютому 22-го вони успішно відновили, а українців практично нігого. Навіть тут, на ДОУ, петицію якусь мурижили, шоб розблокувати українські акаунти. Та де там. До речі, ніде навічно не блокують, крім цієї помийної ями.

Лінк для бізнесу і професійних комунікацій. А не для постів про війну
Ба більше, ці пости не несуть жодного сенсу. Їх КПД не те що нульовий, а відємний — ті хто їх бачить «за кордоном» не будуть розбиратись про що це. Вони бачать фотки руїн і на підсвідомості закладається що тут все руїни.

Зновуж таки, ніхто не буде розбиратись як і що.
Ви багато розбирались як там в Сирії? А Карабаху?
Отожбо.

А потім дивуються чого з Україною не хочуть працювати бізнеси
Дійсно, чому? Є думки?

Ага, з Ізраїлем теж ніхто розбиратись не хоче і теж ніхто грошей туди не інвестує і бізнес з ними не веде?

Отожбо.
Є думки?
з Ізраїлем теж ніхто розбиратись не хоче і теж ніхто грошей туди не інвестує і бізнес з ними не веде?

В Ізраїлі повноцінна війна на 30% території ? Дуже невдалий приклад

Ізраїль воює проти голодупих повстанців, які зброю виготовляють із цукру і селітри. По нам за день може прилетіти більше потужних ракет ніж по ним за рік самопальних.

Поки кричать більше прихильники Палестини 😁

Це якийсь сюр порівнювати втрати на війні з втратами від серцево-судинних і онкології.

щоб провести глобальні реформи

та скільки вже можна 🤨

В цьому топіку ти свідомо чи несвідомо підняв дві досить різні теми.

1. Вплив на громадську думку в тому числі через кількість постів про війну. Війна йде в тому числі за голови рядових вестернів, які мають право голосу і за чий голос конкурують європейські та американські політики.
Україна не повинна сходити із загальої світової повістки, кожен вестерн кожен день повинен чути, що йде війна, що гинуть невинні люди, що русня це військові злочинці з ордером з Гааги. І він, рядовий вестерн, може допомогти припинити геноцид і страждання якщо буде стимулювати своїх політиків підтримувати Україну зброєю і грошима.

2. Клієнти і співпраця з Україною. C-lvl який приймає рішення з ким співпрацювати, а з ким ні, рідко формує свою думку через те, що у себе в стрічці написав Senior Python developer з Києва. Їм треба цифри, метрики, прогнози, гарантію, інструменти управління ризиками. І тут вже в гру мають вступати як C-lvl наших компаній через запевнення, що проекти будуть виконані, офіси обладнані генераторами і старлінками, а команди взагалі диверсифіковані. Ну і уряд на своєму рівні.

Тому постів треба більше.

Можна багато говорити про те як вестернам має бути діло до України і її війни. Але не більше того як нам було діло до Сирії чи Нагорного Карабаху
Поки війни нема на «їх території» — вона для них залишиться просто щось там делеким аля таж Сирія і тд

Це може не подобатись, але таке життя

Якби у вашому графі професійних конекшенів було багато людей із Сирії та Карабаху і вони щодня писали у вашій стрічці новин, то гарантую, що ви були б куди більш обізнаний і у вам було б більше діла до тих конфліктів.

Просто якось так історично склалося, що українських ІТшників дещо більше ніж Сирійських і вони можуть доносити реалії війни до колег зі США/ЄС. А сирійцям в цьому плані було дещо важче.

Хоча нещодавний приклад біснування пропалестинських мітингів говорить, що у них також є свої методи донесення інформації.

і вони щодня писали у вашій стрічці новин, то гарантую, що ви були б куди більш обізнаний і у вам було б більше діла до тих конфліктів.

Може перші півроку. Гарантую що через два роки ви би просто скролили це новини.

до речі, симулянтам високих почутів для соціуму, невтямки що високі почуття мають властивість притуплюватись/вигоряти — критерій по котрому можна виявляти хто тру а хто нетру

почуття мають властивість притуплюватись/вигоряти

Якщо щодня їсти по кілограму найсмачнішого морозива або чорної ікри, то з часом цей смак стане буденним, в деяких випадках може навіть викликати огиду.

Все що в надлишку (в дисгармонії / в дисбалансі) має здатність / властивість перетворюватися на отруту.

Якби у вашому графі професійних конекшенів було багато людей із Сирії та Карабаху

Сэр, я абсолютно и на 100% уверен в том, что вам глубоко до лампочки на то, что происходит в Крыму, а если вам эту информацию втюхивать, вы это воспримите как источник геморроя из ебонария. Ну так вот. Источником геморроя из ебонария на самом деле являетесь вы для всех с вышеописанной повесткой. И это вполне нормально и естественно. Вот поэтому в американской культуре и принято улыбаться и всё ок.

вам глубоко до лампочки на то, что происходит в Крыму

Ніразу не до лампочки.
І до речі я чудово уявляю, що там відбувається. Там відбувається, а точніше відбулася окупація із зачисткою будь-якого супротиву чи навіть мінімальної опозиції, все в дусі кращих практик фашизмо-нацизму на який русня так дрочить.
Я на 99.99% впевнений, що в часи Другої Світової, коли німці захопили Крим, то відбувалося все те саме. Навіть міст хотіли майже там само будувати)))

Крим це Україна, Крим буде рано чи пізно, військовим чи політичним шляхом звільнено, після чого ті, хто порушив українське законодавство постануть перед судом.

Источником геморроя из ебонария на самом деле являетесь вы для всех с вышеописанной повесткой.

Сорян, що заважаю вам не помічати російський дітородний орган в одному з ваших фізіологічних отворів.

Навіть міст хотіли майже там само будувати)))

Даже более того, при оккупации 1783 года цели и задачи были точно такие же, ничего не меняется веками, мост не начинали строить разве только в силу недоразвитости.

Сорян, що заважаю вам не помічати російський дітородний орган в одному з ваших фізіологічних отворів.

Сэр, ну что вы, смотрите на вещи объективно, и не нужно перекладывать с больной головы на здоровую. Ну или что вы там используете.

ничего не меняется веками

Agree.
Тому й маєте усвідомлювати, що Крим завжди захоплювався і завжди звільнявся. Тому раджу готуватися.
Сподіваюсь, що досить скоро це станеться і ми побачимо "жест доброй воли"©.

перекладывать с больной головы на здоровую

Хвора голова наразі в однієї загниваючої імперії, жителі якої побудували там повноцінний неофашистський режим з усіма відповідними атрибутами.
Радує те, що довго такі режими не живуть і після них наступає неминучий болісний крах.
"Распространите среди жильцов вашего ЖЕКа"©

"Распространите среди жильцов вашего ЖЕКа"©

В Рфии пока что денежки не закончились, вы же не станете отрицать тот факт, что киевская метрополия всё равно никогда не станет инвестировать в инфраструктурные проекты больше московской в Крыму, верно? Конечно верно. Ещё как верно. Иначе бы сейчас киевская метрополия инвестировала бы деньги на оплату контрактников, как это делают хотябы в путинском режиме, и никакой бусификации с перекрытием границ и отловом ухилянтов сейчас не было бы. А вот когда у московского режима денежки закончатся, то есть не скоро, а когда-то в светлом будущем, тогда вы даже ещё в Крым на Абрамсе не успеете въехать, как в Севастополе уже будет стоять база НАТО. И гарантировать защиту инвестиций от всяких обезьян. Не будем показывать пальцем, каких именно, мы же не нацисты.

В Рфии пока что денежки не закончились

Ключове слово тут «пока».

вы же не станете отрицать тот факт, что

Санкції працюють і більше того, мають довгостроковий накопичувальний ефект, бабло на заході заморожено але вже дуже скоро буде в тому чи іншому вигляді остаточно конфісковано, нафтобази, нафтоналивні термінали, НПЗ(тобто те єдине, що безпосередньо живило баблом недо-імперію-бензоколонку) палають чи не щодня і продовжать палати, а дорогого західного наукоємкого обладнання більше нема і не буде.
Тому не будь такий оптимістичний, русня це колос на глиняних ногах якому щодня все більше і більше перекривають кисень поставки вуглеводнів.
Лишиться, звісно, Китай і, можливо, Індія, але по-перше союзнички викручують яйця на максимальні знижки, по-друге обсяги суттєво менші і не покривають всіх видатків, а по-третє розплачуються місцевою неконвертуємою валютою, за яку хіба купиш місцевого карі або секс-костюм на аліекспресі, а по-четверте, дуже ймовірно, що і цей невеличкий струмок буде перекрито в один момент, бо що в Пекіні, що в бункері сидять диктатори з дуже крихким его. Окрім того, в один момент колективний Пекін та Делі можуть отримати більш привабливу пропозицію від «Заходу» та долучитися до санкцій.
Тому, запасайся макаронами і брюквою, яйця й курятина вже закінчились, на черзі решта продуктів.

И гарантировать защиту инвестиций от всяких обезьян.

Ну ти ж усвідомлюєш, що в ту ж хвилину, як сапог руснявого окупанта залишить Крим, нічого російського там автоматично не лишиться. Все що було вкрадено, включно із землями, заводом Масандра і квартирою Зеленського автоматично вернеться попереднім хазяїнам і пофіг що хтось щось роздерибанив, самовільно побудував віллу чи багатоповерхівку із кабанчиками які приперлись десь з-під посьолка Тьоткіно Хрючево Самарської області.
Власне, юридично, попередні хазяї нічого і не втрачали, у них лишились офіційні документи на власність які визнає будь-який суд у світі який керуватиметься принципами міжнародного права.

А далі так, будуть міжнародні інвестиції, відновлення і навіть база НАТО.

Тому не будь такий оптимістичний, русня це колос на глиняних ногах якому щодня все більше і більше перекривають кисень поставки вуглеводнів.

Оптимистами могут быть граждане российской федерации, или оптимистами могут быть граждане Украины. А в Крыму оптимизм вообще как таковой неуместен. Почему? Потому, что индифферентно, что там будут платить, то ли дотации, то ли контрибуции.

Тому, запасайся макаронами і брюквою, яйця й курятина вже закінчились, на черзі решта продуктів.

Даже в случае если в РФ совсем жрать будет нечего, и перейдут на подножный корм, в таких местах как Крым, Чечня или Москва — всегда питаться будут вполне упитанно всё равно. В этом квинтэссенция всей этой системы. Просто остальные как в одном анекдоте, будут меньше кушать.

Ну ти ж усвідомлюєш, що в ту ж хвилину, як сапог руснявого окупанта залишить Крим, нічого російського там автоматично не лишиться

К сожалению, размещение базы НАТО несовместимо с размещением ЧФ РФ. Мы ведь не можем сказать руснявым оккупантам, что тут теперь будет база НАТО, а вы продолжайте дальше нам платить. В принципе была идея ковёркинга — в севастопольской бухте база НАТО, а в балаклавской — российская, тогда можно многое соптимизировать, но такой вариант не примет ни одна из сторон. Всё же такая схема будет работать, но несколько в ином аспекте. То есть НАТО хостит базу, а РФ платит контрибуции за оккупацию.

с размещением ЧФ РФ

Такі доблесні військові суда як «Іван Голубєц», «Алєнігорскій горняк», «Івановєц» та загалом ~33% всього чорноморського флоту включно з його флагманом Вже або кормлять крабів на дні своїм екіпажем або повністю недієздатні, хоч і не затонули повністю.

Чи є хоча б одна причина, чому решта 67% тимчасово не знищеного Краснознамьоного ЧФ має бути не знищена в найближчий рік-два або не перебазована на пляжі Сочі й Адлеру?

А не буде флоту, не буде й бази))
Дрони будуються, крилаті ракети поставляються, С400 тріумф успішно взривається на пляжах ЮБК, нові довгострокові контракти зі світовими виробниками зброї заключаються. І це ще навіть авіація не прилетіла.

Тому, сподіваюсь, русню ніхто особливо питати не буде, особливо після знищення решти флоту та виведення мосту з ладу чи навіть знищення більшої його частини.

То, что 33% ЧФ РФ кормят рыб — это уже другой вопрос, совершенно нас не касающийся. Тут речь идёт о размещении баз, а не о том, кто в каком количестве кормит рыб. Даже если весь флот целиком сразу же будет на дне размещаться, это сути дела не меняет. Вы наверное ничего не поняли, поэтому разъясню на примере. Вот например кто-то снимает в аренду жильё, платит деньги, ну и дальше для арендодателя особо роли не играет, будет арендатор там ночевать, или нет, или пойдёт кормить рыб. Тот факт, что арендатор — долбоёб, к вопросу аренды не относится. В наших интересах только то, чтобы место не пустовало и не занималось бомжами. Конечно, ЧФ РФ как арендатор сильно проблемный, и по большому счёту нафиг не нужен.

В цьому і вся суть!

Продовжимо ваший же приклад: Ви добровільно-примусово здали хату дуже далекому зведеному родичу. Родич у вас почав хату віджимать, влаштував там притон, заважає всім сусідам і погрожує напустити цілу квартиру газу і взірвати весь будинок.
І це при всьому тому, що він володіє в селі ста гектарами землі, на яких є 10 різних будинків в різному стані, від відносно сучасної вілли(Москва) і до сараїв-розвалюх(решта рашки), але при цьому всьому йому треба саме ваша квартира.

І бачачи це все, ви хочете його вигнати зі своєї хати, а він йти не хоче, вас побив, а у випадку якщо його таки виженуть, обіцяє взірвати весь будинок.

Полностью согласен, вы описали абсолютно точно круг проблем, связанных с рфией, только он не соответствует крымским. Крымские лежат несколько в иной плоскости. В Крыму нет никакого дела до того, приедет ли вино из подвалов Массандры пить законный владелец из Киева, или приедет законный владелец из кремлёвского бункера. Есть ещё в Стамбуле законные владельцы, у тех в мозгах всё то же самое. В принципе с высокой долей вероятности базу НАТО в Севасе обустраивать будут именно они, в силу удобства логистики и размещения ресурсов. Как видите, с какими-либо пациентами нам предстоит иметь дело в любом случае и при любом раскладе.

В Крыму нет никакого дела до того

1) а хто блокував українські військові частини у 2014 році ?
мирні жителі Криму ?

2) а звідки полізли рашисти в Херсонську область, і далі ?

3) якщо раптом хочеться самостійності, і незалежності від усіх — так тут працювати треба, тверезо оцінювати економічні можливості, а не бути обізянами ... то лі умная, то лі красівая

а хто блокував українські військові частини у 2014 році ?
мирні жителі Криму ?

Почему вас не интересует вопрос оккупации Крыма 1774-1783 годов? К чему это лицемерие? Срок исковой давности истёк в обоих случаях, если что. Война естественно началась не в 2022 году, а является следствием нападения 2014 года. Ну так выстройте логическую цепочку к её началу. А то обнуляют там некоторые что-то, не будем показывать пальцем как кто. Вот при сложении всего пазла, все вопросы отпадут.

