Яка ціна таких навичок?

Всім привіт,

На співбесіді попросили виконати низку завдань на вакансію embedded developer.

1. Написати свій DNS proxy на С з блеклістом, тестами. Кількість одночасних запитів:10000-15000

2. Написати утіліту для відстеження запитів на комірку пам’яті на мові С, що повинна працювати під OpenWrt дістро. Тести відповідно.

3. Написати кастомний емулятор терміналу на С з низкою своїх фукнцій.

У вакансії взагалі написано знати основи С, мережевих протоколів, bash і нічого про конкретний досвід у написанні мережевих утіліт, кастомних дістро і т.д. Вакансія виглядає аля стажування/junior за цінником та запитами.

Тому, питання: чи коштує робота, де на співбесіді питають доволі кастомні задачі( dna proxy, openwrt recipes і т.д.), з котрими наврядчи зіштовхувався кожен програміст, що має досвід з С та теорію мереж(або можливо практикувався десь з CiscoPacketTracer) 10000-20000 гривень/місяць?

Якщо так, я пішов вдосконалювати свої початкові навички у цьому напрямку.

Якщо ні, то шукати кращу вакансію.

Чекаю на відповіді.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

оплата не соот. требованиям
задания сделать можно, выложите как портфолио и ищите людей и компании, которые оплатят ваш труд адекватно рынку

Може тоді вже і весь пакет утіліт GNU написати з тестами. Перше завдання — переписати PDNSD — навіщо взагалі це робити ? Друге — частина Valgrind. Ну а трете — написати свій BASH.
Короче кажучи той хто робив профіль вакансії просто не хоче брати нікого на роботу, принаймі не друзів та знайомих і т.д. і зробив шефу каку. На вскидку на перше завдання навіть як дуже нашвидко і кривововато зробити щось просте, піде більше тижня роботи. Друге та третє навіть не берусь естімувати. А також нема жодного сенсу робити усе це, бо OpenWrt — це Linux.

А до чого баш до емулятора термінала.? Їх доречі написано багато.

Гаразд швидше minicom, на якому з гори можна вже запустити командний процесор типу bash. Чи звісно є графічні типу X term, gnome terminal, konsole, mintty, putty і т.д. Так чи інакше явно не на три години завдання. Та в сенсу писати софт який існує, в Linux і так — не дуже, якщо звісно нема мети зробити щось краще для якихось своїх цілей.

Я б просто зробив ці тестові завдання для себе, виложив на гітхабі, прикріпив до резюме і шукав іншу контору. Вимоги точно не на 500 баксів в місяць

Ну якщо є пара років вільних, чому би і ні.

Це залежить від того, як читати ці завдання і наскільки в них заглиблюватись. Вони досить абстрактні.
Втім я не дуже впевнений що хтось, колись це буде рев’ювити. Я люблю дивитись гітхаб кандидата, але серед своїх колег я особливого інтересу до цього процесу не зустрічав.

Ну як би усі три завдання — це відтворити існуючий софт, на який пішли напевно роки розробки. Навіть на MVP підуть від тижнів до місяців. Той самий mintty наприклад команда 3 роки писала і то не з нуля. То класика жанру youtu.be/KMFpHpIoQac?t=1661

Давно я бачив такий розводняк... Ще і на 20к грн

Кожне таке завдання це як мінімум кілька днів продуктивної роботи та впевнене розуміння предметної області

З такими скілами можна 3к-4к долл просити сміло і далі торгуватись

Саме по собі тестове завдання норм, у мене домашні завдання були 2 рази, але при видачі попереджали — «обмеження 1.5-2 години, сам постав годинник, далі відправляєш те що встиг і ми подивимось»

Але те що тобі дали це не норм. Гадаю можна повивчати запити у опенсорц, перетворити на пет проект, і спробувати зібрати багато зірочок на гітхабі )) це принесе набагато більше користі

забагато завдань, шли їх подалі, тебе розводять на дурну роботу скоріш за все

це не «тестові» завдання, тим більше не на джуна

Для себе корисно в принципі спробувати зробити

10000-20000 гривень/місяць?

