Мій досвід збірки FPV-дронів: де навчатись та як збирати донати
Вітаю друзі! Хочу коротко розповісти про свою справу — збір FPV-дронів для війська. Також спробую дати кілька корисних посилань і порад, щодо збору донатів на комплектуючі.
Минулого літа я придбав комплектуючі для свого першого FPV-дрона, а восени створив Telegram-канал, де ми з друзями збираємо гроші на комплектуючі та відправляємо зібрані дрони у військо. Роблю все у вільний від основної роботи час. За менше ніж 4 місяці ми зібрали 22 дрони, компоненти на 7 дронів ще їдуть з Китаю. Все, що виробляємо, безкоштовно передаємо Захисникам.
Окрім подяки бійців, вже є влучання у ворожі бліндажі:
Про навчання
Розпочав вивчати тему FPV ще влітку минулого року, до появи зручних курсів і гайдів, тому моє навчання було доволі хаотичним. Зараз я б скористався такими ресурсами:
Курси
Інженерний курс «Народний FPV» від Victory Drones. Команда Victory Drones тестує зібрані вами дрони і відправляти їх у військо.
Social Drone . Потрібно бути учасником проекту і пройти верифікацію для отримання доступу до навчальних матеріалів. Проект також тестує зібрані вами дрони і відправляє їх у військо.
Спільноти, де можна поставити технічні питання
- «БПЛА — Відкрита Група» — група в Facebook.
- «ONEFPV community» — група з рубриками в Телеграм.
- Форум БПЛА в Україні — форум.
- Група «Є-Дрон» — закрита група з рубриками в Телеграм. Щоб подати запит, потрібно написати пану Є-Дрону — t.me/e_drones/45.
- Закритий Discord сервер Victory Drones . Актуальне посилання — www.victory-drones.com/discord.
Перелік комплектуючих
- Комплектуючі для курсу «Народний FPV» від Victory Drones.
- Комплектуючі від Nice Drones і загалом проект Nice Drones.
- Social Drone — потрібно бути учасником і пройти верифікацію для отримання доступу до переліку компонентів.
YouTube
- E-Drone
- FPV питаннячка
- Social Drone
- Victory Drones [додано 15.03.2024]
- Holy Tarantino [додано 15.03.2024]
Англійською
- Joshua Bardwell — YouTube.
- oscarliang.com — сайт.
Близько тематичні канали в Телеграмі, на які я також підписаний
- Про зв’язок від Сергія Флеш
- Victory Drones
- VD:Розвідка Ворога
- Олекса, боєць аеророзвідки
- M2FPV.info , дуже корисний канал від команди М2 [додано 15.03.2024]
Досвід збору донатів
Закупівля комплектуючих потребує значних коштів, тому, щоб не обмежуватись збіркою
Ми з підписниками за менш ніж 4 місяці профінансували закупівлю комплектуючих на 29 дронів, 22 з них вже зібрані. Компоненти на 7 дронів ще їдуть з Китаю.
Ще, наприклад, є Telegram-канал «Home Engineer». Це канал батьків мого друга. Пан Ігор та пані Алла, надихнувшись прикладом Сімейної Зброярні, пройшли навчання у Social Drone і почали збирати дрони для друга родини в ЗСУ. На каналі вони також розповідають про збір дронів, збирають донати та публікують звіти. Менше ніж за 3 місяці пан Ігор та пані Алла з підписниками профінансували комплектуючі для 27 дронів. З них 17 вже готові, протестовані та передані у військо. На цьому каналі вже більше підписників, ніж на моєму)
Ну і ініціатива пана Дмитра, яка надихнула безпосередньо мене — це Telegram-канал «VJUK. Українські FPV дрони» з 2500+ підписниками. Автор каналу з підписниками профінансували комплектуючі для більше ніж 320 дронів.
Ключова порада щодо збору донатів полягає в тому, що якщо ви збираєте якісні FPV-дрони і плануєте продовжувати, рекомендую створити свій Telegram-канал для збору перших донатів на комплектуючі та публікації звітів. Запросіть туди друзів і колег — навіть невелика спільнота з 40 людей може допомогти з комплектуючими і мотивацією для збірки 10 дронів на місяць.
Збирати 2 дрони на місяць — це чудово, але 10 або 20 — ще краще.
Готовий відповідати на питання у коментарях і ділитись власним досвідом.
Якщо Ви вважаєте мою роботу корисною, прошу приєднатись до нашої спільноти Сімейна Зброярня в Telegram.
Бажаю вам терпіння та наснаги.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів