Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК та СП

Кабінет Міністрів України дозволив цілодобову роботу територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова у своєму дописі в Facebook:

«Тепер прийом громадян в ТЦК та СП буде відбуватися цілодобово. Це стосується як персонально-якісного обліку призовників, так і обліку транспортних засобів. Цілодобовими також стануть медичні огляди та психологічні обстеження ВЛК. Окрім того, ТЦК та СП отримали можливість цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати стягнення», — деталізувала вона.

Нагадаємо, що вчора на місце Головнокомандувача Збройних Сил України був призначений генерал-полковник Сирський, а 7 січня законопроєкт про мобілізацію пройшов перше читання

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Тобто це легалізація бусів? Інакше не бачу причин щоб ВЛК працювало цілодобово. Чи є величезні черги на обстеження?

Що значить цілодобово, якщо комендантська годинна?)
Чи не встиг додому до комендантської(на вулиці в 00:01) і це легальна причина запихнути тебе в бусік незламності?)

Хоча ні, то мабуть черга у воєнкомати(закреслено) ТЦК зараз ще більша ніж 24 лютого, бідні співробітники ТЦК не справляються з таким напливом добровольців, тому потрібно цілодобово приймати. Чи то просто ТЦК у бусіки більше пакувати почали?
Хоча, яка різниця. Збільшіть ще кількість тих самих співробітників ТЦК, а то 10 ТЦК-шників в повному екіпі з автоматами на одного безбройного цивільного зараз якось малувато

Далі цілодобові єБусіки незламності...

Це було б логічно, якби там 24/7 робили оцінку аналізів компетентними лаборантами та лікарями, але тцк не такого рівня медична організація, щоб мати щось подібне.
Але тут це виглядає як, що будуть ловити людей після комендантської години і не у відділок везти чи додому, а одразу в тцк.
Або ще гірше красти людей прямо з дому, але вже без свідків, адвокатів та інше.

Скоро доведуть до того, що за бронювання треба бути доноси писати. Або як в 37-му «здавай та отримаєш його квартиру»

Це вже перемога Сирського, чи ще не?

133 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Це було б логічно, якби там 24/7 робили оцінку аналізів компетентними лаборантами та лікарями, але тцк не такого рівня медична організація, щоб мати щось подібне.
Але тут це виглядає як, що будуть ловити людей після комендантської години і не у відділок везти чи додому, а одразу в тцк.
Або ще гірше красти людей прямо з дому, але вже без свідків, адвокатів та інше.

Скоро доведуть до того, що за бронювання треба бути доноси писати. Або як в 37-му «здавай та отримаєш його квартиру»

Або як в 37-му «здавай та отримаєш його квартиру»

загалом у цьому є сенс там якраз тягнуть закон про «реєстрацію та мобілізацію транспортних засобів» за яким реєстрації у воєнкоматі та можливій мобілізації підлягають не тільки транспортні засоби підприємств а також фоп та можливо приватних осіб

... там до нього ще якісь інтересні правила що для виїзду за межі області транспортний засіб потребуватиме дозволу воєнкомату але тут я не певен на скільки це вже байка хоча цілком реалістично

... правда там мене більше зацікавило тоді питання руху через кордон бо через кордон це ж взагалі з країни і тоді вже точно має знадобитися дозвіл воєнкомату «на вивіз транспортного засобу закордон»

європейці перестали до себе пускать руські машини а українці навпаки ))

Мене більше бентежить, що європейці в своїй масі не знають взагалі, що нас не випускають. Вони думають ми добровільно героїчно сидімо в Україні

Когда некоторые знакомые иностранцы увидели видео с тцк, то не поверили, что такое может происходить в европейской (по географии) стране.

Нагадую, що білорусь та частина раші теж географічно Європейські

Я коли французу розповіла, що таке взагалі мобілізація він дуже сильно напружився.
Типу там такого в уявленні навіть не було.

Це як пояснювати слово «голод» в Таїланді

у масі так не знають але загалом «питання» там «стоять» активно але не з самого початку так

це власне великий активний програш інформаційної кампанії бо спочатку там було «усі поїхали захищати і іноземні добровольці приєдналися» а потім там виявилося що «примусова мобілізація» і що «воювати хочуть не всі»

а потім туди ще й густо «підсипали» офіційні особи прямо піднявши тему «примусових повернень» чим вже прямо збентеживши «європейців» хоча знову ж таки я не певен що до «в своїй масі»

Ukraine’s struggle to find new men for front line | BBC News

плюс прямо починаються питання «а які власне реальні втрати» (яка ціна)

Якщо ми говоримо про політиків, то «примус до повернення» звісно їх збентежив.
Щодо звичайних громадян, то європейці не дуже розуміють сам механізм примусу до мобілізації, типу «як так можуть відправляти силою на війну»

то європейці не дуже розуміють сам механізм примусу до мобілізації, типу «як так можуть відправляти силою на війну»

чудово вони розуміють у них був рейх історію якого (не совєцьку) вони так само чудово підтримують у актуальному стані досі

тож це був просто чудовий хід вітчизняної дипломатії просто чудовий

а поділити на «жінки та діти вільні» та «не вільні» це узагалі було щось вже нове вже більш новітнє

🤦🏼‍♀️ це балачки бо рейх був по відчуттях для зумерів років 100 назад, для них це просто вже завчена норма «бути антисемітом погано», а вся інфа навколо цього лише для екзамену потрібна.