Робота коштує рівно стільки за стільки ти її готовий робити. Але 20к/міс за такий левел завдань та ще й три, це тебе однозначно і дуже непедагогічно наябують

Робота коштує рівно стільки за стільки ти її готовий робити.
Але наябують

може тут є протиріччя? 🤔

Та яке?
може в ТС безвихідь з пошуком роботи, часи нехороші

Якщо ви хоч теоретично це вмієте, і просто ліньки витрачати час на це, то ви точно вартуєте більше. Он у списку мілітарі доу є низка компаній які зараз шукають embedded c/c++ та додайте лінкедін до профілю

Наймав трохи ембеддед людей, типово розмовляємо навколо підходів, щось про linux, rtos, трохи про розуміння gpio, як транзистор працює )), закон Ома(!), даємо простеньку схему подивитися там де контролер, сенсори та навколо, може екранчик та кнопки и пропонуємо розповісти що бачить людина, чи відрізняє SPI від I2C, чи вміє читати схему, як би проектував фірмварь, щоб заюзав, наприклад, далі про мережу, чи вміє тісіпіть айпі, круто коли ще у радіо щось людина розуміє, типу як антена працює. Це я про джун+/міддл

Днс зараз є у бібліотеках опенсорс ембеддед, і тестове завдання можна вирішити дуже швидко, писати таке з нуля якось тупо, або якщо то лінукс вбудований, то взагалі щось готове беруть, навіть і у тому самому опенврт. Підозрілі чуваки, або якісь субконтрактори оборонки з тупими ТЗ

То здається якийсь мережевий, комерційний, аутсорсинг проект. Як мінімум, в мене виникає відчуття, що десь я це вже бачив. І теж відкинув цю компанію по причині упоротості і наявності великої кількості інших вакансій.

Це рівень мінімум Мідл, а може і більше. Jinuor потратить місяць на виконання цих завдань

Чесно виглядає наче вони набрали невеличких проектів на upwork і тепер роздають у якості тестових.

C/C++ девелопер со знанием сетей легко себе может найти нормальный проект без сомнительного тестового, ищите дальше.

Це потрібно було зробити прямо на співбесіді чи це домашнє завдання?

Кожна окрема ця задача( якщо ми розглядаємо самий базовий примітивний сценарій, а не повноцінне production-ready рішення ) не є чимось супер-складним і може бути нормальним домашнім завданням, але писати таке на співбесіді це трохи занадто, тому що навіть для досвідченого програміста може зайняти декілька годин, в залежності від того, яка деталізація та який рівень занурення потрібен.

15к qps на якомусь армі вбудованому на 300мгц ? Декілька годин ? Спробуйте dnsperf на свій домашний роутер с початку

якщо ми розглядаємо самий базовий примітивний сценарій

Читайте повідемлення перед тим як на нього відповідати плз.

1. може від тих специфічних задач їхній бізнес залежить 🙃

2. може оцінюють не те, що ти знаєш прямо зараз...
а вміння орієнтуватися у незнайомій ситуації...
......
на якійсь прес-конференції у Ющенка спитали — як пропатчити... щось там...
він відповів: доручу адміністрації, там є фахівці... розберуться...

Як пропатчити kde під freeBSD було питання. Його ж задавали путіну. Це було найпопулярніше питання з інтернету

Точно це питання хуйлу задавали? А не Ющенко?

Їм обом. Це мабуть флешмоб такий був — задати тупе питання з інтернету президенту

це не правда, він сказав: «як пробачити, розкажуть програмісти адміністрації президента, а я раджу користуватись сучасним програмним забезпеченням та не морочити собі голову»

Спробуйте іншу компанію, виглядає як вавка в голові у конкретного інтерв’ювера.
А так ціна твоїх скілів знаходиться на перетині твоїх запитів і бажання+можливості компанії стільки платити тобі.
Першу роботу завжди було отримати найважче, потім буде простіше.

Біжить з такої співбесіди . Але для себе можете спробувати вирішити ці задачи

Підписатись на коментарі