Перший варіант рішення: Сформуйте список назв, ls -la Відправте в ChatGPT й попросіть віддати вам відповідь у форматі JSON-у «стара назва»: «нова назва» Попросіть, щоб ChatGPT написав вам Python-скрипт, який перейменує файли згідно JSON-у
Другий варіант рішення: Сформуйте список назв, ls -la Відправте в ChatGPT, щоб віддав вам Bash-скрипт, який перейменує
я колись робив так: 1) у Total Commander виділив усі потрібні файли, скопіював у буфер їх назви — всі одразу, там є така команда... цей текст вставив у гугл перекладач... переклад — у текстовий редактор... це зайняло пару хвилин
2) ну і далі вже по строчці, по одному файлу, замінював назву на переклад...
(думав, може є програми якісь такі, щоб пришвидшити другий пункт... ну та ладно, не горить)
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівls -A1 | deepl -t ’UA’
Перший варіант рішення:
Сформуйте список назв, ls -la
Відправте в ChatGPT й попросіть віддати вам відповідь у форматі JSON-у «стара назва»: «нова назва»
Попросіть, щоб ChatGPT написав вам Python-скрипт, який перейменує файли згідно JSON-у
Другий варіант рішення:
Сформуйте список назв, ls -la
Відправте в ChatGPT, щоб віддав вам Bash-скрипт, який перейменує
виходить для виконання цієї задачі треба знати мову програмування 🤔
Програмування потрібно для автоматизації роботи
1-2-20 файлів ви можете ручками перейменувати без помилок
А ось кілька сотень файлів перейменувати ручками то вже 3 години роботи та можливі помилки
Використати скрипт буде швидше та надійніше
Ви можете написати будь-якому початківцю з Python, який шукає роботу, за ~$20 вам переведе
я колись робив так:
1) у Total Commander виділив усі потрібні файли,
скопіював у буфер їх назви — всі одразу, там є така команда...
цей текст вставив у гугл перекладач...
переклад — у текстовий редактор...
це зайняло пару хвилин
2) ну і далі вже по строчці, по одному файлу, замінював назву на переклад...
(думав, може є програми якісь такі, щоб пришвидшити другий пункт... ну та ладно, не горить)
Машинним перекладом можна швидко зробити це
як перекладати текст я знаю...
питання в тому, як мінімізувати час в даних умовах (багато окремих файлів)