Люди не розуміють там самого формату примусу до ризику життям. Та й не розуміють як взагалі можуть тримати в країні проти волі.

Ну але ж навіть тоді саме примусова мобілізація була тільки у рейху.
А так щоб вигрібати всіх на фронт, то це вже в 1942-1943 десь...
І саме тому там прямо в конституції прописано, що неможливо примусово мобілізувати людей.
В інших країнах мобілізація також була, але це було більше про резервістів і добровольців. Бо фактично країни програвали до того, як втягувались у довгу війну...

І доречі рейх на завойованих територіях примусово робив тільки промислову мобілізацію — тільки забирав людей на роботу до себе.

Тому в принципі в Європі є закономірність — чим менше на території країни були активні бойові дії- тим менше загиблих. Іноді різниця на порядок...

При цьому з рейху можна було виїхати

так то тіко для євреїв напевне

... тут он уже пишуть ізраільтяни винні

А Ізраїль взагалі продав ліцензію по який вони дрони «ланцет» роблять. То хто винний?
І доречі рейх на завойованих територіях примусово робив тільки промислову мобілізацію — тільки забирав людей на роботу до себе.

нє там купа людей служили ще поліцаями старостами охоронцями тощо

... втім слід зауважити що ці кейзи певно були якраз «добровольцями»

то європейці не дуже розуміють сам механізм примусу до мобілізації

в другу світову Франція мобілізувала поляків що були на її території в польскі військові частини, тому все вони прекрасно знають і практикували вже

Вони ЗАРАЗ не розуміють про примусову мобілізацію. Друга світова була майже 100 років тому, це вже настільки неактуально, що обговорювати це навіть смішно.

а вони там ще першу світову чудово пам’ятають ))

Як історію, щоб обговорити 50 річним дома за пивом, якщо ми вже говоримо про наших ровесників та молодше, то актуалізація теми дуже низька. Навколо цього лише дискусії на рівні «ролі людини під час війни в творчості Ремарка» і то більше обговорення щодо цінностей та частіше згадують Ірак

Хай думають. Чим менше знають що є такий ризик тим більше замовників.
Хоча у штатах здебільшого все добре розуміють. Багато у кого батьки В’єтнам застали. Це Європейці тут балувані

В Європі була Югославія, Алло

Югославія — це була майже на 100% повітряна операція наявними силами, при цьому драфт-лотереї були не потрібні.

...
Югославія як акт на Балканах був 10 років, з геноцид ви, будинками терпимості, зникненням людей, сексуальним рабством та інше. Справа не в тому, що європейці «балувані», поруч було те саме.
І на відміну від Вʼєтнаму це було обабіч, а не на іншому континенті

Для пересічного громадянина поки це не торнеться особисто його або близьких пофіг.
Я мав на увазі не сам факт війни поруч, а ризик що ти будеш брати участь у цьому.

Скільки цивільних Французів насильно мобілізували на цю війну?

Думаю, нуль
Я просто розповіла другу, що чоловіків не випускають і мобілізація — це формат який включає в себе примус

Законопроект якщо почитати стосується сількгосп техніки.
Хоч теж штука не приємна і зараз фермери бьють тривогу, але зраду теж не тре розганяти

можливо і так мені вже «похвалилися» буцімто «держава» конфіскувала якусь кількість вагонів зерновозів «на користь заходів оборони»

але зраду теж не тре розганяти

без питань робіть офіційні докладні звіти про ситуацію надавайте в конгрес на розгляд будемо розглядати дивитися що як викликати людей на допит якщо треба

нема «офійних звітів» штош збираємо інфу як уміємо звітувати все одно треба і мати уявлення про ситуацію також

і зараз фермери бьють тривогу

до речі свіжа #зрада від фермерів буцімто Україна у домовленостях з єс пропонує відмовитися від гранту від єс в обмін... мені довелося вчитуватися щоб розібрати про що взагалі мова ))

... коротше кажучи ті «європейці» які «не дуже хочуть українське зерно (і продукти)» виявляється технічно праві бо Україна не прийняла і не запровадила «нові сучасні євро регламенти вирощування рослин (за тварин не знаю певно те саме)»

(тут окремо слід зауважити що самі євро фермери жаліються на ці еко регламенти бо це вочевидь здорожчує виробництво)

тож Україна хотіла би і далі продовжувати виробництво зерна і інших рослин (і певно тваринництво теж) «не екологічними методами» отримавши на це певний дозвіл від єс в обмін на відмову від тих грантів від єс які спрямовані на покриття переходу на такі «більш екологічні методи» у с/г самого єс і відповідно «потенційних нових членів»

але зраду теж не тре розганяти

без питань робіть офіційні докладні звіти про ситуацію ))

До речі це вже роблять у Львові. ВЛК розміщені у деяких державних поліклініках вночі, працюють лікарі тієї ж поліклініки. Вже навіть був скандал, що чоловіка забрали на ВЛК, коли піймали в комендантьку годину, він «пройшов» ВЛК за ніч і зранку вже був у Рівне на полігоні. Не здавши аналізи, лише тести на гепатит. Його сім’я за це взялась, не знаю чи довели щось десь чи ні.

Тому мені виглядає, що цим законом лише узаконюють вже робочі механізми.

Його сім’я за це взялась, не знаю чи довели щось десь чи ні.

Читав коментарі юристів по цим випадкам — все вкрай складно. Якщо людина на полігоні вона вже поза юрисдикцією цивільної правоохоронної системи.
Був один дійсно резонансний випадок коли людина об’явила голодування вимагаючи повторне ВЛК десь у Київі. Читав тільки що командування наче погодилось на це, але судячи з усього його тільки переведуть у іншу не штурмову бригаду, а не демобілізують

а у мене зауваження не по суті, а по формі.

Нагадаємо, що вчора на місце Головнокомандувача Збройних Сил України був призначений генерал-полковник Сирський, а 7 січня законопроєкт про мобілізацію пройшов перше читання

звідки пішла ця нездорова фігня оце? писати і нагадувати про всякі сторонні речі? Ну нагадайте заодно про те, що ми перейшли за зимовий час, що каццапи напали, що змінився календар релігійних свят, що сталося сто років тому у цей день. Чо уж там, нагадувати так нагадувати.

Я ще розумію (ніт) усякі фуфлоінформаційні фуфлоагенства — їм треба хоч щось висосати. А на форумі навіщо це робити, бляха ж муха?

Тому що це все останні новини тижня і по темі.

а у мене зауваження не по суті, а по формі.

Бо ти out of context.
Безугла і Ко мочили Залужного, що це він винуватий у методах ТЦК і треба спасати нарід від кривавого Залужного. І це не дивлячись навіть на те, ще для ТЦК вертикаль є Зе -> Залужний -> Сирський -> ..
І як тільки зняли Залужного відразу поперли покращення (наврятчи це пов’язано зі зняттям), але щось Безугла і Ко suddenly різко перестали цікавитись методами мобілізації.

але щось Безугла і Ко suddenly різко перестали цікавитись методами мобілізації.

такі да там тепер замість них «свобода і ко» ))

Ну ясно — снарядів і набоїв нема, тому робимо отаке от youtu.be/...​8Bi8Q?si=KesyYe6wCmGs6hkR Це напевно зі сторони держави.
Система потребує заміни. Постійно нас годують лайном — «не наразі».
2. Щодо додаткового призову в пів мільйона людей, той самий Железняк заявив, що вона коштуватиме 525 мільярдів гривень і таких грошей просто ніде нема і взяти буде нема звідки. Ну якщо звісно камікадзе в Банзай с косами та вилами на танки та артилерію не кидати, доки пакувати речі як афганський президент чи гетьман Скоропадський який дав деру як тільки німці «припинили військову та фінансову допомогу» і т.д. Бо якщо завдання чисті Дні Турбінних — тоді це багато чого пояснює. Інакше не бачу сенсу не робити рекрутинг безпосередньо військовими як вони це і пропонують.

по другому пункту — видно ланують, що воювати будемо за свої і без ЗП

Мабудь, розгадка простіша.
Робочий час по закону усе-рівно 8 годин.
Таким чином штат ТЦК збільшується одразу в х3 як і бюджети на ТЦК.

Цікава арифметика. Ось вам завдання:

Раніше ТЦК працював 8 годин 5 днів на тиждень. Після прийняття постанови Кабміну він став працювати 24/7. Питання: у скільки разів потрібно збільшити штат ТЦК, щоб кожен працівник працював 8 годин 5 днів на тиждень, а ТЦК при цьому працював 24/7?

и как это связанно с тем, что там где-то ментов собрались на фронт отправить немного.
вот вообще никакой абсолютно никакой взаимосвязи не вижу.

Цікава арифметика. Ось вам завдання:
Раніше ТЦК працював 8 годин 5 днів на тиждень. Після прийняття постанови Кабміну він став працювати 24/7. Питання: у скільки разів потрібно збільшити штат ТЦК, щоб кожен працівник працював 8 годин 5 днів на тиждень, а ТЦК при цьому працював 24/7?

І то ж правда!
Я ж рахував збільшення з 8×5 до 24×5, але якщо з 8×5 до 24×7, то збільшення персоналу і бюджетів у 4.2 раза!

Я вас здивую, якщо скажу що у військовослужбовців зараз немає поняття «робочий час».
Є тільки норма про відпочинок 4 години на добу

Є реальний робочий час, а є бухгалтерський.