Война естественно началась не в 2022 году, а является следствием нападения 2014 года

1)росія напала у 2014 році, і внаслідок цього — у 2022 році ?
до такої х**ні ще навіть путін не додумався 🤔

2) нащот 1774 року...
російська імперія розвалилася у 1917 році,
Радянський Союз розвалився у 1991 році,
сучасна рф з’явилася у 1991 році (на території рсфср)

тому те, що там відкопує путін у пильних кремлівських бібліотеках — цікаво з історичної точки зору, але не має ніякого значення сьогодні з юридичної точки зору

Скажите, а вас волнует тот факт, что Крым в составе российской федерации — не отдельная республика, а входит в южный федеральный округ? Нет? А с какого хрена нужно рассматривать то, что:

російська імперія розвалилася у 1917 році,
Радянський Союз розвалився у 1991 році,
сучасна рф з’явилася у 1991 році (на території рсфср)

Крим окупований росією у 2014 році

Да понятно всё насчёт 2014 года. В 1783 это что вообще было? Ну так, для исторической справки, когда вас кто-то спросит по истории Украины, что ответите? Что это было освобождением, где казаки под предводительством Суворова кровь проливали, или может героическим завоеванием, ну или может Крым шёл-шёл и перешёл, что там было?

1773 не пам’ятаю, а от трохи раніше пам’ятаю Геродот приїжжав у нашу область, в Ольвію... на зустріч із Зеленським і Єрмаком

Ну я цілком можу прийняти той факт, що переважній більшості населення яка на поточний момент в Криму дійсно пофіг як називатиметься вулиця на якій вони живуть, який герб в їх паспорті і на якій мові вони будуть дивитися новини, українською, російською чи турецькою, аби тільки не чіпали їх рожеву жепу.

Але, на жаль, така їх позиція не відповідає реальності. А реальність така, що присутність русні в Криму є загрозою для всього регіону і не тільки для України.
Тому «запомните єтот твит», русня буде вигнана з Криму і не тільки через те, що Крим це Україна, а також череж те, що русня в Криму це загроза НАТО.

Окрім того, якщо вертатись до теми населення, по-перше, тим кому пофіг хто буде хазяїном, їх далеко не 100%, по-друге, не забувай про сотні тисяч тих, хто виїхав за ці 10 років і хто з радістю повернеться до себе додому. І настрої в них будуть далеко не проросійські. По-третє, найбільш активні кабанчики які топлять за узкій мір, а також колаборанти різних рівнів, звалять самостійно як тільки почують, що пахне смаленим.

Тому не бачу проблеми із інертною масою населення, яка в один момент згадає, що вони українці і витягне свої старі паспорти як тільки нам мерією Севастополя замайорить український прапор.

не забувай про сотні тисяч тих, хто виїхав за ці 10 років і хто з радістю повернеться до себе додому

Какие сотни тысяч? Миллоны! Миллиарды!

Люди за 10-20-30 лет осели на новом месте, считают его своим домом. Дети в школу пошли. Работа, друзья.

Это только в ваших патриотических фантазиях они дружным домкратом ломанутся обратно в Крым чтобы опять начинать все с 0.

Хтось осів, а хтось ні, хтось все ще чекає повернення.
Нагадаю тобі, що люди із примусової ссилки поверталися, а це було куди складніше тоді.

Очікувати, що народо-насєлєніє яке зараз мешкає в криму, буде в такому ж складі там мешкати завжди — гіпернаївність.

сотні тисяч тих, хто виїхав за ці 10 років і хто з радістю повернеться до себе додому

Как только началось вторжение в Херсон, те крымские что там сидели, а их там было довольно много, тут же мигом рванули обратно в Крым. Остались только те, что в Киеве обустроились, вот с теми всё гладко, и они подходят под все умозаключения.

Гарна історія про якийсь особливий крим

Є токо нюанс, нема ніяких «кримських», яким типу раптом «насправді все одно» під ким лежати

Є окупанти з числа альт-громадян рф й нью-громадяни рф

Жадность штука двостороння. Маріонеточна республіка вам же не подошла. Тепер пізно піть боржомі

Політичне майбутнє росіян в криму тепер практично нульове. І кому ж тут дякувати як не росіянам

Політичне майбутнє росіян в криму тепер практично нульове

Я ни слова не писал о политическом будущем россиян в Крыму. У вас как и у многих тут какая-то фиксация на теме россиян. Если они все стройными рядами отправятся на родину, никто по этому поводу не расстроится. А их кстати, понаехало довольно много, и в целом они составляют примерно 1/3 населения, каждый третий — приезжий из РФ после 14-го.

фиксация на теме россиян

Гг та й справді, з чого б це ))) травма така, ніяк не переживу

Ну тоді я не так зрозумів ці історичні екскурси й пасажі про «законних» власників і кримчан яким пофіг кому шмурдяк в масандрі наливать і якийсь самодостатній крим в якому ця непотрібна вода прям з каміння б’є )

А их кстати, понаехало довольно много

Звісно много, щоб токо рускім духом било.
Відчужені кримські сотки не дармовий гектар за уралом :)) Побольшепобльше, щоб потім тицять пальцем в российское большинство. Нова псіна в кремлі, але старі трюки

Все це нікчемно, поїдуть додому, навіть не через міст, а через КПП з анальним скануванням десь на перекопі.

шмурдяк в масандрі

Ха. В Массандре как раз далеко не шмурдяк.

щоб потім тицять пальцем в российское большинство

В большинстве случаев они просто свалили из своей задницы туда, где получше. То есть, сюда в Крым. Хоть и пытаются косить под местных, чтоб не чморили, всё равно вычисляются они элементарно, хотябы по факту отсутствия украинского гражданства. В общем, сегрегацию провести довольно легко.

Так отож

В Массандре как раз далеко не шмурдяк

Агага, як же без цієї радянської гордості, створеної щоб не залежати від імперіалістів у питаннях бухла

Це для руского міра там не шмурдяк, а й тобі людський портвейн, і херес, і шампусік і вінчік, і коніна. В цивілізованому світі все це захищені географічні назви. Ну може крім вінчіка хіба

Добро не пропаде, третій сорт не брак )

Сэр, гуглите понятие «Массандра», чтоб не нести пургу. В принципе я с вами согласен в некоторых аспектах, и не вижу смысла поставки продукции (после деоккупации конечно же) на украинский рынок напрямую, поскольку там всё равно с говном смешают. Ну как обычно. Лучше работать через дистрибьюцию на европейском рынке. То есть на практике это будет выглядеть так, что купить вы теоретически сможете, но несколько по другой цене. Да впрочем до оккупации так всё и работало.

Шо там шукати. Винзавод як винзавод. Назвуть херес кримським шері, а портвейн кримським крєпкім і буде ок, не кінець світу.. звісно буде працювати

всё равно с говном смешают

Хороші вина єсішо, не драматизуй прям, шмурдяк просто street language ;)

Ну вот, видишь, примерно по той же причине и ты не работаешь на украинский рынок через местную дистрибьюцию. Хотя хз, может лично ты и работаешь, но не большинство из здесь присутствующих.

Та це чос, якщо ти про айті. Внутрішній ринок завжди був, просто оутсорс на фоп #3 його висушив і зробив непривабливим

Хто піде працювати в якийсь банк, якщо можна в баксах по курсу і 5%

Тому я не люблю ні фоп #3 ні діяколгосп. Зп має бути білою і умови однаковими для хлєбокамбіната м. Житомир який хоче сайт, як і для якогось глобалложик.

Це штучна проблема, як і багато штучних проблем.

На рахунок винопродукції ну так вона завжди цінилась у нас на вн ринку чо. Будуть купляти.

Я більше з того пойнта шо називати щось хересом чи порто чи шампунєм просто не вийде більше. Буде як дешевший ерзац просто. Ну і плюс не все так прямокутно тут бо завод має довгу історію як не крути. Хереса не буде, зате можна зробити щось своє унікальне і присобачити умопомрачітєльну історію знайденого в древніх погребах рецепта ;)

Там мабуть і так унікальних вин є тож. Ну це на експорт піде.

Але зараз це сорі універсальний винзавод який робить всьо. Ну старий ну великий. Від цього кримський херес не стане хересом. Херес в іспанії сорян.

Великий і універсальний він не тому що легендарний, а тому ж чому велика й універсальна була якась фабрика легпрома в срср, що шила все підряд від носків і чепчиків до армєйських рюкзаків і парашутів

Але можна «знайти» якусь древню амфору з пергаментом і там буде якийсь бомбозний рецепт, який на смак як херес, просто не херес а краще :) далі маркетинг

всё равно вычисляются они элементарно, хотябы по факту отсутствия украинского гражданства

Ви там один у одного паспорти перевіряєте? 🤔

Ви там один у одного паспорти перевіряєте?

Можно просто спросить, являются гражданами Украины, или нет. Приезжие честно отвечают, что не являются. Вот и всё, проверять дальше нечего. Ватники отвечают, что они «вышли».

І часто отак рандом рандома питає?

Эпизодически, когда оккупанты претендуют на то что они крымчане, или права пытаются прокачать.

Полностью согласен, вы описали абсолютно точно круг проблем, связанных с рфией, только он не соответствует крымским. Крымские лежат несколько в иной плоскости. В Крыму нет никакого дела до того, приедет ли вино из подвалов Массандры пить законный владелец из Киева, или приедет законный владелец из кремлёвского бункера. Есть ещё в Стамбуле законные владельцы, у тех в мозгах всё то же самое. В принципе с высокой долей вероятности базу НАТО в Севасе обустраивать будут именно они, в силу удобства логистики и размещения ресурсов. Как видите, с какими-либо пациентами нам предстоит иметь дело в любом случае и при любом раскладе.

Оце слушна думка. Війна що за Крим, що за Донбас — це типова колоніальна війна, яку проводить держава Україна на цих територіях. Наша політика нічим тут не відрізняється від російської, але вкраїнчикам дуже болісно це визнати.

