U4U в Штати після Польщі? Плюси, мінуси, підводні камені
Вхідні дані — я, дружина і маленька дитина. Зараз живемо в Польщі, але думаємо куди їхати далі...)
Було багато варіантів, про які думали — і Іспанія, і Лондон, і навіть Аргентина :)
Останній час думаємо як один з варіантів — U4U.
Благо в Нью-Йорку є родичі, які можуть бути U4U спонсорами. Плюс перший час, поки не знайдемо локальну роботу — буде можливість пожити у них.
Як я розумію U4U видається на 2 роки від в’їзду. Тобто якщо умовно зробити зараз всі доки і заїхати в травні в Штати — то буде право знаходитись до травня 2026. Відповідно навіть якщо будуть якісь нюанси після виборів і програму не продовжать — буде час підготуватись до виїзду кудись ще :)
Тому ми в якійсь мірі дивимось на програму, як можливість і мені і дружині (вона вільно володіє англійською) попрацювати на локальних американських роботах, здобути американський досвід і навчити трохи дитину англійської прямо в середовищі.
А далі, навіть якщо не вийде залишитись, цей досвід, знайомства, контакти можуть бути корисними в житті далі.
Звісно про головний нюанс Нью Йорку — дуже дорогу аренду я знаю. Але з іншого боку якщо будемо працювати і я і дружина, а дитину на перший час можна буде залишати з родичами (вони вже на пенсії і наче не проти, а потім може садок знайдемо) — то наче проблем з цим не має бути.
Цікаво дізнатись — хто ще розглядав для себе U4U, чи може навіть переїхав:
* складність знаходження роботи в Нью Йорку і які лайфхаки — як краще то робити :)
* медстраховка — як я розумію поки ми не знайшли локальну роботу, зможемо оформити державний medicaid, а потім вже будемо мати корпоративну страховку.
* якщо вирішимо залишитись після U4U — які є варіанти? Як я розумію це або знайти компанію, яка подасть на грін карту, або пробувати оформлювати talent візу O1? Звісно обидва варіанти не прості, але все ж
* які ще можуть бути нюанси, про що ми забули подумати?
Найкращі коментарі пропустити