Знову ж таки — у військовослужбовців немає поняття робочого часу, ані реального ані робочого.
Навіть бойові рахують подобово, а не погодинно ;)

А ви були у ТЦК? Я був. Скільки там різних співробітниць, починаючи від вікна на КПП, де доки реєструють, до різних канцелярій, бухгалтерій, ВЛК та інших?

Був :)
І шось мені підказує, що у військовий час вони доведені до штатної кількості і є військовослужбовцями, за винятком хіба лікарів

що у військовий час вони доведені до штатної кількості і є військовослужбовцями

а якого власне? чому ця структура не є чисто сервісною і відповідно за межами армії? і скільки ще таких «структур»?

... тож слід вважати що усі ті «воєнкоми та їхні уборщиці» а також ті кремезі хлопи у балаклавах та при повному озброєнні яких показують у містах «на патрулюванні» то все є частиної тіх «1 млн армії» до якої зараз не вистачає щонайменше зе 0.5 млн (за не підтвердженими нічиїми словами тепер уже)

за винятком хіба лікарів

тож з лікарями так можна а з усіма іншими ніт? ))

Якщо питання до мене — я без поняття чого так.
Логіка і оптимізація десь в паралельній до армії площині
Єдине — прибиральниць по штату немає, самі прибирають

Питання, а військовим не платять за зайняту посаду? Це я про питання щодо 150к якщо ти взагалі на 0 у штурмовій бригаді.
Вони ж не постійно там. Так ось якщо ти переходиш на 2 лінію поки лікуєшся або просто переш речі, то зп вже інша?

Є грошове забезпечення — 20к з невеликим у солдата і вище для інших посад.
Його нараховують завжди
Бойові — це премія, їх нараховують за дні участі в бойових діях. Умовно, якщо 100к за місяць, то 3к за день

...
Вибачте, звісно, але це провал.
Я сподівалась, що 150к це вже ось почала, що в будь-який момент тебе можуть відправити.

Вибачте, звісно, але це провал.

чому провал? середня з.п. по країні здається 16 тисяч чи то може навіть то по києву середня ок зараз і перевірю...

... ок по києву більша

Середня зарплата в Києві. Лютий 2024
Work.ua
www.work.ua " stat
Середня зарплата в Києві · 22 410 грн по 1 278 вакансіях · 26 220 грн по 81 539 резюме.

Тому що це дуже мало, я думала, що військові, що взагалі на посаді «штурмовика», хто в будь-який момент можуть йти вперед отримує в місяць 150к
Незалежно де вони весь місяць провели.

Раніше, коли пакували в бусік і привозили в ТЦК, то рекомендація юристів була — відмовлятись будь що підписувати і головне — відмовлятись проходити ВЛК. Тоді зазвичай на людину складали якийсь протокол і відпускали, бо ТЦК зачинявся вночі...)
Звісно були виключення на Закарпатті — там вже давно ТЦК працювали цілодобово і спійманих могли декілька днів не випускати...)
Тепер хочуть узаконити цю практику...

Ну катуватимуть як на дурака відмовишся, усі бачили як це відбувається там.

з точки зору справедливості все правильно, чому коли одні в окопі, а інші вечорами гуляють дівчат

То ви, певно, дотримуєтесь цієї справедливості і нам з окопу пишете?

А це вирішально, хто шо підтримує, шоб воно вважалось справедливим чи ні?

ні, я не в окопі, і не вважаю себе взірцем справедливості але я приймаю правила гри, піймають так піймають, тут все чесно як на мене.

«Я не в окопі, але задля справедливості дівчат вечорами не гуляю».

А чи гуляете ви дівчат взагалі? :)))))))

вчера приехал «из окопа».
ну как вчера — сегодня в 1 ночи.
пока ехал домой — видел гуляющих. вот как бы не осуждаю нифига, но комендантский час на просто так придумали ж, правда? (ну правда?)

А для чого він, до речі?

А для чого він, до речі?

Наприклад щоб вночі перекидати ППО з himars’ми ..

ні (ок здебільшого ні) загальна ідея комендантського часу у суттєвому зниженні навантаження на внутрішні війська (міліцію) які справді мають таки певне навантаження в умовах військового часу

загалом воно справді працює окрім моментів коли вже намагаються особливий час перевести у «звичайний» «спеціальними законами за порушення дій особливого часу» як то «штрафи за порушення комендантського часу»

... бо там починається цікава історія коли у вас уже з’являються «цивільні порушники комендантського часу» то у вас уже справді проблема з «цивільною мораллю» і от тут «покараннями» це вже не виправиш якраз тому що сама суть комендантського часу _не_ спрямована на придушення саме «цивільних» а от коли вже так то вже всьо гайки це вже по суті «окупаційний режим» як то «німці прийшли і встановили комендантський час»

Наприклад щоб вночі перекидати ППО з himars’ми ..

якщо ти покладеш за ідею робити це вночі а точніше за ті 4-6 годин комендантського часу які є зараз по різних областям то ти різко ускладниш логістику і власне нічого більше бо вважай за ці 4 години тобі треба зняти об’єкт з точки при цьому не просто «точки якоїсь» а це саме закрита точка спеціального призначення яку не можна відслідкувати «удень цивільними» і потім перекинути об’єкт у іншу точку так само закриту щоб наступного дня ті самі цивільні не могли просто помітити що об’єкт перемістився з точки «а» у точку «б»

... але скажімо умова відсутності «цивільного» руху на дорогах у цей час уже таки справді спрощує суто технічну логістику саме як функцію без усіляких «секретів»

бо вважай за ці 4 години тобі треба зняти об’єкт з точки

ці чотири години саме на перебазування, бо нічого не заважає «знімати з точки» і «ставити на точку» поза межами цього вікна. Також актуальним буде підвоз боєкомплекту, перекидання техніки з/в майстерні тощо. Багато чого втаємниченого можна придумати, чому обмежене вікно часу не буде обмеженням.
Хоча, звісно, не факт, що воно так використовується.

Щоб хімарс не стояв в пробках .-.

Яке особливе навантаження має поліція у Львові?

Львів прийняв дуже і дуже багато біженців з усієї країни, там і раніше була досить криміногенна ситуація в деяких районах (Сихів, Лавандовка), велика кількість пограбувань, розбоїв, грошові махінації.
А тепер уяви собі це х10.

Друге, уяви собі ситуацію, що чєл отримав умовне покарання десь в херсонській області, через війну виїхав до Львова, не став на облік, а всі його документи в поліції рідного краю знищило просто наслідками війни. А сам він «хз хто».

Львів не прийняв х10 :)

Справа ж не в кількості людей, а в незареєстрованій кількості людей. Саме скупчення утворює більшу криміногенну активність

з точки зору справедливості

, як ви пишете, жінок також потрібно не випускати з країни і влаштовувати на них охоту, щоб потім їх в окопи кинути

P.S. звісно я проти цього. Просто смішно читати про цю «справедливість», коли сам десь вдома сидиш в кращому випадку, а в гіршому — в ЄС на забезпечені

Жінок ні, не треба, так я буду старатись не потрапити на війну і кожен має на це право, тих кого спіймають підуть міняти на тих хто воює, для мене це щось типу закону джунглів, правила гри повинні бути справедливими, а хто і як буде грати в цю гру справа індивідуальна. Плисти через тису, сидіти вдом, йти добровольцем або бути пійманим це власний вибір який ніяк не вплива на правіла самої гри.

Ніхто нікого міняти не буде — це всього лише пусті обіцянки зомбімарафону

Цікава така справедливість у вас. Правила гри працюють тільки якщо вони незмінні під час гри, а також якщо їх дотримуються в двосторонньому порядку. З введенням бусіків, електронних повісток, різноманітних санкцій, зменшенням верхньої ланки призивного віку, зменшення прав на відстрочку і т.д — гра перетворюється в гру в одні ворота.

Ну а в цій грі правила міняються нажаль, як бачите)

хороший тамада и конкурси інтєрєсниє (к) (тм)

тих кого спіймають підуть міняти на тих хто воює, для мене це щось типу закону джунглів, правила гри повинні бути справедливими, а хто і як буде грати в цю гру справа індивідуальна.

Для справедливых правил нужно еще разрешить гражданским ношение оружия. Хотя бы короткие стволы. Сайга тоже не помешает.

А там уже и закон джунглей.

Для справедливых правил нужно еще разрешить гражданским ношение оружия.

уже не нужно оружие уже пошло с фронта это уже сводки мвс если что не обс и даже не цру ))

А там уже и закон джунглей.

ну в общем как-то так и прямо сейчас вопрос уже совсем про «а там (дальше)»

Я про законное владение и ношение для справедливости.

Тогда 5 уже подумают перед нападением на 1.

когда 5 подумают перед нападением на 1 то будут просто стрелять из-за угла в спину или гранату кинут прямо в дом и ещё куча методов

Пыльный мешок из-за угла или арматурина сзади — и вот, у гопоты не только кошелёк и цепочка, но и ствол, легально зарегистрированный на другого человека.
Это даже если не рассуждать про то, что у тех 5 стволы будут на том же основании, что и того одного.

а другой чєловєк такой «ну отобралі так отобралі. нє сообщять же тєпєрь об етом в поліцію»

Другой человек с проломленным черепом в реанимации вряд ли будет в первую очередь писать заявление в полицию.
Но, главное, у нападающих «бесплатно» образовался ствол с б/к, причём никак с ними не связанный.
Вообще, все эти любители носить короткоствол... они, то ли, как дети малые, просто не понимают, как работает уличная гопота, то ли сознательно лгут, пытаясь «аргументировать» хотелку свободно носить короткоствол в повседневности.

так заборонятєлі короткоствола так само свідомо перекручують.
А взагалі то ці питання у цій гілці цілковитий оффтоп. Бо гілкостартер мав на увазі короткоствол для захисту від бусіків. Тож ваше і моє «мішком по голві» просто нерелевантне.

Бо гілкостартер мав на увазі короткоствол для захисту від бусіків

Мне почему-то кажется, что короткоствол не сильно поможет топикстартеру в защите от бусиков с вооруженными АК обитателями.

Не допоможе, з короткостволтної зброї люди ще гірше ставлять ніж від калаша.
До того ж військовий калаш дозволяє серію пострілів

До того ж військовий калаш дозволяє серію пострілів

так у цій історії ставиться як аксіома що військовий калаш з серією пострілів є тільки у одної сторони апріорі

а як що до військових гранат? уже у києві до десятка випадків «підірвав гранату»

А взагалі то ці питання у цій гілці цілковитий оффтоп.

ну як вам сказати... див. прецедент «космачі»

Бо гілкостартер мав на увазі короткоствол для захисту від бусіків.

чи ти думаєш вони броньовані та готові відбивати автоматні черги звідкись з канави?

youtu.be/4Ed3uU8UQJo

Feb 8, 2024
У Нікополі на Дніпропетровщині вбили заступника мера. Його розстріляли у власному авто. Трагедія трапилась орієнтовно о 9 годині ранку 8 лютого. Поліцейські встановили прикмети нападника. Наразі триває збір та аналіз речових доказів, проводяться оперативно-розшукові заходи для затримання підозрюваного.

бо можуть бути і броньовані американці такими стоять у іраку та стояли у афганістані

Но, главное, у нападающих «бесплатно» образовался ствол с б/к, причём никак с ними не связанный.

мечтатели ср.ные мамкиеы )) где по вашему «образуется ствол с бк при чём ни как не связаный» если «не бесплатно»? кому вы нах. нада со своими «бесплатными»?

... вот вам юридического свежачка выступает кто-то из местной полиции или кто там вообще сейчас всем этим занимается и рассказывает за то как «условное наказание не освобождает от вручения повестки и мобилизации» и далее продолжает «рассуждать» в том же ключе мол «на срок следствия и всего это зависит от меры задержания»

... т.е. в ходе следствия даже когда выставлено уже подозрение и обвинение и доказательства и если «мера задержания» даёт возможность видимо «привлечь к мобилизации» то можно

... ага ага а дай угадаю это распространяется только на «дела по мобилизации» или же ж вообще на все сроки? потому что юридически пока приговор не вынесен то формально гражданин ещё не осуждён и соотв. ... и соотв. что?

... а ну правильно тут же ж прилетает новость «подсредственный предпочёл мобилизироваться по собственному желанию»

... не он первый кстати там у вас было дело с ментами в дальнем районе киева кагарлык так там когда начали уже судить а оппа а их то и нету потому что они уже «мобилизировались»

... так вот дорогой товарищ угадай с трёх нот на сколько будет трудно гражданам с под следствия где-то не множко заюлить ствол и бк

причём никак с ними не связанный

при чём на боевое и отстрела с хранением нарезки нет правильно?

гопники с нападающим ага ага тут дело идёт к тому что на мелочи размениваться не будут смотри тот же ж ссср после войны

Чєл, я займаюсь стрільбою, володіння зброєю не знищить ніяку злочинність більше того, якщо ти протиставиш це військовим чи поліції вони просто будуть стріляти на ураження

Только в штатах, где разрешено свободное ношение, намного больше убийств, чем в штатах где запрещено.
В той же Европе свободное ношение запрещено наверное везде.
И поэтому в Испании, где весьма большая преступность, самое плохое что могут сделать — это вырвать сумку и убежать.
Было бы пистолеты — это бы привело к ежедневным перестрелкам и кучи лишних гражданских жертв — как среди просто прохожих, так и среди тех, кто решил не отдать сумку и попробовать пострелять...
В принципе где-то в Техасе сейчас так и есть очень часто...

«Швейцария — согласно индексу GPI-2020 — является одной из стран с самым низким уровнем преступности в мире.»

Носіння зброї тільки по спец дозволу охоронцям

А что Швейцария? Там разве можно по улице с пистолетом гулять?
Там разрешения выдаются на покупку и хранение. А стрелять можно в тирах. Все как и у нас. Может чуть больше разрешенных типов оружия.
Но у нас вы так же можете купить карабин или винтовку.

Но разрешение на ношение с собой пистолета там фактически очень сложно, почти нереально получить. Поэтому люди их просто хранят дома и стреляют в тире.

Аналогично в Израиле — нельзя просто так носить оружие, если ты не военный.

Поэтому там и преступности меньше, в отличии от Штатов

Представьте себе, резервист на сборы в Швейцарии едет со своим оружием (с тем, с которым он служил, и с которым демобилизовался, и которое обязан хранить у себя дома). В Швейцарии — всеобщая воинская повинность, хотели отменить, но на референдуме 2013 года ее сохранили (73% проголосовавших были против отмены призывной армии).

Набої більше не видають державним коштом разом з автоматом. Але заборони піти в магазин і купити собі ящик патронів — нема.

Після 2007 року. До того набої видавались разом зі зброєю.

Открою страшную тайну — у нас много кто даже служит со своим собственным оружием — ARки, разные винтовки и т.д. Особенно это актуально для снайперов и бойцов спец подразделений.
И они (при наличии чехла) и с незаряженным орудием даже в поезде могут ехать. Конечно при наличии разрешения. У нас, в Украине.
И почти любой человек может себе купить карабин (главное без автоматического режима огня) максимально просто и с достаточно быстрым оформлением разрешения.

Поэтому у нас реальность по оружию не сильно отличается от Швейцарии.

А вот ношение заряженного оружия, особенно пистолетов, в общественных местах и в Швейцарии и у нас фактически запрещено. И это правильно.

Только у нас на 100к людей намного меньше оружия и при этом выше уровень преступности с применением оружия.

А сейчас еще и с использованием гранат и т.д

А сейчас еще и с использованием гранат и т.д

свежие сводки с мвд

(дата учора)

корсунські правоохоронці затримали жінку під час збуту гранат

по 8000 грн за штуку «вилучили предмети схожі на гранати М-67 та запали до них»

ч. 1 ст. 263 кк України від 3-х до 7-ми

В Швейцарии культура орудия 250 лет (!), дофига богатые с соц программой где безработным просто так дают деньги на уровне спокойной безбедной жизни.
Ты сравнивай страны по индексу развития человека, а не ориентируйся на страны до которых мы никогда не дорастем

мені от подобаються такі аргументи «у них культура 500 років, а у нас культури нема, тому не дозволимо».
чимось це невловимо нагадує «ми вас невізьмемо, бо у вас стажу немає»

Сайга в Ижевске делается. А все аналоги турецкие помповые и полуавтоматы уходят на фронт и покупаются волонтерами уже в три цены, потому что супротив дрона лучше третей дроби средства нет.

вчера приехал «из окопа».
ну как вчера — сегодня в 1 ночи.
пока ехал домой — видел гуляющих. вот как бы не осуждаю нифига, но комендантский час на просто так придумали ж, правда? (ну правда?)

UPD: промазал коментом, ответил ниже

Які б кризи не були, вони зачеплять не всіх, час йде і життя на паузу не стає майже ніколи..

Як би справедливості немає ніде і ні в якому виді. І нашо таке писати, якщо сам не взирець всього цього. Виглядає як нахрюк

Справедливості не існує, бо в кожного своє уявлення про неї, я написав своє, ми ж на форумі де кожен висловлює свою думку, і вона в мене саме така, ну а звинуватити в нахрюці можна майже за все що завгодно в останній час.

А чому комусь дали повноваження зокрема рекетувати бізнес, щоб біля крамниць та фітнес-клубів не вчиняти облав за певну мзду ?
Раніше зчиняли облави на дибоширів які коло крамниць грали на гитарах та бухали пиво (це при тому, що взагалі то були обстріли і це було небезпечно для життя).
Тепер же відлов та розповсюдження чуток , що усі направляються в штурмові загони де за місяць залишаються живими та здоровими 3 зі 100 — стало прибутковим бізнесом. Не без впливу ворожої розвідки, напевно.

В країні де 3+ рази ухилянта обрали в президента під час війни, слово «справедливість» якось не дуже доречне

А ти б хотів, щоб президент обовʼязково пройшов службу радянського зразка?
Не знаю скільки років тобі, але відповідно до віку наших останніх 3-4 президентів, якщо вони і були б в арміях, то просто газон би фарбували

Так його в АТО звали, а не на строкову. Тобто хотіли мобілізувати, а не призвати як строковика.
Тобто так само як він розповідає що всі повинні піти мобілізуватися.

21.03.14
«Я так розумію, що тепер мені повинні переслати папери за місцем проживання в Києві. Я-то прописаний тут. Напевно, вони повинні перенаправити сюди. Мама все хлопцям з військкомату пояснила, вони сказали: „Добре“. Тож чекаємо: треба, значить треба! Я військовозобов’язаний. Якщо потрібно — піду воювати», — рішуче заявив Зеленський.

2019
У квітні в Міноборони заявляли, що Зеленський не з’являвся у військкомат, хоча йому надсилали повістки для призову по мобілізації 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Інформуємо, що громадянин Зеленський В.О. перебуває на військовому обліку військовозобов’язаних у Металургійно-Довгинцівському об’єднаному районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу з 22.12.2008 року і по теперішній час, військове звання — солдат, військово-облікова спеціальність — діловод діловодства.

Тобто жив не за пропискою, військомат не повідомляв про зміну своїх даних.

тобто назви ВОСів типу «діловод діловодства» це НЕ прикол?

це НЕ прикол?