яка колоніальна війна?
хіба Крим був самостійною державою?
у 2014 році рашисти під дулами автоматів зібрали депутатів і щось там проголосували

Ну а 13 американских колоний были независимыми государствами до 1775 г. или нет? Тут вопрос спорный.

тебе це дійсно зараз хвилює ? 🤔

Я это написал к тому, что вопрос о том, война колониальная или нет, является очень спорным. Украина тоже до 1991 г. не была независимым государством, если на то пошло. Да и к тому же Украина 1991 г. и Украина нынешняя очень сильно отличаются и я не уверен, что крымчанам в нынешней Украине найдётся комфортное место, если даже Крым получится деоккупировать. Вот Азербайджан деоккупировал Карабах, но что в результате? Если бы все нынешние проблемы можно было решить на поле боя, жизнь, возможно, была б немного проще, но это не так.

Украина тоже до 1991 г. не была независимым государством

СРСР існував на базі Союзного договору від 30.12.1922 року...
був союзом «республік свободных» — рівноправних,
не було ніякого «русского міра», це путін придумав,

коли союз розпався на 15 незалежних держав — мирно і добровільно,
в України такі самі права, як і в росії...
якщо казати, що Україна не була незалежною до 1991 року,
значить і росія так само не була

Це ж в правовому полі просто )
Формально незалежна, неформально окупована

На росії не так. Я іноді жартую, що совок тому й розвалився бо самі росіяни просто забули що вони грьобані окупанти

Це саме колоніальна війна під соусом сучасних аргументів. Просто за територію. Еуропейцям і америкосам саме тому її важко зрозуміти нах_я ця вся ля-війна, ми ж думали ми всі це пережили. Так само раша сприймає нато — як колонії/васали сша.. і так само еуропейцям та сама реакція wtf

окупована

це не зовсім так... українці брали активну участь і в розвалі російської імперії, і в побудові комунізму... навіть Ірина Фаріон була членом КПРС...
так шо не треба прибіднятися )

Пфх то що там українці були комуністами й боролися за комунізм це просто те що підсвічено історією.

По перше не всі, по друге український комунізм/соціалізм епохи УНР і 20-30х років був розстріляний, по третє, нерозстріляних потім всеодно розстрілювали, по четверте це не завадило росії саме нав’язати срср через маріонетковий паралельний уряд

Нав’язаний срср === окупація

Срср був створений акурат таким же способом як ордилостан і кримнашстан увійшли в склад РФ. Просто через 100 років ти от кажеш на окупована — та «не зовсім так», бо на всій історії яку ти знаєш — лежить відбиток поколінь цензури.

І уж повір що якби не дай бог взяли харків — туди б на другий же день завезли б яника з азаровим і створили з пісюнов і палок «легітимний» паралельний уряд і президента й парламент. І вели б перемовини з німеччиною/сша вони теж. Для цього яник і азаров досі й живі. І столиця харькофф. Бо так уже було.

Ну а 13 американских колоний были независимыми государствами до 1775 г. или нет?

Есть существенный нюанс, 13 колоний подписали декларацию независимости единогласно самостоятельно. В Крыму в 1783 году процесс происходил совершенно другой и на других основаниях.

Вообще-то, в 13 колониях тоже всё было далеко не так просто. Противников отделения или выгнали в Канаду, или вырезали. Там вообще-то в зависимости от штата, но в провинции (штате) Нью-Йорк был по этой части очень суровый гражданский конфликт, который шёл параллельно с войной за независимость. Об этом сейчас не очень любят вспоминать, но что было, то было.

Ну а 13 американских колоний были независимыми государствами до 1775 г.

Може Британських? 🤔

А вот тут, батенька, мы Вас и поправим. Предположим, завтра будет разрушен тот самый крымский мост и со снабжением Крыма с российского материка возникнут очень серьёзные проблемы. Сельским хозяйством Крым сам себя прокормить не может, особенно после того, как Каховское водохранилище было спущено, а значит вода в степной Крым не пойдёт. Украинский же материк пока находится за линией фронта. Думаете в Крыму не начнутся как минимум очень серьёзные проблем с продовольствием?

Предположим, завтра будет разрушен тот самый крымский мост

Не будет
Что б его разрушить, нужно прицельно в опоры одна за другой с самолета кидать бетонобойные управляемые фабы, а подлет к мосту плотно прикрыт эшелонированым ПВО

А любые повреждения пролетов то такое, привезут новый пролет и быстренько починят

С воздуха прикрыт, а с моря? А то ведь знаете, дела могут принять совершенно разный оборот. Поэтому я бы на месте того крымчанина не зарекался насчёт того, что в Крыму всегда будет всё хорошо с продовольствием. Сам себя он продовольствием обеспечить не может, а если реально превратится в остров...

Та с моря тоже, мины на поплавках, сети, эхо локаторы, сенсоры. Опоры стоят в воде голые и ничем не огороженные? Не поверю ) Это один из самых защищенных объектов подобного плана.

Мины — это классная штука. Прикол только в том, что одноразовая. Т.е. если первый дрон подорвётся на мине, то следующему уже подрываться не на чем. Аналогично и все остальные средства защиты. К тому же опять же дела могут принять разный наоборот, вплоть до вступления в горячую войну новых субъектов с более серьёзным оружием. Так что опять же крымчанину нечего зарекаться.

Думаете в Крыму не начнутся как минимум очень серьёзные проблем с продовольствием?

Вот здесь, мы вас уже поправим. Это опять-таки проблемы не на стороне Крыма, будет разрушен мост, или нет. Это российские проблемы. Каким образом будут осуществлять снабжение, через дыры в мосту прыгать, или будут в кравчучках на яликах возить — это уже кремлёвский геморрой. Они «присоединили» — вот пусть и думают как хотят, я что ли за них думать должен по их решениям?

Сельским хозяйством Крым сам себя прокормить не может

Это мифотворчество выгодно как украинской стороне, так и российской. В этом интересы совпадают. В реальности северокрымский канал — не нужен. И я знаю, о чём пишу, намного лучше вас притом. Воды в Крыму — полно, больше чем на любых греческих островах, где никакой днепровской воды нет и не будет, на сельскохозяйственном Кипре например. Но этот факт у вас в СМИ предпочитают не замечать, не так ли? А знаете, почему? Потому, что заселяясь в Крым, население так сказать «с севера», приволокло с собой те методы хозяйствования, к которым они привыкли. Вообще в мире, когда некоторые несли пургу о водном кризисе в Крыму, не понимали о чём вообще речь идёт, в половине мира воды всё равно меньше, и проблем никаких нет при этом.

В реальности северокрымский канал — не нужен.

та ти шо )
займешся натуральним господарством, як двісті років тому ?
врожайність впаде в 10 разів...
і кримчани тебе послухають, і затягнуть пояси...
чи красти будете зерно з сусідніх областей ?

Уже, уже несколько лет вода не поставляется. Более того, я вам могу написать совершенно удивительные и невероятные факты. Днепровская вода вообще в принципе дальше Симфера на юг никогда никуда не поставлялась. Только в сторону Керчи. А знаете почему? Попытайтесь догадаться.

Послушайте, я знаю ответы на все эти вопросы, потому что бывал в Крыму до 2014 г. Север Крыма — это голая степь и там что-то вырастить без этой воды не получится. Ну по крайней мере чтобы прокормить те 1,8 млн., которые сейчас в Крыму живут. Что же касается гор и ЮБК, то там просто мало подходящей для с/х земли. Кстати, можно нескромный вопрос? Ваши предки жили в Крыму до 1944 г. и занимались сельским хозяйством или они туда понаехали позже?

Ваши предки жили в Крыму до 1944 г. и занимались сельским хозяйством

Да, жили, и да, занимались.

вода з Дніпра у Ялті

Вы хотябы до конца разберитесь. Вся Большая Ялта, и Севас питаются с Айпетринской яйлы. Там разница только через какое водохранилище в качестве накопителя, причём вариантов немного. Пересыхание там возможно только в одном случае. Если воду будут сливать в море для имитации засухи, что 3 года назад и делали втихаря. С целью получения денег на решение «проблемы» водообеспечения, якобы в связи с перекрытием днепровского канала. В том числе и в Ялте.

Кравчук:

«Я из Ровенской области, я никогда не видел моря в своей жизни, никогда. И в 1953 году мы студентами решили уехать в Крым посмотреть море. И когда мы заехали в Крым, я такой бедности не видел до этого. Ничего не было в магазинах, все было пусто. Я видел, какой Крым тогда был нищим. А почему он был нищим? Россия не могла справиться с Крымом», — вспоминал Леонид Кравчук.

Каждый год в Госплане Украины специальной строкой была записана продовольственная помощь Крыму. В Крым завозили мясо, молоко, масло. Построили Северо-Крымский канал, начали орошать поля, люди в Крыму стали жить лучше, рассказывал Кравчук.

Я видел, какой Крым тогда был нищим

Сейчас какой-нибудь журналист съездит под Бахмут, и потом напишет: «я видел, какая там была разруха». Ну и дальше под это подводится вывод, не тот о котором вы подумали.

та ніхто не нав’язує Криму дніпровську воду,
просто ти або дуже наївний в економічних питаннях,
або прикидуєшся

Нагадайте, яка зі сторон конфлікту у Нагорному Карабасі чи у Сирії погрожувала ядерною війною, якщо її хтось спробує зупинити

C-lvl який приймає рішення з ким співпрацювати, а з ким ні, рідко формує свою думку через те, що у себе в стрічці написав Senior Python developer з Києва

Ви здивуєтесь )

Це відбувається і від цього не сховатися просто шляхом відписування від людей котрі про це пишуть. Клієнти котрі вирішили підтримувати Україну всупереч всьому, будуть питати про засоби безперебійного живлення, альтернативних провайдерів інтернет, наявність підземних сховищ поблизу, пропонуватимуть релокацію у відносно безпечніші міста або за кордон (для тих хто може перетнути кордон). Так, також є інші клієнти, котрі поступово починають наймати людей з інших країн на нові проекти і при цьому зберігати вже найнятих людей з України на існуючих проектах. От щоб успішно закінчився проект і наступний не дали, бо людина з України — таке собі слабо уявляю.