ні це совок )) класичний

... хочеш ще прикол тої самої «схеми» при чому 1 в 1? одні знайомі (старі ще 10-х років коли я сам вирішив було у вітчизняну політику) займаються «класифікацією професій» може ви (програмісти) чули там якраз було свіженьке «треба додати нових професій як от оператор штучного інтелекту тощо»

... я дивився дивився (так мені для звіту нада) і намертво не второпаю нах. воно взагалі треба а вони кажуть (вже конкретно мені бо я конкретно питав сам) буцімто ну це щоб держава розуміла які спеціалісти потрібні і відповідно коригувала систему освіти

... те що «коригування системи освіти» не можливе в рамках радянської системи «5-літнього плану» це очевидно бо за 5 років вже буде піздно але там є ще нюанси вже буквально за

назви ВОСів типу «діловод діловодства» це НЕ прикол

... щоб мати більш свіжу інфу і не вигадувати по пам’яті (бо таки маю проблеми) ось зайшов знову подивитися

me.gov.ua/...​asifikatorProfesii-Poshuk

так саме зараз ще побачив такі «професії» як «народний депутат України» та «Президент України» ... не буду коментувати

... але тоді мене «зацікавило саме оце»

Перший заступник голови Служби безпеки України

те що це назва посади не викликає жодного сумніву так але якого х. це «професія» і що це за нах. «класифікатор» і нах. він взагалі потрібен включаючи пункти

«професійна назва роботи : Перший заступник голови Служби безпеки України»

ЗЫ: і так усі ті нові комсомольці (частина вже просто 20+ років інша просто старші трохи бо відповідно вони були 20+ років ще на початку 10-х років нашого століття) усі вони палко «захищають» цю «схему» аж до того що «мають особисте прохання не критикувати бо це створює негативний імідж» ))

так це совок )) класичний

ЗЫ: а ну і так вже окремо як наслідки тож у світлі «класифікатора професії»

Перший заступник голови Служби безпеки України

а тепер уявіть собі як на справді виглядає ваша вища освіта і як насправді її вже важко «заматчити» на «класичну іноземну протестантську англіканську саксонську» ))

Це вже перемога Сирського, чи ще не?

Цікаво почитати реакцію Безуглої на це..

спочатку потрібно розібратися Сирський він чи Сірський, а потім про перемогу поговоримо)

Тут потрібна пояснювальна бригада, це може знадобитися якщо людей будуть привозити централізовано.
Теоретично має дати змогу обробити чергу, якщо овна є.
Але я був у 2-х військоматах, в одному весь персонал були військові і вони працювали без обіду.
В іншому більшість персоналу це цивільні найняті на цю роботу, на них думаю це не розповсюджується, бо у них був обід і з 15:00 вони вже нікого не приймали.

Так а який сенс, якщо для людей все одно діє комендантська година? Типу, можна тепер залишатись там ночувати замість того, щоб прийти наступного дня?)

Мені подобаються у вашому коменті слова «прийти» і «залишитися» в темі про ТЦК)

Ну, є ще люди, які ходять туди своїми ногами, а не привезені бусиками)) По повісткам, звичайно.

Що значить цілодобово, якщо комендантська годинна?)
Чи не встиг додому до комендантської(на вулиці в 00:01) і це легальна причина запихнути тебе в бусік незламності?)

Хоча ні, то мабуть черга у воєнкомати(закреслено) ТЦК зараз ще більша ніж 24 лютого, бідні співробітники ТЦК не справляються з таким напливом добровольців, тому потрібно цілодобово приймати. Чи то просто ТЦК у бусіки більше пакувати почали?
Хоча, яка різниця. Збільшіть ще кількість тих самих співробітників ТЦК, а то 10 ТЦК-шників в повному екіпі з автоматами на одного безбройного цивільного зараз якось малувато

черга у воєнкомати(закреслено) ТЦК зараз ще більша ніж 24 лютого, бідні співробітники ТЦК не справляються з таким напливом добровольців, тому потрібно цілодобово приймати

Ну, взагалі-то, якщо з цієї фрази прибрати слово «добровольців», то як раз ця проблема доволі обʼєктивна, бо повістки на певну дату отримають набагато більше людей, ніж потім ТЦК здатен реально «переварити»

Ну як — вони ж роботу закінчували в якийсь прийнятний час, а тепер будуть ходити 24\7. Щоб не казав потім, що тебе вдома не було)
Ввечері з ліжка витягнули, зранку в Авдосі)

Далі цілодобові єБусіки незламності...

Тобто це легалізація бусів? Інакше не бачу причин щоб ВЛК працювало цілодобово. Чи є величезні черги на обстеження?

Тобто це легалізація бусів?

В законпроекте 10449 разрешена силовая доставка в ТЦК, вот это легализация. А это просто обработка тех кого привезут.

Тобто зараз будуть приймати не з 14:00 по 17:00 у вівторок і четвер, а цілодобово?

А можна було хоча б спробувати зробити прийом не 6 годин на тиждень, а 40 годин? Хоча б спробувати ) З 2014 року приймали лише 6 годин на тиждень )

Підписатись на коментарі