Про сховища мене питали перед війною клієнт перед тим як звільнити саме перед початком війни. Як почалась війна жодного питання такого плану ніхто мені не задавав. Не знаю як у вас там так працює але всім пофіг — ти працюєш і ми тобі платимо або пішов нафіг ми будемо глибоко занепокоєні.
Щодо того що не «сховатись» — ви або привчаєтест ігнорувати такі речі або відписуєтесь поки навчаєтесь ігнорувати. Можно ще сидіти і вишукувати такі пости — але це вже клініка

Іде війна, то люди й пишуть про війну

чую від партнерів, потенційних замовників, що раніше з Україною працювати було норм, але зараз «ти ж подивися, що коїться то, як можна з такими ризиками розпочинати проект в Україні?»

Це ж не через пости в лінкедін, а через війну

Вони ці самі відіо бачать і в новинах і в ютубі

Це капля до каплі

Якщо не капать, білі люди не будуть відчувати, що наступного року воювати можуть їхні родичі

Це не сирія. В сирії можна дрончикамм побабабахать.

А якщо комусь там так незручно думати про цю далеку україну, то на кордоні нато дуже буде скоро буде ворожа ядерна країна з 200млн населення і здоровенною армією.

Байдужі козли типу цього меліси охуніхуя просвайплять стрічку далі, не помруть. Комфорт байдужих козлів не наша турбота.

Ask forgiveness, not permission

Сначала в линкедыне куча постов о том, что девелопер ушел на войну, офис разбомбило, света нет, ваш_вариант, а потом оказывается, что кастомеры не хотят с людьми из Украины работать.
Это называется плевать в колодец, из которого пьешь.
Я не верю, что от этих постов есть реальная польза. Как тут уже упомянули, вы когда видели события в других воюющих странах, то сколько задонейтили чтобы им помочь? Вангую, что 0, так и аудитория постов на линкедыне просто скроллит дальше запомнив, что в Украине разруха, ведь только такой контент им и подсовывает.

Я від таких просто відписуюсь. Мені достатньо історій наживо від знайомих з Одеси та Львову. В основному ті пости роблять ті, хто вже давно не перебуває на території країни. Мені їх думка не цікава — хай шукають своє щастя там

Это точно, у меня активней всего постят знакомые из Испании. Особо забавно выглядит их инста: то разбомбленный дом, то через час уже фотка винишка на берегу морька.

Просто они свалили куда подальше и получше, но душой находятся в Украине. Ну вроде как россияне свалят в Европу или Штаты, и оттуда свой российский патриотизм демонстрируют. В этом кейсе украинский, но это не вата, не путайте, это совсем другое.

Є такі «українці», які постять насолоду відпочинку та вінішко без пауз на війну.

Тут потрібно розрізняти тупість (українські емігранти в Іспанії) та цинізм (громадяни України, які ще й досі живуть в Україні, але війни для них не було і нема, тобто їм свідомо байдуже, деякі навіть отримують задоволення від перегляду страшних відосиків).

Частіше вінішко і морько постять саме ті українці, які виїхали після 24го, емігранти зазвичай займаються своїми справами і у них рідко є бажання вихвалятись перед минулими співгромадянами

Так это вполне естественно, люди раньше сидели годами в какой-то заднице, ещё и с карантином, и наконец-то выехали туда, где жить можно. Конечно, они обрадуются, и будут постить винишко и морько, ничего удивительного.

ти ж подивися, що коїться то, як можна з такими ризиками розпочинати проект в Україні? — типова ватна маніпуляція. Інвестори і без лінкедіну знають про ризики і вираховують їх задовго коли щось стається

Чим більше — тим краще. Потрібно доносити свою позицію світу всіма можливими шляхами.

А сильно тебе турбували пости, наприклад із Сирії? Чи слідкував ти за подіями у Іраку?
Якось пам’ятаю збирали мітинг, на який мав би прийти чувак який живе в Іраку. Одразу науявляв такого собі рембо із кулеметом за плечем.
От у нас десь така сама репутація зараз

Дивлюсь на це як інструмент. Цей інструмент працює і це головне. Вся інша кацапська маячня іде за крейсером маасква

Особисто мене достатньо сильно, і всіх думаючих людей впевнений також. Особливо, коли кацапи почали з Каспію по Сирії пуляти Калібрами і Х-шками. Вся війна у Сирії була для них репетицією повномасштабного нападу на Україну. Якщо погуглиш трохи про хід війни, то зможеш побачити схожий почерк.

Та і взагалі, раджу хоча б мінімально цікавитись ситуацією у світі. Усі міжнародні конфлікти на нашій глобалізованій земній кулі загальнопов’язані. А то тут багато хто як русня «внє палітікі» і ще й цим хизуються.

Два роки доносимо, а допомога тільки падає.

Підписатись на коментарі